Dodaj do ulubionych

Gorzów nie ma drużyny - felieton Jacka Uglika

IP: *.icpnet.pl 10.05.11, 20:39
Panie Jacku, rozbroił mnie Pan tymi teoriami i tezami. W sam raz artykuł na pokrzepienie serc oszołomo-fanatyków do których się Pan też zalicza. Każda seria ma swój koniec. Czy Stal będzie na 6 - zobaczymy. Pozdrowienia dla normalnych.
Obserwuj wątek
    • Gość: Acha Re: Gorzów nie ma drużyny - felieton Jacka Uglika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.11, 20:43
      Panie Gościu! Więcej radości życzę i uśmiechu :-)
      • Gość: Gość Re: Gorzów nie ma drużyny - felieton Jacka Uglika IP: *.icpnet.pl 10.05.11, 20:46
        Wzajemnie :)
    • Gość: STG Re: Gorzów nie ma drużyny - felieton Jacka Uglika IP: *.dynamic.chello.pl 10.05.11, 21:41
      Gratuluję dobrego samopoczucia...

Gorzów nie ma drużyny - a Uglik nie potrafi mądrze pisać...

Uglik mam wrażenie że tobie nawet gdy ktoś napluje w twarz , to powiesz że deszcz pada.
      Beznadziejny tekst. Jedynym wytłumaczeniem tego lizania dupska magicznym, jest aby więcej żaden z nich nie napisał na ścianie jakiegoś budynku cyt: " Uglik stara kur.a Fallusbaz"
      • Gość: Marek Re: Gorzów nie ma drużyny - felieton Jacka Uglika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.11, 21:54
        Ale nerwy, hahaha Nie utożsamiają miły kolego z Gorzowa żużlowców Falubazu z debilami -kibolami, którzy przynoszą wstyd naszej drużynie i naszemu miastu. Bardzo o to proszę.
        • Gość: STG Re: Gorzów nie ma drużyny - felieton Jacka Uglika IP: *.dynamic.chello.pl 10.05.11, 22:25
          O jakich nerwach piszesz ??? Jestem wyjątkowo spokojny.
          Może nie doczytałeś, Nie napisałem złego słowa na drużynę Falubazu. Opinia która wyraziłem dotyczy Uglika, który podlizuje się magicznym oszołomom ( nie mylić z normalnymi kibicami Falubazu)
          Odnoszę wrażenie że Uglik tym felietonem chciał się przypodobać (jak to napisałeś) debilom-kibolom, chyba tylko po to aby żaden z tych debili nie wycierał sobie nazwiskiem Uglika ...
          Pewnie czytałeś kolego, jakim to napisem na murze magiczno-fanatyczni debile nazwali Uglika ...?

• Gość: Marek Re: Gorzów nie ma drużyny - felieton Jacka Uglika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.11, 22:40
            Chyba zrozumiałem. A czemu Uglika atakujesz? To nie może on mieć swojego zdania? Ja chyba nie wiem jak ty rozumujesz, bo nie wiem dlaczego dla ciebie pisanie dobrze o Falubazie oznacza podlizywanie się kibolom, którzy przypominają dzicz? Ja nic nie widzę w tekście o kibolach. Uwarzam że jesteś niesprawiedliwy i po prostu wściekasz się że ktoś negatywnie pisze o Stali. Może Uglik racji nie ma, ale to wszystko dopiero się okaże za kilka miesięcy. pozdrówka z Zielonej
            • Gość: STG Re: Gorzów nie ma drużyny - felieton Jacka Uglika IP: *.dynamic.chello.pl 10.05.11, 23:12
              Zgadzam się z ostatnim Twoim zdaniem , że wszystko rozstrzygnie się za kilka miesięcy, Oczywistym jest że ta wygrana w sportowym znaczeniu jest mało ważna, niemniej jednak nie można jej podważać. Napisałem że Uglik jest nieobiektywny, Nie potrafi pogratulować zwycięzcy, gdy to nie jest po jego (Falubazu) myśli...
              Nawet gdyby napluć Mu w twarz , powie że pada deszcz...
              I to jest cała sentencja. Gdyby Falubaz wygrał lub zremisował w Gorzowie to byłby sukces, Jeśli przeciwnik pokonał waszą drużynę to wg Uglika Gorzów jest słaby, nie ma drużyny, to przypadek...
              Mało to profesjonalne. Nawet w mało-ważnym meczu warto docenić drużynę przeciwną, i pogratulować zwycięzcom ...
              Wg mnie ta wygrana może mieć znaczenie psychologiczne i tyle...
              Uglik może mieć własne zdanie, ale pisząc powinien to robić obiektywnie
    • carlitos Gorzów nie ma drużyny - felieton Jacka Uglika 10.05.11, 22:46
      A nie mówiłem, że uaktywni się przy pierwszej porażce Falubazu. To całe gadanie o tym, że Gorzów nie ma drużyny to zwykły szowinizm. Mają i to całkiem ciekawą. Też nie wierzę w to że zdobędą majstra (prędzej Toruń) ale pisanie, że to nie jest drużyna jest niesprawiedliwe. Mają 2 fajnych juniorów wychowanków, genialnego Golloba, solidnego Nickiego i przyzwoitą drugą linię. To ma być mało ?

A dlaczego Gorzów nie zostanie mistrzem ? Po części Uglik ma rację. Gorzów odkrył już wszystkie karty a my nie. Tor, na którym Falubaz zaczynał sezon i ten który zastaną goście w play offach to będą zupełnie inne nawierzchnie.
      Tymczasem do Gorzowa zawita GP i DPŚ. A kto będzie prowadził polską ekipę w tych zawodach ? I co ? Czecze z Władkiem nie wpuści na tor trenera kadry polskiej - Cieślaka ? ;)
      Tu upatruję naszej szansy, szczególnie że do przygotowania nawierzchni zatrudniliśmy najlepszego speca w kraju.
      Poza tym, największą słabością Gorzowa będą jego dzisiejsze atuty - Nicki i Gollob a dokładniej ich wzajemna rywalizacja o mistrzostwo świata. Leszno to była dopiero zapowiedź tego co będzie się działo. Tylko patrzeć aż Dzik wsadzi Golloba w dechy albo na odwrót. Wątpię, żeby ci dwaj odjechali całe GP bez poważnego dzwona.

• Gość: Marek Re: Gorzów nie ma drużyny - felieton Jacka Uglika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.11, 22:54
        Carlitos jesteś geniuszem-strategiem, wszystko wiesz, zawsze masz rację, alfo i omego. Podobnie mądrzysz sie na sportsboard. Wciąz wisisz w necie. Baby nie masz?! Ale że nie wykorzysta twojej wiedzy żadna gazeta ani klub, och Tak sie marnujesz ,haha. Tylko forum ci zostaje! Co sie stanie jak rząd zabroni komentarzy w necie. Twoje życie straci sens. Szczerze ci powiem, że nudzisz już taki z ciebie że tak powiem anal-izator, haha
      • Gość: STG Re: Gorzów nie ma drużyny - felieton Jacka Uglika IP: *.dynamic.chello.pl 10.05.11, 23:27
        Może i Gollob z Pedersenem będą się ciąć w GP
        Na razie jednak to wasi żużlowcy sami siebie się eliminują z walki...

Żużel to taki nieprzewidywalny sport że wiele może się jeszcze wydarzyć.
        Ps
        Pozdrawiam rekonwalescentów Zengiego i Dobruckiego.
        Wracajcie chłopaki do zdrowia , bo wasi "obiektywni" magiczni kibice z Uglikiem na czele, w przypadku jeśli tytuł DMP zdobędzie inna drużyna aniżeli Falubaz gotowi są zdeprecjonować sukces tej drużyny
        • carlitos Re: Gorzów nie ma drużyny - felieton Jacka Uglika 11.05.11, 09:22
          Gość portalu: STG napisał(a):

> Ps
          > Pozdrawiam rekonwalescentów Zengiego i Dobruckiego.
          > Wracajcie chłopaki do zdrowia , bo wasi "obiektywni" magiczni kibice z Uglikiem
          > na czele, w przypadku jeśli tytuł DMP zdobędzie inna drużyna aniżeli Falubaz
          > gotowi są zdeprecjonować sukces tej drużyny

Uglik będzie deprecjonował także mistrzostwo Falubazu. Nie może ścierpieć tego, że klub prowadzony przez Dowhana zdobywa co sezon medal. Gdy w 2009 r. zdobyliśmy majstra nie potrafił nawet pogratulować zespołowi w tych swoich pożal się Boże felietonach.
          Dopiero po paru tygodniach zjadliwych komentarzy na forum, wykrztusił z siebie coś na kształt gratulacji.
    • Gość: Kudlaty Pank Re: Gorzów nie ma drużyny - felieton Jacka Uglika IP: *.polimex-mostostal.pl 11.05.11, 07:44
      Nasz Jocek z ochli sie uaktywnil, pewnie sasiad czeczena haha
      jocus nie martw sie , bedzie dobrze :)
      • Gość: M Re: Gorzów nie ma drużyny - felieton Jacka Uglika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.11, 07:53
        A w Mostostalu wiedzą co ty robisz w godzinach pracy? :-) Wyślę im link do Twojego komentarza. Dyrekcja na pewno się ucieszy
        • Gość: kapusta Re: Gorzów nie ma drużyny - felieton Jacka Uglika IP: *.modemy2.ostrowski.pl 11.05.11, 15:34
          obronca moralnosci hahahaha
    • Gość: L. Re: Gorzów nie ma drużyny - felieton Jacka Uglika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.11, 13:39
      Po prostu zapomniany już pan Uglyk chciał o sobie przypomnieć i posłużył się najniższym chwytem z możliwych. Wygłosił kontrowersyjną opinię. Niestety najmierniejszej jakości. Dno jakie Pan właśnie okazał nie zostało osiągnięte nawet przez stronniczego pana S.
      Dla gazety powinien to być wstyd. Dla gazety, ale nie dla Gazety...

Kasujcie, kasujcie... tyle tylko możecie...
    • Gość: Stal Gorzów nie ma drużyny - felieton Jacka Uglika IP: *.sebn.pl 11.05.11, 13:42
      hau! hau! tak szczeka pies, jakby umiał mówić to pewnie było by podobnie jak w tym co czytałem (szkoda - takie artykuły szczują młodzież - doprowadzają do zamykania stadionów). Szkoda o tym pisać, to takie wychowanie.... i nic tu nie zrobimy) Pa.
    • Gość: tolki Gorzów nie ma drużyny - felieton Jacka Uglika IP: *.mddp.pl 11.05.11, 20:22
      Artykuł jest OK. Niektóre tezy pana Jacka Uglika są może i kontrowersyjne, a spekulacje co do dalszej części sezonu, cóż są przecież tylko spekulacjami. Mnie cieszy, że autor nie posługuje się już tanimi chwytami typu manipulowanie czytelnikami oparte na kłamstwie, jak z pamiętnego tekstu "Gollob potrzebuje Boyca", w którym - aby wzmóc nienawiść do Golloba - uznał go winnym kontuzji Dołomisiewicza w 1991 roku. Jeśli ktoś w to kłamstwo Uglika wówczas uwierzył, niech kliknie i poczyta relację Dołomisiewicza: www.sportowefakty.pl/zuzel/2010/01/27/w-trakcie-jednego-wyscigu-dwa-razy-zlekcewazylem-tomka-gollo/
      Pozdrawiam TO
    • Gość: Krzyś Gorzów Gorzów nie ma drużyny - felieton Jacka Uglika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.11, 21:42
      Ubolewam p.Michnik jak intelektualny poziom pana Gazety padł na pysk poprzez zatrudnianie nie dziennikarzy tylko ..... (mam nadzieję, że chociaż zarabiają +/- tyle co na bezrobotym zasiłku! P.aUTORZE - NIECH PAN WLEZIE W SOBOTĘ NA SWOJE MIEJSCE NA TRYBUNIE I ZATAŃCZY "Już nie ma dzikich plaż...." Pa. Ps.STAL GORZÓW MISTRZEM POLSKI 2011
      • Gość: dd2 Re: Gorzów nie ma drużyny - felieton Jacka Uglika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.11, 22:26
        Gorzowiaczki najchętniej wprowadziliby cenzurę aby nikt nie mógł nic napisać na tematy które są im nie na rękę.Pozamykać wszystkim mordy bo to my i tylko my mamy rację.Żałośni jesteście w swoich nieczystych intencjach w dążeniu do upragnionego sukcesu.Nie tą drogą panowie dochodzi się do celu,życzę wam kolejnej już czwartej szóstki.
    • Gość: Rex Jestem neutralny , nie mieszkam w lubuskiem IP: *.dynamic.chello.pl 11.05.11, 22:24
      Trafiłem tu przypadkowo ,nie czuje sympatii ani anypatii do żadnej z tych drużyn ale po przeczytaniu tego kolesia stwierdzam ,że od tego meczu spać nie może , bo kompleksy mu nie pozwalają.Nikt nie wie ,czy MP wygra Gorzów , Zielona Góra czy kto inny , ale wszyscy wiedzą panie Uglik , że to w Gorzowie mają super stadion , IMŚ , zawody GP i DPŚ , zawodników walczących o tytuł MŚ , a Zielona Góra ma dupny stadion , zawodników ligowców i nic znaczące zawody na szczeblu krajowym.Reasumując w żużlu Zielona Góra a Gorzów to 2 inne światy
      • Gość: xz Re: Jestem neutralny , nie mieszkam w lubuskiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.11, 22:35
        No reks widać po twoim poście,rzeczywiście jesteś antypatyczny to widać słychać i czuć.
    • Gość: Robert Gorzów Gorzów nie ma drużyny - felieton Jacka Uglika IP: *.pwsz.pl 12.05.11, 09:18
      To, co przeczytałem w tym artykule wywołało u mnie konsternację. Jedno jest pewne. Panie Uglik! Ten artykuł to szczyt subiektywizmu. Świetnie się Pan wpisuje w odwieczną wojnę pomiędzy KSG a Falubazem opowiadając się wyraźnie po jednej ze stron, tylko czy taki tekst, skrajnie nieobiektywny, powinna opublikować gazeta? Stal wygrała zdecydowanie i jest to fakt nie do podważenia. Po prostu zlała Falubaz tak, jak Falubaz lał ją w poprzednich latach. Potrafi Pan to przyznać? Po tym artykule Pańska grafomania nie przedstawia żadnej wartości. Mimo wszystko pozdrawiam z pięknego Gorzowa.
    • Gość: Roman (lubuskie!) Gorzów nie ma drużyny - felieton Jacka Uglika IP: *.pwsz.pl 12.05.11, 10:45
      Nie jestem zagorzałym kibicem żużla, ale z racji pochodzenia interesuję się nim i oglądam. Bliżej mi do Gorzowa i staram się oglądać wszystkie ich spotkania. Oczywiście widziałem ostatni mecz z Zieloną Górą i chyba nikt zdrowy, uczciwie oceniający to spotkanie nie miał wątpliwości, że Stal wygrała zasłużenie. Bonusem dla Gorzowa Jest to, że po kilku latach lania nie koniecznie jako wysoki wynik, ale ranga spotkania) udało się wygrać z taką różnicą. Po każdy spotkaniu "chorzy" kibice będą wymyślać przyczyny przegranej, ale dziennikarze powinni dystansować się od napędzania nienawiści pomiedzy kibicami południa i północy. Niestety tak nieobiektywnego artykułu jaki przeczytałem, wcześniej nie widziałem. Styl oceny zbliżony do ocen w stylu Gazety Polskiej lub Radia M. Całkowite zaćmienie (choć mam wrażenie, że też nie ma wielkiego sprzyjania ZG) i niechęć do zawodników z jednej drużyny nie przystoi chyba dziennikarzowi (nie znam Jacka U.), który podobno zna się na żużlu. Niech ultrasi (chyba tak sie oni nazywają) opluwają innych, którzy wygrywają ze "swoimi", ale Pan U., któremu ktoś chyba nie podał ręki, albo coś innego chyba jest obrażony i pisze tylko złośliwości. Jedynie co go (autora) usprawiedliwia to tylko miłość własna i chęć zabłyśnięcia, ale to już inna sprawa i byłaby potrzebna ocena dobrego lekarza. Pozdrawiam prawdziwych fanów z ZG, którzy potrafią czasem przyznać rację tym z GW i mam nadzieję, że sezon zweryfikuje te bradnie (mogę tak to napisać) p. Uglika.
    • Gość: Jaro Gorzów nie ma drużyny - felieton Jacka Uglika IP: *.gorzow.mm.pl 12.05.11, 14:33
      Dorabianie gęby Panie Uglik. I tyle.
      • Gość: vg Re: Gorzów nie ma drużyny - felieton Jacka Uglika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.11, 21:32
        Nie trzeba pluć na Uglika,raczej należy obiektywniej spojrzeć na własne podwórkowe sprawy i nieczyste gry włodarzy waszego miasta i klubu któremu na imię też Stal.Dla kumatych wszystko jasne, dla laików czarna magia(nie ta zielonogórska).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka