ewank 06.09.05, 20:32 moje 5 letnie dziecko chce myc zęby pastą dla dorosłych, czy mam jej na to pozwolić, czy nie ma żadnych przeciwskazań? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
justimic Re: pasta do mycia zębów 06.09.05, 22:14 nie polecam, gdyż w tych pastach jest zbyt dużo fluoru (oraz innych związków niekorzystnych dla dziąseł i mleczków jak soda itp.)... może zaproponuj córce pastę Elmex albo nową dla dzieci z firmy Aqufresh (nie pamiętam nazwy)... te pasty mają konsystencję past (a nie jak większość past dla dzieci żelu) i podobny smak do tych dla dorosłych... pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
maga67 Re: pasta do mycia zębów 07.09.05, 10:05 Są pasty dla dzieci i są inne dla dorosłych.Różnią się zawartością przede wszystkim zawartoscią fluoru. A jesli dziecko powie,że chce pić np. piwo to co kupisz jej bezalkoholowe ? Odpowiedz Link Zgłoś
kmk1610 Re: pasta do mycia zębów 08.09.05, 13:32 Również odradzam pastę dla dorosłych.Mój 19-mies.synek też by chcial pastę i szczoteczkę dla dorosłych ale.....jej nie dostanie.Nie przepada za typowo owocowymi pastami,woli z miętą ale dla dzieci jak szukam to tylko owocowe aż mnie czasami szlag trafia.Mi też owocowe nie smakują a dziwić się dziecku.ostatnio przypadła mu do gustu aquafresh,colgate.Jak ktoś zna mietową dla dzieci to proszę o podpowiedź Pozdrawiam Kasia i Dominik Odpowiedz Link Zgłoś
mamastasia Re: pasta do mycia zębów 08.09.05, 14:01 Przyłączę się do chóru - nie pozwalaj. Pasta dla dorosłych jest dla dorosłych. W wyjątkowych przypadkach można umyc "dorosłą" pasta - wtedy ma to byc ilość odpowiadajaca ziarnku grochu, ale tylko wyjatkowo. (Informacje mam od debtysty.) Polecam Elmex, miętowy smak i sprawdzona jakość. Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś