Dodaj do ulubionych

Clostridium difficie 1.5 roczku - pomocy !!!!!

19.08.20, 00:32
Witam,
Szukam już wszędzie pomocy, lekarze u mnie w mieście kompletnie się nie znają i rozkładają ręce. Zaczęło się wszystko 2.5 m temu. Córeczka zarażona c.difficie od chłopca. Biegunka ,bardzo śmierdząca ,zrobiłam badania wyszło c.defficile bez uwolnionej toksyny ale antygen charakterystyczny dla toksyny B. Szpital, dostała metronidazol na 7dni. Wyszłyśmy do domu, brany vivomix. Po dwóch miesiącach znów kupa brzydka. Zrobiłam badania i znów to samo. C.defficile. Załamałam się. Po tygodniu zrobiliśmy małej przeszczep mikroflory. Biegunki ustały ale c.defficile z antygenem wciąż jest. Lekarz u którego robiliśmy przeszczep twierdzi ,ze dołem nie pomoże jej bo bakteria musiała gdzieś wysoko się zagnieździć. Nie wiem co robić już,nie daje rady psychicznie już... czytałam ze powodzenie pozbyciu się bakteri to pierw antb a potem przeszczep. Boje się jej podać znów metro to był koszmar sad błagam o pomoc ....
Obserwuj wątek
    • kanna Re: Clostridium difficie 1.5 roczku - pomocy !!!! 20.08.20, 12:18
      Przerzuć posta na emamę, tu mało kto zagląda.
      • joannakasz00 Re: Clostridium difficie 1.5 roczku - pomocy !!!! 26.08.20, 11:50
        Ok dziękuje tak zrobięsad
    • mamtrzykotyidwa Re: Clostridium difficie 1.5 roczku - pomocy !!!! 21.08.20, 07:56
      70% małych dzieci ma te bakterię, nosicielstwa się nie leczy. Skoro nie ma biegunki, to nic nie trzeba robić.
      Dawaj dziecku probiotyki i nie podawaj bez wyraźnej potrzeby antybiotyków, bo to antybiotyki niszczą florę bakteryjną przewodu pokarmowego i doprowadzają do nadmiernego namnażania się tej bakterii.
      Przebadaj dziecko w kierunku alergii pokarmowej i wyklucz alergeny z diety, alergia też jest przyczyną nadmiernego rozrostu szkodliwych bakterii.
      • joannakasz00 Re: Clostridium difficie 1.5 roczku - pomocy !!!! 26.08.20, 11:48
        Niby tak ,nie leczy się. Ale ona przecież nie może być non stop na diecie. Lekarz od przeszczepu dał rozpiskę. Jak stosowałam sie do tego mała schudła 0,5kg i wyglądała strasznie. Zaczęłam powili dawać jej inne warzywa niż tylko marchew puetruszke i seler i dziecko powoli zaczyna żyć. Jestem w trakcie ściągania probiotyku z Ukrainy który jest podobny do Enterolu ale ma lepszy i mniej szkodliwy skład.
      • joannakasz00 Re: Clostridium difficie 1.5 roczku - pomocy !!!! 26.08.20, 11:49
        A alergie mała masad ostatnio zrobiłam jej z krwi to wyszedł jej banan. Plus ma na pewno na jaja i mleko ale to z krwi jej nie wyszłosad
        • mamtrzykotyidwa Re: Clostridium difficie 1.5 roczku - pomocy !!!! 26.08.20, 12:21
          Nie wiem, co ci kazał lekarz od przeszczepu, ale jeśli chodzi o dietę wykluczającą alergeny pokarmowe, to powinna być na diecie całe życie, bo alergeny zawsze będą dla niej szkodliwe.
          Jeśli wiesz, że ma uczulenie na mleko i jej będziesz mleko, czy inne produkty krowie dawać, to na pewno problem z bakterią będzie wciąż wracał, a jak nie z tą, to inna się rozmnoży w nadmiarze.
          Może ta biegunka to wcale nie od tej bakterii była, tylko z powodu alergii, a bakterię wykryli, bo ona zawsze w kale u dziecka jest. Skup się na wykluczeniu alergenów z diety, a nie na leczeniu bakterii, bo im więcej antybiotyków będziesz dawać, tym problem będzie się robił większy.
          • mamtrzykotyidwa Re: Clostridium difficie 1.5 roczku - pomocy !!!! 26.08.20, 12:31
            Zamiast Enterolu dla dzieci jest Entero Acidolak, a oprócz tego podawaj koniecznie Multilak baby, to najlepszy synbiotyk przy alergii.
          • joannakasz00 Re: Clostridium difficie 1.5 roczku - pomocy !!!! 26.08.20, 12:31
            Chodziło mi o dietę przez clostridium a nie dietę bez alergenów. Nie podaje jej ani mleka ani jaj. A o bananie dowiedziałam się dopiero na tydzień przed jej nawrotem bo prędzej nie chcieli jej zrobić badan bo twierdzili ,ze jest za malutka. I tak zrobili tylko na 20 alergenów a nie na więcej bo to na NFZ było.
          • joannakasz00 Re: Clostridium difficie 1.5 roczku - pomocy !!!! 26.08.20, 12:38
            Tylko ,ze ona nigdy nie miała biegunek. Od 7m podawałam jej banana a przecież nie mogła i biegunek nie było nawet przy rozszerzaniu diety, były luźniejsze ale nie biegunka i przy clostridium jest specyficzna. Napowietrzona z resztkami jedzenia nie przestawionego.
            • sobkumal Re: Clostridium difficie 1.5 roczku - pomocy !!!! 28.08.20, 23:32
              Dzień dobry, a robiła Pani badania kalu na Adenowirusy i rotawirusy ? Naszej małe się do 6 miesięcy biegunka z krwią utrzymywała. Wszyscy mówili ze niemożliwe o musi być alergia itd itp dopiero jak wyniki wyszły „czyste” stolce zaczęły być normalne. Ale zawsze jak ma styczność z wirusem jednym lub drugim ma biegunki . Acha dod ze wychodziło p dziwo w jednym laboratorium pozytywne w innych negatywne, już myślałam ze kłamią, ale jak u nich wyszło w końcu negatywne to związało się to z końcem biegunek wiec przypuszczam ze gdzie indziej czułość metody lub cos Innego w oznaczaniu było do kitu.
              • joannakasz00 Re: Clostridium difficie 1.5 roczku - pomocy !!!! 29.08.20, 20:57
                Na to pierwsze nie, ale na Rota robiłam. Tylko ,ze u mnie nie jest problem ze w badaniu wychodzi negatyw a biegunka jest. Nie wiem jak się pozbyć tego dziadostwa i szukam może ktoś miał podobnie. Dowiadywałam się ze np w Holandi tego nie leczą prucz probiotykami do 3roku życia dzieciątka. Nie wiem jak doprosić się o cały pakiet na alergie ,bo może dostawać jakiś alergen który powoduje przyrost Clostridium. Ledwo co zrobili jej na najmniejszy pakiet 20scia alergenówsad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka