brownmefistofeles 12.01.08, 00:01 www.bip.wreczyca-wielka.akcessnet.net/upload/20080109082515e44jtb7o3c9z.doc szczególnie interesująca strona 32 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: zzzzzzzbych Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.08, 00:03 www.bip.wreczyca-wielka.akcessnet.net/upload/20080109082515e44jtb7o3c9z.doc Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mania Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.08, 00:04 po co drugi raz ten sam link ?? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zzzzzzzbych Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.08, 00:04 a bo nie wchodzi klikając na niego ... trzeba skopiować do paska adresu Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Krzysiek Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.sfc.pl 12.01.08, 00:13 kontrola była planowana ?? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: asia Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.08, 08:21 czy planowana czy nie efekty interesujące Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kulczyk Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.08, 17:53 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: xxx Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.08, 14:21 Ciekawe czy w innych gminach też takie numery odchodzą...czy też Wręczyca jest ostatnim bastionem komunizmu :D Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ferdynand Kipeski Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.08, 17:19 Tam zaraz komunizm ... Wręczyca to tylko taki mały prywatny folwark. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Częstochowiak Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.08, 19:33 Jak głosujecie tak macie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: przyspawanyDOfotel Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.08, 19:45 kto pamięta artykuł "30 lat i nadal rządzi" bodajże napisany przez niezależny Dziennik Zachodni wiosną ubiegłego roku?? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ślusarz Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.08, 20:09 Może go ktoś w końcu odinstaluje od tej ciepłej posadki bo jak się czyta ten raport to widać wyraźnie, że dobro Wręczycy to ma on w głębokim poważaniu;/ Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Milong Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.sfc.pl 12.01.08, 08:43 opozycja działa !!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: andzia Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.08, 12:03 nieżle :/ Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zzzzzzzbych Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.08, 12:23 Zwróćcie uwagę, że kontrola dotyczyła tylko dróg i to tylko za okres 2 lat ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: reandzia Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.08, 16:33 nieźle to będzie jak wejdzie prokurator; na razie to mamy tylko materiał, który powinien on wykorzystać. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Prorok Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.sfc.pl 14.01.08, 16:50 prokurator już jest ale w innej sprawie - umorzeń podatków co stwierdziła RIO. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: miś yogi Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.08, 16:57 Dopiero teraz ?? No ale lepiej późno niż wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: reformator Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.08, 16:51 tak trzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ciekawy Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.sfc.pl 12.01.08, 14:16 o jakiego podinspektora chodzi ?? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wert Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.sfc.pl 12.01.08, 14:34 www.rio.katowice.bip.net.pl/?a=908 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zzzzzzzzbych Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.08, 15:53 Nie wiem czy mi word źle wyświetla czy coś się pozmieniało ale teraz ta najciekawsza strona wyskakuje mi jako 31. Generalnie chodzi o tabelę niezgodności z zawartymi umowami oraz protokołami odbioru powierzchnie wykonanych dróg, parkingów lub chodników. Niezgodność na kwotę 128.059,22 zł Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: haker Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.08, 16:31 ta tabelka w openoffice otwiera się na 32 stronie w wordzie może być na 31 generalnie jet w tych okolicach :D Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: warior Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.08, 21:06 No reszta też interesująca ... jeden pan tyle razy tak nieznacznie przegrywał przetargi...ale miał samozaparcie i się nie poddawał:) Swoją drogą nie słyszałem aby firma tego pana zrobiła kiedyś jakąkolwiek drogę... PS. Ile firm musi wystartować w przetargu aby był ważny ??? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ja Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.08, 21:44 > PS. Ile firm musi wystartować w przetargu aby był ważny ??? Jak jest przetarg nieograniczony to może być nawet jedna, jeśli spełnia wszystkie warunki określone przez Zamawiającego, i jej oferta nie zostanie odrzucona. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ja Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.08, 21:45 Aha, i jak cena zaoferowana przez firmę nie jest wyższa niż cena jaka Zamawiający moze wydać na realizację zamówienia. Ale nawet jesli cena niewiele przekracza te wartość to Zamawiający może przesunąć środki. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Rafal Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: 195.117.70.* 14.01.08, 21:04 jak nieograniczony wystarczy jedna firma ;) jesli oczywiscie złoży wszystkie dokumenty zgodnie z SIWZ oraz kwota jaka zaoferuje nie bedzie wyższa od środków przeznaczonych na zadanie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: do wariora Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.sfc.pl 14.01.08, 09:36 a tak poza tym, jesli dobrze mysle to firma tego Pana pod koniec lat 90 miala zamiar montowac wodomierze na terenie gminy, o tego chodzi ?? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: warior Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.08, 10:55 Aż tak daleko nie sięgam pamięcią i nie wiem nic o wodomierzach... chodzi oczywiście o wiernego kompana naszego lokalnego przywódcy...dzielnego strażaka z pięknym wąsem...dzięki któremu w długie wieczory możemy się napić piwa we wręczcy;) PS. A dzięki jego synowi wręczyca nie jest ciemnogrodem i możemy się swobodnie wypowiadać choćby na tym forum ... bo pięknie administruje lokalną siecią :D ... no i komputer naprawi w potrzebie. Wielkie zasługi dla naszej wsi ma ów lokalny działacz...oj wielkie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Krzych Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.sfc.pl 14.01.08, 11:06 obawiam się, że przyjdą kolejne wybory i będzie bez zmian, nie wiem w jakim my społeczeństwie żyjemy ?? P.S. z resztą ostatnie nam pokazały jak jeszcze silny jest wódz. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: warior Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.08, 11:20 > obawiam się, że przyjdą kolejne wybory i będzie bez zmian, nie wiem w jakim my > społeczeństwie żyjemy ?? emeryci, renciści, straże, GOK, szkoły - to dotychczasowi wyborcy. Jeśli pójdą do wyborów ludzie młodzi ( oby tylko im się chciało ) wynik będzie zgoła inny. > P.S. z resztą ostatnie nam pokazały jak jeszcze silny jest wódz. owszem ale ostatnie wybory były pierwszymi w których miał jakąś konkurencje ( umówmy się nie najmocniejszą ) i już stracił wiele głosów. Gdyby był odpowiedni kontrkandydat ( który w najbliższych wyborach na pewno się znajdzie ) wynik mógł być inny. Ale co najważniejsze...Wyniki kontroli NIK...dają nadzieje, że sprawa rozwiąże się sama ( no przy pomocy odpowiednich organów :D) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Krzych Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.sfc.pl 14.01.08, 11:25 jak masz gg to proszę o numer, mam interesujące informacje, niekoniecznie chciałbym pisać na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: warior Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.08, 11:41 Nie korzystam z tego przybytku. Absorbuje zbyt wiele czasu. Warto pisać na forum. Można to robić tak aby nikogo nie zniesławić:) Prawdę trzeba pokazywać. Właśnie w tym problem, że ludzie nie wiedzą co się dzieje naprawdę... PS. Ale tak na potrzeby tego forum: wariorwreczycki@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: krysia Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.08, 11:54 >Można to robić tak aby nikogo nie zniesławić:) Hehehe ... jak poseł Palikot na swoim blogu :D :D :D Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wściekły wibrator Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.08, 15:14 Zapomniałeś napisać, że i samochody złomuje :D A dawniej to dzięki niemu można było poza domem schabowego z ziemniakami i surówką zjeść ... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: piotr Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.08, 20:17 No surówka była smaczna ... w przeciwieństwie do jego obecnych poczynań Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zniesmaczony Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.08, 22:10 Eeee tam smaczna. Sraczki tylko można było dostać. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.08, 21:25 Sam zacznij zarządzać, skoro jesteś tak genialny:) pewnie zrobisz to lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: majka Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.08, 16:46 Mieszkam we wręczycy wiele lat... tu się nic nie dzieje. Chyba czas aby dać komuś innemu szansę ... Ciekawe jakie będą dalsze konsekwencje tej kontroli Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: częstochowianin Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.08, 23:40 Myślę, że poważne, jak spojrzeć na ten protokół. Czego Wam Wręczyczanie życzę. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: generał Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.08, 16:59 Oj chora ta Wasza Gmina chora Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: szeregowiec Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.08, 17:14 taaaaa i tak już 30 lat;/ Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ciekawy Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.08, 12:13 30 lat a dopiero teraz jakaś w miarę rzetelna kontrola. Dlaczego wcześniej nikt się nie zainteresował się pytam ??? Teraz powinny być następne... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: do ciekawego Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.sfc.pl 15.01.08, 12:19 a poprzednie komisje rewizyjne gdzie były ?? to jest interesujące ?? kompletny brak nadzoru ... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ciekawy Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.08, 12:38 Dokładnie...Ale aby tu zrobić porządek potrzebna była rzetelna kontrola z zewnątrz, taka jak ta z NIK. Na początku obecnej kadencji przewodniczący komisji rewizyjnej chciał kontrolować ... no to go usunięto z funkcji :D Tak się załatwia sprawy we Wręczycy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zaintersowany Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.sfc.pl 15.01.08, 12:44 a kto go zastąpił ?? sami zobaczcie ... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zazdrosny Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.08, 13:48 Tyle lat na ciepłej posadce za grube pieniądze. Też bym tak chciał. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: automaniak Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.08, 14:09 Mi się najbardziej podoba jak patroluje ulice naszej gminy. Niemal 24 na dobę jeździe tą swoją czarną bryką( również w godzinach urzędowania ). Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Artur Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.08, 23:05 Najlepszy Wójt w powiecie pokażcie w której gminie zrobionno więcej jak we Wręczycy.Nie piszcie bzdur NAWIEDZENI Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: olek Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.08, 23:25 Już niedługo bardziej kompetentni stwierdzą czy taki najlepszy jak piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ~reksio Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.08, 20:43 Ja na waszym miejscu napisałbym do "Uwagi". Macie się czym pochwalić. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: no Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.08, 09:38 na stronie uwagi jest specjalny formularz, w którym można im zapodać interesujący temat :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gruby Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.sfc.pl 18.01.08, 15:52 Wie ktoś kiedy będzie sesja rady we Wręczycy, mam zamiar zawitać !! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: muchomorek Gonić złodzieja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.08, 17:28 chyba w lutym. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ja Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.sfc.pl 15.01.08, 07:57 eeeee tamm nic się nie stało wielkigo, przesadzacie tyle powiem !!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: do ja Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.08, 08:26 Mało Ci ??? Brakuje 128 tyś. złotych. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ja Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.sfc.pl 15.01.08, 08:33 zgoda, może i nie mało ale jak mi wytłumaczysz doskonały chumor osób odpowiedzialnych ?? Sam na własne oczy widziałem będac w urzędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: do ja Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.08, 09:00 "Łabędzi śpiew" Henryka;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Andrzej Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.08, 23:09 Naucz się pisać BARANIE - HUMOR Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pat Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.sfc.pl 16.01.08, 07:18 a może niedługo całym wyjściem z tej sytuacji (oczywiście po rozwinięciu akcji) będzie referendum gminne w sprawie odwołania ?? co sądzicie ?? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: do pat Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.08, 08:54 Nasz żelazny ( moherowo-strażacki) elektorat dopiero wtedy przestanie ślepo wierzyć w wodza gdy zajmą się nim odpowiednie służby. Dopóki to się nie stanie będą dalej wiernie go popierać. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: roman_b Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.08, 10:31 A jaka jest procedura?? Jak można zorganizować takie referendum ?? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mark Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.tktelekom.pl 16.01.08, 11:38 oj ciężka będzie sprawa z tym referendum za wójtem jak mur stoją uzależnieni od niego kolesie z rady gminy na czele z przewodniczącym tej rady a tylko 2-3 radnych chce zmian w tej gminie na lepsze co więcej to ludzie z tej gminy nie mają zielonego pojęcia o tym jaki naprawdę powinien być wójt gminy bo ten zamiast dbać o gminę to ją okrada Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: miętus Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.tktelekom.pl 16.01.08, 11:42 to fajnego mają wójta weżcie się wszysy za niego to może odspawacie go od tego fotela Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dzidek Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.tktelekom.pl 16.01.08, 11:47 twardziele z rady gminy bieżcie się za niego!!!mam nadzieję ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,ze doczekam tych dobrych czasów Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mietek Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.08, 12:05 Wzorując się na nazwie komitetu wyborczego pewnego "inteligenta" z rady : Nasza Wręczyca Wspólnym Dobrem:D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: anerk Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.08, 17:35 jestem za referendum i zapewne wiele osób też Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: psik Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.tktelekom.pl 16.01.08, 18:00 to żeby przeprowadzić referendum musi być zgoda rady gminy a o taką zgodę będzie w tej radzie bardzo trudno Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marian Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.sfc.pl 16.01.08, 17:44 ja się pytam kiedy będzie kanalizacja w Truskolasach do cholery Panie Sławomirze Prezesie Koła Emerytów i Pani Renato Wiceprzewodnicząca Rady ?? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: psik Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.tktelekom.pl 16.01.08, 18:41 jak w truskolasach wybraliście sobie takich radnych a nie innych to miejcie pretensje sami do siebie ale diet to chyba nie biorą bo i za co? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mark Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.tktelekom.pl 16.01.08, 18:47 czy to prawda że prezes koła emerytów jest swatem wójta Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jerzy Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.08, 19:57 od kilku ładnych lat pan przewodniczący koła emerytów i rencistów w Truskolasach(p.Sławeczek)jest swatem pana wójta.Dlatego tak bardzo go popiera. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: psik Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.tktelekom.pl 16.01.08, 20:20 to co wy w tych truskolasach zbieracie truskawki zamist wybrać na radnego gościa z jajami i bez układów Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: miętus Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.tktelekom.pl 16.01.08, 20:27 a tak już bez żartów to nie można tego wójta wywieżć na taczce kiedyś było to takie modne, kto to zrobi, kto się odważy ja mogę pomóc Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: operator Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.08, 10:29 Orientuje się ktoś po ile chodzą taczki w marketach ??? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: OBI Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.sfc.pl 17.01.08, 10:39 po co kupować?? napewno są na składzie w urzędzie... z resztą jak nie będzie to ja mam i mogę dostarczyć wyścielaną słomą...hehe Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: adam Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.08, 17:40 przewodniczący komisji rewizyjnej może wybierze na swoim złomowisku jakiś "pojazd",żeby zmieściła się cała grupa razem z szefem. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: skąpy Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.08, 21:55 adam, po co ze złomu jak będziesz kierowcą dam swój Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Miraż Re: Proszę Państwa : merytorycznie !!! IP: *.sfc.pl 16.01.08, 21:43 W zakresie wydatków inwestycyjnych i bieżących Złożenie w okresie 2004 – 2006, przez pracownika Urzędu Gminy we Wręczycy Wielkiej, oświadczeń o braku istnienia okoliczności uzasadniających jego wyłączenie z postępowań o udzielenie zamówienia publicznego, pomimo pozostawania w stosunku powinowactwa w linii prostej z wykonawcą ubiegającym się o udzielenie zamówienia. Pracownik nie został wyłączony i wykonywał czynności w imieniu zamawiającego. Działaniem tym naruszono przepisy art. 20 ust. 1 pkt 1 ustawy z dnia 10 czerwca 1994 r. o zamówieniach publicznych (Dz. U. z 2002 r. Nr 72, poz. 664 z późn. zm.) oraz art. 17 ust. 1 pkt 2 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2004 r. Nr 19, poz. 177 z późn. zm.). Powyższe dotyczyło postępowań o udzielenie zamówień publicznych na wykonanie następujących zadań: w 2004 r.: odśnieżanie dróg gminnych w roku 2004, wykonanie robót drogowych w miejscowości Grodzisko, modernizacja drogi gminnej transportu rolnego Piła Druga – Nowiny, budowa drogi do oczyszczalni ścieków w miejscowości Truskolasy, modernizacja drogi gminnej transportu rolnego w miejscowości Kalej, w 2005 r.: roboty drogowe w miejscowości Hutka ul. Długa, odśnieżanie dróg gminnych w 2005 r., roboty drogowe w miejscowości Grodzisko ul. Nadrzeczna, remont cząstkowy dróg gminnych, budowa drogi w miejscowości Kuleje, remont drogi gminnej w m. Klepaczka, remont drogi gminnej w miejscowości Kuleje ul. Bukowa, remont drogi gminnej w miejscowości Długi Kąt, remont drogi gminnej w miejscowości Kalej ul. Polna, remont drogi gminnej w miejscowości Kalej przedłużenie ul. Strażackiej, remont drogi gminnej D-272 w miejscowości Kalej, w 2006 r.: przebudowa i remont drogi gminnej w miejscowości Jezioro, odśnieżanie dróg gminnych w 2006 r., remont drogi gminnej o nawierzchni żużlowej w miejscowości Długi Kąt, przebudowa i remont drogi gminnej nr D 1083, D-1084 w miejscowości Truskolasy, remont cząstkowy dróg gminnych, remont drogi gminnej o nawierzchni żużlowej w miejscowości Wręczyca Wielka ul. Kolejowa, wykonanie robót ziemnych przy ul. Sportowej w miejscowości Truskolasy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: observer Ale język! IP: *.stny.res.rr.com 17.01.08, 22:11 Język, jakim się posługujesz, sprawia, że to, co piszesz, to gotowy tekst kabaretowy. Do mówienia chyba bardziej, choć i wyśpiewać go można. Śpiewany byłby bardzo śmieszny. Sezon polowania na komuchów we Wręczycy trwa. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Miraż Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.sfc.pl 16.01.08, 21:52 W zakresie wynagrodzeń Brak w pismach, dotyczących przyznania w latach 2003 - 2006 nagród pieniężnych pracownikom Urzędu Gminy we Wręczycy Wielkiej, uzasadnienia szczególnych osiągnięć w pracy zawodowej. Nagrody przyznano z okazji świąt państwowych, co było niezgodne z przepisami §13 rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 11 lutego 2003 r. w sprawie zasad wynagradzania i wymagań kwalifikacyjnych pracowników samorządowych zatrudnionych w urzędach gmin, starostwach powiatowych i urzędach marszałkowskich (Dz. U. Nr 33, poz. 264 z późn. zm.) a następnie § 13 rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 2 sierpnia 2005 r. w sprawie zasad wynagradzania pracowników samorządowych zatrudnionych w urzędach gmin, starostwach powiatowych i urzędach marszałkowskich (Dz. U. Nr 146, poz. 1223 z późn. zm.). Zgodnie z powołanymi przepisami fundusz nagród pozostający w dyspozycji kierownika urzędu powinien być przeznaczony na nagrody za szczególne osiągnięcia w pracy zawodowej. Skutkiem powyższego było dokonanie wypłaty w łącznej kwocie 236.369,63 zł, z naruszeniem przytoczonych przepisów. Stwierdzono, że wypłacanie nagród dla pracowników z okazji świąt państwowych – 3 Maja i 11 Listopada zostało dopuszczone w Regulaminie Wynagradzania Pracowników Urzędu Gminy, zatwierdzonym przez Zarząd Gminy Wręczyca Wielka na posiedzeniu w dniu 28 maja 1999 r., oraz w Regulaminie wprowadzonym Zarządzeniem Wójta Gminy Wręczyca Wielka Nr 0152/04/04 z 30 stycznia 2004 r. Odpowiedzialność ponosi p. Henryk Krawczyk – Wójt Gminy Wręczyca Wielka, który przyznał pracownikom nagrody oraz wprowadził Regulamin Wynagradzania Pracowników Urzędu Gminy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mark Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.tktelekom.pl 16.01.08, 23:20 z protokołu NIK- na pytanie kontrolera Dlaczego podczas oględzin zrealizowanych w latach 2004-2006 robotach nie wsazywał pan dodatkowych robót wykonanych w związku z realizacją tych umów kierownik referatu zeznał. Zapomniałem o faktycznie wykonanych robotach i dopiero gdy kontroler wskazał różnicę zacząłem analizę i przypomniałem sobie o tych dodatkowych robotach.pracownik tegoż referatu zeznał;Podczas dokonania oględzin nie pamiętałem o w/w dodatkowych robotach w ramach realizowanych umów.O powyższym przypomniałem sobie po analizie i otrzymaniu pytań do wyjaśnień o powierzchni. Na pytanie kontrolera kto i w jaki sposób zlecił wykonanie tych robót odpowiedż brzmiała;Wójt gminy ustnie po stwierdzeniu podczas wykonywania tych robót,że umowny zakres nie jest możliwy do wykonania nic dodać nic ująć czy tak może być napiszcie co o tym sądzicie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: maniek Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.sfc.pl 16.01.08, 22:32 www.wiadomosci24.pl/artykul/wojta_wybiera_sie_az_do_smierci_9008.html Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: leon_M Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.08, 07:41 Tylko pozazdroscic fajna ekipa rade gminy na taczki , i na przyszłosc weryfikowac kto wygrywa przetargi czy nie to sama osoba????????????????????????????????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: PO Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.sfc.pl 17.01.08, 10:15 Mam nadzieję, że nasz obecny rząd zmieni ustawę o samorządzie gminnym poprzez wprowadzenie kadencyjności wójtów, burmistrzów i prezydentów miast ! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: prok Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.08, 19:43 A ja mam nadzieję, że nie dzięki ustawie nastąpią zmiany tylko dzięki organom ścigania Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ziutek Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.08, 21:06 Nooo jak się prokurator trochę przyłoży to może tv do nas zajedzie...bo będzie co pokazywać. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Lucyna Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.sfc.pl 18.01.08, 07:53 Na razie mamy sam suchy protokół z NIK-u, poczekajmy na wystąpienie pokontrolne gdzie będą sformułowne konkretne zarzuty,a tak poza tym widziałam ostatnio Pana Podinspektora w Urzędzie ?? jak to możliwe, że on tam jeszcze pracuje ?? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Paździoch Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.sfc.pl 18.01.08, 08:07 Nie ważne kto to na gnoił, ważne kto to posprząta ... hehe pl.youtube.com/watch?v=vaXu5ISDA1c Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mark Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.tktelekom.pl 18.01.08, 12:04 może do sprzątania wykorzystać koleśiów pana Henryka Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: CzasNAzmiany!!! jakie chcemy zmiany w Gminie??? IP: *.sfc.pl 18.01.08, 12:08 wpisujcie ... 1. kanalizacja 2. ... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ania Re: jakie chcemy zmiany w Gminie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.08, 12:41 > wpisujcie ... > > 1. kanalizacja > > 2. Niech wójt wyłoży kasę na to aby autobusy szkolne jeżdziły cały rok bo w wakacje albo w ferie nie ma się jak do domu dostać po wyjściu z pracy i trzeba czekac na przystanku czasami ponad godzinę!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: VIVA Re: jakie chcemy zmiany w Gminie??? IP: *.sfc.pl 18.01.08, 13:10 chodnik przy VIVIE !!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wręczyczanka Re: jakie chcemy zmiany w Gminie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.08, 18:04 1. nowego wójta 2. nowego wójta 3. nowego wójta .... 100. nowego wójta Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: slawek Re: jakie chcemy zmiany w Gminie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.08, 18:12 Pocalojta w d..e Wojta!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: anonim Re: jakie chcemy zmiany w Gminie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.08, 18:23 Przemawia przez was jedynie zazdrość i zawiść.... Wszyscy tacy świeci????? phii.... a może jeden z drugim zakasałby rękawy wziął się do roboty i przestał liczyć cudze pieniądze zarobione ciężką pracą.... P.S. Jeśli juz cos piszecie na forum publicznym to wypadałoby to pisac bez błędów.... analfabeci i nieroby...;] Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: go gejonima Re: jakie chcemy zmiany w Gminie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.08, 18:26 > świeci????? phii.... a może jeden z drugim zakasałby rękawy wziął > się do roboty i przestał liczyć cudze pieniądze zarobione ciężką > pracą.... czym ?? pracą ?? To dopiero dobre... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: do anonimu Re: jakie chcemy zmiany w Gminie??? IP: *.sfc.pl 18.01.08, 18:36 człowieku nie wiesz co piszesz...zazdrość przemawia ?? ale za czym ?? Napisz mi jedną rzecz o którą są ludzie zazdrośni ?? Ludzie chcą jedynie przewiewu, chyba to dobrze??. Skończyły się już czasy władzy absolutnej, a Tobie koleżko polecam zapoznać się z wystąpieniem RIO(20 zarzutów), a następnie NIK-u. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: do anonima Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.sfc.pl 18.01.08, 19:05 roczne zarobki wójta : 124.290.09zł., inne źródła : 31.611.92zł. za rok 2006. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: myśliciel Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.08, 19:42 Zastanawiam się ile niektórzy musieliby zarabiać żeby ich łapki nie świerzbiły... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ~skate Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.08, 21:41 W tym przypadku chyba nie ma górnej granicy;/ Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: BASIA Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.08, 14:32 OJ.WSZYSCY TU PISZĄCY TO SAME ANIOŁY? WSZYSCY SĄ BEZ GRZECHU? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: BetonZWręczycy Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.sfc.pl 18.01.08, 23:31 serca nie macie, jak możecie !!! kto jest bez winy niechaj rzuci kamień ... P.S. ja nie rzuce...hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marian Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.sfc.pl 18.01.08, 23:52 zarobki Pani Sekretarz Marianny Liszewskiej : 96,584,90zł. rocznie za rok 2005., mało ?? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mari Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.sfc.pl 19.01.08, 05:31 Dla dobra społeczeństwa Wręczycy, polecam wszystkim szukającym pracę : www.bip.wreczyca-wielka.akcessnet.net/index.php?idg=3&id=260&x=70&y=2 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: julcia Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.08, 10:11 I oczywiście wygra ten najlepszy :) :) :) hehehe dobre Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zawiedziony Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.08, 12:11 No cóż nie mam znajomości więc nie mam szans ;-(( Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: krówka Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.08, 13:44 No cóż generalnie nie pochwalam takiego podejścia... ale w tym przypadku Twój pesymizm jest w pełni uzasadniony. Nie Masz szans. To chore ale tak niestety jest. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: szymon Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.08, 15:54 Tak teraz wszyscy narzekają a jak przyjdą wybory to i tak wybieracie tego łysego lowelasa...szkoda słów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wyborca Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.08, 15:58 Ooooo przepraszam bardzo ja na niego nie głosowałam i nie zagłosuję!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: szymon Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.08, 17:59 Bardzo Cię przepraszam :D Przesadziłem z tą generalizacją. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ustawiony Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.tktelekom.pl 19.01.08, 18:39 wiesz kto wygrał i został zatrudniony na stanowisko; -mł. księgowy d\s księgowości budżetowej córka pani Kuleszy pracującej w sekretariacie sekretarz gminy -na stanowisko podinspektor d\s pozyskiwania środków unijnych syn wysoko postawionej osoby z urzędu gminy Opatów-na stanowisko podinspektor d\s obronności blisko spokrewniony z obecnym przewodniczącym Rady Gminy jego chrześniak-na stanowisko podinspektor w referacie ogólnym córka siostry obecnego przewodniczącego Rady Gminy czy wam to wystarczy pan wójt niczego się już nie boi jest w gminie bogiem i carem Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: szymon Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.08, 19:39 Dlatego jego czas już minął. Mam nadzieję, że odpowiednie organy w niedługim czasie zakończą ten 30letni cyrk i farsę. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: etam Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.pl 21.01.08, 10:32 Jak swiat swiatem-nepotyzm byl jest i bedzie, kogokolwiek nie wybralibyscie...ot slabosc ludzka taka Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: do etam Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.08, 10:58 Gdyby chodziło tylko o zatrudnianie znajomych... czy też znajomych znajomych to bym to olał i się nawet nie wypowiadał. Ale jak się spojrzy na ten protokół NIK-u i usłyszy od lepiej rozeznanych w temacie co nie co...to już mnie szlag trafia... Bo nie po to płacimy podatki aby ktoś sobie prywatny folwark urządzał. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sołtys Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.sfc.pl 20.01.08, 08:00 Kto zastąpi Panią Błaut - skarbik gminy w lutym br.?? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: prorok Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.tktelekom.pl 20.01.08, 11:25 Sołtysie nie martw się o stanowisko skarbnika gminy pan Przewodniczący Rady ma tak duża rodzinę a do tego jeszcze wybrany krąg kolegów po lewej i prawej stronie sceny politycznej,że napewno złoży wójtowi gminy propozycję nie do odrzucenia Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ciekawy co dalej Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.08, 16:17 up Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: banan Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.08, 17:55 to kiedy przyśpieszone wybory we wręczycy :D ??? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ciekawy Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.08, 19:01 no własnie!kiedy? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Borys Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.08, 09:32 Widzę, że u nas na Białorusi to my mamy demokrację i nie ma w ogóle złodziejstwa:) Odpowiedz Link Zgłoś