Dodaj do ulubionych

Mamy dzieczynek helpunku!

17.10.13, 15:06
Co kupić na prezent na urodziny 4 latki?
Nie znam się na dziewczynkach.
Mój synek jest zaproszony na urodziny do koleżanki z przedszkola.
Miał nie iść, bo mieliśmy plany, ale się zmieniły i idzie, więc na gwałt muszę coś nabyć.
Dla mnie to obce dziecko, więc nie wiem co ma , czego nie ma, co lubi.
Co teraz lubią takie małe dziewuszki?
Obserwuj wątek
    • jematkajakichmalo Re: Mamy dzieczynek helpunku! 17.10.13, 15:16
      Co do motywow bajkowych to trudno powiedziec, bo np. taki hello kitty u niektorych jest na topie w wieku 3 lat, a czasem 5.
      Mysle, ze bezpieczny bedzie np. zestaw koralikow do robienia roznej bizuterii, wszelkie swiecace przybory do pisania (zelowe dlugopisy, flamastry itp.), notesiki, zestaw pachnacych kosmetykow do kapieli.
    • majarzeszow Re: Mamy dzieczynek helpunku! 17.10.13, 15:19
      Moze jakis petshop ? albo kucyk pony ?
      • emila.dudek Re: Mamy dzieczynek helpunku! 17.10.13, 16:37
        Popieram.
        Moja najbardziej była zadowolona z Lalki \
        allegro.pl/equestria-my-little-pony-lalka-pinkie-pie-a4098-i3623270027.html
    • heca7 Re: Mamy dzieczynek helpunku! 17.10.13, 15:19
      Coś z Lego Friends smile
      • lillaj Re: Mamy dzieczynek helpunku! 17.10.13, 15:39
        Kucyki Pony jak najbardziej, o ile ksiądz Bałwas Cię nie zniechęciłsmile Są takie całe zestawy z dodatkami - moja córka wszystkim zainteresowanym suszyła o to głowę i był to numer jeden, są świetne książki Wydawnictwa Dwie Siostry (np. Mapy) lub Zakamarki, jeśli lubi rysować masz duży wybór przeróżnych farb w sztyfcie itp, gry Granna - bardzo fajne są:
        Kamelot
        www.granna.pl/produkt,kamelot
        Kolorowy kod
        www.granna.pl/produkt,kolorowy-kod
        świetna jest też gra Pędzące żółwie:
        merlin.pl/Egmont-Pedzace-zolwie-Wyscig-do-salaty-gra-planszowa_Egmont-Polska/browse/product/206,618286.html
        puzzle Polska:
        zuzutoys.pl/60-puzzle-polska-dla-dzieci.html
        Wymieniłam najbardziej udane prezenty, które moja córka dostała w zeszłym roku i którymi nadal intensywnie się bawi, czyta, wykorzystujesmile
      • eo_n Re: Mamy dzieczynek helpunku! 17.10.13, 16:20
        heca7 napisała:

> Coś z Lego Friends smile
        Popieram.

W ogóle fajne pomysły tu padły. Ten jednak wydaje mi się najlepszy. Na kucyki to już może być za późno. Zależy od dziecka smile
    • monika3411 Re: Mamy dzieczynek helpunku! 17.10.13, 15:23
      Kucyki, lalki, puzzle, książeczki, kredki, ozdoby do włosów - zadzwoń do rodziców jubilatki i zapytaj smile
      • ziarenko-piasku Re: Mamy dzieczynek helpunku! 17.10.13, 15:35
        Ostatnio kupowałam czterolatce takiego pieska-szczeniaczka, który gdy jest głodny popiskuje, wtedy trzeba go nakarmić dołączoną buteleczką. Jak pije to fajnie słychać, potem słodko zasypia. Mała była zachwycona!
        Doastała ponadto - lego dla dziewczynek, zestaw gier różnych, i jakiś zestaw kucyków, to tez ponoć na topie tongue_out
    • aurinko Re: Mamy dzieczynek helpunku! 17.10.13, 15:38
      Kup coś fajnego do prac plastycznych, wiele dziewczynek w tym wieku lubi wyklejanki, wycinanki takie różne, brokaty, wytwarzanie ozdób - koraliki, bransoletki itp. Zabawki nie znając dobrze dziecka bym nie ryzykowała.
      • matyldamoja Re: Mamy dzieczynek helpunku! 17.10.13, 16:05
        bezpieczna będzie też torebka np. nici allegro.pl/nici-torebka-na-ramie-11729-i3604995894.html tego typu , albo nielubiane przeze mnie ale dziewczynki raczej lubią monster high
        --
    • quelquechose Re: Mamy dzieczynek helpunku! 17.10.13, 16:12
      Ja od roku kupuje na wszelkie urodziny przedszkolne zestawy z Playmobil smile
    • zona_mi Re: Mamy dzieczynek helpunku! 17.10.13, 16:35
      Książkę odpowiednią do wieku.
    • beauty_agadir Re: Mamy dzieczynek helpunku! 17.10.13, 16:38
      Albo Barbie syrenke z ogonem.U nas byl szal sa rozne modele niektore zmieniaja kolor inne plywaja w prawdziwej wodzie.
    • 18lipcowa3 Re: Mamy dzieczynek helpunku! 17.10.13, 16:52
      Może zestaw mały doktor? Moja córka uwielbia.
      Bada zwierzątka, albo nas, albo my ją.
    • lykaena Re: Mamy dzieczynek helpunku! 17.10.13, 17:04
      Dzięki, już wiem czego mniej więcej szukać jutro w sklepie.
      • kasia191273 Re: Mamy dzieczynek helpunku! 17.10.13, 21:15
        sukienka 'księżniczkowa' + korona/diadem do przebierania się- w tym wieku to idealny prezent
        • beverlyja90210 Re: Mamy dzieczynek helpunku! 17.10.13, 21:27
          Praktycznie wiekszość z wymienionych tu prezentów nie byłaby odpowiednia dla mojej córki na czwarte urodziny.
          MH dla czterolatki????? gdzie kiedy
          Lego Friends???? jw

Chyba tylko lipcowa ma czterolatkę w domusmile ale myślę, że taki zestaw lekarski dziewczynka moze ju z mieć to dość ryzykowne

Ja stawiałabym bardziej na art. plastyczne tego nigdy za wiele i jest uniwersalne
          teraz są fajne farby w sztyfcie PlayColor
          merlin.pl/Farby-w-sztyfcie-PLAYCOLOR-12-kolorow_Dunsa-Distribuidora-Universal-S-A/browse/product/206,924191.html
          albo ciastolina
          z w/w fajna jest jeszcze torebka na ramie dla małej elegantkismile
          • drosetka Re: Mamy dzieczynek helpunku! 17.10.13, 22:11

> MH dla czterolatki????? gdzie kiedy
            > Lego Friends???? jw

no nie wiem, rózne są czterolatki, dla niektórych pet shopy czy kucyki to będzie już badziew, a na topie będzie właśnie lego friends, dla przykładu- moja córka lat prawie 3 od pół roku truje mi głowę zestawami lego friends, nie daje nic tłumaczenie ze jest za mała, ze to dla starszych dziewczynek itp, chyba się złamię i na mikołaja na próbę dostanie ten wymarzony zestaw. Zdaję sobie sprawę ze to ja będę musiała jej ułożyć, ale ona uwielbia takie małe laleczki i zwierzątka , więc zabawa sprawi jej frajdę.
            Polecam też zestawy laleczek Polly pocket - takie małe laleczki z silikonowymi ubrankami, moja uwielbia, ma kilka zestawów- klinikę dla zwierząt, statek i zimowy zamek.
            Ale i tak najlepsza zabawa to kredki, kolorowanki, ciastolina albo rowerek biegowy, tego nic nie pobijetongue_out
          • lillaj Re: Mamy dzieczynek helpunku! 17.10.13, 23:47
            beverlyja90210 napisał(a):

> Praktycznie wiekszość z wymienionych tu prezentów nie byłaby odpowiednia dla mo
            > jej córki na czwarte urodziny.

A Twoja córka to jest wzorzec czterolatki? Ja wymieniłam akurat takie, które najlepiej sprawdziły się u mojej (wówczas) czteroletniej córki. Dzieci są różne. Moja akurat na torbę dla małej elegantki nawet nie spojrzy, a dwa zestawy lekarskie mamy i od dawna pokrywa je kurz.
          • heca7 Re: Mamy dzieczynek helpunku! 18.10.13, 00:22
            A ty myślisz, że moja córka to od razu mi się urodziła 11-letnia? wink
            Moja byłaby z lego friends zadowolona. Za to torebkę rzuciłaby w kąt. Żadnych torebek nie chciała i nie nosiła. Zestawy plastyczne też przeciętnie.
            Mam też obecnie siostrzenicę męża na tapecie (4,5 roku) ona baaardzo lubi LF , domki dla lalek i playmobil.
    • kj-78 Re: Mamy dzieczynek helpunku! 17.10.13, 21:34
      Moja czterolatka bardzo ucieszylaby sie z konikow wszelkiej postaci, im wiekszy tym lepszy (nie musi byc pony), przyborow do malowania, wycinania itp, ostatnio godzinami uklada takie cos: allegro.pl/mozaika-magnetyczna-orb-factory-puzzle-4-i3624911540.html
      Rozne kotki, pieski i inne zwierzatka, ktore mozna prowadzac na smyczy, ksiazeczki uwielbia, a poza tym wszystko co jest rozowe i swiecace, niestety... Albo fajne Puzzle - u nas do 30 elementow, ale mojej powoli to idzie.
      • littleblue Re: Mamy dzieczynek helpunku! 17.10.13, 22:02
        do hitów ostatniego roku mogę zaliczyć :
        Ciastolinę. Zestawow do wyboru do koloru, u nas najbardziej sprawdzily sie pizzerie, cukiernie i ciastkarnia. Widzialam jeszcze fajny, inny niż jedzeniowy, z Kopciuszkiem, ktoremu sie z ciastoliny sukienke robi.
        allegro.pl/ciastolina-play-doh-zestaw-kopciuszek-disney-38132-i3605853064.html
        Farby do twarzy.
        Domek z ksiezniczka " magiclip". Ale to jak dla urodziny kolezanki może być za drogo.
        Generalnie rzecz biorąc stawiałabym na wszelkiego rodzaju plastyczne różności chyba..
    • emonik Re: Mamy dzieczynek helpunku! 18.10.13, 10:21
      Fajne prezenty polecacie. Moja starsza córka jak miała 4 lata lubiła polly pocket i koniki pony. Młodsza córka - wszystko co plastyczne i Monster High!
      Ale zastanaiw mnie jedno - w jakiej cenie kupujecie prezenty dla dzieci z przedszkola/szkoły? Bo chyba bardzo drogie???
      Tu gdzie mieszkam od 3 lat - mazowieckie, małe miasteczko 60km od stolicy (na wschód) - kupuje się prezenty za max 20zł! Dziewczyny dostają na urodziny od koleżanek z klasy np. Perfumy dla dzieci + czekolada, albo 1 szt. Pet shop + flamastry, czy książeczka po prostu. Za 30 zł to już jest drogi prezent i raczej się nie zdarza, chyba że od rodzeństwa. I przyznam szczerze - BARDZO MI SIĘ TO PODOBA! Zwłaszcza, że są miesiące gdy córki mają kilka imprez urodzinowych.

---
      • taniec_pingwina Re: Mamy dzieczynek helpunku! 18.10.13, 10:29
        Mieszkam w dużym mieście (a właściwie pod nim, bo zaraz się ktoś doszuka w wątku obok i będzie, że wymyślam wink ) - prezenty zwykle ok 50 zł. Ok 20 to takie bez okazji, kiedy idzie się do domu, gdzie są dzieci, z wizytą.

Ale dobrze, że zwróciłaś uwagę na te różnice w podejściu, bo teraz moja córka ma też kolegów z mniejszej miejscowości - zbliża się Gwiazdka i będzie pewnie chciała przynajmniej jednemu najlepszemu koledze coś tam dać. Czyli drobiażdżek będzie stosowniejszy smile
        • emonik Re: Mamy dzieczynek helpunku! 18.10.13, 10:59
          Jest różnica. Wcześniej mieszkałam w baaardzo dużym mieście, to wiem co mówię smile
          Na pierwszych urodzinach w nowym miejscu - w naszej małej mieścinie - córka kupiła koleżance jakąś Barbie i... mama koleżanki przyszła po urodzinach podziękować, ze słowami, że taki drogi prezent, że nie było trzeba, itd... Zaczęłyśmy kupować tańsze podarki, bo po co kogoś stawiać w niekomfortowej sytuacji.
          ---
          • lillaj Re: Mamy dzieczynek helpunku! 18.10.13, 11:06
            No tak lalka Barbi kosztuje ponad 100 zł, a to już sporo. Córka ostatnio męczy nas o lalkę Monster High. Wczoraj byłam w markecie, więc rzuciłam okiem. Koszmar, a cena ponad 130 zł. Neversmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka