Dodaj do ulubionych

suszarka z wentylacją na zewnątrz-przepisy

30.06.13, 22:42
może orientujecie się czy są przepisy dotyczące podłączenia suszarki na bieliznę do otworu na zewnątrz budynku przy zabudowie jednorodzinnej szeregowej? Moja sąsiadka tak zrobiła i jak suszy to smród proszku nieraz przez kilka godzin jest nie do wytrzymania.
Obserwuj wątek
    • paliwodaj Re: suszarka z wentylacją na zewnątrz-przepisy 30.06.13, 22:52
      bez przesady z tym smrodem, pewnie chcesz sasiadce nawciskac bo ci za skore zalazla. Jak pranie wyplukane moze podczas suszenia smierdziec godzinami na swiezym powietrzu.
      Wiem co mowie, bo nasze suszarki maja tylko takie rozwiazanie z wylotem na zew i mam nos i czuje ile czasu to moze byc wyczuwalne na zewnatrz.
      wiec jak masz jakis inny z nia spor to wal smialo, pomozemy, ale nie wyglupiaj sie z tym extra smierdzacym proszkiem
    • jamesonwhiskey Re: suszarka z wentylacją na zewnątrz-przepisy 30.06.13, 23:03
      Nie swiruj moze to i ciebie w hacie tak wali
    • je_fa_ma Re: suszarka z wentylacją na zewnątrz-przepisy 30.06.13, 23:19
      Twierdzisz, że zapach świeżo wypranego prania śmierdzi nie do wytrzymania?
      Moco naciągane smile
      • leeah Re: suszarka z wentylacją na zewnątrz-przepisy 30.06.13, 23:32
        oj wierz mi, cudzy proszek/płyn może śmierdzieć nie do wytrzymania, za każdym razem zimą kiedy znoszę pranie do suszarni, a akurat sąsiadka w tym czasie tez zrobi pranie autentycznie puszczam pawia
        • kk345 Re: suszarka z wentylacją na zewnątrz-przepisy 30.06.13, 23:45
          >autentycznie puszczam pawia

Oj, to wtedy faktycznie śmierdzibig_grin
          • dunia34 Re: suszarka z wentylacją na zewnątrz-przepisy 01.07.13, 00:04
            po co te wszystkie złośliwości, może z powodu astmy jestem nadwrażliwa na takie zapachy, otwór wentylacyjny jest pod tarasem więc ten zapach się tam się zatrzymuje, bo raczej wiatr tam nie dociera.
            • jamesonwhiskey Re: suszarka z wentylacją na zewnątrz-przepisy 01.07.13, 14:51
              to nie siedz pod tarasem tylko moze na
            • totorotot Re: suszarka z wentylacją na zewnątrz-przepisy 01.07.13, 19:14
              Nie wiem, jak te trzy litry odparowywanej codziennie wody wpłyną na stabilność tarasu. Jeśli strumień gorącej pary jest skierowany na mocowanie tarasu, to może mieć jakis wpływ pewnie.
              Poza tym jeśli się suszy przez dwie godziny i wylatuje gorące powietrze, to to faktycznie może być uciążliwe. U nas w łazience jest sauna podczas suszenia, ale ja mam na pojemnik i zawsze wylewam ok. 3-4 litery gorącej wody, codziennie. U założycielki wątku ta woda jest kierowana na jej taras w postaci pary. To może być uciążliwe, zwłaszcza latem. Nie wiem, co zimą. W zabudowie wielorodzinnej powinno się raczej stosować suszarki z pojemnikiem na wodę.
    • majenkir Re: 01.07.13, 14:38
      Wystarczy wrzucic chusteczke do suszenia o wybranym zapachu I suszenie bedzie pachnialo, nie smierdzialo.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka