Dodaj do ulubionych

Gdzie zamówić meble kuchenne?

12.05.08, 15:20
Proszę o opinie, gdzie w Elblągu można zamówić solidne meble kuchenne na
wymiar. Jakieś wskazówki?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • piszacynaforum Re: Gdzie zamówić meble kuchenne? 12.05.08, 16:04

1.
      "Proszę o opinie, gdzie w Elblągu można
      zamówić solidne meble kuchenne na
      wymiar."

Opinia: najwłaściwszym miejscem
      do zamawiania mebli wydają się
      zakłady meblarskie

2.
      "Jakieś wskazówki?"

Wskazówka1: Katolog Firm w Portel.pl
      www.portel.pl/katalog/lista.php?lg=1&id_kat=47
      www.portel.pl/katalog/lista.php?lg=1&id_kat=121
      Wskazówka2: Panorama Firm
      www.pf.pl/serwis/index.html
      Wskazówka3: ZUMI
      www.zumi.pl/

3.
      "Pozdrawiam"

My również...

• magdas2811 Re: Gdzie zamówić meble kuchenne? 13.05.08, 10:11
        To logiczne, że w zakładach meblarskich, chodziło mi o opinie forumowiczów,
        która firma jest godna polecenia. Wiadomo, iż jest mnóstwo fachowców, a
        wykonujących zlecenie rzetelnie - bardzo mało. Nie jest sztuką zajrzeć w
        wyszukiwarki lub panoramę firm. Proszę o opinie forumowiczów i informacje, które
        z firm meblarskich mogą polecić, biorąc pod uwagę własne doświadczenie i
        problemy lub ich brak z wykonawcami.
        • Gość: xxx Re: Gdzie zamówić meble kuchenne? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.08, 10:07
          Meble AMANDA Kazimierzowo 6c. Profesjonalny projekt i wykonastwo.
        • Gość: jaga Re: Gdzie zamówić meble kuchenne? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.13, 13:04
          Dobrze robi Adastol ,ale ceny wyjęte z kosmosu.
        • Gość: Adrian Re: Gdzie zamówić meble kuchenne? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.13, 22:11
          Pasłęcki meblux jest bardzo konkurencyjny robią fajnie, co do projektantki to ktoś tu miał rację, ale mi robili według mojego projektu,dlatego nie narzekam.
        • Gość: Aldi Re: Gdzie zamówić meble kuchenne? IP: *.tktelekom.pl 24.01.14, 18:55
          Szczerze polecam firmę WOJCIECH www.wojciech-meble.pl. - mam piękną, solidnie wykonaną szafę. Niestety kuchnię zamówiłam w innej konkurencyjnej "firmie" i bardzo żałuję że nie wybrałam Wojciechowskiego.
          • Gość: Krzyś Re: Gdzie zamówić meble kuchenne? IP: *.play-internet.pl 18.04.14, 09:17
            wojciech to partacz od początku było wszystko skopane NIE polecam!!!
      • Gość: Natalia Re: Gdzie zamówić meble kuchenne? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.09, 11:40
        Polecam firmę "Mebleangela".
        Solidnie i w przyzwoitej cenie.
        Pozdrawiam
        Natalka
        • Gość: ZINA Re: Gdzie zamówić meble kuchenne? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.12, 12:03
          Tylko nie pasłęcki meblux,projektantka z mysleniem nie ma nic spólnego,a meble o pożal się Boże.
      • Gość: Piotrek Re: Gdzie zamówić meble kuchenne? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.10, 14:39
        Mebleangela_robili kuchnię i dwie szafy u mojego brata.
        Cenowo konkurencyjni, jakość i wykończenie bez zastrzeżeń.
        Teraz bedą robić projekt mojej kuchni.
        Polecam.
        • Gość: gość Re: Gdzie zamówić meble kuchenne? IP: *.dynamic.chello.pl 16.08.12, 17:25
          Drogi Piotrku, Twoje opinie są chyba sposorowane. Przecież u brata robiła meble firma HENTER i właśnie z tej firmy masz Ty teraz mieć meble. Może parę innych firm robiło szafy u brata?
      • Gość: klient Re: Gdzie zamówić meble kuchenne? IP: *.play-internet.pl 19.01.12, 18:50
        Polecam www.stolarz-elblag.pl ,szybko i na temat.
      • Gość: Ela Re: Gdzie zamówić meble kuchenne? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.12, 11:19
        Ja polecam stolarnie Halmal meble, mam u nich kuchnie i jest solidna i pan stolarz pomógł mi w projekcie. Kuchnia jest ładnia i dobrze wykonana i do tego cena producenta.
        Halmal Meble ul. Malborska a tel. 552354044
        • Gość: Lula Re: Gdzie zamówić meble kuchenne? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.12, 08:35
          DW Meble. Naprawdę solidna firma. Wykonali kuchnie dla mnie, mojej mamie i koleżance, więc mam pojęcie o firmie. Bardzo dobry projektant, a montażyści to prawdziwi fachowcy, nie było dla nich rzeczy nie do zrobienia. Co jeszcze ważne zostawili po sobie porządek. Firma godna polecenia, jak meble to tylko u nich. Zakład produkcyjny w Elblągu. Kontakt do właściciela 601191960.
      • Gość: Aga Re: Gdzie zamówić meble kuchenne? IP: *.elblag.vectranet.pl 20.06.12, 09:39
        Zamawiałam meble u Kupców Żuławskich w Elblągu nie pamiętam który boks jestem zadowolona.Natomiast w EKOPOLU zamówiłam meble do kuchni po 2 latach porozklejały się. Zgłosiłam to i reklamację mi odrzucili,byłam mile obsługiwana jak zamawiałam teraz jestem wrogiem bo śmiałam złożyć reklamację.Zastanówcie się 100 razy zanim zamówicie te meble.Urzędują w E.Leclercu.
        • Gość: daga Re: Gdzie zamówić meble kuchenne? IP: *.elblag.vectranet.pl 15.10.12, 21:44
          racja o ekopolu łachmyty ,wszarze ,oszuści i tyle nigdy ich nie polecę odradzam salon w eklerku brak pojęcia o tym co robią szkoda słów meble po roku szlak trafił szafa się rozleciała mój mąż poprawiał po papudrakach bo półki do ściany były przykręcone na kątowniki plastikowe a śruby w ścianie kręcili bez kołków i te półki się poluzowały a na reklamacji powiedzieli że to nasza wina ,drzwi krzywe masakra wywaliliśmy tą szafę i zamówiliśmy w innej firmie do dzień a noc wykonanie ,obsługa i cena pozdrawiam i ostrzegammmmmm!!!!!!
          • Gość: jestem Gdzie zamówić meble kuchenne?nie w EKOPOL IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.05.13, 01:03
            EKOPOL Wybitnie niesolidny-nie polecam-Zgadzam sie z przedmówcami co do Firmy Ekopol stoisku w Leclerc Elbląg-koszmar jaki mnie dotknął jest skandaliczny -zamierzam poddać ekspertyzie jakość wykonywanych produktów-ich adekwatnośc do ceny ...a szczególnie montaz-to szok-ekipa skandaliczna odwalajaca prace niesłowna-nieterminowa, bez wyobrazni ciągle majaca problem np z samochodem tj informacja dla osób ktore czekaja na przybycie montażystów-taki myk dla klienta niech czeka a co tam:) zero fachowości i wiedzy -montaż na,,śline"bo inaczej tego nie nazwe jak po nawet nieużywanych meblach bez obciązeń one spadaj ze sciany- brakowało tylko czlowieka czy dziecka by moglo dojsc do nieszcześcia...Jakiez bylo nasze zdziwienie po wejsciu do mieszania-szok Dziwie sie jakim cudem tak niesolidna firma utrzymuje sie na rynku?. Czekam na reklamacje a wlasciwie odbiór przez szefostwo mam nadzieje, Jezeli nie podejmie EKOPOL prawidłowych działan naprawczych bede zmuszony podjac dzialania prawne.Nie mozna dawac przyzwolenia za brak odpowiedzialności za swiadczone usługi.
            • Gość: Kala Re: Gdzie zamówić meble kuchenne?nie w EKOPOL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.13, 12:16
              Zgadzam się... co prawda nie zamówiłam u nich mebli, ale sama obsługa beznadziejna, nie potrafią nic pokazać, doradzić a na pomiar jechali 2 tygodnie i w końcu nie dotarli. Teraz się cieszę, bo jeszcze pewnie czekałaby mnie niespodzianka podczas montażu mebli.
              • Gość: gość Re: Gdzie zamówić meble kuchenne?nie w EKOPOL IP: *.play-internet.pl 10.12.13, 14:01
                Nie zgadzam się z opiniami, ja zamawiałam meble w Firmie Ekopol i jestem bardzo zadowolona, fachowa obsługa, montaż ok. Polecam
              • Gość: kasia Re: Gdzie zamówić meble kuchenne?nie w EKOPOL IP: *.play-internet.pl 21.08.17, 18:50
                skoro nie dotarli na pomiar czyli to oni nie chcieli robić mebli i skąd ta wiedza że obsługa beznadziejna oraz ,ze nie potrafią nic pokazać ani doradzić:) trochę to dziwne...
            • Gość: klient Re: Gdzie zamówić meble kuchenne?nie w EKOPOL IP: *.play-internet.pl 08.02.14, 16:01
              nie zgadzam się z opiniami, ja jestem zadowolona z mebli zamówionych w Ekopol polecam. Nie wiem czego ludzie oczekują, przesadzacie z tymi komentarzami. Jeśli ktoś chce zamówić meble to się między znajomymi szuka opinii a nie w necie bo wypisywać to se można cuda wianki. Firma na Firmę też potrafi bzdury pisać bo to konkurencja.
              • Gość: klientka Re: Gdzie zamówić meble kuchenne?nie w EKOPOL IP: *.gdansk.vectranet.pl 16.04.14, 11:44
                A ja odradzam Ekopol, głownie ze względu na jakość obsługi posprzedażowej. Do momentu zapłacenia za meble wszystko jest w miare ok, gdy pojawia sie problem i montazyści i pracownicy biura lekeważą klienta i okazują totalny brak profesjanlizmu. Jakość mebli jak za tą cenę jest znośna, ale obsługa i poprawa usterek (jednej usterki! która niby miała nic być problemem, tylko montazyści nie byli przygotowani na nią w dniu montażu) które niby miałby być załatwione w ciągu kilku dni ciągnie się od miesiąca. No cóż.. czas na kolejny telefon z zapytaniem dlaczego montażyści nie przyjechali w umówionym terminie, po raz kolejny zresztą...
                • Gość: Piotr Re: Gdzie zamówić meble kuchenne? w EKOPOL IP: *.play-internet.pl 18.04.14, 09:22
                  Polecam Ekopol robiłem cały dom kuchnie szafy wszystko przebiegło sprawnie i pomyślnie cena też była ok,jestem bardzo zadowolony ,ze nie skorzystałem z innej oferty innej firmy
                • Gość: klient Re: Gdzie zamówić meble kuchenne? w EKOPOL IP: *.play-internet.pl 09.05.14, 19:35
                  polecam Ekopol, meble zgodne z zamówieniem, wszystko w najlepszym porządku. Bardzo miła obsługa i Szefostwo normalni ludzie. POLECAM
              • Gość: marlena Re: Gdzie zamówić meble kuchenne?nie w EKOPOL IP: *.play-internet.pl 18.04.14, 09:42
                potwierdzam jestem zadowolona z kuchni wykonanej w Ekopol cena była lepsza niż u innych ,lakierowane fronty jak twierdzi mąż lakiernik są wysokiej jakości
                • Gość: gosc Re: Gdzie zamówić meble kuchenne?nie w EKOPOL IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.05.15, 13:10
                  Ciekawe że pozytywne opinie na temat ekopolu zawsze z tego samego IP:) hehe
            • Gość: Klientka Re: Gdzie zamówić meble kuchenne?nie w EKOPOL IP: *.gdansk.vectranet.pl 24.04.14, 22:24
              Potwierdzam, od momentu zapłaty za całość kompletne ignorowanie klienta, montażyści nie przyjeżdżają na umówione terminy na poprawki (poprawki miały się odbyć kilka dni po montażu a minął miesiąc a my nadal upominamy się o wizytę), cały czas mają jakieś wymówki albo po prostu nie przyjeżdzaja i nie odbierają telefonów. W biurze podczas planowania wnętrza szafy wszystko pięknie a podczas montażu okazuję się że część rzeczy trzeba zlikwidować bo fornty uniemożliwiają korzystanie z nich. A w ostatnich 2 tyg rozbrajają mnie wmawiając mi, że dzwonili do mnie w dzień wizyty ale ja nie odbierałam.. a ja nie mam ani jednego nieodebranego połaczenia.. nikt innny nie ma problemu z dodzwonieniem się do mnie, sam właściciel po wielu telefonach do biura dał radę.. a montażyści notorycznie nie mogą, nie jestem w stanie to uwierzyć. Montażyści w dzień spotkanie nie odbierają a po kilku dniach tak i podają nowy termin.. i tak w kółko.. a na pytanie dlaczego nie odbierali słyszę, że mają zakaz odbierania telefonów od klientów.. cyrk. A na początku zrobili bardzo dobre wrażenie.. naparwdę myślałam, że bedzie ok. Jestem rozczarowana i rozgoryczona podejściem pracowników.. niekomu nie polecam i sama więcej nie chce mieć do czynienia z tą firmą.
              • Gość: zawiedziony klient Listpol to ten sam syf IP: *.elblag.vectranet.pl 25.04.14, 12:38
                To co napisałas o Ekopolu mozna równie dobrze napisac i Listpolu podobno rodzinnej firmie Kaczkowskich z Gronowa Górnego. Gamonie, pierdoły, zwykłem kmiotki nie potrafiące zmontowac szafki. Nie polecam Listpolu. Omijac z daleka , a jesli juz sie ktos zdecyduje to nie płacic od razu całej kwoty
              • Gość: klientks Re: Gdzie zamówić meble kuchenne?nie w EKOPOL IP: *.play-internet.pl 03.07.14, 12:42
                Polecam Firmę Ekopol, bardzo wysoka jakość mebli ceny przystępne. Dostałam info o firmie od zadowolonej koleżanki i skorzystałam z ich usług i nie żałuję dalej będę polecać a wizytówką są moje meble. Podobają się wszystkim.
              • Gość: elaliko Re: Gdzie zamówić meble kuchenne?nie w EKOPOL IP: *.adsl.inetia.pl 08.07.15, 13:46
                Niedawno robiono mi kuchnię w IMT MEBLE Z POMYSŁEM z PILONY, SZYBKO, TANIO I TAK JAK SOBIE WYMYŚLIŁAM, PIĘKNĄ MAM TERAZ KUCHNIĘ, POLECAM FIRMĘ P. TUŻYKA.
            • Gość: rafał Re: Gdzie zamówić meble kuchenne? w EKOPOL IP: *.play-internet.pl 09.05.14, 19:41
              A ja jestem bardzo zadowolony z mebli wykonanych przez firmę EKOPOL, zamawiałem u nich meble do kuchni, łazienki, szafy. Firmę polecił mi znajomy, który u nich również robił meble. Salon w E'Leclerc. Zadowolonyyyyyy!!!!!
        • Gość: karolina Re: Gdzie zamówić meble kuchenne? IP: *.elblag.vectranet.pl 15.10.12, 21:50
          ja polecam firmę meble-stefański bardzo fajny facet miła obsługa doradził wysłał projekt ,tak jak na projekcie tak mam w domu kuchnia bardzo ładna szafa tak samo gorąco polecam
          • Gość: ;/ lalal Re: Gdzie zamówić meble kuchenne? IP: *.dynamic.chello.pl 14.04.14, 11:50
            Stefańskiemu sodówka uderzyła do głowy. Zachowuje się jakby wszystkie rozumy pozjadał. Mam porównanie bo zamawiałam po dwóch latach kolejne meble. Wtedy było ok, a teraz pycha i słoma z butów. Dorobkiewicz wielki. Więcej pokory !!!!
      • Gość: Maja Re: Gdzie zamówić meble kuchenne? IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.07.12, 22:20
        Jeżeli potrzebujesz kompleksowej obsługi to polecam Amandę. Może troszkę drożsi niż konkurencja (henter, adastol) ale przynajmniej mają dobre maszyny i zaplecze w ludziach.
        Brygada murarska zepsuła mi projekt a Panowie i tak poradzili sobie z dopasowaniem mebli, co prawda było trochę zachodu ale mam piękną kuchnię i szafę.
        Maja
      • Gość: rafał Re: Gdzie zamówić meble kuchenne? IP: *.adsl.inetia.pl 03.02.15, 21:29
        tylko nie w STYL meble bo Cię oszukają, o dotrzymaniu terminu montażu nie ma mowy. Projektantka z tej firm kłamie w żywe oczy wypiera się tego co obiecywała a na pieniądze za które miała mi oddać czekam już kilka miesięcy. Meble są drogie i bardzo źle wykonane. Przewiercone szafki, obrobione śruby, porysowane fronty no i montaż ciągnący się miesiącami. Klienta traktują jak śmiecia, zero kontaktu i nie wystawili mi faktury. NIE POLECAM !!!!!!!!!!
      • Gość: j Re: Gdzie zamówić meble kuchenne? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.15, 19:55
        uwaga na firme "dąb styl" z inowrocławia !!! www.youtube.com/watch?v=BbUktO1I8gc
    • Gość: Elba Re: Gdzie zamówić meble kuchenne? IP: *.elb.vectranet.pl 12.05.08, 16:06
      Byle nie w firmie koło fabryki domów (przedłużenie Dąbka) - mnóstwo poprawek!!!!!!
    • Gość: tt Re: Gdzie zamówić meble kuchenne? IP: 217.153.60.* 13.05.08, 13:08
      Mam od ośmiu lat mebelki wykonane przez firmę "Elprim-Wika", ul.
      Hetmańska 5/34 i wszystko jest OK.
      Widziałem też fajnie wykonane meble z firmy "Adastol", ul.Krakusa 7.
      • Gość: gosc do TT IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.08, 13:36
        Elprim wika - fatalna obluga klienta, maly wybor, Adastol - bardzo
        drogi! Polecam Almar z debowej - solidnie i tanio cala kuchnie
        zrobili mi za 4,5 tys (frezowane fronty, stol z chromowana rurka i
        inne bajery). Kuchnie mam duza bo 13m2 ze skosami.
        • Gość: as Re: do TT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.08, 13:51
          ALMAR DĘBOWA - zapamiętać;)
          • magdas2811 Re: do TT 13.05.08, 14:16
            dzięki za podpowiedzi! ;-)
        • Gość: tt Re: do TT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.08, 22:46
          Tak jak napisałem, mebelki zamawiane ponad 8 lat temu, więc nie
          wiem, jaka jest teraz obsługa. Patrząc na stronę firmy, to ostro
          rozwinęła się - przedstawiciele na terenie całego karju, jak i za
          granicą.
        • Gość: TT Re: do TT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.08, 23:05
          Almar to padaka
          • Gość: janny74 Re: do TT IP: 82.177.255.* 16.07.09, 01:53
            trochę malo konkretny zarzut... Almar to solidna firma, wywiązali
            sie z umowy, nawet przed terminem, poza tym mili panowie tam pracują
            a mebelki będą na wiele lat polecal w Elblągu ul Dębowa
        • Gość: Ola Re: do TT IP: 129.35.231.* 27.01.09, 10:21
          Potwierdzam wypowiedź TT, w Elprim-Wika na Hetmańskiej jest FATALNA
          OBSŁUGA, zero pomocy i profesjonalizmu, osoba tam pracująca ocenia
          ludzi z pierwszego wrażenia - w 99% jest ono błędne. Może i ktoś nie
          wygląda na "zamożnego", ale skoro tam poszedł i chce zdecydować się
          na ich meble, to widocznie go stać! PORAŻKA. Ze względu na obsługę
          nie zdecydujemy się. Podobno dobre firmy to: AMANDA, ADASTOL,
          DOBROMIR.
          Pozdr.
      • Gość: gość Re: Gdzie zamówić meble kuchenne? IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.06.09, 14:50
        Polecam firmę Lupus na Skrzydlatej
    • Gość: m Re: Gdzie zamówić meble kuchenne? IP: *.adsl.inetia.pl 13.05.08, 20:53
      zdecydowanie odradzam firmę styl na tysiąclecia: fatalna obsługa, mnóstwo poprawek
      • Gość: 1lazio Re: Gdzie zamówić meble kuchenne? IP: *.elb.vectranet.pl 05.07.08, 08:35
        odradzam Henter na malą szafeczke czekalem 1,5 miesiąca
      • Gość: Oczkoś Re: Gdzie zamówić meble kuchenne? IP: 213.192.73.* 09.08.10, 10:06
        Zdecydowanie odradzam firmę Meblostyl.ZUPH., z Zagonowej, niestety
        nie jestem zadowolony zarówno z u sług jak i jakosci wykonania oraz
        ceny. Sa lepsi w Elblągu. Meble wykonane z tandetnego maetriału,
        obsługa małoprofesjonalna (mnóstwo poprawek)i do tego ZERO obsługi
        pogwarancyjnej - zbywanie klienta! NIEPOLECAM.
        • Gość: aśka Re: Gdzie zamówić meble kuchenne? IP: *.10-2.cable.virginmedia.com 18.08.10, 19:55
          Tylko Oczkoś może takie błędy robić...
          • Gość: OkOb Re: Gdzie zamówić meble kuchenne? IP: 46.113.32.* 29.10.10, 20:40
            goopia peezda
        • Gość: Danuta Re: Gdzie zamówić meble kuchenne? IP: *.rev.pro-internet.pl 23.02.15, 10:15
          Popieram. TYLKO NIE MEBLOSTYL p. ROBERTA SZULCA. z Elbląga
          Wykonanie bardzo kiepskie, i nie liczcie na ewentualne poprawki . Pan Szulc jak weźmie pieniądze olewa klienta. W cena również jest nie mała w porównaniu do innych wykonawców.
      • Gość: Aab Re: Gdzie zamówić meble kuchenne? IP: *.adsl.inetia.pl 09.10.14, 21:32
        Ja rownież odradzam te firmę. Nieprofesjonalne podejście do klienta, brak dotrzymywania obiecywanych i wielokrotnie przesuwanych terminów. Jakość mebli przeciętna, pomimo dosyć wysokich cen. Do tego właściciel robi problemy z wydaniem dokumentów gwarancyjnych do zakupionego wyposażenia kuchennego.
      • Gość: Superman Re: Gdzie zamówić meble kuchenne? IP: 195.136.10.* 28.10.14, 03:36
        Nie polecam firmy STYL z Elbląga. Nie profesjonalne podejście do klienta, brak przepływu informacji pomiędzy pracownikami salonów a monterami, nie terminowi, mnóstwo poprawek, poprostu tragedia.
        • agat.ekk Re: Gdzie zamówić meble kuchenne? 18.10.16, 17:31
          Ja również odradzam i przestrzegam przed tą pseudo firmą. Ręce naprawdę opadają jeśli chodzi o ich niekompetencję! Firma lansuje się od jakiegoś czasu na Gdańskich Kowalach mają tam swój salon i masę banerów reklamowych. W salonie przy projekcie i wycenie zapewniają że "będzie pan zadowolony" i faktycznie byliśmy do czasu...
          A oto nasza historia! Od ponad pół roku walczę by dokończyli moją kuchnię którą z wielkimi przebojami budowali kawałek po kawałku. Zaczęło się od przełożenia terminu o 3 tygodnie (co tam pewnie nam się nie śpieszy z kuchnią na nowym mieszkaniu), gdy wreszcie kuchnia dotarła okazało się że: blat jest za krótki o ...30cm (dodam że blat drewniany tak że okres oczekiwania na zrobienie nowego kilka tyg):D fronty szafek są pomylone tam gdzie miały być pełne są z siatki i na odwrót, brakuje odpowiedniej liczby uchwytów do szafek, brakuje półek, brakuje spychaczy przy listwie podłogowej. Oczywiście wszystko miało być pięknie ładnie, zaraz dorobią i wymienią itp. Kierownik produkcji zarzekał się że zrobią jak najszybciej, poczym przekładał terminy parokrotnie nie uprzedzając wcześniej.Trzeba samemu dzwonić i się dowiadywać że jednak nie przyjadą. Gdy w końcu dotarli okazuje się że blat tym razem jest za długi o 50cm!! (na szczęście można przyciąć na kolanie:D) fronty udało się dorobić bez większych potknięć, półek dalej nie ma bo kierownik zapomniał, uchwyt dojechał. Już jest nieźle kuchnia po 2,5 miesiąca zaczyna jakoś wyglądać. Monterzy zapewniają że dorobienie półek to kwestia dnia dwóch niestety trwało kilka tyg. przywieźli ale omyłkowo w innym kolorze niż cała kuchnia (no cóż każdemu może się zdarzyć pomyłka). Na dorobienie kolejnych już we właściwym kolorze, kilka tyg. oczekiwania telefonów nerwów i nie wiem czego jeszcze. Wreszcie są półki ...nie było komu przywieść więc żona musiała sama odebrać z salonu w którym zapewniają że w przyszłym tyg przyjadą je założyć. Klasycznie cisza w eterze sami musimy dzwonić. Po którymś z telefonów kierownik pyta czy sami sobie nie założymy (hellloł wydawało mi się że zapłaciłem za kuchnię z montażem!) Dzisiejszego pięknego dnia mieli być ponownie noooo alllleeee, noooo wiieee paannn nieeee dammmyy raaadyyy jutro na 100%. Tak że nasza przygoda z tą firmą trwa dalej i końca nie widać. Czy jest ktoś kto ma jakieś doświadczenia z tą firmą? Może faktycznie tylko my mamy takiego pecha
          • kasandra23ona7 Re: Gdzie zamówić meble kuchenne? 30.10.16, 17:47
            To samo prosze o kontakt na priv zastanawiamy sie nad pozwem kasandra23ona7@wp.pl
      • Gość: klient Re: Gdzie zamówić meble kuchenne? IP: *.adsl.inetia.pl 11.02.16, 11:46
        Meble-Style z Elbląga - zdecydowani partacze!!!
        Projektantka ,która nie potrafi zrobic projektu ,ciągłe przekładanie terminu montażu, zero kontatku,totalna olewka klienta gdzie koszt mebli to powyżej 10tyś!!!!
        Masakra!!!!
        • Gość: lolek Re: Gdzie zamówić meble kuchenne? IP: *.adsl.inetia.pl 11.02.16, 11:49
          Jak najbardzie sie z tą opinią zgadzam
        • Gość: ewcik Re: Gdzie zamówić meble kuchenne? IP: *.adsl.inetia.pl 29.03.16, 15:11
          Już wcześniej dodałam opinię na temat Stylu: NIe zgodzę się z tymi opiniami na temat Stylu. Zdecydowanie przesadzone. Mam od nich kuchnię, jest piękna. Fakt, montaż trochę się opóźnił (po prostu mają dużo zamówień zapewne), projektantka też do niczego, ale nie miałam problemu z kontaktem; poprawka też była ale jak patrzę na moje meble to po prostu moja wymarzona kuchnia:-)
        • kasandra23ona7 Re: Gdzie zamówić meble kuchenne? 24.05.16, 22:48
          Proszę o priw pilnie chcemy złożyć pozew taka sams sytuacja kasandra23ona7@wp.pl
      • Gość: lolek Re: Gdzie zamówić meble kuchenne? IP: *.adsl.inetia.pl 11.02.16, 11:53
        minęło 8 lat od Pani wpisu a firma do tej pory ma w dupie klientów!!!!ciągle przesuwa termin montażu ,niestety projektantka wwszystko źle wymierzyła i jeszcze sie kłóci ze jest zajebista!!!!
        • kasandra23ona7 Re: Gdzie zamówić meble kuchenne? 24.05.16, 22:47
          Mamy to samo chcemy zlozyc pozew prosze o priw na kasandra23ona7@wp.pl
    • Gość: kosmo Re: Gdzie zamówić meble kuchenne? IP: 88.220.106.* 27.01.09, 11:15
      na pewno nie bierz z indeco czy jak to tam się teraz nazywa :(
      ewentualnie kam milejewo... teściowa brała i jest zadowolona
    • Gość: ela Re: Gdzie zamówić meble kuchenne? IP: *.abaks.pl 07.02.09, 20:12
      na pewno nie w firmie Henter nie robią dobrze i nie reagują na reklamacje.drodzy
      i brak kontaktu
      • Gość: Henter-uwaga Re: Gdzie zamówić meble kuchenne? IP: *.play-internet.pl 29.12.11, 16:09
        Zgadza się, firma Henter po zapłaceniu kasy ignoruje swoich klientów,
        zapraszam wszystkich poszkodowanych na stronę: henter-meble-kuchenne.blogspot.com/
      • Gość: piotr Re: Gdzie zamówić meble kuchenne? IP: *.centertel.pl 20.12.12, 12:47
        Zdecydowanie polecam KAM Milejewo, jakość rewelacyjna, większość salonów z Trójmiasta z nimi współpracuje.Ja osobiście zamawiałam w salonie fabrycznym i jestem szczęśliwą posiadaczką ich kuchni od ponad dwóch lat.Szczerze polecam
    • Gość: arizonadreams Re: Gdzie zamówić meble kuchenne? IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.02.09, 19:27
      Stanowczo odradzam ADASTOL - jakość wykonania fatalna, wielkie
      niedoróbki, a zapłaciliśmy naprawdę dużo licząc na piękną kuchnie.
      Nawet terminów się nie trzymają - ponad miesiąc poślizgu i kuchnia
      nadal nieskończona!!! Doprosić się nie można, żeby przyjechali
      zamontować sprzęt - podobno mają inne montaże i jak nam powiedziano -
      nie wiadomo kiedy ktoś będzie wolny. Same nerwy, a jak zobaczyłam
      kuchnię to siadłam i miałam łzy w oczach - przykre, bo niby tak się
      pięknie reklamują na swojej stronie... WIELKI NEGATYW...
      ps. Żałuję, że nie wybraliśmy firmy KAM - widziałam ich kuchnie i
      faktycznie nie ma do czego się przyczepić.
      • Gość: ja Re: Gdzie zamówić meble kuchenne? IP: *.centertel.pl 23.04.09, 11:42
        a mówi Wam coś firma "mini-ster"?
    • Gość: Anna Re: Gdzie zamówić meble kuchenne? IP: 87.204.87.* 23.06.09, 13:41
      ANSTOLOWI z Elbląga mówimy stanowcze NIE!!!!!!!!!!!!!
      Jeśli chcesz mieć niedokończone meble kuchenne, masę poprawek montaż
      trwający kilka miesięcy, łączący się z poprawkami niedoróbek zamów
      meble w ANSTOLU. Niesłowni, ignorujący klienta właściciele firmy.
      Nie przestrzegający zapisów umowy i nie respektujący ustawy o
      ochronie praw konsumenta. Brak słów -ostrzegam przed zamówieniem
      mebli w tej firmie
      • Gość: elblążaneczka Re: Gdzie zamówić meble kuchenne? IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.06.09, 23:05
        Firma IWA, polecam sprawdziłam jestem super zadowolona :)

Adres: Elbląg 82-300 Ul. Jana III Sobieskiego 14/5
        Tel.: +48 668 483 217
        Kom.: +48 608 535 692
        GG: 13405859
        Informacja na: www.iwa.elblag.pl
        Wyślij e-maila do ogłoszeniodawcy:
        alicja-jackiewicz@wp.pl
        • Gość: michas Re: Gdzie zamówić meble kuchenne? IP: *.elblag.vectranet.pl 14.05.11, 14:45
          TO chyba poleca sie sama wlascicielka.
          odradzam...
          biora zaliczki i sie nie pokazuja ani sie nie odzywaja.
          kilku znajomych mialo podobne sytuacje przy realizacji szaf wnekowych z ta firma
    • Gość: zainteresowana Re: Gdzie zamówić meble kuchenne? IP: *.elblag.vectranet.pl 30.06.09, 20:40
      A ja wychodzi cenowo w tej firmie?
      • Gość: Lipiński Re: Gdzie zamówić meble kuchenne? - od Iwa Meble IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.07.10, 08:36
        Polecam firmę Iwa Meble z Elbląga, płyty kronopol (sprawdzałem),
        szuflady niemieckiej firmy Blum, kosze Peka, a cena 30-40% niższa
        niż w salonach meblowych. Dbają o klienta, są na każdy telefon widać
        że ciężko pracują na dobrą opinie, meble wykonane solidnie,
        estetycznie i co najważniejsze w terminie. Z tego co się
        dowiedziałem Iwa robi meble w Elblągu, Gdańsku, Olsztynie, Warszawie
        oraz do Niemiec.
        • dkubik1 Re: Gdzie zamówić meble kuchenne? - od Iwa Meble 16.07.10, 09:01
          Witam, 6 tygodni temu zamówiłam meble kuchenne w firmie IWA. Wpłaciłam
          10000 zł zaliczki, dziś mija termin realizacji zamówienia, a firma
          milczy i nie odbiera telefonów. Mam nadzieję, iż to tylko drobny
          poślizg w czasie. O rozwoju wypadków będę informowała, bo puki co moje
          życie zmieniło się koszmar. Nie mam gdzie ugotować jedzenia (starą
          kuchnię oczywiście już wyrzuciłam), a za progiem stoją goście którzy
          przyjechali na wakacje. Myślę, że jakoś to przeżyję.
          Poinformuję na forum jak sprawy się zakończą.
          • Gość: braaz Re: Gdzie zamówić meble kuchenne? - od Iwa Meble IP: *.olsztyn.mm.pl 26.07.10, 11:11
            zapomnijcie o mablach z iwa meble - to zwykli oszuści - biora kase i
            znikają- natychmiast na policję!!!!
          • Gość: oszukany Re: Gdzie zamówić meble kuchenne? - od Iwa Meble IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.10, 09:17
            Iwa Meble z ul Sobieskiego w Elblągu, jej właścicielka i
            przedstawiciel handlowy Piotr to oszuści. Oszukali kilkanście osób i
            zniknęli wraz z pieniędzmi. Wszystkim poszkodowanym radzę szybko
            zgłosić się na policję.
            • walde-k0000 Re: Gdzie zamówić meble kuchenne? - od Iwa Meble 07.11.10, 14:06
              prosze pilnie o kontakt od osób od, których Piotr Szudzikowski pobrał zaliczkę na wykonanie mebli kuchennych i zniknął z pieniędzmi. PILNE! Posiadam wurok sądowy na niego.
              • Gość: zainteresowany Re: Gdzie zamówić meble kuchenne? - od Iwa Meble IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.12, 22:25
                daj do siebie numer tel lub meila jestem w posiadaniu weksli podpisanych przez idiote szudzikowskiego.jest krewny kupe pieniedzy .
          • walde-k0000 Piotr Szudzikowski bierze zliczki na meble i znika 07.11.10, 14:12
            Proszę o kontakt osoby, które zapłaciły zaliczkę a mebli nie otrzymały!!!! PILNE.
            • Gość: poszkodowana Re: Piotr Szudzikowski bierze zliczki na meble i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.10, 10:25
              Oto mój kontakt ella59@onet.pl
        • Gość: edka Re: Gdzie zamówić meble kuchenne? - od Iwa Meble IP: *.centertel.pl 03.08.10, 12:19
          a masz może namiary na tą firmę
          • Gość: marcyś Re: Gdzie zamówić meble kuchenne? - od Iwa Meble IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.10, 19:29
            PROBLEMEM FIRMY ,,IWA,,JEST WŁAŚNIE NIEJAKI PAN PIOTR.PODPISYWAŁ UMOWY
            BEZ ZGODY WŁAŚCICIELKI FIRMY,BRAŁ ZALICZKI NA MEBLE I O NICZYM JEJ NIE
            INFORMOWAŁ.W TYM MOMENCIE UKRYWA SIĘ PRZED WŁAŚCICIELKĄ I WIELOMA
            INNYMI LUDŹMI KTÓRYM JEST WINNY KUPĘ SZMALU.MAM NADZIEJĘ ŻE KTOŚ W
            KOŃCU DOBIERZE MU SIĘ DO TYŁKA.DAJCIE ZNAĆ.Z PRZYJEMNOŚCIĄ POMOGĘ.
            • Gość: piotr Re: Gdzie zamówić meble kuchenne? - od Iwa Meble IP: *.centertel.pl 08.08.10, 18:40
              witam tez jestem oszukany przez ta firme jak by dysponowal pan namiarami na pana
              szudzikowskiego bym byl wdzieczny tel. 607201055
            • walde-k0000 Re: Gdzie zamówić meble kuchenne? - od Iwa Meble 07.11.10, 14:07
              Z tego co wiem to Pan PIotr z Alicją dobrze się mają i wspólnie działają proszę o kontakt. Zajmijmy się nimi!!!
              • Gość: poszkodowana Re: Gdzie zamówić meble kuchenne? - od Iwa Meble IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.10, 10:23
                Prokuratura wszczęła w sprawie pani Alicji i pana Piotra dochodzenie. Jako poszkodowana proszę o kontakt wszyskie inne poszkodowane osoby w celu dostarczenia prokuraturze nowych dowodów. Mój adres ella59@onet.pl
        • Gość: gość Re: Gdzie zamówić meble kuchenne? - od Iwa Meble IP: *.elblag.dialog.net.pl 20.08.10, 08:03
          ludzie nie rozśmieszajcie mnie.cgyba sama pani alicja pisała ten
          artykuł!!!!!żeby mieć klientów.ha ha.nigdy więcej nie chcę mieć nic
          wspólnego z tą firmą.oszuści i partacze.zrobili mi niedokładnie
          meble,że teraz rozsypują się,niedokładnie i wkręty widać na
          wierzchu...robią po terminie,niedokładnie...pózniej nie odbierają
          telefonów od klienta przez kilka miesięcy...partacze i oszuści raz
          jeszcze.strzeście się...
          • Gość: marcyś Re: Gdzie zamówić meble kuchenne? - od Iwa Meble IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.10, 22:19
            LUDZIE NAPRAWDĘ WIEM WIELE NA TEMAT TEJ FIRMY.WŁAŚCICIELKA FIRMY
            WYJEŻDŻAŁA ZAŁATWIAĆ KONTRAKTY ZAGRANICĄ A TA SZUJA PIOTR PODPISYWAŁ
            UMOWY Z LUDŹMI BRAŁ ZALICZKI I O NICZYM JEJ NIE INFORMOWAŁ.NIE MIAŁ
            DO TEGO UPOWAŻNIENIA.PRZED JEDNYM Z WYJAZDÓW ZOSTAWIŁA MU WIĘKSZĄ
            SUMĘ PIENIĘDZY NA ZAKUP MATERIAŁÓW NA DURZE ZLECENIE.PO POWROCIE
            OKAZAŁO SIĘ ŻE ZLECENIE NIE ZROBIONE,PIENIĘDZY NIE MA,SZUJ PIOTRKA
            TEŻ.ZGINĘŁY TEŻ NARZĘDZIA KTÓRE WYLĄDOWAŁY W LOMBARDACH.PODOBNO ZWIAŁ
            ZA GRANICĘ W CO NIE WIERZĘ.CAŁA SPRAWA ZGŁOSZONA JEST NA POLICJĘ.JEGO
            ŻONA CHYBA TEŻ NIE MA POJĘCIA JAKI Z NIEGO GIGANT.WPAKOWAŁ W KŁOPOTY
            NIE TYLKO SIEBIE,LECZ CAŁĄ SWOJĄ RODZINĘ.KIEDYŚ BĘDĄ MUSIELI SPŁACIĆ
            JEGO DŁUGI.ŻAL MI TEJ FIRMY BO MIELI NAPRAWDĘ DOBRĄ OPINIĘ A PRZEZ
            TAKĄ MENDĘ WSZYSTKO W PRZECIĄGU KILKU MIESIĘCY LEGŁO W GRUZACH.TO
            JEGO NUMERY TELEFONU 663-545-608 LUB 796-664-094.PRÓBUJCIE
        • Gość: Krzyś_stolarz Re: Gdzie zamówić meble kuchenne? - od Iwa Meble IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.10, 22:13
          Mechanizmy szuflad "Blum" niemieckie? :).
          Przecież "Blum" to MADE IN AUSTRIA !!!!!!
        • Gość: bardzo miły Re: Gdzie zamówić meble kuchenne? - od Iwa Meble IP: 188.33.13.* 28.09.10, 05:03
          Brawo tak sie własnie kończy zamawianie mebli u ludzi którzy tylko biora a nic nie daja jeszcze raz brawo.
    • Gość: aqwa mebloland na gdyńskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.09, 10:14
      Polecam meble od Matysiaka na Gdyńskij. Zrobili ładny projekt i
      dokladnie wykonano. Polecam!
      • Gość: gość Re: mebloland na gdyńskiej IP: *.elblag.vectranet.pl 22.03.12, 22:32
        Miej świadomość że mebloland to "obóz pracy". Ludzie pracują pod batem, po 10 godzin a czasami i 20 za jak to mówi właściciel stawkę godzinową wynikającą z akordu. Może to być 2,50 jak i 4,50. Wiem co mówię
        • Gość: as Re: mebloland na gdyńskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.01.16, 10:37
          Jeśli jest tak źle to niech odejdą z obozu pracy. Dlaczego tam pracują skoro są tak dobrzy fachowcy? My mamy meble z Meblolandu od dawna i nawet nie uległy zniszczeniu fronty czy okucia. Naprawdę dobra robota i projekt. Jedynie co nie polecam to zabudowy lodówki już popsuła się 2 razy w ciagu ponad 10 lat.
    • Gość: wl Re: Gdzie zamówić meble kuchenne? IP: *.elblag.dialog.net.pl 06.07.09, 11:55
      w jegłowniku
    • Gość: Magda Re: Gdzie zamówić meble kuchenne? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.09, 11:49
      Polecam "Mebleangela" na ul.Żeromskiego 3, na
      przeciwko "Eleclerc".Znają się na tym co robią, doradzą jak i gdzie
      przygotować instalację pod AGD. Profesjonalny projekt i montaż.
      Naprawdę polecam, a namiar dostałam od koleżanki z pracy. Kiedyś
      mieli swój punkt na Gildii,pewno dużo ludzi ich pamięta.
      • Gość: AborygenMiejscowy Re: Gdzie zamówić meble kuchenne? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.09, 13:55
        Przeleciałem wiele firm w Elblągu. Znakomita większość pachnie ignorancją i
        brakiem profesjonalizmu. Wybrałem KAM - Milejewo i jestem zadowolony.
    • Gość: R.N Re: Gdzie zamówić meble kuchenne? IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.09.09, 13:57
      KAM...
    • Gość: Róża75 Re: Gdzie zamówić meble kuchenne? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.09, 13:50
      Polecam "Mebleangela" robią kuchnie i zabudowy.
      Różnordność materiałów, brak dopłat za szafki nietypowe.
      Profesjonalna obsługa, super wizualizacja i sprawny montaż.
      Jesteśmy zadowoleni z wyboru tej firmy.
      Polecam.
    • Gość: Danka Re: Gdzie zamówić meble kuchenne? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.09, 09:06
      Mebleangela na Żeromskiego, mają duży wybór. Ty decydujesz jakie
      meble i z jakiego materiału chcesz mieć u siebie w domu.
      Akcesoria do mebli też sama możesz wybrać.
      Polecam tę firmę,gwarancja na ich meble 3_lata.
      Ja jestem zadowolona
      Pozdrawiam
      • Gość: Maria Re: Gdzie zamówić meble kuchenne?czy w EKOPOL ok ? IP: 89.72.112.* 15.10.09, 15:09
        A czy ktoś zamawiał meble kuchenne w firmie Ekopol mieszczą sie w
        Eclerk ul.Żeromskiego2.
        • Gość: MARIA Re: Gdzie zamówić meble kuchenne?czy w Eskopol ok? IP: 89.72.112.* 15.10.09, 15:12
          To miała być firma Eskopol.
        • Gość: eliza Re: Gdzie zamówić meble kuchenne?czy w EKOPOL ok IP: *.elblag.vectranet.pl 24.03.11, 22:56
          w ekopolu? wystrzegaj się tej firmy jak ognia wszystkie inne tylko nie ta mówię poważnie jak chcesz to twoja sprawa ale dobrze się zastanów pozdrawiam
          • Gość: JJ Re: Gdzie zamówić meble kuchenne?czy w EKOPOL ok IP: *.tczew.vectranet.pl 08.10.11, 11:53
            Dlaczego nie w Ekopolu ?
            • Gość: JJ Re: Gdzie zamówić meble kuchenne?czy w EKOPOL ok IP: *.tczew.vectranet.pl 08.10.11, 11:59
              Chcę zamówić meble kuchenne w firmie Ekopol stoisko w Nowy Dworze Gdańskim. Proszę o podpowiedz, opinię ? Z góry Dziękuję
              • Gość: Zosia Re: Gdzie zamówić meble kuchenne?czy w EKOPOL ok IP: *.play-internet.pl 18.04.14, 09:27
                Polecam ,wczoraj zakończyli mi montaż kuchni święta będa super! ślicznie wyszło i cena ok POLECAM
                • Gość: Zosia Re: Gdzie zamówić meble kuchenne?czy w EKOPOL ok IP: *.play-internet.pl 18.04.14, 09:29
                  oczywiście chodzi o super firmę Ekopol meble tak trzymajcie już sąsiadce dałam namiary na drewienko:)
              • szery5 Re: Gdzie zamówić meble kuchenne?czy w EKOPOL ok 22.04.14, 17:18
                Witam Polecam jak najbardziej ekopol robiłem w tej firmie kuchnie i 2 szafy i powiem szczerze ze jestem pod wielkim wrażeniem uprzejmością panstwa pracujących na salonie ale i równiez projektanta ceny maja konkurencyjne rabat dostalem bez zadnego krecenia nosem. Obiecali mi ze jakosc materialow bedzie rewelacyjna i sie nie zawiodłem Pozdrawiam Piotr Tkaczyk
              • Gość: statek53 Re: Gdzie zamówić meble kuchenne?czy w EKOPOL ok IP: *.adsl.inetia.pl 11.05.14, 14:25
                tylko nie w Ekopol Meble brak dokladnosci w wykonaniu wlasciciel na zgłaszane usterki straszy sadem uwarza iż niemamy prawa zglaszac usterek których mnóstwo potrafią listwy uszkodzone probowac montować wieszaki nie zgodne z zamówieniem a morze się uda oszukać klienta bardzo zaluje ze zamowila w tej firmie partaczy ale może kogos ostrzege
          • Gość: Elka Re: Gdzie zamówić meble kuchenne?czy w EKOPOL ok IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.03.12, 13:03
            Ja robię w Ekopolu już trzecią kuchnię i wszystki jest super,bardzo słowni ludzie i ceny ok
        • Gość: marlena Re: Gdzie zamówić meble kuchenne?czy w EKOPOL ok IP: *.play-internet.pl 18.04.14, 09:39
          polecam kuchnia wyszła ok wszystko normalnie i ładnie
      • Gość: Karolina Re: Gdzie zamówić meble kuchenne? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.09, 14:22
        Danuśka dzięki za namiary, chopaki spisali się na medal.
        Zamawialiśmy szafę na przedpokój i meble do kuchni, stylem podobne
        do Twoich. Projekty Pana Krzyśka były super, ale meble w realu są
        przepiękne. Wszystko ma swoje miejsce i wreszcie się z wszystkim
        pomieszczę.
        Całusy dla Tomka i dzieci
    • dominika.sonia.budzynska Re: Gdzie zamówić meble kuchenne? 09.12.09, 19:07
      Moja opinia nt firmy meble angela:
      Jakosc mebli jest dobra, jestem z nich zadowolona, natomiast
      wykonczenie i montaz pozostawiaja bardzo duzo do zyczenia. sama
      musialam kupowac materialy wykonczeniowe i robic poprawki po
      fachowcach. ponadto szefowie- bo oni u mnie montowali sa bardzo
      konfliktowi. nie polecam tej firmy.
      • Gość: Mebleangela Re: Gdzie zamówić meble kuchenne? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.09, 17:15
        Trudno sprostać wymaganiom klientki, która wymaga od nas, żebyśmy
        byli idealni w swoim fachu [tacy jesteśmy:)] a jednocześnie
        elektrykami z uprawnieniami do podłączania sprzętu AGD,
        hydraulikami, bydowlańcami i malarzami.
        Zrobiliśmy wszysko do czego zobowiązaliśmy się w umowie.
        Pozdrawiam wszystkich naszych klientów, nawet tych
        niezadowolonych:):):)
        Krzysiek.
    • Gość: Andrzej Re: Gdzie zamówić meble kuchenne? IP: 94.254.201.* 11.02.10, 11:04
      A ja polecam pana ,który u mnie robił kuchnie.Było niedrogo i
      profesjonalnie.Przyszłe meble zobaczyłem na komputerze,zastosowano tez wiele
      ciekawych rozwiązań-a kuchnie mam BARDZO nietypowa.Poleciła mi go tesciowa,u
      której robił zabudowe przedpokoju.Udziela gwarancji i wycenia za darmo.Po
      przykrych doswiadczeniach z innymi ;fachowcami;-szczerze polecam tego stolarza;
      600 297 389
      • Gość: mieszkaniec Re: Gdzie zamówić meble kuchenne? IP: *.elblag.vectranet.pl 11.02.10, 19:19
        a jesli chodzi o meble z Concordii ktos może zna te meble waerto u nich zrobic??
        • Gość: Regina Re: Gdzie zamówić meble kuchenne? IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.07.10, 20:22
          Ja zamawiałam meble w Concordii pokój dla wnuczki i dużą szafę.Jestem
          bardzo zadowolona z wykonania i z ceny. Polecam
      • Gość: stolarz Re: Gdzie zamówić meble kuchenne? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.11, 15:48
        to twój numer
    • Gość: lukasz Re: Gdzie zamówić meble kuchenne? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.04.10, 09:45
      Wiekszosc tych opini zawiera szczegolowe telefony i adresy(kto z klientow to
      pamieta?) - najlepiej o opinie spytac osoby od montazy -oni znaja sie i wiedz
      gdzie jest dobry projektant i gdzie robia dobre mebelki
    • Gość: seba7706 Re: Gdzie zamówić meble kuchenne? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.10, 20:45
      Najsolidniejszą spośród firm na elbląskim rynku jest niewątpliwie
      firma ANGELA (naprzeciw LEclerc`a). Zamówiłem u Pana Krzysztofa
      meble takie jakie razem z żoną sobie upatrzyliśmy w aranżacjach
      internetowych. Na podstawie małego zdjęcia z sieci stworzył projekt
      a potem zamontował meble idealnie odzwierciedlające to czego dłuższy
      czas szukaliśmy na elbląskim rynku. Precyzja wykonania i jakość
      materiału którego użyli oraz zaangażowanie właściciela i projektanta
      firmy Angela utwierdza mnie w przekonaniu że dokonałem dobrego
      wyboru. Polecam wszystkim tanio, solidnie profesjonalnie.
    • Gość: Iwona Re: Gdzie zamówić meble kuchenne? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.10, 16:38
      Polecam Mebleangela! Pełen profesjonalizm: od projektu do wykonania. Staranność, dokładność, rzetelność, solidność. Najlepsze materiały. Konkurencyjne ceny.
    • Gość: Andrzej Re: Gdzie zamówić meble kuchenne? IP: 78.8.27.* 28.04.10, 17:50
      Polecamy firmę "Meble ANGELA", profesjonalne podejście do klienta, ciekawe
      pomysły, projekt bardzo szczegółowy,
      terminowa realizacja, montaż kuchni w jeden dzień, jesteśmy bardzo zadowoleni :)
      • Gość: ARyjewo Re: Gdzie zamówić meble kuchenne? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.10, 14:25
        Podpisuje się pod Panem Andrzejem ! Szczerze polecam "Meble Angela".
        Panowie są świetni w montowaniu mebli.Solodnie, szybko, dokładnie,
        bez brudu i kurzu U mnie zrobili wszystko w jeden dzień i jeszcze
        posprzatali po sobie :) Pan Krzysztof jest wspaniałym człowiekiem,
        można z nim normalnie pogadać, jest otwarty na wszystkie wymysły :),
        ma bardzo duze doświadczenie, i potrafi fajnie doradzic.
        Naprawde "Meble Angela" sa the best :) Z całego serca polecam !!!!!
      • sroginlogin Re: Gdzie zamówić meble kuchenne? 03.11.16, 21:32
        Czy zwróciliście uwage, że wszystkie wpisy chwalące firmę Meble ANGELA pochodzą z tego samego konta? Pewnie własciciel firmy , albo pracownicy dodaja co jakis czas pozytywny wpis licząc na większa ilosć zleceń
    • Gość: ja i tylko ja Re: Gdzie zamówić meble kuchenne? IP: *.adsl.inetia.pl 07.06.10, 16:55
      czy Ktoś z Was zamawiał mebelki w firmie: ANAWA? www.anawa.pl/ Jak Wasza
      ocena tej firmy?
      Dodam, że chodzi mi o mebelki pokojowe. Jak z solidnością wykonania w tej firmie?
      • Gość: AborygenMiejscowy Re: Gdzie zamówić meble kuchenne? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.10, 09:48
        Przed wykonaniem uprzednio z grubsza zaprojektowanej kuchni (projekt adaptacji
        mieszkania)przeprowadziłem wywiad gospodarczy w bardziej znanych i reklamowanych
        firmach. Znakomita większość nie zaproponowała mi nic szczególnego i praktycznie
        bardziej odstraszała niźli zachęcała do współpracy (taki byle jaki standard
        elbląski). Wybrałem KAM z Milejewa i jak do tej pory jestem zadowolony z ich
        propozycji i wykonawstwa
      • Gość: slawek Re: Gdzie zamówić meble kuchenne? IP: 193.133.94.* 11.12.13, 12:42
        Może trochę późno ale chciałbym opisać moją przygodę z firmą Anawa ku przestrodze innych.

W firmie panuje totalny bałagan.
        Ktoś inny dokonuje pomiaru, ktoś inny projektuje, jeszcze ktoś inny wykonuje meble. Brak spójności nad zleceniem. Zero nadzoru nad montażem a monterzy robią co chcą.

Może zacznę od początku.
        Chciałem zamówić kuchnie wg własnego projektu, głównie szuflady na blumach, z blatem bez zaobleń na brzegach, "zamykając" rząd szafek blatem postawionym w pionie. Kilka razy dzwoniłem, jeździłem do salonu, aby się upewnić, że jest to możliwe do zrobienia. Miła Pani cierpliwie dzwoniła do producenta w mojej sprawie żeby się upewnić, że tak się da.
        Po złożeniu wstępnego zamówienia, przyjechała Pani dokonać pomiaru.
        Po wpłaceniu zaliczki, odczekaniu kilku tygodni rozpoczął się montaż.

No i zaczęło się. Jedyna szafka, która miała być wykonana na wymiar została zrobiona, jako standardowa. Wysokość szuflad w innej została zmieniona. Na pytanie, dlaczego odpowiedź monterów była: "My tylko montujemy. Trzeba się zapytać projektanta." W sumie racja. Projektantem okazała się inna osoba niż ta, która dokonywała pomiaru, inna niż ta, która akceptowała mój projekt. Po wielkim trudzie, dowiedziałem się, że projektant sam zmienił projekt, żeby było taniej dla mnie (szerokość niestandardowej szafki) oraz wygodniej (wysokość szuflad).
        Nie zgodziłem się na zmiany i dwie szafki poszyły do przerobienia a mój montaż się opóźnił.

Kolejna sprawa. Aby nie stać nad monterami cały dzień, poprosiłem żeby zawołali mnie, gdy będą montować szafki wiszące. Chciałem ustalić wysokość. Jakież było moje zdziwienie, gdy szafki zostały tak powieszone, że nie mogłem dosięgnąć do uchwytu po otwarciu podnoszonej szafki... Szafka została obniżona. Ale co zrobić z dziurami w ozdobnym tynku strukturalnym?? W dodatku dno szafki wiszącej, długość 100cm, wykonane zostało z płyty 16mm. Po włożeniu kilku szklanek pięknie się ugina. Odpowiedź monterów: "Przecież są dwa lata gwarancji. Jak pęknie to Pan zadzwoni."

Blatu jak się okazało nie dało się wykonać tak jak to sobie zaplanowałem. Po wielu kłótniach i telefonach dostałem cos, co troszeczkę było podobne do tego, co chciałem i powiedzmy nadawało się do akceptacji. Do tej "zmiany" dostałem jednak dodatkowy papier do podpisania, że zgadzam się na wykonanie blatu w ten sposób i nie będę rościł praw w przypadku gdyby coś się z blatem działo.

Na koniec wisienka na torcie, szuflady samo domykające się blum, za które skasowali mnie 200zł na sztukę ekstra i które się same NIE domykają. Tłumaczenie monterów: "to się wyrobi".
        Podczas odwiedzin innego stolarza. Okazało się, że szuflady (a dokładnie tylna ścianka) zostały źle docięte. Szuflady tworzyły trapez, więc nie trafiały w szyny.

Cena za kuchnie nieadekwatna do standardu. Mimo że miałem swój projekt doliczona została kwota za projekt i nieodjęta przy rozliczeniu ostatecznym.

Meble w salonie to meble pokazowe. Nie mają nic wspólnego z meblami, które mam w domu.

• Gość: AnaWa Re: Gdzie zamówić meble kuchenne? IP: *.play-internet.pl 10.01.14, 14:19
          Panie Slawku.
          Logicznym jest, że pomiaru dokonuje - projektant, wykonania mebli - stolarze, a montażu - montażyści. Może istnieją firmy jednoosobowe, gdzie projekt, meble i montaż jest wykonany przez jedną osobę - ale to raczej styl pracy szarostrefowych stolarzy.

Projektantki w naszych studiach szafki dolne zakończone blatem w pionie projektują od wielu lat i napewno w tej sprawie nie muszą konsultować się z zakładem.

Jesteśmy producentem wykonującym meble na wymiar. Bez problemu wykonujemy szafki niestandardowe na szerokość, i w przeciwieństwie do innych sklepów nie pobieramy za niestandard dodatkowej opłaty.

Wysokość powieszenia szafek górnych ustala projektant z klientem przy podpisaniu umowy, a nie jak Pan opisał w/g "widzimisie" monterów .

Pomiaru pomieszczenia dokonuje projektant i projektant jest odpowiedzialny za sposób montowania zabudowy - rownież blatów. Nie stosujemy deklaracji pisemnych klienta odnośnie montażu poszczególnych elementów. Taka sytuacja mogłaby zaistnieć w chwili, kiedy całkowity pomiar i projekt jest wykonany przez klienta na jego odpowiedzialność.

Wykonujemy meble na rynku Trójmiejskim i nie tylko Trójmiejskim od 20 lat. Staramy się zostawiać klientów zadowolonych z zabudowy i niezmiernie nam przykro jeśli w Pana przypadku tak nie było. Analizując treść Pana anonimowej opini możemy się domyślać, że chodzi o zabudowę sprzed pięciu do siedmiu lat. Szkoda, że nie skierował Pan swoich zastrzeżeń bezpośrednio do nas wcześniej. Mimo to nadal namawiamy do kontaktu z naszym zakładem. biuro@anawa.pl
    • Gość: Oszukany Re: Gdzie zamówić meble kuchenne? IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.06.10, 15:30
      Byle nie Drewlux!!!
    • Gość: relax Re: Gdzie zamówić meble kuchenne? IP: 94.254.206.* 25.06.10, 20:47
      Polecam KAM w Milejewie
      • inerutif Re: Gdzie zamówić meble kuchenne? 28.06.10, 15:11
        Witam,

chciałabym przestrzec wszystkich przed firmą Mebline Wojciech Śmiglarski.
        Zostałam przez tego pana mocno oszukana, nie będę się rozwodzić, piszę to po to,
        by gdyby ktoś zastanawiał się nad skorzystaniem z jego usług i trochę poszukał w
        internecie - znalazł tę informację. mój mail to kkkkasiak@poczta.onet.pl - to
        nie jest antyreklama ze strony konkurencji, jestem po prostu wściekła, że sama
        wcześniej lepiej nie poszukałam i po okrutnym i bezczelnym zachowaniu ze strony
        tego pana będę przestrzegać przed nim wszędzie gdzie się da. a gdyby ktoś miał
        wątpliwości - np. administrator - proszę do mnie napisać a wyślę wszelkie dowody
        - umowę, maile, smsy i ... zdjęcie pustego mieszkania z datą dzisiejszą :(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka