Dodaj do ulubionych

mieszkanie

20.05.11, 09:49
Dziewczyny jakby ktoras wiedziala cos o mieszkaniu najlpiej w12 bez. i 2 pokoje to dajcie znac
Obserwuj wątek
    • karolina160384 Re: mieszkanie 25.05.11, 10:34
      Hej,nie wiem czy sprawdzałaś sobie na "bazar.at"....Tam znajdują się różne ogłoszenia,w tym również mieszkania na sprzedaż i do wynajęciasmile Pozdrawiam***
    • sylvia.s77 Re: mieszkanie 28.05.11, 22:25
      Hi.
      My będziemy sie z naszego w sierpniu wyprowadzali. To jest w 19 Bez. Stare budownictwo, ale ładnie wyremontowane, widne i cieple. 75 m 2 pokoje, łazienka, przedpokój i umeblowana kuchnia,na klatce abschtelraum. Jestem jedyna cudzoziemka w kamienicy a sąsiedzi sa bardzo mili. Dla rodzinki z dziećmi idealne miejsce.
      Polecam
      • radoslawfolta Re: mieszkanie 03.07.11, 23:20
        witam jeżeli koleżanka nie będzie zainteresowana to prosze o kontakt mailowy agnieszka.folta@wp.pl mieszkamy w 3 ale chętnie byśmy zmienili pozdrawiam
    • kwiecien05 Re: mieszkanie 26.06.11, 20:41
      Witam, piszę po raz pierwszy. Nie jestem jeszcze mamą w Wiedniu, ale może będęsmile
      Szukam na razie mieszkania na całe wakacje. Ciężkie to szukanie. Może macie jakieś namiary? Nasza rodzinka liczy 4 osoby. Będę wdzięczna za info. Bezirk nie jest taki najważniejszy. Mąż ma tam pracę na razie do lipca, ale rysuje się kontrakt na ok. 1,5 roku.
      Pozdrawiam,
      • lamatha Re: mieszkanie 27.06.11, 19:39
        Hallo Kwiecien
        wyslalam Ci maila na adres gazetowy, musisz dopytac o ceny.
        • kwiecien05 Re: mieszkanie 27.06.11, 20:04
          Dzięki. Jestem w trakcie intensywnych poszukiwań wraz z koleżanką. Oby się udało.
          Dzięki za odzew.
          • kwiecien05 Re: mieszkanie 29.06.11, 10:16
            Znaleźliśmysmile Od niedzieli będziemy się rozkoszować atmosferą miasta.
    • elizaedyta Re: mieszkanie 07.09.11, 13:27
      hej czy ktoś wie gdzie mogę się udac aby wynając kawalerkę z jedną kaucją
      • kwiecien05 Re: mieszkanie 07.09.11, 13:45
        Witaj.
        Z tym jest różnie i przyznam, że trudno znaleźć coś z jedną kaucją. Ja szukałam głównie na stronach
        www.jobwohnen.at/index.php?id=198

www.flohmarkt.at/php/inserat_topsuche.php?such_kategorie=mietwohnung-wien®ion=&q=&biete=ok

trzeba od razu dzwonić i pytać, bo mieszkania schodzą "jak świeże bułeczki", a dodatkowo ogłoszenia dają głównie już wynajmujący, pokazują, a dopiero potem właściciel decyduje komu wynajmie. Trzeba uważać na oszustów, bo tacy niestety też są - zwodzą, po czym mówią, że nie mogą skontaktować się z właścicielem, by im wpłacić kaucję.
        Nam się udało znaleźć mieszkanie przez Polaka, który jest w Wiedniu maklerem. Mam jego nr od koleżankismile Jednak jego biuro bierze 3 MM kaucji, a on sam 500€ prowizji. My jednak mieliśmy nóż na gardle i koniec końców wyprowadziliśmy się poza Wiedeń i jest cudownie - spokojnie, czysto, bez Turkówwink
        Trzymam kciuki, by się udało.
        • eliz-a73 Re: mieszkanie 08.09.11, 10:31
          hej!!czy możesz podac mi numer tego znajomego który jest tu maklerem, myślę że o tym samym polaku który wynajmuje mieszkania wszyscy tu wiedza tylko jakos nikt nie ma jego numeru. a moze masz namiary e-maila.
          pozdrawiam
          • kwiecien05 Re: mieszkanie 08.09.11, 14:10
            napisałam na maila gazetowegosmile
            • eliz-a73 Re: mieszkanie 12.09.11, 09:10
              dzieki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka