Dodaj do ulubionych

Meble kuchenne - jakie polecacie?

25.07.08, 17:57
Witam,
planuję zrobienie mebli kuchennych i liczę na Wasze sugestie. Którą
firmę polecacie, którą minąć szerokim łukiem?
Obserwuj wątek
    • babeczkaa Re: Meble kuchenne - jakie polecacie? 25.07.08, 18:29
      to wszystko zależy od tego jaki budżet masz na te meble, pozdr
      • Gość: el Re: Meble kuchenne - jakie polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.08, 19:17
        ja zamawiałam w
        Cedrusie na Lipowej.
        • Gość: gość Re: Meble kuchenne - jakie polecacie? IP: *.rev.masterkom.pl 25.07.08, 19:20
          ...wyszukiwarka...Nie zaśmiecać!!!
          • Gość: znowu sebek Re: Meble kuchenne - jakie polecacie? IP: 85.202.148.* 25.07.08, 19:25
            najlepiej z demontarzu zaplacisz tylko za transport.he
            • Gość: on Re: Meble kuchenne - jakie polecacie? IP: 85.202.150.* 29.07.08, 23:19
              Ja moge jedynie nie polecić. Na pewno nie polecam firmy WiWo.
              Pomysły może i właściciel ma dobre bo oryginalne jednak trzeba
              wszystko uzgadniać na papierze bo jak sie poznij okazuje za wszystko
              co bylo niby w cenie trzeba doplacac. Bardzo drogo - najlepiej
              porownac cene z innymi firmami i wtedy mozna stwierdzic ze tam tylko
              sie przeplaci.
              • Gość: majsterklepka Re: Meble kuchenne - jakie polecacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.08, 09:59
                a ja zrobiłem sam za kilkaset złotych. niech mąż kupi sobie wiertarkę, wkrętarkę i wyrzynarkę no i trochę pomyśli. wynik takich działań - piękna kuchnia warta kilka tysiaków. płyty kupujemy w markecie i polecamy z nich wyciąć formantki oraz okleić ich boki, kupujemy zawiasy, kosze, inne gadżety(np. Rocha 272), a następnie skręcamy i wieszamy. cieszymy się i nie jesteśmy wyprani z kasy oraz z nowej pięknej kuchni. dotyczy to zresztą pozostałych mebli - łazienka, przedpokój, pokoje.
                • czest Re: Meble kuchenne - jakie polecacie? 30.07.08, 11:19
                  Ja robiłem u gościa z Szarlejki, jestem zdowolony, wykonanie b.
                  dobre wg ustalonego projektu, solidnie, w miarę szybko, terminowo.
                  Jesteśmy zadowoleni...
                  • Gość: gość Re: Meble kuchenne - jakie polecacie? IP: *.rev.masterkom.pl 30.07.08, 12:44
                    a ja nie polecam
                    firmy...Rust,JanMar,BRW,MebleWrzosowa,Cedrus....Powód??A tak sobie
                    bo to internet i można wszystkich anonimowo oczerniać a moderatorzy
                    pozwalają na powielanie tematów(pewnie są na wakacjach)-pozdrawiam
                    ich:)Polecam wszystkich meblarzy z Rynku Zawodzie:)
                    • Gość: xxx Re: Meble kuchenne - jakie polecacie? IP: 83.19.54.* 30.07.08, 17:54
                      Ta tylko ci wszyscy albo prawie wszyscy meblarze z zawodzia przyjeżdżają aż z
                      Radomska a tam mają ceny strasznie śmieszne w porównaniu do Czewy zwłaszcza za
                      płytę fronty zawiasy okleinę i inne bajery jakie są p[potrzebne do kuchni. Ja
                      jak składałem sobie meble to miąłem tylko wiertarkę i wkrętarkę a wszystko
                      odebrałem z hurtowni pocięte na wymiar i oklejone tylko podjechać zapłacić i
                      zapakować a w domu według wcześniejszego projektu z kartki poskładać samemu
                      trzeba tylko pomyśleć a nie wydawać dużą kasę na meble skoro może jeszcze zostać
                      na jakieś wczasy dla 2 osób.
                      • Gość: az Re: Meble kuchenne - jakie polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.08, 18:36
                        Jak meble kuchenne to tylko AZ KUCHNIA w Jaskrowie
                  • Gość: Nina Re: Meble kuchenne - jakie polecacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.08, 12:39
                    witam-możesz podać jakis kontakt do tego wykonawcy z Szarlejki ?
                    będę wdzięczna-pozdrawiam- jeśli można :to pilnie -dziekuję :)
                • Gość: genialny plan Re: Meble kuchenne - jakie polecacie? IP: *.xdsl.centertel.pl 15.09.09, 09:10
                  no to typowo wieśniackie podejście, pomijajac koszt wkrętarek itp,
                  jeżeli będę sam robił kuchnie to nie pójdę do pracy i strace około 9-
                  10tysi
              • Gość: mash Re: Meble kuchenne - jakie polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.08, 18:58
                oj przylaczam sie w calej rozciaglosci. Ustalac na papierze i bez
                przekreslen (wtedy wybiera daty i zapisy wogodne dla niego). Szkoda
                gadac. Jakosc ok, ale obsluga i terminowosc tragiczna. Rust i Wrzosowa
                to zupelnie inny poziom jakosciowy i cenowy. Porownywanie tych mebli z
                Wiwo to jak porownywanie dacii z mercedesem.
                • angi100 Re: Meble kuchenne - jakie polecacie? 30.07.08, 21:39
                  Zrobienie samemu mebli - niestety- ale nie wchodzi u nas w grę. Nie
                  każdy ma do tego talent, a przynajmniej blade pojęcie o rzeczy. O
                  firmie Wiwo czytałam już wiele negatywnych opinii w archiwum, więc
                  odpadła na przedbiegach. Znajomy polecił mi firmę Jogi na ul.
                  Dojazdowej. Znacie ją?
        • Gość: chętny Re: Meble kuchenne - jakie polecacie? IP: *.54.174.80.tvksmp.pl 09.10.09, 21:02
          no i jakie są uwagi po zamontowaniu i użytkowaniu?
          • Gość: agnes Re: Meble kuchenne - jakie polecacie? IP: 94.40.84.* 15.10.09, 18:35
            Polecam Szafmix, gość zrobił mi kuchnię prawie rok temu i wszystko
            OK- nic się nie dzieje- kuchnia jak nowa. Co do szczegółów wystarczy
            spisać umowę, wszystko ustalić i bedzie tak jak chcecie.

Polecam
            jak ktoś zainteresowany dam info na maila aagau@wp.pl
    • Gość: zowik_nieporadek Re: Meble kuchenne - jakie polecacie? IP: *.centertel.pl 19.08.08, 12:42
      Meble "Bodzio" całkiem niezłe i porównywalne cenowo, a nawet może i wychodzi
      taniej, niż gdyby samemu robić.
      Mąż zastanawiał się nad zrobieniem samemu mebli, ale z uwagi na porównywalną
      cenę i dobrą jakość "Bodzia", zdecydowalismy się na zakup gotowych mebli.
    • Gość: Yogi Black Red White - omijać szerokim łukiem! IP: 212.87.241.* 19.08.08, 12:53
      Nie polecam też firmy PressMebel z Częstochowy. Meble sprzedaje
      salon Domel na 1-go Maja. W Black Red White na cztery kupione meble,
      trzy były uszkodzone. Nerwy, reklamacje, miesiąc czekania na wymiane
      elementów. Nabrałem się dwa razy. Pierwszy i ostatni.
    • Gość: margo Re: Meble kuchenne - jakie polecacie? IP: *.rev.inds.pl 09.12.08, 21:53
      Witam
      Ponawiam temat. Może pojawili się na "rynku" jacyś nowi producenci
      mebli kuchennych albo nowe osoby, które robią meble kuchenne na
      wymiar? Właśnie zaczynam się za remont kuchni i mam straszny bałagan
      w głowie! Proszę o pomoc!
      • Gość: alutka68 Re: Meble kuchenne - jakie polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.08, 01:22
        Ja korzystałam z usług stolarza z szarlejki nazwiska nie pamiętam wjazd od
        strony wylotu na klobuck ,za zakrętem w prawo jest przystanek szukac domu
        sołtysa ,żona tego pana była wtedy sołtysem
        tanio, solidnie, czasowo ciekawe rozwiązania
        w ciagu 5 lat jak mam te meble nic mi sie nie zepsuło wszystko chodzi ok
        • Gość: wiola Re: Meble kuchenne - jakie polecacie? IP: 83.19.32.* 10.12.08, 08:36
          Ja w lipcu robiłam meble w firmie Cedrus nie polecam .Zrobili projekt wszystko
          wyglądało pięknie !Pani ktora siedzi i wycenia według projektu pisze ołówkiem
          wyceniła mi koszt na 2300 .Kiedy po zamontowaniu zareklamowałam parę drobiazgów
          zginął im projekt a cena była wymazana i miało mnie to kosztować 50 zł
          więcej.Niby meble fajne ale montaż i wiele niedociągnięć pozostawia wiele do
          życzenia!
    • Gość: bodemiler Re: Meble kuchenne - jakie polecacie? IP: 195.205.202.* 12.12.08, 20:55
      pytaj o Krajewskiego w Komnicach
      • Gość: agnes Re: Meble kuchenne - jakie polecacie? IP: 94.40.84.* 12.12.08, 21:44
        Ja robiłam w firmie Szafmix. Gość robi pomiar - projekt na
        laptopie u klienta w domu - wszystko free. Mówi cenę - zgadzasz się
        albo nie. Ja się zgodziłam - miesiąc później miałam kuchnię.

Polecam
        jak ktoś zainteresowany dam info na maila aagau@wp.pl
        • Gość: polecam Re: Meble kuchenne - jakie polecacie? IP: *.adsl.inetia.pl 12.12.08, 22:29
          Dawid Krzysztof w Białej. Polecam. Meble mam juz 9 lat. Kilku moich znajomych
          tez korzystalo z uslug tego zakladu i rowniez sa zadowoleni.
          • Gość: kaska Re: Meble kuchenne - jakie polecacie? IP: 212.59.230.* 12.04.09, 20:17
            polecam firme bodajze SILVER w czestochowie na 1-go maja17 mila obsluga niby
            za [pomiar biora 100 ale robia kilka prijektow i kase potem oddaja mam od nich
            meble juz 2 rok jestem zadowolona wazne ze tez robia kilka wycen i opisuja co
            ile kosztuje wiec klient wie za co placi i na co moze sobie pozwolic . naprawde
            juz wielu znajomych tam robilo super
            • aha123 Re: Meble kuchenne - jakie polecacie? 25.08.09, 09:32
              ...jakieś "newsy" w temacie?
            • Gość: sąsiadka Re: Meble kuchenne - jakie polecacie? IP: *.art.pl 08.10.09, 13:22
              A ja nie polecam firmy SILVER z 1 go maja!!! Miałam z nimi niezłe
              przejścia 2 lata temu. Zrobili projekt, którego nie mogłam dostać, z
              dużym opóźnieniem przywieźli meble, okazało się że nie takie, jakie
              na projekcie były, projektu panienka mi nie mogła wydrukować...
              Naprawdę miałam z nimi koszmar bo nie chcieli tych okropnych mebli
              zabrać spowrotem. Do tego wszystkiego sam szef tej firmy dzwonił do
              mnie i mnie straszył że niby poniosę wszyskie koszty! Masakra. W
              rezultacie po postraszeniu ich prawnikami i sądem zabrali meble i
              oddali całą zaliczkę i kasę za projekt, ale pani, która wówczas tam
              pracowała już chyba tam nie pracuje. Uważajcie na nich!
        • Gość: monia Re: Meble kuchenne - jakie polecacie? IP: *.net.stream.pl 14.09.09, 16:53
          Odradzam firmę Szafmix.Brak pomocy w doborze kolorystki i materiałów ,projekt pozostawia dużo do życzenia a i wykonanie nie należy do rewelacyjnych.
          • Gość: ona Re: Meble kuchenne - jakie polecacie? IP: *.net.stream.pl 15.09.09, 11:18
            zgadzam sie z monią , Pan proponował mi coś za konkretna cene , przy
            podpisywaniu umowy wzrosła
            zrezygnowalismy...
            wybralismy innego stolarza
            on nas dopiero oszukał
            nie zrealizował dokładnie zamówienia zgodie z umowa
            wykonał bardzo nieestetyczne
            podczas montazu spadła mu szafka , odrywajac pół płytki ze ściany...

naprawdę radzę się 4x razy zastanowic nad wyborem stolarza
            i najlepiej spisać bardzo dokładną umowę ze wszystkimi detalami
            wtedy będzie szansa że sie wywiąże

• Gość: paula Re: Meble kuchenne - jakie polecacie? IP: *.centertel.pl 29.08.09, 21:33
      mój głos za oddaję na www.pol-zet.pl/; dla mnie nic dodać -
      nic ująć; jestem bardzo zadowolona zarówno z projektu, jak i z
      wykonanaia, no i oczywiście ze współpracy z właścicielami firmy
      • bhpka Re: Meble kuchenne - jakie polecacie? 29.08.09, 21:54
        Omijaj szerokim łukiem kuchnie Emka przy Jagiellońskiej, facet
        niesłowny, nietermminowy, masa pomyłek i niedługo się chyba w sądzie
        spotkamy bo termin na 15 marca jeszcze nie został w pełni
        zrealizowany
        • Gość: Pablo__79 Re: Meble kuchenne - jakie polecacie? IP: *.net.stream.pl 15.09.09, 12:41
          do kuchni polecam meble kuchenne............
      • Gość: l Re: Meble kuchenne - jakie polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.09, 16:34
        llll
        • Gość: peter Re: Meble kuchenne - jakie polecacie? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.09.09, 23:05
          A ja polecam - nie jest to kryptoreklama - stolarza pana Wiktora Dukata, mieszka
          chyba kolo Radomska. Mozna wpisac na googlach jego imie i nazwisko i pojawi się
          jego strona internetowa. Z zabudowy kuchenne na każdą kieszeń. Po przejściach z
          wieloma "fachowcami" ten okazał się kompetentny w swoim fachu, potrafi doradzić,
          jest solidny i terminowy. Polecam
          • Gość: Andzia Re: Meble kuchenne - jakie polecacie? IP: 80.50.120.* 25.09.09, 14:32
            a czy słyszeliści może, gdzie na śląsku można zrobić ładne mebelki
            do kuchni?

albo jakie firmy omijać?

• Gość: andrzej Re: Meble kuchenne - jakie polecacie? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.10.09, 22:22
              ja robiłem meble w firmie Bobstyl - pan Wojtek ok. cena ok,
              wykonanie ok, projekt na kompie ok. wszelkie zmiany później ok. ale
              terminy ok 1,5 miesiąca.
          • Gość: zulunio Re: Meble kuchenne - jakie polecacie? IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 04.10.13, 18:39
            A ja Pana Wiktora nie polecam... Meble fajne, ale jakość montażu, terminowość masakra... Nie dotrzymuje słowa, zbywa, słaby kontakt, terminów podanych w umowie też nie dotrzymuje. Nie dla ludzi o słabych nerwach :) Jego chwalona solidność i terminowość zniknęła razem z większym zainteresowaniem i ilością zleceń...
    • Gość: eve_26 Re: Meble kuchenne - jakie polecacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.10, 10:04
      Czy ktoś ostatnimi czasy robił meble kuchenne w Witkowicach u Pana
      Stelmaszczyka? Opinie o meblach sprzed 4-5 lat słyszałam bardzo
      pozytywne, a z ostatnich dwóch lat już nie, że niedopasowane tak jak
      trzeba, montaż nie bardzo i ogólnie nie polecają? A jakieś 4 lata
      temu na własne oczy widziałam meble przez nich zrobione i bardzo mi
      się podobały a i ich właściciel zachwalał producenta. Czyżby
      ostatnio sie coś popsuło? Ma ktoś meble stamtąd i moze się
      wypowiedzieć?
    • moskwa1970 Re: Meble kuchenne - jakie polecacie? 10.11.13, 11:43
      Niestety nie mogę polecić żadnej solidnej Firmy, ale mogę kategorycznie ostrzec przed Firma Studio Mebli Storm Krzysztof Buczko
      Na pierwszy rzut oka mila konkretna i profesjonalna obsługa.
      Sam dałem się skusić.
      Kosztowało mnie to wiele nerwów i kosztuje do dziś.( A jeszcze więcej pieniędzy)
      Meble wykonane są katastrofalnie. Pracownicy nieudolni a właściciel ma za duże ambicje a za mało techniki i pojęcia, zęby wykonywać profesjonalnie meble.
      OSTRZEGAM I ODRADZAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Studio Mebli Storm Krzysztof Buczko
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka