petitbonton 12.12.14, 12:40 ...dzieci. Co polecacie? Ja mam dla swojego 6-latka uszykowaną tonę ekstra kredek i kolorowankę XXL (mapa). Żeby nie było rozczarowania sieję "propagandę" tych produktów od kilku tygodni Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamameg Re: Prezenty "edukacyjne" od których nie odrzuca. 12.12.14, 12:43 bebito.pl/product-pol-17347-Clementoni-HODOWLA-TRIOPSOW-skorupiaki-z-epoki-dinozaurow.html?gclid=CNqnnba2wMICFYbKtAodcRIAqQ Odpowiedz Link Zgłoś
butch_cassidy Re: Prezenty "edukacyjne" od których nie odrzuca. 12.12.14, 21:50 O, my mamy triopsy, ale jeszcze nie wyhodowałyśmy. To czas się zabrać Odpowiedz Link Zgłoś
zebra12 Re: Prezenty "edukacyjne" od których nie odrzuca. 12.12.14, 12:49 Laptop, tablet Prawdziwe, nie zabawki Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Prezenty "edukacyjne" od których nie odrzuca. 12.12.14, 12:50 Moja zachwycona była globusem dla dzieci-to był wtedy najlepszy prezent.. Dla swojego sześciolatka rozważam jeszcze zegarek lego zdecydowanie edukacyjne a przy tym cały się osika jak taki Star Wars dostanie... No i Lego oczywiście... Odpowiedz Link Zgłoś
joanna29 Re: Prezenty "edukacyjne" od których nie odrzuca. 12.12.14, 13:49 U nas hitem sa filcowe potworki-przytulanki, ktore trzeba samemu zszyc. Mala motoryka w zabawie. Odpowiedz Link Zgłoś
tatrofanka Re: Prezenty "edukacyjne" od których nie odrzuca. 12.12.14, 13:53 Mój prawie 7 latek dostanie: -szachy-ma, gra, ale te będą wypasione i wybajerowane -grę Państwa świata -klocki magnetyczne -takie cos, ze sa cegiełki, zaprawa, plany zamku i się robi=buduje OMG wlasnie sobie uświadomiłam, ze wszystkie prezenty dla syna sa edukacyjne. A, w zeszłym roku dostał MAPOWNIK -u nas strzał w 10, wszystko wypełnione, zrobione, opisywałam datami, będzie pamiątka Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Prezenty "edukacyjne" od których nie odrzuca. 12.12.14, 14:02 Moj syn nie dostanie zadnych zabawek,edukacyjnych i nie edukacyjnych.Dostanie jedna gre ,ale dla mnie to Kategoria"rozrywka".Bedzie niedoedukowany w tym roku Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Prezenty "edukacyjne" od których nie odrzuca. 12.12.14, 14:15 A nie przepraszam,polowek wyczail koszulki do wlasnorecznego pomalowania i mu kupil. Czyli cos edukacyjnego bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
izak31 Re: Prezenty "edukacyjne" od których nie odrzuca. 12.12.14, 14:18 Tradycyjnie Lego. Swojemu 7-letniemu siostrzeńcowi póltora roku temu kupiłam robota solarnego do składania. Bardzo się podobał. Odpowiedz Link Zgłoś
elle.hivernale Re: Prezenty "edukacyjne" od których nie odrzuca. 12.12.14, 14:23 Zestaw startowy do konstruowania szeregu obwodów elektrycznych - z możliwością dołączania do Geomagów. Będzie mu się podobało, jestem pewna. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Prezenty "edukacyjne" od których nie odrzuca. 12.12.14, 15:35 Domino! Takie do ustawiania i przewracania a nie takie do laczenia kropek... Odpowiedz Link Zgłoś
wydramarlenka Re: Prezenty "edukacyjne" od których nie odrzuca. 12.12.14, 21:43 Pastele - olejne i suche, farby witrażowe (dla starszych dzieci) Flamastry zmywalne wodą (dla młodszych) Farby metalic i fluorescencyjne. "Ciasto i plasto" i podobne masy plastyczne (miękkie, kolory dobrze się łączą, gotowe figurki po wyschnięciu nie odkształcają się), tylko dajcie dzieciom też trochę się pobawić . Duża mapa Świata w charakterze ozdoby na ścianę. Mapy Mizielińskich. Luneta. Mikroskop. Zestawy typu "hodowla gluta", "sam zrób robota". Odpowiedz Link Zgłoś
butch_cassidy Re: Prezenty "edukacyjne" od których nie odrzuca. 12.12.14, 21:49 Moja (5,5) uwielbia edukacyjne Nie wiem, jaką masz mapę, ale my latem kolorowałyśmy Polski. Było fajnie, a teraz wisi u niej na ścianie. Mała cieszy się z wszelkich zeszytów edukacyjnych i przyborów do pisania, hitem od 3 lat jest globus v-tech (małego pilota chyba; oczywiście bawi się z przerwami, ale konsekwentnie wraca do tej zabawki) Lubi też takie rozsuwane karty ze słynnymi miejscami na świecie (mali einsteini), memo z Szopenem, film o Koperniku... Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Prezenty "edukacyjne" od których nie odrzuca. 13.12.14, 11:58 Gra "Club 2%". Wzorowana na einsteinowskiej zagadce "Sąsiedzi". Zróżnicowany stopień trudności, właściwie łamigłówka dla różnych grup wiekowych. Zwykłe kości do gry - dziecko gra i jednocześnie uczy się liczyć. "Mapownik" Mizielińskich, najlepiej w zestawieniu z "Mapami". Odpowiedz Link Zgłoś
miusic-eksper Re: Prezenty "edukacyjne" od których nie odrzuca. 23.12.14, 18:57 Na pewno taki prezent powinien przede wszystkim zainteresować dziecko. Jednym z pomysłów może być nawet najprostszy keyboard, który posiada kilkanaście rytmów i barw różnych instrumentów. W dodatku może dzięki niemu odkryjemy u dziecka ukryty talent. Odpowiedz Link Zgłoś
stara-a-naiwna Re: Prezenty "edukacyjne" od których nie odrzuca. 23.12.14, 19:26 czuczu - w większości przypadków rodzic musi z dzieckiem puzle (nie kazd dziecko lubi) i trzeba jak wyżej często razem poukładać klocki wszelkiej maści wszelkie zabawki do składania Odpowiedz Link Zgłoś