oszrany 28.05.08, 23:22 Kosciol ponad wszystko ! Ot gdzie ma zwyczajnych ludzie dla ktorych ma sluzyc ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: paranoja Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.08, 00:14 mam nadzieje ze doczekam czasow kiedy beda zasypywane i burzone te koscioly...zwyczajnym ludzia to oni juz dawno przestali sluzyc.. Odpowiedz Link Zgłoś
martinaston Budują kościół. Zasypali plac zabaw 29.05.08, 00:20 Oszaleć można z tymi kościołami. Jeszcze ich za mało w mieście? Co za idiotyzm. Kto wydał pozwolenie na budowę kolejnego?! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: DuDi Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.rak.spidernet.pl 29.05.08, 00:42 tylko zwięźle i na temat: 1. Szalet miejski został zlikwidowany poniewaz był i tak i tak nieczynny i tylko psuł widok rekreacyjny Placu Orlat Lwowskich 2. Pierwotnie to Był Skwerek przy al. pokoju, dzięki zaangażowaniu Ks. Marka oraz innych ludzi z pobliskiej parafii została nadana nazwa placu - Plac Orląt Lwowskich, oraz po wielu trudach został postawiony POmnik - którego można pozazdrościć. 3. OD czego mamy policje i straż miejską? czy można pić w miejscach Publicznych? bo mi sie zdaje że nie! 4. Proboszcz tej Parafii przez kilka tygodniu ogłaszał i szukał kogo kolwiek kto byłby wstanie pomóc w sprawie wywozu ziemi, sprawa wyglądała nasepująco: ziemie trzeba wykopać, wywieź, zalac fudamenty i ją spowrotem przywieź ziemie i zakopać doły powstałe przy kopaniu fudamentu, co sprawia że czym dalej trzeba ją wywozić, tym wiekszy tego koszt. Pewien inspektor budowy, zaproponował zeby ziemie wysypac na ten plac, bo jest masa placów obok, gdzie mogą się spokojnie dzisi bawić, a ten i tak byłw opłakany stanie. zaraz po zakończeniu kopania fudamentów ziemia miała byc stamtąd zwieziona a plac doprowadzony do idealnego porzadku. 5. Ludzie się zabijają na ulicach, a tym się zachciało sensacji i zaczeli pisać o Kościołach Jeżeli Ktoś chce przeprowadzić ze mną wywiad proszę bardzo Duda Damian tel 668 82 11 83 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: DARO Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.08, 08:42 DROGI KOLEGO SZKODA TWEGO PISANIA. TAK JAK WCZESNIEJ PISALI KOLEDZY WIELKA BZDURA Z TYM KOSCIOłEM. NAJLEPSZE JEST TO CO CHWILA BUDUJA KOSCIół A LUDZI CORAZ MNIEJ DO NICH CHODZI. I TO NIE JEST JEDYNY PRZYKłAD NA RAKOWIE NASTEPNY KOSCIóL BUDUJA KOłO ULICY LIPOWEJ JESZCZE WIEKSZA BZDURA. BEDAC NA WYSPACH DOSZCZEGłEM JEDEN ZASKAKUJąCY FAKT W TATEJSZYCH KOSCIOłACH POOTWIERALI SKLEPY ALBO POWYSTAWIALI JE NA SPRZEDAZ PONIEWAZ TAK SWIECIłY PUSTAKAMI. JA WAM DAJE MAX 15 LAT JAK UMRZE TO NAJSTRASZE POKOLENIE KTóRE TAK DREPTA DO KOśCIOłóW POTEM BEDZIE TO SAMO JAK WCZESNIEJ OPISYWAłEM. ZASTANóWCIE SIE CO JEST DLA NAS MIESZKAńCóW NAJWAżNIEJSZE ( NA PEWNO NIE KOśCIOłY KTORYCH I TAK W CZ-WIE MAMY TAK DUZO) POZDRAWIAM TEN KTóRY CZEKA JAK ZACZNA BUDOWAC PLACE ZABAW DLA NASZYCH POCIECH Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: DuDi Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.rak.spidernet.pl 29.05.08, 10:15 Czy mówisz o sobie? "jestem wierzącym ale nie praktykującym" śmiać mi sie chce słysząc takie słowa... Całe zagospodarowanie terenu, Alejka spacerowa wzdłuż linii Placu Orląt Lwowskich, czy to nie jest czasem zrobione po tym jak kościół został budowany? Place dla naszych Pociech, często mam okazje chodzić po tej okolicy, i poraz drugi dałeś mi powód do Smiechu. Plujecie się że do kościoła macie 300m, a do każdego nastepnego Placu zabaw macie po 5 metrów to wam się Dupy ruszyć nie chcesz.. ach żałosne. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Aligator Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.rev.masterkom.pl 29.05.08, 09:03 Chwała Wam za zaangażowanie w tak ważne sprawy dzielnicowych społeczności. Cieszę się również tym, że powstał kolejny pomnik i to - jak piszesz - taki którego mozna pozazdrościć. ale... nie zmienia to faktu, że budowa kościoła w tym miejscu jest realizacją skrajnie negatywną dla mieszkańców okolicznych bloków. Jest wyjęciem kawałka rekreacyjnej zieleni na poczet hałaśliwego betonowego molocha. Faktem jest również to, że mniejsze koszty budowy - wywóz ziemi - nie zwalnia inwestora od formalności związanych z jej składowaniem. Gdzie jest straż miejska, policja? - idąc za Twoimi słowami. czy mozna nielegalnie wysypywać ziemię na plac miejski? Czy prawo ma być respektowane wybiórczo? Czy to jest "katolicki" przykład równości wobec prawa - zarówno "ludzkiego" jak i "boskiego"? Czy ja, stojąc powiedzmy na Placu Orląt Lwowskich i ogłaszając godzinę dziennie przez tydzień, że chce wywieźć ziemię nabieram prawo do nielegalnego jej składowania? Chyba nie. Także, kto jest bez winy, niec h pierwszy rzuci kamień. Rzuciłeś, wbrew naukom kościoła. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: DuDi Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.rak.spidernet.pl 29.05.08, 10:25 Zaangażowanie.. Przynejmniej nie siedze na swoich 4 literach w wygodnym fotelu przed biurkiem, tylko coś robie. jeżeli byłbym tacy jak Wy to nic bym w zyciu nei osiągnął, a Wy potrafiecie tylko narzekać, bo to, bo tamto, bo sramto. Ruszcie trochę głową i zróbcie aby było inaczej, jak wam się nie podoba... > Jest wyjęciem kawałka rekreacyjnej zieleni na poczet hałaśliwego > betonowego molocha. wolę iść na świetlice parafialna zagrać w piłkarzyki, czy tez bilarda, pogadać z pobliską młodzieżą (tą która odważy się pójśc do kościoła, bo wy uważanie że iśc i korzystać z tego co jest tam dla nas przygotowane to wstyd) ni jeżeli bac się przechodzic przez skwerek żeby czasem nie zostać przez kogoś zbełtany, czy też pobity, tak jak miało to miejsce za dawnych czasów. > Czy prawo ma być respektowane wybiórczo? Czy to jest "katolicki" > przykład równości wobec prawa - zarówno "ludzkiego" jak i "boskiego"? kto mówi o wybiórczym traktowania prawa? równe prawo jest dla wszystkich, czy to homoseksualistów, czy to dla rasistów, czy to dla kobiet, czy tez dla Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: xxx Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: 217.98.38.* 29.05.08, 09:14 Gość portalu: DuDi napisał(a): > 4. Proboszcz tej Parafii przez kilka tygodniu ogłaszał i szukał kogo kolwiek kt > o > byłby wstanie pomóc w sprawie wywozu ziemi, sprawa wyglądała nasepująco: ziemie > trzeba wykopać, wywieź, zalac fudamenty i ją spowrotem przywieź ziemie i zakopa > ć > doły powstałe przy kopaniu fudamentu, co sprawia że czym dalej trzeba ją > wywozić, tym wiekszy tego koszt. Moze zworce Ci tylko uwage, ze spowrotem ziemia sie nie zasypuje ... tylko piachem. Ciekawe czy wiesz dlaczego? Przy kopaniu fundamentow powstaje tylko dol gdzie ma stanac budowany obiekt, moze jakies przylacza byly wykopywane ale tyle ziemi z nich nie powstanie ... ROTFL. Jak dla mnie ktos zaburaczyl nie wyworzac tej ziemi i nie rozumie czemu nikt nie poszukal ludzi skupujacych ziemie?! Z wlasnego doswiadczenia wiem, ze sami przyjada i zabiora te ziemie. A na koniec naszla mnie mysl, ze moze to jest potrzebne pod trawniki?! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: xax Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.08, 09:59 dudi ja właśnie potrzebuję wywieść ziemię z wykopów chyba do ciebie przywiozę , przecież afery nie będzie prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: DuDi Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.rak.spidernet.pl 29.05.08, 10:27 a Masz moje pozwolenia na to? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosc Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.08, 11:38 Ni i utopiles sie we własnym g....e dudi.Ksiezulo tez nie miał pozwolenia. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: DuDi Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.rak.spidernet.pl 29.05.08, 11:50 hm... Kogoś musiał zapytać o zgodę, róznica miedzy terenem prywatnym (czyli np moim podwórkiem) a terenem publicznym podwókirm miedzy blokami) jest taka, iż zarzadza nimi okreslona spółka, która jest za ten w/w teran odpowiedzialna. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Lajo2 Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.spidernet.pl 29.05.08, 13:23 Tam gdzie monumenty ponad wszystko tam serca niema tzlko beton! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Renatv. Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.spidernet.pl 29.05.08, 13:31 Nieusprawiedliwiaj sie tz klerykale , kosciol stoi ponad prawem w tym kraju jak dawniej PZPR, co myslisz ze jak wiecej swiatyn z betonu to to blizej jestes boga, a milosc , wrazliwosc, ale unas kroloje bezmyslnosc i utrudnia zycia codziennego ludziom GLUPKOW NIE SIEJA SAMI SIE RODZA! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: lucyfer Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.adsl.inetia.pl 31.05.08, 13:34 DuDi, ale Ty jesteś nieźle porąbany :)) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Belski Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.tktelekom.pl 29.05.08, 00:59 No to pięknie. Gratuluję mieszkańcom, którzy mają okna na przyszły kościół z odległości ok. 3m. Będą sobie mogli oglądać "live" śluby, chrzciny i pogrzeby... oczywiście dzwonić dzwonem też można bo to pewnie prawo zwyczajowe (common law), ale jak ktoś włączy głośno muzykę w czasie mszy to pewnie będzie podpadało pod zakłocanie porządku i obrażanie uczuć religijnych. Do kościoła św. Józefa na ul. Okrzei jest taaaaaaaaaaak daaaaalekooooo, że trzeba było wybudować nowy kościół. To samo zresztą działo się na ul. Limanowskiego, naprzeciwa RKS-u Raków Częstochowa. Najpierw nieśmiało wybudowano barak, a teraz??? Świątynia prawie wchodzi w klatkę schodową. Mam wrażenie, że kiedyś się obudzę i kościół będzie w mojej windzie, piwnicy itp. Pozatym ks. Marek ma w zwyczaju organizować różne festyny, które odbywają się między tymi blokami pomiędzy którymi jest kościół, imprezy te są nagłaśniane z kolumn estradowych przez większość dnia. Jemu można... Kto pytał mieszkańców o zgodę, akceptację tej budowli? Co myślicie o tym? Przecz z pedofilią, hipokryzją, zachłannością i zakłamaniem. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Piter 11 Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.tktelekom.pl 29.05.08, 01:45 No to pięknie. Może otworzą żabkę albo pingwinka(katolicki market) w konfesjonale, przyjemnie i miło. Czekając na pokutę można kupić papierosy i zapłacić za telefon. Co do placu zabaw żadna strata. Dla maluchów znajdzie się miejsce w zachrysti, od dawna wiadomo,że ksieża "lubią" dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Magdalena Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.08, 10:59 Masz pusto w tej głowie. Żal mi Ciebie naprawdę. Jak można tak pisać!!! Tak samo można by powiedzieć, ze wszyscy ojcowie molestuja swoje córki ( bo nagle zrobiło sie o tym głosno). Nie możemy przypinać takich łatek. Jeżeli chodzi o plac zabaw, to siedzieli tam zazwyczaj smakosze trunków procentowych, a nie dzieci, tak więc nie ma czego żałować i z czego robić afery. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Belski Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.tktelekom.pl 30.05.08, 00:30 Ok. Czyli wszędzie gdzie siedzą żule należy to zaypać ziemią z miejsca gdzie budowana jest nowa willa kleru. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ja Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.prenet.pl 06.06.08, 15:47 a ty pewnie o tym wiesz bo siedziałaś tam z nimi co??? Otóż tak się składa że wiele moich koleżanek wychodziło tam ze swoimi dziećmi bo to jeden z nielicznych i tak marnych placy jakie tam są. A dzieci mają najlepiej fruwać albo się TYLKO w domach bawić??? wszedzie tylko księża i kościoły. Jak połączą św Józefa z Melchiorem to będziemy mieć drugą Jasną Górę. Bo z tego co wiem to księża już działki wykupują. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jan Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.iplus.com.pl 06.06.08, 16:57 a ty pewnie o tym wiesz bo siedziałaś tam z nimi co??? Otóż tak się > składa że wiele moich koleżanek wychodziło tam ze swoimi dziećmi bo > to jeden z nielicznych i tak marnych placy jakie tam są. A dzieci > mają najlepiej fruwać albo się TYLKO w domach bawić??? wszedzie > tylko księża i kościoły. Jak połączą św Józefa z Melchiorem to > będziemy mieć drugą Jasną Górę. Bo z tego co wiem to księża już > działki wykupują. A ponoc ten kler kat kocha dzieci ,ze placyki zabaw im zabiera . A swoją droga czy księzulo spytał sie wiernych ,czy zgodzą sie aby na ten placyk skłdowac ziemię ???? czy jak zwykle KK wszytko na krzywy ryj!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kamillo Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.21.pl 31.05.08, 16:16 A propo kościoła Św. Józefa , do parafi przynależy około 5 tys. ludzi , a w niedziele licząc wszystkie msze nie wiem czy nawet przychodzi 700 osób. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mogfdut Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: 217.153.246.* 29.05.08, 05:51 Tłumaczenie Pana Kaima z Nadzoru Budowlanego że sprawą zajmie się "po urlopie" jest skandaliczne.Innych inspektorów budowlanych w tym urzędzie nie ma??? Teren tego nielegalnego wysypiska trzeba natychmiast co najmniej ogrodzić, żeby nie doszło do wypadku. Brawa dla dziennikarzy, że zainteresowali się tym dziadostwem. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Sąsiad Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.08, 06:57 Kontrolowanie przez "pana" Kaima to tak jakby zlecić pilnowanie kurnika lisowi. Ten gość to zausznik miłosciwie nam panującego, a ten przecie sukienkowym krzywdy nie zrobi. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: MaXX Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.profiline.pl 29.05.08, 07:18 Jeszcze 10 latek i z kościołów będą magazyny i hurtownie. Tak jak w stanach. Odpowiedz Link Zgłoś
bonzo1 Krykowski 29.05.08, 07:41 I kolejna błyskotliwa wypowiedź miejskiego gawędziarza J.M. Krykowskiego. Kiedy ten niezatapialny grubbass pójdzie na emeryturę? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Krzyś Re: Krykowski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.08, 14:54 W stanach to maja większą korbę na punkcie bożków i innych duszków niż w polsce. USA to chrześcijanski taliban. Odpowiedz Link Zgłoś
dont_touch Budują kościół. Zasypali plac zabaw 29.05.08, 08:11 Mam nadzieję, że doczekam się czasów, kiedy kościoły będą wystawiane na przetargach, jako wielkie gabarytowo lokale do kupna, bądź wynajęcia. Mam nadzieję, że nadejdą czasy, kiedy Kościół nie będzie rządził tym miastem (i krajem). Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: anonim Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.08, 08:21 NAJLEPIEJ WEDłUG STAREJ ZASADY - " BURZMY SZPITALE I SZKOłY BUDUJMY KOśCIOłY !!! " naprawdę żenujące są decyzje budowania kościoła przy kościele Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Rakowianka Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.08, 08:47 Niespotykany brak odpowiedzialności i zainteresowania tak ważną sprawą.Ki-er.ZGM ma 30 dni na rozpatrzenie sprawy, inspektor nadzoru budowlanego - zajmie się sprawą ... po urlopie.Wstyd. kto kogo się boi? a wczoraj dzieci wieszają się na gałęziach wierzby, której cały pień jest zakopany ziemią i skakają z hałdy. Kto weźmie odpowiedzialność jak zdarzy się wypadek? Ludzi nie tylko pozbawiono miejsca wypoczynku, dzieci p-lacu zabaw ale dziennego "światła", bo z okien pobliskiego bloku nie widać nic tylko zwały ziemi.Grób za życia, może za jakieś grzechy.... W ostatnich dniach kiedy padały deszcze nie można było normalnie przejść po chodniku. Budowa kościoła nie będzie trwała 30 dni więc społeczeństwo ma cierpieć latami??? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: hehe Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.rev.masterkom.pl 29.05.08, 08:58 Kto będzie odpowiedzialny?Oczywiście rodzice bo nie dopilnowały pociech.A właściwie poco dzieciom place zabaw,mieszkańcom parki czy skwery,wybudójmy jeszcze z 10 kościołów jeszcze większych,okazalszych i potężniejszycch a za kilka lat nasze pociechy zrobią z nich dyskoteki. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: DuDi Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.rak.spidernet.pl 29.05.08, 10:34 Masz Dziecko w wieku 5 lat, i puszczasz je bez opieki? a gdy wbiegnie pod samochód, to kogo będzie wina? Jestes odpowiedzialne za swoje dziecko do 18nastego roku życia - takie jest Polskie Prawo. hm.. hałda ziemi zasłoniła światło w pobliskich oknach? żałosne, co Głupi nie wie to sobie zmyśli. Odpowiedz Link Zgłoś
there.there Budują kościół. Zasypali plac zabaw 29.05.08, 08:49 "1. Szalet miejski został zlikwidowany poniewaz był i tak i tak nieczynny i tylko psuł widok rekreacyjny Placu Orlat Lwowskich" akurat, ten szalet został zaprojektowany razem z placem i był weń wpasowany. To ten pseudo-kościół (mówie tu o budynku) psuje to miejsce. Został tam wciśniety na siłe, wygląda kiczowato i zasłania połowe ładnego skweru. Kto wydał pozwolenie na budowe tego szkaradztwa? Dlaczego nie mamy wciąż planów zagospodarowania przestrzennego, które zapobiegały by tego typu budowom psującym miejski krajobraz? Skoro juz o kościołach mowa, co za kretyn zdecydowal o nowej elewacji kościoła przy Tetmajera ( widać go od strony dk1 koło estakady) ? Ciekawy projekt z białej cegiełki został zniszczony ?styropianem? i, o zgrozo, pomalowany na jaskrawo pomarańczowy kolor. Lusdzie, gdzie wasze poczucie estetyki??!! Odpowiedz Link Zgłoś
mona19832 Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw 29.05.08, 08:55 Ludzie kościół to jest teraz dopiero budowany. Najpier ksiądz wybudował sobie dom. Taka prawda. Na najniższym piętrze urządził prowizoryczną kaplicę. Kościół buduje się teraz. Niedługo na każdym skwerku będzie kościół a strasi ludzie i matki z dziećmi już wogóle nie będą mieli gdzie iśc usiąść w spokojnym miejscu. Może zamiast budować kościół za kościołem ktoś by pomyślał o zagospodarowaniu kilku placyków na place zabaw czy jakieś prowizoryczne parki czy skwerki gdzie z chęcią się pojdzie posiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tadek R Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.08, 09:17 Hallelujah i do przodu !! Trzeba siać, siać, siać..... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: DuDi Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.rak.spidernet.pl 29.05.08, 10:36 w Piwnicy sa dwie sale, gdzie ćwiczy Zespół Parafialny i trzyma cały ekwipunek, na parterze jest kaplica, na piętrze są dwa pokoje mieszkalne - dla Proboszcza i Wikariusza, oraz Sala KOminkowa na której jest bilard, piłkarzyki i sala informatyczna dostępna dla wszystkich. czy Was Ludzie już naprawde pogięło, i mówicie o czymś czego nawet na oczy nie widzieliście? załosne... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: DuDi Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.rak.spidernet.pl 29.05.08, 10:34 tak.. szalet miejski był wplasowany w ten skwerek ziemi, albo inaczej, istotnie pasował do tłumu bezrobotnych pijących denaturat. Odpowiedz Link Zgłoś
there.there Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw 29.05.08, 10:43 Gość portalu: DuDi napisał(a): > tak.. szalet miejski był wplasowany w ten skwerek ziemi, albo inaczej, istotnie > pasował do tłumu bezrobotnych pijących denaturat. a może mi powiesz, że ten kiczowaty budyneczek wygląda lepiej?? szalety w 80% były pod ziemią i nie było ich chociaż widać, a to architektoniczne g.... psuje przestrzeń Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: DuDi Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.rak.spidernet.pl 29.05.08, 11:01 Architektoniczne coś tam jak to nazwałeś, psuje przestrzeń bo? Bo sobie stoi, i zrzesza ludzi odpowiedzialnych normalnych. Może Tobie brakuje tych szalet, łazienek się zachciało...:) Odpowiedz Link Zgłoś
there.there Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw 29.05.08, 12:07 Gość portalu: DuDi napisał(a): > Architektoniczne coś tam jak to nazwałeś, psuje przestrzeń bo? Bo sobie stoi, i > zrzesza ludzi odpowiedzialnych normalnych. > Może Tobie brakuje tych szalet, łazienek się zachciało...:) no skoro tobie nie przeszkadza mieszkanie czy spędzanie czasu na urbanistycznym smietniku to chyba nie mamy o czym dyskutować A budujcie sobie tych kościołów ile chcecie; i tak za pare lat "rynek" zweryfikuje zapotrzebowanie na swiątynie i niektóre z nich swiecic będą pustkami (emigracja, niż demograficzny). Jeśli jednak już coś sie buduje, to niech powstaje to tam, gdzie jest na to miejce, przestrzeń, gdzie powstanie nowego budynku nie zakłóci harmonii przestrzeni i ten budynek nie będzie architektonicznym koszmarkiem. Spójrz na przykład na koscioł św Stanisława na błesznie, na koscioł koło promenady...Jak sie chce to sie da Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ??????? Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.08, 12:28 ALE NIE ROZUMIEM. CO WAM BARDZIEJ PRZESZKADZA: TO ŻE BUDUJĄ KOŚCIÓŁ CZY ŻE ZASYPALI PLAC ZABAW??? MAM WRAŻENIE, ŻE PISZECIE ABY COŚ PISAĆ... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: DuDi Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.rak.spidernet.pl 29.05.08, 12:35 Jeżeli chce pooddychać świeżym powietrzem, czy tez pobyć w troche spokojnym miejscu, na łonie natury to jade na wieś. nawet do Takiego Olsztyna co chwile jeździ jakiś bus, a bilet kosztuje 2.2 zł lub i nawet dla Emerytów za free. Urbanistyczny smietniek - tak nazywają się wszystkie większe miasta w Polsce. i do Architekta Ci daleko, to włąsnie ten budynek wnosi swoistą innowacyjnośc w zagospodarowanie terenu, a nie te wszystkie sucho stojące bloki. Odpowiedz Link Zgłoś
there.there Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw 29.05.08, 12:59 teren ten został juz dawno zagospodarowany - miała tu być wyspa zieleni z fontanną i ławeczkami. Tak zaplanowali kilkadziesiąt lat temu urbanisci. Był tutaj ład i harmonia, az nagle powstał tandetny budyneczek - willa księdza dobrodzieja. Mysle ze gdyby Czestochowa miala plan zagospodarowania przestrzennego, teren ten dalej byłby w całosci skwerem a co do olsztyna - tak, w olsztynie tez jest pieknie, zwłaszcza to złomowisko tuż pod zamkiem w strone sokolich gór:] jakie społeczenstwo, taki krajobraz Odpowiedz Link Zgłoś
mona19832 Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw 29.05.08, 13:13 Zorientuj się w cenie biletów. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: DuDi Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.rak.spidernet.pl 29.05.08, 13:51 Wyspa zieleni z fontanną pełną bezrobotnym pijaków. Ład i Harmonia, smierdzące cuchnące stęchlizną szalety nazywasz ładem? AA leżacych pod ławkami też? nie ma terenu zagospodarowania przestrzennego? to co Ci szkodzi troche się pomęczyć i pochodzić od drzwi do drzwi to się tym zająć? Narzekania się zachciało. Narzekać każdy może, a robić się nie chce nikomu. ceny biletów? nie ineresuje mnie to zbytnio, bo do zwykłego lasu aniołowskiego dojade autobusem za 1.1 zł Odpowiedz Link Zgłoś
there.there Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw 29.05.08, 14:16 a dlaczego ty nigdzie nie interweniowałes, jesli nie podobala ci sie obecnosc pijaczków na skwerze (ja mieszkam daleko i kolo skweru przechodze bardzo rzadko)? przeznaczenie terenu swoją drogą, a to ze zostal on swego czasu zapuszczony to inna sprawa. Wystarczyło tylko o teren zadbać, a nie wciskac na tak maly teren kosciół. A pijaczki i tak siedza w okolicach fontanny, nie sądzisz chyba ze obecnosc baraka zwanego kosciołem nakłonila ich do refleksji, rzucenia alkoholu i modlenia sie w owym kosciele mysle ze masz inne priorytety i nie jestes wrazliwy na wygląd otoczenia, tak wiec nie ma sensu z toba dyskutować p.s bilety do olsztyna to chyba 3,30 zł:P pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: DuDi Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.rak.spidernet.pl 29.05.08, 14:29 Interweniowałem, i to nie raz, tylko że czasami zdarzyło się tak, ze to ja zostałem spisany a nie Ci alkoholicy ze skwerka. mamy niby tak blisko komisariat policji, i co nam po nim jak Ci policjanci musze 6 chodzić po RAkowie bo się boją? Krajobraz? hm.. interesuje się tym, ale patrze troche w przyszłość i myśle jak będize co wyglądało za ileś tam miesiący. do Wszystkiego trzeba dojrzeć i wszystko trzeba pozmieniać aby wyglądało jakoś normalnie. Nic w życiu nie przychodzi łatwo, ale trzeba bronić swoich racji. i być ich pewnym. Krajobraz to w pewnym znaczeniu my sami, ludzie którzy chcą aby jakoś wyglądało nasze otoczenie, Razem ludzie mogą zrobić wiecej, niż samemu. pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bik do DuDi Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.08, 13:00 Przecież obowiązkiem twoich kolegów ksieży jest pomoc tym co zeszli z dobrej drogi. A takimi ludźmi są min pijacy na których się powołujesz. Jesteś zakochany w czarnej mafii i nic nie jest w stanie tego zmienić. Broń ich dalej, ciekawe tylko czy ja ty będziesz w potrzebie oni będą tak o ciebie walczyli. I pamiętaj, że czym bliżej kościoła tym dalej od Boga Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Karo Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.08, 09:24 Mam to "szczęście" i najpierw należałam do tego kościoła na skwerku a teraz do tego na Lipowej. Dla mnie to jest porażka przecież blisko jest kościół św.Józefa po co budować kolejny i zabierać jeden z niewielu skrawków zieleni w tych okolicach.Pokazałam że nie akceptuję tego kościoła i nigdy do niego nie chodziłam,zawsze wolałam iść do Józefa,ślubu też tam nie brałam.Mimo że ksiądz nie był zadowolony z tego faktu bo trochę grosza przeleciało mu przed oczami.Szczerze współczuję lokatorom bloków które mają okna na kościół.Nie może być tak ze księża budują sobie kościoły gdzie popadnie,to jest chore. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: j23 Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.adsl.inetia.pl 29.05.08, 09:44 mam to szczęscie ze wyprowadsziłem sie z tej okolicy bo to co sie dzieje z tym kościołem to skandal mieszkałem niedaleko tej plebani (kościoła jeszcze nie ma)co niedziela i jakas większa uroczystoś to zapomnij o spokoju w domu, Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Bury Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.08, 11:05 Jestem wierzącym, ale niestety to co się ostatnio dzieje wokół kościoła to piekło! Czyżby zło zwycężało? Kto się wreszcie temu przeciwstawi? To wszystko zakrawa mi na czarną mafie! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Monika Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.rak.spidernet.pl 29.05.08, 12:00 Też bardzo się cieszę że już nie należę do tej parafii. Należałam kilka lat ale na szczęście się wyprowadziłam. Też nie chciałam brać tam ślubu. Nie lubię tego księdza. Kiedyś ludzie mieli o nim dobre zdanie a teraz niestety każdy z kim rozmawiam księdza Marka krytykuje. Nie wiem po co wogóle ten kościół jest tam budowany bo naprawdę "rzut beretem" jest parafia św. Józefa dosłownie 5 minut drogi!!! Ale przecież kasa z tego interesu dobra nie?? Kiedyś ktoś mi powiedział że niedługo to będzie tak : CO PRZECZNICA TO BOŻNICA i niestety na to się zanosi Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: M Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.rak.spidernet.pl 29.05.08, 12:02 Ten cały DuDi to chyba tak broni księżulka bo Marek mu tam pewnie co jakiś czas podsypuje kaske Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: DuDi Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.rak.spidernet.pl 29.05.08, 12:12 Spotkajmy się wmiejscu publicznym przy grupie słuchaczy, bez żadnego przygotowania i zobaczymy co będziesz miał(a) do powiedzenia. To że uważacie się za pseudokatolików, nie daje wam prawa krytykowania innych ludzi, Jakiś facet do mnie już dzwonił i wrzucał na mnie prezz 15naście minut po czym stwierdził że ma do czynienia tylko z nietolerancyjnymi ludźmi, i tyle mu z tego przyszło że było się z czego pośmiać. krzykiem można wiele zdziałać, ale prawde zawsze słychać tam gdzie jest najciszej... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: M Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.rak.spidernet.pl 29.05.08, 12:35 O jakiś Ty mądry!!! Gościu gdyby miało się spotkać grono ludzi którzy są przeciwko temu kościołowi to by cię zjedli. Wciągli by cię nosem!!!!! A teksty typu spotkajmy sie w miejscu publiczym nie przystoją pobożnemu katolikowi tylko smykom którzy sie umawiają na bijatyki. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: DuDi Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.rak.spidernet.pl 29.05.08, 12:42 Wtedy sypnął tym tekstem na Twoim poziomie typu: "chodź spotkajmy się w 4 oczy i wtedy pogadamy jak przystało na rozmowe Ludzi z Rakowa" Łatwo jest wrzucać i bluzgać ludzi broniących prawdy, trudniej jest stanać po stronie prawdy bo to wstyd:) nie boje się Waszego hm.. jakby to powiedzieć - Waszej SIły przebicia, bo niby ze jest Was wiecej? Normalny człowiek zachowuje prawde dla siebie i ma czyste sumienie. ja już nie wytrzymałem i musiałem wkońcu się wypowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: normalny Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.profiline.pl 29.05.08, 13:29 Nie widzicie że to sam księżulek się ukrywa pod pseudo DuDi? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: DuDi Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.rak.spidernet.pl 29.05.08, 13:45 nasza-klasa.pl/profile/1010356 to Włąsnie ja:) Nie cierpie anonimowości, bo jest denna i przeznaczona dla Ciemniaków, którzy boją się swojego wyglądu Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Wiki Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.rak.spidernet.pl 29.05.08, 13:54 Chłopcze idź się pobawić lub pouczyć, albo idź sobie w tego bilarda do księdza pograj. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: DuDi Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.rak.spidernet.pl 29.05.08, 14:03 Mam troche inne zajęcia niż Ty byś chciał. Na moim pokoleniu opiera się następne 10-20 lat tego świata, wiec nie będe bezczynnie stał i patrzył co się dzieje z niszczejąca społeczenością Częstochowską. w Dupach się wam ludzie poprzewracało, bo w głowach to nie wiem co by się wam mogło przewrócić. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: justyn Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: 85.202.144.* 29.05.08, 14:16 Kościół bierze duże pieniądze za swoje usługi, ale niema na to zadnej gwarancji, ani reklamacji,ani małżeństwa sie nie udają, ani nieba po śmierci niema,komunie to tylko impreza itd. a ile zakazów, nakazów? Wszystkie religie ciemiężą ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: DuDi Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.rak.spidernet.pl 29.05.08, 14:34 kto Ci każe za cokolwiek płącić? słyszysz dokładne słowa - co łaska. I nikt Ci nic nie mozę zrobić czy dasz 500 zł czy 50 gr, było co łaska to jest co łaska. małżeństwa się nei udają? to już napewno nei wina kościoła, ale Brak waszego przygotowania i chęci bycia w ziązku. skąd wiesz ze nie ma nieba po smierci? masz to gdzieś naukowo udowodnione? Nauka Kościoła opiera się na Wierze. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: to Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: 85.202.144.* 29.05.08, 14:55 udowodnij ze Bog istnieje, ze jest niebo i pieklo! to było dobre gdy nie było nauki, zerujecie na naiwności ludzkiej. Dawniej był dekalog, a dzisiej kodeks karny jest różnica? to chyba daje do myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: DuDi Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.rak.spidernet.pl 29.05.08, 15:11 Co mi po tym jak ja powiem to co wiem, a Ty i tak będizesz Twierdził swoje i uważał swoja racje za wazniejszą. hm.. Dekalog i Kodeks, z Dekalogu Cię rozliczą na Sądzie Ostatecznym a z Kodeksu na ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: normalny Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.profiline.pl 29.05.08, 15:04 Boże jaki ty naiwny jesteś chłopcze...?Co "łaska" haha na co łaska to możesz od plebana najwyżej po mordzie dostać i nic więcej.Ja też nie lubię anonimowości oto ja...:nasza-klasa.pl/profile/1732347 Jak widzisz żyję trochę dłużej na świecie niż ty i więcej widziałem. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: DuDi Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.rak.spidernet.pl 29.05.08, 15:17 Naiwny? Może i jestem na tym świecie marne kilka lat, ale miałemdoczynienia już nie z jedną gazetą, i nie z jedną organizacją rzadową, jak i pozarządową, Jako osoba w jakimś słowie Publiczna wiec co znaczy móc coś zdziałać. Chyba Ci sie coś pomyliło, znam nie jednego Księdza Proboszcza czy tez wikariusza nie jednej parafii, i wiem jak sa respektowane słowa co łaska. raz byłęm świadkiem sytuacji że Para zapłaciła Organiście, Babce co przystrajała kościół, a Księdzy powiedziała że Dziękuje. bez żadnej ofiary. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: normalny Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.profiline.pl 29.05.08, 15:21 Zdarzają się ale to bardzo sporadyczne przypadki... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: DuDi Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.rak.spidernet.pl 29.05.08, 15:35 Nie znam innych:) Sporadyczne to raczej, te o których Ty mówisz. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: normalny Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.profiline.pl 29.05.08, 18:29 To mało znasz i mało widziałeś jak już wcześniej wspomniałem.Jedź sobie na wieś gdzie ksiądz bierze co łaska od ślubu minimum 1000 zł...W mieście mają mniejszą władzę mimo wszystko więc trochę bastują. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: do dudi Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: 85.202.144.* 29.05.08, 15:35 Pytanie: dlaczego sie leczysz jak jesteś chory? śmierci boją sie nawet najuczciwsi ludzie? Nie ufacie Bogu w niebie? Moj dziadek " wierzy" w totolotka, cale życie gra i traci ogromne pieniądze, wiara czyni cuda? dlaczego nigdy nie wygral? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: DuDi Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.rak.spidernet.pl 29.05.08, 15:43 Lecze się bo czuje ból fizyczny, normalne, nic bardziej omylnego. Boje się smierci tylko z jednego powodu, zgine i zostawie swoich bliskich.. tego się boje. Twój dziadek liczy na szczęście, to coś innego niż wiara. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: obserwator Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.08, 15:46 Dudi... jesteś zwykłym indoktrynowanym od dziecka baranem, wierzącym, że w miejscu zwanym niebo siedzi jakiś wielki brat, któego wk...ia to i owo. Twoje uwielbienie i oddanie dla tych wierzeń i organizacji promującej je i przy okazji autopromującej siebie jest tak naiwne i ciasne, że wręcz katolickie. Szkoda mi Ciebie, gdyż wyru...no Cię bez mydła. Ale co tam, nie moje życie. PS. Powodzenia po śmierci. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: DuDi Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.rak.spidernet.pl 29.05.08, 16:01 Nie znasz mnie, i mogę szczerze powiedzieć że mylisz się co do mnie. Mam swoje zdanie na kazdy temat, tak samo jak i na to. obojetnie co bym nie powiedział i tak i tak powiesz swoje, aby zniszczyć moje zdanie. Zajmij się lepiej Sobą, i popatrz na Siebie. Wiem jak zreorganizować swoje życie, by mi się żyło lepiej. spotkamy się za 10 lat i pogadamy komu jak się zycie ułożyło:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: obserwator Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.08, 16:04 Ja piszę o stanie umysłu nie o stanie konta bankowego. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: DuDi Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.rak.spidernet.pl 29.05.08, 16:07 Widać kto o czym myśli:) ja będę żył w spokoju ducha, i nawet mogę żyć w biedzie, ale nie będe się bał mówić swoitej prawdy, nawet jeśli była by inna niz głos ludu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jaan Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.iplus.com.pl 29.05.08, 15:36 skąd wiesz ze nie ma nieba po smierci? masz to gdzieś naukowo udowodnione? Nauk > a > Kościoła opiera się na Wierze. Nie wiem .Ale wiem ,że nie ma piekła .,bo gdyby było to księza by tak wrednie nie postępowali . I najgorsze jest to ,ze Ci czarni zachowują się jak komuniści . Nie mają wiary .a od innych wymagają . A kśiądz Marek za kazanie które wygłosił na pogrzebie mojego kumpla powinien sie smażyc w piekle ,jeżeli w nie wierzy w co wątpie !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: DuDi Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.rak.spidernet.pl 29.05.08, 15:46 Jeżeli jest Niebo to jest i Piekło, tak jak jest dobro, to jest i zło, coś bez czegoś nie moze istnieć, pewna zależność. Nie mają wiary? to ciekawe z jakimi ludźmi Ty masz doczynienia. Zapraszam na salki do Kościoła po mszy, aby publicznie zadać kilka pytań na które napewno nikt nie zawacha Ci się odpowiedzięć. co takiego powiedział jeśli można wiedzieć, i któego Kumpla to Był POgrzeb? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: do dudi Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: 85.202.144.* 29.05.08, 20:41 to poco kościoly? jezeli Bog stworzył dobro i zlo, to tak ma być, musi być równowaga, wiec poco dekalog? Ciekawe co mi tym razem odpowiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: elżbieta Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: 195.16.91.* 29.05.08, 16:55 Piszesz bzdury i kłąmstwa albo jesteś młody i niestety głupi Spróbuj dać 50 zł za ślub albo nie zapytac ile to "co łaska" Życie ci pokaże że "łaska" ma dolną granicę tylko górną nieograniczoną Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: DuDi Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.rak.spidernet.pl 29.05.08, 18:15 Pisze to co widze:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ja Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.08, 22:53 Tak jest naukowo udowodnione że nieba i piekła nie ma. Człowiek przemierzył już już całe niebo wszerz i wzdłuż i nic nie znalazł, ba nawet dotarł dalej bo na księżyc. Zbadano również wnętrze Ziemi i nie znaleziono tam miejsca gdzie by mogły przebywać miliardy zmarłych a przynajmniej musieliby być odporni na panującą tam temperaturę 5000-6000 stopni celcjusza. To na czym opiera sie wiara to tylko mity i bajki z czasów kiedy ludzie jeszcze byli na tyle ciemni że wszystko czego nie mogli wytłumaczyć obecnie dostępną wiedzą uważali za cud, który stawał sie przedmiotem ich kultu. Ludzie od wiekow chcieli w coś wierzyć bo nie znali odpowiedzi na wiele pytań. Cała wiara to tylko ideologia wymyślona wiele tysięcy lat przed chrystusem jak sama opowieść o chrystusie która powstała dużo wcześniej za czasów faraonów, a kościół tylko zaadoptował tą historyjkę do swojej ideologii. Ta historyjka przyjęła się najlepiej na świecie. Ale trzeba pamiętać że na Ziemi żyje kilka miliardów ludzi którzy o Chrystusie nawet nie słyszeli. A że ludzie ciemni a kapłani wykształceni i wszechwiedzący to żyli tyle lat w ciemnocie utrzymując cały kościół tyle lat. Na szczęście ludzie mądrzeją i wyzwalają się z objęć tej sekty i w końcu będą wolni. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dd Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.adsl.inetia.pl 30.05.08, 22:56 Z tym co łaska z Tobą się nie zgodzę, pewien ksiądz odmówił pogrzebu bo nie dostał kasy , dopiero znajomi księża odprawili pogrzeb i to w kaplicy cmentarnej a nie w kościele śp. parafianki. Uczęszczałem do grup oazowych parafi św.Józefa jestem z Rakowa i do obecnej "polityki" kościoła mam dużo zastrzeżeń bo idzie w tzw komercję i wyrachowanie. Ksiądz ma być sługą Bożym, kapłanem a nie gospodarzem dzielnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dodd Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.iplus.com.pl 31.05.08, 11:09 tym co łaska z Tobą się nie zgodzę, pewien ksiądz odmówił pogrzebu bo nie dos > tał kasy , dopiero znajomi księża odprawili pogrzeb i to w kaplicy cmentarnej a > nie w kościele śp. parafianki. Uczęszczałem do grup oazowych parafi św.Józefa > jestem z Rakowa i do obecnej "polityki" kościoła mam dużo zastrzeżeń bo idzie > w tzw komercję i wyrachowanie. Ksiądz ma być sługą Bożym, kapłanem a nie gospod > arzem dzielnicy. A ja znajac księdza MArka chciałam ,aby odmówił pochówku drogiej mi osoby .Widziałam ,że wrednie kazanie powie .Musiałam miec odmowę na pismie ,nie wydał bo o kasę chodziło!!!! A pózniej nie znając zmarłego takie wredne kazanie powiedział ,że czekałam , az strzeli grom z jasnego nieba !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mromac Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw 29.05.08, 13:40 Panie Duda! Co znaczy "pewien inspektor budowy, zaproponował zeby ziemie wysypac na ten plac". Najważniejszą osobą na budowie jest KIEROWNIK BUDOWY (ponosi odpowiedzialność za wszystko ci sie na budowie dzieje) a drugą INSPEKTOR NADZORU - nie "pewien inspektor" tylko własciwy dla danej inwestycji! A wszyscy inni ludzie to są zwykli Kowalscy, którzy równie dobrze mogą powiedziec żeby wywieźć tą ziemie do Pańskiego mieszkania - bo jest blisko. Budowa kościeoła, jak kazdego innego budynku podlega pod Prawo budowlane - nie znalazłem tam odrebnych przepisów dla tego typu budowli. Ciekawe czy gdyby przy budowie marketu ktoś wysypał taką hałde na teren kościelny (ze słownym przyżeczeniem że później posprząta) to też byłby Pan taki liberlany. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: DuDi Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.rak.spidernet.pl 29.05.08, 13:59 zaproponował ten pomysł, jako rozwiązanie z wziązku z wywożeniem ziemi w odległe miejsca, bo wiązały by się z tym dodatkowe koszty. była propozycja, została rozważona wśród osób nadzorujących budowe, wnioski o możliwość wysypu ziemi na ten teren terez rozważone. Kazda budowla podlega nadzorowi prezz Inspektorat Budowlany, co Ci szkodzi podnieść sie i przejśc kawałek do odpowiednich służb i to wyjasnić, potrafisz tylko dużo mówić a nic nie robić. kto tutaj mówi o słownym? "tymczasowe miejsce przetrzymujące ziemie w wykopów" Odpowiedz Link Zgłoś
mromac Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw 29.05.08, 14:24 Nie musze sie ani podnosić ani przehodzić - własciciel placu nic o sprawie nie wie, powiatowy inspektor jest na urlopie .... "potrafisz tylko dużo mówić a nic nie robić" - nie znamy się więc sobie daruj takie denne teksty Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: DuDi Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.rak.spidernet.pl 29.05.08, 14:36 Daleko masz do KOścioła? podnieś się i przyjdz do niego dzisaij, i poproś o pokazanie pozwolenia na składowanie ziemi na tym placu. 100% gwarancji Ci daje, że je otrzymasz. "Jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie" <-> takie przysłowie na Twoje słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
mromac Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw 29.05.08, 16:09 Po tym artykule to pewnie bym dostał pozwolenie (może nawet za darmo:) Wiadomo że w całej sprawie chodzi o PIENIĄDZE - o tym że trzeba zagospodarować ziemię wykopana z fundamentu to wiadomo przed wbiciem łopaty, dlatego nawoływania ksiedza żeby coś zrobić z ziemią brzmią dość komicznie. Inwestorowi (Kościół?, proboszcz?) po prostu zabrakło pieniędzy (sic!) i szuka oszczędności - zamiast zapłacić za wywózkę "umilił" życie mieszkańcom (a dobrze im tak - nie chcieli wywieźć to mają). Administratorzy i inspektorzy nie wikłają sie w takie sprawy, bo w koncu tam nie mieszkają, a po co sie narażać na telefony "z góry". I jeszcze jedno panie Duda - bardzo chetnie wysyła Pan mieszkańców na przejażdżki pozamiejskie w celach rekreacyjnych. A jak widać panu bardzo trudno przejść kawałek do kościoła św. Józefa, nie mówiąc już o pojechaniu na Jasną Górę. Musi Pan mieć kościół "pod nosem". Trochę konsekwencji. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: DuDi Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.rak.spidernet.pl 29.05.08, 16:22 Pozwolenie zostało wydane kilka dni temu, zanim to koparka zaczeła kopać doły pod fundamentu. Ziema została zagospodarowana, trzeba podnieśc lekko teren wzdłuż kościoła, oraz narazie były zalewane tzn Poduszki betonowe, na których będzie stał kościół, z powodu tego iź teraz jest bardzo podmokły. teraz na tych poduszkach będa fudamenty, Kościół bedize bez piwnic, wiec nie zasypie się tego wszystkei piaskiem, tak wiec ziemia wróci spowrotem do tych dołów. Wysyłam, bo nie pasuje im wystrój tego co mamy tutaj, Park przy MDK? szeroki pas zieleni z ławeczkami, paręnaście kroków stąd. Trosze Się Pan Myli, wręcz przeciwnie, moje terytorium nie uszczupla się do samego jednego Rakowa, Cały Świat do dyspozycji:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Piotr Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.08, 12:40 Do d..y z tym kościołem. Mało jest na około kościołów?. Dojrzę że mały był placyk to teraz przez budowę totalnie go pomniejszyli. A kościół jest na górce, i nie daleko św. elżbiety. Tylu wiernych i księży nie ma żeby zapełnić te kościoły. Zresztą taki sam problem jest z aptekami. Na samej al. pokoju jest tak na szybko 5. Odpowiedz Link Zgłoś
mona19832 Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw 29.05.08, 12:49 Ludzie co z tego że nawet byśmy się spotkali jedni za inni przeciwko kościołowi??? Przecież i tak nikt budowy nie powstrzyma!!!! Kośćiół będzie ku uciesze pobożnisiów pokroju Pana DuDi i starych babć a Ci co są przeciwko to i tak nie maja nic do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
mona19832 Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw 29.05.08, 12:50 Można tylko sobie pogadać i wyrazić swoje zdanie które i tak nikogo nie interesuje bo ktoś sobie wymyślił że koscioł tam będzie i już. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Magdalena DO: mona19832 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.08, 12:57 ROZUMIEM, ZE TOBIE KOŚCIÓŁ PRZYDAJE SIĘ LUB PRZYDA SIĘ JAK BĘDZIESZ CHCIAŁA BRAC SLUB, OCHRZCIĆ DZIECKO ITD. IIP. WTEDY KOSCIÓŁ BĘDZIE CACY, TERAZ KIEDY NAJWIDOCZNIEJ NIE POTRZEBUJESZ TEJ INSTYTUCJI JEST BE! JA TEŻ NIE JESTEM ZA TYM ABY POWSTAWAŁA JEDNA ŚWIATYNIA ZA DRUGĄ, ALE UWAŻAM, ZE W TYM PRZYPADKU WASZA NAGONKA JEST NIEUZASADNIONA. ROZUMIEM, ZE WOLELIBYŚCIE W DALSZYM CIĄGU NA SKWERKU OGLĄDAĆ PANÓW Z DENATURATEM. WASZA DECYZJA. JA WOLE OGLADAĆ ŁADNY BUDYNEK, KTÓRYM AKURAT BEDZIE KOSCIÓŁ. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ja Re: DO: mona19832 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.08, 22:27 Ładny budynek? Kolejny betonowy klocek. W dodatku hałaśliwy. Spróbuj żyć w miejscu gdzie będziesz sie chciała wyspać po 3ej zmianie a tu nagle zaczną Ci napier...ać dzwonami za oknem o 7ej rano i tak w kółko do usranej śmierci. A chrzest, ślub i pogrzeb w miare potrzebne do życia uroczystości wyprawia sie w życiu tyle razy że Ci palców u jednej ręki starczy żeby to wyliczyć, a moloch niestety za oknem już będzie stał na wieki. Rozumiem mieszkańcoó ze chcąc puścić muzykę glośniej w niedzielę to już nie będzie można bo nie wypada przeszkadzać kościołowi w uroczystościach, ale na odwrót to już nie kościól sobie może hałasowac kiedy mu sie podoba i ma wszystko i wszystkich w dupie byle by na tace jak najwięcej zbierać. Mam nadzieje że w końcu ktoś sie weźmie za inwazję czarnej stonki, za tych pedofili, którzy stoją zawsze ponad prawem. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: głos rozsądku Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: 85.202.144.* 29.05.08, 12:57 Uczciwym ludziom kościół jest niepotrzebny, a dla nieuczciwych potrzebne sądy, a nie modlitwa o wybaczenie grzechów. A orlętom nie pomnik tylko pieniądze,bo może ich wnuczki głodują. Odpowiedz Link Zgłoś
mona19832 Do Magdalena 29.05.08, 13:06 Ja już ślub wzięłam dziecko też ochciłam tylko w parafii w której są księża uczciwi dobroduszni prawdziwi z powołania. Od lat w tej samej parafii gotowi w każdej chwili do pomocy i nie patrzący na to kto ile da na chrzest za ślub i nie wyłudzający kasy od każdego wypisanego papierka. Zarówno za ślub jak i za chrzest usłyszeliśmy co łaska dacie ile macie!!!! Da mnie kościół wcale nie jest be drażni mnie tylko to że jest tak naprawde kościól koło kościoła a niedługo będzie kościół na kościele. Buduje się chyba tylko po to żeby robić dobrą kasę a ludzie patrzą jak księża jeżdżą super samochodami co jeden to ma lepszy. Moim i nie tylko moim zdaniem ten kościół nie jest tam potrzebny a to zasypanie placu zabaw to już jest gruba przesada. Ja sama dobrze wiem co znaczy nie mieć gdzie pójść z dzieckiem ciągle trzeba chodzić koło ulić nie ma parków ładnych placów zabaw nie ma na to kasy a na kościoły są. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Magdalena Re: Do mona19832 IP: 85.202.144.* 29.05.08, 14:03 "... Kośćiół będzie ku uciesze pobożnisiów pokroju Pana DuDi i starych babć a Ci co są przeciwko to i tak nie maja nic do powiedzenia." No więc własnie Ty taka jesteś , tak jak sama sobie napisałaś w poprzedniej wypowiedzi. Bo przcież ślub wzięłaś i dziecko ochrzciłas...i poszłać z tym do kościoła, no chyba że jest tak jak napisałam wczesniej, jak koscioła potrzebujesz to wtedy kosciół cacy... I kto Ci powiedział , że w budowanym kosciele jest inaczej niż w Twoim i że tam ktoś wyłudza pieniądze? Co do samochodów to zapewniam Cie , że w Twojej parafii tez jezdżą samochodami dobrych marek, tylko najprawdopodobniej tego nie widzisz. Co do placu zabaw........CHYBA SMIESZNI JESTEŚCIE, ZE TO MIEJSCE BYŁO PLACEM ZABAW. Przechodziłam tamtędy codziennie i w zyciu ze swoim dzieckiem nie poszłabym na taki "plac zabaw". Ale widac Ty tolerujesz podpitych Panów i Panie. A jeżeli chcesz ładny plac zabaw to zawalcz o niego. idz do spóldzielni, administracji....a nie siedzisz i marudzisz , że nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Agnieszka Re: Do mona19832 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.08, 23:38 ,,... gotowi w każdej chwili do pomocy i nie patrzący na to kto ile da na chrzest za ślub i nie wyłudzający kasy od każdego wypisanego papierka. Zarówno za ślub jak i za chrzest usłyszeliśmy co łaska dacie ile macie!!!!,, Proszę Cie czy możesz podać w której jesteś parafii? Bo, aż mi wierzyć sie nie chce! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: babica Re: Do mona19832 IP: *.iplus.com.pl 01.06.08, 11:06 ,,... gotowi w każdej chwili do pomocy i nie patrzący na to kto ile da na chrzest za ślub i nie wyłudzający kasy od każdego wypisanego papierka. Zarówno za ślub jak i za chrzest usłyszeliśmy co łaska dacie ile macie!!!!,, Proszę Cie czy możesz podać w której jesteś parafii? Bo, aż mi wierzyć sie nie chce! Mówisz i masz .To własnie chodzi o ten kościółek na Rakowie na placu Orląt . Poszłam zapłacic za pochówek męza .ten drugi ksiądz nie k.sM arek podał kwote która miałam zapłacic ~~ 700zł .Cos jeszcze bredził o kasie za msze .Nie dotarło to do mnie .Zrozumiałm później w kościele ,kiedy przez połgodziny ociągał sie z rozpoczęciem uroczystości .Krewni udali sie do zakrystii ,gdzie ksiądz wyłudził od nich jeszcze 300 zł A jakie kazanie wygłosił ks, Marek >>> Według niego mój Sw. mąz złym człowiekiem był . Może trafi do czyśca , ale wszystko zalezy od tego ile rodzina mszy zamówi .Najlepiej gregorianke >>.. Bóg wam tego nie wybaczy wredne klechy .jeżeli istnieje Bóg będziecie się w piekle smażyc .TYlko wy ani w Boga ,ani w życie pozagrobowe nie wierzycie . Nachapac się na ziemi tyle ile sie da . Ostatni wdowi grosz wyciągnąc, bo na was żadnej kary nie ma !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: niusss Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.adsl.inetia.pl 29.05.08, 13:34 hahhah i znowu kaplica. Ciekawe skad Maereczek wezmie kase na budowe,Zapewne obciazy nia [przyszlych parafian. Dobrze , ze stare moherki juz wymieraja, a wielu mlodych swiadomych wyjezdza z karaju do normalnych panstwWszystkie place jeszcze wolne dostana sie w lapy czarnych. Na sptrzedaz molochow raczej nie liczcie, bo ciemnota pOlakow jest posmiewiskiem na calynm swiecie. Wiem bo jezdze. Dziwie sie Prezesowi ZGM ktory mowi . pan Marek Krykowski, dyrektor ds. eksploatacji w częstochowskim ZGM, do którego plac należy: - Nie znam tematu. Pewnie ktoś to z kimś uzgadniał. Potrzebuję czasu, żeby to sprawdzić i udzielić odpowiedzi. Proszę o skierowanie pisma, które rozpatrzymy w ustawowym czasie. Nie wiem, ile dokładnie wynosi: 14 albo 30 dni. Co to za Szef, ktory nie wie o podstawowych terminach, nie zna tematu co sie dzieje na jego podworku. ZALOSNE!!!! Jeszcze jeden dowod, jakie poparcie u wladz ma kler. Gdyby zwykly obywatel cos podobnego, lub niezgodnego z prawem zrobil to i ZGM i Prezydent i sam Kaim wiedzialby NATYCHMIAST co zrobić. Akurat wiem to z doswiadczenia OSOBISCIE. Mam propozycje. Kupic skrzynke denaturatu i postawic spozywajacym. Dac w lapy szpadle i niech w czynie spolecznym uprzatna teren, a ziemie spowrotem wrzuca tam gdzie byla. PRECZ Z KOSCIOLAMI NA KAZDEJ KRZYZOWCE. Gdzie jest zapisane ze na kosciol ma byc 100 parafian Komuna budowala skwery i ogrodki jordanowskie dla dzieci a zasrancy klerowi je zabieraja. Propozycja dla mioeszkalncow. Jak wam beda walic dzwony pod oknami, to wystawiajacie kolumny w oknach i dawac naglosnienia na caly regulator. Czekaja was WIELKIE DZWONY, ani nie pospicie spokojnie, ani z rodzina nie pobawicie sie we wlasnych mieszkaniach, bo wy bedziecie sie gościci a z kosciola bedzie slychac dzwonki na podniesienie. WSPOLCZUJE. dobrze ze tam juz nie mieszkam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ja Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.08, 22:33 BARDZO ŁADNE STWIERDZENIE - POPIERAM. A dobro od zła można odróżnić i bez udziału kościoła. Odpowiedz Link Zgłoś
depresciak Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw 29.05.08, 13:23 Mieszkańcy okolicznych bloków to albo idioci albo fanatyczni katolicy. Idioci jeśli nie przeszkadza im takie szkaradztwo za oknem lub fanatycy którym nie chce się nawet tyłka ruszyć do kościoła św. Józefa. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zoolooq Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.08, 12:03 Ciekawe jak do zawalonego ziemią placu zabaw mają się ostatnio wprowadzone przepisy o ich ogrodzeniu i utrzymaniu porządku (sprawnych urządzeń)na takim terenie . A swoja drogą , to równie dobrze mogli ziemie kiprować pod dawne kino relax , albo na resztę placu - tą z fontanną - tam także przesiadują żule , albo na boisko pobliskiej szkoły.Ale księżulo ma to w dupie , bo on chatkę już ma niemal 3-piętrową, a że miejsca mu już pewnie zaczynało brakować - więc trzeba kościółek wybudować , a tymczasową kaplicę zwolnić bo mebelków nowych nie ma gdzie stawiać ;) Mam nadzieję ,że "czarny" ze swoją ekipą zachowa się honorowo , i gdy sprzątnie ziemię , to i trawę zasieje , bo zorana ciężkim sprzętem okrutnie , i jakąś , choćby huśtawkę , albo inne urządzenie zamontuje w ramach rekompensaty dla dzieciaków... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: do zoologa Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.iplus.com.pl 01.06.08, 12:37 z tego co wiem ,miejsce do składowania na okres przejsciowy ziemi to teren budowy .A teren budowy powinien byc ogrodzony!!! i Za to odpowiada kierownik budowy .Czy składowana na placu ziemia nie stanowi zgrożenia dla bawiących sie dzieci . A ten inspektor nadzoru powiatowy skończył już urlpo .A może wyśle jakiegos pracownika ,aby póki jeszcze nie zdarzyło sie nieszczęscie sprawdził ten teren !!! Odpowiedz Link Zgłoś
por1 Budują kościół. Zasypali plac zabaw 29.05.08, 14:23 Kiedys Kościól Sw.Józefa obsługiwał parafie :i te z Tetmajera,i z plcu Orlat i sprzed stadionu. Teraz są w jej obrębie cztery Kścioły,chcesz powiedzieć Dudi ,ze tylu wiernych (praktykujących ) przybyło?.W kościele Sw.Floriana zawsze sa miejsca siedzące. Powiedz mi ,kto utrzyma ,te kościoly, a raczej kompleksy parafialne,bo kościól stanowi jedynie 30% zabudowy.Przymusowe opłaty w formie dziesięciny czy innej nie wchodzą w rachubę ,bo ilość wiernych sie obniży, jak to ma miejsce na zachodzie. Więc jak tak garstka udźwignie ten ciężar? Nie miałbym nic przeciwko małym ładnie wkomponowanym kapliczkom, ale bez przesady... powstają koszmarne molochy ,ktorych juz teraz nie da sie dokończyć jak ten na Błesznie czy przy ul.Źródlanej. Ciekawe czy Ty Dudi byłeś kiedys na mszy, na Błesznie, zimą (nie stac ich nawet na ogrzewanie ). Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: :) Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: 212.87.241.* 29.05.08, 14:41 Mieszkam przy ul. Ossowskiego i codziennie idąc do szkoły mijam to miejsce, zamiast ubywac tego "piachu" jest go tam coraz wiecej. A ten kosciol nie mysli o innych, zbierali po ludziach pieniadze na budowe ksciola, a wybudowali sobie plebanie.... wielkosci bloku...To teraz wzieli sie do budowy tego kosciola, chociaz po co to? na okolo sa inen koscioly, jak ktos chce tam chodzic to moze przejsc sie do patafi sw Józefa, czy do sw. Elzbiety. Bardzo sie ciesze ze ktos napisal ten reportaz, bo moze wezma sie za "ksiedza" proboszcza :D, nie dziwie sie ze nie udalo sie "gazecie" z nim porozawiac, calymi dniami go nie ma, ciekawe co w tym czasie robi? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: DuDi Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.rak.spidernet.pl 29.05.08, 14:45 Kiedyś tak, ale ludzie sie zmieniają, coraz rzadziej ludziom chce się troche sportu i przemierzali by seki metrów żeby uczestniczyć w uroczystości. Nawet Ciekawe ile osób z Was wie, że idzie się z Wiankami do Kościoła:) Kazdy Kościół jest utrzymywany z "co łaska" chcesz, dajesz, nie chcesz to nie dajesz:) Proste i Logiczne jak konstrukcja cepa. Człowiek nie zabiera się za budowę, jeżeli nei stać go na jej wykończenie. Prosze weź po uwage, że tutaj w kaplicy masz ogrzewanie, co sprawia zę nawet Zimą jest wyjątkowo ciepło. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: :) Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: 212.87.241.* 29.05.08, 14:53 że niby gdzie w kaplicy masz ogrzewanie? w Mrlchiorze? <lol> jak chodzilam do kosciola to musialam siedziec w rekawiczkach, tak rece marzly, a Ty piszesz ze jest ogrzewanie? chyba pomylily Ci sie koscioly . Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: DuDi Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.rak.spidernet.pl 29.05.08, 15:00 Chyba od 2004 roku nie byłaś w Melchiorze. Widać, Katolik wierzący a jakże praktykujący. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: On Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.rak.spidernet.pl 29.05.08, 15:03 Chłopczyku idźlepiej do tego kościoła liż dalej bogate dupsko księdzu i przestań się wypowiadać bo nie przebijesz krytyki dla księdza Marka i tego kościoła!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: DuDi Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.rak.spidernet.pl 29.05.08, 15:07 Bo? Bo nie Boje się mówić prawdy i nie ide za tłumem jak to stado bezmyślne. mam swoje zdanie, i jestem w 100% tego co mówie, a Tobie się zmienia zdanie milion razy na sekunde. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ja Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.08, 22:59 Dudi jesteś tylko baranem dla kościoła (owieczką jak to ładnie nazywa kościół) i idziesz bezmyślnie za tłumem bo nie masz swojego zdania i nawet tego nie wiesz. Jesteś tylko niewolnikiem kościoła masz swojego Pana i co niedziele ksiądz każe Ci go kochać, jesteś niewolnikiem. Ja się nie dziwie po długoletnim praniu mózgu można uwierzyć we wszystko nawet w to że Tinky Weenky nie jest gejem. Ja zaś jestem przeciwnikiem niewolnictwa. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: vb Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.08, 12:03 jeszce wiecej trzeba dawac kasy to klecha w pokoju zrobi wam kosciol!!! a dzieci nich sie bawia na ulicy Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.only Budują kościół. czarni mają innych gdzieś 29.05.08, 14:43 Nic nowego jeśli coś potrzebują są bardzo mili a jeśli wejdziesz im w paradę zgnoją a to że nie odpowiadają prasie na pytania to typowy przejaw lekceważenia ludzi bo kobiety mają rodzić a potem dzieci niech się bawią na chałdzie ziemi razem z pijaczkami mamy państwo kościelno-wyznaniowe!! kiedy to wreszcie dotrze do owieczek? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: DuDi Re: Budują kościół. czarni mają innych gdzieś IP: *.rak.spidernet.pl 29.05.08, 14:57 Dla człowieka który tylko niszczy ludzi wykształconych to nic nowego. Plotki Plotki i zero dowodów, oto co możesz mi zaprezentować. Gdybym ja był Oskarzany o coś czego nei zrobiłem też bym się nie tłumaczył. znasz powiedzenie "tylko winni się tłumaczą"? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: yvo Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.08, 14:46 czarni wiedzą co robią - powody są dwa . 1. przy budowie koscioła można przekręcić ładny grosz , najczęściej przy okazji powstaję kilka domów dla najbliższej rodziny 2. kiedy braknie moheru , ludzie jak w krajach cywilizowanych odstapią od sekty bedą wysprzedawać obiekty / kościoły/i przez jakiś czas starczy na hulaszcze i beztroskie zycie do którego przywykli. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Natalia Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.08, 14:51 Czytam i czytam i nie moge sie nadziwić jak można wypisywać takie bzdury. Mam wrażenie, że ścigacie sie kto napisze cos gorszego na temat Kościoła, Księży i katolików. Większość z was zapewne nie należy do Parafi Św. Melchiora i nie zna Księży, którzy tam są, wiec jak możecie wypisywać takie rzeczy na temat na który nie macie bladego pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kkkkkkkkkkkkkkkkkk Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.adsl.inetia.pl 29.05.08, 15:02 Sytuacja nie dotyczy obecnie budowanego kościoła ale posłuży za opis całego mechanizmu działania (historia z życia wzięta znam z opowieści pana który sam to wszystko przyklepał będąc szefem ekipy remontowej na hucie) Chodzi mianowicie o remont kościoła na groszu ktory miał miejsce kilkanaście lat temu na Groszu - Św. Antoniego. Ksiądz z pytaniem do parafian pomożecie?? Odzew wiadomy. Cała sytuacja wyglądała tak: Szef ekipy remontowej (pobożny parafianin) wciągnął do rady parafialnej gościa który byl dysponentem materiałów budowlanych na hucie (nie wiem jak sie nazywa to stawnowisko) a także goscia odpowiadajacego za finansowanie remontow. Efekt byl taki ze cement piasek itp. itd. pochodzil z materiałów budowlanych huty a co jeszcze lepsze ekipa remonotowo-budowlana ktora meldowala sie o 6 rano na hucie jechala remontowac kosciol. Tak wiec kosciol nic nie zaplacil za remont. Oto jak działa czaran mafia w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: inna Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.adsl.inetia.pl 29.05.08, 15:35 Ja tez sie wypowiem dla mnie jest to paranoja!!! po co stawiac kolejny kosciół? czyz nie ma w Czestochowie potrzebniejszych rzeczy? -place zabaw, -przedszkole !!!(brak miejsc w kazdym z przedszkoli) -szpitale,więzienia to sa sprawy do przemyslenia tego najbardziej brakuje a wy stawiajcie koscioły i módlcie sie w nich ....Ciemnogród Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mario Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.08, 20:31 W tym kraju to popier....ło sie już czarnuchom w glowach. ludzie nie mają gdzie mieszkac,a tu znowu nowy kościół,pytam tylko po co,dom dla samotnie wychowujących matek by zbudowali. I znowu stare dewoty zamiast wnuczkowi dac na loda ,to plebankowi na tace zaniosą.Jednym słowem PARANOJA. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ortograf Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.08, 15:22 "księży" po polsku pisze się z małej litery.Chyba , że jest ortografia watykańska. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: KKKKKKKKKKKKKKKKKK Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.adsl.inetia.pl 29.05.08, 15:24 Gdybyś nie zauważył ortografie to przed słowem "ksiądz" napisanym z wielkiej litery jest kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: 0rtograf Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.08, 15:43 W notce Natalii nic takiego nie zauważyłem, a onią chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ortograf Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.08, 15:45 "onią" jest oczywiście z pośpiechu, powinno być "o nią". Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: k Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.adsl.inetia.pl 29.05.08, 15:51 Przepraszam myślałem że chodzi o moją Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ojczenasz Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.08, 15:20 Wiecej kościołów, więcej pomników bożka watykańskiego, a szpitale, szkoły, autostrady i dziury w jezdni mogą poczekać. I jak to jest: coraz mniej Polaków, a coraz więcej kościołów. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: :) Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: 212.87.241.* 29.05.08, 15:27 Dudi mialam bierzmowanie w tym roku, wiec chodzilam 2 razy w tygodniu do kosciola! wiec nie mow mi ze bylam iles lat temu... dzien bierzmowania bym moim osrtatnim dniem w ten parafii, ale nie mow mi ze jestem niewierzaca, bo do kosciola poszlam po bierzmowaniu, ale nie do tego.... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ona` Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.rak.spidernet.pl 29.05.08, 15:34 Tez mialam tam bierzmowanie i od tamtej pory nie postawilam nogi w tym kosciele a bylo to prawie 10 lat temu. Opowiem Wam jak ksiądz Mareczek się popisał. Pod koniec przygotowań do bierzmowania był egzamin. Każdy wchodził do kanciapy osobno i ksiądz odpytywał z tych wszystkich regułek. Ja weszłam ksiądz mnie przepytał zdałam "egzamin" i nagle spytał czy mam chlopaka. Powiedziałam że nie a on na to : cytuje " Gdybym był młodszy i nie byłbym księdzem to bym wiedział co z Tobą zrobić". Zatkało mnie miałam wtedy 16 lat nic nie powiedzialam bo mnie zamurowało, ale teraz to by dostal w ryj. Od czasu mojego bierzmowania moja noga w kościele tego "księdza" nie postała. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: DuDi Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.rak.spidernet.pl 29.05.08, 15:38 Powiedziałaś to jakby Ci kazali. nie chciałas to nie musiałaś chodzic do Kościoła, kto Cię zmuszał. Jesteś Jeszcze w młodym wieku, wiec dla Ciebie przespacerować się pare metrów dalej do innego kościoła nei było by problemem. Nie Musiałaś przyjmowac bierzmowania w tym kościele, ktoś wyżej wspomniał zę masz setki innych kościołów, wiec o co chodzi? Nikt Ci nie każe chodzić akurat do TEGO kościoła. Chwała Ci za to, że Uczęszczasz do kościoła, bo róznicy miedzy Bogiem w tej parafii a w innej nie ma, to ten sam Bóg.:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ona` Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.rak.spidernet.pl 29.05.08, 15:40 Dziecko przestań się ośmieszać. Ja mówię o zachowaniu księdza a nie on przymusie chodzenia do koscioła. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: DuDi Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.rak.spidernet.pl 29.05.08, 15:52 Widac nie znasz tego Księdza, i dziwie Ci się, że tak respektujesz słowa Księdza. Ośmieszać? Ośmieszasz to się Ty, głosząc kłamstwo nie umiejąc podpisać się głupim imieniem i nazwiskiem, Anonimowośc jest denna. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Krzysiek Słomian Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.08, 16:01 No właśnie Panie Dudi... Anonimowość jest denna, iście katolicka. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: DuDi Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.rak.spidernet.pl 29.05.08, 16:03 Widać nało uważasz, i czytasz komentarze na forum, już nie raz podałem swoje imie i Nazwisko - Damian Duda, nasza-klasa.pl/profile/1010356 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Krzysiek Słomian Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.08, 16:08 Wybacz Damianie Dudo, ale nie mam w zwyczaju czytać wszystkich komentarzy pod tematem, zważywszy na to, że tak na oko dobre 60 % z nich należy do jednego maniaka... mianowicie Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: DuDi Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.rak.spidernet.pl 29.05.08, 16:16 Wole inne określenie, Broniącego prawdy do ostatniego tchu:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Krzysiek Słomian Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.08, 16:31 Damianie Dudo to co piszesz jest doprawdy słodkie. Szkoda tylko, że fanatycy religijni z bombami w plecakach, którzy wysadzili się w Londyńskim metro zaczynali podobnie jak Ty. Pomiędzy gorliwą wiarą (która sama w sobie jest szkodliwa) a fanatyzmem jest bardzo cienka linia. Patrząc na ilość postow jakie tutaj naklepałeś obawiam się, że tracisz kontrolę nad swoim umysłem... a masz dopiero 18 lat. Podziękuj rodzinie i bliskiej społeczności braci i sióstr za to, że pomagają Ci wyrastać na tak wspaniałego bezkrytycznego dewota. Jako panaceum na zatrucie religiolem zalecam Ci duże dawki sceptycyzmu i krytycznego myślenia. A teraz musisz mi wybaczyc, ale mam trochę obowiązkow, więc zakończę naszą rozmowę. Spamuj sobie dalej, ja spadam. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: DuDi Re: Budują kościół. Zasypali plac zabaw IP: *.rak.spidernet.pl 29.05.08, 16:37 Nie będę tego komentował, o nie wymaga to komentowania, i mylisz pojęcie SPAMU, i teraz nie wiem czy rozmawiałem z kimś wykształconym, a nie wie co to spam, rzuca tekstami, których sam nie rozumie. Krytyke będę mógł zbierać od innych:) Powodzenia w sceptycyźmie. Tylko nie spadnij za nisko, chociaz nie wiem czy da się niżej:) Odpowiedz Link Zgłoś