Gość: paul IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 18:03 Często tam jezdzicie na zakupy? Przydałoby się takie w Elblągu co? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: alfik Re: Jak wam się podoba Centrum Handlowe Alfa w Ol IP: *.elb.vectranet.pl 28.11.06, 18:07 Jakies zdjęcie,nigdy tam nie bylem i chyba w najblizszym czasie nie bedę. Odpowiedz Link Zgłoś
the_jazz Re: Jak wam się podoba Centrum Handlowe Alfa w Ol 28.11.06, 18:08 Byłem tam 2 dni temu i szczerze powiem, że mizeria. :] Odpowiedz Link Zgłoś
nervenarzt Re: Jak wam się podoba Centrum Handlowe Alfa w Ol 28.11.06, 18:10 Jezdze do Alfy do Gdanska, Olsztyn troche za daleko jak na wypad po zakupy:( A w Elblagu przydaloby sie jakies centrum z markowymi produktami to fakt - zamiast kolejnych marketow (ponoc sa jeszcze jakies w planach) Odpowiedz Link Zgłoś
generallo Re: Jak wam się podoba Centrum Handlowe Alfa w Ol 28.11.06, 18:29 Nie musimy tam jeździć, bo mamy Centrum Handlowe "Zielone Tarasy"+Multikino :) oraz Centrum Handlowe "Ogrody"+Carrefour Odpowiedz Link Zgłoś
nervenarzt Re: Jak wam się podoba Centrum Handlowe Alfa w Ol 28.11.06, 18:32 Zakupy w Kauflandzie i Multikinie? Genitallo, nie mowimy o tanim zarciu tylko o markowych butikach. Odpowiedz Link Zgłoś
the_jazz Re: Jak wam się podoba Centrum Handlowe Alfa w Ol 28.11.06, 20:48 Na pasażu jest sporo fajnych butików, sklepów markowych itd. Odpowiedz Link Zgłoś
nervenarzt Re: Jak wam się podoba Centrum Handlowe Alfa w Ol 28.11.06, 20:51 No i tam najczesciej chodze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfik Re: Jak wam się podoba Centrum Handlowe Alfa w Ol IP: *.elb.vectranet.pl 28.11.06, 21:04 Bo tam mieszkasz,a jezdzisz skoda felicją srebrny metalik? Odpowiedz Link Zgłoś
nervenarzt Re: Jak wam się podoba Centrum Handlowe Alfa w Ol 28.11.06, 21:12 Alfik Tropiciel:-) Nie jezdze Skoda! (po wczorajszym bladzeniu we mgle dobrze, ze jeszcze w ogole czyms jezdze) Powiedz lepiej jak Twoja nierowna walka z kompem? Nadal pasmo sukcesow i porazek? - (chyba z przewaga tych drugich, jak mniemam, bo doszedl jeden emailk, nie wiem natomiast czy doszla moja odpowiedz) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Jak wam się podoba Centrum Handlowe Alfa w Ol IP: *.elb.vectranet.pl 28.11.06, 18:32 Co za beznadziejny watek! Kto przy zdrowych zmyslach bedzie tlukl sie prawie 150 kilometrow, by kupic pare ciuchow! Pod nosem w centrum miasta ma centrum handlowe elzam, centrum handlowe zielone tarasy+kaufland oraz dalej centrum handlowe zilone tarasy. Idac twoim tokiem rozumowania pytanie powinno byc czy olsztynkowo przyjezdza do nas na zakupy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfik Re: Jak wam się podoba Centrum Handlowe Alfa w Ol IP: *.elb.vectranet.pl 28.11.06, 19:06 Tak znamy olsztyn,jak olsztyn zna Elblag. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anatom NIe jezdzimy do olsztyna na zakupy IP: *.elblag.dialog.net.pl 28.11.06, 20:42 mamy swoje centra handlowe, swoje sklepy, a jakby co to jest Trojmiasto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kadafi Jak sie olsztynianom podobaja elblaskie CH IP: *.elblag.dialog.net.pl 28.11.06, 20:52 Zielone Tarasy www.elblag.pl/fotka.php?id_fot=786&pow=1 Ogrody www.centrumogrody.pl Czesto robicie tu zakupy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfik Re: Jak sie olsztynianom podobaja elblaskie CH IP: *.elb.vectranet.pl 28.11.06, 21:08 Jak bylem pare lat wstecz,to oprocz malutkiej staroweczki i okolic ratusza,nie widziam zadnych konkretnych sklepów,cos na miare miasta wielkosci Malborka,bez zadnej zlosliwosci z mojej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 79 Re: Jak sie olsztynianom podobaja elblaskie CH IP: *.softel.elblag.pl 28.11.06, 21:30 Nie trzeba jechac do Olsztyna aby zobaczyc CH Alfa.Identyczna Alfa znajduje sie w Gdansku.Jezeli chodzi o zakupy to napewno nikt z Elblaga nie robi tego w Olsztynie.Wrecz przeciwnie,duzo osob przyjezdza z Olsztyna do Elzam-market na zakupy.Jest to chyba jedyne miejsce w regionie gdzie jest tyle sklepow odziezowych i obuwniczych w jednej hali. Odpowiedz Link Zgłoś
nervenarzt Re: Jak sie olsztynianom podobaja elblaskie CH 28.11.06, 21:33 Duze nie znaczy dobre, W Elzamie to raczej towar z dolnej polki, lekko straganowy:(( Odpowiedz Link Zgłoś
ferdek.schichau Re: Jak sie olsztynianom podobaja elblaskie CH 28.11.06, 21:38 Markowe sklepy tez sa np. reporter itp . Ale jesli chodzi o te drugie to czasem zdarzaja sie prawdziwe rarytasy w super przyzwoitej cenie. P.S. Elzam market robi wrazenie i to dla przyjezdnych z poludnia-niejednokrotnie mialem okazje sie o tym przekonac. Odpowiedz Link Zgłoś
nervenarzt Re: Jak sie olsztynianom podobaja elblaskie CH 28.11.06, 21:44 Zalezy skad przyjada:-)) A tak serio, Elzam jest w porzadku, nie wszyscy kupuja przeciez markowe ciuchy. Odpowiedz Link Zgłoś
the_jazz Re: Jak sie olsztynianom podobaja elblaskie CH 28.11.06, 21:42 Nerven, chyba nie doceniasz jakości większości towarów tych "straganów". ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rem Re: Jak sie olsztynianom podobaja elblaskie CH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 21:53 Kobietę chcecie uczyć "towaroznawstwa" ciuchów? :) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfik Re: Jak sie olsztynianom podobaja elblaskie CH IP: *.elb.vectranet.pl 28.11.06, 21:56 Jest jeszcze Gildia Elblaska,chociaz ELZAM tez sprawia wrazenie,jest ciekawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rem Re: Jak sie olsztynianom podobaja elblaskie CH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 22:58 Alfa czy Elzam czy Galeria Mokotów... i tak wszystko produkowane pod Tuszynem :) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
generallo Re: Jak sie olsztynianom podobaja elblaskie CH 29.11.06, 16:27 Gość portalu: Rem napisał(a): > Alfa czy Elzam czy Galeria Mokotów... i tak wszystko produkowane pod > Tuszynem...lub w Chinach :( Odpowiedz Link Zgłoś
nervenarzt Re: Jak sie olsztynianom podobaja elblaskie CH 01.12.06, 07:23 yezuu, bylam kiedys w Tuszynie... Tam wycieczki autokarowe przyjezdzaja po "markowe" ciuchy... :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rem Re: Jak sie olsztynianom podobaja elblaskie CH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.06, 17:37 A ja dość dobrze znam tynek markowych sklepów warszawskich. Te stoiska np Cammela to po prostu bajer dla wieśniaków :) :) Nie obrażając mieszkańców wsi :) Zresztą gwiazdy TV i kina z którymi chodziłem po olszyńskiej starówce kupowały obsesyjnie towary "nieprzefasowane". Np skórzane trampki kosztowały w Olsztynie 70zł. W W-wie trzeba za nie dać 200... Kupiła je pani dyrektor TVP1 i jest baaaardzo zadowolona choć nie chodzi w nich :) :) :) W ciucholandzie pewnie można ubrać się ładniej, taniej i bardziej markowo... Trzeba tylko mieć gust :) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
nervenarzt Re: Jak sie olsztynianom podobaja elblaskie CH 03.12.06, 20:40 REM, dorabiasz w Dzieciatku Jezus?? Taka telenowela.........:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rem Re: Jak sie olsztynianom podobaja elblaskie CH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.06, 21:20 W "Dzieciątku" i Maryji Matce jego :) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
nervenarzt Re: Jak sie olsztynianom podobaja elblaskie CH 03.12.06, 21:39 Wspominales o TVP a nie TV Trwam...:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rem Re: Jak sie olsztynianom podobaja elblaskie CH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.06, 22:07 Zgadza się Odpowiedz Link Zgłoś
jelonkaa Re: Jak sie olsztynianom podobaja elblaskie CH 05.12.06, 15:32 A I TU SIE MYLISZ :) ja znam wiele osób z elbląga i wlasnie one czesto jeżdzą do CH alfa w olsztynie na zakupy:) no i naucz sie odpowiadać na pytania a nie podchodzic do sprawy emocjonalnie kogo obchodzi czy ty lubisz olsztyn czy nie> ja uwazam ze i tak lepiej sie zaopatrze w alfie nizeli mam biegac po centrach w elblągu które są od siebie niezle oddalone> naprawde mały wybór macie na pasażach no i mówie obiektywnie Odpowiedz Link Zgłoś
ferdek.schichau Re: Jak sie olsztynianom podobaja elblaskie CH 05.12.06, 17:07 jelonkaa napisała: > A I TU SIE MYLISZ :) ja znam wiele osób z elbląga i wlasnie one czesto jeżdzą d > o CH alfa w olsztynie na zakupy:) Z calym szacunkiem, ale chyba nie wiesz co piszesz. Owszem sporod 130 tysiecznej populacji na pewno znajada sie osoby, ktore pojada do OL. Ale najprawdopodniej owe zakupy sa dzielem przypadku, przy okazji pewnie odwiedzenia rodziny, planetarium, zamkmu. Czy uwazasz, iz wyjazd 260 kilemetrow (w obie strony) po np. ciuch, w dobie hiperdrogiego paliwa, jest oplacalny. Czy to jest logiczne posuniecie, w przypadku kiedy o 60km oddalone jest cale WIELKIEtrojmiasto? Pomysl nad tym. > dchodzic do sprawy emocjonalnie kogo obchodzi czy ty lubisz olsztyn czy nie> > ; ja uwazam ze i tak lepiej sie zaopatrze w alfie nizeli mam biegac po centrach > w elblągu które są od siebie niezle oddalone> naprawde mały wybór macie na > pasażach no i mówie obiektywnie Piszac MACIE maly wybor zdradzasz sie jako olsztynianka lub nie-mieszkanka Elblaga, a wiec osoba zwykle nie znajaca dobrze miasta. Dobitnie swiadcza o tym slowa, iz centra handlowe w Elblagu sa oddalone. Tu podam Ci przyklad, hala elzami lezy w niedalekim (bardzo niedalekim) sasiedztwie hipermarketu E. Leclerc, PASAZU w centrum, oraz centrum handlowego ZIELONE TARASY. Kopmletna nieznajomosc topografii miasta, niestety podparta nienawiscia o ktorej rozmawialismy juz na tym forum i wzgledem ktorej cale forum powiedzialo NIE. Perfidnie odgrzewasz kotleta nienawisci!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nervenarzt Re: Jak sie olsztynianom podobaja elblaskie CH 05.12.06, 17:16 Ferdek, bez przesady z tym kotletem:) Ale bede w sobote w OL i PRZY OKAZJI chetnie wybiore sie na zakupy jak zdaze..:) Odpowiedz Link Zgłoś
ferdek.schichau Re: Jak sie olsztynianom podobaja elblaskie CH 05.12.06, 17:17 Tak mi skojarzylo bo wlasnie jadlem;) p.s. ale mialem racje z tym przy okazji;) Odpowiedz Link Zgłoś
nervenarzt Re: Jak sie olsztynianom podobaja elblaskie CH 05.12.06, 17:20 No jasne, ze miales racje! Ja wiem ze mozna na zakupy i do Herrodsa czy KaDeWe sie udac....... ale bez przesady. Mi sie do Gdanska naweet nie chce:) Odpowiedz Link Zgłoś
ferdek.schichau Re: Jak sie olsztynianom podobaja elblaskie CH 05.12.06, 17:22 A tak z innej beczki nervenartz, widzialas nowa zabke na hetmanskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
nervenarzt Re: Jak sie olsztynianom podobaja elblaskie CH 05.12.06, 17:25 Nie widzialam... stracilam cos?? Inna niz wszystkie?:) Odpowiedz Link Zgłoś
ferdek.schichau Re: Jak sie olsztynianom podobaja elblaskie CH 05.12.06, 17:31 Kolejny hipermarket/ty - centrum habdlowe obwodnica tez bedzie, ale jesli chodzi o rozrywke to przeciez niedawno postawili nam multikino, lodowisko, hale na grunwaldzkiej (centrum sportowobiznesowe), odrestaurowano brame targowa i trakt stary rynek, na modrzewinie powastaje park technologiczny z polem golfowym. No nie wiem ale dla mnie nie jest to nic. Odpowiedz Link Zgłoś
nervenarzt Re: Jak sie olsztynianom podobaja elblaskie CH 05.12.06, 17:36 Rzecz zainteresowan... dla mnie nic - nie cierpie Multikina (chodze do Swiatowida) i nie lubie sportu (poza plywaniem) ani widowisk ani nie zajmuje sie biznesem. Wiec sie ciesze ze bedzie w koncu cos co lubie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
nervenarzt Re: Jak sie olsztynianom podobaja elblaskie CH 05.12.06, 17:42 ferdek.schichau napisał: > odrestaurowano brame targowa i trakt stary rynek wiem, ze mnie zaraz zlinczujecie.... ale gdzie jest brama targowa? :((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
ferdek.schichau Re: Jak sie olsztynianom podobaja elblaskie CH 05.12.06, 17:56 Brama Targowa anno domini 1319, pozostalosc dawnych foryfikacji miejskich, nzjaduje si u polnocnego wylotu ul. Stary Rynek. Wysokosci okolo 25 metrow, na kilku poziomach znajduje sie odpowiednio: punkt informacji turystycznej, restaracyjka, punkt widokowy itd. Przed wejsciem znajduje sie legandarny elblaski bohater - piekarczyk, ktory 8 marca 1521 roku przecial łopatą line podtrzymującacą kratę i uratował miasto przed Krzyzakami. Odpowiedz Link Zgłoś
nervenarzt Re: Jak sie olsztynianom podobaja elblaskie CH 05.12.06, 17:57 To ta w kierunku Alstoma? Odpowiedz Link Zgłoś
ferdek.schichau Re: Jak sie olsztynianom podobaja elblaskie CH 05.12.06, 18:16 To ta ktora jest glowna osia na Starym Miescie - miast hanzeatyckich (długa w gdansku, szeroka w Elblagu). Tak to ta ulica, ktorej przedluzenie wychodzi na wejscie glowne do budynku A1 Alstom Power. Odpowiedz Link Zgłoś
nervenarzt Re: Jak sie olsztynianom podobaja elblaskie CH 05.12.06, 18:24 Tak myslalam, ale nie bylam pewna jak sie nazywa:(( Widzialam dzis w Empiku piekny album - "Elblag na starych widokowkach", piekne wydanie. Niezle tez sa "Zamki Warmii, Mazur i Pomorza":-) Chyba zrobie sobie prezent pod choinke:) Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber beim Universum bin ich mir nicht ganz sicher /A.Einstein/ Odpowiedz Link Zgłoś
ferdek.schichau Re: Jak sie olsztynianom podobaja elblaskie CH 05.12.06, 19:30 Z zasady nie bije kobitek;), jak rowniez nie linczuje;). A tymczasem puki nie kupisz tego albumu to mozesz zajrzec tutaj (no chyba ze juz znasz ten adres). Odpowiedz Link Zgłoś
ferdek.schichau Re: Jak sie olsztynianom podobaja elblaskie CH 05.12.06, 19:30 Adres wlasnie : www.info.elblag.pl/index1.php?id=galeria_&akc=pokaz&idgal=17&d=1 Odpowiedz Link Zgłoś
the_jazz Re: Jak sie olsztynianom podobaja elblaskie CH 05.12.06, 19:03 Aaa! Nerven, możesz być pewna, że Cię zlinczuję jak Cię spotkam! :D Odpowiedz Link Zgłoś
nervenarzt Re: Jak sie olsztynianom podobaja elblaskie CH 05.12.06, 19:05 Jazz.... jak zobaczysz uciekajaca w popłochu na Twoj widok blondynke.... to bede to ja:))) Odpowiedz Link Zgłoś
the_jazz Re: Jak sie olsztynianom podobaja elblaskie CH 05.12.06, 19:06 Przede mną nie uciekniesz, dorwę Cię prędzej czy później. :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rem Re: Jak sie olsztynianom podobaja elblaskie CH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 17:42 Społeczeństwo konsumpcyjne:) Nic tylko zakupy i zakupy. W internecie robi się najlepsze :) :):) np Allegro :) Fakt że czasem przyślą nie to co zamówione, ale wiecie co? Trzeba mieć w życiu trochę luzu :) :) :) Każdy by tylko chciał dostać to za co zapłacił...:) a to jest szkodliwe-takie myślenie :) : )P :) Ps, Fajne rzeczy można kupić wszędzie nawet w Dubeninkach. I nie ma co się przepychać, stylizować i lansować na WIELKIEGO ZAKUPOWICZA. Że niby lepiej tam gdzie więcej można kupić... Moi znajomi mieszkają na Gold Coast w Australii - (RIviera tamtej połkuli...) Jak są w Polsce to kupują nowinki techniczne i obkupują się ciuchami jakby przyjechali z dźungli, ale pewnie każdy z nas chciałby tam mieszkać :) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
nervenarzt Re: Jak sie olsztynianom podobaja elblaskie CH 05.12.06, 17:45 Gość portalu: Rem napisał(a): > Społeczeństwo konsumpcyjne:) Nic tylko zakupy i zakupy. W internecie robi się > najlepsze :) :):) np Allegro :) Wiem, wiekszosc rzeczy kupuje przez net:)) Z reszta nie wszystkie marki maja swoje przedstawicielstwa w Polsce, wiec zostaje tylko net. Szybko, sprawnie, czesto taniej...... i jeszcze nie mialam wpadki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jelonkaa Re: Jak sie olsztynianom podobaja elblaskie CH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 20:10 hmmm nie jestem z olsztyna ani elbląga ale przebywam i tu i tu> byłam akurat we wszystkich wymienionych przez ciebie CH a nawet CH ogrody> WIEC NIEWIEDZY MI TU NIE ZARZUCAJ a ten cały elzam to ryneczek ze straganami> a kto ci karze jechac tyle km po zakupy????? heh jaa tylko opinie wyrazam na temat podany w poscie> a ci znajomi ? no fakt specjalnie do olsztyna na zakupy nie jadą> przebywają tam okazjonalnie> a no i ten smieszny konflikt hah no jakis nadwrazliwy jestes i bo ja w ogole nie biore w tym udzialu gdyz dla mnie to jest zalosne dziecinne iprostackie> Odpowiedz Link Zgłoś
the_jazz Re: Jak sie olsztynianom podobaja elblaskie CH 07.12.06, 22:38 Spuszczam zasłonę milczenia. :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elbinger Re: Jak wam się podoba CH Manufaktura w Łodzi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 18:32 Albo Galeria Centrum w Warszawie? Odpowiedz Link Zgłoś
nervenarzt Re: Jak wam się podoba CH Manufaktura w Łodzi? 05.12.06, 18:44 albo Harrods w Londynie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elbinger Re: Jak wam się podoba CH Manufaktura w Łodzi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 19:07 > albo Harrods w Londynie??? No, a jakie ceny. :) Odpowiedz Link Zgłoś
the_jazz Re: Jak wam się podoba CH Manufaktura w Łodzi? 05.12.06, 19:08 A jaki wybór... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rem Re: Jak wam się podoba CH Manufaktura w Łodzi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 19:44 W Jonkowie jak jedziecie do Olsztyna przez Morąg :) :) :) w samym centrum są dwa sklepy z .... -umówmy się- ubraniami. Kupiłem tam piekną marynarkę z czegoś niebywałego. Jestem pewny że tego nie ma nigdzie :) :) :) Jeszcze raz powiem: JONKOWO CENTRUM !!! (Wchodzi się na hasło: Pytanie -"kiego". Odzew "swój"). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfik Re: Jak wam się podoba CH Manufaktura w Łodzi? IP: *.elb.vectranet.pl 07.12.06, 21:04 To ten upadly pegeer,przy trasie kolejowej do Olsztyna?Mowi ci cos nazwisko Tyc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rem Re: Jak wam się podoba CH Manufaktura w Łodzi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 21:09 Tam chyba nie było PGRu z tego co przynajmniej wiem. Nazwisko Tyc nie mówi mi nic. :) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
the_jazz Re: Jak wam się podoba CH Manufaktura w Łodzi? 07.12.06, 22:37 Za to mi mówi :) Odpowiedz Link Zgłoś