GoĹÄ: 79 IP: 195.116.116.* 29.12.06, 00:17 Jakie tegoroczne wydarzenie uwazacie za najwazniejsze?Moim zdaniem to ze doczekalismy sie remontu Bramy Targowej i wpisanie przekopu mierzeji jako priorytetu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nervenarzt Re: Wydarzenie roku w Elblagu 29.12.06, 00:19 Dla mnie moja przeprowadzka do EL :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
ferdek.schichau Re: Wydarzenie roku w Elblagu 29.12.06, 00:33 Nervenartz pytanie, czy nie zalujesz tej decyzji? P.S. Zobacz ilu nowych przyjaciol zyskalas tu na forum:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jasiou Re: Wydarzenie roku w Elblagu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 00:29 Dla mnie zdecydowanie tramwaje i ogólnie inwestycje na północy miasta- Ogólna i most na Modrzewinę :) Ten przekop też bym wysoko postawił... chociaż przyznaję się, że nadal mam obawy, czy tamta deklaracja naprawdę zostanie doprowadzona do skutku. Do Nevernarzt- gdybym się przprowadził do Elbląga- zdecydowanie również to byłoby na moim 1-wszym miejscu :P Odpowiedz Link Zgłoś
ferdek.schichau Re: Wydarzenie roku w Elblagu 29.12.06, 00:37 Dodalbym jeszcze hale widowiskowo-sportowa, w ogole rok 2006 nalezy uznac za najlepszy, do okresie rozbiorow (doslownie zaboraca ze wschodu i zachodu, brak tylko trzeciego) w 1999 roku, dla Elblaga. P.S. Mam trzecim zaborcom byli sami niektorzy wlodarze "elblascy". Wszyscy wiedza ktorzy nie bede wymienial. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: 79 Re: Wydarzenie roku w Elblagu IP: 195.116.116.* 29.12.06, 00:49 Przekop bedzie na sto procent.Ta inwestycja weszla na miejsce trasy Sucharskiego w Gdansku.Adamowicz i spolka robia juz w tej sprawie burze.Oj bedzie sie dzialo.Teraz mamy juz drugiego wroga,czyli miedzy mlotem i kowadlem.Inwestycja jak dobrze pojdzie a bedzie ciezko ma sie rozpoczac w 2008 a zakonczenie zaplanowano na 2010. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aaa Re: Wydarzenie roku w Elblagu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 08:39 to tak samo jak nasze nowe dwa mosty na Starówce. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: alfik Re: Wydarzenie roku w Elblagu IP: *.elb.vectranet.pl 01.01.07, 14:14 Serio,to zabranie forsy dla gdańska?jakos nie chce mi się wierzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Rem Re: Wydarzenie roku w Elblagu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 14:30 Drogi Ferdku. Rozbiory to były w latach 1975-1999 kiedy to Warmia została najechana i jej część rozebrano przez ELbląg. Na szczęście w 1999 ta część Warmii wróciła do historycznej macierzy :) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: alfik Re: Wydarzenie roku w Elblagu IP: *.elb.vectranet.pl 01.01.07, 14:19 Ten rozbior niestety wplynąl korzystnie dla tych warminskich miejscowosci,teraz niestety placzą. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Rem Re: Wydarzenie roku w Elblagu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 14:33 Zaraz się porzygam... :) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jasiou Re: Wydarzenie roku w Elblagu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 15:21 Tylko traf w klawiaturę- będzie spokój przez jakiś czas ;) Nie wiem, skąd taka złośliwość- dzisiaj miasta w Polsce rozbudowywujące sieci tramwajowe można policzyć na palcach jednej ręki (chyba nawet przesadziłem...), nie mówiąc że są to miasta większe od E-ga. O Olsztynie nie wspomnę, bo tam oczywiście mogą sobie tylko powydłużać i remontować torowisko na którym stoi ta atrapa tramwaju :P Odpowiedz Link Zgłoś
generallo Re: Wydarzenie roku w Elblagu 29.12.06, 14:31 Postawienie piekarczyka przy Bramie Targowej, to było wydarzenie roku !!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Rem Re: Wydarzenie roku w Elblagu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 14:45 Ja na przykład bardzo przeżyłem postawienie Piekarczyka. Od tego czasu to już nie ten sam świat nie ta Europa. Wzruszające wzniosłe ekstatyczne. Sam Piekarczyk wolałby zapewne żeby to jemu postawiono niż jego, ale to już detale prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
ferdek.schichau Re: Wydarzenie roku w Elblagu 29.12.06, 14:50 Rem nie dziwi Ci sie, ze masz depresje, a wrzodow zoladka dostales pewnie po oddaniu w Elblagu kolejnego odcinka tramwajowego na 56mln zlotych. Biedaku wykonczysz sie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Rem Re: Wydarzenie roku w Elblagu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 15:00 56 mówisz... ;) :) :) Rewelacha :) :) :) Zdaje się tyle to kosztowała świetlica wiejska w Butrynach :) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
ferdek.schichau Re: Wydarzenie roku w Elblagu 29.12.06, 15:13 Co alkohol robi z czlowieka, no popatrz, spadl na samo dno. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Rem Re: Wydarzenie roku w Elblagu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 15:18 Drogi Ferdku widzę że masz zacięcie medyczne. Polecałbym Ci jednak samemu się wyleczyć (z nienawiści i naiwności) a potem dopiero stawiać diagnozy. Zresztą mało kto tu zna startą rzymską zasadę prowadzenia dyskusji: "Non ad personam". Zapewne to dla Ciebie zupełna abstrakcja... lecz postaraj się ją poznać, zrozumieć i stosować ;) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
ferdek.schichau Re: Wydarzenie roku w Elblagu 29.12.06, 15:23 Rem a znasz takie slowo hipokryzja (od gr. hypokrisis, udawanie, hipokryzja). Jestes bezcennym okazem, idealnie nadajesz sie jako eksponat do trzymania w formalinie i pokazywania dzieciom w szkole jako hipocrytus gigantus. Odpowiedz Link Zgłoś
ferdek.schichau Re: Wydarzenie roku w Elblagu 29.12.06, 15:42 Ale jest dla ciebie jeszcze szansa rem. Taki zawodnik jak Pan Marcinkiewicz, pomyslal, iz bylby superhiporyta roku i ostatnim draniem, gdyby ominelaby go elekcja na prezesa PKO. Ale to raczej inna klasa zawodnika, niz ty rem, wiec zaczynam watpic w twoja poprawe i pokute olsztyniaku Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Rem Re: Wydarzenie roku w Elblagu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 15:53 Widzę że nie jesteś w stanie trzymać się zasady Non ad personam :) :) :) Możliwe że nie rozumiesz jej - więc Ci pomogę. (jak mówią sprzedawcy fortepianów-"czarne klawisze gratis") :) :) :) W dyskusji nie używa się ataków na osobę, krytykowania jej, diagnozowania jej samej, gdyż jest to przejaw braku argumentów nie mówiąc już o zasadach dbrego wychowania :) :) :) Innymi słowy tylko dzieciom i nieznającym tej zasady, jeśli brakuje argumentów zaczynają atakować osobę że np. jest wysoki lub niski, że ma ciemne lub jasne włosy, że jest chory lub zdrowy że to czy tamto... Ty akurat czepnąłeś się mnie bo brakuje Ci argumentów, lub pomysłu na dowcipną wypowiedź... a to już dyskredytuje Cię. Pewnie nie zauważyłeś tego podobnie jak większość czytelników... :) :) :) :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ferdek.schichau Re: Wydarzenie roku w Elblagu 29.12.06, 16:00 Niestety alkoholim to choroba, kazdy alkoholik tlumaczy sie wlasnie w ten sposob. Mimio wszystko zycze ci rem szampanskiej zabawy w sylwestra, choc ty chyba juz szampansko sie czujesz teraz, skoro libacje tak wczesnie zaczales (mam nadziej ze jednak sam nie pijesz, masz gdzies tam przynajmniej jakies lusterko). Bylebys nie obudzil sie w nowy rok, gdzies z reka w nocniku, bo jak stara prawda glosi jaki pierwszy dzien w roku taki caly rok. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Elbinger Re: Wydarzenie roku w Elblagu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 16:04 - Odnowienie Bramy Targowej - żeby wszystkie nasze zabytki z taką pieczołowitością odnawiano tudzież rekonstruowano; - Budowa nowej trasy tramwajowej - choć nie pomyslałbym, że tak banalna sprawa jak rozbudowa sieci tramwajów może spowodować zazdrość wśród mieszkańców innego miasta (patrz Olsztyn; - Podjęcie większych kroków (nareszcie) w sprawie przekopu Mierzei Wiślanej - Obchody Centralnych Dni Morza w Elblągu - co poraz kolejny potwierdziło, że niajk się mamy do Warmii Odpowiedz Link Zgłoś
ferdek.schichau Re: Wydarzenie roku w Elblagu 29.12.06, 16:16 Wiesz Elbinger nie zdziwilbym sie jakby obchody dni morza zaczeli obchodzic w Olsztynie. Podazajac ich logika, znjadzie sie przeciez jakis staw, jakas sadzawka, bajoro, jakas rzeczka np. lyna, by do morza jakos np. na detce doplynac. Mielibysmy wtedy nie tylko woj. szuwarowo-bagienne, ale i kanal bagienny. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Elbinger Re: Wydarzenie roku w Elblagu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 16:23 W sumie miastem Warmii, z ktorym jesteśmy najbardziej związani jest Ostroda - dzieki wspólnemu kanałowi. Nasze miasto to taki łącznik między Pomorzem a Warmią, bo leżymy na skraju Pomorza tworząc swoistą "bramę" do tej krainy. Kiedyś słyszałem, że na jeziorach mazurskich trenują płetwonurkowie marynarki wojennej. Poza tym u-booty produkowane w Elblągu też były ukrywane w jezirach mazurskich - okolice Ostródy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Rem Re: Wydarzenie roku w Elblagu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 18:30 Ferdek nic nie zrozumiałeś jednak... Wyzywasz mnie od alkoholików... szukasz depresji... nawet wrzody mi znalazłeś ;) :) :) Popatrz na siebie- jak to wygląda? Brakuje Ci argumentów to zaczynasz gryźć i drapać i to jeszcze na oślep :) :) :) Gdybyś w normalnej rozmowie tet a tet użył takich wyzwisk to spotkalibyśmy się w sądzie. Lub jeśli beż świadków - zarobiłbyś w łepetynę :) :) :) Tu możesz bezkarnie to robić... dlatego jesteś taki śmiały - ale nie zmienia to faktu że nie potrafisz dyskutować na poziomie stosując ogólnieprzyjęte zasady... :) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Elbinger Re: Wydarzenie roku w Elblagu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 18:52 Niestety i w tym roku nie nastąpiło wydarzenie, które można by uznać za najważniejsze, które przyćmiło by swym znaczeniem wszelkie inne wydarzenia w Elblągu. A mainowicie drobna korekta granic administracyjnych w okolicach Elbląga :) Zapewne byłoby to wydarzenie ważne nie tylko dla Elbląga, ale i wielu Olsztyniaków... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Rem Re: Wydarzenie roku w Elblagu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 19:09 Cóż Elbinger i tego możemy sobie życzyć w Nowym ROku. Spełnienia naszych marzeń a zwłaszcza przeniesienia ELbląga do Pomorza :) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Elbinger Re: Wydarzenie roku w Elblagu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 19:23 Powiem więcej. OLSZTYN DO POMORSKIEGO!!! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Rem Re: Wydarzenie roku w Elblagu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 22:10 Gożej jeśli wypadnie Białystok :) :) :) Daleko mielibyście po zaświadczenia :) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Rem Re: Wydarzenie roku w Elblagu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 22:23 Gorzej.... ach te błędy ortograficzne... :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sas Do Rema - jakie zaświadczenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 22:29 O jakie zaświadczenia Ci chodzi? ZUS? Oddział przywrócony w zeszłym roku, który obejmuje większy obszar niż za czasów województwa elbląskiego UW? Mamy przecież delegaturę. Więc mnie oświeć jakie zaświadczenia masz na mysli? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: a Granice Elblaga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 22:25 granice Elblaga troche przesunieto w poprzednim roku aby sie zmiescil caly Wezel Elblag-Wschód w granicach miasta:P Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Rem Re: Granice Elblaga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 22:37 "Zaświadczenia" to taka przenośnia, metafora, ale jeśli bym znał się na administracji to wymieniłbym pewnie kilka :) :) :) Jest np spis placówek medycznych prowadzony przez kiedyś wojewodę w obecnie przez marszałka... Żaświadczenie o wpisaniu na taką listę... :) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: a Re: Granice Elblaga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 22:51 nie umiesz odpisywac pod wlasciwym watkiem? jak juz sa jakies naprawde wyjatkowe zaswiadczenia to ok, sa nawet takie ktore po ktore trzeba jechac w inne miejsce:P Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosc Re: Granice Elblaga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.06, 18:39 Rem oswiec mnie o co ci chodzi? Z tego co wiem, to jedynie obcokrajowcy musza jezdzic do olsztynka po zezwolenie na pobyt czasowy, jednak jak slyszalem nasz UW ma byc rozszerzony o takowe kompetencje. Odpowiedz Link Zgłoś
ferdek.schichau Re: Wydarzenie roku w Elblagu 30.12.06, 17:19 Nikt pijakiem cie nie nazwal, jedynie domiemywalem wczoraj twojego stanu, ktory nie byl raczej "trzezwy" po tym jakie bzdury zaczales wypisywac o rzekomym powrocie do maciezy ziem zagrabionych przez woj. elblaskie. Naprawde niezly duet moglbys tworzyc z angela merkel. Hipokryta i snobem jednak jestes, chyba zapomniales juz niedawnych wyzwisk jakie swego czasu zaczalas tutaj wypisywac (nie bede ich teraz szukal ale gleboko zapadly mi w pamieci). Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Elbinger Re: Wydarzenie roku w Elblagu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 17:39 > Naprawde niezly duet > moglbys tworzyc z angela merkel. Chyba ze Steinbach? To ona jest za odzyskaniem pruskiego dziedzictwa. Natomiast Angela Merkel jest związan z Elblągiem, gdyż jej dziadkowie leżą na cmentazu na Bema i nie ma takich zapędów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ferdek.schichau Re: Wydarzenie roku w Elblagu 30.12.06, 17:30 Gość portalu: Rem napisał(a): Lub jeśli beż świadków - zarobiłbyś w > łepetynę :) :) :) > ale nie zmienia to faktu że nie potrafisz dyskutować na poziomie stosując > ogólnieprzyjęte zasady... :) :) :) Brawo MegaHipokryto, wiec zarobienie w lepetyne to jest wg. ciebie ta rozmowa na poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Rem Re: Wydarzenie roku w Elblagu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 17:48 Ferdku jeszcze raz przypomnę "Non ad personam". Nikt - a przynajmniej ja -nie oceniam Ciebie i nie stawiam Ci wyssanych z palca diagnoz... Nie obchodzi mnie czy jesteś łysy, czy nie, czy jesteś po czy bez studiów. Rozmowa jest (a przynajmniej była) na jakiś temat... Ty zmieniłeś ten temat, na temat "o mnie" i pewnie dlatego że zabrakło argumentów... To wszystko. Juz jaśniej chyba nie można tego przedstawić ;) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
ferdek.schichau Re: Wydarzenie roku w Elblagu 30.12.06, 18:01 Rem czy moglbys nie blaznowac z ta lacina, mi to nie imponuje wiec daruj sobie, chyba ze to cie dowartosciowuje? Nie moge przejsc do porzadku dziennego, bo to co piszesz to jedana wielka hipokryzja, piszesz o poziomie wypowiedzi, a sam rzucasz sie z piesciami. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Elbinger Re: Wydarzenie roku w Elblagu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 20:02 Nie ściemniaj Rem. Sam mnie obrzuciłeś ku..mi jak gdyby nigdy nic, więc nie pouczaj szanownego F. Schichau!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: alfik Re: Wydarzenie roku w Elblagu IP: *.elb.vectranet.pl 01.01.07, 14:27 Elbinger,musze Cie niestety zasmucic,ale Ostroda nigdy nie nalezala do Warmii,mimo ze lezala w jej poblizu:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Elbinger Re: Wydarzenie roku w Elblagu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.07, 14:10 Rem. Przestań się podszywać pod alfika, bo średnio ci to wychodzi :] Odpowiedz Link Zgłoś
generallo Re: Wydarzenie roku w Elblagu 30.12.06, 18:30 Nie zapominaj o turnieju tańca; "Baltic Cup" który po raz kolejny zawitał do Elbląga :) Należy też wspomnieć i Tour de Pologne, wyścigu kolarskim który ponownie rozsławił Elbląg w kraju i za jego granicami :) A pan Czesław Lang obiecuję że w 2007 roku, ta wielka kolarska impreza też zawita do Elbląga :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jasiou apel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 17:48 Mam takie pytanie- czy ten wątek ma nazwę "Wydarzenie roku w Elblagu", czy "Wydarzenie roku w Elblagu- dyskusja z udziałem wielce szanowanego, specjalnie zaproszonego do studia profesora Rema"? Przez niego wątek o konkretnej tematyce stał się kolejną, bezwartościową paplaniną... Pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Rem Re: apel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 18:13 Ależ ja walczę o to by wątek wrócił na swoje tory i żeby przestano atakować mnie, bo nie jestem jego bohaterem... :) :) :) Napisałem nawet coś żartobliwego o Piekarczyku... no i zaczęło się... Dla mnie wydarzeniem roku w Elblągu jest nadzieja na utworzenie prawdziwego portu morskiego poprzez przekopanie Mierzeji. I ma to charakter implikowania rozwoju inwestycyjnego -czyli (mówiąc po polsku.. :) ) jeśli rząd zainwestuje w przekopanie (a to już inwestycja na skalę europejską) to zobliguje go do dalszych inwestycji. Jeśli powie się "A" to konsekwencją będzie "B" i to jest szansa dla Elbląga - nawet jeśli będzie w Pomorskiem :) :) :) DLa Warmii też jest to na rękę bo wtedy możemy stawiać "sobie" port w np Fromborku :) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
ferdek.schichau Re: apel 30.12.06, 18:27 UE fakt jest rozrzutna (wystarczy tu przywolac dwa ostatnie wykluczajace sie projekty port w Elblagu i most na Szkarpawie), ale nawet oni nie dadza kolejnych kilkudziesieciu milionow zlotych na port we Fromborku, wiec daruj sobie rem te uszczypliwe zarty. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Elbinger Re: apel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 20:04 Nie wam tylko Fromborkowi. Elbląg, pobrzeże Zalewu, Mierzeja i Marienburg zawsze razem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Rem Re: apel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 22:28 Frombork to Warmia... i nikt tego nie zmieni :) Poza tym jeśli już port to po co statki miałby się przeciskać przez wąską rzeczkę do Elbląga? Frombork jest na wprost... A Wy będziecie mieli wspólny z Gdańskiem :) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Rem Re: apel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 22:50 Aha i jeszcze jedno. Władze wojewódzkie były by kretynami, gdyby starały się rozbudowywać Elbląg, który za chwilę przejdzie pod Pomorze. Port we Fromborku to pewna dla województwa inwestycja i z ekonomicznego punktu widzenia bardziej rozsądna... Na niepewnego się nie stawia... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Elbinger Re: apel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 22:56 W Elblągu port już jest, a we Fromborku trzeba by było wszystko od podstaw budować - pomyśl trochę bardziej ekonomicznie. Poza tym Frombork prędzej zostanie wcielony do granic miasta Elbląga zanim port zbudują. Odpowiedz Link Zgłoś
ferdek.schichau Re: apel 30.12.06, 23:08 Elbinger, rem vel krzysiu czy krzysiek podpuszcza cie. Jak my pojdziemy pod pomorskie to ty rem bedziesz jezdzil po "zaswiadczenia" (vel inne kwity) do bialegostoku, a w TV (oczywiscie bialystok) zobaczysz tez Krzysia ale Kononowicza. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Rem Re: apel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 23:18 Nigdy nie miałem nicku Krzyś czy Krzystof... coś Ci się kolego sympatyczny myli... A co do argumentów Elbingera to przeciskanie się wąską rzeczką do Elbląga jest idiotyzmem. Frombork to Warmia i lepiej stawiać na swoich uniezależniając się od obcych. W końcu ta idea przyświeca przekopaniu Mierzeji... :) :) :) Tak więc lepiej budować od podstaw swój własny dom niż remontować obcy... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Elbinger Re: apel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.06, 00:13 Jakby było to idiotyzmem to by tędy statki nie plywały, a pływało ich sporo. Ba, nawet u-booty (typu SeeHund) tą rzeczką pływały!!! No co ty? Elbląg to też sowi - wkońcu jesteśmy w jednym województwie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Elbinger Elbląg - miasto od wieków portowe! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.06, 00:50 info.elblag.pl/index1.php?id=galeria_&akc=pokaz&idgal=17&d=1 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Rem Re: apel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.06, 12:26 Piszesz Elbinger że Elbląg to też swoi? Że jesteśmy w jednym województwie? Nie jesteście swoi kolego. Jesteście obcy - pomorscy. Za chwilę odłączycie się od Wa-Ma więc inwestowanie w Was to robienie komuś niezasłużony prezent... a po co? W imię czego województwo miało by dbać o Wasze interesy skoro odłączacie się od niego? Tylko kretyni inwestowali by w poparcie dla rozbudowy portu w ELblągu zupełnie bezzasadnego zresztą bo ograniczonego baaaardzo wąską rzeczką. Frombork jest Warmią jest nasz od wieków i lepiej położony sto razy jako miasto portowe. A to że wpływały UBoty czy inne duże statki to nie znaczy że położenie ELbląga jest lepsze niż Fromborka. I geograficzne i polityczne :) :) :) Lepiej budować od podstaw własny dom niż remontować obcy :) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
ferdek.schichau Re: apel 31.12.06, 13:54 Oczywiscie rem, nigdy nie bylem za odlaczeniem Elblaga, choc historycznie, geograficzne i kulturowo Elblag nalezy do Pomorza. Coz jednak poradzic, mamy demokracje i z glosem ludu, ktory wyrazil w referendum swoja wole, nalezy sie zgodzic. Jednak ty rem powinines juz gromadzic paliwo, zbierac na bilet miesieczny, kompletowac plyty z muzyka disco-polo - Bialystok czeka. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Elbinger Re: apel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.06, 14:05 > mamy demokracje i z glosem ludu, ktory wyrazil w referendum swoja wole, nalezy > > sie zgodzic. Demokrację? Referendum? Buhahaha!!! Przecież w referendum 98% wypowiezdiało się za Pomorzem, więc gdzie tu ta twoja demokracja i głos ludu wyrażony w wynikach referendum? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: 79 Re: apel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.01.07, 04:02 Rem staruchu won z tego watku !!! Odpowiedz Link Zgłoś
ferdek.schichau Re: apel 02.01.07, 15:01 Elbinger czytaj uwaznie, oczywiscie ze elblazanie wypowiedzieli sie za pomorzem i ten glos nalezy usznowac. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: alfik do rem Re: apel IP: *.elb.vectranet.pl 01.01.07, 14:34 rem,widze,ze znasz Elblag tak samo,jak prezydenta naszego miasta:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Rem Re: apel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.07, 20:37 A więc mam rację - jesteście dla nas obcy. I tylko imbecyl inwestuje w obcych. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: 79 Re: apel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.07, 22:35 Rem to ty dla nas jestes obcy!!!Co do Braniewa to ja wiem co pisze.Klamstwa i bzdury to twoja domena!Spadaj z tego watku. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Rem Re: apel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.07, 22:59 G... wiesz :) :) :) Podaj źródło :) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Elbinger Re: apel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.07, 13:00 Sam pokaż źródło!!! Obce są dla Olsztyna też Frombork i Braniewo, które zostały przez niego zdradzone. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Rem Re: apel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.07, 15:27 Elbinger znowu kłania się Wasza zdolność do kłamstw... 79 napisał że uchwałą Rady w Braniewie przywiązano to miasto do ELbląga... Pytam po raz kolejny o źródła... Dzwoniłem do Rady i nic takiego nie wiedzą a mój znajomy z Braniewa od razu skwitował to "to ty wierzysz tym z Elbląga? toż to kłamcy i manipulanci pierwszej wody..." Proszę jeszcze raz o źródło gdzie taką uchwałę można znaleźć... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Elbinger Re: apel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.07, 16:15 > mój znajomy z Braniewa od razu skwitował to "to ty wierzysz tym z Elbląga? toż > to kłamcy i manipulanci pierwszej wody..." Pewnie władze Elbląga otruły twojemu znajomemu chomika po czym zdechł on w strasznych konwulsjach, więc teraz się mści na Elblągu. Rem przestań ściemniać u mie na roku było i jest wiele osób z Elbląga i nikt jeszcze złego słowa o Elblągu nie mówił. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Elbinger Re: apel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.07, 18:13 Jedno jest pewne. Istniejąca od 1900 roku kolej nadzalewowa została zlikwidowana dopiero po zajęciu tych terenów przez Woj. Warmińsko-Mazurskie. Pewnie Olsztyn wolał zlikwidować i dofinansowywać nieistotne dla niego połączenie Elbląg-Braniewo i przeznaczyć te pieniądze na stworzenie jakiegoś połączenia Olsztyna z inną pipidówą. Tym sposobem setki ludzi (Warmii) zostało odciętych od świata!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosc Re: apel IP: *.elb.vectranet.pl 05.01.07, 16:40 Rem a ja nie wierze w twojego znajomego z Braniewa. Jak to udowodnisz? Odpowiedz Link Zgłoś
gentlemen Re: Wydarzenie roku w Elblagu 05.01.07, 12:52 Zdecydowanie to, że nawet prezydent Elbląga zajmie się sprawą stadionu w mieście. To niebywałe! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Rem Re: Wydarzenie roku w Elblagu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.07, 23:05 Podajcie kłamczuchy źródło... 79 PODAJ ŹRÓDŁO....gdzie jest ta uchwała jaką przynajmniej ma datę COKOLWIEK... Jeśli nie ma takiej to PO CO KŁAMIESZ? PROSDZĘ O ŹRÓDŁO UCHWAŁY RADY MIASTA W BRANIEWIE :) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: 79 Re: Wydarzenie roku w Elblagu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.07, 23:40 Rem ale jestes upierdliwy.Zaraz po konsultacjach elblaskim , rajcy braniewscy na sesji stwierdzili ze tam gdzie Elblag tam i Braniewo.Byl artykul o tym w Dzienniku Elblaskim.W pieknym biurowcu waszej Gazety Olsztynskiej poszukaj sobie w komputerze.Mysle ze maja tam wszystkie artykuly z Dziennika Elblaskiego.A w poniedzialek bede w Braniewie to osobiscie zajde do ratusza i co wyszperam to napisze. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: alfik Re: Wydarzenie roku w Elblagu IP: *.elb.vectranet.pl 12.01.07, 18:33 Rem,Braniewo ma was serdecznie w dupie. Odpowiedz Link Zgłoś