Gość: Elbinger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 22:13 A było już tak spokojnie. No coż, zawse muszą zdarzyć się jacyś awanturnicy forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=56&w=56486268&a=57479914 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Rem Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 22:19 Elbinger proponuję żebyś zrobił listę "awanturników" i "spokojnych obywateli". Ciekawe tylko na którą listę siebie wpiszesz... :) :) :) :) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elbinger Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 22:24 Skoro ja mam ją tworzyć to na żadną! Wracaj spowrotem do Tworek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rem Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 22:28 "Skoro ja mam ją tworzyć to na żadną!". A dlaczego chcesz siebie pominąć?... ;) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elbinger Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 22:31 Wracaj do sowjej warmińskiej chaty. To jest forum Elbląga, a Pomorze to nie twoje rejony. Idę spać i oddaję cię w ręce alfika, generallo i ferdka. Nie spodziewaj się miłego powitania, bo wróciłeś niczym grypa rozkładająca to forum od środka. WRACAJ NA WARMIĘ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rem Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 22:36 A dlaczego nie odpowiedziałeś na pytanie? Zbyt trudne? ... :) :) :) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elbinger Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 22:38 Z tego prostego powodu, że nie muszę ci na nie odpowiadać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rem Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 22:39 Generallo, Alfik, Ferdek i Elbnger... Czterej jeźdźcy Apokalipsy... ;) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elbinger Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 22:41 Rem - Judasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rem Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 22:42 Mimo wszystko jakoś Cię lubię :) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elbinger Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 22:45 > Mimo wszystko jakoś Cię lubię :) :) :) Nie denerwuj mnie na wieczór! Nara Odpowiedz Link Zgłoś
nervenarzt Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( 16.02.07, 22:45 REM witaj! Miło Cie znowu widzieć:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rem Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 23:11 Twoja wypowiedź jakże gryzie się z tematem :) Ambisentencja... :) Dzięki ale nie zagrzeję miejsca tu zbyt długo, bo pewnie już jutro sciągnę na siebie ogień krzyżowy elbląskich CKM-ów ;) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elbinger Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 23:23 Ale ty jesteś jednak ciemny. Tak się dać omotać pierwszej lepszej kobitce. Hehe. Ty chyba faktycznie nie skończyłeś jeszcze liceum! Skoro wiesz, że ściągniesz na siebei ogień to po kiego tu włazisz i bruździsz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rem Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 23:40 Nie dam się nikomu omotać... :) Nie martw się jestem dobrze ugruntowany... Co do ognia - to podobnie jak i Ty lubię to :) :) :) Pod warunkim że ktoś gra fair... Liceum? Ciemny? Bruździsz? To nie mój poziom wybacz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elbinger Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 23:52 > Co do ognia - to podobnie jak i Ty lubię to :) :) :) Skończ z twą swoją marną psychologią, bo nikt się na to nie nabierze. A "ognie" nie znoszę, ale muszę się bronić tak samo zawzięcie jak bohaterscy obrońcy Elbląga podczas 2 wojny, gdy ktoś mnie bez powodu atakuję. Poraz kolejny dokonałeś nietrafnej analizy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 09:37 elbinger ty bohaterski? ty raczej tchorzliwy i glupi jestes... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elbinger Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 10:38 Tchórtzliwy to jesteś ty i cała twoja olsztyńska banda. Nawet podać swojego nicka. Odpowiedz Link Zgłoś
generallo Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( 17.02.07, 09:36 Gość portalu: Elbinger napisał(a): > A było już tak spokojnie. No coż, zawse muszą zdarzyć się jacyś awanturnicy > > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=56&w=56486268&a=57479914 Marną reputację to ma pan Lech Kaczyński i jego brat premier :( Ich rządy ośmieszają nasz kraj w Europie i na świecie :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfik Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.elb.vectranet.pl 17.02.07, 13:11 Generallo,to ty sam siebie osmieszasz,sluchajac massmediow,siegnij czasami do szarych komorek,jezeli takowe posiadasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rem Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 15:24 Elbinger napisałeś: "bohaterscy obrońcy Elbląga podczas 2 wojny..." A kto to taki Elbinger? Kim byli ci bohaterzy? Mógłbyś uściślić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elbinger Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 16:08 Jakto kto? Przecież piszę, że obrońcy! A kto bronił miasta? Żołnierze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rem Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 18:03 Tyle to wiemy ale jacy żołnierze? Jakiej armii, jakiej dywizji etc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elbinger Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 19:19 nie pamiętam i nie chce mi się specjalnie dla ciebie szukać. Poza tym jest to nie istotne. Chodiz o sam fakt, że obrońcami byli żołnierze, ktorzy bronili miasta do upadłego. Nara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rem Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 20:44 Dziękuje za wyjaśnienie. No to rzeczywiście dużo wiesz o swoim mieście. I oczywiście wiesz że na wojnie walczą ŻOŁNIERZE. Jesteś bardzo bystrym obserwatorem życia drogi Elbinger. Ty zdaje się jesteś studentem... a przepraszam - jaka Gdańska uczelnia ma zaszczyt tak kształcić swoich studiujących? :) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elbinger Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 21:28 Ale ty jesteś tępy. Gdy mowimy o bohaterach Westerplatte czy wymineiamy oddział, w którym słyżyli? Dowodcę? Mało kto to wie. Chodzi o sam fakt, że byli to żołnierze, którzy bronili tego co swoje! Odpowiedz Link Zgłoś
generallo Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( 17.02.07, 18:21 Gość portalu: Elbinger napisał(a): > Jakto kto? Przecież piszę, że obrońcy! A kto bronił miasta? Żołnierze! Tyle że ci żołnierze to byli Niemcy :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elbinger Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 19:17 > Tyle że ci żołnierze to byli Niemcy :( No i co z tego? To było ich miasto, walczyli w obornie własnych domów i rodzin bo Pan H. miał ich juz głęboko gdzieś, a mimo to walczyli do ostatniej kropli krwi. A może według ciebie bohaterami byli żołnierze ruscy. Poczytaj sobie trochę na temat ich "balowania" w Elblągu po tym jak zdobyli miasto to zrozumiesz, że nie zasługują oni na miano "żołnierz", a co dopiero "bohater". Jak przeczytasz i dowiesz się to wtedy odpisz, a ja przyjmę twoją pokorę. Nara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rem Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 20:57 Cóż przykro mi że faszystów nazywasz bohaterami. Być może dla Pana Elbingera są. Ja natomiast zwiedzałem Oświęcim Treblinkę Majdanek Sztutthof... Nie podzielam zdania że w Wermachcie SS SA LW i innych formacjach hitlerowskich służyli bohaterzy 2 wojny światowej... Podobnie jak w armii CCCP. Choć zapewne poszczególni ludzie po jednej i po drugiej stronie zasługują na uznanie to jednak ogólne stwierdzenie gloryfikujące hitlerowców jakoś nie brzmi rozsądnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elbinger Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 21:27 Po pierwsze Elbląga bronil Wermacht, a nie SS. Jakbyś byl trochę bardziej poinformowany to byś wiedizał, że w SS służyli "prawdziwi" naziści i fanatycy, a Wermacht to było zwykłe mięso armatnie. Ba! Nawet nie wiesz, że formacje SS i Wermachtu nie przepadały za sobą. W Wermachcie służyło o ile dobrze pamiętam 80-tys. Polakow! Oczywiście Wemracht ma zbrodnie na sumieniu, ale nie większe niż SS i na pewno nie większe niż Armia Czerwona. Poza tym za rządów Stalina zginęło więcej ludzi niż za Hitlera i oba te państwa nas napadły, a mimo to nadal jesteś uprzedzony tylko i wyłącznie do Niemców. Propaganda PRLu zrobiła ci wodę z mózgu i wygląda na to, że całą swoją wiedzę na ten temat opierasz na "Cztrech pancernych"!!! Ja natomiast nie gloryfikuję Wermachtu tylko patrzę obiektywnie - jako na zwykłych żołnierzy, którzy tak naprawdę mieli gdzieś tą całą goebbelsowską propagandę, walczyli tylko po to by przeżyć, bronili swojego miasta, w ktorym się wychowywali i swych rodzin tak długo jak mogli. To dziwne Rem, że gloryfikujesz Armię Czerwona mimo, że dokonała tylu zbrodniu na ziemiach polskich co SS. Jak sobie pcozytasz to zrozumiesz, że ich nie obchodziło czy to Polak czy Niemiec. Słuchałem relacji uczestników tamtych wydarzeń więc mam obraz tego wszystkiego, a ty masz obraz "Czterech pancernych" i wpojonej przez lata PRLu nienawiści do Niemców. Nara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rem Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 21:46 Przeczytaj jeszcze raz moją wypowiedź. Tylko proszę dokładnie. I nie wciskaj mi że gloryfikuję armię CCCP. Pisałem tylko że daleki jestem od gloryfikowania Wermachtu nazywając ich "bohaterami 2 wojny". To wszystko. A co do obrony ELbląga to wiedz że w Wermachcie nie przypisywano żołnierza do miasta... Tak zresztą jak w każdej innej armii. Stalingradu nie bronili żołnierze ze Stalingradu, Berlina żołnierze z Berlina, Wrocławia żołnierze z Wrocławia... choć zapewne jakiś odsetek "tubylców" występował wynikający z rachunku prawdopodobieństwa przydziału mobilizacyjnego a nie sentymentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elbinger Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 21:59 Widzę, że masz skromne pojęcie o działaniach wojennych. Nikt tu nikogo nie przydzielał. Elbląga bronili żołnierze, którzy operowali na tym terenie przez cały czas. Częśc to napewno była ekipa z innych miast, które padły. To jednek nie zmienia faktu, że dzielnie bronili swojego miasta. Ja też nie nazywam Wermachtu bohaterami wojny i nigdzie nic takiego nie pisałem. Piszę o konkretnym przypadku miasta i tych, ktorzy go bronili tego miasta. Innymi słowy - bohater sam w sobie :) Tak na marginesie polskie wojska też dokonywały zbrodni, ale na mnijeszą skalę. Erwin Rommel był w Wermachcie i mozna uznać goza bohatera, ale sam fakt, że był w Wermachcie od razu to niweluje. Podobnie Grigorij Żukow z Armii Czerwonych Kryminalistów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rem Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 22:18 "ale muszę się bronić tak samo zawzięcie jak bohaterscy obrońcy Elbląga podczas 2 wojny"... To przecież Twoje słowa... "Widzę, że masz skromne pojęcie o działaniach wojennych. Nikt tu nikogo nie > przydzielał. Elbląga bronili żołnierze, którzy operowali na tym terenie przez > cały czas" Akurat tu nie masz racji Elbinger. Jak znajdę w żródłach co to za dywizja broniła ELbląga to napiszę co to za "Elblążanie"... Choć i tak wiadomo że 90% to żołnierze z Westfalii Brandenburgii Bawarii i innych "landów" wycofujący się ze wschodu. Między 1941 a 1945 żołnierzy wermachtu w Elblągu było zapewne kilku i to na urlopie... :) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elbinger Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 22:32 7 piechoty i 7 pancerna nieuku. Nara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rem Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 22:42 Tu masz ciekawy artykuł "nieuku". 72.14.221.104/search? q=cache:svdZ9_DfumAJ:www.elbing.gabo.pl/wyzwolenie.html+walki+o+elbl%C4% 85g&hl=pl&ct=clnk&cd=2&gl=pl&lr=lang_pl Masz słabą wyszukiwarkę :) :) :) 2 armia Hilkca... Aha i skończ z epitetami bo ja też potrafię wyzywać... Naucz się choć odrobiny kultury... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elbinger Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 22:57 7 piechoty i 7 pancerna nieuku. O walkach o Elbląg wiem wszystko i czytalem setki różnych opracowań. Nara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rem Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 23:22 Robisz postępy. Jeszcze kilka godzin temu wiedziałeś tylko że żołnierze a teraz wiesz wszystko. Jak chcesz to możesz :) :) :) ale z tym "bohaterskim wermahtem" to grubo przesadziłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elbinger Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 23:43 Bo po prostu nie chcaiło mi się z tobą gadać. Z niczym nie przesadziłem. Skoro bronili swojego miasta to jak najbardziej można ich uznać za bohaterów, tak samo jak obrońców Westerplatte. Jesteś uprzedzony i nie potrafisz patrzeć obiektywnie. Idź już spać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rem Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.07, 23:03 www.elbing.gabo.pl/wyzwolenie.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elbinger Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.07, 23:51 Ten link to już setki razy widziałem. To są słowa żywcem przepisane z książki pochądzej z roku bodajże '78, więc samo to mowi o "faktach" tu zawartych :) Odpowiedz Link Zgłoś
generallo Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( 17.02.07, 18:20 Ja je posiadam ale jak widzę większości tu obecnych ich brakuję :( A ja osobiście nie aprobuję polityki PIS-u i jego "osobistości" :( Już nam pogorszyli stosunki z Niemcami,Rosją i UE :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rem Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.07, 10:41 PiS PiSem Generallo ale czy Ty też uważasz że Wermacht broniący Elblaga to byli bohaterzy 2 wojny? ;) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elbinger Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.07, 11:55 Ale ty jestś GŁUPI! Jak możesz mówić, że Wermacht to bohaterowie 2 wojny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rem Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.07, 12:05 A kto to napisał? "ale muszę się bronić tak samo zawzięcie jak bohaterscy obrońcy Elbląga podczas 2 wojny". Zresztą nie chce mi się z Tobą gadać. Nara! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elbinger Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.07, 12:28 Ja to napisałem, ale ty jesteś albo tępy albo nie umiesz czytać co się do ciebie pisze. Napisałem wyraźnie, że chodzi mi o ELBLĄG i jego OBRONĘ!!! Ale ty jako człowiek, który żyje stereotypami usłyszałeś tylko "Wermacht" i "bohatersko" i reszta już się dla ciebie nie liczyła, więc jej nie czytałeś. Od rzu zacząłeś krzyczeć, że mówię o całym Wermachcie. Jesteś jak te moherowe babcie co usłyszały, że dziadek Tuska był w Wermachcie!!! Wygląda no to, że twój światopogląd nie sięga dalej niż znop siana na terenie twojej mazurskiej posiadłości. Odpowiedz Link Zgłoś
the_jazz Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( 18.02.07, 12:53 Bardzo fajnie sobie dyskutujecie Panowie i tak trzymac, jednak chcialbym zwrocic uwagę na niepotrzebne inwektywy. Elbinger, nie atakuj drugiej osoby tylko dlatego, ze się z Toba nie zgadza. Rem Cie jeszszcze nie obrazil, za to Ty go kilkakrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elbinger Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.07, 13:47 Po pierwsze jesteś z Elbląga więc broń ludzi z Elbląga - chyba, że faktycznie jesteś posłańcem Olsztyna na tym forum. skoro jesteś taki antyaelbląski to nie nadajesz się, aby być adminem tego forum. Po drugie to Rem mnie obraża wmawiając mi, że uważam Wermacht za bohaterów - mimo, że kilkakrotnie pisałem mu o co mi tak naprawdę chodzi Po trzecie to nie dotyczy ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
ferdek.schichau Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( 18.02.07, 19:21 Fakt, a juz myslalem ze to tylko ja mam jakas obsesje na temat antyelblaskosci szanownego admina. Ale moze juz niedlug! I nie wazne co mam na mysli;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elbinger Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.07, 20:35 No właśnie. Przecież to nie dotyczyło Jaza tylko mnie i Remika. to my między sobą prowadzilismy konwersację i otworzylismy przed sobą nasze światłe umysły :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rem Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.07, 21:25 Tu nie ma indywidualnych rozmów. Zresztą sama forma i nazwa "forum" świadczy że rozmowa ma charakter otwarty. Każdy może się wypowiedzieć zarówno na temat wątku rozmowy jak i jego formy... Tym bardziej admin. A to że mnie obrażasz Elbinger- to jest chyba widoczne. Używasz inwektyw typu "nieuku" "głupi" "tępy". Poprosiłem Cię o zrezygnowanie z nich ale na daremnie... Natomiast nadal twierdzę że Elbląga bronili wprawdzie zaciekle żołnierze wermachtu , lecz nie nazwałby ich "bohaterskimi obrońcami Elbląga podczas 2 wojny". Marginalne może tu być skąd pochodzili, lecz sądzę że zdecydowana większość wermachtowców pochodziła z innych miast. To wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
the_jazz Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( 18.02.07, 22:26 Po pierwsze - fakt, że jestem z Elbląga nie oznacza, że będę bronił jego głupio kwaczących mieszkańców. Jeśli ktoś pierniczy jak potłuczony i zachowuje się niepoważnie, to na pewno nie będę przyklaskiwał i zgadzał się we wszystkim z tą osobą tylko dlatego, że urodziliśmy się/mieszkamy w jednym mieście. Zależy mi na pozytywnym wizerunku naszego miasta i samych elblążan, ale przy udziale takich ludzi jak Ty, jest to niemożliwe, niestety. Przynosicie wstyd wszystkim normalnym ludziom w tym mieście, którzy właśnie przez Was skutecznie wyłączyli się z aktywnego udzielania się na tym forum, a szkoda. Z chamstwem i prostactwem trzeba walczyc, ale w takich sytuacjach ludzie rozumni zazwyczaj oddalają się i nie biorą udziału w tych Waszych dziecinnych gierkach. Ktoś wcześniej słusznie napisał: "gdzie te czasy, gdzie zmartwieniem był generallo". Elbinger, alfik, ferdek, Wy jesteście jeszcze gorsi! Generallo przynajmniej nigdy nie był chamem na tym forum i nigdy nie atakował innych. > Po drugie to Rem mnie obraża wmawiając mi, że uważam Wermacht za bohaterów - > mimo, że kilkakrotnie pisałem mu o co mi tak naprawdę chodzi Rusz głową człowieku, tyle razy Cie o to prosiłem. Czy ja naprawdę muszę co niektórych tutaj wychowywac?! Zapytaj Matki jak powinieneś się zachowac w takiej sytuacji. - ŻAŁOSNE! Po trzecie: Wszystko, co dotyczy tego forum dotyczy także mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elbinger Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.07, 23:47 To nie zmienia faktu, że i tak faworyzujezs Holsztyn człowieku z Elbląga! Odpowiedz Link Zgłoś
the_jazz Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( 18.02.07, 23:54 Jesteś nienormalny Elbinger. Ślepy fanatyk z Ciebie, nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elbinger Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 12:45 Po czwarte. Skoro tak dbasz o wizerunek Elbląga to czemu w takim razie nie reagujesz na zaczepki tychz Olsztyna. Mimochodem puszczasz ich żarty i obelgi, a muszę cię uświadomić, że to też wpływa na wizerunek miasta . Gdy takie żarty pójdą w świat to ludzie zaczną wierzyć, że to prawda, bo jak powiedizał Joseph Goebbels - "Kłamstwo powtarzane setki razy staje się prawdą". To tylko potwierdza, że jesteś w jakiś sposób powiązany z Olsztynem. Przestań się wreszcie zachowywać jak Walendziak. Po piąte. Nie zgrywaj tu przed nami wielkiego moderatora. Jak możesz mówić, że wszystko co piszą na tym forum jest dla ciebie. Przecież to nie twoje forum tylko Elblążan. Chyba, że uważasz się za jakiegoś boga tutaj - w takim razie, oh prowadź nas!!! Po szóste. Żebyś nie stracił twarzy jako moderator proponuję ci, abyś zachował się z honorem i przekazał tę funkcję komuś kto zna się na sprawach Elbląga, rozumie jego sytuację polityczną i spoleczne nastroje, kto dysponuje świeżym spojrzeniem na te sprawy. Mam na myśli oczywiście Alfika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rem Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 18:34 Czyli -pucz !!! Zróbcie Alfika moderatorem !!! Cappo di tuti cappi :) :) :) Paranoja przecież musi mieć wroga Elbinger... Bezwzględna walka z wrogiem jakże łączy niektórych. Już pomijam fakt że wystawiasz Alfika na modertora nie wiedząc czy się zgodzi... Ale przecież aż tak w ciemno nie grasz, więc wiesz że sie zgodzi... Skoro wiesz że się zgodzi to skąd? Ano skontaktowaliście się poza forum. A skoro skontaktowaliście się poza forum to zapewne ustalony jest juz scenariusz pozbawienia Jazz'a funkcji moderatora... Myślę jednak że to wam nie wyjdzie bo Ty Ferdek i Alfik macie przynajmniej jednen słaby punkt... A jaki? Może wiesz? Ps. Totalitaryzm pożera kolejne ofiary to znamy z historii. Nawet Ci którzy czują się dziś bezpiecznie mogą być pewni że prędzej czy później też staną się wrogiem bo "WRÓG ZAWSZE MUSI BYĆ" !!! :) :) :) :) :) Gry operacyjne Elbinger wymagają jednak kompetencji... nie przykładaj rąk do pustej butelki... :) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elbinger Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 18:46 Jaki znowu totalitaryzm? Jacy wrogowie? Czemu znowu bredzisz i popadasz w dziką histerię? Ja tylko napisałem z przymrużeniem oka, co myślę o pewnych sprawach i jak to wygląda, a ty mi tu jakieś dziwne wyrzuty robisz. A Alfik nadaje się na moderatora, bo zna się na sprawach Elblążkowa. Nigdy bym nie pomyślał, że masz takie jazdy. A Jazz mowił, że to tylko ja, alfik i Generallo gadamy głupoty na forum. Ciekwae czy cieie zbeszta za to. Pewnie nie, bo stoi po stronie Olsztyna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rem Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 19:11 Nie bujaj Elbinger. Jazz mówił że Ty Ferdek i Alfik zachowujcie się tu chamsko - i że nawet Generallo się tak nie zachowywał... Naginanie faktów nie służy Ci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfik Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.elb.vectranet.pl 19.02.07, 19:30 Jazzman,przeginasz pale,czasami odpowiadam chamstwem za chamstwo,a ty nawet nie potrafisz wykasowac postow jakiegos imbecyla o nicku Leon,jestes chlopie do kitu,zaden z ciebie moderator. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rem Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 19:46 Alfik nie pogrążaj się... To że Elbinger wysunął wniosek wybrania Cię na admina powinno raczej powstrzymać Cię od bezbośredniego atakowania obecnego admina... Przynajmniej udawaj skromniejszego jeśli już nie jesteś... Ty widzę jednak nie masz "tego taktu" i jedziesz po całości. Przebieraj nogami na to "zaszczytne stanowisko" bardziej subtelnie... :) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elbinger Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 20:30 Podpisuję się pod tym wszystkimi 4 rękami! Odpowiedz Link Zgłoś
the_jazz Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( 19.02.07, 23:26 Uśmiałem się po pachy Panowie, dziękuję :`) Jesteście po prostu niesamowici w tym co piszecie. Nie chcę tu powielac słów wypowiedzianych przez innych forumowiczów, ale POGRĄŻACIE SIĘ. Smutne jest to, że ludzie z całej Polski muszą patrzeć na Waszą błazenadę. Tak jak ostatnio napisałem, nie kasowałem Waszych komentarzy tylko po to, aby pokazac wszystkim jaki poziom prezentujecie. Alfik na moderatora? To jest naprawdę dobre! :D Już go widzę jako przewodniczącego partii ludzi nienawidzących Olsztyn, która zrzesza fanatyków pokroju Elbingera. No właśnie, Elbinger powiedz mi co Ty masz z tego, że trzymasz równo paluszek alfikowi i nie śmiesz go skrzywic? Jesteś szantażowany? A może obiecał Ci jakiś order i wysokie stanowisko w jego armii, he? No to teraz Cię uspokoję... Otóż administratorzy gazety.pl zostali o wszystkim poioformowani i za pewne zasmuci Was informacja, że nie macie w nich żadnego wsparcia. Wręcz przeciwnie - mam w stosunku do Was szczególne prawo jeśli chodzi o moderowanie. Mało tego, cyt. "Jeśli nadal będzie źle albo gorzej - daj znać, możemy ich zablokować". Także uważajcie bo teraz jesteście obserwowani nie tylko przeze mnie. Od tej pory będę się Wam przyglądał jeszcze dokładniej i nie będę musiał się tłumaczyc z każdego wyciętego posta. Jeśli uznam, że coś zmierza w kierunku, który do tej pory zwykliście sobie obierac, to takie wątki po prostu będą znikac z forum. Czas odkazić to miejsce z Waszego prostactwa i ignorancji. Albo Wy zmienicie swoje usposobienie, albo my zrobimy coś innego. Jakby nie było to forum na pewno zmieni się na lepsze. Pozdrawiam i życzę dobrej nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elbinger Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 00:01 Nie o to chodzi. Ty po prostu ne reagujesz na to, gdy ktoś z Olsztryna próbuje nam ubliżać. Czy w takich momentach też wysyłasz skargi? Nie! Czy kiedykolwiek próbowałeś walczyć, gdy na forum Elbląga pojawiało się chamswo ze strony Olsztyna? Nie! Ty walczysz tylko przeciw ludziom z twego wlasnego miasta, co jest tu dla nas wszystkich niezrozumiałe. więc powtarzam jeszcze raz - gdy ktoś wymyśla jakieś durne teksty o elblągu i potem ludzie z zewnątrz się tego nasłuchaja też sobie wyrabiają o nas opinię, ale czy ty chociaż raz złożyłeś skargę na takich oobników jak Leon albo światowy? Po prostu w sytuacjach zapalnych stajesz przeciw nam, a pozwalasz na chamstwo ze strony Olsztyniakó. To zastanwaijące... Gdybym ja byl tu modem zrobiłbym już dawno porządek. Odpowiedz Link Zgłoś
the_jazz Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( 20.02.07, 01:07 Opowiadasz głupoty Elbinger. Dla porównania niejednokrotnie wchodziłem na forum Olsztyna i czytałem jaką tam "wiochę" robicie - aż ręcę opadają. Proszę Cię, nie zabieraj głosu w imieniu wszystkich tutejszych forumowiczów bo tak naprawdę poza alfikiem i ferdkiem chyba nie masz tutaj większej ilości sojuszników. Dla wielu osób, z którymi mam tu kontakt stanowi/stanowicie jedynie pośmiewisko w tym momencie. Byłem na tym forum spory kawałek czasu przed Tobą i gdybyś sprawdził moją osobę trochę bardziej szczegółowo to ugryzłbyś się język zanim nazwałbyś mnie anty elblążaninem lub posłańcem Olsztyna. Jeśli widzisz jakiś temat, który pośrednio lub bezpośrednio atakuje Ciebie lub nasze miasto w sposób w głupawy i nieuzasadniony to poczekaj najpierw trochę. Daj mi to zauważyc i zając się sprawą. Myślisz, że ja nie robię nic innego tylko siedzę tu i czekam na każdą nową wiadomosc, żebym mógł ją zmoderowac? Nie bądź śmieszny... Zanim zaczniesz marudzic i kręcic nosem, odczekaj - i tak jestem tutaj kilkadziesiąt razy dziennie. Chyba żaden z dotychczasowych moderatorów nie poświęcał tyle czasu i uwagi temu miejscu co ja. A jeśli nawet nie zauważę czegoś to najpierw powiadom mnie o tym poprzez prywatną wiadomosc lub maila (prosiłem o to już wcześniej), a nie od razu się mazgaisz, że zły Jazz nie kasuje uszczypliwej wypowiedzi olsztynianina bo tak naprawdę ma nas gdzieś. Jak dziecko w piaskownicy. Poza tym kto Ci w ogóle każe regowac na tego typu zaczepki z którejkolwiek strony? Nie możesz byc ponad to? Nie potrafisz zachowac dystansu i nie zniżac się do pewnego poziomu? Prędzej czy później takie tematy będą kasowane i uzbrój się wreszcie w cierpliwosc, ok? Następnym razem zanim znów publicznie obrzucisz mnie błotem zastanów się dwa razy czy nie zrobiłeś tego zbyt pochopnie. Alfik ma chyba na Ciebie zły wpływ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elbinger Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 01:29 Alfik nie ma na mnie żadnego wpływu tylko rozumiemy się w 100% w pewnych sprawach, więc w żaden sposób na mnie nie wpływa. > Myślisz, że ja nie robię nic innego tylko > siedzę tu i czekam na każdą nową wiadomosc, żebym mógł ją zmoderowac? Skoro nie starcza ci czasu weź do pomocy alfika, a jak nie jego to przy najmniej ferdka albo genrello. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poirytowany Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.elblag.dialog.net.pl 20.02.07, 02:18 Naucz się czytac czlowiek ! przeciez jasno napisal ze czasu ma duzo i poswienca go na forum nie/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elbinger Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 11:06 Ale najwidoczniej za mało, żeby robić porządek!!! Zacznij myśleć a nie się irytować! Odpowiedz Link Zgłoś
generallo Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( 20.02.07, 12:53 Ja też wolę z nimi nie dyskutować, gdyż ich poziom poniża nasze forum :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elbinger Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 20:32 > Jazz mówił Czy ty uważasz, że to jazz mowi jest święte? Nie wiedziałem. My odpowiadamy tylko chamstwem na chamstwo i taka jest prawda. W ogóle po co tu zaglądasz i wypowiadasz sie na tematy co ciebie nie dotyczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leon Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 21:00 Na tematy co ciebie nie dotyczą... co ciebie. Ha ha ha. Jaka kulturka słowa. To już jest wtórny analfabetyzm.Rycerzyki emblonga do leczenia. Czas w którym nie byłem na forum wyłonił chore jednostki. Emblongi usuńcie chore wrzody. Są to jak widzę trzy wrzody.1. Syn UFO z Melmak jak sam napisał łazi do ginekologa. 2. Elbinger - słabo piszący student z popapraną psychiką mitomana 3. Ferdek Aushwitz szara eminencja główny kameleon i jest jeszcze jeden ale przysechł bo zboczenia dobrze leczone wysychają. Tak więc leczenie intensywne. Jedziecie z nimi NA TOLKMICKO (droga bliżej zalewu lepiej im zrobi i lubią kręte drogi)a potem do Fromborka. Znani są tam tylko wystarczy na recepcji powiedzieć - NIE POLEPSZYŁO SIĘ. Oni już będą wiedzieć co i jak. Dostaną taką szprycę że nie będą wiedzieć gdzie półnoć a gdzie południe. No trudno że się tak dzieje ale to już koniecznść. Jak widać gdy mnie nie było gryżli wszystkich nawet własnego admina. Tam dostaną oddzialne sale to się nie pozagryzają. Pozdrawiam. Postaram się przypilnować teraz leczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elbinger Re: Powrót ludzi o marnej reputacji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 21:32 A tobie potrzebna porządna, relaksacyjna kąpiel błotna na bagnach i szuwarach. Odpowiedz Link Zgłoś