Dodaj do ulubionych

poczatki przeziebienia

29.11.13, 08:41
Dziewczyny co podajecie swoim dzieciom w poczatkach infekcji zeby sie nie rozwinela.coreczka ma troche katar i zaczyna kaszlec.dziekuje.
Obserwuj wątek
    • najma78 Re: poczatki przeziebienia 29.11.13, 08:53
      Nic nie podaje ani na poczatku ani w trakcie. Sama tez nic nie biore. Wyjatkiem sa sytacje gdy wystapilaby wysoka goraczka lub bol np glowy czy uszu wtedy stosuje paracetamol tak u dzieci jak u siebie. Gdy zachodzi kniecznosc (ostatnio ponad 3 lata temu ale to byla infekcja bakteryjnaucha u corki) ide do lekarza. Dzieci maja 11 i 6 lat. Nie wiem co mozna podac aby sie infekcja nie rozwinela - leki antywirusowe ? wink
      • zuzi.1 Re: poczatki przeziebienia 29.11.13, 09:03
        rutinoscorbin i olej z wątroby rekina
        • olewka100procent Re: poczatki przeziebienia 29.11.13, 09:08
          bardzo ciepła kąpiel, herbata z cytryną i miodem i do łóżka
    • aguar Re: poczatki przeziebienia 29.11.13, 09:13
      Od siódmego roku życia można podać Actifed.
      Polecam też inhalacje z inhalatora z 0,9% NaCl, właśnie na początku infekcji dają najlepsze efekty.
    • princy-mincy Re: poczatki przeziebienia 29.11.13, 09:26
      Syrop z cebuli w ciagu dnia a na noc sok z malin.
      • ola33333 Re: poczatki przeziebienia 29.11.13, 09:36
        tabletki do ssania z cynkiem, one sa b. smaczne, wiec dziecko bez problemu je bierze. Pogryzc tez je mozna.
        • ola33333 Re: poczatki przeziebienia 29.11.13, 09:37
          one sa z wit C z cynkiem
      • naturella Re: poczatki przeziebienia 29.11.13, 09:36
        Od razu daję dużą dawkę witaminy C i Groprinosin (lek przeciwwirusowy). Kilka razy udało mi się zwalczyć w ten sposób infekcję. Oczywiście nie posyłam wtedy do przedszkola/do szkoły, żadnego biegania, dużo picia, ciepło itp.

Polecam także kurację Biostyminą, można podawać w trakcie infekcji.
    • wuika Re: poczatki przeziebienia 29.11.13, 09:48
      Czyszczenie nosa. Jak bardziej sucho, to woda morska do płukania nosa + nawilżacz / suszone pranie. Jak gardło bardziej przeszkadza, to jakieś psikanie tantum verde / hasco sept. Tyle.
    • anemonek1 Re: poczatki przeziebienia 29.11.13, 15:00
      Niestety nie ma skutecznego leku na przeziębienie. Można robić to, co przynosi ulgę i odpoczywać. Tutaj więcej pisałam na ten temat zdrowaja.pl/przeziebienie-i-co-dalej/
      • berlin30 Re: poczatki przeziebienia 29.11.13, 15:18
        Jak tylko kicha to znak ze bedzie chora, wiec wypad z mama na jogging I na drugi dzien zdrow jak ulal. Zadne witaminki, ale ruch przez caly rok!
    • gaga-sie Re: poczatki przeziebienia 29.11.13, 15:23
      Sambucol kids.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka