klaudus198888 20.05.11, 09:49 Dziewczyny jakby ktoras wiedziala cos o mieszkaniu najlpiej w12 bez. i 2 pokoje to dajcie znac Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karolina160384 Re: mieszkanie 25.05.11, 10:34 Hej,nie wiem czy sprawdzałaś sobie na "bazar.at"....Tam znajdują się różne ogłoszenia,w tym również mieszkania na sprzedaż i do wynajęcia Pozdrawiam*** Odpowiedz Link Zgłoś
sylvia.s77 Re: mieszkanie 28.05.11, 22:25 Hi. My będziemy sie z naszego w sierpniu wyprowadzali. To jest w 19 Bez. Stare budownictwo, ale ładnie wyremontowane, widne i cieple. 75 m 2 pokoje, łazienka, przedpokój i umeblowana kuchnia,na klatce abschtelraum. Jestem jedyna cudzoziemka w kamienicy a sąsiedzi sa bardzo mili. Dla rodzinki z dziećmi idealne miejsce. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
radoslawfolta Re: mieszkanie 03.07.11, 23:20 witam jeżeli koleżanka nie będzie zainteresowana to prosze o kontakt mailowy agnieszka.folta@wp.pl mieszkamy w 3 ale chętnie byśmy zmienili pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kwiecien05 Re: mieszkanie 26.06.11, 20:41 Witam, piszę po raz pierwszy. Nie jestem jeszcze mamą w Wiedniu, ale może będę Szukam na razie mieszkania na całe wakacje. Ciężkie to szukanie. Może macie jakieś namiary? Nasza rodzinka liczy 4 osoby. Będę wdzięczna za info. Bezirk nie jest taki najważniejszy. Mąż ma tam pracę na razie do lipca, ale rysuje się kontrakt na ok. 1,5 roku. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
lamatha Re: mieszkanie 27.06.11, 19:39 Hallo Kwiecien wyslalam Ci maila na adres gazetowy, musisz dopytac o ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiecien05 Re: mieszkanie 27.06.11, 20:04 Dzięki. Jestem w trakcie intensywnych poszukiwań wraz z koleżanką. Oby się udało. Dzięki za odzew. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiecien05 Re: mieszkanie 29.06.11, 10:16 Znaleźliśmy Od niedzieli będziemy się rozkoszować atmosferą miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
elizaedyta Re: mieszkanie 07.09.11, 13:27 hej czy ktoś wie gdzie mogę się udac aby wynając kawalerkę z jedną kaucją Odpowiedz Link Zgłoś
kwiecien05 Re: mieszkanie 07.09.11, 13:45 Witaj. Z tym jest różnie i przyznam, że trudno znaleźć coś z jedną kaucją. Ja szukałam głównie na stronach www.jobwohnen.at/index.php?id=198 www.flohmarkt.at/php/inserat_topsuche.php?such_kategorie=mietwohnung-wien®ion=&q=&biete=ok trzeba od razu dzwonić i pytać, bo mieszkania schodzą "jak świeże bułeczki", a dodatkowo ogłoszenia dają głównie już wynajmujący, pokazują, a dopiero potem właściciel decyduje komu wynajmie. Trzeba uważać na oszustów, bo tacy niestety też są - zwodzą, po czym mówią, że nie mogą skontaktować się z właścicielem, by im wpłacić kaucję. Nam się udało znaleźć mieszkanie przez Polaka, który jest w Wiedniu maklerem. Mam jego nr od koleżanki Jednak jego biuro bierze 3 MM kaucji, a on sam 500€ prowizji. My jednak mieliśmy nóż na gardle i koniec końców wyprowadziliśmy się poza Wiedeń i jest cudownie - spokojnie, czysto, bez Turków Trzymam kciuki, by się udało. Odpowiedz Link Zgłoś
eliz-a73 Re: mieszkanie 08.09.11, 10:31 hej!!czy możesz podac mi numer tego znajomego który jest tu maklerem, myślę że o tym samym polaku który wynajmuje mieszkania wszyscy tu wiedza tylko jakos nikt nie ma jego numeru. a moze masz namiary e-maila. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś