Dodaj do ulubionych

Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ?

IP: *.dynamic.chello.pl 10.04.12, 11:11
Tragedię czy farsę ?
Patriotyzm czy polską zaściankowość i kompleksy ?
Wojnę polsko-polską czy polsko rosyjskie nie załatwione sprawy ?
Komu zależy abyśmy się wzajemnie zjadali ?
A może Ciechanów jest tak daleko a ja mam swoje problemy.
Niech zajmują się tym politycy, celebryci i PKW- pokolenie Kuby Wojewódzkiego.
Obserwuj wątek
    • Gość: wierny Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.12, 11:21
      10 kwietnia Smoleńsk to była tragedia dla całej Polski - to było, a dzisiaj Kaczyński i jego wyznawcy wstydu nie mają, śmiercią brata i innych grają w polityce. Robić taki show, taki cyrk to wstyd i farsa. Otwieram Tv - Smoleńsk i Kaczyński, otwieram książkę - Kaczyński i Smoleńsk, otwieram lodówkę - Smoleńsk i Kaczyński. Na wymioty zbiera i tyle.
      • Gość: gość Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.14, 08:23
        I co wyznawcy z sekty pancernej brzozy powiecie na akt terorystyczny i słowa Putina że to nie on i jego bandyci.
        • Gość: katolik patridiota Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.14, 10:19
          No tak. Działania wojenne na Ukrainie są niepodważalnym dowodem na zamch w Smoleńsku.
          Możesz mi wytłumaczyć co ma piernik do wiatraka? Rozumiem że teraz jest tak że jak ktoś nie uważa że w Smoleńsku był zamach to od razu staje się zwolennikiem działań Putina na Ukrainie?
          Takie posty jak ten powyżej są silnym argumentem w dyskusji ...... o aborcji. Argumentem za swobodą aborcji oczywiście.
          • be_jak_be Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? 18.07.14, 13:21
            Części zestrzelonego 777 leżą na odcinku 15 km z TUtkiem też tak było? Wysłać "specjalistów" od siedmiu boleści niech zobaczą jak wygląda zamach, terroryzm. Wtedy może wydedukują jak wyglada nieudane lądowanie pod przymusem.
            • Gość: gość Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.14, 13:37
              Zapomniałeś o tym, ze Boeing w momencie ewentualnego zestrzelenia leciał na wys. 10000m a Tupolew około 10m. Warto o takich "drobiazgach" pamięta gdy udaje się fachowca.
              • be_jak_be Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? 18.07.14, 16:03
                Na wysokości 10 m nie da się latać chyba, że dronem z akceleratorami.
                • Gość: gość Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.14, 16:18
                  Jedna z hipotez tej katastrofy, którą lansują zwolennicy teorii zamachu jako jej przyczyny zakłada, że w Tupolewie nastąpił wybuch, gdy ten był na takiej wysokości.
                  Zwrócę tez uwagę na ciekawą wypowiedż Putina na temat wczorajszej tragedii. Mniej więcej tak to brzmiało - Za katastrofę lotniczą odpowiada kraj na którego terytorium się wydarzyła. I jeszcze news sprzed kilku minut. Amerykanie na podstawie obserwacji satelitarnej stwierdzili, że Boeing został trafiony rakietą ziemia-powietrze. Nawet widzieli z jakiej platformy rakieta wystartowała i jak uderzyła w samolot. Ciekawe, że nic świat nie widział w przypadku Tupolewa. Tak nas traktują na świecie. Ale na to sobie sami zasłużyliśmy. Pracujemy ciężko na to aby świat nas szanował.
      • b_jak_be Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? 23.10.14, 20:30
        Sekta pancernej brzozy co dziś odpisze?
    • Gość: Smoleńsk Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.12, 11:25
      - Zamiast żałoby i zadumy mamy rozróbę - powiedział w drugą rocznicę katastrofy smoleńskiej bp Tadeusz Pieronek, który był gościem Moniki Olejnik w audycji "Gość Radia ZET" - Na początku odczytywaliśmy to jako wielką tragedię narodową, a dziś kłócimy się o każdy szczegół i dzielimy się na jakieś partyjki i cząstki społeczeństwa, które bez przerwy podnoszą tę kwestię jako przedmiot sporu. (...)...
      • Gość: ViP Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.dynamic.chello.pl 10.04.12, 11:36
        Pieronek jest akurat bardziej celebrytą kościelnym oraz nie zrealizowanym politykierem niż biskupem. Dla mnie to tvnowska odmiana ojca rydzyka.
        Gdyby dać pieronkowi do dyspozycji stację tv i radio mielibyśmy to samo.
        Dla mnie ktoś taki nie jest wart cytowania.
        • Gość: Smoleńsk Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.12, 11:39
          Ha ha jak b.Pieronek celebrytą to ty wyznawcą rykowej sekty może? Odpaliłeś skręta?
          • Gość: ViP Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.dynamic.chello.pl 10.04.12, 11:49
            Pan minister kładąc wieniec przed chwilą w Smoleńsku jako JEDYNA osoba miał na swej pięknej głowie kapelusik.
            W polskiej kulturze wchodząc do kościoła, składając komuś hołd zdejmuje się nakrycie głowy.
            Zdrojewski wyglądał groteskowo na tle gołych głów reszty delegacji.
            O ile mi wiadomo przystoi to tylko wyznawcom judaizmu gdzie nakryta głowa oznacza pokorę przed Bogiem. Pan Zdrojewski nigdy nie był widziany w synagodze więc odbieram ten gest jako przykład pychy i braku wychowania oraz lekceważenia.
            • Gość: us Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.centertel.pl 10.04.12, 12:03
              Oznacza, że żyjemy w dziadowskim państwie, które wkrótce przestanie tak naprawdę istnieć. Państwo, które nie potrafiło zapewnić bezpieczeństwa prezydentowi, generalicji, parlamentarzystom. Państwo, które zlikwidowało stocznie, sprzedało banki, telekomunikację, pozwoliło zablokować porty, rozp... armię... Państwo, w którym zamyka się poczty, szkoły...
              Pokażcie mi jaką polską markę stworzyliśmy po 1989 r.?
              II RP scalana z trzech różnych zaborów zbudowała Gdynię, Centralny Okręg Przemysłowy, że o "Łosiu" nie wspomnę.
              My mamy "Taniec z gwiazdami" i państwo, które w sytuacji z IX 1939 r. pewnie broniłoby się z pięć dni, a po kapitulacji jakiś chłoptaś napisałby w necie "hura, hura, hura".
              • Gość: gosc Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.dynamic.chello.pl 10.04.12, 12:07
                Jak sie za komuny pozyczalo miliardy zeby te stocznie, banki, telekomunikacje utrzymac, to pozniej tzreba bylo wszystko sprzedac zeby te dlugi poplacic, proste i logiczne.
              • Gość: wz Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.12, 12:08
                Jednego "Łosiu" nie zauważyłeś. Mamy państwo. Uwielbiana przez ciebie II RP dość szybko przestała istnieć. Widzisz subtelną różnicę? Nie widzisz, bo masz umysł sformatowany przez pisowską, antypolską propagandę.
                • Gość: us Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.centertel.pl 10.04.12, 12:16
                  PiS mnie ziębi i grzeje na równi z PO, SLD czy innymi partiami. Sam się sformatowałeś i lecisz kalkami.
                  • Gość: oczko Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.12, 14:26
                    Katastrofa w Smoleńsku była dla mnie dużym wstrząsem, dosłownie sparaliżowało mnie jak słuchałam i oglądałam TV. Nie potrafiłam ogarnąć tego umysłem, miałam mętlik w głowie, tak bardzo było mi żal ludzi którzy zginęli .Współczułam wszystkim bez wyjątku , byłam myślami z ich rodzinami. To było dwa lata temu. Teraz na słowo Smoleńsk mam bardzo mieszane uczucia, czuję niechęć, niesmak, oburzenie a przede wszystkim złość na Jarosława Kaczyńskiego i jego popleczników, który z tej tragedii zrobił swój prywatny folwark . Dzisiaj oglądając TV widząc transparent z napisem "chcemy wojny z Rosją" . Dla mnie to szaleńcy, ludzie ziejący nienawiścią, grający na ludzkich uczuciach, nie szanujący pamięci o zmarłych. Gdzie w tym szaleństwie jest miejsce na zadumę w drugą rocznice katastrofy. Dla mnie to chorzy ludzie idący po trupach swoich najbliższych. Przykładem Jarosław Kaczyński, który zamiast pochylić głowe nad grobem brata w Krakowie robi zadymy w Warszawie.
                    • Gość: chłop dość kompromitacji Polski tym smoleńskiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.12, 14:56
                      żygać się chce jak widzę tego małego
      • Gość: lol Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.tktelekom.pl 10.04.12, 22:11
        Przechodzi do historii zeba współczuc.
      • Gość: gość Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.14, 08:29
        A biskup Pieronek żyje czy smazy sie w piekle?Wystąpi u Stokrotki w TVNWSI24
    • Gość: .................. Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.183.222.249.dsl.dynamic.t-mobile.pl 10.04.12, 16:27
      ludzie, co z niektórymi z was jest ?
      np. post niejakiego "us" - " Oznacza, że żyjemy w dziadowskim państwie, które wkrótce przestanie tak naprawdę istnieć. Państwo, które nie potrafiło zapewnić bezpieczeństwa prezydentowi, generalicji, parlamentarzystom. Państwo, które zlikwidowało stocznie, sprzedało banki, telekomunikację, pozwoliło zablokować porty, rozp... armię... Państwo, w którym zamyka się poczty, szkoły... " itd.
      no skłonny jestem uznać, że w zasadzie "us" to cieszy się z tego, że żyje w takim dziadowskim państwie
      ale coś tu nie gra - "us" pamiętasz ?
      głową tego dziadowskiego państwa, zwierzchnikiem sił zbrojnych od 4 lat do chwili katastrofy był Lech Kaczyński - jego brat Jarosław, przez pierwsze dwa lata prezydentury Lecha był albo "szefem" premiera, albo premierem - Jarosław rozwalił sejm, a brat Lech zarządził przedterminowe wybory - nie wygrali - no cóż, przeliczyli się - tak było ?
      więc jakie to państwo był wtedy, kiedy Lech był prezydentem, a Jarosław premierem ? - niedziadowskie ? a jak Jarosław premierem już nie był, ale Lech nadal był prezydentem to było jakie ? - w połowie dziadowskie ?
      oczywiście jeśli tylko premierem znów zostanie brat poległego prezydenta i uzurpator opuści pałac to już to państwo będzie pewnie dumne, suwerenne i w ogóle cacy - z dnia na dzień - tia jasne

nie mogę pojąć jednego - jak wyznawcy tej absurdalnej "religii smoleńskiej" mogą uważać się za patriotów ? - plują na ten kraj, ludzi, którzy nie podzielają ich poglądów ogłaszają wprost zdrajcami, modlą się o katastrofę, która zmiecie wszystkich ich wrogów ( bo za wrogów mają ludzi o innych poglądach ), a pragnienie ich to władza, władza, władza i żeby było tylko tak jak oni chcą, żeby wszyscy żyli, jak oni chcą żeby żyli - a jak nie ma być jak chcą, to niech zniknie ta POlska bo ta POlska Tuska i uzurpatora Komorowskiego to nie ich POLSKA - bo jeśli nie oni, to może być i potop

tak wygląda dzisiaj krajobraz po tragedii smoleńskiej - farsa i pogarda - polityczny spektakl pełen nadętych frazesów, połajanek i najcięższych oskarżeń i insynuacji - a że czasem fakty się nie kleją - tym gorzej dla faktów
      najważniejsze, że p. Jarosław Kaczyński ma poczucie, że brat został zamordowany, a skoro ma poczucie no to koniec dyskusji - POCZUCIE - nowa kategoria prawdy
      ofiary się w grobach przewracają
      • Gość: belfer Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.12, 16:50
        podpisuję się obiema rękami pod tym co napisał/a .................
        2 lata temu byłem wstrząśnięty tym tragicznym lotem. dzisiaj ubolewam nad głębokim podziałem narodu i wstyd mi za doszukiwanie się zamachu w wypadku lotniczym.
        bo co, wypadek nie wystarcza? za mało dramatyczny? ludzie PiSu wierzą, że wielkość Lecha Kaczyńskiego można zbudować tylko na zamachu i stąd się biorą te chore brednie o strzałach, wybuchach, sztucznej mgle. Macierewicz zohydził Polakom Smoleńsk.
        chcieli zawłaszczyć tragedię i cel w pewnym sensie osiągnęli - mają na własność paranoiczną teorię spiskową
        • Gość: , Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.12, 17:24
          panu belfrowi dziekujemy za kunszt oratorski i proszę zgłosić się do działu obsługi klienta w UM po nagrode o 8 rano.

Gość portalu: belfer napisał(a):

> podpisuję się obiema rękami pod tym co napisał/a .................
          > 2 lata temu byłem wstrząśnięty tym tragicznym lotem. dzisiaj ubolewam nad głębo
          > kim podziałem narodu i wstyd mi za doszukiwanie się zamachu w wypadku lotniczym
          > .
          > bo co, wypadek nie wystarcza? za mało dramatyczny? ludzie PiSu wierzą, że wielk
          > ość Lecha Kaczyńskiego można zbudować tylko na zamachu i stąd się biorą te chor
          > e brednie o strzałach, wybuchach, sztucznej mgle. Macierewicz zohydził Polakom
          > Smoleńsk.
          > chcieli zawłaszczyć tragedię i cel w pewnym sensie osiągnęli - mają na własność
          > paranoiczną teorię spiskową

Dla myslących perełka literacka a dla myslacych ze mysla tekst wart uwagi
          lukaszwarzecha.salon24.pl/
          • Gość: ola Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.12, 18:51
            Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ?
            Słabość,kłamstwa,tchórzliwość,zdziczenie,uległość,wasalizm Platformy Obywatelskiej.
            • Gość: phi-hihi Smoleńsk dzisiaj to nam obrzydziliście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.12, 19:04
              Dacie wreszcie spokój z tym smoleńskiem bo rzygać się chce. Potraficie wszystko obrzydzić.
              • Gość: gość Re: Smoleńsk dzisiaj to nam obrzydziliście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.13, 07:11
                Piekny obraz ukrytych i skrywanych uczuć
            • beauty.andrzej Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? 12.04.12, 20:24
              Gość portalu: ola napisał(a):
              A dla mnie oznacza podziały w narodzie, sianie nienawiści przez ludzi, których społeczeństwo odstawiło na boczny tor, bzdury wygłaszane przez Kaczyńskiego i Macierewicza i wręcz nekrofilię PiSowców. Żerowanie na śmierci ludzi i nieszczęściu ich rodzin. Poniżanie Polski w opinii społeczności międzynarodowej.
              > Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ?
              > Słabość,kłamstwa,tchórzliwość,zdziczenie,uległość,wasalizm Platformy Obywatelsk
              > iej.
          • Gość: gość Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.xdsl.centertel.pl 10.04.12, 19:06
            Nie chciałbym być "złym prorokiem" ale mysle że z katastrofą smoleńską będzie tak samo jak z giblartarską! Czy tego chcemy czy nie! A dlaczego? Bo tacy właśnie jesteśmy my Polacy! Niezgrani niezorganizowani dajacy soba manipulować wszedzie szukajacy spisku i okazji do wypłyniecia na wierzch! Zabory i okupacje strasznie doswiadczyły nasz Naród ale tylko w takich sytuacjach potrafilismy sie dogadaywać zgrywac i walczyc! Nie jestem ani Pisiakiem ani Peowcem!! Jestem POLAKIEM! A to co sie dzieje prze 2 lata w tej sprawie tylko ja rozmydla gmatwa a wręcz tworzy farse a nie powoduje zadumy nad nie majaca miejsca w dziejach raną Narodu!
            • Gość: phi-hihi Dość Smoleńska ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.12, 19:18
              No , całe szczęście, że są tacy jak ty . Wiem ,że jest nas wielu.
            • Gość: ViP A mi się to podoba IP: *.dynamic.chello.pl 11.04.12, 09:14
              kontakt24.tvn.pl/temat,chcemy-prawdy-tlumy-przed-palacem,41095.html?categoryId=496
      • Gość: us Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: 79.162.108.* 10.04.12, 22:07
        A gdzie ja napisałem, że do 2007 r. to państwo było "niedziadowskie"? Umiesz czytać? Czy tylko interpretować tak jak ci wygodnie?
        Oceniam tak cały okres 1989-2012.

W którym miejscu plułem, gdzie kogoś wyzwałem od zdrajców?

Lubię ludzi i z PO i PiS, nie cierpię wielu i z PiS i z PO.

• Gość: roman Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.adsl.inetia.pl 10.04.12, 22:48
          W 1982 za mówienie otwartym tekstem o KATYNIU zostałem skreślony z listy studentów. Za rozmowy w akademiku, na korytarzu podczas przerwy w zajeciach. Ktoś po prostu uprzejmie doniósł stosownym czynnikom. Była później mowa po co jątrzyć, i tak ich z grobu nie podniesiemy !. Nie ma sensu dmuchać pod wiatr !. Po co walczyć z wiatrakami i.t.d.

W IMIĘ PRAWDY JEST SENS. GŁĘBOKI SENS.
      • beauty.andrzej Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? 12.04.12, 20:20
        Wielokropku. Nic dodać, nic ująć. Ciekawe, czy moderator to zdejmie.
    • Gość: ... Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.dynamic.chello.pl 11.04.12, 00:38
      Zwykły, niefortunny tragiczny wypadek, w którym zginęło w jednym miejscu wielu urzędników, nic więcej. Szkoda każdego człowieka, niezależnie od opcji politycznej, ale trzeba pamiętać, że wiele ludzi ginie codziennie, i nie ma lepszego i gorszego istnienia, więc pompowanie polityczne tego wypadku to jakaś farsa, ludzie powinni się wstydzić. Rosjanie mają inne, "bardziej cywilizowane" sposoby, jakby chcieli udupić Polskę. A kto to był dla Putina trzymającego za ryj połowę rynku paliwowego na świecie Lech Kaczyński? Jakiś oponent? Nie rozśmieszajcie mnie.
      • Gość:   Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.12, 11:31
        Wypadek lotniczy do którego szuka się drugiego, trzeciego i setnego dna był tylko wypadkiem który stał się pretekstem do wyścigu na trumnie brata. Wyścigu do donikąd bez szans na zwycięstwo. W naszej kulturze żałoba wygląda inaczej a ta wygląda jak cyrk. Zaprzeczanie prawdzie i doszukiwanie się spisków i wiele innych akcji aby zwrócić na siebie uwagę. Tylko dla ludzi ważne jest w jakim kontekście widzą nazwisko. Jeśli w kontekście zakłamania nie zaczynają człowieka szanować, myśleć o nim dobrze, popierać go.
        • Gość: txt Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.adsl.inetia.pl 11.04.12, 16:58
          Każdy chce wiedzieć JAK zginął ktoś bliski. To naturalne ?.
          Czy Amerykanie przeszliby do porządku dziennego po ewent. gwałtownej świerci prezydenta. Pamiętacie jaka miał Obama podczas wizyty w Warszawie ?.

Jestem przekonany że raporty MAK i Millera nie są rzetelne. ich celem było zamotanie sprawy.

Przykład który mnie przekonuje jako inżyniera. Dwa ciała podłużne (drzewo i skrzydło) o różnych prędkościach (gęstościach, masie itp.) pod kątem prostym (lub zbliżonym) uderzają o siebie. W fizyce jest tak, że jedno ciało się przełamuje, a drugie mimo uszkodzeń stanowi jedną całość.

Tamte komisje wskazują konkretną (ułamaną brzozę) która podobno spowodowała wypadek. Jest też skrzydło ułamane. W fizyce nie jest to możliwe.

Ale niech i tak będzie. Polacy w amerykańskich laboratoriach wykonali eksperymenty i wyszło, że skrzydło ucina taką brzozę. Dlaczego nie zlecono podobnych doświadczeń w Polsce, które zanegowałyby tamte (prof. Nowaczyk, Binieda i inni).
          • Gość: .... Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.12, 17:42
            Jesteś inżynierem???? Chroń mnie Panie przed Toba inżynierem jako konstruktorem mostu np.

> Tamte komisje wskazują konkretną (ułamaną brzozę) która podobno spowodowała wyp
            > adek. Jest też skrzydło ułamane. W fizyce nie jest to możliwe.
            >
            > Ale niech i tak będzie. Polacy w amerykańskich laboratoriach wykonali eksperyme
            > nty i wyszło, że skrzydło ucina taką brzozę. Dlaczego nie zlecono podobnych doś
            > wiadczeń w Polsce, które zanegowałyby tamte (prof. Nowaczyk, Binieda i inni).
          • Gość: lider Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.12, 19:06
            Będą cię tu ubeckie świnie gnoić , czepiać się każdego słowa .
            Z tymi ludzmi mozna tylko kraśc i zabijać.
            Jak podałbym im twoje imie i nazwisko gnoic cie beda i w realu.

Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ?IP: *.adsl.inetia.pl
            Gość: txt 11.04.12, 16:58 Odpowiedz
            • Gość: buaahahaha jarosław, jarosław IP: *.dynamic.chello.pl 11.04.12, 19:14
              Polskę zbaw
            • Gość: lider Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.12, 19:26
              Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ?IP: *.adsl.inetia.pl
              Gość: txt 11.04.12, 16:58 Odpowiedz

To jest ten sam typ szambiarskiej mentalnosci jaki tu na forum pisze jak ich przewodnicy intelektualni z PO

- Zginęło 96 osób, w tym nasze koleżanki i koledzy parlamentarzyści. Uczcijmy pamięć ofiar tej tragedii minutą ciszy - powiedziała Kopacz
              • Gość: buahahaha antoni, antoni IP: *.dynamic.chello.pl 11.04.12, 19:54
                nie mogę :)))))))))))))))))
              • Gość: dede Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.30.113.122.umts.dynamic.t-mobile.pl 11.04.12, 20:03
                No i co w tym złego? Lech nie był jedną z 96 ofiar?
                • Gość: oczko Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.12, 22:08
                  gość podpisuję się obiema rękami pod tym co napisałeś/aś
                  • Gość: gość Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.centertel.pl 12.04.12, 05:41
                    Co w tej katastrofi i po niej widać?- nieudolność państwa, zakłamanie, kamuflowanie prawdy. Na kolana tuskomatoły przed ruskami.
                    • Gość: polakmały nic nie oznacza tylko głupotę prezia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.12, 07:21
                      Te polacek kaczaczek podyjć ino do płota.
                    • beauty.andrzej Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? 12.04.12, 20:30
                      Gość portalu: gość napisał(a):
                      Debil

> Co w tej katastrofi i po niej widać?- nieudolność państwa, zakłamanie, kamuflow
                      > anie prawdy. Na kolana tuskomatoły przed ruskami.
                • Gość: KillBill Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.dynamic.chello.pl 12.04.12, 07:56
                  Powinno byc napisane "gdzie zginal nasz ukochany przywodca towarzysz Lech Kaczynski z malzonka, wraz z kilkoma swoimi giermkami i reszta". Wtedy bylo by ok dla wyznawcow kultu jednostki.
                  • Gość: lider Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.12, 12:36
                    Pan redaktor gońca niech nie pieprzy głupot.
                    np.
                    Zapomniał o generałach NATO ?
                    O Prezydencie Kaczorowskim ?
                    O kapelanach ?
                    O członkach załogi ?

Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ?IP: *.dynamic.chello.pl
                    Gość: KillBill 12.04.12, 07:56 Odpowiedz
                    Powinno byc napisane "gdzie zginal nasz ukochany przywodca towarzysz Lech Kaczynski z malzonka, wraz z kilkoma swoimi giermkami i reszta". Wtedy bylo by ok dla wyznawcow kultu jednostki.
                    • Gość: roman Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.adsl.inetia.pl 12.04.12, 20:02
                      Zadziwia mnie myślenie "emocjonalne" o Smoleńsku. Jesli zamach to Rosjanie. Jeśli Rosjnie to będzie wojna.
                    • beauty.andrzej Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? 12.04.12, 20:32
                      Gość portalu: lider napisał(a):
                      Liderku kretynku. Ja mam inny nick i tylko pod nim piszę, nie przypisuj mi więc cudzych zasług
                      > Pan redaktor gońca niech nie pieprzy głupot.
                      > np.
                      > Zapomniał o generałach NATO ?
                      > O Prezydencie Kaczorowskim ?
                      > O kapelanach ?
                      > O członkach załogi ?
                      >
                      >
                      >
                      >
                      > Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ?IP: *.dynamic.chello.pl
                      > Gość: KillBill 12.04.12, 07:56 Odpowiedz
                      > Powinno byc napisane "gdzie zginal nasz ukochany przywodca towarzysz Lech Kaczy
                      > nski z malzonka, wraz z kilkoma swoimi giermkami i reszta". Wtedy bylo by ok dl
                      > a wyznawcow kultu jednostki.
                      • Gość: txt Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.adsl.inetia.pl 13.04.12, 07:29
                        Widać chłopcy mają coś na sumieniu skoro tak boją się hipotezy o zamachu lub nawet o wybuchu (co może np: oznaczać "tylko" awarię - wybuch paliwa). A poza tym grup które mogły ten zamach zorganizować jest kilka:
                        - Al-Kaida /bierzemy udział w wojnie/,
                        - Ośrodki polskie /niekoniecznie rząd/,
                        - Rosjanie /niekoniecznie rząd/.
                        • Gość: oczko Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.12, 08:41
                          gość z ostatnim Twoim wpisem nie zgadzam się tzn w tej części gdzie piszesz nieudolne państwo...... itd. Uważam że na tle innych państw Polska wypada całkiem dobrze wbrew niektórym osobom tzn ich wypowiedziom w mediach. My Polacy jesteśmy pesymistami, nie umiemy cieszyć się tylko ciągle narzekamy. Narzekanie skraca życie:):):L):):):)
                          • Gość: gość Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.centertel.pl 13.04.12, 16:51
                            My Polacy jesteśmy pesymistami, nie umiemy cieszyć się tylko ciągle narzekamy. Narzekanie skraca życie:):):L):):):)

Jesteś zajebisty palant. Człowieku nasze państwo jest na skraju nędzy, ludzie już długo tego nie zniosą. Jakimi my jesteśmy pesymistami? i tak dajemy się długo nabierać na to ściemianie fusów tuskowych. Zajebiste bezrobocie, zakłamanie w sprawie smoleńska, katynia, nagrody za nie zrobione roboty, reforma emerytalna- oczywiście na górze itp. itd. Na moją emeryturę nikt nie musi pracować, ja dymając na 2 czy 3 etaty od 15 roku życia sam uczciwie na nią zarabiam. To nie jest pesymizm, to jest relane patrzenie na tę nędzę i wyzysk.

Co do smoleńska- prawda wyjdzie na jaw i to niebawem.
                            • Gość: gosc Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.dynamic.chello.pl 13.04.12, 17:02
                              Sami sie do tego przykladacie, bo m.in. przez wasze smolenskie teorie spiskowe, wazniejsze tematy gospodarcze schodza na drugi plan. Najgorsze jest to, ze wy wierzycie, ze jak zaglosujecie na PiS to sie cos zmieni, nie rozumiecie ze cala ta banda juz rzadzila i ktokolwiek bylby teraz przy wladzy robilby to samo (mowa o SLD, PO, PIS, PSL).
                            • beauty.andrzej Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? 14.04.12, 16:03
                              Pracujesz na dwa czy trzy etaty i narzekasz? Zgadzam się, nie jest słodko, ale wydaje mi się, że sytuacja nie jest jeszcze taka zła. Pamiętam czasy, gdy do pracy się szło tylko po to, żeby iść, bo albo nie było z czego produkować, albo właśnie wyłączyli prąd lub ciepło. Pamiętam puste półki i buty na kartki (nie mówiąc o artykułach pierwszej potrzeby) Jedyne co było, to praca i bezwartościowe pieniądze. I w tym tkwi właśnie problem. Chyba zbyt wielu z nas nauczyło się, że dostawali wszystko podane na tacy, praca na nich czekała, nie trzeba się było wysilać "bo czy się stoi, czy się leży...). Takie przyzwyczajenia przekazaliśmy też części młodego pokolenia. A teraz niestety, ale trzeba mieć jaja, żeby żyć na przyzwoitym poziomie. Rynek (także pracy) to dżungla. Tutaj wygrywa może nie silniejszy, ale sprytniejszy i mający więcej inicjatywy. A solidarność społeczna? Tak, ale tylko w podstawowym zakresie. Niech każdy walczy o swoje, bo możliwości naprawdę są duże. Trzeba tylko chcieć i coś robić, a nie użalać się na forum.
                      • Gość: lider Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.12, 16:14
                        Andrzej Kraszewski redaktor gońca tak pisze > Liderku kretynku .Po czym wnosisz o mnie skoro komus innemu odpisujesz ,ze na psychologi,psychiatrii nie znasz się i nie pomożesz mu pisac pracy.Tu zdradziłes sie ze piszesz prace a nie ze pomagasz w pisaniu.

Jesli napisze ze jestes cham i klamiesz to poczujesz sie obrazony ?

Niezależny Tygodnik Internetowy "Goniec ciechanowski.pl" Redaktor Naczelny Andrzej Kraszewski. Redakcja: Marta Włodkowska, Olga Zajda. Telefon Redakcji 783-329-707, Fax 23 672 12 88 e-mail: czytelnicy@goniecciechanowski.pl, adres: 06-400 Ciechanów, ul. Szwanke 16. Tytuł został zarejestrowany i wpisany do rejestru dzienników i czasopism przez Sąd Okręgowy w Płocku pod poz. 362.

• Gość: gonzo Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.12, 16:30
                          pszemm, nawet w takim wątku musisz szczuć na kogoś? po cholerę podajesz te namiary? kogo to obchodzi poza tobą - a ty jak wiadomo masz ubecką obsesję inwigilowania ...
                          • Gość: lider Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.12, 16:49
                            Dziękujemy naszej lokalnej władzy, ze jednak potrafiła ponad podziałami pokazać klasę.
                            Jeśli skinęli do siebie głowami lub podali sobie ręce to podwójne podziękowania.
                            Relacja pana Marka może uwieczni ten moment:-)

www.ciechtivi.pl/uroczystosci-katynskie-w-ciechanowie/
                            • Gość: .. Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.12, 22:50
                              Mamy rok 1945 w 2012 gdy chodzi o wyjaśnienie tego zamachu tak jak wtedy wyjaśniano ludobójstwo w KATYNIU.
                              Putin pluje Polsce w twarz każąc sprawdzać do trzeciego pokolenia wstecz koneksje rodzinne.
                              Tusk jak pierwsi apostołowie nadstawia drugi policzek by opluwać Polskę.
                              • Gość: gość Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.centertel.pl 15.04.12, 06:13
                                A podobno jesteśmy suwerennym państwem . . . A tu proszę Polska to państwo tuskowe czyli rządzone przez potomka wermahtu na usługach Putina i A Merkell. Niebezpieczna mieszanka dla przeciętnego obywatela. Mogliby wsiąść wszyscy wychwalający tego matoła wraz z jego świtą na fuskobussa i wyjechać na koniec świata.
                                • Gość: stasiek Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.12, 12:07
                                  Zakłamanie jak za komuny w dzisiejszych mediach.
                                  • Gość: gość Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.13, 16:09
                                    Kto dalej wierzy w pancerną brzozę i beczkę wystąp!
                                    • Gość: xxx Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.182.229.242.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 30.10.13, 18:41
                                      A kto wierzy w teorie spiskowa po ostatnich kompromitacjach i oszustwach komisji Macierewicza, niech się lepiej do tego nie przyznaje.
                                      • Gość: gość Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.13, 22:48
                                        Nie ma żadnych kompromitacji poza nazwaniem sytuacji przez oszustów i kombinatorów by tacy jak ty mieli gotowe szablony dla niekumatych.Jak można być takim tępym Polakiem ?
                                        • Gość: xxx Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.181.118.160.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 30.10.13, 23:51
                                          Typowy prospiskowy bełkot, czyli jak ktoś wierzy w wersje tzw. oficjalną jest głupi, choćby brzmiała logicznie, a wiara w spisek świadczy o mundrosci, choćby te mundrosci były najbardziej kuriozalne. Nawet sie nie odniosles do słów klamczuszka eksperta "blefka". Ale to jest u was normalne, przemilczeć niewygodne sprawy. Juz przerabialem takich jak ty na forach o 9/11. Dla was nie liczy sie prawda, tylko z gory założony spisek i szukanie "dowodow" za pomocą manipulacji, naciaganie faktów pod z gory założona tezę, jak to robi Macierewicz i spółka. Jesteście banda zalosnych, bezczelnych falszywcow.
    • Gość: hyde Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.dynamic.chello.pl 31.10.13, 06:05
      Na poczatku byla to tragedia ktora zamienila sie w farse, niemajaca nic wspolnego z patriotyzmem. Smolensk i ludzie grajacy nim podzielili Nas Polakow, bo narodem nie zgranym, klucacym sie jest latwiej manipulowac.
      Tak wiec dzis jest to dla mnie tylko miasto przez ktore przejezdzam dwa razy w miesiacu
      • Gość: gość Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.13, 07:27
        Typowy aparatczyk platformiany bezdennie głupi czlekoształtny robocop typowy postkomunistyczny parobek.
        Mam mysleć jak partia kazała bo ona mądrzejsza niż ja chociaż mam rozum.
        Typowy pijacki bełkot wziety z mediów pod kierownictwem tajnych współpracowników bezpieki komunistycznej.

Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ?IP: *.dynamic.chello.pl
        Gość: hyde 31.10.13, 06:05 Odpowiedz
        Na poczatku byla to tragedia ktora zamienila sie w farse, niemajaca nic wspolnego z patriotyzmem. Smolensk i ludzie grajacy nim podzielili Nas Polakow, bo narodem nie zgranym, klucacym sie jest latwiej manipulowac.
        Tak wiec dzis jest to dla mnie tylko miasto przez ktore przejezdzam dwa razy w miesiacu
        Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ?IP: *.181.118.160.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl
        Gość: xxx 30.10.13, 23:51 Odpowiedz
        Typowy prospiskowy bełkot, czyli jak ktoś wierzy w wersje tzw. oficjalną jest głupi, choćby brzmiała logicznie, a wiara w spisek świadczy o mundrosci, choćby te mundrosci były najbardziej kuriozalne. Nawet sie nie odniosles do słów klamczuszka eksperta "blefka". Ale to jest u was normalne, przemilczeć niewygodne sprawy. Juz przerabialem takich jak ty na forach o 9/11. Dla was nie liczy sie prawda, tylko z gory założony spisek i szukanie "dowodow" za pomocą manipulacji, naciaganie faktów pod z gory założona tezę, jak to robi Macierewicz i spółka. Jesteście banda zalosnych, bezczelnych falszywcow.
        • Gość: snowden Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.adsl.inetia.pl 31.10.13, 07:44
          to czemu nie używasz?

Typowy aparatczyk platformiany bezdennie głupi czlekoształtny robocop typowy po
          > stkomunistyczny parobek.
          > Mam mysleć jak partia kazała bo ona mądrzejsza niż ja chociaż mam rozum.
          > Typowy pijacki bełkot wziety z mediów pod kierownictwem tajnych współpracownikó
          > w bezpieki komunistycznej.

• Gość: z kompromitacja PiS i "pseudonaukowców" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.13, 08:22
            ludzie, naprawdę chcecie dyskutować o Smoleńsku z pszemmem? przekonywać trolla, bezkrytycznego wyznawcę Jarosława i Antoniego? on od dawna samodzielnie nie myśli, a innym to wytyka...
            po pierwsze: Smoleńsk na zawsze pozostanie symbolem, jak skutecznie skłócić i podzielić Polaków. Wdzięczność Rosjan wobec PiS, a szczególnie Macierewicza, nie ma granic. Tak samo manipulowali nami w XVIII i XIX wieku, teraz też. Do tego oczywiście muszą w kraju trafić się głupcy w rodzaju Antoniego, którzy będą nieświadomą marionetką w ich ręku.
            po drugie: wielkie są szkody, jakie zafundowali środowisku naukowemu tzw. naukowcy od Antoniego. znajomy profesor powiedział mi, że chyba przestanie przyznawać się do tytułu, bo słyszy coraz więcej dowcipów o jakości "profesorskiego" myślenia.
            po trzecie: PiS zrobił z tej tragedii farsę. co pseudodowód zespołu Macierewicza, to większa obraza zdrowego rozsądku i logicznego myślenia.

pszemm, daruj sobie, z tobą dialogować nie zamierzam
            • Gość: gość Re: kompromitacja PiS i "pseudonaukowców" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.13, 09:07
              Coś bezrozumna maso myślisz o dawnych czasach tylko rację mieli nie zdrajcy a patrioci a nie ci co dzielili.
              Dalej mowisz językiem nienawiści niejakiego psychola niesioĺowskiego,kuczyńskiego,olejnik,lisa.
              To najbardziej zainteresowani czyli rodziny zabitych do dziś nie mają jasnego przekazu kto i za co odpowiada.
              • Gość: Zenek12 Re: kompromitacja PiS i "pseudonaukowców" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.13, 09:57
                Akurat rodziny mają dość wykorzystywania grobów ich bliskich. Nie liczę kilku rodzin prominentnych działaczy PiS i to też nie wszystkich, więc nie wycieraj sobie rodzinami gęby pszemuś.
                • Gość: obserwator Re: kompromitacja PiS i "pseudonaukowców" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.13, 10:46
                  Polityczne wykorzystanie katastrofy smoleńskiej , podobnie jak zachowanie hofmana czy obrzydliwe wykorzystanie symbolu litery "W" obraca się przeciwko pisowi.
                  Skoro Kaczyński wszystko wie, dlaczego nie pojawił się na tym dziwnym spotkaniu "ekspertów" Macierewicza??
                  Dlatego , gdyż ta farsa staje się przysłowiowym gwoździem do politycznej trumny pisu ....
                  W tak ważnej i bolesnej sprawie , ktoś kto przyznaje się do blefowania czyli robienia sobie żartów z ofiar, powinien bezapelacyjnie zostać pociągnięty do odpowiedzialności karnej !!!
              • Gość: qqryk Re: kompromitacja PiS i "pseudonaukowców" IP: *.cnow.pl 31.10.13, 10:57
                Pisanie nazwisk małą literą w liczbie mnogiej to strategia poniżania stosowana przez propagandzistów komunistycznych. Gratuluję nauczycieli!
                • a_sano_a Znowu peło i pisi się okładają ... 31.10.13, 12:52
                  Zajmijcie się nieroby czymś pożytecznym
                  • Gość: JBC Re: Znowu peło i pisi się okładają ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.13, 16:25
                    Masz na myśli nieroby z PiS?
                    • Gość: gostek Re: Znowu peło i pisi się okładają ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.13, 16:32
                      skończcie ten wątek. wymiana zdań na ten temat do niczego nie prowadzi oprócz wzajemnego obrażania się, a bracia rosjanie, jak ktoś wyżej napisał, zacierają ręce, kiedy się bratobójczo żremy
          • Gość: gość Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.13, 17:11
            Wystarczy poczytać politruków z lat 40 broniących tezy że to Niemcy rozstrzelali 20tyś. Polaków.
        • Gość: hyde Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.dynamic.chello.pl 31.10.13, 18:50
          Typowa reakcja fanatykow jedynej slusznej organizacji partyjnej. Kto mysli inaczej niz prezes kaze ten jest wrog publiczny i mozna go mieszac z blotem. Mam prawo do swojego zdania i je wyrazilem. Przykro mi ze jest inne od twojego. Za komuny molgbys doniesc do odpowidniej sluzby ze znalazles wroga narodu, a teraz mozesz mnie pocalowac w te czesc ciala gdzie plecy traca swoja szlachetna nazwe.
          Zdrowia zycze fizycznego, bo z psychicznym juz nic nie da sie zrobic.
    • Gość: gość Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.13, 17:18
      Zdrada.
      Polak Polakowi mordercą!
      • Gość: AZ Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.13, 17:27
        Mord to ja tu widzę tylko w wykonaniu zespołu Antoniego M. - mord na zdrowym rozsądku i logicznym myśleniu.
        • Gość: gość Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.13, 17:36
          Tak to jest mord na umysłach takich jak ty.
          Rosja to dziki kraj,nawet na spotkaniu G8 uczestnicy dostali gadżety elektroniczne naszpikowane programamy szpiegowskimi.Rosja to totalitarny reżym czego doświadczyli ekolodzy z Greenpeace.
          • Gość: ??? Re: dla pszema najnowsza teoria Antka IP: *.dynamic.chello.pl 31.10.13, 18:48
            static.fishki.pl/static/posts/6/6181/foto_ea677b49edb27cd8158e80a641b6e4d2.jpg
          • zuzzzka76 Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? 31.10.13, 18:52
            Naprawdę, ciszej nad tymi trumnami. Przekroczono wszelkie granice, podzielono Polaków, a rodzinom sypie się sól na ranę. Anonimowy gościu - bardzo Pan jest wojowniczo nastawiony i jak zauważyłam, często ubliża Pan ludziom, którzy mają inne zdanie. Nie przynosi Pan chluby ani temu forum, ani popieranej przez Pana partii PiS.
            • Gość: gość [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.13, 20:20
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: emeryt Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.13, 20:42
      Tak masz rację jesteśmy w tej kwestii podzieleni . A jak myślisz jaka rozgłośnia (dzieło) jako pierwsza dokładnie ( z pełnym tłumaczeniem tekstów nie zrozumiałych ) relacjonowała kilka dni po KATASTROFIE jakiś filmik z you tube
    • Gość: gość Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.13, 21:32
      Zdjęcie pokazuje tuska zadowolonego z dealu,a dziś milczy jak trafiony .Urbana pozwał do sądu a tu zamilkł.Pomóżcie tuskowi wyjść z impasu.
      • Gość: emeryt Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.13, 21:38
        Zapytam się Ciebie jako człowieka dalekiego od podziałów w świetle obecnych i nie obecnych dowodów , faktów , zdięć- co dalej ? zobacz cała europa to- jak napisałeś „platformiane duraki „ co dalej ?rozumiem że zerwanie stosunków dyplomatycznych ze wszystkimi to podstawa .Co dalej
        • Gość: \/ Ten typ tak ma IP: *.dynamic.chello.pl 31.10.13, 22:00
          I niczego mu nie wytlumaczysz... prawda pszemmmm? gupis jestes gupis bedziesz
        • Gość: gość Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.13, 22:48
          Odpowiem ci emerycie tak.
          Zachodnie 'demokracje' mają w dupie mnie,ciebie,jego,Polskę!
          Dla nich liczy się pilnowanie 'narodowego interesu' i na tej zasadzie sprzedali nas w Jałcie i na tej zasadzie dojądzis nas Polaków jak dojne krowy.
          Te zachodnie 'demokracje' cenią spokój tak w byłej Europie Wschodniej jak i w Afryce Północnej i mają w dupie prawa człowieka i demokrację w totalitarnych reżimach.
          • Gość: gość Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.13, 22:51
            Stawiam tezę że ten John od Obamy da gwarancje ekipie Tuska 'że morda w kubeł' co wiedzą o zamachu w Smoleńsku.
            • Gość: 123 Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.dynamic.chello.pl 02.11.13, 06:01
              Biorac pod uwage wszystkie dowody jakie zostaly upublicznione to faktycznie byl to zamach ktory zostal przygotowany z premedytacja. Szkoda tylko ze byl to zamach na umysly wielu ludzi.
              • Gość: emeryt Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.13, 08:05
                A wiesz dlaczego jak to napisałeś sprzedali nas w jałcie i jak twierdzisz doją nas ( chyba was ) jak dojną krowę ? Ano dlatego że brakuje u nas właśnie tego narodowego interesu ja bym to nazwał realpolitik. Macie interes w tym aby obwinić wszystkich w koło za wszystkie klęski jednocześnie oczekując współpracy . Niemcy potrafią dogadać się z jak to napisałeś „z dzikim krajem „ i przed Jałtą i w czasie i po Jałcie ( to Ty poruszyłeś historię ) wiesz dlaczego -bo to jest właśnie interes . Im cyfry kojarzą się z kasą , a nam z datami .
                • Gość: gość Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.13, 08:32
                  Emerycie pieprzysz głupoty , faktycznie do swoich_twoich może to trafia bo nie wymaga ani wiedzy ani myślenia.
                  • Gość: ??? Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.dynamic.chello.pl 02.11.13, 12:30
                    a mi się zdaje ,że emeryta głos rozsądny i trafny jest .
                    • Gość: franek kimono Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.adsl.inetia.pl 02.11.13, 16:13
                      Mija 3,5 roku i mniej wiemy na temat CO SIĘ WYDARZYŁO w Smoleńsku niż w 1943 r. 3,5 roku po Katyniu.
                      pozdr.
                      PS. Za gadanie o Katyniu wylali mnie z uczelni. Teraz chociaż mogę pogadać.
                    • pierwszy.obywatel Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? 07.04.15, 23:02
                      Janusz Palikot o takich co dziś ukradli z prokuratury wojskowej stenogramy z kokpitu tu154M:-)

Całkowicie. Łykały praktycznie wszystko. Konrad Piasecki czy kilku innych znanych dziennikarzy TVN-u dali się wrobić nieraz. Wbrew pozorom Monika Olejnik była dość odporna na te wrzutki i bywało, że szła ponad nimi, szła swoimi tematami. Nam było o tyle łatwiej, że na tym polu działa prosty, bezwzględny mechanizm: wystarczy, że wmontuje się trzech w miarę znanych dziennikarzy, i reszta mediów już praktycznie nie ma wyjścia, musi chcąc nie chcąc, podążyć w tym samym kierunku. I w Polsce wszyscy zaczynali już gadać o tym, o czym aktualnie Tusk chce, żeby mówiono. Oceniam, że w ten sposób ekipa premiera kontrolowała jakieś 90 procent przekazów w mediach.
                • Gość: gość Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.13, 16:13
                  To jakie emerycie ty czcisz daty?
                  To realpolityk jak miał wg ciebie wyglądać w 1791,1831,1863,1918,1939,1944 dla takiego małego kraju ?
                  ps.Moźe nie czczą dat bo byli agresorami a to zawsze jest powód do wstydu!

• Gość: gość_I Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.13, 16:16
      Krótko i na temat.
      Smoleńsk to Targowica czyli zdrada!
      • Gość: emeryt Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.13, 16:29
        1918 i tą drogą podążaj .
        Rozpatrywanie historii ma tylko sens jeżeli wyciągamy wnioski .
        a u nas teraz podobnie jak w 39. na wschodzie wróg , na południu wróg , na zachodzie wróg , całe szczęście że na północy morze chociaż ostatnio słyszałem w RM że i z dorszami się kłócimy. Sprzymierzeńców szukamy nie wiadomo gdzie wtedy za morzami za lasami a teraz to nam tylko Gruzja została .
        • Gość: gość Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.13, 22:49
          No cóż emerycie ten 1918 to taka chwila w histori Europy który Polska wykorzystała jako moment gdy Rosja i Niemcy leżeli na deskach osłabione i wykrwawione.
          Cóż więc zaproponowałbyś Polsce w 1939r bo Rosja i Niemcy mieli dla Europy zgoła coś innego niż wolność,demokrację.?
          • Gość: emeryt Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.13, 23:07
            No właśnie to samo co w 18r .
            • b_jak_be Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? 02.11.13, 23:22
              Prawda jest jedna i tylko ona jest ciekawa.
              Ja ją znam.
              Większość musi do niej dorosnąć a wtedy pojmie w jakim kraju żyje.
              • Gość: badacz Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.13, 00:00
                Czy to nie dziwne że tylko jestjeden Artymowicz i nie ma nawet jednego rosyjskiego badacza uczonego w kontrze do setki uczonych z całego świata w komisji Macierewicza?
                • Gość: . Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.13, 11:32
                  tylko żaden z tych uczonych nie zna się na wypadkach lotniczych a najbardziej eksponowani plotą duby smalone kompromitując przy okazji uczelnie, które reprezentują. uczelnie przerażone odcinają się od bzdur, ale szkody są. ci uczeni kierują się polityką, a nie zdrowym rozsądkiem i merytoryczną wiedzą na temat katastrof lotniczych.
                  pszemm, na twoim miejscu udałbym się do lekarza. obsesja ci rośnie z każdym rokiem
                  • Gość: Panie Zając Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.158.217.69.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.11.13, 11:47
                    Toluen nie służy mozgowi.
                    • Gość: JBC Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.13, 12:09
                      Czad też.
                      • Gość: gosc Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.30.124.189.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 15.04.14, 19:03
                        wedlug mnie przeklete miasto caly czas tak sobie siedze i mysle ze to dziwne takie jest ze akurat taki wypadek sie zdarzyl,trudno uwierzyc mi jest ze to blad pilotow przeciez tyle razy nim latali i w smolensku tez ladowali na tym lotnisku.bylo minelo my prawdy nie dozyjemy,tylko dziwi mnie to ze ruski nie chca oddac na wraku.To nie byl zwykly wypadek ktos za tym stoi.
                        • Gość: gość Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.14, 22:26
                          Władimir Władymirowicz Putin apeluje o pokój tym razem do sekretarza generalnego ONZ jeszcze chwila i dostanie Nagrodę Nobla bo przecież zielone ludziki to nie ruskie kacapy.
                  • Gość: gość [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.13, 21:28
                    • Gość: gość [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.13, 21:36
                      • Gość: lekarz specjalista Re: IP: *.dynamic.chello.pl 03.11.13, 21:51
                        w sumie Tobie pszem to "horyzont zdarzeń" coraz bardziej się "zgniata" do tego jesteś zwyczajnie nudny w tej paranoi.
                      • Gość: gość Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.13, 22:09
                        Tak sobie myślę że ten nasz wspólny prezydent Wardziński ma jako jedyny w tej ciechanowskiej platformie konkretne wykształcenie,ale jego szczekające forumowe buldogi to dno i dwa metry mułu w głowie.
                        • Gość: . Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.13, 23:29
                          pszem, widzę, że podłączyli ci internet na oddziale... życzę odzyskania zdrowia psychicznego
                          • Gość: gość Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.13, 23:42
                            Dziś wasz intelektualny mentor rzecznik czegoś tam czy kogoś tam nauczała jakie powinno być forum i piszący tam.Nic nie dotarło do tych zakutych łbów.
                            • Gość: . Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.13, 23:54
                              i kto to pisze... naczelny troll ciechanowa, heh
                              • Gość: gość Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.13, 22:35
                                Przyjechał John złoźył kwiaty nie wiedząc komu je składa.
    • Gość: Tylko uwaga Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.13, 09:51
      "Dajcie Polakom rządzić, a sami się wykończą"
      - Otto von Bismarck
      • Gość: gość Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.13, 17:35
        Kiedy Prezydent Wardziński swoim forumowym głupkom poświęci pięć minut i jako magister mechanik z ośmieszanej politechniki da wykład jak reaguje metal na zgniatanie a jak na rozciąganie?
        • Gość: gość Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.13, 23:17
          Dobre pytanie do Tuska o Smoleńsk,bo na pytanie o zdjęcie wkurzył się jak Owsiak na pytanie o10mln zł.
          • Gość: gość Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.13, 23:02
            A co powiecie o zabójstwie JFK?
            Amerykanie zabili JFK czy KGB?
            Można było zrobić coś tak beszczelnego by świat oniemiał.
            • Gość: Wodnik Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.free.aero2.net.pl 11.11.13, 11:31
              Ze względu na dzisiejsze święto napisze jak jest .... Smoleńsk to mistyfikacja przygotowana przez POlskie i ruskie służby , zresztą co tu pisać .. wolna-polska.pl/ poczytajcie sami co ciekawsze coraz więcej ludzi budzi się ze snu . Głupi jest ten co myśli że odzyskaliśmy niepodległość w 89r . Teraz nie jest potrzebna okupacja wojskowa wystarczy ekonomiczna i przekupne władze wybierane w ,, wolnych ,, wyborach .

Obudź się i szukaj prawdziwych informacji a nie tych podawanych w ścierwomediach
              • Gość: roman Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.13, 16:56
                przez myślacych w takich kategoriach jak Wodnik straciliśmy kiedyś niepodległość. jątrzcie tak dalej, Rosjanie ręce zacierają, że Polak Polaka oskarża o najgorsze rzeczy. trzeba rozumu nie mieć, żeby uważać, że żyjesz w niewoli. bo twoja ulubiona partia nie wygrała? raz wygrywa, raz przegrywa, to jest demokracja
                • Gość: Wodnik Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.free.aero2.net.pl 11.11.13, 20:42
                  Roman , nazywam rzeczy po imieniu , jak mówił Stalin trzeba wybić 10% społeczeństwa które nigdy nie zaakceptuje naszych poglądów , dalej wprowadzić na to miejsce naszych lub tych których można przekupić lub zastraszyć a resztę ogłupić i zająć innymi problemami , tym właśnie był Smoleńsk , tylko że my takich Smoleńsków mieliśmy dużo więcej . Rzeczywistość jest taka jaka jest z tą różnicą że teraz nie potrzeba do tego wojska by okupować dany kraj ....... resztę dopiszcie sobie sami

Wyłącz telewizor włącz myślenie
                  • Gość: mamma Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.elartnet.pl 11.11.13, 21:06
                    A dla mnie Smoleńsk jest jak śmierć mojego syna,prokuratura umorzyła,sąd oddalił a ja SWOJE
                    wiem bo coś dzieciak zostawił w laptopie....tylko siły mi brak aby WALCZYĆ z lobby adwokackim,sądowniczym i ze sprawiedliwością.
                    • Gość: gość Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.13, 21:15
                      Dla mamy śmierć dziecka i niemożność jej wyjaśnienia to porażka by niby w demokratycznym niepodległym kraju ona żyje.

Ps.może media zainteresuje ta historia?
                  • Gość: ??? Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.dynamic.chello.pl 11.11.13, 21:09
                    współczuję, myślenie nie jest Twoją mocną stroną - naprawdę współczuję i tylko tak jestem w stanie to skomentować a nazwać rzecz po imieniu cóż - ...............
                    • Gość: mamma Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.elartnet.pl 11.11.13, 21:25
                      Fakt-myślenie od ''wtedy'' nie jest moją najmocniejszą stroną,dużo działałam ale skrzydła mi podcięto skutecznie i się wypaliłam....
                      • Gość: mama Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.13, 21:17
                        Bardzo współczuję i podzielam zdanie . Najgorsza rzecz to śmierć, i ta niemoc walki z bezdusznością i draństwem sądów i prokuratury, co za mamonę pracują bez etyki, bez moralności i bez zwykłego ludzkiego odruchu człowieczeństwa. Znam też ten ból ...
                        Więc jaka ta prawda i wolność w naszym kraju? A przecież niby "wolność jest w nas", tylko że ten silniejszy i bogatszy zamyka najsłabszym i prawdziwym usta. Ta forma znęcania fizycznego i moralnego wciąż trwa. Przykre ale prawdziwe. Nie ma polskości bez wolności sumień.
                        • Gość: mamma Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.elartnet.pl 14.11.13, 21:57
                          Sama widzisz ''mama'' jak wygląda manipulacja na każdym ''kroku'' nawet na tym forum występujesz jako gość VIP a przecież masz nick mama i wpis o 21,27
                          • Gość: lekarz specjalista Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.13, 22:53
                            Widzisz mama oto nasza platformiana empatia jaka mamy dla innych.
                            • Gość: mamma Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.elartnet.pl 14.11.13, 23:09
                              I dzięki Tobie lekarzu może ktoś to zauważy
                              • Gość: gość Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.14, 19:16
                                Stoch z biało-czerwoną szachownicą.
                                Pawlik nagrodzony Grammy wielki muzyk i patriota.
                                Już niedługo czwarta rocznica i tylko platformiany beton wierzyć będzie w pijanego generała i szalonego Prezydenta.
    • Gość: gość Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.14, 17:27
      Ta data to dzień zdrady czerwono-różowej elyty postkomunistycznej.
      Wstyd dla nas Polaków jako narodu.
      • Gość: ja Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: 195.117.122.* 10.04.14, 18:56
        PO - partia mająca dużo krwi na rękach a w tym dorównała rządom Jaruzelskiego z lat 80 ub.wieku.
    • Gość: marek Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.dynamic.chello.pl 10.04.14, 18:18
      "Tragedię czy farsę ?" - czy ty masz coś z głową?
    • Gość: U09 Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.14, 11:22
      Na tle ostatnich poczynań Rosji to sprawa Smoleńska nie wygląda jednoznacznie. Myślę,że wina była po obu stronach. Co do partii politycznych to chciałbym,żeby ktoś przewietrzył sejm ze starej gwardii pokomunistycznej i posolidarnościowej. Chciałbym zobaczyć ludzi zdrowych psychicznie,wykształconych i oddanych Polsce. Nie mam pojęcia jakim cudem w sondażach nadal utrzymuje się PO,PiS,PSL i SLD,a tym bardziej RP. Nie jestem za skrajnościami,ale przydałby się powiew świeżości na Wiejskiej.
    • Gość: a_samo_a Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.centertel.pl 11.04.14, 17:00
      Jeść to
      • Gość: bobby x Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.play-internet.pl 11.04.14, 17:58
        Niestety 10 IV uwłaszczyła sobie sekta smoleńska i innym wara
        • Gość: Marekk80 Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.14, 18:05
          bobby x - prawdę piszesz. Niestety politycy PiS z tragedii zrobili nieustającą kampanię na trumnach. Ból rodzin mają za nic. Niektórzy członkowie rodzin polityków PiS (tych co zginęli w tym tragicznym wypadku) chcą robić dzięki temu karierę polityczną. Obrzydliwość. Szacunek dla p. Fetlińskiego, który nie zionie jadem i nie oskarża o zbrodnię. Szkoda, że inni nie mają takiej klasy.
          • Gość: bez polityki Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: 46.22.160.* 11.04.14, 18:42
            Również dla mnie jest to wielka katastrofa wykorzystana dla celów politycznych. Ktoś , kto ma tytuł profesora , robi sobie żarty z ludzi , by potem stwierdzić , że blefuje. Dorośli faceci nie mający pojęcia o zagadnieniach wypadów lotniczych , robiący doświadczenia na parówkach i puszcze po coli .... wstyd i żenada. Mało tego , mają czelność nazywać się ekspertami ....
            Niestety ofiarom tej katastrofy da więcej minuta zadumy i modlitwy a nie jątrzenie i skłócanie narodu.
            Dziwi mnie również zachowanie osób oddających cześć ( niestety na pokaz) pod pałacem prezydenckim zamiast w miejscach wiecznego spoczynku ofiar.
            • Gość: lenin Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.centertel.pl 11.04.14, 23:03
              Udało wychować się tak kiedys pogardzanego homosovieticusa by on wierzył w kłamstwa władzy ktora wystawila na śmierć swoich przeciwnikow politycznych.
        • Gość: gość Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.14, 23:24
          Władza przestraszyła się tak zjednoczonego narodu bo nieświadomego przyczyn tej katastrofy zaraz po 10kw2010.
          Trzeba tą jedność było rozbić by zachować władzę i wpływy.Wpisy przygłupów na tym forum to ten podział .
          • Gość: max_ol Re: Smoleńsk dzisiaj co dla Ciebie oznacza ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.14, 23:43