Dodaj do ulubionych

Spleśniały tort z Cukierni Sowa.

IP: *.elblag.vectranet.pl 23.08.11, 17:04
Po początkowym zachwycie ciastami Sowy nie zostało ani śladu. Kupiliśmy tort na naszą rodzinną uroczystość. Wcześniej kupowaliśmy małe kawałki tortów i zawsze były wyborne i sprawiały wrażenie świeżych, tym razem było inaczej. Kupiliśmy cały tort, który wyglądał
przepięknie, ale tylko do momentu pokrojenia. Okazało się, że wewnątrz jest cały spleśniały i śmierdzący. Przed pokrojeniem, nie czułam smrodu, faktem jest to, że nie wąchałam tortu i możliwe, że smród zatrzymała gruba warstwa białej czekolady przykrywająca tort. Takim oto sposobem zostaliśmy w niedzielną uroczystość bez deseru. Bardzo przykre doświadczenie :(
Wieczorem szukałam opinii na forach o Cukierni Sowa i niestety, spleśniałe ciasto u nich, to nic nadzwyczajnego, można nawet dodać - chleb powszedni.
Obserwuj wątek
    • midollo Re: Spleśniały tort z Cukierni Sowa. 23.08.11, 21:59
      a nie należało zanieść tortu następnego dnia do cukierni i pokazać jak wyglądał? czy tort był kupiony w przecenie?
      • Gość: gosc Re: Spleśniały tort z Cukierni Sowa. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.14, 16:39
        nawet jak w przecenie to nie moze byc zepsuty
    • Gość: Miśka Re: Spleśniały tort z Cukierni Sowa. IP: *.unknown.vectranet.pl 19.11.14, 08:18
      To tak jak u nas, sprzedali złe ciasto, a mi goście się struli. Koszmar. Nigdy więcej!
    • Gość: mika Re: Spleśniały tort z Cukierni Sowa. IP: *.r.kbt.pl 25.05.15, 23:33
      Ja również nie polecam. Zamawiałam kiedyś tort dwukrotnie - zawsze były przesłodzone ale zjadliwe. Najbardziej atrakcyjna była dekoracja.
      2 dni temu zdecydowałam się na zakup spontaniczny w Reducie w Warszawie. Kupiłam "czarny las". Miała to być niespodzianka na Mamy urodziny. A wyszła kupa wstydu. Nie wiem czy był tak stary, czy tak "zeszli na psy" ale nie dało się go jeść. Straasznie suchy, zero ponczu a zamiast bitej śmietany i wiśni dziwnie gumowate masy. Podejrzewam, ze w supermarkecie kupiłabym lepszy a przy tym kilka razy tańszy.
    • Gość: anulcia34 Re: Spleśniały tort z Cukierni Sowa. IP: *.205.150.12.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 01.06.15, 18:34
      Ja tez w sobotę zakupiłam tort w reducie i na następny dzień na spodnim biszkopcie byla pleśń. Nigdy więcej! !!
      • Gość: LOL Re: Spleśniały tort z Cukierni Sowa. IP: *.dynamic.chello.pl 23.09.15, 00:36
        Wystarczyłoby przechowywać tort w lodówce;) Proste, a jakże genialne rozwiązanie ;)
    • Gość: Smakoszka Re: Spleśniały tort z Cukierni Sowa. IP: *.elblag.vectranet.pl 30.10.15, 17:16
      Omijać Sowę szerokim łukiem!!!
      Zupełnie ich nie rozumiem, jak ktoś raz się zawiedzie, więcej nie kupi. W niektórych cukierniach przeceniają ciasto wczorajsze, a w takiej eleganckiej sieciowej cukierni ciasta które leża miesiąc są sprzedawane jako świeże po bardzo wysokiej cenie. Chyba miesiąc, bo ile musi leżeć ciasto, żeby wyrosła w środku wielka zielona pleśń? Myślę, że co najmniej miesiąc.
    • Gość: AMELIA Re: Spleśniały tort z Cukierni Sowa. IP: *.146.120.165.mobile.internet.t-mobile.pl 15.09.23, 16:21
      Kupiłam tort w Reducie w cukierni Sowa w Warszawie Tort Królewski na urodziny , 100 lat .. 100 lat następnie kroimy , jemy a w środku pleśń .BLEEE smakuję acetonem , odruch wymiotny . żłe wspomnienia i bardzo mi przykro że sama podałam to dzieciom :(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka