mamma90 20.01.21, 13:22 Dziewczyny jak pielęgnujecie skórę z azs? U mojej córki przerobiłam różne emolienty, m.inn. eloderm, latopic teraz smaruję masłem dermedic i fajnie daje radę, łagodzi ,natłuszcza co jeszcze działa? Kąpiecie w krochmalu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
doris1982 Re: atopowe zapalenie skóry 20.01.21, 14:52 też chętnie poznam nowości obecnie używamy produktów mustela dla skóry atopowej. Do tej pory bez zastrzeżeń Odpowiedz Link Zgłoś
newhabitat Re: atopowe zapalenie skóry 22.02.21, 01:09 Nam pomaga tylko bioderma Atoderm olejek do kapieli, a do smarowania lipikar ap+m. Przerobilam mnostwo drogich plynow I kremow. Ta powyzsza kombinacja nam pomaga Odpowiedz Link Zgłoś
joana393 Re: atopowe zapalenie skóry 19.03.21, 06:28 Spróbuj emolientów z exomega control. Długo bardzo trwało zanim znalazłam skuteczne i bezpieczne emolienty dla córki. Do kąpieli używam płynu "kojąca kąpiel" - bardzo dobrze nawilża skórę, łagodzi ją i zmniejsza uczucie swędzenia. Ważne żeby stosować systematycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
wero_281 Re: atopowe zapalenie skóry 14.05.21, 11:33 My używamy musteli z serii stelatopia i baardzo polecamy. Poza tym bardzo często w aptekach są fajne promocje z ich produktami. Teraz polujemy na letnią ochroną Odpowiedz Link Zgłoś
doris1982 Re: atopowe zapalenie skóry 20.08.21, 14:46 u nas także mustela króluje i chyba nie chcę więcej eksperymentować, czytając o reakcjach i nawrotach po zmianie kosmetyków Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d2 Re: atopowe zapalenie skóry 25.05.21, 08:41 a. slonce, zandych kremow na slonce. O ile to nie plaza. mlody mial spore problemy z atopowym zapaleniem skory jak byl maly. DOpiero kolo 1 rpku trafila sie swietna pani pediatra. Najpier dala krem na sterydach. Wszytskie plamy zniknely. Potem powiedziala zeby mlody jak najeiecej przebywal na sloncu. Oczywiscie nie non stop. Szczegolnie zeby w okresie zimowym gdzeis pojechac, gdzei slonce jest. I bez kremow. Wylacznie na plazy. Wszytsko zniknelo. Teraz ma 12 lat i skore bez problwmow. Zero samorwoanie skory antyfiltrami do parku, czy na plac zabaw. Ale sa tez rozne odmiany atopowego zapalenia, mlody nie mial nagorszego przypadki..ale tez nei bylo to lekkie. Odpowiedz Link Zgłoś
sportowia Re: atopowe zapalenie skóry 14.06.21, 12:57 My stosujemy krem Imunoglukan, bardzo dobrze nawilża skórę, a u nas sprawa jest jeszcze bardziej złożona, bo poza azs dochodzi jeszcze łuszczyca i skóra naprawdę jest mocno narażona na przesuszenie i podrażnienia. Imunoglukan naprawdę daje radę. Można go stosować kilka razy dziennie, do tego ma fajną konsystencję i nie brudzi ubrań. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenaa1478 Re: atopowe zapalenie skóry 15.07.21, 12:42 Również polecam Imunoglukan krem- ja miałam w jednym miejscu na ciele tak wysuszoną i podrażnioną skórę, że noszenie ubrań było dla mnie gehenną. Po tygodniu używania Imunoglukanu jak ręką odjął. Z czystym sumienie mogę go polecić. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenaa1478 Re: atopowe zapalenie skóry 26.08.21, 14:17 Polecam Imunoglukan krem- nam pomógł naprawdę bardzo Odpowiedz Link Zgłoś