alfik45 02.03.08, 12:34 Moze cos wiecie,bo juz wroble zaczynaja cwierkać:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: swiatowy Re: Czy Platforma Obywatelska planuje nowy podzia IP: *.range86-134.btcentralplus.com 02.03.08, 12:42 Kto teraz jest "wroblem"nr 1 w elblagowie bo chyba juz nie ten co po powiecie nawalony jezdzil? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elbinger Re: Czy Platforma Obywatelska planuje nowy podzia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.08, 13:22 Z tego co pamiętam to cos oni kiedyś wspominali, że też nie są zadowoleni z nowego podziału i chcieli zwiększyć liczbę województw. Oby coś się w tej kwetii ruszyło. W końcu mineło już 9 lat od kiedy wbito naszemu miastu nóż w plecy i wbrew woli mieszkańców przyłączono do województwa, którego nazwy nie będę głośno wypowiadał :( Może w przyszłym roku, w 10 rocznicę kuriozalnej reformy zrobią nam miłą niespodziankę i albo stworzą wojewodztwo albo oddadzą Pomorzu :) Jednak czy nasze lewackie władze maista pójdą na tą propozycję czy znowu postąpią miastem jak ze swoją zabawką i w walce o stołki oleją głos ludu Elblaga? Możemy mieć tylko nadzieję, że potakiewicze pokroju Dziewiałtowskeigo czy Walendziaka już odzeszl iw zapomnienie... Ale tymczasem Alfik czekajmy spokojnie i rośnijmy w siłę. Jeszcze przyjdzie czas, że Olsztyn wyciągnie po nas rękę, a wtedy powiemy, że patrzymy na zachód a nie wschód :) Odpowiedz Link Zgłoś
mreck Re: Czy Platforma Obywatelska planuje nowy podzia 02.03.08, 14:31 co mnie bedzie obchodził olsztyn jak juz nie będziemy w wa-ma? i co mam się cieszyć, ze wejdziemy do pomorskiego? taki sam syf jak wa-ma tylko stolica bardziej głodna. w stolicy wa-ma wystarczy pozamiatać i ustawić trochę swiateł. Ludzi ucywilizować, wybudowac obwodnicę, zeby mozna było przejechać bokiem. tymczasem trójmiasto ma problemy i potrzeby milion razy przekraczajace problemy całego wa-ma, a budzet nie taki znowu wielki. ja tam jestem za odebraniem siedziby województwa olsztynowi i ptzeniesienia jej do Lidzbarka Warmińskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
alfik45 Re: Czy Platforma Obywatelska planuje nowy podzia 02.03.08, 15:12 A kto mowi ,ze pomorskie to taki miód?Gdyby Gdansk,Sopot,Gdynia,jako aglomeracja,zostaly wyodrebnione z budzetem z wojewodztwa pomorskiego,wowczas bylaby wieksza przejrzystość-komu i ile,a tak Trojmiasto zzera wiekszosć srodkow ,przeznaczonych dla calego regionu.Osobiście ,jestem za przeniesieniem siedziby wojewodztwa,np do Tczewa,albo Starogardu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Czy Platforma Obywatelska planuje nowy podzia IP: 78.88.180.* 02.03.08, 17:46 Slyszalem,ze maja skasowac male powiaty i łączyc je ,po kilka w wieksze,na tej bazie tworzyc cos jak wojewodztwo,a te maja byc skupione w regionach,ktorych siedzibami mają byc najwieksze polskie osrodki miejskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: legwan Re: Czy Platforma Obywatelska planuje nowy podzia IP: 195.47.201.* 04.03.08, 14:14 do Lidzbarka warmińskiego? to chyba tylko po to, żeby Marszałek Protas miał bliżej do pracy i nie trzeba było tyle bulić z publicznej kasy na jego dojazdy do Olsztyna. Pomyśleć, że są takie dziwne państwa gdzie ministrowie jeżdzą do roboty środkami masowej komunikacji.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fromborczanka Re: Czy Platforma Obywatelska planuje nowy podzia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.08, 20:46 A we Włocławku się burzą... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=76520517 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Czy Platforma Obywatelska planuje nowy podzia IP: 78.88.180.* 04.03.08, 21:26 A ja jestem za wolnym i samorzadnym miastem Elbląg,niezaleznym od zadnych innych osrodkow,moze to i utopia,ale dla miasta i okolic byłoby tak najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elbinger Re: Czy Platforma Obywatelska planuje nowy podzia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.08, 21:28 Widzę, że fromborzanie też nie są zadowoleni z rządów Olsztyna. Jak to możliwe...przecież to Warmia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fromborczanka Re: Czy Platforma Obywatelska planuje nowy podzia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.08, 22:08 Po pierwsze: nie "fromborzanka" tylko fromborczanka :) Po drugie: istotnie podział przypisuje nas do warmii, ale bliżej nam niewątpliwie do elbląga. a obecny podział admi. uważam za chory i tyle. Osobiście wolałabym zyc w pomorskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alegra do fromborczanki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.08, 07:26 a moze w elblaskim? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elbinger Re: Czy Platforma Obywatelska planuje nowy podzia IP: *.mofnet.gov.pl 05.03.08, 07:42 > Po pierwsze: nie "fromborzanka" tylko fromborczanka :) Zwracam honor w takim razie :) > Osobiście wolałabym zyc w pomorskiem. I takie informacje są najlepsze. Możemy liczyć na Frombork, gdy nadejdzie "ta" chwila! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jożin z bażin Re: Czy Platforma Obywatelska planuje nowy podzia IP: 195.47.201.* 05.03.08, 14:00 A nie lepiej od razu do Kaliforni? to byłoby dopiero życie! cóż, skoro Frombork to historyczna kolebka Warmii, pierwotnie termin Warmia odnosił sie tylko do Fromborka...gdyby Kopernik miał dostęp do forum to pewnie juz przewracałby sie w grobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elbinger Re: Czy Platforma Obywatelska planuje nowy podzia IP: *.mofnet.gov.pl 05.03.08, 14:46 A co ma piernik do kopernika? Chcą być w pomorzu to niech chcą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Czy Platforma Obywatelska planuje nowy podzia IP: 78.88.180.* 05.03.08, 16:27 Ale przeciez Warmia była księstwem biskupim,oficjalnie przynależala do wojewodztwa malborskiego,integralnej części tzw.Prus Krolewskich,czy jak kto woli-Pomorza Nadwislańskiego,z tym,ze miala absolutna autonomię i wojewoda malborski nie mial tutaj nic do gadania.Dzisiejsze Mazury,to dawne Prusy Książęce,lennik Rzeczypospolitej,spadkobierca państwa zakonnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fromborczanka Re: Czy Platforma Obywatelska planuje nowy podzia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.08, 17:39 Z historycznego punktu widzenia, rzeczywiście jestesmy niezaprzeczalnie bardzo ważną częścią warmii, ale aktualnie należy sentymenty z przeszłości odłożyc na półke i zająć się bieżącym rozwojem i perspektywami na przyszłość. I tu niestety (albo stety) okazuje sie, że cywilizacyjnie i mentalnie dużo bliżej fromborkowi do elbląga i trójmiasta niz olsztyna. Dlatego tak wazny jest dalszy rozwój elbląga , który oznacza jednoczesny rozwój mojego miasta. Przekop mierzei, rozbudowa portu w e-gu, ściągnięcie większej liczby inwestorów typu maag czy alstom zapewni napływ wysoko wykwalifikowanej kadry. Z kolei rozbudowa sieci hotelowej dla niemieckich ( i nie tylko) turystów, rewitalizacja kanału ostródzko- elbląskiego będzie alternatywą dla aktualnego zwiedzania tych rejonów przez zagranicznych gości jedynie przejazdem, w drodze do obwodu kaliningradzkiego. A gdyby udało się nadać elblągowi miano miasta wojewodzkiego lub przynajmniej przekazano mu część kompetencji ze stolicy woj., rozwiązałby się problem odległości związany z usytuowaniem wszystkich ważnych urzedów, ich siedzib głównych - czyli dojazdem z byle pierdołą do olsztyna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fromborczanka 2 Re: Czy Platforma Obywatelska planuje nowy podzia IP: *.range86-141.btcentralplus.com 05.03.08, 20:06 A ja ciesze sie ze w koncu Elblag jedzie na jednym wozku z Fromborkiem przeciez Elblag to prowicjonalne miasto,ktore za nascie lat nie bedzie liczylo nawet 100 tys Na dodatek wyniszczylo doszczetnie Braniewo.Teraz wskazowki co i jak przychodza z Olsztyna w kopercie i tak powinno byc natomiast zamiast przekopu proponowalabym wodospad Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fromborczanka Re: Czy Platforma Obywatelska planuje nowy podzia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.08, 20:49 yhy, milcz waść - wstydu oszczędź;) Jak tak dalej pójdzie, to prędzej frombork straci prawa miejskie (policz ile ludzi, w szczególności młodych, wyjechało za pracą na wyspy, do usa albo krajow skandynawskich). O to ci chodzi?? Bo mi osobiście zalezy na jak najlepszej jakości zycia, dlatego poprę wszelkie akcje społeczne w naszym regionie, które się do tego przyczynią. kopać mierzeję!! Odpowiedz Link Zgłoś
antypajac.1 Re: Czy Platforma Obywatelska planuje nowy podzia 05.03.08, 21:34 szanowna fromborczanko,jakbys nie wiedziala,fromborczanka2 pochodzi z olsztyna,a wiec na pewno mocno zalezy jej[mu]na dobru calego regionu,w tym i fromborka.co udowadnia kazdym slowem na tym forum.nieprawdaz swiatowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek do fromb2 Re: Czy Platforma Obywatelska planuje nowy podzia IP: 78.88.180.* 05.03.08, 21:40 Światowy,przestań juz wreszcie nadawać,jak z zacietego analogu,zmieniłes pleć,czy moze sie wykastrowaleś?A moze jestes transwestytą?Siedz sobie spokojnie na tym zmywaku i mysl,jakim Olsztyn jest potęznym miasteczkiem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fromborczanka Re: Czy Platforma Obywatelska planuje nowy podzia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.08, 10:22 Czyżbyś niejaki światowy vel fromborczanka2 realizował swoje ambicje w gronie ciapatych taplając sie w płynie do mycia naczyń? Hahahah, miło wiedzieć. Taplaj się dalej :) A czy taka nieuzasadniona przemądrzałość , rozdwojenie jaźni i nieokreślona płeć (a moze przy okazji i orientacja) są typowe dla wszystkich mieszkańców twojego miasteczka?? Składam serdeczne kondolencje;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elbinger Re: Czy Platforma Obywatelska planuje nowy podzia IP: *.mofnet.gov.pl 06.03.08, 10:39 Jak trochę dłużej pobędziesz na tym forum to zrozumiesz, ze to nie są jedyne oznaki ich nieokrzesania. Po prostu lubią robić z siebie pajaców :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fromborczanka Re: Czy Platforma Obywatelska planuje nowy podzia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.08, 12:26 I to jest ich osobistą tragedią :) A tak na poważnie, to czy nie da się tu rozwinąć żadnej dłuższej merytorycznej dyskusji?? Trolle są zabawne, ale co za dużo to i świnia nie chce..... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
alfik45 Re: Czy Platforma Obywatelska planuje nowy podzia 06.03.08, 16:46 Mozna rozwinąc i nawet trzeba,tez uwazam,ze Frombork razem z Braniewem dawno juz stracily gospodarcze wiezi ze stolicą wojewodztwa,jezeli chodzi o ich warmińskość,to pozostaje chyba jedynie historia,ta koscielna.To ze Olsztyn skasowal nadzalewowke i kolej Braniewo-Elblag przez Bogaczewo,swiadczy jedynie o zasciankowości rzadzacych tym wojewodztwem,ale coz,mozemy tylko rozlozyc bezradnie rece,albo zorganizowac się jakos,w celu walki z ludzką glupotą i niekompetencją.Miasta wasze rozwijaly sie do momentu nowej"ofermy" administracyjnej,wszyscy stracilismy,nikt nie zyskal,po co zlikwidowano wojewodztwo elblaskie,nie mozna bylo jakos bylego naszego regionu ,metoda ewolucji,stopniowo ,integrowac z Pomorzem?Polską rządzili,rządzą i będą rządzić nieudacznicy,tępaki i przyglupy,oczywiście nie dotyczy to wszystkich. ' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elbinger Re: Czy Platforma Obywatelska planuje nowy podzia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.08, 17:19 No co ty mówisz Alfik? Prze9cież PKP jest prywatna firmą i w 100% apolityczną :) Decyzja o skasowaniu nadzalewówki i skierowaniu pociągów z Braniewa na Olsztyn wcale nie zależała od władz "stolicy" :) Tak samo jak utworzenia połączenia Elbląg - Braniewo przez Olsztyn. Władze Olsztyna na pewno nie byłyby tak głupie, żeby kazać jeździć ludziom z Braniewa do Elbląga przez Olsztyn :) A tak na serio - kiedy weszcie wejdzie konkurencja dla PKP? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fromborczanka Re: Czy Platforma Obywatelska planuje nowy podzia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.08, 17:53 hmmm... a widzisz, odnośnie rozwoju mojego miasteczka przed ową "ofermą adm.", to z racji młodego wieku nie jestem kompetentną osobą, żeby go oceniać, ale pokolenie moich rodzicow oraz starsze twierdzi, że i za rządów elbląga niewiele pieniędzy spływało na prowincję (F-rk, B-wo itp.). Każda stolica ciągnie głównie do siebie, a dzieli się dopiero, gdy dosięgnie ją przesyt środków, czyli chyba nigdy. Uważam jednak, że z racji naprawdę dużej bliskosci F-rka i E-ga, zyskalibyśmy choćby na dobrej infrastrukturze komunikacyjnej (nowa nawierzchnia na drodze nr 504), bo przecież dojazd do stolicy musi zapewniać komfort jazdy:) Być moze zrealizowano by także projekt kolejki wąskotorowej w miejsce zlikwidowanej nadzalewowej trasy PKP. No a marzeniem moim jest rozbudowa portu w Elblągu,a przez to rewitalizacja całego pasa nadzalewowego w rejonie mojego miasta pod kątem budowy przystani jachtowej. Tak więc olsztyn olsztynem, ale mojemu miastu bliżej do zachodu (zarówno geograficznie jak i mentalnie). A jedyną "korzyścią" z przynależności do olsztyna i niestety tamtejszej bardzo prężnie działającej archidiecezji, jest założenie w moim mieście siedziby caritasu... Tak więc czekam na jakieś oddolne inicjatywy Elblążan (pewnie szybciej społeczne niż polityczne) i zobowiązuję się do rozpowszechniania ich także w swoim rodzinnym mieście:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elbinger Re: Czy Platforma Obywatelska planuje nowy podzia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.08, 19:40 Dokładnie! Elbląg powinien współpracować z całym pasem nadzalewowym w celu stowrzenia silnego regionu - przede wszystkim turystycznego. Razem raźniej! :) Powstalby swoisty efekt synergii. Ale nasze działania zapewne skutecznie byłyby forsowane (nieoficjalnie) przez naszą stolicę :( Przecież dla nich jest ważniejsze są jeziorka i kilka bagienek.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fromborczanka Re: Czy Platforma Obywatelska planuje nowy podzia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.08, 20:15 Miałes na mysli negowanie czy też "ukręcanie głowy" projektom przez władze centralne? Niewykluczone, ale mam nadzieję, że aż tak źle by nie było. Elbląg to duże miasto, mieszka w nim sporo inteligentnych i aktywnych społecznie ludzi, skrzyknijcie się i zacznijcie działać. A wtedy my, drobne mieściny, które same boją się zabrać głos, tez podniesiemy głowy i razem z wami zaczniemy walczyc o swoje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elbinger Re: Czy Platforma Obywatelska planuje nowy podzia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.08, 20:30 Niestety doga mieszkanko Fromborka społeczność Elbląga nie potrafi podjąć inicjatywy ani wyjśc na ulicę. Dobrym tego przykładem były legendarne juz konsultacje społeczne gdzie 99% osób wypoweidizało się za Gdańskiem, a mimo to wrzucono nas gdzie wrzucono. Mieszkańcy nie zrobili nic aby to oprotestować. Tak samo jest teraz. Nagle pojawiło się kilku posłow, którzy negują przekop Mierzei i coraz więcej Elblążan zaczyna wątpić w ten projekt! Skandal. Tylk odlatego, że gdieś tam usłyszeli coś w TV i boją się "stanąć okoniem"! :( Odpowiedz Link Zgłoś
fromborczanka Re: Czy Platforma Obywatelska planuje nowy podzia 07.03.08, 21:22 A moze po prostu brakuje wam lidera?? Jednej odważnej przedsiębiorczej osoby (organizacji), która swoją twarzą rozreklamuje ideę? Bo jesli sprawą zajmują się wszyscy, to tak naprawde nie zajmuje sie nią nikt... Odpowiedz Link Zgłoś
alfik45 Re: Czy Platforma Obywatelska planuje nowy podzia 07.03.08, 18:37 Fromborczanko,w niektorych sprawach musze przyznać Ci rację,bo ktore grabie grabią od siebie?Ale zauważ jedno,Elblag,bedąc siedzibą wojewodztwa rozwijal infrastrukturę calego regionu,mam tu na mysli chociazby kwidzyński IP,czy malborską Malmę,browar w Braniewie,juz niestety nie istniejacy,czy chociazby przejscie graniczne Gronowo- Mamonowo,uważasz,ze za wladzy olsztyńskiej mielibyscie cos takiego? Budowa berlinki na odcinku Elblag-Grzechotki,wraz z przejsciem granicznym,przykladow jwst wiele.Coz moze dac nam Olsztyn? Biedę,biedę,biedę... Odpowiedz Link Zgłoś
fromborczanka Re: Czy Platforma Obywatelska planuje nowy podzia 07.03.08, 21:19 Nie wiem z czyjej inicjatywy rozpoczęto wspomniane przedsięwzięcia - jeśli Elbląga, to tylko wypada mi się cieszyc i liczyć na to, że może jednak uda się Wam zainicjować rozłam terytorialny województwa i przełamiecie ten impas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fromborczanka2 Re: Czy Platforma Obywatelska planuje nowy podzia IP: *.zone2.bethere.co.uk 06.03.08, 20:10 Elblag nie przynalezy do ani nie tworzy zadnego regionu .Lezy miedzy Warmia i Mazurami a Pomorzem a schede po zrujnowanym bylym wojewodztwie elblaskim przejal na szczescie Olsztyn .Dopiero teraz Frombork,Braniewo i inne warminskie miejscowosci zaczynaja powoli odzywac.Mial na to 25 lat zeby realizowac swoje chore pomysly :przekopy ,wodospady itd teraz zostaje mu wystawic Gierkowi pomnik az do nieba i tyle I nie podszywajcie sie wiesniaki za mieszkancow Fromborka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fromborczanka Re: Czy Platforma Obywatelska planuje nowy podzia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.08, 20:22 Wypraszam sobie tych "wieśniaków" wieśniaku/wieśniaro. Mieszkam tu prawie 30 lat, więc niewiedzy mi nie zarzucaj, a jak chcesz podyskutować, melepeto, to podaj konkretne przykłady. I nie zadzieraj z kobietą o mocno rozbuchanym partriotyzmie lokalnym, bo się nie pozbierasz :P A w jaki sposób braniewo i frombork odzyły?? Wyznacznikiem ma być trochę polbruku na chodnikach i kilka nowych elewacji? Nie rozśmieszaj mnie. Konkrety! konkrety! A Elbląg lezy na Żuławach - to taka kraina geograficzna, wiesz??:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elbinger Re: Czy Platforma Obywatelska planuje nowy podzia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.08, 20:34 > I nie zadzieraj z kobietą o mocno rozbuchanym partriotyzmie lokalnym, > bo się nie pozbierasz :P No! i dobrze przy okazji wiedzieć, że mamy w regionie i kobiety pokroju Joanny d'Arc :) Szkoda, że ansze władze robią to wszystko jakoś tak bez przekonania... Odpowiedz Link Zgłoś
antypajac.1 Re: Czy Platforma Obywatelska planuje nowy podzia 06.03.08, 20:36 ostra babka...he,he.ale sie nadziales na mine swiatowy.teraz pewnie zamilkniesz swoim zwyczajem,co? Odpowiedz Link Zgłoś
leon.1 Re: Czy Platforma Obywatelska planuje nowy podzia 06.03.08, 22:25 O tak. Ostra jest :) Ciekawe czy tylko w jęzorze? O Żuławach dziewczyna czytała -czyli jak na elblążanina(kę) wydaje się całkiem wyedukowana. I patriotka... Rzekłbym elbląska Wanda Wasilewska... ale do rzeczy. Elbląg leży na Żuławach... to fakt. Może więc w końcu usłyszymy tu odpowiedź na często zadawane Wam pytanie: To co do diabła robicie w woj. Warmińsko-Mazurskim??? Jesteście tam gdzie Was przydzielą? Jeśli ktoś zapisałby Was do rosyjskiej kolonii to też byście się na to godzili??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fromborczanka Re: Czy Platforma Obywatelska planuje nowy podzia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.08, 22:55 No przeciez nie elblążanka, tylko fromborczanka i do tego ostra w każdej dziedzinie życia - juz się bój:) Wyedukowana jestem owszem, bo po pierwszym semestrze studiów na waszej marnej niestety jakości pożal się Boże olsztyńskiej uczelni szuwarowo-bagiennej przeniosłam się w zacne mury Uniwersytetu Gdańskiego. Tobie tez by się to chyba przydało, bo z ortografią coś kiepściutko;) A co do przypisania Żuław do woj. w.-m., to niech się lepiej miejscowi wypowiedzą. I na koniec apel do sanitariusza z sanatorium we Frombrku, który w którymś wątku donosił o hospitalizacji pana Leona: pacjent znow uciekł!!! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
leon.1 Re: Czy Platforma Obywatelska planuje nowy podzia 06.03.08, 23:53 Ha ha ha ha. Tak myślałem. W damskie ciuszki sie przebierasz transwestyto? "To nas mało co nie wykastrowali a ty sobie cycki przyprawiasz cyganie jeden!!!?" Ha ha ha ha :) Fromborczanka... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elblazanin Re: Czy Platforma Obywatelska planuje nowy podzia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.08, 07:18 Leon idz juz do domu, i taki ma sukcesy zawodowe, hahaha, chyba w tym, ze wykopal prosciej row od kolegi;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fromborczanka Re: Czy Platforma Obywatelska planuje nowy podzia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.08, 09:35 Leon, biedaku, co jest z tobą nie tak? Nie potrafisz rozmawiać z kobietami, więc wmawiasz mi transwestytyzm? Rozmawiałes juz o tym ze swoim psychiatrą? Wyduś z siebie iskierkę inteligencji i przyłącz się do rzeczowej rozmowy lub nie odzywaj się w ogóle. Hmmm.... a jeśli nie jesteś w stanie przyjąć do wiaomości mojej płci i jeśli ma to powodować u ciebie dalsze rozhwiania emocjonalne (widać już wyraźne ześlizgi myślowe), to mogę ci zaproponować małe tete-a-tete we Fromborku - może gdy mnie zobaczysz, uwierzysz i twój stan ulegnie poprawie, czego ci szczerze życzę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elblazanin Re: Czy Platforma Obywatelska planuje nowy podzia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.08, 09:42 Leon wlasnie pokazal ze jest czubem;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elbinger Re: Czy Platforma Obywatelska planuje nowy podzia IP: *.mofnet.gov.pl 07.03.08, 09:52 To co innych ludzi jest nienormalne u leona stanowi normę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fromborczanka Re: Czy Platforma Obywatelska planuje nowy podzia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.08, 10:03 naturalnie w poście powyżej miało byc "rozchwianie", a nie "rozhwianie", ot taka mala literówka...;) Odpowiedz Link Zgłoś
mreck Re: Czy Platforma Obywatelska planuje nowy podzia 07.03.08, 10:24 brawo Fromborczanko. Czy mogłabys się zalogować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elbinger Re: Czy Platforma Obywatelska planuje nowy podzia IP: *.mofnet.gov.pl 07.03.08, 12:08 Co ty masz z tym logowaniem? Nagabujesz wszystkich do rejestracji. Ja bym z chęcią to zrobił niestety nick ktorego używam jest już zajęty, a na dodatek osobnik, ktory zarejestrowal się pod nickiem "Elbinger" w ogóle się tu nie udziela! Odpowiedz Link Zgłoś
mreck Re: Czy Platforma Obywatelska planuje nowy podzia 07.03.08, 12:16 wiesz, zbyt wielu podszywańców róznej maści sie tu kreci. nie mam problemów z odróznieniem poważnych osobników od niepoważnych, ale nawet leona.1 stać na to minimum szacunku dla czytacza forumowego by zadać sobie trud zalogowania. Myslę, ze tak jest prościej, dyskusje nawet złośliwe sa bardziej czytelne. Odpowiedz Link Zgłoś
mreck Re: Czy Platforma Obywatelska planuje nowy podzia 07.03.08, 12:19 elbingerze, mofnet.gov.pl jest domeną ministerstwa finansów. nie masz obaw korzystając z państwowego komputera i państwowej sieci w czasie pracy że w koncu jakis wkurzony podatnik zechce zrobic z tego sprawę? Odpowiedz Link Zgłoś
fromborczanka Re: Czy Platforma Obywatelska planuje nowy podzia 07.03.08, 12:56 Proszę bardzo :) Odpowiedz Link Zgłoś
alfik45 Re: Czy Platforma Obywatelska planuje nowy podzia 07.03.08, 18:45 Och ,jak miło:) Odpowiedz Link Zgłoś
leon.1 Re: Czy Platforma Obywatelska planuje nowy podzia 07.03.08, 23:43 Fromborczanka ... ha ha ha ha. Wam już się mózgi plasowały chłopcy... :) Ciekawe co jeszcze wymyślisz zabiedzony szczylku :) Skontaktuj się z Alfem ten przynajmniej wysublimował swoją "kosmiczną" tożsamość. Odpowiedz Link Zgłoś
alfik45 Re: Czy Platforma Obywatelska planuje nowy podzia 08.03.08, 10:04 Leonku,znowu zaczynasz trollować,a moze bys mogl rzeczowo podyskutować na tematy naprawdę powazne?Przeciez Olsztyn ,tak naprawdę niczego dobrego nie wnosi do tego wojewodztwa,wręcz przeciwnie,miasto jest postrzegane jako przyslowiowy wrzod na tyłku dla tzw.terenu,zeby to zmienic,nalezaloby chyba zmienić jego mieszkańcow,czy zarzadzajacych wojewodztwem,a to raczej nie jest mozliwe,wiec daj sobie na luz:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Czy Platforma Obywatelska planuje nowy podzia IP: *.elb.vectranet.pl 08.03.08, 10:08 Na poczatek idzie oddzial regionalny PKO w Olsztynie,likwidacja,przyporzadkowanie pod Bialystok,a elblaski -pod Gdańsk,to pewne. Odpowiedz Link Zgłoś
mreck Re: Czy Platforma Obywatelska planuje nowy podzia 08.03.08, 10:35 Żuławy są obecnie podzielone. Ten teren wydarty wodzie musi mieć spójna administrację. zbyt wazny to obszar by pozwolić na degradacje urządzeń melioracynych tylko dlatego, ze marszałkowi wa-ma blizej do Olsztyna. Nic nie mam do Olsztyna, moze sobie wegetować, ale władze wojewódżkie nie dostrzegaja problemów obszaru z którego zbiera sie wiecej rzepaku, przenicy i buraków cukrowych niz z pozostałej części wa-ma. wiem, ze nieopatrznie uzyłem słowa burak, więc leon, ol4 będą odmieniać to słowo na wszystkie sposoby. i niech sobie odmieniają, bo oni muszą w olsztynie barć znaleźć, zeby sobie napar z rumianku posłodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
fromborczanka Re: Czy Platforma Obywatelska planuje nowy podzia 08.03.08, 13:08 Głupi się urodziłes, głupi żyjesz, głupi umrzesz. Nazywasz mnie szczylem, zgredzie, więc strzelam, że masz ok. 45-58 lat, a więc życia pozostało ci juz mniej niz połowa - szybkiego zawinięcia się z tego świata życzę i oczyszczenia pola dyskusji :) Ciao! Odpowiedz Link Zgłoś
alfik45 Re: Czy Platforma Obywatelska planuje nowy podzia 08.03.08, 13:50 fromborczanka napisała: > Głupi się urodziłes, głupi żyjesz, głupi umrzesz. Nazywasz mnie > szczylem, zgredzie, więc strzelam, że masz ok. 45-58 lat, a więc > życia pozostało ci juz mniej niz połowa - szybkiego zawinięcia się z > tego świata życzę i oczyszczenia pola dyskusji :) > Ciao! Fromborczanko,do kogo to?Nie uważasz ze to nieladnie w ten sposob kogos obrazać?Niewiadomo komu i ile jest sądzone,więc wyluzuj mloda kobieto i wszystkiego najlepszego z okazji 8 marca?:) Odpowiedz Link Zgłoś
leon.1 Re: Czy Platforma Obywatelska planuje nowy podzia 08.03.08, 20:28 Kontakt nawiązany... :) Odpowiedz Link Zgłoś
antypajac.1 Re: Czy Platforma Obywatelska planuje nowy podzia 08.03.08, 22:28 cos slabo nawiazany, Leon.chyba nie poczula sie zbyt komfortowo po tym jak poddales w watpliwosc jej orientacje seksualna,poziom wyksztalcenia i co tam jeszcze bylo?aha,doroslosc. jakos malo subtelnie jak na nawiazywanie kontaktu z kobieta,nie uwazasz? Odpowiedz Link Zgłoś
leon.1 Re: Czy Platforma Obywatelska planuje nowy podzia 08.03.08, 22:36 Przede wszystkim stan majątkowy... :) Odpowiedz Link Zgłoś
mreck Re: Czy Platforma Obywatelska planuje nowy podzia 09.03.08, 07:39 wyszło leoś, fromborczanka odkryła żeś szczylek. stawiam na kobiecą intuicję. Odpowiedz Link Zgłoś
leon.1 Re: Czy Platforma Obywatelska planuje nowy podzia 09.03.08, 11:30 To u Was internetowych transwestytów uważa się za kobiety?... :) Odpowiedz Link Zgłoś
mreck Re: Czy Platforma Obywatelska planuje nowy podzia 10.03.08, 11:35 a co dostałeś kwiatka na dzień kobiet? Odpowiedz Link Zgłoś
leon.1 Re: Czy Platforma Obywatelska planuje nowy podzia 10.03.08, 20:55 No Ty pewnie chętnie byś mi dał... :) ale jak uważnie przeczytasz to pisałem o "fromborczance" :) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
mreck Re: Czy Platforma Obywatelska planuje nowy podzia 11.03.08, 08:02 już pędzę czytać uważnie twoje wypociny. haha, ale poziom itd. napisz coś ciekawego to chętnie przeczytam. Odpowiedz Link Zgłoś
alfik45 Re: Czy Platforma Obywatelska planuje nowy podzia 10.03.08, 21:23 Elblag do Pomorza:) Odpowiedz Link Zgłoś
leon.1 Re: Czy Platforma Obywatelska planuje nowy podzia 11.03.08, 16:11 Popieram !!! Elbląg do Pomorza i to jak najszybciej !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
alfik45 Re: Czy Platforma Obywatelska planuje nowy podzia 11.03.08, 17:32 Dzieki Ci,ale slowa to za mało,moze bys cos zacząl dzialać w tym kierunku,potrzeba nam wsparcia:) Odpowiedz Link Zgłoś
leon.1 Re: Czy Platforma Obywatelska planuje nowy podzia 11.03.08, 22:37 Alf mów czego chcecie :) I powiedz czy przypadkiem nie jest tak że chętnie byście podtuczyli się jeszcze chwytając kąski z pańskiego stołu... :) Jeśli nie to jedziemy :) Odpowiedz Link Zgłoś
mreck Re: Czy Platforma Obywatelska planuje nowy podzia 12.03.08, 07:44 ten pański stół to niby olsztyn hehe. to raczej czarna dziura. Odpowiedz Link Zgłoś
leon.1 Re: Czy Platforma Obywatelska planuje nowy podzia 12.03.08, 22:09 Bez względu na nazwę chętnie chwytacie stojąc na dwóch łapkach :) Odpowiedz Link Zgłoś
mreck kradzione nie tuczy 13.03.08, 08:49 jak poucza historia jednego mniasta na O. ;) Odpowiedz Link Zgłoś