Dodaj do ulubionych

Jakie łóżko do 3-latka?

19.08.04, 12:51
Pod koniec roku spodziewamy się bliźniaków, więc łóżeczko Kuby będzie
potrzebne młodszemu przychówkowi. Chcemy mu jakieś kupić, żeby miał na te
kilka lat. Zastanawiam się, czy tapczan (taki porządniejszy), czy może tzw.
amerykankę czyli rozkładany fotel?
Za jakieś dwa lata dokupimy jeszcze łóżko piętrowe i wtedy wszystkie dzieci
będą w jednym pokoju, dość dużym - koło 20 m2.
Czy są jakieś sklepy internetowe, gdzie można sobie pooglądać meble dla
dzieci?
Ania
Obserwuj wątek
    • anja_mama-kuby Re: Jakie łóżko do 3-latka? 19.08.04, 12:52
      W tytule miało być: dla 3-latka.
      Ten upał mnie zabije.....
      • oyate Re: Jakie łóżko do 3-latka? 19.08.04, 13:07
        A ja mam taką sytuację, że mam 26 miesięczne bliźniaki i niestetu muszę oddać
        jedno łóżeczko. Więc też chcę kupić jakieś łóżeczka dla nich. Chcę kupić małe
        łóżka, rozkładanie wydawają mi się niewygodne. Też czekam na pomysły i
        doświadczenia innych mam.
        • lilka.w Re: Jakie łóżko do 3-latka? 21.08.04, 01:38
          Moja córeczka śpi w łóżeczku Ikei .Ma ono tę zaletę ,że rośnie wraz z nią.Ma
          stałą szerokość 90cm,natomiast długość od ok.110 do 200.Mam do niego
          trzyczęściowy materac.Nie zagraciło nam całego pokoju dziecinnego ,a starczy na
          długo.No i jest normalnym,wygodnym łóżkiem.
      • bachak Re: Jakie łóżko do 3-latka? 19.08.04, 13:07
        Mój dwulatek ma już dorosłe łóżko, bo w łóżeczku ze szczebelkami się
        zaklinowywał. Kupiłam mu taki dwuosobowy duży fotel rozkładany. Zdecydowałam
        się na dwuosobowy, bo w razie niezapowiedzianych wizyt jest gdzie położyć
        nadprogramowych domownikow. W Ikei jest niezłe łóżko które rośnie razme z
        dzieckiem

P.S MNIE UPAL JUŻ ZABIŁ smile
        • grzalka Re: Jakie łóżko do 3-latka? 19.08.04, 13:23
          My (a jestesmy w podobnej sytuacji wink)..) planujemy zakup duzego rozkladanego
          fotela. Takiego, zeby ewentualnie mama lub tata mogli sie na nim polozyc celem
          poczytania bajeczek przed snem, no i musi miec solidne boki, bo Ania w nocy
          rzuca sie jak ryba na piasku. Z tego co sie orientowalam bedziemy musieli go po
          prostu zamowic, bo standardowe sa za waskie.
          Znane mi trzylatki spia na tapczanikach 9niektore tez sa fajnie skladane) ale
          one sie nie rzucaja w nocy tak bardzo..
          pozdrowienia smile)
        • grzalka Re: Jakie łóżko do 3-latka? 19.08.04, 13:23
          A na upal polecam kapiel w jeziorze, hehe wink
          • justa75 Re: Jakie łóżko do 3-latka? 19.08.04, 13:40
            Ja wlasnie dokonalam zakupu lozka dla moich 27 mies blizniakow. Jest to lozko
            firmy Dąb z Gdańska. Wyglada tak: wysokosc ma okolo 60cm, sklada sie jakby z 3
            czesci po 20 cm. Najwyzsza jest lozkiem, srodkowa dwoma szufladami na posciel i
            najnizsza, wysuwana na koleczkach tez jest lozkiem. Na dzien wsuwana oczywiscie
            do srodka. Dla zabezpieczenia dziecka, ktore spi na gornej czesci dokupilam w
            Ikeii montowana barierke. Calosc sprawdzila sie i z lozka jestem zadowolona.
            Dla dwulatkow nie zdecywowalam sie na lozko pietrowe, chyba sa za mali. A
            wielkosc pokoju nie pozwala na zakup dwoch tapczanikow. A tu jest dwa w jednym
            (dokladnie + pojemnik na posciel) Cena okolo 900 zl z materacami (piankowymi
            ale kiedys mozna wymienic na lepsze same materace). Dodam, ze w krakowie mozna
            kupic takie lozko w Kwitku (starym). pozdrawiam.
          • anja_mama-kuby Re: do grzalki 20.08.04, 09:41
            Grzałka - nie bądź okrutna ;-( Ja pracuję! (hmmm) Poza ty: gdzie we Wrocławiu
            jezioro???
            Ps. włącz to gg!
            Buzia
            Ania
    • judytak Re: Jakie łóżko do 3-latka? 20.08.04, 09:00
      moje dzieci z łóżeczka ze szczebelkami wyprowadzają się od razu do łóżka o
      dorosłych wymiarach (190x80 cm), jakoś meble długo mi służą, nie widzę sensu
      kupowania tapczanika na 2-3-4 lata

trójka w jednym pokoju śpi na takim zestawie:
      łóżko piętrowe, piętro przekręcone o 90 stopni w stosunku do dolnego łóżka
      (czyli wzdłuż drugiej ścianie), spod dolnego łóżka wysuwana "szuflada" -
      trzecie łóżko
      (na dole śpią chłopaki, na górze dziewczyna)

łóżka firmy Piętrus, mają stronę internetową

pozdrawiam
      Judyta
      • anja_mama-kuby Re: Jakie łóżko do 3-latka? 20.08.04, 09:46
        Dzięki za namiary, ten Piętrus jest niezły, na ich stronie podoba mi się
        zwłaszcza jedno rozwiązanie. Ale, co dziwne: nie mają sklepu we Wrocławiu!
        Może mi prześlą katalog, a meble zamówię w najbliższym miasteczku?
    • parasolka190722 Re: Jakie łóżko do 3-latka? 12.05.22, 18:51
      Fotel rozkładany jest ok, zajmuje mało miejsca i możesz go wykorzystać w czasie dnia do innych celów, ale musisz wziąć pod uwagę to że będzie wymagał codziennego składania i rozkładania, dodatkowo wygoda spania nie jest taka jak na stałym łózko. Zobacz ten fotel, to jeden z wygodniejszych rozwiązań url=https://meblesosnowe.pl/fotel-rozkladany-spanie-87-200]Fotel Kacper[/url] Zaletą jego jest to że ma lekką konstrukcję, łatwo i szybko go rozłożysz, a dodatkowo spanie masz jednej twardości na całej powierzchni.
      innym rozwiązaniem jest łóżko stałe, wsuwane , zobacz np to łóżkoŁóżko Borg masz tu niezależne 2 łózka które na dzień chowasz pod siebie, a w nocy możesz rozstawić w 2 oddzielne miejsca. W tym rozwiązaniu możesz dopasować materac do swoich potrzeb.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka