Dodaj do ulubionych

Co pieczecie w piekarniku i JAK?

02.05.14, 11:07
mozecie sie smiac, ale pytanie jest całkiem na serio.
Odziedziczyłam po poprzednich włascicielach domu piekarnik, do tej pory piekłam w nim tylko ciasta i potrawy w rękawie.
chce upiec kurczaka. Marzę o efekcie zblizonym do kurczaka z rozna.
w domu rodzinnym mam rożen jako osobne urzadzenie i się tam kręci co chce: kurczaki, kaczki szaszłyki.
teraz odnalazłam trzy półki (wyjmowane) : kratka, metalowa półka (na kt zazwyczaj kładę foremkii itp) oraz taką samą tylko głębszą przezroczystą (szkło?).

plan na kurczaka taki: kładę na kratce, pod kratką metalowa półka a na niej foremka z wodą, zeby tłuszcz sciekał i zeby sie kurczak nie przypalił.

dobrze bedzie??
Obserwuj wątek

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka