Dodaj do ulubionych

Powrót ludzi o marnej reputacji :(

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 22:13
A było już tak spokojnie. No coż, zawse muszą zdarzyć się jacyś awanturnicy

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=56&w=56486268&a=57479914
Obserwuj wątek
    • Gość: Rem Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 22:19
      Elbinger proponuję żebyś zrobił listę "awanturników" i "spokojnych obywateli".
      Ciekawe tylko na którą listę siebie wpiszesz... :) :) :) :) :) :)
      • Gość: Elbinger Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 22:24
        Skoro ja mam ją tworzyć to na żadną! Wracaj spowrotem do Tworek!
        • Gość: Rem Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 22:28
          "Skoro ja mam ją tworzyć to na żadną!". A dlaczego chcesz siebie
          pominąć?... ;) :) :)
          • Gość: Elbinger Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 22:31
            Wracaj do sowjej warmińskiej chaty. To jest forum Elbląga, a Pomorze to nie
            twoje rejony. Idę spać i oddaję cię w ręce alfika, generallo i ferdka. Nie
            spodziewaj się miłego powitania, bo wróciłeś niczym grypa rozkładająca to forum
            od środka. WRACAJ NA WARMIĘ!!!
            • Gość: Rem Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 22:36
              A dlaczego nie odpowiedziałeś na pytanie? Zbyt trudne? ... :) :) :) :) :)
              • Gość: Elbinger Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 22:38
                Z tego prostego powodu, że nie muszę ci na nie odpowiadać...
              • Gość: Rem Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 22:39
                Generallo, Alfik, Ferdek i Elbnger...
                Czterej jeźdźcy Apokalipsy... ;) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

• Gość: Elbinger Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 22:41
                  Rem - Judasz
                  • Gość: Rem Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 22:42
                    Mimo wszystko jakoś Cię lubię :) :) :)
                    • Gość: Elbinger Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 22:45
                      > Mimo wszystko jakoś Cię lubię :) :) :)

Nie denerwuj mnie na wieczór! Nara
      • nervenarzt Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( 16.02.07, 22:45
        REM witaj!
        Miło Cie znowu widzieć:))
        • Gość: Rem Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 23:11
          Twoja wypowiedź jakże gryzie się z tematem :) Ambisentencja... :) Dzięki ale
          nie zagrzeję miejsca tu zbyt długo, bo pewnie już jutro sciągnę na siebie ogień
          krzyżowy elbląskich CKM-ów ;) :) :)
          • Gość: Elbinger Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 23:23
            Ale ty jesteś jednak ciemny. Tak się dać omotać pierwszej lepszej kobitce. Hehe.
            Ty chyba faktycznie nie skończyłeś jeszcze liceum! Skoro wiesz, że ściągniesz na
            siebei ogień to po kiego tu włazisz i bruździsz?
            • Gość: Rem Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 23:40
              Nie dam się nikomu omotać... :) Nie martw się jestem dobrze ugruntowany... Co
              do ognia - to podobnie jak i Ty lubię to :) :) :) Pod warunkim że ktoś gra
              fair... Liceum? Ciemny? Bruździsz? To nie mój poziom wybacz.
              • Gość: Elbinger Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 23:52
                > Co do ognia - to podobnie jak i Ty lubię to :) :) :)

Skończ z twą swoją marną psychologią, bo nikt się na to nie nabierze. A "ognie"
                nie znoszę, ale muszę się bronić tak samo zawzięcie jak bohaterscy obrońcy
                Elbląga podczas 2 wojny, gdy ktoś mnie bez powodu atakuję. Poraz kolejny
                dokonałeś nietrafnej analizy...
                • Gość: gosc Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 09:37
                  elbinger ty bohaterski? ty raczej tchorzliwy i glupi jestes...
                  • Gość: Elbinger Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 10:38
                    Tchórtzliwy to jesteś ty i cała twoja olsztyńska banda. Nawet podać swojego nicka.
    • generallo Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( 17.02.07, 09:36
      Gość portalu: Elbinger napisał(a):

> A było już tak spokojnie. No coż, zawse muszą zdarzyć się jacyś awanturnicy
      >
      > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=56&w=56486268&a=57479914

Marną reputację to ma pan Lech Kaczyński i jego brat premier :(
      Ich rządy ośmieszają nasz kraj w Europie i na świecie :(
      • Gość: alfik Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.elb.vectranet.pl 17.02.07, 13:11
        Generallo,to ty sam siebie osmieszasz,sluchajac massmediow,siegnij czasami do
        szarych komorek,jezeli takowe posiadasz.
        • Gość: Rem Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 15:24
          Elbinger napisałeś: "bohaterscy obrońcy Elbląga podczas 2 wojny..." A kto to
          taki Elbinger? Kim byli ci bohaterzy? Mógłbyś uściślić?
          • Gość: Elbinger Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 16:08
            Jakto kto? Przecież piszę, że obrońcy! A kto bronił miasta? Żołnierze!
            • Gość: Rem Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 18:03
              Tyle to wiemy ale jacy żołnierze? Jakiej armii, jakiej dywizji etc.
              • Gość: Elbinger Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 19:19
                nie pamiętam i nie chce mi się specjalnie dla ciebie szukać. Poza tym jest to
                nie istotne. Chodiz o sam fakt, że obrońcami byli żołnierze, ktorzy bronili
                miasta do upadłego. Nara
                • Gość: Rem Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 20:44
                  Dziękuje za wyjaśnienie. No to rzeczywiście dużo wiesz o swoim mieście. I
                  oczywiście wiesz że na wojnie walczą ŻOŁNIERZE. Jesteś bardzo bystrym
                  obserwatorem życia drogi Elbinger. Ty zdaje się jesteś studentem... a
                  przepraszam - jaka Gdańska uczelnia ma zaszczyt tak kształcić swoich
                  studiujących? :) :) :)
                  • Gość: Elbinger Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 21:28
                    Ale ty jesteś tępy. Gdy mowimy o bohaterach Westerplatte czy wymineiamy oddział,
                    w którym słyżyli? Dowodcę? Mało kto to wie. Chodzi o sam fakt, że byli to
                    żołnierze, którzy bronili tego co swoje!
            • generallo Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( 17.02.07, 18:21
              Gość portalu: Elbinger napisał(a):

> Jakto kto? Przecież piszę, że obrońcy! A kto bronił miasta? Żołnierze!

Tyle że ci żołnierze to byli Niemcy :(
              • Gość: Elbinger Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 19:17
                > Tyle że ci żołnierze to byli Niemcy :(

No i co z tego? To było ich miasto, walczyli w obornie własnych domów i rodzin
                bo Pan H. miał ich juz głęboko gdzieś, a mimo to walczyli do ostatniej kropli
                krwi. A może według ciebie bohaterami byli żołnierze ruscy. Poczytaj sobie
                trochę na temat ich "balowania" w Elblągu po tym jak zdobyli miasto to
                zrozumiesz, że nie zasługują oni na miano "żołnierz", a co dopiero "bohater".
                Jak przeczytasz i dowiesz się to wtedy odpisz, a ja przyjmę twoją pokorę. Nara
                • Gość: Rem Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 20:57
                  Cóż przykro mi że faszystów nazywasz bohaterami. Być może dla Pana Elbingera
                  są. Ja natomiast zwiedzałem Oświęcim Treblinkę Majdanek Sztutthof... Nie
                  podzielam zdania że w Wermachcie SS SA LW i innych formacjach hitlerowskich
                  służyli bohaterzy 2 wojny światowej... Podobnie jak w armii CCCP. Choć zapewne
                  poszczególni ludzie po jednej i po drugiej stronie zasługują na uznanie to
                  jednak ogólne stwierdzenie gloryfikujące hitlerowców jakoś nie brzmi
                  rozsądnie...
                  • Gość: Elbinger Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 21:27
                    Po pierwsze Elbląga bronil Wermacht, a nie SS. Jakbyś byl trochę bardziej
                    poinformowany to byś wiedizał, że w SS służyli "prawdziwi" naziści i fanatycy, a
                    Wermacht to było zwykłe mięso armatnie. Ba! Nawet nie wiesz, że formacje SS i
                    Wermachtu nie przepadały za sobą. W Wermachcie służyło o ile dobrze pamiętam
                    80-tys. Polakow! Oczywiście Wemracht ma zbrodnie na sumieniu, ale nie większe
                    niż SS i na pewno nie większe niż Armia Czerwona. Poza tym za rządów Stalina
                    zginęło więcej ludzi niż za Hitlera i oba te państwa nas napadły, a mimo to
                    nadal jesteś uprzedzony tylko i wyłącznie do Niemców. Propaganda PRLu zrobiła ci
                    wodę z mózgu i wygląda na to, że całą swoją wiedzę na ten temat opierasz na
                    "Cztrech pancernych"!!! Ja natomiast nie gloryfikuję Wermachtu tylko patrzę
                    obiektywnie - jako na zwykłych żołnierzy, którzy tak naprawdę mieli gdzieś tą
                    całą goebbelsowską propagandę, walczyli tylko po to by przeżyć, bronili swojego
                    miasta, w ktorym się wychowywali i swych rodzin tak długo jak mogli. To dziwne
                    Rem, że gloryfikujesz Armię Czerwona mimo, że dokonała tylu zbrodniu na ziemiach
                    polskich co SS. Jak sobie pcozytasz to zrozumiesz, że ich nie obchodziło czy to
                    Polak czy Niemiec. Słuchałem relacji uczestników tamtych wydarzeń więc mam obraz
                    tego wszystkiego, a ty masz obraz "Czterech pancernych" i wpojonej przez lata
                    PRLu nienawiści do Niemców. Nara
                    • Gość: Rem Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 21:46
                      Przeczytaj jeszcze raz moją wypowiedź. Tylko proszę dokładnie. I nie wciskaj mi
                      że gloryfikuję armię CCCP. Pisałem tylko że daleki jestem od gloryfikowania
                      Wermachtu nazywając ich "bohaterami 2 wojny". To wszystko. A co do obrony
                      ELbląga to wiedz że w Wermachcie nie przypisywano żołnierza do miasta... Tak
                      zresztą jak w każdej innej armii. Stalingradu nie bronili żołnierze ze
                      Stalingradu, Berlina żołnierze z Berlina, Wrocławia żołnierze z Wrocławia...
                      choć zapewne jakiś odsetek "tubylców" występował wynikający z rachunku
                      prawdopodobieństwa przydziału mobilizacyjnego a nie sentymentów.
                      • Gość: Elbinger Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 21:59
                        Widzę, że masz skromne pojęcie o działaniach wojennych. Nikt tu nikogo nie
                        przydzielał. Elbląga bronili żołnierze, którzy operowali na tym terenie przez
                        cały czas. Częśc to napewno była ekipa z innych miast, które padły. To jednek
                        nie zmienia faktu, że dzielnie bronili swojego miasta. Ja też nie nazywam
                        Wermachtu bohaterami wojny i nigdzie nic takiego nie pisałem. Piszę o konkretnym
                        przypadku miasta i tych, ktorzy go bronili tego miasta. Innymi słowy - bohater
                        sam w sobie :) Tak na marginesie polskie wojska też dokonywały zbrodni, ale na
                        mnijeszą skalę. Erwin Rommel był w Wermachcie i mozna uznać goza bohatera, ale
                        sam fakt, że był w Wermachcie od razu to niweluje. Podobnie Grigorij Żukow z
                        Armii Czerwonych Kryminalistów.
                        • Gość: Rem Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 22:18
                          "ale muszę się bronić tak samo zawzięcie jak bohaterscy obrońcy
                          Elbląga podczas 2 wojny"... To przecież Twoje słowa...
                          "Widzę, że masz skromne pojęcie o działaniach wojennych. Nikt tu nikogo nie
                          > przydzielał. Elbląga bronili żołnierze, którzy operowali na tym terenie przez
                          > cały czas"
                          Akurat tu nie masz racji Elbinger. Jak znajdę w żródłach co to za dywizja
                          broniła ELbląga to napiszę co to za "Elblążanie"... Choć i tak wiadomo że 90%
                          to żołnierze z Westfalii Brandenburgii Bawarii i innych "landów" wycofujący się
                          ze wschodu. Między 1941 a 1945 żołnierzy wermachtu w Elblągu było zapewne kilku
                          i to na urlopie... :) :) :)
                          • Gość: Elbinger Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 22:32
                            7 piechoty i 7 pancerna nieuku. Nara
                            • Gość: Rem Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 22:42
                              Tu masz ciekawy artykuł "nieuku".
                              72.14.221.104/search?
                              q=cache:svdZ9_DfumAJ:www.elbing.gabo.pl/wyzwolenie.html+walki+o+elbl%C4%
                              85g&hl=pl&ct=clnk&cd=2&gl=pl&lr=lang_pl
                              Masz słabą wyszukiwarkę :) :) :) 2 armia Hilkca...
                              Aha i skończ z epitetami bo ja też potrafię wyzywać... Naucz się choć odrobiny
                              kultury...
                              • Gość: Elbinger Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 22:57
                                7 piechoty i 7 pancerna nieuku. O walkach o Elbląg wiem wszystko i czytalem
                                setki różnych opracowań. Nara
                                • Gość: Rem Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 23:22
                                  Robisz postępy. Jeszcze kilka godzin temu wiedziałeś tylko że żołnierze a teraz
                                  wiesz wszystko. Jak chcesz to możesz :) :) :) ale z tym "bohaterskim wermahtem"
                                  to grubo przesadziłeś.
                                  • Gość: Elbinger Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 23:43
                                    Bo po prostu nie chcaiło mi się z tobą gadać. Z niczym nie przesadziłem. Skoro
                                    bronili swojego miasta to jak najbardziej można ich uznać za bohaterów, tak samo
                                    jak obrońców Westerplatte. Jesteś uprzedzony i nie potrafisz patrzeć
                                    obiektywnie. Idź już spać!
                              • Gość: Rem Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.07, 23:03
                                www.elbing.gabo.pl/wyzwolenie.html
                                • Gość: Elbinger Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.07, 23:51
                                  Ten link to już setki razy widziałem. To są słowa żywcem przepisane z książki
                                  pochądzej z roku bodajże '78, więc samo to mowi o "faktach" tu zawartych :)
        • generallo Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( 17.02.07, 18:20
          Ja je posiadam ale jak widzę większości tu obecnych ich brakuję :(
          A ja osobiście nie aprobuję polityki PIS-u i jego "osobistości" :(
          Już nam pogorszyli stosunki z Niemcami,Rosją i UE :(
          • Gość: Rem Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.07, 10:41
            PiS PiSem Generallo ale czy Ty też uważasz że Wermacht broniący Elblaga to byli
            bohaterzy 2 wojny? ;) :) :)
            • Gość: Elbinger Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.07, 11:55
              Ale ty jestś GŁUPI! Jak możesz mówić, że Wermacht to bohaterowie 2 wojny!
              • Gość: Rem Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.07, 12:05
                A kto to napisał? "ale muszę się bronić tak samo zawzięcie jak bohaterscy obrońcy
                Elbląga podczas 2 wojny". Zresztą nie chce mi się z Tobą gadać. Nara!
                • Gość: Elbinger Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.07, 12:28
                  Ja to napisałem, ale ty jesteś albo tępy albo nie umiesz czytać co się do ciebie
                  pisze. Napisałem wyraźnie, że chodzi mi o ELBLĄG i jego OBRONĘ!!! Ale ty jako
                  człowiek, który żyje stereotypami usłyszałeś tylko "Wermacht" i "bohatersko" i
                  reszta już się dla ciebie nie liczyła, więc jej nie czytałeś. Od rzu zacząłeś
                  krzyczeć, że mówię o całym Wermachcie. Jesteś jak te moherowe babcie co
                  usłyszały, że dziadek Tuska był w Wermachcie!!! Wygląda no to, że twój
                  światopogląd nie sięga dalej niż znop siana na terenie twojej mazurskiej
                  posiadłości.
                  • the_jazz Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( 18.02.07, 12:53
                    Bardzo fajnie sobie dyskutujecie Panowie i tak trzymac, jednak chcialbym zwrocic
                    uwagę na niepotrzebne inwektywy. Elbinger, nie atakuj drugiej osoby tylko
                    dlatego, ze się z Toba nie zgadza.
                    Rem Cie jeszszcze nie obrazil, za to Ty go kilkakrotnie.
                    • Gość: Elbinger Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.07, 13:47
                      Po pierwsze jesteś z Elbląga więc broń ludzi z Elbląga - chyba, że faktycznie
                      jesteś posłańcem Olsztyna na tym forum. skoro jesteś taki antyaelbląski to nie
                      nadajesz się, aby być adminem tego forum.
                      Po drugie to Rem mnie obraża wmawiając mi, że uważam Wermacht za bohaterów -
                      mimo, że kilkakrotnie pisałem mu o co mi tak naprawdę chodzi
                      Po trzecie to nie dotyczy ciebie
                      • ferdek.schichau Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( 18.02.07, 19:21
                        Fakt, a juz myslalem ze to tylko ja mam jakas obsesje na temat antyelblaskosci
                        szanownego admina. Ale moze juz niedlug! I nie wazne co mam na mysli;)
                        • Gość: Elbinger Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.07, 20:35
                          No właśnie. Przecież to nie dotyczyło Jaza tylko mnie i Remika. to my między
                          sobą prowadzilismy konwersację i otworzylismy przed sobą nasze światłe umysły :)
                          • Gość: Rem Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.07, 21:25
                            Tu nie ma indywidualnych rozmów. Zresztą sama forma i nazwa "forum" świadczy że
                            rozmowa ma charakter otwarty. Każdy może się wypowiedzieć zarówno na temat
                            wątku rozmowy jak i jego formy... Tym bardziej admin. A to że mnie obrażasz
                            Elbinger- to jest chyba widoczne. Używasz inwektyw
                            typu "nieuku" "głupi" "tępy". Poprosiłem Cię o zrezygnowanie z nich ale na
                            daremnie... Natomiast nadal twierdzę że Elbląga bronili wprawdzie zaciekle
                            żołnierze wermachtu , lecz nie nazwałby ich "bohaterskimi obrońcami
                            Elbląga podczas 2 wojny". Marginalne może tu być skąd pochodzili, lecz sądzę że
                            zdecydowana większość wermachtowców pochodziła z innych miast. To wszystko.
                      • the_jazz Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( 18.02.07, 22:26
                        Po pierwsze - fakt, że jestem z Elbląga nie oznacza, że będę bronił jego głupio
                        kwaczących mieszkańców. Jeśli ktoś pierniczy jak potłuczony i zachowuje się
                        niepoważnie, to na pewno nie będę przyklaskiwał i zgadzał się we wszystkim z tą
                        osobą tylko dlatego, że urodziliśmy się/mieszkamy w jednym mieście.
                        Zależy mi na pozytywnym wizerunku naszego miasta i samych elblążan, ale przy
                        udziale takich ludzi jak Ty, jest to niemożliwe, niestety. Przynosicie wstyd
                        wszystkim normalnym ludziom w tym mieście, którzy właśnie przez Was skutecznie
                        wyłączyli się z aktywnego udzielania się na tym forum, a szkoda. Z chamstwem i
                        prostactwem trzeba walczyc, ale w takich sytuacjach ludzie rozumni zazwyczaj
                        oddalają się i nie biorą udziału w tych Waszych dziecinnych gierkach. Ktoś
                        wcześniej słusznie napisał: "gdzie te czasy, gdzie zmartwieniem był generallo".
                        Elbinger, alfik, ferdek, Wy jesteście jeszcze gorsi! Generallo przynajmniej
                        nigdy nie był chamem na tym forum i nigdy nie atakował innych.

> Po drugie to Rem mnie obraża wmawiając mi, że uważam Wermacht za bohaterów -
                        > mimo, że kilkakrotnie pisałem mu o co mi tak naprawdę chodzi

Rusz głową człowieku, tyle razy Cie o to prosiłem. Czy ja naprawdę muszę co
                        niektórych tutaj wychowywac?! Zapytaj Matki jak powinieneś się zachowac w takiej
                        sytuacji. - ŻAŁOSNE!

Po trzecie: Wszystko, co dotyczy tego forum dotyczy także mnie.
                        • Gość: Elbinger Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.07, 23:47
                          To nie zmienia faktu, że i tak faworyzujezs Holsztyn człowieku z Elbląga!
                          • the_jazz Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( 18.02.07, 23:54
                            Jesteś nienormalny Elbinger. Ślepy fanatyk z Ciebie, nic więcej.
                            • Gość: Elbinger Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 12:45
                              Po czwarte. Skoro tak dbasz o wizerunek Elbląga to czemu w takim razie nie
                              reagujesz na zaczepki tychz Olsztyna. Mimochodem puszczasz ich żarty i obelgi, a
                              muszę cię uświadomić, że to też wpływa na wizerunek miasta . Gdy takie żarty
                              pójdą w świat to ludzie zaczną wierzyć, że to prawda, bo jak powiedizał Joseph
                              Goebbels - "Kłamstwo powtarzane setki razy staje się prawdą". To tylko
                              potwierdza, że jesteś w jakiś sposób powiązany z Olsztynem. Przestań się
                              wreszcie zachowywać jak Walendziak.
                              Po piąte. Nie zgrywaj tu przed nami wielkiego moderatora. Jak możesz mówić, że
                              wszystko co piszą na tym forum jest dla ciebie. Przecież to nie twoje forum
                              tylko Elblążan. Chyba, że uważasz się za jakiegoś boga tutaj - w takim razie, oh
                              prowadź nas!!!
                              Po szóste. Żebyś nie stracił twarzy jako moderator proponuję ci, abyś zachował
                              się z honorem i przekazał tę funkcję komuś kto zna się na sprawach Elbląga,
                              rozumie jego sytuację polityczną i spoleczne nastroje, kto dysponuje świeżym
                              spojrzeniem na te sprawy. Mam na myśli oczywiście Alfika.
                              • Gość: Rem Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 18:34
                                Czyli -pucz !!! Zróbcie Alfika moderatorem !!! Cappo di tuti cappi :) :) :)
                                Paranoja przecież musi mieć wroga Elbinger... Bezwzględna walka z wrogiem jakże
                                łączy niektórych. Już pomijam fakt że wystawiasz Alfika na modertora nie
                                wiedząc czy się zgodzi... Ale przecież aż tak w ciemno nie grasz, więc wiesz że
                                sie zgodzi... Skoro wiesz że się zgodzi to skąd? Ano skontaktowaliście się poza
                                forum. A skoro skontaktowaliście się poza forum to zapewne ustalony jest juz
                                scenariusz pozbawienia Jazz'a funkcji moderatora... Myślę jednak że to wam nie
                                wyjdzie bo Ty Ferdek i Alfik macie przynajmniej jednen słaby punkt... A jaki?
                                Może wiesz?
                                Ps. Totalitaryzm pożera kolejne ofiary to znamy z historii. Nawet Ci którzy
                                czują się dziś bezpiecznie mogą być pewni że prędzej czy później też staną się
                                wrogiem bo "WRÓG ZAWSZE MUSI BYĆ" !!! :) :) :) :) :) Gry operacyjne Elbinger
                                wymagają jednak kompetencji... nie przykładaj rąk do pustej butelki... :) :) :)
                                • Gość: Elbinger Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 18:46
                                  Jaki znowu totalitaryzm? Jacy wrogowie? Czemu znowu bredzisz i popadasz w dziką
                                  histerię? Ja tylko napisałem z przymrużeniem oka, co myślę o pewnych sprawach i
                                  jak to wygląda, a ty mi tu jakieś dziwne wyrzuty robisz. A Alfik nadaje się na
                                  moderatora, bo zna się na sprawach Elblążkowa. Nigdy bym nie pomyślał, że masz
                                  takie jazdy. A Jazz mowił, że to tylko ja, alfik i Generallo gadamy głupoty na
                                  forum. Ciekwae czy cieie zbeszta za to. Pewnie nie, bo stoi po stronie Olsztyna...
                                  • Gość: Rem Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 19:11
                                    Nie bujaj Elbinger. Jazz mówił że Ty Ferdek i Alfik zachowujcie się tu chamsko -
                                    i że nawet Generallo się tak nie zachowywał... Naginanie faktów nie służy Ci.
                                    • Gość: alfik Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.elb.vectranet.pl 19.02.07, 19:30
                                      Jazzman,przeginasz pale,czasami odpowiadam chamstwem za chamstwo,a ty nawet nie
                                      potrafisz wykasowac postow jakiegos imbecyla o nicku Leon,jestes chlopie do
                                      kitu,zaden z ciebie moderator.
                                      • Gość: Rem Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 19:46
                                        Alfik nie pogrążaj się... To że Elbinger wysunął wniosek wybrania Cię na admina
                                        powinno raczej powstrzymać Cię od bezbośredniego atakowania obecnego admina...
                                        Przynajmniej udawaj skromniejszego jeśli już nie jesteś... Ty widzę jednak nie
                                        masz "tego taktu" i jedziesz po całości. Przebieraj nogami na to "zaszczytne
                                        stanowisko" bardziej subtelnie... :) :) :)
                                      • Gość: Elbinger Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 20:30
                                        Podpisuję się pod tym wszystkimi 4 rękami!
                                      • the_jazz Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( 19.02.07, 23:26
                                        Uśmiałem się po pachy Panowie, dziękuję :`)
                                        Jesteście po prostu niesamowici w tym co piszecie.

Nie chcę tu powielac słów wypowiedzianych przez innych forumowiczów, ale
                                        POGRĄŻACIE SIĘ. Smutne jest to, że ludzie z całej Polski muszą patrzeć na Waszą
                                        błazenadę.

Tak jak ostatnio napisałem, nie kasowałem Waszych komentarzy tylko po to, aby
                                        pokazac wszystkim jaki poziom prezentujecie. Alfik na moderatora? To jest
                                        naprawdę dobre! :D Już go widzę jako przewodniczącego partii ludzi
                                        nienawidzących Olsztyn, która zrzesza fanatyków pokroju Elbingera. No właśnie,
                                        Elbinger powiedz mi co Ty masz z tego, że trzymasz równo paluszek alfikowi i nie
                                        śmiesz go skrzywic? Jesteś szantażowany? A może obiecał Ci jakiś order i wysokie
                                        stanowisko w jego armii, he? No to teraz Cię uspokoję...

Otóż administratorzy gazety.pl zostali o wszystkim poioformowani i za pewne
                                        zasmuci Was informacja, że nie macie w nich żadnego wsparcia. Wręcz przeciwnie -
                                        mam w stosunku do Was szczególne prawo jeśli chodzi o moderowanie. Mało tego,
                                        cyt. "Jeśli nadal będzie źle albo gorzej - daj znać, możemy ich zablokować".
                                        Także uważajcie bo teraz jesteście obserwowani nie tylko przeze mnie. Od tej
                                        pory będę się Wam przyglądał jeszcze dokładniej i nie będę musiał się tłumaczyc
                                        z każdego wyciętego posta. Jeśli uznam, że coś zmierza w kierunku, który do tej
                                        pory zwykliście sobie obierac, to takie wątki po prostu będą znikac z forum.

Czas odkazić to miejsce z Waszego prostactwa i ignorancji.
                                        Albo Wy zmienicie swoje usposobienie, albo my zrobimy coś innego. Jakby nie było
                                        to forum na pewno zmieni się na lepsze.

Pozdrawiam i życzę dobrej nocy.
                                        • Gość: Elbinger Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 00:01
                                          Nie o to chodzi. Ty po prostu ne reagujesz na to, gdy ktoś z Olsztryna próbuje
                                          nam ubliżać. Czy w takich momentach też wysyłasz skargi? Nie! Czy kiedykolwiek
                                          próbowałeś walczyć, gdy na forum Elbląga pojawiało się chamswo ze strony
                                          Olsztyna? Nie! Ty walczysz tylko przeciw ludziom z twego wlasnego miasta, co
                                          jest tu dla nas wszystkich niezrozumiałe. więc powtarzam jeszcze raz - gdy ktoś
                                          wymyśla jakieś durne teksty o elblągu i potem ludzie z zewnątrz się tego
                                          nasłuchaja też sobie wyrabiają o nas opinię, ale czy ty chociaż raz złożyłeś
                                          skargę na takich oobników jak Leon albo światowy? Po prostu w sytuacjach
                                          zapalnych stajesz przeciw nam, a pozwalasz na chamstwo ze strony Olsztyniakó. To
                                          zastanwaijące... Gdybym ja byl tu modem zrobiłbym już dawno porządek.
                                          • the_jazz Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( 20.02.07, 01:07
                                            Opowiadasz głupoty Elbinger. Dla porównania niejednokrotnie wchodziłem na forum
                                            Olsztyna i czytałem jaką tam "wiochę" robicie - aż ręcę opadają.
                                            Proszę Cię, nie zabieraj głosu w imieniu wszystkich tutejszych forumowiczów bo
                                            tak naprawdę poza alfikiem i ferdkiem chyba nie masz tutaj większej ilości
                                            sojuszników. Dla wielu osób, z którymi mam tu kontakt stanowi/stanowicie jedynie
                                            pośmiewisko w tym momencie.
                                            Byłem na tym forum spory kawałek czasu przed Tobą i gdybyś sprawdził moją osobę
                                            trochę bardziej szczegółowo to ugryzłbyś się język zanim nazwałbyś mnie anty
                                            elblążaninem lub posłańcem Olsztyna.

Jeśli widzisz jakiś temat, który pośrednio lub bezpośrednio atakuje Ciebie lub
                                            nasze miasto w sposób w głupawy i nieuzasadniony to poczekaj najpierw trochę.
                                            Daj mi to zauważyc i zając się sprawą. Myślisz, że ja nie robię nic innego tylko
                                            siedzę tu i czekam na każdą nową wiadomosc, żebym mógł ją zmoderowac? Nie bądź
                                            śmieszny... Zanim zaczniesz marudzic i kręcic nosem, odczekaj - i tak jestem
                                            tutaj kilkadziesiąt razy dziennie. Chyba żaden z dotychczasowych moderatorów nie
                                            poświęcał tyle czasu i uwagi temu miejscu co ja. A jeśli nawet nie zauważę
                                            czegoś to najpierw powiadom mnie o tym poprzez prywatną wiadomosc lub maila
                                            (prosiłem o to już wcześniej), a nie od razu się mazgaisz, że zły Jazz nie
                                            kasuje uszczypliwej wypowiedzi olsztynianina bo tak naprawdę ma nas gdzieś. Jak
                                            dziecko w piaskownicy. Poza tym kto Ci w ogóle każe regowac na tego typu
                                            zaczepki z którejkolwiek strony? Nie możesz byc ponad to? Nie potrafisz zachowac
                                            dystansu i nie zniżac się do pewnego poziomu? Prędzej czy później takie tematy
                                            będą kasowane i uzbrój się wreszcie w cierpliwosc, ok?

Następnym razem zanim znów publicznie obrzucisz mnie błotem zastanów się dwa
                                            razy czy nie zrobiłeś tego zbyt pochopnie. Alfik ma chyba na Ciebie zły wpływ.
                                            • Gość: Elbinger Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 01:29
                                              Alfik nie ma na mnie żadnego wpływu tylko rozumiemy się w 100% w pewnych
                                              sprawach, więc w żaden sposób na mnie nie wpływa.

> Myślisz, że ja nie robię nic innego tylko
                                              > siedzę tu i czekam na każdą nową wiadomosc, żebym mógł ją zmoderowac?

Skoro nie starcza ci czasu weź do pomocy alfika, a jak nie jego to przy najmniej
                                              ferdka albo genrello.
                                              • Gość: poirytowany Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.elblag.dialog.net.pl 20.02.07, 02:18
                                                Naucz się czytac czlowiek ! przeciez jasno napisal ze czasu ma duzo i poswienca
                                                go na forum nie/
                                                • Gość: Elbinger Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 11:06
                                                  Ale najwidoczniej za mało, żeby robić porządek!!! Zacznij myśleć a nie się irytować!
                                            • generallo Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( 20.02.07, 12:53
                                              Ja też wolę z nimi nie dyskutować,
                                              gdyż ich poziom poniża nasze forum :(
                                    • Gość: Elbinger Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 20:32
                                      > Jazz mówił

Czy ty uważasz, że to jazz mowi jest święte? Nie wiedziałem. My odpowiadamy
                                      tylko chamstwem na chamstwo i taka jest prawda. W ogóle po co tu zaglądasz i
                                      wypowiadasz sie na tematy co ciebie nie dotyczą.
                                      • Gość: Leon Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 21:00
                                        Na tematy co ciebie nie dotyczą... co ciebie. Ha ha ha. Jaka kulturka słowa. To
                                        już jest wtórny analfabetyzm.Rycerzyki emblonga do leczenia. Czas w którym nie
                                        byłem na forum wyłonił chore jednostki. Emblongi usuńcie chore wrzody. Są to
                                        jak widzę trzy wrzody.1. Syn UFO z Melmak jak sam napisał łazi do ginekologa.
                                        2. Elbinger - słabo piszący student z popapraną psychiką mitomana 3. Ferdek
                                        Aushwitz szara eminencja główny kameleon i jest jeszcze jeden ale przysechł bo
                                        zboczenia dobrze leczone wysychają. Tak więc leczenie intensywne. Jedziecie z
                                        nimi NA TOLKMICKO (droga bliżej zalewu lepiej im zrobi i lubią kręte drogi)a
                                        potem do Fromborka. Znani są tam tylko wystarczy na recepcji powiedzieć - NIE
                                        POLEPSZYŁO SIĘ. Oni już będą wiedzieć co i jak. Dostaną taką szprycę że nie
                                        będą wiedzieć gdzie półnoć a gdzie południe. No trudno że się tak dzieje ale to
                                        już koniecznść. Jak widać gdy mnie nie było gryżli wszystkich nawet własnego
                                        admina. Tam dostaną oddzialne sale to się nie pozagryzają. Pozdrawiam. Postaram
                                        się przypilnować teraz leczenia.
                                        • Gość: Elbinger Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 21:32
                                          A tobie potrzebna porządna, relaksacyjna kąpiel błotna na bagnach i szuwarach.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka