Dodaj do ulubionych

Deptak - Strefa Bezalkoholowa

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.10, 11:49
Nasz deptak z dnia na dzień staje się piękną aleją parkową w samym
sercu miasta i wielkim placem zabaw dla dzieci.

Dlatego należy utworzyć na deptaku i ulicach sąsiednich strefę
bezalkoholową.

Nie może być tak żeby kulturalnym ludziom, dzieciom i młodzieży
szkolnej odpoczynek i zabawę na deptaku zakłócali osobnicy pod
wływem alkoholu, którzy alkohol mogą nabywać na miejscu.

Wszyscy radni na pewno poprą wprowadzenie całkowitego zakazu
sprzedaży wszystkich rodzajów napojów alkoholowych gdyż troszczą się
o kulturę w mieście i rozwój młodego pokolenia.
Na sesję rady też na pewno tłumnie przyjdą kupcy by poprzeć swoich
radnych. Poparcie też na pewno ogłoszą organizacje katolickie i
komitet osiedlowy.

Proszę internautów o popieranie inicjatywy utworzenia Strefy
Bezalkoholowej na deptaku i ulicach sąsiednich.
Obserwuj wątek
    • Gość: mieszkaniec Re: Deptak - Strefa Bezalkoholowa IP: *.adsl.inetia.pl 04.06.10, 11:58
      bez przesady, cywilizowany świat ma deptaki a na nich wyznaczone miejsca do
      spożywania chłodnego piwka.
    • Gość: maciek Re: Deptak - Strefa Bezalkoholowa IP: 213.199.253.* 04.06.10, 12:01
      Chciałbym usiąść w ogródku pod parasolem na deptaku i napić się w kulturalny
      sposób piwka i odpocząć.
      Czy chciałbym żeby zrobiono tu strefę bezalkoholowa NIE.
      Niech służby odpowiedzialne za porządek pilnują i każą osoby pijące alkohol w
      niedozwolonym miejscu.
      Ja czekam na ogródki w których można się zatrzymać odpocząć napić się (piwo woda
      herbata kawa) itp
    • Gość: jestem Re: Deptak - Strefa Bezalkoholowa IP: *.chello.pl 04.06.10, 12:02
      Tak, należy zamknąć wszystkie działające na deptaku ogródki piwne, WSZYSTKIE!!! ;-)
      Na nowym odcinku warszawskiej, są 4 punkty gdzie można kupić alkohol, świat
      alkoholi, san marino, "społem" i merkury. I myślisz że dla dobra kogokolwiek
      zostanie odebrana im koncesja!?
      Ja jestem za tym żeby powstały ogródki piwne wzdłuż ulicy warszawskiej tak jak
      to jest w innych miastach!
      • Gość: . Re: Deptak - Strefa Bezalkoholowa IP: *.xdsl.centertel.pl 04.06.10, 12:13
        Też jestem za tym. Niech na tych ulicach można będzie spożywać, nie
        mówie o żulach pijacych wóde, wino na środku chodnika. Ale kulturalne
        spożywanie piwa na ławce chyba nikogo nie zgorszy.. Ludzie opanujcie
        się, wszystko jest dla ludzi - ale z głową.
    • Gość: X Re: Deptak - Strefa Bezalkoholowa IP: *.tktelekom.pl 04.06.10, 12:20
      Jestem na nie!
    • Gość: bezpartyjnysympaty Re: Deptak - Strefa Bezalkoholowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.10, 12:53
      Ciekawe kto jest autorem tej odezwy , bo chyba nie mieszkaniec
      i oczywiście trolluje tym tekstem wklejonym w innych miejscach
      • Gość: olof Re: Deptak - Strefa Bezalkoholowa IP: *.cnow.pl 04.06.10, 13:36
        prohibicja źle się kończy - raz; dwa - kiedyż w końcu, jak biały człowiek, można
        będzie siąść w centrum i popijać, cokolwiek?
    • Gość: jazzuuu Re: Deptak - Strefa Bezalkoholowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.10, 15:50
      ten gość to prowokator, pisał wątek z piwem w ręku ;)
    • Gość: taa Re: Deptak - Strefa Bezalkoholowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.10, 16:07
      a najlepiej do wysokości 2metrów ustawić ekrany z gąbki tapicerskiej wzdłuż
      ścian niech się dzieciaki obijają na całego :-)
      • dz1ad3k Re: Deptak - Strefa Bezalkoholowa 04.06.10, 17:10
        Paranoja. Może po prostu ktoś powinien zadbać o porządek na deptaku? Żul na
        deptak nie przyjdzie bo za 4 złote będzie miał w biedronce 2 piwa a na deptaku
        1. Swoją drogą te niewinne dzieci które może zgorszyć widok pijących piwo same
        to robią kiedy opiekunowie nie widzą.
    • Gość: wiem Re: Deptak - Strefa Bezalkoholowa IP: *.centertel.pl 04.06.10, 18:04
      jestem na NIE.
      jeżeli żulerstwo snuje się po deptaku (spożywa alkohol,śpi na
      ławkach) to sygnał dla służb porządkowych (straż miejska, policja).
      Z powodu braku nadzoru nie można ludziom kulturalnym zabraniać
      przebywać i bawić się w "przyszłych" ogródkach piwnych.

Obywatel.
    • cekist Re: Deptak - Strefa Bezalkoholowa 04.06.10, 18:23
      O Boże! średniowiecze!

Myślę że temu pospolitemu ruszeniu powinien przewodzić między innymi właściciel
      "Świata alkoholi" oraz innych sklepów z trunkami.
    • Gość: Michał Re: Deptak - Strefa Bezalkoholowa IP: *.adsl.inetia.pl 05.06.10, 16:37
      Fatalny pomysł proszę Pana - pijanych żuli, czy rozrabiających gnojków powinna usuwać policja albo straż miejska. Od tego m. in. są. A piwo czy wino w stosownie oznaczonym miejscu ( ogródku czy w lokalu ) to normalne na całym świecie.
      Fatalny sposób myślenia proszę Pana - z tekstu dowiedziałem się, że ci, którzy alkohol mogą nabywać na miejscu to osoby niekulturalne - idąc tym tropem to drogi Panie, jeśli jesteś osobą dorosłą zaliczasz się do tych niekulturalnym bowiem alkohol nabyć tam przecież możesz.
      Poza tym co to za propaganda - " ... na pewno wszyscy radni poprą ..." ( no niech tylko który spróbuje nie poprzeć, zaraz zrobi się z niego alkoholika, przeciwnika ludzi kulturalnych dzieci i młodzieży szkolnej, nie troszczącego się o wychowanie i rozwój młodego pokolenia itd. ).
      To albo zawoalowana groźba co Pan pisze albo Pan wie coś o czym inni na ogół nie mają pojęcia - a mianowicie co inni myślą - uczą tego gdzieś ? Też bym tak chciał, jaki biznes bym zrobił.
      • Gość: Lenka Re: Deptak - Strefa Bezalkoholowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.10, 18:52
        Wygląda to wszystko na próbę wycięcia konkurencji z deptaka przez lokal(e) lub
        sklep(y) leżący w jego pobliżu. Parafrazując Marka Twaina "Pogłoski o śmierci
        sklepów z deptaka są stanowczo przesadzone" :).
    • Gość: O.RYDZYK Re: Deptak - Strefa Bezalkoholowa IP: 109.243.32.* 06.06.10, 10:01
      ZASTANÓW SIĘ CZŁOWIEKU CO TY PISZESZ DEPTAK BEZ PIWKA CHYBA JESTEŚ PIJANY.
      • magik1985 Re: Deptak - Strefa Bezalkoholowa 06.06.10, 12:42
        Proponuję utworzyć strefę bezalkoholową u autora wątku w domu.
        Alkohol ma to do siebie, że szkodzi osobom, które nie potrafią go pić. Od tego
        są ogródki piwne, żeby w nich spokojnie można było usiąść i się napić
        chmielowego trunku. A jak chcesz strefę bezalkoholową, to pozostaje Ci spacer po
        Opinogórze.
        • Gość: ... Re: Deptak - Strefa Bezalkoholowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.10, 13:14
          Z wpisów widać, że umiłowanie alkoholu w Ciechanowie jest rekordowe.
          Tu ludzie sobie nie wyobrażają życia bez chlania i wprowadzania w
          stan upojenia.

Nawet nie można sobie wyobrazić najpiękniejszej przestrzeni
          miejskiej bez konsumpcji alkoholu. Nie można zwyczajnie zamówić
          herbaty czy kawy, tylko zawsze musi być alkohol.

W Ciechanowie nawet odpoczywać na trzeźwo nie potrafią. A w ilu
          urzędach zaczynają dzień od kielicha na dzień dobry.
          • Gość: mistrz świata Re: Deptak - Strefa Bezalkoholowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.10, 13:24

skoro lampka wina, czy szklaneczka piwa to dla ciebie chlanie ....
            to masz problem, w cywilizowanych krajach alkohol nie jest tabu,
            spożywany oczywiście kutluralnie, ale pewnie ty nie znasz innego
            sposobu spożywania winka czy piwka tylko CHLANIE, mwię ci nie idź tą
            drogą to alkoholizma CHLANIE !!!!!
          • Gość: Pimpek Re: Deptak - Strefa Bezalkoholowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.10, 13:28
            Spokojnie, oni mają zwałę, a wy odpór dajecie na serio. Na moje oko to mała prowokacja ;)
            • Gość: Lenka Re: Deptak - Strefa Bezalkoholowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.10, 14:49
              Nikt nikomu nie zabrania w Opinogórze usiąść i spokojnie sączyć piwko. Problemy
              zaczynają się gdy łączy się to z leżeniem na ławce lub pod albo śmieceniem.
              Jeśli ktoś chce całkowicie legalnie to przy sklepie spożywczym jest ogródek.
              Budy znacznie bardziej szpecą miasto niż ogródek piwny. Jeśli ma być ładnie
              trzeba by z nich oczyścić ulicę przy księgarni i skwerek. Jeśli już te punkty
              maja zostać to warto pomyśleć o ładnych drewnianych pawilonach.
              • Gość: zez Re: Deptak - Strefa Bezalkoholowa IP: *.xdsl.centertel.pl 06.06.10, 19:24
                jeżeli już strefa bezalkoholowa to proponuję obowiązkowe wejście na
                deptak tylko w kapciach!!!!! a co!!!
          • magik1985 Re: Deptak - Strefa Bezalkoholowa 07.06.10, 16:56
            > Nawet nie można sobie wyobrazić najpiękniejszej przestrzeni
            > miejskiej bez konsumpcji alkoholu. Nie można zwyczajnie zamówić
            > herbaty czy kawy, tylko zawsze musi być alkohol.

Ja Ci nie zabraniam pić kawy na tym pięknym deptaku, ty mi nie zabraniaj pić na
            nim piwa. Rozumiesz?
    • Gość: Ben Re: Deptak - Strefa Bezalkoholowa IP: *.chello.pl 06.06.10, 19:42
      Odezwa jak odezwa. Tym którzy by chcieli popijać piwko w deptakowych
      ogródkach - przypominam, że byle rozwodniony sikacz w ogródku
      kosztuje min. 10 zł, i zarobią na tej "kulturze picia" co najwyżej
      lokalni prywaciarze. A oprócz tego po deptaku mogą polecieć czasami
      stoliki i krzesła, bo na ciechanowską "kulturę" trudno liczyć. Zakaz
      sprzedaży w ogóle - no cóż, też ma uzasadnienie: skoro piwka nie
      można popijać na plażach, na parkingach, w parkach, na dworcach,
      itd. to czemu w Ciechanowie można by go było sączyć na głównej,
      reprezentacyjnej ulicy?
      • Gość: Bulet Re: Deptak - Strefa Bezalkoholowa IP: *.chello.pl 06.06.10, 20:03
        heheh najlepsi są tam pod nocnym z bicepsem 42 i w dresach z mocnym stwierdzaniem wyskakuj z kasy bo wpierd,...
      • Gość: ..2 Re: Deptak - Strefa Bezalkoholowa IP: *.chello.pl 06.06.10, 21:51
        myślę że pan miał problem alkoholowy, i przechodząc ma silne żądze .więc
        zlikwidujmy pokusy
    • Gość: megi Re: Deptak - Strefa Bezalkoholowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.10, 22:17
      No nie ... Aleja parkowa? Plac zabaw dla dzieci? Strefa bezalkoholowa?
      Wsiądź no Gościu w samochód i odwiedź kilka deptaków - zobaczysz na własne oczy
      jak TO działa.
      • Gość: Lenka Re: Deptak - Strefa Bezalkoholowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.10, 00:55
        A ja proponuje przykryć cały deptak szklanym dachem :).
        • Gość: ... Re: Deptak - Strefa Bezalkoholowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.10, 11:39
          Ciekawe czy Strefę Bezalkoholową na deptaku poparła by Miejska
          Komisja Rozwiązywania Problemów Alkoholowych ...
          • Gość: łolaboga Re: Deptak - Strefa Bezalkoholowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.10, 11:43
            i tu niezadowoleni i wam co przeszkadza piwo ?
            wontek do skasowania
    • Gość: c Re: Deptak - Strefa Bezalkoholowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.10, 14:51
      to może chociaż niech ogłoszą Strefą Całowania
    • Gość: Michał Re: Deptak - Strefa Bezalkoholowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.10, 16:33
      Debilizm. Na ulicy warszawskiej powinny powstać knajpki z ogródkami, gdzie ludzie mogliby zatrzymać się na kawę, lody, zimne piwo. Ulica ożyłaby wtedy. A tak - beznadzieja.
      • Gość: ... Re: Deptak - Strefa Bezalkoholowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.10, 20:04
        Ciekawe zestawienie - dzieci na rowerkach, matki z wózkami, młodzież
        na deskach, i alkohol na stołach, podchmieleni kolesie i kolesiówy.

Czy o takiej kulturze w przestrzeni publicznej myśleli twórcy
        deptaka?

Trzeba się zdecydować - plac dla rodzinnego relaksu i kulturalnego
        spędzania czasu dla dzieci i młodzieży, czy mega pub alkoholowy? A
        może jeszcze striptiz wprowadzić w tych obiektach na deptaku?
        • Gość: jedyny trzeźwy Re: Deptak - Strefa Bezalkoholowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.10, 20:23
          ludzie ! macie problem ! jesli alkohol jest przez was źle kojazony,
          to chciałbym zobaczyć wasze sobotnie grille, przyjęcie w domu, czy
          inne "imprezy" domowo rodzinne, ciekaw jestem czy tam też bawicie
          się bez kropli alkoholu, poza tym, handlowcy płacą ciężkie pieniądze
          za zezwolenia za handel alkoholem, to nie Kaczyzm ze ktos odbierze
          koncesje bez powodu.
          Jeśli dla was jest problemem szklanka piwa czy kieliszek wina to
          strasznie mi was żal,
          powiem więcej, na deptaku powinien powstać firmowy pub Ciechana
          • Gość: nko Re: Deptak - Strefa Bezalkoholowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.10, 21:33
            I stoisko Cedrobu z pieczonymi udkami w sosie pikantnym i łagodnym
            do wyboru. Mniam, mniam...
            • Gość: kaa Re: Deptak - Strefa Bezalkoholowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.10, 00:11
              Pub Ciechana na deptaku!!!! Popieram!!!
              • Gość: niepogodzonyzezłem Re: Deptak - Strefa Bezalkoholowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.10, 10:13
                Teraz gdy całe społeczeństwo przeżywa beatifikację księdza Jerzego,
                w Ciechanowie na Warszawskiej wizerunek Świętego Piotra patrona
                miasta i pierwszego Ojca Świętego leży na bruku i jest deptany przez
                tłumy.

Czy to jest w porządku?

Jakie siły stoją za publicznym deptaniem wizerunku świętego? Jak to
                pogodzić z chrześcijańskim charakterem społeczeństwa?
                • Gość: Michał Re: Deptak - Strefa Bezalkoholowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.10, 14:39
                  No to mnie kolego poirytowałeś - " ... Teraz gdy całe społeczeństwo
                  przeżywa beatifikację księdza Jerzego ... " - a skąd to kurde wiesz ?
                  Ja jestem częścią tego społeczeństwa i nie przeżywam - KPW?
                  Mam do tego prawo i basta. Skoro ja nie przeżywam, to nie całe
                  społeczeństwo przeżywa. Tak trudno pojąć, że nie wszyscy myślą tak
                  samo ?
                  A na deklu jest herb Ciechanowa. W innych miastach, także w europie
                  też to widziałem.
                  A w ogóle to co piszesz nie ma wspólnego tematem wątku - załóż sobie
                  nowy wątek albo wróc do tego starego o deklach.

Popieram pub firmowy Ciechana na deptaku - ktoś z browaru to czyta ?
                  • Gość: jedyny trzeźwy Re: Deptak - Strefa Bezalkoholowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.10, 15:10
                    ...pewnie i czyta, miło by było gdyby też powstała tam winiarenka z
                    drobnymi przekąskami ;)
                    • Gość: wacek Re: Deptak - Strefa Bezalkoholowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.10, 16:18
                      Najlepszy na zakąskie do wina jest podsmażany salceson
                      • Gość: jedyny trzeźwy Re: Deptak - Strefa Bezalkoholowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.10, 16:22

ja lubię pasztet wiepszowy do czerwonego wytrawnego, albo drobiowe
                        żołądki w sosie śmieanowym ;)
                        • Gość: Michał Re: Deptak - Strefa Bezalkoholowa IP: *.adsl.inetia.pl 08.06.10, 19:57
                          A winko owszem - czerwone wytrawne. Koneserem nie jestem i mało się znam ale
                          czerwone wytrawne lubię - a do niego tatar - czerwone mięcho - prostu chłopak jestem
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka