Dodaj do ulubionych

OBI-dlaczego wszyscy uciekają....

IP: 195.205.202.* 20.05.07, 00:31
do innej pracy,co tam się dzieje ostatnio wyrzucili mojego kolegę ,który sam
nie wie dlaczego wypadł .Czy kierownicy aż tak się rozbestwili czy co,o co
chodzi?
Obserwuj wątek
    • niewiemcowybrac Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... 20.05.07, 02:57
      chodzi o t , że jak przychodzi do załadowania na wózek, płytek, płyt osb, drzwi
      , nie ma qrwa nikogo do tego .... ostatnio byłem świadkiem jak pracownik
      starszej kobiecie kazał samej zdjąć worek kleju z palety ... bo jak uzasadnił
      "on nie jest od tego"

• Gość: ? Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... IP: *.adsl.inetia.pl 20.05.07, 08:12
        cóż. zawsze jest jakieś ale.ludzie przychodzą i odchodzą..nikt nie jest
        doskonały.
        • Gość: xxx Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.07, 14:13
          doskonaly... to nie jest tam dyrektor,bo nie robi nic w sprawie podniesienia
          plac,a ludzie i to z bogata wiedza asorymentowa uciekaja z obi...
          • Gość: jlhb Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.07, 14:22
            A co ? maja dalej za pie rdalać za grosze?
            • Gość: xyz Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... IP: *.62.inds.pl 20.05.07, 21:38
              na rozmowach kwalifikacyjnych do nowego marketu LM było chyba połowę
              pracowników OBI. ciekawe co zrobi dyrektor jak mu podkupią choćby 1/3
              pracowników?
              • Gość: bnj Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.07, 22:15
                Obsluga w OBI jest fatalna - niech ida do Castoramy i sie ucza!
                • Gość: a Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... IP: 217.153.246.* 20.05.07, 22:18
                  To ze jest mala liczba osob do obslugi klienta to chyba wina kierownictwa?
                  • Gość: pracownik Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... IP: 195.205.202.* 20.05.07, 22:28
                    no dowaliłeś ,że wina kierownictwa jak kierownictwo wynosi co może.Autorytety
                    po zawodówkach albo i nie,no to chyba czas wymienić nie ?
                    • mortimerx1 Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... 25.05.07, 00:58
                      nie wszyscy są po zawodówkach
                      na ogrodzie jest 1 magister i 1 doktor
                • Gość: ??? Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... IP: *.adsl.inetia.pl 21.05.07, 09:54
                  DO BNJ..fatalna obsługa? bo 90% to nowi pracownicy nic nie wiedzą nie ma kto
                  ich porządnie przeszkolić..pracuję już długo i nie powiem , że jestem fatalną
                  obsługą..nie nalezy wszystkich wpisywać pod jedną kreskę..poresztą wszędzie
                  mamy dobrych i złych..
                • Gość: ja Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 18:54
                  Z Dedykacją dla wszystkich pracowników OBI Cz-wa :) slask.xd.patrz.pl/
                • Gość: mieszkaniec Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.07, 23:45
                  to fakt, potwierdzam ze obsługa w Castoramie jest o niebo lepsza. Mimo że mieszkam przy OBI wole robić zakupy w Castoramie, bo tam jest z kim pogadać i zawsze pomogą a w OBI to jacyć niedomyślni i niekumaci.
          • Gość: pokol.1200.brutto ale mnie rozbawiłeś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.07, 10:00

> doskonaly... to nie jest tam dyrektor,bo nie robi nic w sprawie podniesienia
            > plac,

Szczerze ja nie znam takiego pracodawcy, który by cokolwiek zrobił, aby mniej
            zarabiać, czytaj aby dać ludziom podwyżkę, jeśli sami nie zrobicie czegoś,
            będziecie wciąż szukać innej pracy, ale gwarantuję, nie znajdziecie takiej w
            której pracodawca daje podwyżkę sam od siebie - to sprzeczne z ideą bycia
            pracodawcą - zwłaszcza w naszej Częstochowie. Pomyśleliście o tym, aby stworzyć
            grupę ludzi, która będzie reprezentować wasze interesy w rozmowach z pracodawcą ?

• mortimerx1 Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... 25.05.07, 00:56
        niewiemcowybrac napisał:

> chodzi o t , że jak przychodzi do załadowania na wózek, płytek, płyt osb,
        drzwi
        > , nie ma qrwa nikogo do tego .... ostatnio byłem świadkiem jak pracownik
        > starszej kobiecie kazał samej zdjąć worek kleju z palety ... bo jak uzasadnił
        > "on nie jest od tego"
        >
        przypominam ze OBI to market samoosługowy jak chesz tragarzy to sobie ich
        wynajmij kupujesz ładujesz płacisz
        sprzedawca jest od doradzania i rozkładania towaru plus ceny i koniec
        • Gość: Michał K Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.05.07, 11:08
          Wybierz się mądralo do Castoramy i popatrz trochę, nie chodzi o zakres
          obowiązków tylko o to jak się podchodzi do swojej pracy i innych ludzi.
          • Gość: yoł Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... IP: 80.54.171.* 19.06.07, 14:27
            bla bla bla jesteś taki ochotnik to się zatrudnij i dźwigaj toboły mondralo w
            ramach wolontariatu a jak będziesz leżał w szpitalu na operację przepukliny
            kręgosłupa to może ktoś Ci wyśle karteczkę z podziękowaniem .

• Gość: piotr Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 19.06.07, 16:02
              Posluchaj czlowieku jestem bylym pracownikiem tej firmy pracowalem w niej szesc
              lat wiec nie mow mi o kregoslupie i przepuklinie itp. jak masz problem to
              poprostu sie zwolnij !!! wiem jedno kazda ososba ktora odeszla lub zostala
              zwolniona w tej chwili sie smieje z calego tego marketu , kierownictwa i
              dyrekcji ktora jest poprostu paczka nieudacznikow jezeli sobie na to
              pozwalacie to juz Wasz problem potraficie tylko duzo pisac i oczerniac innych a
              nic nie robicie w tym kierunku zeby zadbac o wlasne interesy .
              • Gość: xx Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... IP: 85.12.64.* 19.06.07, 20:32
                nie rozumiem co wy tam jeszcze robicie. przeciez macie chyba troche godnosci w
                sobie? skoro nie odpowiada wam praca i nie podoba wam sie stosunek waszych
                przelozonych do was samych zrobcie cos. istnieja pewne instytucje ktore napewno
                beda zainteresowane tymi sytuacjami. wezcie sie w garsc i zrobcie cos z tym
                fantem poki nie jest jeszcze za pozno. pisanie na forum nic wam nie da. choc
                moze jedynie dostarczyc nowych informacji na temat znanych mi osob.
                znam wiele osob tam pracujacych i niestety musze przyznac ze tylko garstka z
                nich jest ok. reszta to zlodzieje i kretacze. ale czegoz nie robi sie dla
                kariery? a kiedy juz jestes przy korycie to dokladnie jak w polityce trzeba
                nakrasc ile sie da bo moze za pare miesiecy trzeba bedzie doly kopac... nie
                dajcie sie, powodzenia w dzialaniu.
        • Gość: JR Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... IP: *.hcz.com.pl 11.01.08, 08:47
          Pierniczysz Waść głupoty.
          Towar jest wystawiony na regałach na różnych wysokościach.
          Wybacz, ale psim obowiązkiem każdego pracownika takiego marketu jest
          zdjęcie towaru z regału i załadowanie go na wózek.
      • Gość: pacyfistka Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.07, 22:03
        według mnie problem obsługi w Obi jest bardziej złożony. jaki klient taka obsługa.
        Wszyscy jesteśmy ludzmi i jeśli klient jest nie wporządku to tak jest obsłużony.
        Inna sprawa = mają tam dużo żółtodziobów nic niewiedzących. Ale to tylko problem
        tego kraju.
        SZACUNEK LUDZIE.

P.S. Pozdrowienia dla Sebastiana :>
      • Gość: olo Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... IP: *.apus-net.pl 18.07.07, 02:23
        przydałby sie macion i agnisia
    • Gość: omera Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... IP: *.centertel.pl 20.05.07, 23:18
      Do niewiemcowybrac

chyba masz racje z tym co mówisz..ja tez kilka razy widzialam tam dziwne
      sytuacje..
      a poza tym,pozdrwiam fajnego chlopaka z fotki..;)
    • luka76 Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... 21.05.07, 20:00
      Ja wam powiem - zzakupy robie w Castoramie i jestem bardzo zadowolona, polecam
      wszystkim - pracownicy mili , usmiechnieci i zawsze pomocni - zankomicie
      przeszkoleni - naprawde fajne zakupy - wierzcie mi.
      • Gość: marcin Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... IP: 80.48.49.* 22.05.07, 10:37
        w praktikerze dali po 200 netto jak ludzie zaczeli odchodzić do tego nowego
        marketu obok auchana. po wakacjach obi zamkną, bo zostanie dyrektor i ochrona.
        a castoramie lepiej zarabiają, to i motywacja jest
        • Gość: kunta kinte Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... IP: 80.48.49.* 23.05.07, 10:03
          na plantacjach bawełny mieli lepiej, niż w cbi. złóżmy wymówienie wszyscy razem
        • Gość: ona Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.07, 16:58
          ja pracuje w praktikerze i zadnego 200zl nie dostałam jakas bzdura
      • Gość: mrc Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.07, 11:29
        luka76 napisała:

> Ja wam powiem - zzakupy robie w Castoramie i jestem bardzo zadowolona, polecam
        > wszystkim - pracownicy mili , usmiechnieci i zawsze pomocni - zankomicie
        > przeszkoleni - naprawde fajne zakupy - wierzcie mi.

Droga luka76

Czy chciało by Ci się zap... za 850 pln na łapę jeśli dostaniesz podwyżkę to po
        2 latach i to też szalu nie ma.
        Tempa strzało nikt Cię przecież na sile nie zaprowadzi do Obi może po prostu nie
        lubisz pomarańczowego i to jest twój problem - masz jakieś zaburzenia może
        wyimaginowany przyjaciel Ci mówi że OBI jest złe:>:>
        Ale do pointy jeśli wiesz o czym mówię:
        Barania Łączko ogarnij się a później zacznij cokolwiek dywagować brakuje ci
        obycia bukowino tatrzańska, miałeś/miałaś daleko do szkoły!!! Lekcji nie
        odrabiałeś/odrabiałaś (nie wiesz jak wygląda cała sytuacja więc milcz) i braki
        w wykształceniu widać, twoje IQ jest jak rozmiar buta małego dziecka, tak bardzo
        lubisz Castoramę to załóż fanklub tego przybytku bo mnie nie przypadł do gustu,
        tam też wykorzystują pracowników, i żerują na ich potulności, bo pracownik w
        markecie w szeroko rozumianym pojęciu (dla takich tępaków jak ty) maszyna z
        numerkiem i ty mówisz w superlatywach.
        PS: jeśli dostaniesz podwyżkę to tylko dla tego że już zaczyna się dyrekcji
        grunt pod nogami palić i brakuje miejsca na biurku by wymówienia składać!!!!!!
        • Gość: balbina Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... IP: 80.54.170.* 26.05.07, 20:38
          Do mrc. Po wypowiedzi wnoszę że pracownik Obi...albo fan komuny-wszyskim jednakowo i po równo.
          • Gość: mrc Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... do balbina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.07, 22:17
            możesz mnie nazwać faszysta, komunista, i inne takie. jesli cie to interesuje to
            tak jestem pracownikiem obi. Na szczęście już kończę ten epizod i wiem jedno
            nigdy więcej marketów choć miałbym suchy chleb wpier... Nie wiesz jak to jest
            kiedy na dziale są dwie osoby a farmerzy zadaja pytania retoryczne. OBI to
            market budowlany tu sie nie sprzedaje żelazka, czajnika bezprzewodowego i innych
            badziewi, ale nie qwa lepiej przyjśc i zadawać swoje durne pytania.
            A ty co myślisz że w czymkolwiek lepsza jesteś, nie błąd jestes taka sama bo
            zadajesz tak samo bezdenne pytanka i myślisz że jest fajnie nie bo nie ty musisz
            oglądać same SKL, SLU i SCZ... i inne podczęstochowskie błota.!!!!!!!!!!!!!!!!
            • Gość: balbina Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... do balbina IP: 80.54.170.* 28.05.07, 10:53
              Ja nie zadaje pytań, tylko stwierdzam fakty!!!Nikt nikomu nie każe siedzieć w robocie,która ci nie pasuje!Ale pewnie za 1000zł więcej dałabyś się poniżać dalej!!
              • Gość: mrc Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... do balbina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.07, 17:38
              • Gość: mrc Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... do balbina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.07, 17:42
                no widzisz nie bo dawano mi 1550pln a i tak powiedzialem basta.
                nie bawi mnie tlumaczenie pameluchom co gdzie i dlaczego tak drogo.
                przeciez nie ja dyktuje ceny barany ja mam wam tylko doradzic to nie
                jagiellonczycy, giełda na zawodzi czy inne takie tu sie kupuje lub nie nie
                targujemy sie bo poniewaz!!!!! DOTARLO
            • xxxkacperxxx Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... do balbina 16.06.07, 21:14
              "oglądać same SKL, SLU i SCZ... i inne podczęstochowskie błota"...
              Uhmmm... Więc Twoją drogą dedukcji idąc Częstochowa jest Katowickim czy może już
              nawet warszawskim "błotem"???
              • Gość: jeden z wielu Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... do balbina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.07, 01:36
                STARZY EKIPA Z OBI JEST NAJLEPSZA. LUDZIE RULEZZZ
                • Gość: gosc Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... do balbina IP: 85.12.64.* 18.06.07, 20:41
                  chyba nie wiesz co mowisz.nie znasz bardziej kulturalnych ludzi. bo ja tak i
                  spotykam ich na kazdym kroku. a niestety kultura osobista w szczegolnosci tzw
                  kierownikow pozostawia wiele do rzyczenia. nic dziwnego skoro stolka dorabiaja
                  sie donoszeniu na kolegow, kablowaniu i lizusostwu. niczym za czasow PRLu.
                  najlepiej to widac na przykladzie zajaca. a ze qrestwo w OBI to norma to juz
                  chyba kazdy wie. przyklad..uwaga..zajac. pozdrawiam
                  • Gość: piotr Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... do balbina IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 19.06.07, 03:47
                    a dokladnie ktora strona na tych dedykacjach osiolki
                  • Gość: piotr Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... do balbina IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 19.06.07, 14:10
                    co jest z wami spicie?piszcie wiecej bo nie mam sie juz z czego posmiac!!!!!!!!
              • Gość: mrc Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... IP: *.com.pl 16.07.07, 09:10
                xxxkacperxxx

wnosze ze facet

jaki ty tempy facet jestes pokazuje i tlumacze
                looknij sobie na blachy aut parkujacych pod obi i moze cos zaczniesz rozumiec
                jakie pojazdy tam sie zatrzymuja moze wtedy (dedukujemy holmsie)zaqmasz o co
                biega
                skl - ślask kalifornia innymi slowy kłobuck baranie
                slu - slask lubliniec
                scz - slask powiat czestochowski
                mam nadzieje ze taklie tlumaczenie wystarcza bo wydaje mi sie ze prosciej sie
                nie da
                hmm no moze sie da ale wystarczy mape otworzyc
                co do mapy to geografia kacperku lezy teraz giertych by cie nauczyl
                widac ze szly koperty zamiast siedzenia w klasie na zajeciach
                no niestety i tak mozna sobie w zyciu radzic tylko ile sie pociagnie przeciez
                to wychodzi przy najprostszych sparawach np: podzial polski na wojewodztwa
                powiatygminy itd
                z brakiem szacunku mrc:>:>
          • relaxmen Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... 27.05.07, 00:22
            Oj balbina, balbin czy jak ci tam inaczej. Wiesz co to uczciwa placa? Wyobraz
            sobie, ze masz duza szklarnie - tem. wewnatrz to 30-35 stopni, Ty przez 8 godzin
            przenosisz 15kg paczki z jednego miejsca w drugie (daruje ci drabiny itd.)
            srednio co 10 min podchodzi do ciebie KTOS z pytaniem typu: cement to na worki
            czy kilogramy, a plytki na m2 czy m3.. , zachowaj anielska cierpiliwosc i mow
            kiedy ktos na ciebie pluje ze deszcz pada. Jak myslisz - ile jestes w tym
            momencie warta??
            Sam-a odpowiedz sobie na to pytanie...
    • Gość: TRW Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.07, 10:09
      Kto odejdzie lub zostanie wyrzucony z OBI zapraszam do TRW wysokie zarobki i solidna firma...:P
    • Gość: obi Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.07, 11:15
      bo maja dosc zasad tam panujacych dyrekcji i niskich plac niech wszyscy stamtad
      uciekaja
    • Gość: pracownik Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.07, 13:43
      z tego co wiem to sa juz kolejki do dyrektora z wypowiedzeniami a to dobre
      ciekawe kto tam bedzie pracowac jak wszyscy odchodza:)
      • Gość: pracownica Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... IP: 195.205.202.* 23.05.07, 23:49
        jak to kto będzie pracować -kierownicy działu budowlanego-czyli złodzieje,a nie
        wspomnę o sanitarnym.Ku.... nażreć się nie mogą wszyscy, jeszcze trochę to
        wszyscy wylecą na czele z wykształconym dyrektorem,ale szkoda tych ludzi co tu
        pracują bo chyba nie mają wyjścia i robią za tak śmieszne pieniądze.
        • Gość: balbina Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... IP: 80.54.170.* 24.05.07, 08:26
          Ok, może macie rację, że mało zarabiają-skoro tak piszą.Markety nie płacą dużo bo zawsze były kolejki do pracy. Po otwarciu rynku pracy u sąsiadów napewną się to zmieni. Po drugie jeśli idzie się na rozmowę w sprawie pracy, zawsze pytają o wymogi płacowe. Jeśli ma się doświadczenie i poukładane w głowie to pracodawca będzie wolał podkupić taką osobę konkurencji. Dlatego nie bójmy się mówić o swoich wymaganiach jeśli jesteśmy dobrzy w tym co robimy. Mamy jeszcze stare przyzwyczajenia, żeby niedomagać się o swoje. A pracodawca sam się Ciebie nie spyta"czy chcesz podwyżkę?!"
        • Gość: Przypadkowy kient Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.07, 09:47
          Apropos goscia nazywanego kierownikiem dzialu sanitarnego..
          Kawal suki i hama. Chyba sila od maciory w chlewni odciagniety.
          To jakim tonem zwraca sie do sprzedawcow jest nie do pomyslenia! Ze tez jakis za
          rogiem przypadkiem mu wanny na leb nie spuscil..
          Szkoda mojego czasu na tego sku..ela..
          • Gość: gosc Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.07, 10:13
            MOBING w OBI!!!
            Nie rozumiem czemu PIP jeszcze nie zainteresowal sie ta sprawa i nie
            przeprowadzil wywiady miedzy pracownikami?! Czy odsniezanie dachu to
            wystarczajacy powod?!
            Pozdro dla dyra - mam nadzieje ze juz robi w gacie.
            • Gość: wyluzowany OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.07, 10:31
              Hmmm nie do końca jest tak, że kierownictwo w OBI to samekonowały dla mnie
              osobami bardzo fer są: Przemek Z. z budowlanki Kasia C. z mieszkać i Marek B.
              ogród. Nie ma co gadać na temat Marcina M z sanitarki gość zachowuje sie jak
              świnia z folwarku z książki "Folwark zwierzęcy" Orwela. Zastanawia mnie jak
              czlowiek o ilorazie inteligencji gaśnicy zaszedł tak daleko czyżby
              wazeliniarstwo?? Co do dyrekcji nie mam nic ciekawego do powiedzenia panadto co
              juz zostalo tu napisane, no może jedno przestańcie traktowac ludzi jak zwykłych
              biedronkowców a zacznijcie widziec partnerów do pracybo już macie problem z
              obsada:> - jakoś nie możecie zatrzymać ludzi naprawde dobrych na swoich działach
              - zastanówcie się czemu tak. pozdro for all:>
              • Gość: pracownica Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... IP: 195.205.202.* 26.05.07, 00:02
                nie mogę zrozumieć dlaczego nikt za tych dziadów się nie weźmie np: za takiego
                pana Adama Ś. ostatnio kumpel mi wyleciał przez niego,złodziej cholerny,napchać
                się nie może.Prawda jest taka nikt się, nie odzywa i robi swoje a nerwy
                spalone już dokładnie i doszczętnie no ale trzeba było włazić panu derektorowi
                w du.. to też by się było na takim a nie innym stanowisku,no i wynosic też
                można by było jak i sam pan" mgr.derektor" co wykształciuch to wykształciuch a
                uczyć się trzeba było a nie narzekać teraz.Oj dzieje się tam źle,niech ktoś się
                za ten syf weźmie w koncu.
            • Gość: bhp-owiec Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.07, 11:58
              w sparawie dosnieżania dachów odsyłam;

www.ciop.pl/15823
              gościu czy ty wiesz co to jest mobbing??
              Według art. 943 § 2. Kodeksu pracy mobbing oznacza działania lub zachowania
              dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, polegające na
              uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu pracownika, wywołujące u
              niego zaniżoną ocenę przydatności zawodowej, powodujące lub mające na celu
              poniżenie lub ośmieszenie pracownika, izolowanie go lub wyeliminowanie z zespołu
              współpracowników.

Pracodawca jest obowiązany przeciwdziałać mobbingowi (art. 943 § 1. K.p.).

Pojęcie mobbingu jest zasadniczo nowością w polskim prawie pracy. Z tego też
              względu nie ma wystarczająco jasnych i ugruntowanych powszechną praktyką
              kryteriów wedle których możliwe byłoby bezsprzeczne rozdzielenie zjawiska
              mobbingu od takich atrybutów pracodawcy czy przełożonego jak: egzekwowanie
              poleceń, egzekwowanie dyscypliny czy możliwość kształtowania preferowanych
              postaw i zachowań międzyludzkich.
              • Gość: gosc Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.07, 23:50
                Ty - BHPowiec. Pracowales jako "sprzedawca" wOBI? Raczej nie - dzieki za
                udostepnienie pisanego okreslenia ale stary.. puknij ty sie w leb zanim jeszcze
                raz napiszesz. "Odsniezanie dachu" bylo dla PIPu, a mobbing-ponizanie itd. to
                inna sprawa - nie bede przytaczal cytatow dyr na temat pracownikow. Nie wiem,
                moze nie uczyli cie czytania tekstu ze zrozumieniem - przykro mi.
                • Gość: BeHaP-owiec->gość Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.07, 13:19
                  i tu wychodzi twoja bezczelniość!!
                  Chcialem pomoc ale nie nie wiem czy wiesz co to pip i jaką komurka jest a co to
                  ciop - braki oj braki i pukanie w czolo. myślimy myślimy drogi gościu!!!!!
                  Chcialem pracownikom obi przybliżyć z czym się spotykają jesli już tak bardzo
                  chcesz w czwartki jest tzw telefon zaufania dla "wyzyskiwanych i cierpiących"
                  pracowników odsylam na strone pip-u cz-wa.
                  Jeśli masz troche mózgu to zastanowisz się czy kopać dolki ludziom pozostającym
                  w tym zakladzie bo wnosze ze ty szanownie jestes pracusiem tego przybytku
                  szczescia:>

A CO DO ROZUMIENIA TEXTU TO JELI CHOć POBIERZNIE PRZECZYTALES TO CO PODESLALEM
                  POWINIENES WIEDZIEC JAKICH ARGUMENTOW SIE TRZYMAC.

PYTANIE BRZMI KTO MA PROBLEMY Z ROZUMIENIEM TEXTU FACECIKU LUB KOBIETKO??
                  ZABAWNE
              • yanoooosh Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... 28.05.07, 10:17
                Gość portalu: bhp-owiec napisał(a):
                > www.ciop.pl/15823
                > gościu czy ty wiesz co to jest mobbing??
                > Według art. 943 § 2. Kodeksu pracy mobbing oznacza działania lub zachowania
                > dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, polegające na
                > uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu pracownika, wywołujące u
                > niego zaniżoną ocenę przydatności zawodowej, powodujące lub mające na celu
                > poniżenie lub ośmieszenie pracownika, izolowanie go lub wyeliminowanie z zespoł
                > u
                > współpracowników.

a powiedz mi czy karalne jest jesli takie same objawy wystepuja nie u pracodawcy a u klienta??

to tez powinno byc karalne przynajmniej wedlug mnie
              • Gość: do niby behapowca Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... IP: *.man.czest.pl 19.06.07, 22:11
                Cytuję znawcę prawa pracy ninjakiego behapowca - ,,Pracodawca jest obowiązany
                przeciwdziałać mobbingowi (art. 943 § 1. K.p.)."
                Ćfoku ostatni artykuł Kodeksu pracy to 304 (305 został skreślony).

Nie zaciągaj sią więcej matole :)

• Gość: xxx Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 23:02
            zgadzam sie w 100%. Ze kierownik dzialu sanitarnego Marcin M. jest kawał chama
            i prostaka. Nie wiem czy ten gosc skonczyl podstawowke. Tragedia wiecej tam nie
            pojde!!!!!!!!
            • Gość: lol [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.07, 00:57
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • Gość: i Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... IP: *.adsl.inetia.pl 02.06.07, 16:05
                kulturalne słowa, pasujące szczególnie do kogoś z wykształceniem,,wiele osób ma
                tutaj średnie i wiele studia..są kierownicy również którzy mają studia i
                pracownicy więc jak coś piszesz zrób najpierw wywiad o czym piszesz...jak coś
                masz do kogoś przyjdz i porozmawiaj..rozwiąż swoje problemy..brak słów
            • Gość: UL Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 04.06.07, 09:13
              ciekawe rzeczy tu sie wypisuje na temat tzw kierownika dzialu sanitarnego a
              janina to czyta kto wie podobno ma juz kogos innego
    • Gość: uszczypliwy Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... IP: 213.76.167.* 26.05.07, 00:44
      Może wypadł, dlatego że nie ma pojęcia o kulturze osobistej w roli sprzedawcy?
      Każdy z pracowników poszczególnych działów jest postrzegany przez klientów jak
      sprzedawca, któremu zależy na kliencie.
      Wiem, że są wyjątki bo zdarzają się klienci o nienormalnych wymaganiach.

Przykład z Castoramy:
      Klient kupuje kilka artukułów budowlanych: płyty katronowo-gipsowe, profile
      alu, większą ilość kleju i gipsu.
      Zasięga drobnej porady u "sprzedawcy" i prosi o pomoc w załadunku na wózek.
      "Sprzedawca" z wielkim grymasem na twarzy pomaga wrzucić płyty na wózek, po
      czym wskazuje klientowi palcem, miejsca, w których znajduje się klej, gips oraz
      profile po czym już chce odejść...
      Klient prosi ponownie o pomoc w załadunku reszty i nagle wysłuchuje
      słów "sprzedawcy": Że skoro tutaj nie ma z kim tego załadować to jakim sposobem
      załaduje to do samochodu?
      Z wielkim niezadowoleniem "sprzedawca" udziela pomocy i na podziekowanie ze
      strony klienta oscentacyjnie odwraca się plecami i odchodzi bez słowa.
      • Gość: pracownik Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.07, 10:55
        "...Z wielkim niezadowoleniem "sprzedawca" udziela pomocy i na podziekowanie ze
        > strony klienta oscentacyjnie odwraca się plecami i odchodzi bez słowa."

to są jednostki, w wiekszości przypadków to klienci odwracają się plecami bez
        dowidzenia i jada budowac swoje dobro.
        • Gość: Michał K Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.05.07, 11:16
          trochę uprzejmości, kultury i uśmiechu na codzień nikomu nie zszkodzi. A tym
          bardzie sprzedawcy w sklepie który nikomu łaski nie robi, bo ostatecznie
          dostaje za to pensje, nie dyskutuje o jej wysokości, ostatecznie jak dostajemy
          200 zl mnie niż chcemy nie musimy się zachowywać jak obrażona księżniczka.
          • Gość: kastuch Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... IP: *.man.czest.pl 26.05.07, 16:38
            roznica jest taka ,ze w obi pracuje sie za 800 a podwyzke dostaje jak idzie do
            dyrektora ,ze mu kto inny daje wiecej , w innym wypadku nikt nic nie dostaje. W
            castoramie zwykly doradca zarabia dwa razy wiecej niz w obi czy praktikerze .
            Wiec nie piszcie ,ze wszystkie markety sa zle ,bo watku o placzkach pracownikow
            castoramy tutaj jeszcze nie slyszalem od czasu jak istnieje. Placa lepiej niz
            trw, gomma i inne duze firmy a pracuje tam dwa razy wiecej ludzi niz w
            praktikerze i obim razem wzietych.
            • Gość: kastuch Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... IP: *.man.czest.pl 26.05.07, 16:43
              a co do klientow... wrzucajac cement czy gips caly dzien z palety na wozek
              czlopiek pada z nog i wie o tym kazdy. Znaczna czesc klientow w marketach to
              chamsto i wiesniactwo. Okolo 5% to buractwo ze slomą w butach, ani me, ani be
              ani dziekuje ani pocalujcie mnie w dupe. A niejednokrotnie jezdza po
              pracownikach jak po burej suce, gdyby podejscie ludzi bylo inne , inaczej by
              kazdy pracowal i podchodzil do potencjalnego kowalskiego. To są sklepy
              samoobslugowe a jak sama nazwa wskazuje klient sobie sam pakuje, to ze ktos mu
              pomaga to jego dobra wola,bo jest od doradzania a nie przerzucania workow. Jak
              ktos tego nie rozumie , niech sobie poczyta slownik co znaczy samoobsluga. W
              tesco tez prosicie zeby wam zgrzewkę wody na wozek ktos wrzucił ?
              • Gość: kon Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.07, 18:51
                W OBI zawsze spotykalem tylko miłych sprzedawcow. Fakt, ze trzeba czasem szukac
                ze swieca obslugi, ale na ich ilosc to juz oni sami wplywu nie maja.
            • Gość: gość Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... IP: 80.54.170.* 26.05.07, 20:41
              To dlaczego tam nie pracujesz, nie chcą cię?
          • Gość: gosc Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.07, 23:55
            ..dobrze stary ze nie mam pojecia kim jestes, bo bym cie za ryj na jedna dniowke
            do OBI przytargal i zobaczyl bys co znaczy znosic burakow i prostakow przez 8
            godzin kiedy pot ci sie po dupie leje bo dostawa przyszla na 7 palet.
            • Gość: ktos Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 13:28
              tez nie wim kim jestes ale nie tylko sprzedawcy maja przerabane ani
              zdecydowaniemniej niz reszta ................
              • Gość: sprzedawca :) Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.07, 23:15
                Klient pyta:

- A czy wy w tym pawilonie macie "sajgon"????

I WSZYSTKO JASNE
                • Gość: kolo Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... IP: 195.205.202.* 28.05.07, 23:12
                  • Gość: JACEK Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.07, 16:34
                    NO NO NO HEJ. . .
    • Gość: xxx Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... IP: 212.160.86.* 02.06.07, 10:45
      ludzie tak czytam te wasze wypowiedzi i płakać mi się chce.Fakt wszystkie
      markety to obozy pracy za marne pieniądze ale dające wielkie możliwości
      dorobienia. W obecnej sytuacji gdy jest taki boom na wszystko i ludzie szukają
      fachowców nie ma z tym żadnych problemów. Pracuje z ludźmi którzy płaczą że im
      nie starcza do pierwszego ale jak komuś zaproponuje jakieś zajęcie dodatkowe to
      zawsze znajdzie jakiś wykręt. Ludzie którzy narzekają na swoje zarobki i nic nie
      robią w tym kierunku nazywają się leniami odbębniającymi swoje 8 godzin i do
      domu użalać się nad sobą. Nie każdy jest może aż tak przedsiębiorczy ale na
      każdym dziale ktoś taki jest i te niedorajdy życiowe może wyprowadzić na ludzi
      ale one tego nie chcą albo im się nie chce.Bez komentarza.
      • Gość: www.hej.com.pl Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.07, 14:02
        ej walduś gdzie masz kask???
        • Gość: ja Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.07, 21:55
          he he dobre dobre ... :)
          • Gość: JACEK Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.07, 15:18
            NO NO NO...cdn
            • Gość: www.hej.com.pl Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.07, 18:03
              ...o tych tekstach to chyba by można było książkę napisać :) oczywiście pod
              warunkiem że pomógby przy jej pisaniu jakiś ..."franuś" :) albo "halinka" ale
              ona pewnie jest na helu albo w fokarium :) buahahaha
    • Gość: ja Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 18:57
      slask.xd.patrz.pl/ Dedykacja dla pracowników obi :)
      • yanoooosh Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... 18.06.07, 00:03
        Gość portalu: ja napisał(a):

> slask.xd.patrz.pl/ Dedykacja dla pracowników obi :)

a jaki widzisz zwiqzek z pracownikami obi??
    • Gość: ja Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... IP: 195.205.202.* 18.06.07, 00:16
      żeby mieć wszystko w dupie,tak jak ma pan derektor obi.
      • Gość: xman Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 18:05
        fajnie się to czyta, ale ten dyrektor i to kierownictwo to sie chyba powinien
        jakiś prokurator zająć albo ktoś w tym stylu. to może ktoś coś jeszcze napisze
        o tym derektorze może jakieś śmieszne teksty albo coś w tym stylu. Pozdro dla
        starej ekipy :)
        • Gość: hi-fi Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... IP: 195.205.202.* 16.07.07, 23:22
          bylem dzisiaj w obi na zakupach.rozmawialem z paroma pracownikami ze stoiska z
          armatura.poprostu tragedia.nie chce nikogo obrazac,ale banda nierobow i
          tyle.kupuje czesto w castoramie.musze przyznac ze sie tam staraja.mam nadzieje
          ze zarabiaja troche wiecej.
          • yanoooosh Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... 16.07.07, 23:26
            Sam jestes nierob

przyjdz i popracuj zobaczymy czy bedziesz taki smieszny
            • Gość: hi-fi Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... IP: 195.205.202.* 17.07.07, 09:03
              Dlaczego nie.bede mogl wystawac z kolegami ,grupkami i dowcipkowac.a ta banda co
              chce cos kupic to niech ze sama szuka towaru po regalach.a moze co niektorzy
              panowie sprzedawcy maja nazbyt wygorowane mniemanie o sobie :-)
              • yanoooosh Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... 17.07.07, 12:20
                To przydz zatrudnij sie i przepracuj minimum 3 miesiace zobaczysz czy da sie przesiadywac, dowcipjkowac ,opierd.....c itp.
                Ponos sobie troche workow z cementem , wanien , czy chocby pudlo z wkretami , zobaczysz , ze normalny czlowiek nie jest w stanie okraglych 8 godzin przestac i nie wrocic do domu zmeczony.

Prqacowales kiedys w markecie???
                Wogule gdzies pracowales???

I czemu jak jestes taki inteligentny sam nie znalazles sobie armatury , tylko musisz szukac pomocy u kogos innego??

Obi , real , tesco , auchan , billa , castorama to markety samoobslugowe a obsluga jest po to zeby ci doradzic wystarczy podejsc i zapytac , czasami nie jestes zauwazony wiec nie miej pretensji , ze nikt cie nie obsluzyl wystarczy podejsc powiedziec dzien dobry potrzebuje pomocy a na pewno ja dostabniesz.

Tylko wy klienci czesto o tym zapominacie i z gory traktujecie sprzedawcow jak smieci albo podludzi.
                Lepiej napisac skarge niz poprosic grzecznie o pomoc.

BO DZIEN DOBRY I PRZEPRASZAM nie przejdzie wam przez usta
                • Gość: xxx Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... IP: *.adsl.inetia.pl 17.07.07, 12:59
                  po co znowu bawic się w te wypowiedzi?? każdy ma prawo do swoich przemyśleń..służba zdrowia strajkuje a także wśród nich nie brak ludzi o dobrym podejściu do pracy..HI FI..-masz prawo do swoich przemyśleń ale nigdzie nie jest idealnie także robię zakupy w marketach więc daj sobie spokój z tym obi bo to już nudzi
                  • Gość: ja Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 14:44
                    :)
                    • Gość: obi bok Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... IP: 80.48.49.* 17.07.07, 18:16
                      ten hi fi to jakis kretyn
                      • Gość: iwona Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... IP: 80.48.49.* 17.07.07, 20:27
                        Jutro w O B I ma być Inspekcja Pracy. Podobno chodzi o to, że nie ma wentylacji
                        i napojów. Niech się wreszcie wezmą za te markety-obozy.
                        • Gość: ja Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 19:35
                          z tego co wiem, niebyło żadnej kontroli - a powinna być, jest duszno-
                          dosłownie niema czym oddychać, taki np ogród - szkoda gadać , czy oświetlenie
                          pod masą żarówek, wiecie jak jest tam duszno? a inormacje pracowników? tam
                          powinna być chociarz klima - co za problem postawić - przecież są w sprzedaży -
                          dyrektorzy mają u siebie a pracownicy niemogą :) hehe - śmiechu warte -
                          dosłownie
                        • yanoooosh Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... 20.07.07, 08:36
                          Gość portalu: iwona napisał(a):

> Jutro w O B I ma być Inspekcja Pracy. Podobno chodzi o to, że nie ma wentylacji
                          >
                          > i napojów. Niech się wreszcie wezmą za te markety-obozy.

Biore tylko czesc wypowiedzi o napojach , od razu widac , ze ktos nie ma pojecia o pracy tam a sie udziela.
                          Co do duchoty to trudno miec 15 stopni gdziekolwiek jak na dworze jest 35 fakt przydala by sie lepsza klima bo obi ja posiada dla roznicy idzcie do reala tam jest strasznie.
                          Co do napojow mamy dystrybutor do wody i tylko ten co tu nie pracuje o tym nie wie bo stoji na gorze i z zewnatrz go nie widac.
                          Wiec po co gadac takie glupoty jak nie ma sie o pracy wiekrzego pojecia????
                        • Gość: xxxx Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... IP: *.adsl.inetia.pl 20.07.07, 09:06
                          woda jest od 7 u lat pod dostatkiem..ile chcemy..a wentylacji nie ma tak jak w realu ..tak wybudowano i tyle
                • Gość: bonjo Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 21:56
                  Jakos w Casotramie moga, a w OBI nie :P Do Castoramy zapytam o mala srubke za 50
                  gr to pracownik doprowadzi mnie dokladnie tam gdzie one sa i jeszcze doradzi czy
                  moze wybrac inna. W OBI widac tylko gadajacych pracownikow ktorzy w 90%
                  przypadkow nie znaja sie na rzeczy (nie wiedza co gdzie jest itd.) - kiedys
                  chcialem kupic taczke - staly na wyzszym regale, a "obslugujacy mnie" stwierdzil
                  zebym zdjal sobie ja sam, bo on nie od tego... no, gdybym mial wozek widlowy to
                  moze dalbym rade ;]
                  • Gość: hi-fi Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... IP: 195.205.202.* 18.07.07, 00:23
                    Pracowalem w handlu pare lat i wiem, z iloma debilami mozna sie zetknac jako
                    sprzedawca.Wiem ,ze uzupelniajac palete z zaprawa cementowa trzeba przewalic
                    pare worow na nowa palete. Widze to np.w castoramie.Nikogo nie zmuszam do
                    ladowania mi na wozek sedesow,pustakow czy pol tony plytek. JEDNAK DO QRWY JESLI
                    PYTAM O CENE TOWARU i podaje jego nazwe cwokowi,ktory stoi przed monitorem , a
                    jemu nie chce sie sprawdzic,tylko mowi,ze "tam powinna byc cena" /a nie ma/ i
                    dalej pitoli kocopoly z kolesiami to zaluje ,ze postawilem w zyciu na dobre maniery.
                    • yanoooosh Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... 18.07.07, 07:55
                      Gość portalu: hi-fi napisał(a):

> Pracowalem w handlu pare lat i wiem, z iloma debilami mozna sie zetknac jako
                      > sprzedawca.Wiem ,ze uzupelniajac palete z zaprawa cementowa trzeba przewalic
                      > pare worow na nowa palete. Widze to np.w castoramie.Nikogo nie zmuszam do
                      > ladowania mi na wozek sedesow,pustakow czy pol tony plytek. JEDNAK DO QRWY JESL
                      > I
                      > PYTAM O CENE TOWARU i podaje jego nazwe cwokowi,ktory stoi przed monitorem , a
                      > jemu nie chce sie sprawdzic,tylko mowi,ze "tam powinna byc cena" /a nie ma/ i
                      > dalej pitoli kocopoly z kolesiami to zaluje ,ze postawilem w zyciu na dobre man
                      > iery.

i tutaj sie z toba zgodze:P
                      • Gość: ja tez sie zgodzę Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... IP: *.adsl.inetia.pl 18.07.07, 14:24
                        ja też się zgodzę z tą opinią.
                        Porównując masze trzy markety to w OBI jest najgorsza obsługa po prostu OBIBOKI.
                        Najlepiej według mnie wypada Castorama - doradzą, pomogą niczego nie muszą
                        szukać wiedzą gdzie co mają. A i ceny są konkurencyjne.

P.S. Tak dla ścisłości nie pracuje w Castoramie, tylko jestem na etapie remontu
                        i nie ma to jak przekonać się na własnej skórze.
                        • Gość: janet Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... IP: 80.48.49.* 18.07.07, 17:46
                          to po co chodzicie do obi i dupe ludziom zawracacie
                          • yanoooosh Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... 20.07.07, 09:12
                            Gość portalu: janet napisał(a):

> to po co chodzicie do obi i dupe ludziom zawracacie

to mnie zxawsze irytowalo , obsluguje klienta i np jak czegos nie mamy albo troche klient sobie czekal zawsze mowi - ...w castoramie to jest lepiej , taniej , lepsza obsluga itp itd

po jaki h... w takim razie do tego obi ciagna
    • Gość: kkk Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 19:38
      Z tego co wiem, niebyło żadnej kontroli - a powinna być, jest duszno-
      dosłownie niema czym oddychać, taki np ogród - szkoda gadać , czy oświetlenie
      pod masą żarówek, wiecie jak jest tam duszno? a inormacje pracowników? tam
      powinna być chociarz klima - co za problem postawić - przecież są w sprzedaży -
      dyrektorzy mają u siebie a pracownicy niemogą :) hehe - śmiechu warte -
      dosłownie ...
      • Gość: hi-fi Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... IP: 195.205.202.* 22.07.07, 21:28
        po jaki h.. ciagna do OBI? ano kazdy chce kupic cos ladnego i ma prawo do
        porownania cen i info o towarze .jesli mam wywalic za fajny kibelek albo plytki
        pare setek to sie qwa fatyguje i ogladam.bywa,ze 1 wzor plytek ma kilku
        producentow,2 klasy sciernosci i jeszcze 5 jakosci.Jak sie nie podoba praca w
        OBI to idz do castoramy :-O P.S. 5+ dla pracownikow dzialu OGROD. milo mnie
        ostatnio zaskoczyli
        • Gość: ja Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 16:28
          tak? a jak?
          • Gość: mrc Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... IP: *.com.pl 20.08.07, 14:20
            juz prawie 3 miechy nie pracuje w obi odpocząłem psychicznie i
            fizycznie wpolczuje ludziom pracujacym tam nadal;/
            bo z tego co wiem to slodko nie jest ostatnio zadzwonilem na dzial
            poprosilem o pomoc i jakis swieżak nabiegal sie jak szalony nie
            mowiac mi nic o co pytalem mam chec przejsc sie tam i przeciorac
            gostka po wszystkich wystawkach bo z tego co wiem zaczynal gdzy ja
            odchodzilem przez 3 miesiace niczego sie nie nauczyl jelop - no tak
            ale ktos stwierdzil ze "gosc ma potencjal" nie wiedziec gdzi ejest
            to a tamto qde przeciez boi nie ma kilometrow kwadratowych wypadalo
            by wiedziec co jest gdzie i chocby troszke jakie sa ceny, no tak to
            zalezy od czlowieka czy chce przedstawiac soba jakis poziom czy
            ludzie maja go brac za tluka.
            dosyc tych esejow
            wspolczuje tylko starej ekipie bo naprawde maja dzichad na poczatku
            rozumie ok pokazac co gdzie i jak ale zeby przez 3 miechy ni w zab
            nie wiedziec to juz wolanie o pomste zostaje kasia wspolczuje ale
            mowilem ze tak bedzie
            pozdro dla old team;>
            • Gość: kobieta do mrc IP: 195.205.202.* 20.08.07, 15:23
              Boże jak ty nie jasno piszesz ,nie wiem o co ci chodzi zjadasz
              litery przekręcasz o składni nie wspomnę .Weź jeszcze raz napisz ale
              jakoś jaśniej prosze,też mnie interesuje co tam sie dzieje,no bo tam
              pracowałam-na tym wysypisku śmieci(bo dzisiaj tak tam wygląda
              wszystko.
              • Gość: kami Re: do mrc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.08, 22:07
                popieram qbi jest beznadziejne wogóle nie mają pracowników
                przeszkolonych natomiast castorama jest super
            • Gość: do mrc Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... IP: 80.54.170.* 20.08.07, 22:03
              Jełop zastąpił jełopa. Taka prawda!!!!!!!!
              • Gość: masonite&remix Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.07, 11:59
                a co wy wszyscy myślicie o magicznym dziale drzwi w markecie
                obi,chodzi mi o sprzedawców!!!!!!???????????
                • Gość: przedstawiciel Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.07, 00:20
                  sami nowi, ale dają rade
              • Gość: mrc do doszczetnnego barana IP: *.com.pl 22.08.07, 09:42
                mala porcja ch... w d..
                sluchaj tempaku jakie masz prawo nazywac mnie jelopem kiedy nie
                wiesz o co chodzi jesli nie masz na tyle honoru by sie jakos
                podpisac to nie zabieraj glosu kim ty qde jestes pracowales w OBI
                lager ?? NIE to MILCZ
                kiedy ja tam pracowalem na dziale byl lad nie bylo porozwalanych
                smieci po dziale nie bylo palet stojacych po cale dnie bo gdy
                przychodzila dostawa to latalismy na wyokosci lamperii by to
                wszystko uzupelnic na polkach a co zostalo pochowac na zapas
                gdy ktos dzwonil to dostawal informacje pytalismy ludzi do czego ma
                to co chca sluzyc nie bylo stwierdzenia "a bo ja nie wiem" "to ja
                sprawdze" czy inne takie jesli ktos skonczyl swoja dzialke szedl
                pomagac innym a poza tym nie bylo sytuacji by dwie panny siedzialy
                same na zmianie bo wiadomo ze nie maja na tyle wiedzy
                no ale coz lepiej powiedziec ze jelop jelopa
                zatrudnij sie w obi przecioraja cie przez 3 miechy to bedziesz cenil
                kazda wolna chwile zmieni sie twoje postrzeganie marketow i ludzi
                tam pracujacych bo to oni musza sie meczyc z takimi kretynami o
                mozgu kaczki jak ty
                zreszta co ja bede sie znizal do twojego poziomu kreta z pomorza:>
                z powazaniem lecz bez szacunku mrc
              • Gość: nikita Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... IP: 86.154.119.* 28.09.07, 22:34
                OBI-to przezytek ostatnio na naszym forum ktos z forumowiczow pytal
                o place i ogolnie o prace w obi ze ludzie sa tak sfrustrowani ze
                chca tam pracowac dziwie sie im ja pracowalam tam 7 lat i powiem
                szczerze ze dzien mojego odejscia to byl dzien najszczesliwszy w
                moim zyciu,uwolnilam sie naprawde.Moglabym wiele opowiedziec nie
                ktorym pewnie w glowie by sie nie pomiescilo co sie dzialo w tym
                obi.Zlodziejstwo,kablarstwo,lizostwono i na koncu kurestwo to bylo
                na poczatku dziennym nie wspominajac naszego super lowelasa Zibiego
                ktory molestowal wszystko co sie ruszalo i na drzewo nie uciekalo no
                i ten obecny Boinng z tym swoim NO NO NO lub kazdego szkoda,chlop po
                zawodowce,byly bodyguard BINGO ponizej krytyki i jak ten market ma
                funkcjonowac skoro on sam domek sobie na wsi wybudowal z ze
                zlodziejstwa ci ktorzy pracuja lub pracowali wiedza o co chodzi.Nie
                wspominajac pieknego p.ZAJACA ktory zniszczyl swoje malzenstwo i
                cudze odbierajac dzieciom ojca.Byloby jeszcze duzo do opowiedzenia
                ale nie chce juz tego super hobby wspominac bo praca tam to dla mnie
                osobiscie traumatyczne wspomnienia,jedynym dzialem ktory milo
                wspominam jest dzial ogrod i pracujacy tam(chyba)jeszcze kierownicy
                Jarek i Marek.ZYCZE WSZYSTKIM BYLYM I OBECNYM PRACOWNIKOM ABY DALI
                RADE TYM WSZYSTKIM PRZECIWNOSCIA I BYLI TWARDZI BO TAM NIESTETY
                YAKIM TRZEBA BYC,TRZYMAJCIE SIE CIEPLUTKO.PA.
      • Gość: rrr Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... IP: 80.48.49.* 20.12.07, 00:07
        po co w informacjach klima jak i tak tam nie wolno stac pracownikom?? hehehe
    • 1.justice Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... 22.08.07, 08:39
      Uciekają ci co nie kradną na lewo a ci co kradną siedza jak mysze pod miotłami
      :D Najgorsze złodziejstwo wsrod pracownikow !! Poco oni maja doradzac i sie
      fatygowac dla takiego klienta jak on sobie wyniesie za wiecej niz zarabia !!
      MONITORING CO CENTYMETR KAZDEMU NA RECE !! im nie jest zle bo maja większe
      korzysci ! DOPROWADZA OBI DO RUINY !!no coz za glupote i slepote sie placi !!
      Czemu tyle lat i nie ma Monitoringu ( po jednej kamerce na odwal sie to nie jest
      to ) moze " góra " sami tak robią !!
      • yanoooosh Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... 23.08.07, 08:42
        1.justice napisała:

> Uciekają ci co nie kradną na lewo a ci co kradną siedza jak mysze pod miotłami
        > :D Najgorsze złodziejstwo wsrod pracownikow !! Poco oni maja doradzac i sie
        > fatygowac dla takiego klienta jak on sobie wyniesie za wiecej niz zarabia !!
        > MONITORING CO CENTYMETR KAZDEMU NA RECE !! im nie jest zle bo maja większe
        > korzysci ! DOPROWADZA OBI DO RUINY !!no coz za glupote i slepote sie placi !!
        > Czemu tyle lat i nie ma Monitoringu ( po jednej kamerce na odwal sie to nie jes
        > t
        > to ) moze " góra " sami tak robią !!

NO jasne ja jak zatrudnialem sie w obi to bylem biedny a teraz pracuje juz 3 miesiace mam wlasny dom jezdze mercedesem .
        Wszystkiego dorobilem sie na zlodziejstwie.
        Wynosze wszystko ostatnio udalo mi sie drzwi wejsciowe w skarpetce wyniesc , przedwczoraj wynioslem w kieszenie betoniarke a dzisiaj dostalem zlecenie na kompresor wyniose w majtkach.

Pi......nij sie w leb kretynie , dzieki takim jak ty Polacy maja opinie zlodzieji i oszustow , pomysl nad soba bo masz jakies manie przesladowcze
        • Gość: obsługa Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... IP: 83.17.200.* 20.12.07, 16:16
          nowe i jeszcze lepsze OBI...
          GENIALNE...
          TRZECH SUPER SPRZEDAWCÓW / 100% V-TEST

JACEK G
          ANDRZEJ M
          RAFAŁ K

REWELACJA
          ZAPRASZAMY JUŻ DZIŚ !!!
          • Gość: ... Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.07, 19:56
            Pierwsze zwolnienie w obi bez podania przyczyny , redukcja etatow??

Cos dziwnego zaczyna sie tu dziac
    • 1.justice Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... 23.08.07, 15:37
      to ty sie yanoooosh pi......ij ! nie masz pojecia to mo..a w kubel !! wiem ze
      chcialbys juz to miec ale jestes za glupi i nie osiagniesz tego !!!!
      • Gość: spejsik do justice IP: 195.205.202.* 23.08.07, 16:30
        pewnie kiedyś osiągnie,ale z większą satysfakcją-nie ukradnie tylko
        zapracuje na to.Wolę żyć skromnie ,ale nigdy nie będę złodziejką.
        • Gość: mrc obi-kowo lager IP: *.com.pl 19.09.07, 08:57
          co to sie dzieje juz sie temat wyczerpal??

czyzby obi stalo sie kraina mlekiem i miodem plynaca:> <lol>
          jakos nie bardzo mi sie chce w to wiezyc
          z tego co wiem to na mieszac duzo roszad :D
          i wiele nowych twarzy no prosze a bajzel jaki byl taki jest mega lol
          dla goringa <rotfl>
    • Gość: hehhhe Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.07, 19:20
      śmiechu warte :) buahahah
    • Gość: jaaa Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.07, 19:02
      pl.youtube.com/watch?v=x09RaJq1fqY a oto nowy nabytek obi
      częstochowa-pracownik w 101% polecam :) powaga
      • Gość: jubut Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.07, 14:24
        pl.youtube.com/watch?v=LzQs1HIkKNk
        • Gość: mrc taki joke IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.07, 19:15
          taki mały dzołkas

Gdzie spędzić romantyczny weekend we dwoje?
          Żeby był kominek i duża wanna i dyskretna obsługa i... i takie tam różności
          I żeby nie jechać daleko [:)]
          Co polecacie?
          Pozdrawiam i proszę o sugestie

Jedynie OBI - tam znajdziesz wszystko do łazienki i salonu, na piechotę się
          dotoczysz bez większych problemów.

znalezione na joemonster.org

www.joemonster.org/art/7239/Podsluchane-w-usenecie-VIII
          pzdr for all ktorych znaj jeszcze z tego przybytku smiechu <lol>
        • Gość: mrc Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... IP: *.com.pl 09.01.08, 08:56
          Ambitne !! jednym słowem ;/
    • Gość: Obibok Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... IP: 83.17.200.* 19.12.07, 23:06
      Kolejny raz dyrekcja pokazala co potrafi.

Przemek Z Sanitarka
      Adam S Budowlanka

Zlozyli dzisiaj wypowiedzenia ( POwody znaja wszyscy), sluchy chodza , ze duzo osob zostanie przeniesione na inne dzialy , kilka osob juz chce sie zwolnic.

Panowie dyrektorzy jeszcze troche a zostaniecie sami w tym markecie.

• Gość: mrc Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... IP: *.com.pl 09.01.08, 08:54
        tak zaczyna się nowy rok i maj za pasem czasy przedłużenia umów o prace i
        podwyżek.
        wniosek jeden co rok ta sama śpiewka straszenie dyrekcji odejściami, składaniem
        wymówień itd kto ma chęć pracować za sensowna kasę ale pracując podkreślam
        pracując biorąc odpowiedzialność za wykonywanie swoich obowiązków dostanie 1,8
        tys na rasie (początek) ale trzeba mieć pojęcie o czymkolwiek a nie suche
        wypakowywanie towaru na półeczki i kitranie w terenie by czasem v-testa nie zalapać

Dla lusi co tak sie nad sobą użalała i wspominała swoje 7 lat pracy w obi moja
        rada dla Ciebie powinnaś udać sie do najbliższego kółka ZBOWID jako bojowniczka
        budująca polska demokracje.
        Napisz też list intencyjny do Prezydenta może a nóż przyznają Ci jakieś
        odznaczenie kombatanckie i rentę.
        Jakie są akcje w Obi - kto pracował ten wie EOT

Co do 2 facecików zwalnianych/zwalniających się na trolowini będzie więcej
        miejsca "panowie" dyrektorowie za jakiś czas nie będą mieli na kogo zwalać winy
        za braki i złodziejstwo
        co jakiś czas się słyszało że ten miał podejrzenia o kradzieże a kończyło się
        polubownym wycofaniem Jumbojet-a Bingo ze swoich zastrzeżeń i przemyśleń.
        Peace Love EXTASY:>
        • Gość: iza Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... IP: *.adsl.inetia.pl 09.01.08, 21:08
          maj nie ma nic wspólnego ani z podwyżkami ani z umowami..podwyżki są
          wtedy kiedy dyrekcja ma forse na nie od centrali a umowy przedłuża
          się w każdy miesiąc.odpowiedzialnośc??? ciekawe u kogo.wykonywanie
          obowiązków? dobre...wiesz ja także pracuje nawet już 8 lat.troszkę
          się napatrzyłam i wiele tu można opisywać..szkoda tylko , że
          niektórzy nie zaczynają pisać widząc najpierw siebie..a podwyżki cóż
          w coś należy wierzyć ..pozdrawiam
          • Gość: do iza Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... IP: *.com.pl 11.01.08, 08:22
            1. kiedy g... ma sieke od centrali----> maju lub czerwcu
            2. moralistka sie znalazła (patrzenie przez pryzmat siebie)
            3. chwalipięta i co ze pracujesz już 8 lat (w obi ??) pracowałem będąc na
            studiach dziennych i nie plączę
            4 niepoprawna optymistka i marzycielka ----> podwyżki w obi co rok w maju
            czerwcu zaczyna sie akcja
            albo pójdziesz sie wykłócać na górę i zostaniesz renegatem obserwowanym i
            besztanym za wszystko albo pracujesz za drobne na waciki bo sami nie dadzą ci
            zarobić i żyć z tego
            5 nie chce mi sie z tobą gadac
    • Gość: klient Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... IP: *.sfc.pl 21.12.07, 23:16
      obsługa do bani
      • Gość: Peter Sonthgerat Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.07, 02:25
        Dzisiaj byłem w OBI, i to co zobaczyłem to skandal, nie wyobrażam sobie zatrudniać takich pracowników u siebie w firmie bo szybko bym zbankrutował. Opieszałość, lenistwo i chamstwo większości pracowników tego marketu jest skandaliczne, mam nadzieję że właściciele Niemieccy podejmą szybką decyzję w tej sprawie!
        • Gość: A.K [...] IP: 212.87.241.* 22.12.07, 11:17
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: ???p....k??? Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... IP: *.067.c91.petrotel.pl 02.01.08, 00:12
          To niech szanowna Pani sama się obsłguje w tym skepie, bo o ile wiem tam obwiazuje samoobsługa.Powinni się zająć tą sprawą, Niemcy, zgadza się, a jedynym rozsądnym sposobem na to są solidne podwyżki, i przyjecie do pracy większej ilości pracowników. Niech pani sama spróbuje obsłużyć 3 klientów jednocześnie. To wtedy może Pani zrozumie o czym pani pisze.
          • Gość: hi-fi Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... IP: 195.205.202.* 03.01.08, 23:50
            czesto bywam w obi i napisze tyle:ledwoni,nierobow i obibokow malo gdzie mozna
            tylu znalezc.szczegolnie na dziale budow. moze to przez zarobki?moze tak
            .ciekawe ile zarabiaja w innych marketach.tylko jak leniowi dowala do wyplaty
            300zl to leniem bedzie i tak.ale dziewczyny macie fajne i dlatego daje 1 plusik
            na zachete
    • 9czestoch9 Re: OBI-dlaczego wszyscy uciekają.... 17.01.23, 15:08
      Co słychać w Obi , warto ? :)
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka