Dodaj do ulubionych

co z tym spaniem????help!

08.01.07, 20:05
moja córeczka ma trzy i pół mies.ze względu na to że karmię piersią od
początku śpi ze mną. Chciałabym zacząć kłaść ją w łóżeczku ale pawdę mówiąc
nie wiem jak się do tego zabrać.Dodam jeszcze że mała w dzień też nie bardzo
chce spać w łóżeczku tylko na rękach albo na leżaczku.Proszę o pomoc, może
któraś z mam wie jak sobie z tym poradzić??
Obserwuj wątek
    • inga67 Re: co z tym spaniem????help! 09.01.07, 10:06
      moja malutka tez caly czas w tym wieku spala przy mnie, lozeczko bylo czym s zlym. Po jakims czasie przekonala sie ze moze jednak tam spac w dzien ale w nocy nie ma nawet o tym mowy, budzi sie co godzine, a ma juz roczek bez paru dni. wyszlam wiec z zalozenia ze przyjdzie tsaki dzien ze nocne lozeczkowanie tez polubi, czego i tobie zycze.
    • agnese79 Re: co z tym spaniem????help! 11.01.07, 04:37
      jak ci nie przeszkadza, ze spi z toba to niech spi z toba.
      mi przeszkadzalo, wiec moja corcia musiala spac sama. przez pierwsze pol roku
      usypialam ja na noc karmiac i odkladalam do lozeczka. w nocy jak sie budzila to
      bralam ja na karmienie, a po odkladalam do lozeczka.
      potem pediatra polecil mi dawac jej wieczorem zupke zamiast karmienia piersia.
      Ciagle jeszcze pamietam jak za pierwszym razem balam sie ja 'tak zwyczajnie'
      (tzn bez karmienia) odlozyc do lozeczka, ale okazalo sie, ze najedzone, umyte i
      zmeczone dziecko zasypia rownie dobrze samo.
      Wiec moja rada - po zaspokojeniu wszystkich potrzeb po prostu odloz. Zyskasz
      troche czasu dla siebie, ktorego z pewnoscia nie masz w nadmiarze
      Powodzenia!
      ps. na dzien rady nie mam bo moja mala po ukonczeniu miesiaca przez nastepne 4
      miesiace wyla non stop w kazdej pozycji. Na szczescie tylko w dzien.
    • patrycja20064 Re: co z tym spaniem????help! 11.01.07, 11:21
      moja córka do trzech miesięcy wlącznie nie spala w ogóle w dzień, a w nocy
      tylko ze mną. Wybawieniem okazal sie smoczek. Kiedy zasypiala wyciagalam jej z
      buzi pierś i dawalam smoczek. Potem odkladalam ją do lóżeczka.Spala pól nocy w
      lóżeczku, potem bralam ją do siebie. Lepszy to niż nić. Powodzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka