Dodaj do ulubionych

Jak zapuscic grzywke

IP: *.* 08.02.03, 04:15
Jak w tytule, probuje mojej corci( 2,5 roku) zapuscic grzywke. ALe rosnace wloski jej przeszkadzaja a spinac ich sobie nie pozwala. Moze macie jakies sprawdzone sposoby, a moze zaczekac z tym jeszcze?Kasia
Obserwuj wątek
    • Gość: aneea Re: Jak zapuscic grzywke IP: *.* 08.02.03, 10:01
      Cos apropo zapuszczania grzywki... kiedy bylam mala, tak plus minus (chyba troche bardziej plus) w wieku Twojej coreczki tez baaardzo chcialam miec dluga grzywke (a mialam wlosy do ramion z grzywka do brwi) , tak zeby ja mozna bylo spiac w tzw. kitke.Juz wtedy brakowalo mi cierpliwosci i nie mogac dluzej czekac scielam to co mialam ;). Dorwalam gdzies nozyczki i wycielam sobie grzywke do samiuskiej skory. Jezuu jak ja wtedy wygladalam :lol:, mam nawet gdzies jeszcze zdjecie.Nie pamietam reakcji mojej mamy, ale pamietam doskonale, ze bylam z siebie bardzo zadowolona i dumna z fryzury ;).Troche nie na temat, ale pomyslalam, ze moze warto napisac - ku przestrodze ;).
    • Gość: agnes Re: Jak zapuscic grzywke IP: *.* 09.02.03, 00:31
      Cześć.Moja córka zaczęła zapuszczać grzywkę, gdy była troszkę starsza (7 lat), ale może nasz sposób na utrzymanie włosów z dala od oczu przypadnie do gustu również Twojej córeczce :-) Sposób bardzo prosty - kupiłyśmy plastikową opaskę. Jest ich duży wybór, kiedyś w gazecie "Księżniczka" była nawet opaska - korona (różowa), więc na pewno coś fajnego znajdziecie. Teraz moja córka ma grzywkę niemal do brody, troszkę tej grzywki "wchodzi" w warkocz dobierany, ale opaska nadal w użyciu.Pozdrawiam.jaga
      • Gość: guest Re: Jak zapuscic grzywke IP: *.* 10.02.03, 00:09
        Uffff my te ciężkie przejścia z grzywką mamy już za sobą - Julia ma teraz 3 lata i dość długie włosy, grzywka już nie wpada w oczy, ale robiła to uporczywie przez ponad pół roku zapuszczania. Kupowaliśmy hurtowo spineczki, ale wiadomo jak u małego dziecka, kilka minut i gdzieś zgubione. Dobre było dzielenie grzywki na pół i robienie dwóch maleńkich kiteczek z niej po bokach głowy.
        • Gość: guest Re: Jak zapuscic grzywke IP: *.* 10.02.03, 04:26
          Ach te spineczki...nam tez gubia sie hurtowo....Narazie poprzestaje na kucyku wlasnie, ale nie wiem czy tak jest dobrze, Julka z coraz mniejsza ochota poddaje sie moim zabiegom i wrecz mnie prosi :obetnij mi grzywke, jest za dluga. I tak sie zastanawiam czy to warto? Moze nie meczyc tym jeszcze dziecka? A z drugiej strony juz tak daleko zaszlysmy...Sama nie wiem...kasia
          • Gość: Zocha Re: Jak zapuscic grzywke IP: *.* 10.02.03, 21:42
            Uff - zapuszczanie grzywki też mamy za sobą. Najlepsze były spineczki - choć zadziwiająco często ginęły, jakby w naszym dopu co najmniej pięc dziewczynek zapuszczało grzywkę. Niestety córka opaski nie tolerowała, a teraz jak ma wszystkie włosy równe bardzo lubi opaski :crazy: Za to by nie mieć problemu z grzywką młodszego potomka wcale nie obcinałam mu włosów. Efektem jest śliczna fryzurka na pazia. Synek :) ma już prawie trzy lata i pewnie trzeba będzie wkrótce go obciąć `na mężczyznę`, ale może poczekamy na podstrzyżyny dopiero gdy pójdzie do szkoły ;)Zocha
            • Gość: guest Re: Jak zapuscic grzywke...a jednak obcielam... IP: *.* 11.02.03, 03:32
              Jak w tytule, dosc juz mialam meczenia corci, coz , zaszlysmy daleko, ale zawsze jeszcze zdazymy...Nie zaluje, zwlaszcza ze Julka sama mnie o to ciagle prosila i teraz wyglada na zadowolona. Kasia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka