Dodaj do ulubionych

Bar u Pani Basi w Kątach Rybackich - SKaNdaL!!!

IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.06.09, 17:25
Zakładam wątek bo zawiść ludzka nie ma granic."Bar u Basi" ul. Polna
13 w Kątach jest znany wszystkim stałym bywalcom na Mierzei jako
najlepszy,powiem więcej jest regularnie opisywany i polecany w
renomowanych czasopismach i przewodnikach jako miejsce serwujące
najlepsze i najsmaczniejsze ryby,pani Basia na budowanie renomy i
marki (na którą jak najbardziej zasługuje)poświęciła ponad 30lat
ciężkiej pracy i swojego życia,to miejsce odwiedzają ludzie z całej
Polski ,bo wiedzą,że zawsze zostaną serdecznie przyjęci i obsłużeni-
każdy bez wyjątku.W czym problem? Zaraz rozwinę....
Obserwuj wątek
    • michal_el Re: Bar u Pani Basi w Kątach Rybackich - SKaNdaL! 01.06.09, 17:35
      To rozwijaj ;)
    • Gość: R.N Re: Bar u Pani Basi w Kątach Rybackich - SKaNdaL! IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.06.09, 17:43
      ...ORYGINALNY BAR U BASI > po wjeździe do Kątów po ok.100m widnieje
      niepozorny szyld informujący,że trzeba skręcić w prawo.Dalej 50 m
      prosto i już jesteśmy.W tym roku jakas SZUJA,PODSZYWA SIĘ pod
      RENOMOWANY BAR.Ten fałszywy jest przy głównej drodze jakieś 300m
      dalej,zmienili nazwę swojego baru na prawie identyczną "Bar Basia"-
      to taki parterowy żółty barak.NIE DAJCIE SIĘ OSZUKAĆ! Ta osoba
      bezczelnie kradnie markę i podszywa się, psuje też renomę
      ORYGINALNEGO baru bo jedzenie jest dużo gorsze,nieświeże.Nie jestem
      naganiaczem,kto tam bywa to wie co i jak.APELUJĘ do ludzi dobrej
      woli przekazujcie to dalej.Pomóżmy uczciwej kobiecie!Żal mi jej.
      • Gość: R.N Re: Bar u Pani Basi w Kątach Rybackich - SKaNdaL! IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.06.09, 17:57
        Ten fałszywy jest przy głównej po prawej,wcześniej nazywał sie
        inaczej.Jak to zobaczyłem to sie zagrzałem.Sku.....ństwo w biały
        dzień.Znam Panią Basię od lat tak jak wielu Elblążan. To uczciwa
        kobieta ,serdeczna i życzliwa.Nigdy nie oszukują, sprzedają zawsze
        świeże ryby.Można nawet dostać ekstra przystawkę lub ciasto.Ona i
        jej dzieci nie dorabiają się tanim kosztem w przeciwieństwie do
        innych.Zresztą ten bar jest klasą dla siebie.Opisywany w programach
        turystycznych i w VOYAGE.Bywają tam osobistości,artyści,ale i
        przęciętni klienci tacy jak ja.Każdy obsługiwany jest tak samo
        życzliwie i serdecznie.Chcę jej jakoś pomóc...dlatego to piszę.
        • Gość: R.N Re: Bar u Pani Basi w Kątach Rybackich - SKaNdaL! IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.06.09, 18:06
          Mam nadzieję,że jej pomożemy przekazując to dalej innym.Jeżeli mi
          nie wierzycie to pojedźcie do Kątów,przekonajcie się sami jak
          smakuje w jednym i drugim barze.W tym fałszywym wypierdzielili nad
          wejściem obok spory szyld p.t."Właściciel Barbara O." Kto wywiesza
          tak duży szyld z takim tekstem - obok nazwy i w jakim celu? Zresztą
          Barbara to ma chyba na trzecie imię...Mam nadzieję,że na krzywdzie
          Pani Basi Dziuby się nie dorobią.
          • Gość: gorian7 Re: Bar u Pani Basi w Kątach Rybackich - SKaNdaL! IP: 89.174.178.* 02.06.09, 01:30
            jakas nagonka mi tu podchodzi... ja np. nie znam pani basi nawet nigdy w zyciu nie slyszalem o tym barze. a ciebie boli to ze ktos mial pomysl i na tym zarabia? jak ten bar jest juz taki znany i wogole wszyscy pania basie lubia i przyjezdzaja, to nie pojada do tego drugiego baru bo juz wszyscy przeciez wiedza gdzie to jest itd. pozdrawiam pania basie
            • Gość: R.N Re: Bar u Pani Basi w Kątach Rybackich - SKaNdaL! IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.06.09, 11:21
              A wy dalej swoje...nie spamuję i nie jest to żadna
              nagonka.Faktycznie super ten złodziej ma pomysł...okradać innych i
              podszywać się pod czyjąś markę.Gratuluję rozumowania.Żałuj,że nie
              jadłeś ryb u pani Basi bo są pyszne,ale co tam Ty wolisz pewnie
              chińskie węgorze sprzedawane przez miejscowych oszustów jako świeże
              rybki,albo ryby mrożone...ja tam wolę świeże.
              • Gość: olek Re: Bar u Pani Basi w Kątach Rybackich - SKaNdaL! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.09, 11:53
                krzyczysz... krzyczysz i co z tego bedzie? nic. a dlaczego bo nazwa bar u Basi
                czy tam Basia, nie wiem jak sie to tam nazywa bo nie przepadam za rybami z
                mierzeji... wiec te nazwy to zadne nazwy trzeba bylo zastrzec nazwe lub zglosic
                sie gdzies tam gdzie zajmuja sie nieczysta konkurencja w biznesie... a takie
                krzyczenie na forum to nic nie da...
                • Gość: gorian7 Re: Bar u Pani Basi w Kątach Rybackich - SKaNdaL! IP: 89.174.178.* 02.06.09, 12:31
                  ekhm... racja olek... no ale fakt ze reklame dobra zrobiles i byc moze zajade do niej na rybke jak oczywiscie znajde jej bar i nie pomyle z ta podrobka;)
                  • Gość: R.N Re: Bar u Pani Basi w Kątach Rybackich - SKaNdaL! IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.06.09, 12:47
                    Szkoda,że mi nie wierzycie.Moją intencją nie jest robienie
                    reklamy.Ciekawe jak byś się czuł na jej miejscu.Ja wiem,że to proza
                    życia,ale nie znaczy to,że nie mogę czegoś zrobić.Mogła
                    zastrzec.Mogła,ale nie spodziewała się,że coś takiego zrobi jej
                    miejscowy...Wiecie co,najlepiej będzie jak pojedziecie do Kątów np.
                    w weekend.Zjedzcie sobie najpierw u tej konkurencji ryby smażone na
                    10 oleju,chińskie węgorze itp.a potem pojedźcie na Polną 13."Bar U
                    Basi". Nic nie zamawiajcie tylko popatrzcie na jej dania i
                    delektujcie się zapachem.Odezwicje się jeszcze jak już sprawdzicie
                    co i jak.Ja nie zachwalam,po prostu prawda jest taka,że oni serwują
                    najlepsze ryby na Mierzei...to co mam napisać?Że najgorsze?
                    • Gość: tom Re: Bar u Pani Basi w Kątach Rybackich - SKaNdaL! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.09, 14:12
                      No niestety kolego czasy sie zmienily...jakies 20 lat temu;-) Mamy
                      kapitalizm....a LIFE IS BRUTAL;-) Pamietaj przetrwaja tylko
                      najsilniejsi......
                      • Gość: R.N Re: Bar u Pani Basi w Kątach Rybackich - SKaNdaL! IP: 78.8.26.* 02.06.09, 15:00
                        No tak ...fakt,że 20 lat temu "upadł" komunizm usprawiedliwia to,że
                        można być skur...nem.Ty też tak robisz?Gratuluję.Moja teoria jest
                        prostsza od Twojej.Taka mianowicie,że bez względu na czasy sukinsyn
                        pozostanie sukinsynem prawiącym o tym,że życie jest brutalne i
                        trzeba stosować prawo dżungli,iść po trupach do celu,kraść,oszukiwać
                        i przepychać się łokciami.To nie życie jest brutalne,to ludzie je
                        takim czynią(chociaż ludzie to za dużo powiedziane,nie chcę obrażać
                        normalnych ludzi),tacy jak ci w Kątach i myślący podobnie do nich.
                        • Gość: tom Re: Bar u Pani Basi w Kątach Rybackich - SKaNdaL! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.09, 09:09
                          Jesli podejrzewasz kogos o kradziez zglos na Policje.....A tak
                          wogole mysle ze nalezy skonczyc ten watek....JAWNA REKLAMA i nic
                          innego.....
                    • Gość: gorian7 Re: Bar u Pani Basi w Kątach Rybackich - SKaNdaL! IP: 89.174.178.* 02.06.09, 14:53
                      ogolnie to ci powiem ze mnie chyba przekonales;p jak bede w poblizu to zajade ale nie do tej podroby tylko do pani basi;) nawet tak tylko z czystej ciekawosci ja wam polecam adus pizza w elblagu (najlepsza pizza w miescie)
                      • Gość: R.N Re: Bar u Pani Basi w Kątach Rybackich - SKaNdaL! IP: 78.8.26.* 02.06.09, 15:29
                        Nareszcie jakiś rozsądny głos...bo już zacząłem wątpić.Gorian nie
                        pożałujesz.Gwarantuję Ci na 100%,że jak raz zajedziesz zawsze
                        będziesz tam wracał i potem nawet jak zjesz gdzie indziej to sam
                        stwierdzisz,że to nie to samo.Napisz tu jak już bedziesz po,żeby
                        ludzie się przekonali.Sekret tkwi w przygotowaniu a do tego zawsze
                        świeże ryby i olej.To rzadkość na Mierzei.Ciężko mi polemizować z
                        wami...może odezwą się bywalcy.Z Elbląga sporo osób tam bywa o
                        Warszawce nie wspominając,ale widocznie nie odwiedzili jeszcze tego
                        forum.
                        • Gość: krisss Re: Bar u Pani Basi w Kątach Rybackich - SKaNdaL! IP: 160.44.247.* 03.06.09, 08:49
                          E tam, przesadzasz z tą wyjątkowością, miałem okazję jeść ryby w
                          wielu miejscach na mierzei i bar u basi nie wyróżnia się spośród
                          nich ani na minus, ani na plus, po prostu ryby jak ryby.
                          Najsmaczniej można zjeść w jednym z barów przy drodze nr 7, ale nie
                          napiszę gdzie, bo zaraz powiesz, że to konkurencja deprecjonuje Twój
                          ulubiony bar ;) No i oczywiście - jestem przeciwny podszywaniu się
                          pod cudzą markę.
                          • Gość: R.N Re: Bar u Pani Basi w Kątach Rybackich - SKaNdaL! IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.06.09, 12:28
                            Masz prawo do swojego zdania i ja to szanuję.Ja uważam,że
                            najsmaczniej rybę można zjeść właśnie tam.A co do smaków skoro "Bar
                            u Basi" jest taki średni to dlaczego konkurencja postanowiła podszyć
                            się pod nią,pod jej markę???Już sam ten fakt powinien dać Ci do
                            myślenia...
                          • Gość: R.N Re: Bar u Pani Basi w Kątach Rybackich - SKaNdaL! IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.06.09, 12:29
                            Napisz...napisz gdzie ten bar to zajadę.
                            • Gość: smakosz Re: Bar u Pani Basi w Kątach Rybackich - SKaNdaL! IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.06.09, 14:29
                              Skandalem to są ceny ryb w smażalniach na mierzei - i Pani Basia nie jest tu
                              niestety wyjątkiem - przebicie dziesięciokrotne - niczym nie uzasadnione - tylko
                              chęcią zysku.
              • Gość: Miś Re: Bar u Pani Basi w Kątach Rybackich - SKaNdaL! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.10, 22:49
                Twoje świeże rybki są łapane już od wczesnej wiosny i mrożone a w pełnym sezonie
                i tak brakuje to są kupowane w zamrożone z hurtowni we Władysławowie. Ale cóż
                tam życzę smacznego. Świeżej ryby to ty jeszcze w życiu nie jadłeś. Hi Hi
                • Gość: R.N Re: Bar u Pani Basi w Kątach Rybackich - SKaNdaL! IP: 78.8.27.* 29.03.10, 17:07
                  Miś,majaczysz kolego, ja wolę świeże ryby łowione przez rybaków z
                  Mierzei, ale ty pewnie chińskie dorsze i pangi.Jest jak piszesz fakt
                  i to w wielu miejscach, ale akurat nie tam, halibuta kupują w
                  hurtowni, przeciez nie łowią z Zalewu, to chyba oczywiste...ale
                  reszta jest OK,pani B. jest uczciwa, co nieczęsto się
                  zdarza...zawsze ma dobre,świeże ryby.
      • Gość: 1234 Re: Bar u Pani Basi w Kątach Rybackich - SKaNdaL! IP: *.nycmny.east.verizon.net 21.10.09, 05:35
        kretyn to jest rodzina ale dales sie zlapac
      • Gość: 1234 Re: Bar u Pani Basi w Kątach Rybackich - SKaNdaL! IP: *.nycmny.east.verizon.net 21.10.09, 05:37
        to rodzina kasa jest ok wspulna
    • the_jazz Re: Bar u Pani Basi w Kątach Rybackich - SKaNdaL! 03.06.09, 23:26
      Wątek ciągnięty w koło i bez sensu.

Do N.R. Wyraziłeś swój pogląd, ale wałkowanie wciąż tego samego nie ma większego
      sensu. Jeśli zostały naruszone zasady uczciwej konkurencji, to sprawę powinno
      zgłosić się do UOKiK - taka moja rada.

Up'owanie tematu poprzez pisanie wciąż tego samego zostanie potraktowane jako
      spamowanie, więc proszę tego nie robić.
      • Gość: pebe Re: Bar u Pani Basi w Kątach Rybackich - SKaNdaL! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.09, 19:21
        Zgadzam się, nie ma co kontynuować tego tematu.
        Sam próbowałem ryb w obu barach i muszę powiedzieć, że nie ma specjalnej różnicy
        (oczywiście nie patrząc na cenę).
        • violag Re: Bar u Pani Basi w Kątach Rybackich - SKaNdaL! 08.09.09, 17:25
          a ja powróce do tematu... byłam, rybę jadłam, i uwierzcie, nie
          jadłam lepszej. Dziś wiem, że to jeden z piekniejszych smaków jakim
          zapamietam tegoroczny urlop. Polecam "Bar u Basi" a polecił go też
          ktoś kto już wcześniej popróbował.
          WS
          • Gość: Alfik45 Re: Bar u Pani Basi w Kątach Rybackich - SKaNdaL! IP: *.elblag.vectranet.pl 30.03.10, 09:58
            Rybki sa tam smakowite jak kapeć zapiekany w papie. Wszystkie sa
            odmrazane a nie swieze! malo tego wlascicielka nie myje rak.
            Pieniadze bieze do lap, czysci kibel, wyciera podlogi a potem rybki
            panieruje. Smacznego.
            • Gość: ONA. Re: Bar u Pani Basi w Kątach Rybackich - SKaNdaL! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.10, 18:38
              dwie te same rodziny którym zawsze wszystkiego mało. Szukające jakiegoś
              rozgłosu.. Dajce sobie karabiny i się wystrzelajcie..
              A co do dwóch barów. Nic do nich nie mam. Wszędzie jest to samo jedzenie . I Ta
              SAMA RYBA. Boże jak mi was żal ludzie.. Aż mi przykro was.. Wszystko mają to
              samo nawet dostawców.. No chyba że w jednym jest więcej ``Fast food'ów``
              rzeczywiście macie o czym dyskutować..
    • Gość: VIP Re: Bar u Pani Basi w Kątach Rybackich - SKaNdaL! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.10, 21:11
      Myślę że temat powinien być zamknięty .
      Nie na miejscu są tu porównania Baru u Basi z kilkunastoletnią
      tradycją do jakiejś nowo powstałej przydrożnej budy o prawie
      identycznej nazwie.Jest to jawne naruszenie zasad uczciwej
      konkurencji.
      Żerowanie na czyjejś ciężkiej pracy.Ewidentnie ktoś próbuje
      wykorzystać reklamę słynnego Baru u Basi opisywanego w większości
      liczących się czasopism w celu osiągnięcia zysków.Wykorzystuje do
      tego sprzyjającą lokalizację przy głównej drodze.
      Chamstwo ludzkie nie zna granic !

Ps.Stały klient zna smak ryby pochodzącej w większości z własnych
      łodzi Baru u Basi
      • Gość: cxz Re: Bar u Pani Basi w Kątach Rybackich - SKaNdaL! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.10, 22:48
        Rozumiem tzw.Vip-ie,że PANI BASIA łowi ryby osobiście,używając do
        tych celów bliżej nie określonej łodzi.Prawdopodobnie chodzi Ci o
        żółtą łódź podwodną!:>.
        • Gość: rhy Re: Bar u Pani Basi w Kątach Rybackich - SKaNdaL! IP: 193.200.51.* 13.05.10, 11:39
          BAR U BASI I BAR BASIA TO PRZECIEŻ INNE NAZWY... NIE WIEM Z CZEGO
          ROBICIE SKANDAL.. PONAD 10 LAT TEMU PRACOWAŁAM W JEDNYM Z TYCH BARÓW
          I NA PEWNO NIE CHCECIE WIEDZIEĆ CO SIĘ DZIAŁO.... MA PEWNO NIE POLECĘ
          TEGO BARU NIKOMU, JEŻELI MIAŁ BY TO BYĆ OSTATNI BAR NA MIERZEI ..
    • Gość: mierzeja Re: Bar u Pani Basi w Kątach Rybackich - SKaNdaL! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.10, 12:57
      WIEKSZOSC NAZW BIERZE SIE Z IMION WLASCICIELI I TRZEBA SIE Z TYM
      LICZYC,NAJLEPIEJ PYTAJAC SIE KONKURENCJI.TUTAJ NIE CHODZI TYLKO O NAZWE PONIEWAZ
      NA INNE BARY BYLA ROBIONA TAKA SAMA''NAGONKA''.JAK KTOS NIE WIERZY NIECH ZAPYTA
      SIE NAJLEPIEJ SASIADOW.NOWY BAR BASIA JEST SUPER NAJLEPSZE DANIA NA
      WYBRZEZU,CZUC PROFESJONALIZM KUCHNI I FACHOWA REKE PONIEWARZ NOWA BASIA JEST Z
      WYKSZTALCENIA TECHNOLOGIEM ZYWIENIA.NOWY BAR BASIA MOZE BYC SKROMNIEJSZY,ALE
      JAKOSCIA BIJE......NIE ZDZIWCIE SIE TYLKO JAK POWSTANIE WIECEJ BASIEK,I CO WTEDY
      BEDZIE-ZABRAKNIE PORTALI.NIESTETY PIESKI MUSZA SZCZEKAC JAK PANI KAZE.
      • miszkurka2000 Re: Bar u Pani Basi w Kątach Rybackich - SKaNdaL! 23.05.10, 16:17
        Ale mi narobiliście apetytu. Syyy Mmmm
    • inga_iga Re: Bar u Pani Basi w Kątach Rybackich - SKaNdaL! 24.05.10, 23:30
      znam ten bar i faktycznie ryby są świeże, niestety z roku na rok jedzenie się
      pogarsza. Faktycznie bar ma tak dobre opinie,że jeździliśmy tam z Krynicy na
      rybę. Niestety ostatniego lata stwierdziłam,że już nie warto.
    • ugs Re: Bar u Pani Basi w Kątach Rybackich - SKaNdaL! 25.05.10, 11:14
      Należy wątek zakończyć, wszystko zostało już powiedziane. Osobiście odwiedzam
      bar u Basi od lat i zamierzam to robić dalej.Pozdrawiam.
    • Gość: d.b. Re: Bar u Pani Basi w Kątach Rybackich - SKaNdaL! IP: 5.172.252.* 28.06.14, 16:23
      W czasach szkoly sredniej bylam czestym bywalcem u Pani Basi z racji tego ze w okresie wakacyjnym najzwyczajniej w swiecie pracowalam w barze u Pani Basi :-) bar od dawna cieszyl sie dobra opinia a wlasciciele dbali zawsze o jakosc podawanych potraw. Ryby ZAWSZE byly swieze tak jak wszelkie inne dodatki, codziennie przygotowywane swieze surowki. Nie wiem jak teraz ale kiedy ja pracowalam u Pani Basi podawany byl pyszny rosol z wegorza. Goraca polecam te smazalnie. Pozdrawiam Pania Basie oraz cala jej rodzine ktora ciezko pracowala aby kazdy klient mogl smacznie zjesc :-)
      • Gość: Panienka1983 Re: Bar u Pani Basi w Kątach Rybackich - SKaNdaL! IP: *.147.100.28.mobile.internet.t-mobile.pl 24.06.23, 11:56
        Kochani,
        Najlepsze ryby od lat można zjeść
        W SMAŻALNI OKOŃ ( przy drodze S 7 )
        zaraz za Elblągiem w kierunku Warszawy.
        Tam cały rok zawsze stoi po kilkadziesiąt samochodów ( o czymś to świadczy ).
        U Basi też jadłam, jest smacznie rzeczywiście, ale
        w porównaniu do Okonia gwiazdkę niżej.
        Taka prawda.
        Pozdrawiam wszystkich smakoszy ryb...,
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka