rose7070
01.07.21, 13:31
Mam pytanie do osób, które są zorientowane w tematach ciążowych :-)
Jestem na początku ciąży i zastanawiam się jakiego lekarza wybrać na prowadzenie ciąży. Zależy mi, żeby lekarz był na bieżąco, miał sensowny sprzęt do badań, poświęcał mi czas, w miarę punktualny (nie mogę sobie pozwolić na 1 h czekania w kolejce ;)
i najważniejsze, żeby był po prostu dobry i godny zaufania, nie wspomnę, że oczekuję kultury, bo to powinno być oczywiste. Dobrze by było gdyby przyjmował na NFZ, ale świetnego lekarza rozważę prywatnie.
Z tego, co się zorientowałam porody w Elblągu są tylko w szpitalu wojewódzkim, więc pewnie dobrze by było gdyby tam pracował, aczkolwiek sama jeszcze nie wiem, czy rodzić będę w wojewódzkim, bo opinie ma słabe, może rozważę inne miasto.
Tak podsumowując:
- który lekarz?
- gdzie rodzić? jeśli w Elblagu to jak zaplanować poród w Elblągu, żeby było dobrze (może prywatna położna?) a może jakaś inna porodówka w innych miastach?
Mnie spodobały się opinie o dr D. Zaryjewskim, ale poza znanym lekarzem to nie znalazłam o nim więcej informacji w kontekście prowadzenia ciąży, poza tym nie pracuje w szpitalu Wojewódzkim, no i nie przyjmuje na NFZ wiec za wszystkie badania włącznie z badaniami krwi będę musiała zapłacić, więc nie wiem, czy jest sens, w końcu płacę podatki ;p
Może dr Pasieczny? Ale on z tego, co wyczytałam, nie pracuje w szpitalu, chociaż wydaje się, że spełnia oczekiwania co do NFZ, a może Alina Luberecka-Leszczyńska?
Znalazłam też listę lekarzy (nie wiem, czy aktualna) z Wojewódzkiego:
Lekarz Anna Chlebowska (Ginekolog)
Lekarz Anna Czyżak-Bukato (Ginekolog)
Lekarz Renata Fiuk-Kuszka (Ginekolog)
Lekarz Maksymilian Kurkowski (Ginekolog)
Lekarz Alina Luberecka-Leszczyńska (Ginekolog)
Lekarz Mirosława Łęcka-Kazik (Ginekolog)
Lekarz Dominika Murawska (Ginekolog)
Lekarz Hanicenta Rzepa - Ordynator (Ginekolog)
Lekarz Monika Carmen Zamojcin (Ginekolog)
Lekarz Krzysztof Zieliński (Ginekolog
Jeśli ktoś ma jakieś doświadczenia i chciałaby się podzielić, będzie mi bardzo miło!