Dodaj do ulubionych

analiza SWAT dla Elblaga :)

IP: *.elblag.dialog.net.pl 19.12.05, 20:30
dla niewtajemniczonych:
SILNE STRONY, SLABE STRONY, SZANSE, ZAGROZENIA dla miasta Elblaga :)
a tutaj pomoc naukowa: www.furel.zh.pl/pR0SiAczek/SWAT.doc

pomozmy nowym Wladzom Elblaga (juz niedlugo) niech wiedza jak te sprawy widza
Zameldowani, FaktycznieMieszkajacy i FaktycznieMieszkajacyGdzieIndziej
Elblazanie :) przy okazji Wladze moze wezma w koncu sie do roboty i postawia
cele zgodne z wynikami takiej analizy...
Obserwuj wątek
    • ol4 Miales na mysli SWOT? :-) 20.12.05, 00:12
      Po zalaczonym dokumencie widze, ze to chyba o ta analize chodzi?:)
      Strengths, Weaknesses, Opportunities, Threats
      • francuz_el Re: Miales na mysli SWOT? :-) 20.12.05, 10:23
        No właśnie pROSiAczek, SWOT nie SWAT, chociaż może to też by się nam przydało
        ;-) Tylko że teraz każda strategia czy plan mają tą analizę zrobioną i to
        zazwyczaj trafną, ale gorzej z wykonaniem...
        • Gość: spacz Re: Miales na mysli SWOT? :-) IP: *.escom.net.pl / *.escom.net.pl 20.12.05, 12:35
          To tego na uniwersytecie robotniczym ucza;)??? U la la...
          • posejdon_el Re: Miales na mysli SWOT? :-) 20.12.05, 14:53
            Nie, tego uczą w Państwowej Wyższej Szkole Zawodowej:P
            • Gość: pR0SiAczek Re: Miales na mysli SWOT? :-) IP: *.elblag.dialog.net.pl 21.12.05, 17:14
              nie posejdonie, tego ucza wszedzie niemal, literowka sie kazdemu zdarzyc
              moze... ale nie wg naszych "wspanialych" dyskutantow... ciekawe ze nie zlecieli
              sie jak hieny, zeby udupic pR0SiAczka, bo przeciez to taki WIELKI BLAD...
              ehhh... i co zmienia tlumaczenia? nic, dla nich juz tak pozostanie... jedna
              nauka z tej sytuacji: nigdy nie pisz na forum bedac wyczerpanym oraz dodatkowo
              nie pisz na forum o SWOT grajac w SWATa ;)
      • Gość: pR0SiAczek Re: Miales na mysli SWOT? :-) IP: *.elblag.dialog.net.pl 20.12.05, 21:58
        zgadza sie, popelnilem gafe (nie tlumaczy mnie ze akurat w czwarta czesc gralem
        swat'a). oczywiscie ze SWOT, zreszta sam dolaczylem "tlumaczenie" przytoczonych
        przez Ciebie ol4 angielskich rozwiniec skrotu... nie mniej kiszka przeokrutna,
        (na poziomie 1 semestru ekonomii) i nic mnie nie tlumaczy :(
    • generallo pozwól że i wyjaśnię 20.12.05, 15:16
      SWAT to skrót od;

Seal Warriors Action Team :)

a są to jednostki specjalne tzw. "Marrines" armi USA :)
      • posejdon_el Re: pozwól że i wyjaśnię 20.12.05, 15:31
        To każdy wie Generallo, natomiast temat jest o SWOT.
        • generallo analiza SWAT dla Elbląga 21.12.05, 12:58
          tak napisano i to jest temat postu w/g prosiaczka ;)
      • rosa_el Re: pozwól że i wyjaśnię 20.12.05, 15:49
        albo Special Weapon And Tactics :P
        • ol4 Re: pozwól że i wyjaśnię 20.12.05, 16:16
          watek zrobil sie niewygodny dla prosiaczka, wiec zniknął:)
          • matko74 Re: pozwól że i wyjaśnię 20.12.05, 17:53
            ...lietrówki się zdarzają, tym bardziej, że skróty są nieco podobne (oczywiście
            znaczeniowo na przeciwległych biegunach).
          • Gość: pR0SiAczek ol4 ja Cie bronilem kiedy znikales, a ty atakujesz IP: *.elblag.dialog.net.pl 20.12.05, 22:03
            ol4 nie zniknalem, bylem w pracy :) niektorzy z Elblazan pracuja, a do bledu
            sie przyznalem... gafa jaka sie trafia "uczniakowi na pierwszym kolokwium",
            ktora oczywiscie teraz bedzie wytykana przy kazdym "ekonomicznym" temacie. coz
            jak juz wczesniej tlumaczylem Ciebie: pomylic sie kazdy moze, choc za te
            pomylke naprawde mi szczerze glupio, bo jest dziecinna wrecz :(
            • Gość: spacz Re: ol4 ja Cie bronilem kiedy znikales, a ty atak IP: *.escom.net.pl / *.escom.net.pl 21.12.05, 00:33
              Ale to co podales w tym linku to tez ni jak sie ma do SWOT miasta. Ten SWOT
              zawiera pytania dotyczace przedsiebiorstwa. Zupelnie nie przystaja do miasta.
              Moglbys to troche przerobic. Bo jak mozna mowic o:
              - Dobrej opinia Elblaga u klientów?
              - Własnej technologi Elblaga?
              - Wzrost sprzedaży substytutów... Elblaga?
              - Niska rentowność Elblaga?
              itd.
              Sprobuj to troche zaadoptowac do warunkow innych niz przerabiales w PWSZ.
              Tymbardziej, ze nazywasz to "pomoca naukowa".
              • ol4 Re: ol4 ja Cie bronilem kiedy znikales, a ty atak 21.12.05, 09:58
                Hmm mi sie wydawało ze to SWOT dla jakiejs śrubki albo metalowej wajchy
                wytwarzanej w ABB , bo tam chyba prosiaczek pracuje? Do analizy miasta to to
                zupelnie nie pasuje. A do srubki tez nie bo jest w nim pełno sprzecznosci:>
                • matko74 Re: ol4 ja Cie bronilem kiedy znikales, a ty atak 21.12.05, 12:11
                  Oj czepiacie się olsztynianie, czepiacie. Przecież to zostało podane jako
                  przykład, obrazowe spojrzenie na to co wchodzi w skład poszczególnych elementów
                  SWOT. Teraz chodzi o to, by przeinterpretować to z poziomu przedsiębiorstwa na
                  poziom miasta.
                  • posejdon_el Re: ol4 ja Cie bronilem kiedy znikales, a ty atak 21.12.05, 14:04
                    Miasto można okreslic mianem przedsiębiorstwa:)
                • Gość: pR0SiAczek Re: ol4 ja Cie bronilem kiedy znikales, a ty atak IP: *.elblag.dialog.net.pl 21.12.05, 17:04
                  ok, druga zolta, w konsekwencji czerwona. wlasnie pokazales jakim prymitywem
                  jestes... zadufanym do tego niesamowicie... przyznanie sie do literowki (a nie
                  niewiedzy jakbyscie Wy wielcy olsztyniacy na wygnaniu chcieli) to dla Was
                  kamuflaz glupoty pR0SiAczka...

ps. nie pracuje w ABB ani "pozamechowskim" odpadzie...
                  ps2. ciekawe gdzie takich ja Ty przyjmuja? a moze dopiero zdobywasz Wielka
                  Wiedze?
                  • ol4 Re: ol4 ja Cie bronilem kiedy znikales, a ty atak 21.12.05, 17:28
                    Co sie tak podjarałes przeciez ja sie z ciebie nie smieje, przeczytaj dokladnie
                    moje posty? Co do SWOT to faktycznie wyglada na dotyczacy jakiegos produktu z
                    ABB :> To nie bylo ironiczne
                    • Gość: pR0SiAczek Re: ol4 ja Cie bronilem kiedy znikales, a ty atak IP: *.elblag.dialog.net.pl 21.12.05, 18:15
                      ol4 daleko mi do wszelkich emocji czytajac i piszac na tym forum, uwierz...
                      zgadzam sie ze te pytanka z netu odnoscie SWOT, moglem chociaz przeczytac...
                      tak jak post z taka "gafa" :)
              • Gość: pR0SiAczek ciekawe ile razy trzeba sie przyznac do literowki? IP: *.elblag.dialog.net.pl 21.12.05, 16:59
                masz racje, ze moglbym sie postarac, lecz kiedy pisalem ten temat bylem
                wycienczony (zreszta nie chcialem sie tlumaczyc tym ws. literowki - niezmiernie
                znaczacej przyznaje).

co do uczelni to ludku smieszny, jestes zalosny... cokolwiek napisze na temat
                ukonczonej, wrocisz do "swata" i bedziesz sie tylko potrafil smiac... bo
                zrozumiec, ze ktos kto zajmuje sie od kilku lat szczegolami "ekonomicznymi",
                pomylil sie/literowka (po prostu bezmyslnie wklepalem, tak jak i na szybkiego
                wrzucilem te "pomoc naukowa" z netu sciagnieta i wrzucona na serwer) w rzeczy
                elementarnej to zbyt duzy wysilek... moim bledem bylo, ze zalozylem temat w
                zasadzie nie przeczytawszy co napisalem - a napisalem bzdure, fakt. przyznac
                sie do bledu tez trzeba umiec :P
                • matko74 Re: ciekawe ile razy trzeba sie przyznac do liter 21.12.05, 17:23
                  pROSiAczku już odpuść z tymi przeprosinami. Wystarczyło, że raz przeprosiłeś, a
                  że ktoś sobie wokół tego jaja robi, to zostaw to takim. Znajdą się ciekawsze
                  historie do wkur....
                  • Gość: pR0SiAczek Re: ciekawe ile razy trzeba sie przyznac do liter IP: *.elblag.dialog.net.pl 21.12.05, 18:17
                    to nie przeprosiny, przeprosilem raz... tylko niektorzy niezbyt zakumali ze
                    to "literowka" (zreszta tak wygodniej jest) wiec chcialem wyjasnic jeszcze raz,
                    wiecej nie bede
                    • Gość: kareem Re: ciekawe ile razy trzeba sie przyznac do liter IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.06, 19:03
                      hej, nie dziala mi ten link moze ktos podrzucic nowy jakis?
                      • Gość: pR0SiAczek skoro wrocil temat podam link do analizy dla miast IP: *.elblag.dialog.net.pl 04.01.06, 19:22
                        www.infoport.pl/content/?dn=3%2C1%2C10
                        • Gość: pR0SiAczek teraz podam link do analizy :) sorki IP: *.elblag.dialog.net.pl 04.01.06, 19:24
                          sorki ale nie to mialem w "schowku"

www.zory.pl/pliki/Strategia.pdf

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka