Dodaj do ulubionych

tarta cytrynowa z kwestii smaku - porada

06.10.14, 16:32
Jest sobie taki oto przepis na tartę cytrynową na blogu kwestia smaku. Robiłam i wyszła smaczna ale mam pytanie do bardziej utalentowanych kucharek. Mnie nie wyszła taka beza jak na rysunku, chrupiąca. Wyszła taka gumowata z górą bardziej brązową niż białą i taka raczej jak karmel. Czy coś w tym przepisie jest nie tak czy mnie sie poprostu nie udała.
Dziwi mnie również czas podpiekania, pieczenia. Na pierwszy ogień ciasto jest w piekarniku prawie 30 minut a potem jeszcze 20 minut z białkami. Czy 50 minut to nie za dużo trochę na ciasto do tarty, cienkie bo może 0,5 cm????
Obserwuj wątek

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka