Dodaj do ulubionych

atopowe zapalenie skóry

20.01.21, 13:22
Dziewczyny jak pielęgnujecie skórę z azs? U mojej córki przerobiłam różne emolienty, m.inn. eloderm, latopic teraz smaruję masłem dermedic i fajnie daje radę, łagodzi ,natłuszcza co jeszcze działa? Kąpiecie w krochmalu?
Obserwuj wątek
    • doris1982 Re: atopowe zapalenie skóry 20.01.21, 14:52
      też chętnie poznam nowości big_grin obecnie używamy produktów mustela dla skóry atopowej. Do tej pory bez zastrzeżeń smile
    • newhabitat Re: atopowe zapalenie skóry 22.02.21, 01:09
      Nam pomaga tylko bioderma Atoderm olejek do kapieli, a do smarowania lipikar ap+m.
      Przerobilam mnostwo drogich plynow I kremow. Ta powyzsza kombinacja nam pomaga
    • joana393 Re: atopowe zapalenie skóry 19.03.21, 06:28
      Spróbuj emolientów z exomega control. Długo bardzo trwało zanim znalazłam skuteczne i bezpieczne emolienty dla córki. Do kąpieli używam płynu "kojąca kąpiel" - bardzo dobrze nawilża skórę, łagodzi ją i zmniejsza uczucie swędzenia.
      Ważne żeby stosować systematycznie.
    • wero_281 Re: atopowe zapalenie skóry 14.05.21, 11:33
      My używamy musteli z serii stelatopia i baardzo polecamy. Poza tym bardzo często w aptekach są fajne promocje z ich produktami. Teraz polujemy na letnią ochroną big_grin
      • doris1982 Re: atopowe zapalenie skóry 20.08.21, 14:46
        u nas także mustela króluje i chyba nie chcę więcej eksperymentować, czytając o reakcjach i nawrotach po zmianie kosmetyków uncertain
    • camel_3d2 Re: atopowe zapalenie skóry 25.05.21, 08:41
      a. slonce, zandych kremow na slonce. O ile to nie plaza.

mlody mial spore problemy z atopowym zapaleniem skory jak byl maly. DOpiero kolo 1 rpku trafila sie swietna pani pediatra. Najpier dala krem na sterydach. Wszytskie plamy zniknely. Potem powiedziala zeby mlody jak najeiecej przebywal na sloncu. Oczywiscie nie non stop. Szczegolnie zeby w okresie zimowym gdzeis pojechac, gdzei slonce jest. I bez kremow. Wylacznie na plazy. Wszytsko zniknelo. Teraz ma 12 lat i skore bez problwmow. Zero samorwoanie skory antyfiltrami do parku, czy na plac zabaw.
      Ale sa tez rozne odmiany atopowego zapalenia, mlody nie mial nagorszego przypadki..ale tez nei bylo to lekkie.
    • sportowia Re: atopowe zapalenie skóry 14.06.21, 12:57
      My stosujemy krem Imunoglukan, bardzo dobrze nawilża skórę, a u nas sprawa jest jeszcze bardziej złożona, bo poza azs dochodzi jeszcze łuszczyca i skóra naprawdę jest mocno narażona na przesuszenie i podrażnienia. Imunoglukan naprawdę daje radę. Można go stosować kilka razy dziennie, do tego ma fajną konsystencję i nie brudzi ubrań.
      • magdalenaa1478 Re: atopowe zapalenie skóry 15.07.21, 12:42
        Również polecam Imunoglukan krem- ja miałam w jednym miejscu na ciele tak wysuszoną i podrażnioną skórę, że noszenie ubrań było dla mnie gehenną. Po tygodniu używania Imunoglukanu jak ręką odjął. Z czystym sumienie mogę go polecić.
    • magdalenaa1478 Re: atopowe zapalenie skóry 26.08.21, 14:17
      Polecam Imunoglukan krem- nam pomógł naprawdę bardzosmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka