Dodaj do ulubionych

kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej

12.01.08, 00:01
www.bip.wreczyca-wielka.akcessnet.net/upload/20080109082515e44jtb7o3c9z.doc

szczególnie interesująca strona 32
Obserwuj wątek
    • Gość: zzzzzzzbych Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.08, 00:03
      www.bip.wreczyca-wielka.akcessnet.net/upload/20080109082515e44jtb7o3c9z.doc
      • Gość: mania Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.08, 00:04
        po co drugi raz ten sam link ??
        • Gość: zzzzzzzbych Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.08, 00:04
          a bo nie wchodzi klikając na niego ... trzeba skopiować do paska adresu
          • Gość: Krzysiek Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.sfc.pl 12.01.08, 00:13
            kontrola była planowana ??
            • Gość: asia Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.08, 08:21
              czy planowana czy nie efekty interesujące
        • Gość: kulczyk Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.08, 17:53
      • Gość: xxx Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.08, 14:21
        Ciekawe czy w innych gminach też takie numery odchodzą...czy też Wręczyca jest
        ostatnim bastionem komunizmu :D
        • Gość: Ferdynand Kipeski Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.08, 17:19
          Tam zaraz komunizm ... Wręczyca to tylko taki mały prywatny folwark.
          • Gość: Częstochowiak Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.08, 19:33
            Jak głosujecie tak macie.
            • Gość: przyspawanyDOfotel Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.08, 19:45
              kto pamięta artykuł "30 lat i nadal rządzi" bodajże napisany przez niezależny
              Dziennik Zachodni wiosną ubiegłego roku??
              • Gość: ślusarz Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.08, 20:09
                Może go ktoś w końcu odinstaluje od tej ciepłej posadki bo jak się czyta ten
                raport to widać wyraźnie, że dobro Wręczycy to ma on w głębokim poważaniu;/
    • Gość: Milong Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.sfc.pl 12.01.08, 08:43
      opozycja działa !!!
      • Gość: andzia Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.08, 12:03
        nieżle :/
        • Gość: zzzzzzzbych Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.08, 12:23
          Zwróćcie uwagę, że kontrola dotyczyła tylko dróg i to tylko za okres 2 lat ;/
        • Gość: reandzia Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.08, 16:33
          nieźle to będzie jak wejdzie prokurator; na razie to mamy tylko materiał, który
          powinien on wykorzystać.
          • Gość: Prorok Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.sfc.pl 14.01.08, 16:50
            prokurator już jest ale w innej sprawie - umorzeń podatków co stwierdziła RIO.
            • Gość: miś yogi Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.08, 16:57
              Dopiero teraz ?? No ale lepiej późno niż wcale.
      • Gość: reformator Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.08, 16:51
        tak trzymać.
    • Gość: ciekawy Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.sfc.pl 12.01.08, 14:16
      o jakiego podinspektora chodzi ??
    • Gość: wert Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.sfc.pl 12.01.08, 14:34
      www.rio.katowice.bip.net.pl/?a=908
      • Gość: zzzzzzzzbych Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.08, 15:53
        Nie wiem czy mi word źle wyświetla czy coś się pozmieniało ale teraz
        ta najciekawsza strona wyskakuje mi jako 31.

Generalnie chodzi o tabelę niezgodności z zawartymi umowami oraz
        protokołami odbioru powierzchnie wykonanych dróg, parkingów lub
        chodników. Niezgodność na kwotę 128.059,22 zł
        • Gość: haker Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.08, 16:31
          ta tabelka w openoffice otwiera się na 32 stronie w wordzie może być
          na 31 generalnie jet w tych okolicach :D
    • Gość: warior Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.08, 21:06
      No reszta też interesująca ... jeden pan tyle razy tak nieznacznie
      przegrywał przetargi...ale miał samozaparcie i się nie poddawał:)

Swoją drogą nie słyszałem aby firma tego pana zrobiła kiedyś
      jakąkolwiek drogę...

PS. Ile firm musi wystartować w przetargu aby był ważny ???
      • Gość: ja Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.08, 21:44
        > PS. Ile firm musi wystartować w przetargu aby był ważny ???

Jak jest przetarg nieograniczony to może być nawet jedna, jeśli spełnia
        wszystkie warunki określone przez Zamawiającego, i jej oferta nie zostanie
        odrzucona.
        • Gość: ja Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.08, 21:45
          Aha, i jak cena zaoferowana przez firmę nie jest wyższa niż cena jaka
          Zamawiający moze wydać na realizację zamówienia. Ale nawet jesli cena niewiele
          przekracza te wartość to Zamawiający może przesunąć środki.
        • Gość: Rafal Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: 195.117.70.* 14.01.08, 21:04
          jak nieograniczony wystarczy jedna firma ;) jesli oczywiscie złoży wszystkie
          dokumenty zgodnie z SIWZ oraz kwota jaka zaoferuje nie bedzie wyższa od środków
          przeznaczonych na zadanie.
      • Gość: do wariora Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.sfc.pl 14.01.08, 09:36
        a tak poza tym, jesli dobrze mysle to firma tego Pana pod koniec lat 90 miala zamiar montowac wodomierze na terenie gminy, o tego chodzi ??
        • Gość: warior Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.08, 10:55
          Aż tak daleko nie sięgam pamięcią i nie wiem nic o wodomierzach... chodzi
          oczywiście o wiernego kompana naszego lokalnego przywódcy...dzielnego strażaka z
          pięknym wąsem...dzięki któremu w długie wieczory możemy się napić piwa we wręczcy;)

PS. A dzięki jego synowi wręczyca nie jest ciemnogrodem i możemy się swobodnie
          wypowiadać choćby na tym forum ... bo pięknie administruje lokalną siecią :D ...
          no i komputer naprawi w potrzebie.

Wielkie zasługi dla naszej wsi ma ów lokalny działacz...oj wielkie.

• Gość: Krzych Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.sfc.pl 14.01.08, 11:06
            obawiam się, że przyjdą kolejne wybory i będzie bez zmian, nie wiem w jakim my społeczeństwie żyjemy ??

P.S. z resztą ostatnie nam pokazały jak jeszcze silny jest wódz.
            • Gość: warior Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.08, 11:20
              > obawiam się, że przyjdą kolejne wybory i będzie bez zmian, nie wiem w jakim my
              > społeczeństwie żyjemy ??

emeryci, renciści, straże, GOK, szkoły - to dotychczasowi wyborcy. Jeśli pójdą
              do wyborów ludzie młodzi ( oby tylko im się chciało ) wynik będzie zgoła inny.

> P.S. z resztą ostatnie nam pokazały jak jeszcze silny jest wódz.

owszem ale ostatnie wybory były pierwszymi w których miał jakąś konkurencje (
              umówmy się nie najmocniejszą ) i już stracił wiele głosów. Gdyby był odpowiedni
              kontrkandydat ( który w najbliższych wyborach na pewno się znajdzie ) wynik mógł
              być inny.

Ale co najważniejsze...Wyniki kontroli NIK...dają nadzieje, że sprawa rozwiąże
              się sama ( no przy pomocy odpowiednich organów :D)
              • Gość: Krzych Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.sfc.pl 14.01.08, 11:25
                jak masz gg to proszę o numer, mam interesujące informacje, niekoniecznie chciałbym pisać na forum.
                • Gość: warior Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.08, 11:41
                  Nie korzystam z tego przybytku. Absorbuje zbyt wiele czasu. Warto pisać na
                  forum. Można to robić tak aby nikogo nie zniesławić:) Prawdę trzeba pokazywać.
                  Właśnie w tym problem, że ludzie nie wiedzą co się dzieje naprawdę...

PS. Ale tak na potrzeby tego forum: wariorwreczycki@gmail.com
                  • Gość: krysia Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.08, 11:54
                    >Można to robić tak aby nikogo nie zniesławić:)

Hehehe ... jak poseł Palikot na swoim blogu :D :D :D
          • Gość: wściekły wibrator Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.08, 15:14
            Zapomniałeś napisać, że i samochody złomuje :D A dawniej to dzięki niemu można
            było poza domem schabowego z ziemniakami i surówką zjeść ...
            • Gość: piotr Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.08, 20:17
              No surówka była smaczna ... w przeciwieństwie do jego obecnych poczynań
              • Gość: zniesmaczony Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.08, 22:10
                Eeee tam smaczna. Sraczki tylko można było dostać.
          • Gość: gość Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.08, 21:25
            Sam zacznij zarządzać, skoro jesteś tak genialny:) pewnie zrobisz to
            lepiej
    • Gość: majka Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.08, 16:46
      Mieszkam we wręczycy wiele lat... tu się nic nie dzieje. Chyba czas
      aby dać komuś innemu szansę ...
      Ciekawe jakie będą dalsze konsekwencje tej kontroli
      • Gość: częstochowianin Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.08, 23:40
        Myślę, że poważne, jak spojrzeć na ten protokół. Czego Wam Wręczyczanie życzę.
        Pozdrawiam.
    • Gość: generał Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.08, 16:59
      Oj chora ta Wasza Gmina chora
      • Gość: szeregowiec Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.08, 17:14
        taaaaa i tak już 30 lat;/
        • Gość: ciekawy Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.08, 12:13
          30 lat a dopiero teraz jakaś w miarę rzetelna kontrola. Dlaczego wcześniej nikt
          się nie zainteresował się pytam ???
          Teraz powinny być następne...
          • Gość: do ciekawego Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.sfc.pl 15.01.08, 12:19
            a poprzednie komisje rewizyjne gdzie były ?? to jest interesujące ?? kompletny brak nadzoru ...
            • Gość: ciekawy Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.08, 12:38
              Dokładnie...Ale aby tu zrobić porządek potrzebna była rzetelna kontrola z
              zewnątrz, taka jak ta z NIK. Na początku obecnej kadencji przewodniczący komisji
              rewizyjnej chciał kontrolować ... no to go usunięto z funkcji :D Tak się
              załatwia sprawy we Wręczycy.
              • Gość: zaintersowany Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.sfc.pl 15.01.08, 12:44
                a kto go zastąpił ?? sami zobaczcie ...
        • Gość: zazdrosny Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.08, 13:48
          Tyle lat na ciepłej posadce za grube pieniądze. Też bym tak chciał.
          • Gość: automaniak Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.08, 14:09
            Mi się najbardziej podoba jak patroluje ulice naszej gminy. Niemal 24 na dobę
            jeździe tą swoją czarną bryką( również w godzinach urzędowania ).
          • Gość: Artur Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.08, 23:05
            Najlepszy Wójt w powiecie pokażcie w której gminie zrobionno
            więcej jak we Wręczycy.Nie piszcie bzdur NAWIEDZENI
            • Gość: olek Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.08, 23:25
              Już niedługo bardziej kompetentni stwierdzą czy taki najlepszy jak piszesz.
    • Gość: ~reksio Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.08, 20:43
      Ja na waszym miejscu napisałbym do "Uwagi". Macie się czym pochwalić.
      • Gość: no Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.08, 09:38
        na stronie uwagi jest specjalny formularz, w którym można im zapodać
        interesujący temat :)
        • Gość: Gruby Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.sfc.pl 18.01.08, 15:52
          Wie ktoś kiedy będzie sesja rady we Wręczycy, mam zamiar zawitać !!
          • Gość: muchomorek Gonić złodzieja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.08, 17:28
            chyba w lutym.
    • Gość: ja Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.sfc.pl 15.01.08, 07:57
      eeeee tamm nic się nie stało wielkigo, przesadzacie tyle powiem !!!
      • Gość: do ja Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.08, 08:26
        Mało Ci ??? Brakuje 128 tyś. złotych.
    • Gość: ja Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.sfc.pl 15.01.08, 08:33
      zgoda, może i nie mało ale jak mi wytłumaczysz doskonały chumor osób odpowiedzialnych ?? Sam na własne oczy widziałem będac w urzędzie.
      • Gość: do ja Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.08, 09:00
        "Łabędzi śpiew" Henryka;)
      • Gość: Andrzej Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.08, 23:09
        Naucz się pisać BARANIE - HUMOR
    • Gość: pat Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.sfc.pl 16.01.08, 07:18
      a może niedługo całym wyjściem z tej sytuacji (oczywiście po rozwinięciu akcji) będzie referendum gminne w sprawie odwołania ?? co sądzicie ??
      • Gość: do pat Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.08, 08:54
        Nasz żelazny ( moherowo-strażacki) elektorat dopiero wtedy przestanie ślepo
        wierzyć w wodza gdy zajmą się nim odpowiednie służby. Dopóki to się nie stanie
        będą dalej wiernie go popierać.
      • Gość: roman_b Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.08, 10:31
        A jaka jest procedura?? Jak można zorganizować takie referendum ??
        • Gość: mark Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.tktelekom.pl 16.01.08, 11:38
          oj ciężka będzie sprawa z tym referendum za wójtem jak mur stoją
          uzależnieni od niego kolesie z rady gminy na czele z przewodniczącym
          tej rady a tylko 2-3 radnych chce zmian w tej gminie na lepsze co
          więcej to ludzie z tej gminy nie mają zielonego pojęcia o tym jaki
          naprawdę powinien być wójt gminy bo ten zamiast dbać o gminę to ją
          okrada
          • Gość: miętus Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.tktelekom.pl 16.01.08, 11:42
            to fajnego mają wójta weżcie się wszysy za niego to może odspawacie
            go od tego fotela
            • Gość: dzidek Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.tktelekom.pl 16.01.08, 11:47
              twardziele z rady gminy bieżcie się za niego!!!mam
              nadzieję ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,ze doczekam tych dobrych czasów
              • Gość: mietek Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.08, 12:05
                Wzorując się na nazwie komitetu wyborczego pewnego "inteligenta" z rady : Nasza
                Wręczyca Wspólnym Dobrem:D:D:D
                • Gość: anerk Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.08, 17:35
                  jestem za referendum i zapewne wiele osób też
                  • Gość: psik Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.tktelekom.pl 16.01.08, 18:00
                    to żeby przeprowadzić referendum musi być zgoda rady gminy a o taką
                    zgodę będzie w tej radzie bardzo trudno
    • Gość: Marian Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.sfc.pl 16.01.08, 17:44
      ja się pytam kiedy będzie kanalizacja w Truskolasach do cholery Panie Sławomirze Prezesie Koła Emerytów i Pani Renato Wiceprzewodnicząca Rady ??
      • Gość: psik Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.tktelekom.pl 16.01.08, 18:41
        jak w truskolasach wybraliście sobie takich radnych a nie innych to
        miejcie pretensje sami do siebie ale diet to chyba nie biorą bo i za
        co?
        • Gość: mark Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.tktelekom.pl 16.01.08, 18:47
          czy to prawda że prezes koła emerytów jest swatem wójta
          • Gość: jerzy Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.08, 19:57
            od kilku ładnych lat pan przewodniczący koła emerytów i rencistów w
            Truskolasach(p.Sławeczek)jest swatem pana wójta.Dlatego tak bardzo go popiera.
            • Gość: psik Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.tktelekom.pl 16.01.08, 20:20
              to co wy w tych truskolasach zbieracie truskawki zamist wybrać na
              radnego gościa z jajami i bez układów
            • Gość: miętus Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.tktelekom.pl 16.01.08, 20:27
              a tak już bez żartów to nie można tego wójta wywieżć na taczce
              kiedyś było to takie modne, kto to zrobi, kto się odważy ja mogę
              pomóc
              • Gość: operator Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.08, 10:29
                Orientuje się ktoś po ile chodzą taczki w marketach ???
                • Gość: OBI Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.sfc.pl 17.01.08, 10:39
                  po co kupować?? napewno są na składzie w urzędzie... z resztą jak nie będzie to ja mam i mogę dostarczyć wyścielaną słomą...hehe
                  • Gość: adam Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.08, 17:40
                    przewodniczący komisji rewizyjnej może wybierze na swoim złomowisku jakiś
                    "pojazd",żeby zmieściła się cała grupa razem z szefem.

• Gość: skąpy Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.08, 21:55
                      adam, po co ze złomu jak będziesz kierowcą dam swój
    • Gość: Miraż Re: Proszę Państwa : merytorycznie !!! IP: *.sfc.pl 16.01.08, 21:43
      W zakresie wydatków inwestycyjnych i bieżących

 Złożenie w okresie 2004 – 2006, przez pracownika Urzędu Gminy we Wręczycy Wielkiej, oświadczeń o braku istnienia okoliczności uzasadniających jego wyłączenie z postępowań o udzielenie zamówienia publicznego, pomimo pozostawania w stosunku powinowactwa w linii prostej z wykonawcą ubiegającym się o udzielenie zamówienia. Pracownik nie został wyłączony i wykonywał czynności w imieniu zamawiającego.
      Działaniem tym naruszono przepisy art. 20 ust. 1 pkt 1 ustawy z dnia 10 czerwca 1994 r. o zamówieniach publicznych (Dz. U. z 2002 r. Nr 72, poz. 664 z późn. zm.) oraz art. 17 ust. 1 pkt 2 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2004 r. Nr 19, poz. 177 z późn. zm.).
      Powyższe dotyczyło postępowań o udzielenie zamówień publicznych na wykonanie następujących zadań:
      w 2004 r.: odśnieżanie dróg gminnych w roku 2004, wykonanie robót drogowych w miejscowości Grodzisko, modernizacja drogi gminnej transportu rolnego Piła Druga – Nowiny, budowa drogi do oczyszczalni ścieków w miejscowości Truskolasy, modernizacja drogi gminnej transportu rolnego w miejscowości Kalej,
      w 2005 r.: roboty drogowe w miejscowości Hutka ul. Długa, odśnieżanie dróg gminnych w 2005 r., roboty drogowe w miejscowości Grodzisko ul. Nadrzeczna, remont cząstkowy dróg gminnych, budowa drogi w miejscowości Kuleje, remont drogi gminnej w m. Klepaczka, remont drogi gminnej w miejscowości Kuleje ul. Bukowa, remont drogi gminnej w miejscowości Długi Kąt, remont drogi gminnej w miejscowości Kalej ul. Polna, remont drogi gminnej w miejscowości Kalej przedłużenie ul. Strażackiej, remont drogi gminnej D-272 w miejscowości Kalej,
      w 2006 r.: przebudowa i remont drogi gminnej w miejscowości Jezioro, odśnieżanie dróg gminnych w 2006 r., remont drogi gminnej o nawierzchni żużlowej w miejscowości Długi Kąt, przebudowa i remont drogi gminnej nr D 1083, D-1084 w miejscowości Truskolasy, remont cząstkowy dróg gminnych, remont drogi gminnej o nawierzchni żużlowej w miejscowości Wręczyca Wielka ul. Kolejowa, wykonanie robót ziemnych przy ul. Sportowej w miejscowości Truskolasy.
      • Gość: observer Ale język! IP: *.stny.res.rr.com 17.01.08, 22:11
        Język, jakim się posługujesz, sprawia, że to, co piszesz, to gotowy
        tekst kabaretowy. Do mówienia chyba bardziej, choć i wyśpiewać go
        można. Śpiewany byłby bardzo śmieszny.
        Sezon polowania na komuchów we Wręczycy trwa.
    • Gość: Miraż Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.sfc.pl 16.01.08, 21:52
      W zakresie wynagrodzeń

Brak w pismach, dotyczących przyznania w latach 2003 - 2006 nagród pieniężnych pracownikom Urzędu Gminy we Wręczycy Wielkiej, uzasadnienia szczególnych osiągnięć w pracy zawodowej. Nagrody przyznano z okazji świąt państwowych, co było niezgodne z przepisami §13 rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 11 lutego 2003 r. w sprawie zasad wynagradzania i wymagań kwalifikacyjnych pracowników samorządowych zatrudnionych w urzędach gmin, starostwach powiatowych i urzędach marszałkowskich (Dz. U. Nr 33, poz. 264 z późn. zm.) a następnie § 13 rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 2 sierpnia 2005 r. w sprawie zasad wynagradzania pracowników samorządowych zatrudnionych w urzędach gmin, starostwach powiatowych i urzędach marszałkowskich (Dz. U. Nr 146, poz. 1223 z późn. zm.). Zgodnie z powołanymi przepisami fundusz nagród pozostający w dyspozycji kierownika urzędu powinien być przeznaczony na nagrody za szczególne osiągnięcia w pracy zawodowej.
      Skutkiem powyższego było dokonanie wypłaty w łącznej kwocie 236.369,63 zł, z naruszeniem przytoczonych przepisów.
      Stwierdzono, że wypłacanie nagród dla pracowników z okazji świąt państwowych – 3 Maja i 11 Listopada zostało dopuszczone w Regulaminie Wynagradzania Pracowników Urzędu Gminy, zatwierdzonym przez Zarząd Gminy Wręczyca Wielka na posiedzeniu w dniu 28 maja 1999 r., oraz w Regulaminie wprowadzonym Zarządzeniem Wójta Gminy Wręczyca Wielka Nr 0152/04/04 z 30 stycznia 2004 r.
      Odpowiedzialność ponosi p. Henryk Krawczyk – Wójt Gminy Wręczyca Wielka, który przyznał pracownikom nagrody oraz wprowadził Regulamin Wynagradzania Pracowników Urzędu Gminy.
      • Gość: mark Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.tktelekom.pl 16.01.08, 23:20
        z protokołu NIK- na pytanie kontrolera Dlaczego podczas oględzin
        zrealizowanych w latach 2004-2006 robotach nie wsazywał pan
        dodatkowych robót wykonanych w związku z realizacją tych umów
        kierownik referatu zeznał. Zapomniałem o faktycznie wykonanych
        robotach i dopiero gdy kontroler wskazał różnicę zacząłem analizę i
        przypomniałem sobie o tych dodatkowych robotach.pracownik tegoż
        referatu zeznał;Podczas dokonania oględzin nie pamiętałem o w/w
        dodatkowych robotach w ramach realizowanych umów.O powyższym
        przypomniałem sobie po analizie i otrzymaniu pytań do wyjaśnień o
        powierzchni. Na pytanie kontrolera kto i w jaki sposób zlecił
        wykonanie tych robót odpowiedż brzmiała;Wójt gminy ustnie po
        stwierdzeniu podczas wykonywania tych robót,że umowny zakres nie
        jest możliwy do wykonania nic dodać nic ująć czy tak może być
        napiszcie co o tym sądzicie
    • Gość: maniek Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.sfc.pl 16.01.08, 22:32
      www.wiadomosci24.pl/artykul/wojta_wybiera_sie_az_do_smierci_9008.html
      • Gość: leon_M Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.08, 07:41
        Tylko pozazdroscic fajna ekipa rade gminy na taczki , i na
        przyszłosc weryfikowac kto wygrywa przetargi czy nie to sama
        osoba?????????????????????????????????????????????????????
    • Gość: PO Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.sfc.pl 17.01.08, 10:15
      Mam nadzieję, że nasz obecny rząd zmieni ustawę o samorządzie gminnym poprzez wprowadzenie kadencyjności wójtów, burmistrzów i prezydentów miast !
      • Gość: prok Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.08, 19:43
        A ja mam nadzieję, że nie dzięki ustawie nastąpią zmiany tylko dzięki organom
        ścigania
        • Gość: ziutek Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.08, 21:06
          Nooo jak się prokurator trochę przyłoży to może tv do nas zajedzie...bo będzie
          co pokazywać.
    • Gość: Lucyna Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.sfc.pl 18.01.08, 07:53
      Na razie mamy sam suchy protokół z NIK-u, poczekajmy na wystąpienie pokontrolne gdzie będą sformułowne konkretne zarzuty,a tak poza tym widziałam ostatnio Pana Podinspektora w Urzędzie ?? jak to możliwe, że on tam jeszcze pracuje ??
    • Gość: Paździoch Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.sfc.pl 18.01.08, 08:07
      Nie ważne kto to na gnoił, ważne kto to posprząta ... hehe

pl.youtube.com/watch?v=vaXu5ISDA1c
      • Gość: mark Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.tktelekom.pl 18.01.08, 12:04
        może do sprzątania wykorzystać koleśiów pana Henryka
    • Gość: CzasNAzmiany!!! jakie chcemy zmiany w Gminie??? IP: *.sfc.pl 18.01.08, 12:08
      wpisujcie ...

1. kanalizacja

2. ...
      • Gość: ania Re: jakie chcemy zmiany w Gminie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.08, 12:41

> wpisujcie ...
        >
        > 1. kanalizacja
        >
        > 2. Niech wójt wyłoży kasę na to aby autobusy szkolne jeżdziły cały rok bo w wakacje albo w ferie nie ma się jak do domu dostać po wyjściu z pracy i trzeba czekac na przystanku czasami ponad godzinę!!
        • Gość: VIVA Re: jakie chcemy zmiany w Gminie??? IP: *.sfc.pl 18.01.08, 13:10
          chodnik przy VIVIE !!!
        • Gość: wręczyczanka Re: jakie chcemy zmiany w Gminie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.08, 18:04
          1. nowego wójta
          2. nowego wójta
          3. nowego wójta

....

100. nowego wójta
          • Gość: slawek Re: jakie chcemy zmiany w Gminie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.08, 18:12
            Pocalojta w d..e Wojta!!!
            • Gość: anonim Re: jakie chcemy zmiany w Gminie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.08, 18:23
              Przemawia przez was jedynie zazdrość i zawiść.... Wszyscy tacy
              świeci????? phii.... a może jeden z drugim zakasałby rękawy wziął
              się do roboty i przestał liczyć cudze pieniądze zarobione ciężką
              pracą....

P.S. Jeśli juz cos piszecie na forum publicznym to wypadałoby to
              pisac bez błędów.... analfabeci i nieroby...;]
              • Gość: go gejonima Re: jakie chcemy zmiany w Gminie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.08, 18:26
                > świeci????? phii.... a może jeden z drugim zakasałby rękawy wziął
                > się do roboty i przestał liczyć cudze pieniądze zarobione ciężką
                > pracą....

czym ?? pracą ?? To dopiero dobre...
              • Gość: do anonimu Re: jakie chcemy zmiany w Gminie??? IP: *.sfc.pl 18.01.08, 18:36
                człowieku nie wiesz co piszesz...zazdrość przemawia ?? ale za czym ?? Napisz mi jedną rzecz o którą są ludzie zazdrośni ?? Ludzie chcą jedynie przewiewu, chyba to dobrze??. Skończyły się już czasy władzy absolutnej, a Tobie koleżko polecam zapoznać się z wystąpieniem RIO(20 zarzutów), a następnie NIK-u.
    • Gość: do anonima Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.sfc.pl 18.01.08, 19:05
      roczne zarobki wójta : 124.290.09zł., inne źródła : 31.611.92zł. za rok 2006.
      • Gość: myśliciel Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.08, 19:42
        Zastanawiam się ile niektórzy musieliby zarabiać żeby ich łapki nie świerzbiły...

• Gość: ~skate Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.08, 21:41
          W tym przypadku chyba nie ma górnej granicy;/
        • Gość: BASIA Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.08, 14:32
          OJ.WSZYSCY TU PISZĄCY TO SAME ANIOŁY? WSZYSCY SĄ BEZ GRZECHU?
    • Gość: BetonZWręczycy Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.sfc.pl 18.01.08, 23:31
      serca nie macie, jak możecie !!! kto jest bez winy niechaj rzuci kamień ...

P.S. ja nie rzuce...hehehe
    • Gość: Marian Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.sfc.pl 18.01.08, 23:52
      zarobki Pani Sekretarz Marianny Liszewskiej : 96,584,90zł. rocznie za rok 2005., mało ??
    • Gość: Mari Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.sfc.pl 19.01.08, 05:31
      Dla dobra społeczeństwa Wręczycy, polecam wszystkim szukającym pracę :
      www.bip.wreczyca-wielka.akcessnet.net/index.php?idg=3&id=260&x=70&y=2

• Gość: julcia Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.08, 10:11
        I oczywiście wygra ten najlepszy :) :) :) hehehe dobre
      • Gość: zawiedziony Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.08, 12:11
        No cóż nie mam znajomości więc nie mam szans ;-((
        • Gość: krówka Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.08, 13:44
          No cóż generalnie nie pochwalam takiego podejścia... ale w tym przypadku Twój
          pesymizm jest w pełni uzasadniony. Nie Masz szans. To chore ale tak niestety jest.
          • Gość: szymon Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.08, 15:54
            Tak teraz wszyscy narzekają a jak przyjdą wybory to i tak wybieracie
            tego łysego lowelasa...szkoda słów!!!
            • Gość: wyborca Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.08, 15:58
              Ooooo przepraszam bardzo ja na niego nie głosowałam i nie zagłosuję!!!
              • Gość: szymon Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.08, 17:59
                Bardzo Cię przepraszam :D Przesadziłem z tą generalizacją. Pozdrawiam
                • Gość: ustawiony Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.tktelekom.pl 19.01.08, 18:39
                  wiesz kto wygrał i został zatrudniony na stanowisko; -mł. księgowy
                  d\s księgowości budżetowej córka pani Kuleszy pracującej w
                  sekretariacie sekretarz gminy -na stanowisko podinspektor d\s
                  pozyskiwania środków unijnych syn wysoko postawionej osoby z urzędu
                  gminy Opatów-na stanowisko podinspektor d\s obronności blisko
                  spokrewniony z obecnym przewodniczącym Rady Gminy jego chrześniak-na
                  stanowisko podinspektor w referacie ogólnym córka siostry obecnego
                  przewodniczącego Rady Gminy czy wam to wystarczy pan wójt niczego
                  się już nie boi jest w gminie bogiem i
                  carem
                  • Gość: szymon Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.08, 19:39
                    Dlatego jego czas już minął. Mam nadzieję, że odpowiednie organy w
                    niedługim czasie zakończą ten 30letni cyrk i farsę.
                  • Gość: etam Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.pl 21.01.08, 10:32
                    Jak swiat swiatem-nepotyzm byl jest i bedzie, kogokolwiek nie
                    wybralibyscie...ot slabosc ludzka taka
                    • Gość: do etam Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.08, 10:58
                      Gdyby chodziło tylko o zatrudnianie znajomych... czy też znajomych znajomych to
                      bym to olał i się nawet nie wypowiadał. Ale jak się spojrzy na ten protokół
                      NIK-u i usłyszy od lepiej rozeznanych w temacie co nie co...to już mnie szlag
                      trafia... Bo nie po to płacimy podatki aby ktoś sobie prywatny folwark urządzał.
        • Gość: sołtys Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.sfc.pl 20.01.08, 08:00
          Kto zastąpi Panią Błaut - skarbik gminy w lutym br.??
          • Gość: prorok Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.tktelekom.pl 20.01.08, 11:25
            Sołtysie nie martw się o stanowisko skarbnika gminy pan
            Przewodniczący Rady ma tak duża rodzinę a do tego jeszcze wybrany
            krąg kolegów po lewej i prawej stronie sceny politycznej,że napewno
            złoży wójtowi gminy propozycję nie do odrzucenia
    • Gość: ciekawy co dalej Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.08, 16:17
      up
      • Gość: banan Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.08, 17:55
        to kiedy przyśpieszone wybory we wręczycy :D ???
        • Gość: ciekawy Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.08, 19:01
          no własnie!kiedy?
          • Gość: Borys Re: kontrola NIK we Wręczycy Wielkiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.08, 09:32
            Widzę, że u nas na Białorusi to my mamy demokrację i nie ma w ogóle złodziejstwa:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka