Dodaj do ulubionych

Dwie Mrówki w Elblągu i walka na portel.pl

IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.05.16, 15:33
Od momentu pojawienia się w Elblągu Mrówki na Grunwaldzkiej (miejsce po NOMI) portel.pl obchodzi jakieś dziwne oblężenie reklam, raz wskakuje baner Mrówki z Grunwaldzkiej, a po nim pojawia się druga Mrówka (dawna makchemia). dla mnie to istna parodia i jakaś dziwna demonstracja, a najlepiej na tym wszystkim wychodzi portel bo zbija podwójną kasę. Zdrowa konkurencja, lojalność....gazeta chyba nie wie co to takiego?
Obserwuj wątek
    • Gość: observatore Re: Dwie Mrówki w Elblągu i walka na portel.pl IP: *.elblag.vectranet.pl 15.05.16, 15:01
      Portel jest firmą, która musi zarabiać. Jeżeli dwie mrówkowe firmy chcą u nich wydać kasę, to już sprawa budżetów tych firm.
      Zdrowa konkurencja: po gazetkach tych firm widać, że walka na ceny wychodzi na dobre mieszkańcom Elbląga i okolic. Ceny są nawet tańsze niż w trójmiejskich hipermarketach budowlanych.
      A lojalność? To już kwestia kupujących - czy chcą, żeby pieniądze i podatki zostały w Elblągu (elbląska Mak-Chemia) czy też zostaną przetransferowane z ul. Grunwaldzkiej do woj. świętokrzyskiego (B&H).
      • trato Re: Dwie Mrówki w Elblągu i walka na portel.pl 21.05.16, 10:18
        Ceny sa tansze niz w 3miescie? Jakis przykla, bo dla mnie na Grunwaldzkiej to jakas pariodia, doslownie 3 rodzaje farb dekoral, sniezka i dulux, a ceny z kosmosu - doslownie. Na razie to bardziej oplaca sie kupic magnata w sklepie internetowym liroja i zaplacic za przesylke z dostawa pod drzwi niz kupowac w tej mrowce. To nie jest zdrowa konkurencja, to jest kpina z mieszkancow Elblaga.
        • Gość: observatore Re: Dwie Mrówki w Elblągu i walka na portel.pl IP: *.elblag.vectranet.pl 23.05.16, 17:20
          Nie lubię przepłacać i zawsze szukam info na różnych stronach. Na portelu był artykuł (sponsorowany Mak-Chemii) gdzie w treści, była informacja, że farby mają tańsze niż w Trójmieście. Zainteresowało mnie to: sprawdziłem na stronach internetowych Obi, Castoramy, Leroy-Merlin itd. i faktycznie cena (akurat Duluxa) z gazetki Mak-Chemii była najniższa. Mrówka z Grunwaldzkiej ma w swoich gazetkach wyższe ceny niż ta makchemiowska. A żeby było ciekawiej - Mak-Chemia ma też na swojej stronie możliwość zamówienia niektórych rzeczy przez internet i tam cena była jeszcze niższa niż na półce.
        • Gość: observatore Re: Dwie Mrówki w Elblągu i walka na portel.pl IP: *.elblag.vectranet.pl 23.05.16, 20:12
          Cena Magnata 2,5l na stronach www - LeroyMerlin 74.97zł; Castorama 72.98zł; Mrówka Makchemia 67.90zł. A jednak jest taniej w Elblągu :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka