tola_i_tolek 06.03.14, 19:56 jak robicie? Głownie chodzi mi o sos jakim to zalewacie do pieczenia , jak długo trzeba piec i czy gotować rurki przed nadziewaniem. Przepisów w sieci pełno , ale chcę coś sprawdzonego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
saszanasza Re: Cannelloni ze szpinakiem i gorgonzolą 06.03.14, 19:59 Ja robię ze szpinakiem i fetą. rurek nie gotuję, kupuję makaron który gotować nie trzeba. zalewam odpowiednio przyprawionym sosem pomidorowym i piekę w piekarniku 30 min. 180 st. Odpowiedz Link Zgłoś
myszomle Re: Cannelloni ze szpinakiem i gorgonzolą 06.03.14, 20:01 Zależy, jaki masz makaron. Ja kupuję taki, którego nie trzeba gotować. Zalewam beszamelem. Piekę, aż ser na wierzchu mi się stopi i lekko zrumieni. --- truskawkiwmilanowku.blox.pl/html najlepszepolskiefilmyiseriale.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Cannelloni ze szpinakiem i gorgonzolą 06.03.14, 20:09 Ja korzystam z tego przepisu: www.alakuchniablog.starnawski.com/index.php/daniaglowne/146-cannelloni-ze-szpinakiem-i-feta-w-sosie-pomidorowym Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Cannelloni ze szpinakiem i gorgonzolą 06.03.14, 20:17 Kupuje rurki,których się nie gotuje,zalewam beszamelem. Odpowiedz Link Zgłoś
myszomle Re: Cannelloni ze szpinakiem i gorgonzolą 06.03.14, 20:28 Trzeba zrobić tyle sosu, żeby cały makaron był nim zakryty. To, co będzie wystawało, nie zmięknie. --- truskawkiwmilanowku.blox.pl/html najlepszepolskiefilmyiseriale.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś