Dodaj do ulubionych

Firma Pesik Rolnicze Import Eksport

22.05.19, 16:14
Witam,
Mam pytanie odnośnie firmy Pesik Rolnicze Import Eksport, czy ktoś zna tę firmę? Nie jestem z Elbląga i mam kilkaset kilometrów do Elbląga. Ta firma ma atrakcyjne oferty na otomoto, ale chce wpłaty zaliczki za maszyny. Zanim bym się wybrała do Elbląga, może jest ktoś kto mógłby mi potwierdzić istnienie tej firmy? :)
Czy ktoś zna tą firmę i jest w stanie mi potwierdzićć, że taka firma naprawdę istnieje i rzeczywiście sprzedaje maszyny rolnicze?
Dane z otomoto wskazują taki adres: Nowodworska 43B - 82-300 Elbląg,

Z góry dzięki za informacje.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • mato32 Re: Firma Pesik Rolnicze Import Eksport 23.05.19, 09:51
      Ja też to oglądam i jak coś od nich kupiłeś?
    • Gość: Sandra198011 Re: Firma Pesik Rolnicze Import Eksport IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.05.19, 14:21
      Za niskie ceny, pewnie biorą zaliczki i tyle ich widać.
    • Gość: kaja Re: Firma Pesik Rolnicze Import Eksport IP: *.181.246.94.ip4.epix.net.pl 04.06.19, 16:57
      podlaczam sie do pytania
    • somsiad1234 Re: Firma Pesik Rolnicze Import Eksport 07.06.19, 13:10
      Tak znam firmę mieszkam w pobliżu ich posesji i widzę często ruch transporty lawety maszyny ale co do wiarygodności firmy i właściciela to się nie wypowiadam bo nic od nich nie kupowałem
      • piopot Re: Firma Pesik Rolnicze Import Eksport 19.06.19, 14:59
        Chcę od nich kupić auto ale się boję bo chcą 4500 zł zaliczki
    • Gość: Fryderyk Re: Firma Pesik Rolnicze Import Eksport IP: *.146.44.227.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.06.19, 12:33
      Witam.
      Czy jest ktoś wstanie wypowiedzieć na temat uczciwości tej firmy?
      • piopot Re: Firma Pesik Rolnicze Import Eksport 19.06.19, 15:00
        Ktoś się odezwał w związku z uczciwością firmy?
      • Gość: Lolo Re: Firma Pesik Rolnicze Import Eksport IP: *.centertel.pl 24.06.19, 23:18
        Ludzie uważajcie facet bierze zaliczki i kontakt się urywa Nie dawajcie mi żadnej kasy Ostrzegam sam się przejechałem na tym
    • bialadama Re: Firma Pesik Rolnicze Import Eksport 15.06.19, 15:04
      też się zastanawiamy nad uczciwością firmy.. Wymagają wpłaty 20% wartości samochodu.. To spora kwota, poza tym firma niby istnieje od 2015 roku, ale jakoś brak na jej temat informacji w internecie.. Nie ma opinii.. tzn jest coś, ale wszystko to świeże wpisy.. Ktoś miał może osobisty kontakt z tym Panem..? Czy komuś udało się zakupić od niego pojazd?
      • mieteksarna Re: Firma Pesik Rolnicze Import Eksport 17.06.19, 13:24
        To i tak ze sie dodzwoniliscie, ja probuje na 3 numery dzwonic juz jakis czas i niestety poczta caly czas. Troche dziwne ze chca 20% zaliczke. Czy ten Pan ma wogole te maszyny/samochody w pl?
        • bialadama Re: Firma Pesik Rolnicze Import Eksport 17.06.19, 23:19
          no właśnie chyba nie bardzo.. my chcieliśmy kupić akurat auto osobowe, które miało podobno być za kilka dni w Polsce, ale żeby zostało zarezerwowane, potrzebne 20% zaliczki.. Ponadto na fakturze proforma inne dane sprzedającego niż w CEIDG.. stąd wątpliwości co do uczciwości firmy..
          • scr84 Re: Firma Pesik Rolnicze Import Eksport 18.06.19, 15:13
            Witajcie. Jakie dane na fakturze proforma widniały? Sam NIP wystarczy.
            • bialadama Re: Firma Pesik Rolnicze Import Eksport 18.06.19, 15:37
              5782581484 sprzedawca Tomasz Pawłowski Andrzej Pęsik
        • piopot Re: Firma Pesik Rolnicze Import Eksport 19.06.19, 15:01
          Ktoś się odezwał?
    • autobazar111 Re: Firma Pesik Rolnicze Import Eksport 18.06.19, 09:40
      podszywaja się pod firmę obok z numerem 43. oszusci wyłudzaja zaliczki. sprawa na policji
      • somsiad1234 Re: Firma Pesik Rolnicze Import Eksport 18.06.19, 13:38
        Ja byłem u nich w biurze na Dojazdowej ale to parę miesięcy temu. Sprowadzali mi maszynę na zamówienie tyle że sam znalazłem sprzęt a oni tylko negocjowali cenę i organizowali transport. Wtedy też wpłata wyszła ok 30% jak by przeliczyć
        • piopot Re: Firma Pesik Rolnicze Import Eksport 19.06.19, 15:02
          Czy można im zaufać?
          • Gość: ProducentNabiałuPi Re: Firma Pesik Rolnicze Import Eksport IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.06.19, 10:29
            Jeżeli chodzi o zaufanie to każdy musi sam podjąć decyzję o zakupie. Ja osobiście dwa razy kupowałem maszynę raz Jon deere 6200 wpłata była 12tys wszystko przebiegło sprawnie drugi raz fendt 309 wpłata 6tys i tu były małe problemy opóźnienie dwa tygodnie słaby kontakt i brak jednoznacznej odpowiedzi dlaczego opóźnienie teraz czekam na kolejną maszynę ma być na przyszły piątek wpłata 6tys
    • marcin21w Re: Firma Pesik Rolnicze Import Eksport 19.06.19, 09:03
      Uwaga to oszuści nie mają maszyn ani samochodów , samochody wystawiają z aukcji internetowych ale po zaniżonych cenach tak zeby były bardzo atrakcyjne np Auto w Belgi jest wystawione za 11 tyś euro netto a oni go oferują za 6 tyś euro , istny wałek
      • Gość: MJ Re: Firma Pesik Rolnicze Import Eksport IP: *.net-el.pl 21.06.19, 21:35
        Potwierdzam, to totalna lipa. Adres jest lewy, nie ma takiej numeracji w Elblągu, nikt z sąsiadów nie zna tej firmy. Jestem z Elbląga, byłem zainteresowany zakupem, auto za 2 dni miało być w Polsce, aby zarezerwować, trzeba tylko zaliczkę 1000 Euro, co wydało mi się bardzo dziwne. Swoją drogą na tym forum są mieszacze z oszukańczej firmy, którzy sieją ferment, twierdząc że zakupili jakieś maszyny i wszystko super, ale wszystko przebija SOMSIAD1234, który mieszka w sąsiedztwie i widzi, że firma Pesik... obraca pojazdami, ha,ha . Polak potrafi

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka