Dodaj do ulubionych

jaki prezent dla pani na zakończenie przedszkola?

03.06.12, 18:26
moje dziecko w tym roku kończy przedszkole. wspolnie z innymi rodzicami planujemy uhonorować panią z tej okazji jakimś wyjątkowym (niekoniecznie drogim) prezentem. macie jakieś pomysly?
Obserwuj wątek
    • mysz1978 Re: jaki prezent dla pani na zakończenie przedszk 03.06.12, 19:43
      moze jakis zestaw Parkera czy cos w tym stylu???? Prezent pamiatkowy ale i przydatny smile Z bizuteria itp trudno utrafic w gust wiec odradzam
    • ewusia13 Re: jaki prezent dla pani na zakończenie przedszk 03.06.12, 19:52
      najczęściej są to kosze ze słodyczami, kawą, herbatą, alkoholem, do tego kwiaty.
      czasem coś wykonanego przez dzieci, album, kolaż ze zdjęć z kilku lat wspólnego pobytu.

a jeśli macie na myśli coś typowo materialnego to zależy jaką kwotę przeznaczacie na ten cel.
      może to być na aktówka za ok. 200 zł
      allegro.pl/doskonala-aktowka-damska-skora-100-czarna-fv-i2368519662.html
      albo pióro, dodatkowo wygrawerowane imię i nazwisko za cenę 100 zł
      allegro.pl/waterman-graduate-chromowe-ct-pioro-wieczne-grawer-i2362945513.html
      a może jaką literaturę fachową, może być już od 50 zł
      allegro.pl/18g-psychologia-dla-nauczycieli-nowa-najtaniej-i2354246161.html
      no i jeszcze pozostaje nieśmiertelna biżuteria i elementy dekoracyjne mieszkania (wazony, świeczniki)

osobiście spotkałam się z też wolą nauczyciela, żeby za te pieniądze kupiono coś do przedszkola, jakieś płyty, pomoce dydaktyczne. nauczyciel wykorzysta to w pracy a w razie zmiany placówki zabiera to ze sobą.
      a może podpytajcie nauczycielki co by chciała...
      • eliszka25 Re: jaki prezent dla pani na zakończenie przedszk 04.06.12, 00:30
        nie jestem zwolennikiem dawania kosztownych prezentow nauczycielom. przeciez to dzieci zegnaja sie z pania, wiec moim zdaniem najlepszy bedzie prezent wykonany przez dzieci. w ubieglym roku klasa mojego synka tez zegnala sie z pania i pani dostala prezent od dzieci. kazde dziecko mialo zrobic cos, co samo wymysli/najlepiej umie, ale najlepiej na kartonie mniej wiecej wielkosci pocztowki. na zakonczenie kazde dziecko przynioslo swoje dzielo i przypielismy je wszystkie ozdobnymi klamerkami na sznurek i taka "linke z prezentami" dostala pani. byla bardzo wzruszona. moj synek byl na etapie uwielbienia dla ciastoliny, wiec powycinal roznosci z ciastoliny, wspolnie przykleilismy na karton i byl bardzo dumny, ze zrobil prezent dla pani.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka