Dodaj do ulubionych

A komu i jak zrobi dobrze Duda?

12.05.15, 17:19
Oswiećcie mnie prosze, co on ma do zaoferowania?
Obserwuj wątek
    • laquinta Re: A komu i jak zrobi dobrze Duda? 12.05.15, 17:27
      Podoba mi się jak mowi, ale to co mowi, lekko mnie przeraza.
    • araceli Re: A komu i jak zrobi dobrze Duda? 12.05.15, 17:28
      shell.erka napisała:
      > Oswiećcie mnie prosze, co on ma do zaoferowania?

Więzienie za in vitro. I sypnięcie kasą:
      wyborcza.pl/1,75478,17544846,Miliardy_zlotych_od_Dudy.html
      • bufo.bufo Re: A komu i jak zrobi dobrze Duda? 12.05.15, 17:48
        Nie wierzę smile Prezydent w naszym kraju nie ma aż takiej władzy. W ogóle nie wiem, podstawowych wiadomości z WOS-u brakuje chyba wszystkim tym, którzy podniecają się wyborami prezydenckimi. Ważniejsze są parlamentarne, nie mamy systemu prezydenckiego.
        BTW nie jestem za Dudą, generalnie nei jestem za nikim, bo nikt nic ciekawego nie ma do zaoferowania IMO.
        • araceli Re: A komu i jak zrobi dobrze Duda? 12.05.15, 17:53
          Trochę schizofrenia w dyskusjach prezydenckich wychodzi. Komorowski zły bo nic nie robi a Duda 'niegroźny' bo prezydent i tak nic nie może big_grin
          • bufo.bufo Re: A komu i jak zrobi dobrze Duda? 12.05.15, 18:05
            Zarzuty kieruj do kogo innego, mi oni wszyscy równo latają.
            • araceli Re: A komu i jak zrobi dobrze Duda? 12.05.15, 18:20
              To nie zarzut do Ciebie tylko ogólna refleksja nad dyskusją.
          • marychna31 słuszna uwaga nt 12.05.15, 21:43

• j_a_ch Re: A komu i jak zrobi dobrze Duda? 12.05.15, 18:33
          >W ogóle nie wiem, podstawowych wiadomości z WOS-u brakuje chyba wszystkim tym, którzy podniecają się wyborami prezydenckimi. Ważniejsze są parlamentarne, nie mamy systemu prezydenckiego.

Też mi się tak wydawało, ale przypadkowo w kolejce mnie ktoś uświadomił , że warto się podniecić zanim będzie za późno.
          Nagle wszystko stało się nieobliczalne, przez Kukiza.
          Wynik wyborów prezydenckich jest niepewny. A jak jesienią do pisowskiego prezydenta dołączy pisowski rząd, z panami K w koalicji to rany bossskie. Nie będzie opcji, żeby się nie podniecać big_grin
          Serio, to się robi poważna sprawa.
          Niby Kukiz jest przeciw mieszaniu się do wojny na Ukrainie, ale jak on w kółko histeryzuje z tą miłością do ojczyzny i umieraniem za nią, to kto wie czego się po nim spodziewać. Kto wie, jak się z latami sytuacja rozwinie. Furda in vitro, jak chłopów wezmą w kamasze. Może przesada, a może nie. Lepiej nie sprawdzać. Ostatnio świat wariuje i wszystko jest możliwe.
          Także myślcie i już zakładajcie wątki gdzie najlepiej wiać w razie "wu" wink
          A serio to idźcie ludzie do wyborów i broń Boże nie głosujcie na żadnych histeryków bogoojczyźnianych, bo wam się nieokreślonej zmiany chce.
          Pozdro.
          • iskierka3 Re: A komu i jak zrobi dobrze Duda? 13.05.15, 06:41
            Bardzo madry post. Zebyscie pozniej nie plakali z powodu tej wspanialej "zmiany".
          • zlotarybka_1 Re: A komu i jak zrobi dobrze Duda? 13.05.15, 09:10
            jak to sie na forum mowi 100/100
            na szczescie ja jakby co nie musze wiac z kraju. Problem w tym, ze chcialabym wrocic. Ale nie zrobie tego jesli bedzie rzadzil PiS. Never.
      • dragfred Re: A komu i jak zrobi dobrze Duda? 13.05.15, 14:21
        Do zaoferowania Duda ma Jarka i Antka, którzy po wygranej wyskocza niczym królik z kapelusza....
        A zapomniałam jeszcze o krzyżach i obficie świętowanych miesiączkach, pardon miesięcznicach.... uncertain
    • dyzurny_troll_forum Re: A komu i jak zrobi dobrze Duda? 12.05.15, 17:43
      shell.erka napisała:

A kogo to obchodzi? Ważne, że myśliwego nie będzie...
      • afro.ninja Re: A komu i jak zrobi dobrze Duda? 12.05.15, 18:27
        Wiesz jak mysliwy zostanie, PO uzna, ze wygra i wybory parlamentarne, wiec nie ma sie co wysilac i dalej beda odwalac maniane...

Ta partia nawet nie ukrywa, ze ma wszystkich w d... i jedzie tylko na tym, ze ludzie boja sie pisu, choc moim zdaniem, pis jednak o wiele lepiej reaguje na wybryki swpich politykow, a Po swoich glaszcze po glowce.

• zana781 Re: A komu i jak zrobi dobrze Duda? 12.05.15, 18:31
          Swiete slowa! peowcom ktos napluje na twarz, a oni ze cieply deszcz pada, to sie tyczy tez ich wyborcom.
          • moje.m Re: A komu i jak zrobi dobrze Duda? 13.05.15, 14:16
            Nie jestem za nikim, ale Komorowski przegiął i ma nas w d...
            Podniósł wiek emerytalny, podatek vat, itd. To jest ok? I jeszcze radzi jak zyc za 2 tys, wyśmiewa sie z ludzi, weźcie kredyt jak was nie stać!!!!
            to jest prezydent? tą sitwe trzeba wywalic. Obojętnie kto dla mnie będzie ale nie on.
            Będziecie głosować na niego to podpisze znów wiek emerytalny ale na 80 lat, i wtedy bedziecie do śmierci pracować.
            • gazeta_mi_placi Re: A komu i jak zrobi dobrze Duda? 13.05.15, 14:21
              W którym miejscu się wyśmiewa z ludzi? A co do tego by wziąć kredyt na mieszkanie - to co? Ma kupować ludziom mieszkania?
              • moje.m Re: A komu i jak zrobi dobrze Duda? 13.05.15, 14:22
                gazeta_mi_placi napisała:

> W którym miejscu się wyśmiewa z ludzi? A co do tego by wziąć kredyt na mieszkan
                > ie - to co? Ma kupować ludziom mieszkania?
                >
                ze z pensji 2 tys polak ma kupić mieszkanie na kredyt. to nie jest śmieszne?
                • gazeta_mi_placi Re: A komu i jak zrobi dobrze Duda? 13.05.15, 16:15
                  A za granicą ludzie kupują sobie mieszkanie za gotówkę w ciągu dwóch lat od podjęcia pierwszej pracy?
              • scher Re: A komu i jak zrobi dobrze Duda? 13.05.15, 14:32

> W którym miejscu się wyśmiewa z ludzi? A co do tego by wziąć kredyt na mieszkanie -
                > to co? Ma kupować ludziom mieszkania?

- Panie prezydencie, ludzie nie mają chleba!
                - To niech jedzą ciastka!

- Panie Prezydencie, boli mnie, gdy tak robię.
                - To proszę tak nie robić.

- Panie Prezydencie, brakuje mi na życie od pierwszego do pierwszego.
                - To proszę zacząć żyć od dziesiątego do dziesiątego.

- Panie Prezydencie, nie stać mnie na kredyt na 30 lat.
                - To proszę wziąć na 20.

- Panie Prezydencie, nie mam pieniędzy na chleb.
                - Zgoda, zgoda, a Bóg wtedy rękę poda.

- Panie Prezydencie, nie widzę poprawy.
                - Idź na Jasną Górę, z góry widać lepiej. A z Jasnej Góry najlepiej.

- Panie Prezydencie, dużo ludzi jest bez pracy, a bieda dotyka wiele tak mocno, że nie mają co do garnka włożyć.
                - Niech głodni zjedzą bezrobotnych.
                • gazeta_mi_placi Re: A komu i jak zrobi dobrze Duda? 13.05.15, 14:37
                  Nie zauważyłem. A poprawę widzę w naszym kraju od lat. Nie mamy jeszcze poziomu zachodniego, ale i nie startowaliśmy z poziomu krajów gdzie nie było komunizmu. Z każdym rokiem nasz kraj jest bardziej dostatni i lepiej się w nim żyje (choć nie idealnie i są rzeczy do poprawy).
                  • scher Re: A komu i jak zrobi dobrze Duda? 13.05.15, 15:36

> Z każdym rokiem nasz kraj jest bardziej dostatni i lepiej się w nim żyje

https://m.natemat.pl/a13dee5f1b6342a6ca4d5d33e991590c,640,0,0,0.jpg
          • hipinka Re: A komu i jak zrobi dobrze Duda? 13.05.15, 15:05
            "Swiete slowa! peowcom ktos napluje na twarz, a oni ze cieply deszcz pada, to sie tyczy tez ich wyborcom.

za to pisowcom spadnie kropla deszczu pod nogę a oni podnoszą już krzyk, że ktoś im w twarz pluje - i to na pewno jakiś ruski agent. Oczywiście natychmiast każą się za ten zamach na Polskę przepraszać (bo przecież Polska to oni)
        • iskierka3 Re: A komu i jak zrobi dobrze Duda? 13.05.15, 06:42
          W obecnej sytuacji politycznej i przy wielkosciowych zapedach niektorych, to ja juz wole zeby mnie wladza w d... miala niz wysylala na wojne. Naprawde.
      • araceli Re: A komu i jak zrobi dobrze Duda? 12.05.15, 18:30
        dyzurny_troll_forum napisała:
        > A kogo to obchodzi? Ważne, że myśliwego nie będzie...

Dzisiejszy komentarz kolegi z pracy:
        'Polakom znudziło się tkwienie w g..nie po pas więc w ramach zmiany zagłosują na tkwienie po szyję' big_grin
        • najstarszy_syn_ksiedza_biskupa Re: A komu i jak zrobi dobrze Duda? 12.05.15, 22:35
          araceli napisała:

> dyzurny_troll_forum napisała:
          > > A kogo to obchodzi? Ważne, że myśliwego nie będzie...
          >
          > Dzisiejszy komentarz kolegi z pracy:
          > 'Polakom znudziło się tkwienie w g..nie po pas więc w ramach zmiany zagłosuj
          > ą na tkwienie po szyję
          ' big_grin

Tak, wiemy, powstała nawet taka grupa na fejsie głosujących na Komorowskiego: "Jest chu*owo, ale stabilnie" Ale są ludzie, którzy nie chcą żeby było chj*wo, chcą żeby było normalnie!

Ksiadz Anatol
          • araceli Re: A komu i jak zrobi dobrze Duda? 13.05.15, 07:10
            najstarszy_syn_ksiedza_biskupa napisał(a):
            > Jest chu*owo, ale stabilnie" Ale są ludzie, którzy nie chcą żeby było chj*wo, c
            > hcą żeby było normalnie!

WSZYSCY chcą normalności ale są ludzie, dla których których więzienie za in vitro i konsultowanie każdego piernięcia z episkopatem pierdnięciem nie jest.
            • araceli Re: A komu i jak zrobi dobrze Duda? 13.05.15, 07:11
              *normalnością nie jest.
              • aneta-skarpeta Re: A komu i jak zrobi dobrze Duda? 14.05.15, 00:03
                dokładnie, do tego ja doskonale pamietam metody "walki z korupcją" Agentem Tomkiem

i te metody wpisywaly sie w tok myslenia PiSu

jak ktos nie jest z nami to zdrajca, a najlepszą metodą na złapanie zdrajcy jest podpuszczanie- tak dlugo az da się podpuścic i wtedy go CAP- złapany
        • gazeta_mi_placi Re: A komu i jak zrobi dobrze Duda? 13.05.15, 14:22
          Nie kolegi z pracy, a ze strony "Nie Lubię Pis-u" na FB wink
    • anorektycznazdzira Re: A komu i jak zrobi dobrze Duda? 12.05.15, 18:23
      Pytanie. Duda zrobi dobrze prezesowi.
      • la_mujer75 Re: A komu i jak zrobi dobrze Duda? 12.05.15, 18:48
        smile smile smile
    • sumire Re: A komu i jak zrobi dobrze Duda? 12.05.15, 19:06
      Mnie, w pewnym sensie - z pewnością przyśpieszy moją decyzję o emigracji.
    • lauren6 Re: A komu i jak zrobi dobrze Duda? 12.05.15, 21:54
      A jego konkurent co ma do zaoferowania ? To samo byle co, tylko w innym opakowaniu.
      • moje.m Re: A komu i jak zrobi dobrze Duda? 13.05.15, 14:17
        lauren6 napisała:

> A jego konkurent co ma do zaoferowania ? To samo byle co, tylko w innym opakowa
        > niu.
        obydwoje warci siebie
    • lilly_about Re: A komu i jak zrobi dobrze Duda? 12.05.15, 22:06
      Potrojna twarz. Jedrek,Jarek, Rydzyk. Ahoj!
    • aankaa Re: A komu i jak zrobi dobrze Duda? 12.05.15, 22:10
      komu i jak zrobi dobrze ?
      1) żonie
      2) prezesowi
      3) przydupa..om, którzy już przebierają nóżkami żeby dorwać się do koryta
    • marychna31 biskupom 12.05.15, 23:10
      wszak sam powiedział, że ma zdanie jak episkopat.
    • saszanasza Re: A komu i jak zrobi dobrze Duda? 13.05.15, 06:22
      No jak to co,. Będzie wetował wszystkie ustawy, tak dla zasady, po czym wrócą one do sejmu by wuększością głosów zostać zaakceptowane. Ot taka zabawa w kotka i myszkę.
      Ludzie naprawdę przeceniają urząd Prezydenta RP a wystarczy zajrzeć do Konstytucji by zobaczyć co tak naprawdę może zrobić.
      • olewka100procent Re: A komu i jak zrobi dobrze Duda? 13.05.15, 08:54
        jest przystojniejszy tongue_out
        • zlotarybka_1 Re: A komu i jak zrobi dobrze Duda? 13.05.15, 09:12
          co prosze???
          • bufo.bufo Re: A komu i jak zrobi dobrze Duda? 13.05.15, 13:04
            No od Komora na pewno big_grin
            • zlotarybka_1 Re: A komu i jak zrobi dobrze Duda? 13.05.15, 14:18
              no ale zeby tak od razu slowa przystojny uzywac?
      • nihiru Re: A komu i jak zrobi dobrze Duda? 13.05.15, 09:15
        Słuszna uwaga.

Może nie będzie wetował wszystkiego jak leci, ale wcale nie mam ochoty na takie przepychanki jak były za czasów Kaczyńskiego/Tuska. Ze się kancelarie pokłóciły o to, kto samolotem do Brukseli poleci.
        Z kolei Komorowski podpisywał wszystko co mu podłożyli, bez wnikania w istotę sprawy. Też bez sensu.
        No ale że prawdopodobieństwo utrzymania się PO przy władzy jest bliskie zeru, to może faktycznie warto zrobić ruch wyprzedzający?
        ------------------------------------------------------
        forum rządzi, forum radzi, forum nigdy Cię nie zdradzi
      • landora Re: A komu i jak zrobi dobrze Duda? 13.05.15, 13:54
        Czyli będzie robił to samo, co ś.p. Lech. Wetował wszystko z czystej złośliwości.
        Jeżeli wygra Duda, to ja pakuję walizki.
        • paskudek1 Re: A komu i jak zrobi dobrze Duda? 13.05.15, 14:05
          a co mają powiedzieć ci, którzy NIE CHCĄ albo nie mogą tych walizek spakować i spier...lić z kraju? Szlag mnie trafia jak pomyślę, ze prezydentem może być niedorobiony ministrant. I zeby nie było - po ostatnich wystąpieniach Komorowski też mi przestał odpowiadać ale jak mam do wyboru cholerę albo dżumę... to wolę znaną mi cholerę.
          • black_halo Re: A komu i jak zrobi dobrze Duda? 13.05.15, 14:10
            Nie zebym agitowala za Duda, bo ja mowisz, to wybierac miedzy dzuma a cholera, ale Duda jednak lepiej wyksztalcony i jezyki 4 zna wiec bez wstydu. Gajowy wygral poprzednie wybory po prostu w opozycji do Jaroslawa. I o ile zgadzam sie, ze Jaroslaw sie na prezydenta nie nadaje, to Duda jak najbardziej. Dobrze wyksztalcony doktor habilitowany prawa, byl sekretarzem stanu i sedzia sadu najwyzszego chyba. Gajowy po historii na UW, wiadomo w jakich czasach studiowal ...
            • paskudek1 Re: A komu i jak zrobi dobrze Duda? 13.05.15, 14:13
              ależ masz rację. Gdyby Duda nie miał za sobą tego zaplecza które ma, oraz tych poglądów które głosi - jak najbardziej. Sęk w tym, że ma zaplecze jakie ma - a tego zaplecza ja się po prostu boję. Co do poglądów... niestety mam pewność że będą one rzutowały na jego decyzje jako Prezydenta RP. A tego też nie chcę. Chcę aby przywódca mojego kraju, nawet ten od podpisywania ustaw, kierował się PRAWEM stanowionym a nie boskim.
              • scher Re: A komu i jak zrobi dobrze Duda? 13.05.15, 14:18
                paskudek1 napisała:

> Chcę aby przywódca mojego kraju, nawet ten od podpisywania ustaw, kierował się PRAWEM stanowionym

Bardzo słuszne oczekiwanie. Tylko czemu spodziewasz się tego po Komorowskim? wink
                • kota_marcowa Re: A komu i jak zrobi dobrze Duda? 13.05.15, 16:58
                  No właśnie miałam o to samo zapytać, bo jakoś nie zważyłam, żeby PO chciało kiedykolwiek kościołowi podpaść. Raczej bym powiedziała, że na wyścigi z PISem pchają się w biskupie tyłki tongue_out
              • moje.m Re: A komu i jak zrobi dobrze Duda? 13.05.15, 14:21
                paskudek1 napisała:

> ależ masz rację. Gdyby Duda nie miał za sobą tego zaplecza które ma, oraz tych
                > poglądów które głosi - jak najbardziej. Sęk w tym, że ma zaplecze jakie ma - a
                > tego zaplecza ja się po prostu boję. Co do poglądów... niestety mam pewność że
                > będą one rzutowały na jego decyzje jako Prezydenta RP. A tego też nie chcę. Chc
                > ę aby przywódca mojego kraju, nawet ten od podpisywania ustaw, kierował się PRA
                > WEM stanowionym a nie boskim.

dobrze ze się nie boisz komoruskiego, i tego ze tym razem podniesie wiek emerytalny na 80 lat i bedziesz do grobowej deski tyrac, mam nadzieje
            • aankaa Re: A komu i jak zrobi dobrze Duda? 13.05.15, 22:07
              black_halo:
              Gajowy wygral poprzednie wybory po prostu w opozycji do Jaroslawa. I o ile zgadzam sie, ze Jaroslaw sie na prezydenta nie nadaje, to Duda jak najbardziej.
              Ty się łudzisz, że Duda zrobi cokolwiek bez pozwolenia Jarka ???? big_grin
          • moje.m Re: A komu i jak zrobi dobrze Duda? 13.05.15, 14:20
            paskudek1 napisała:

> a co mają powiedzieć ci, którzy NIE CHCĄ albo nie mogą tych walizek spakować i
            > spier...lić z kraju? Szlag mnie trafia jak pomyślę, ze prezydentem może być nie
            > dorobiony ministrant. I zeby nie było - po ostatnich wystąpieniach Komorowski t
            > eż mi przestał odpowiadać ale jak mam do wyboru cholerę albo dżumę... to wolę z
            > naną mi cholerę.

Być moze jestes nadziana kasą i tobie jest dobrze, ale nam nie jest obrze, komoruski wypad!!!!!! ja do gara nie mam co włożyc, to sie musi zmienić
            • paskudek1 Re: A komu i jak zrobi dobrze Duda? 13.05.15, 15:03
              drogie moje.m mam największą ochotę powiedzieć ci "spadaj" ale jednak nie powiem. Co do "komoruskiego" to ja nikogo takiego nie znam. Znam Bronisława Komorowskiego, aktualnego Prezydenta RP.
              Co do mojego stanu posiadania to g.. Ci do tego. Ja po prostu NIE CHCĘ z kraju wyjeżdżać, taka durnowata ze mnie patrjotka. Lubię Polskę, lubię mówić i myśleć po polsku.
              A co do podniesienia wieku emerytalnego przez prezydenta hmm, jesteś pewna że SAM to zrobił? Tak z dnia na dzień "se pomyślał" "a co tam, podniosę im wiek emerytalny" ? Nie brał w tym procesie udziału Rząd? Sejm? Owszem, prezydent MÓGŁ zawetować ustawę, zyskałby na czasie. Ale podejrzewam ze veto by przegłosowano. Nie teraz to później. Mógł skierować do Trybunału, chociaż teraz nie pamiętam czy nie skierował (nie chce mi się sprawdzać) ale to też tylko odwlekanie w czasie. A Ty piszesz tak, jakby prezydent ten wiek emerytalny podniósł sam, jednoosobowo i bez konsultacji z kimkolwiek. Przykro mi, ale proces legislacyjny w Polsce jest jednak troszeczkę inny.
            • landora Re: A komu i jak zrobi dobrze Duda? 13.05.15, 17:09
              Ale wiesz, że akurat o tym to nie prezydent decyduje...?
        • scher Re: A komu i jak zrobi dobrze Duda? 13.05.15, 14:07
          landora napisała:

> ś.p. Lech. Wetował wszystko z czystej złośliwości.

Jesteś ofiarą przemysłu pogardy.
          W latach osiemdziesiątych ci pozbawieni dostępu do radia Wolna Europa z podobną zajadłością nienawidzili Reagana, szczególnie gdy wprowadził sankcje i cała reżimowa propaganda ruszyła przeciw niemu z kopyta. Niebawem okazało się, że był to jeden z najwybitniejszych prezydentów w historii Stanów Zjednoczonych.

Byłem dzieckiem, ale pamiętam ten mentalny kokon - dusiliśmy się w tej pogardzie dla prezydenta Reagana. Skutecznie zarządzano naszymi emocjami.

Stara sowiecka szkoła wróciła i znów ma się dobrze.
        • moje.m Re: A komu i jak zrobi dobrze Duda? 13.05.15, 14:19
          landora napisała:

> Czyli będzie robił to samo, co ś.p. Lech. Wetował wszystko z czystej złośliwośc
          > i.
          > Jeżeli wygra Duda, to ja pakuję walizki.

a ja od 5 lat chcę wyjechac i nie mam gdzie, komoruski do domu.......uuuu
          • paskudek1 Re: A komu i jak zrobi dobrze Duda? 13.05.15, 21:45
            prezydent zamknąl ci granicę czy paszport odebrał?
    • lady-z-gaga Re: A komu i jak zrobi dobrze Duda? 13.05.15, 09:17
      Może zrobić dobrze PO, ktora dzięki niemu ocknie się przed jesiennymi wyborami i zobaczy, że władza nie jest im dana od Boga. Trzeba o nią zawalczyć.
    • scher Dla mnie jedno starczy za wszystko 13.05.15, 14:03
      shell.erka napisała:

Ze wszystkich jego wypowiedzi i postawy wynika, że przywróci Polskę obywatelom. Że znów poczuję, że mój głos coś znaczy, że mam na coś wpływ, że się mnie słucha, że prawo to pojęcie nie tylko teoretyczne.

No i jeszcze jedno może: ma tak wielką klasę, obycie i zdolności koncyliacyjne, umiejętność godzenia różnych ludzi, różnych postaw i różnych światopoglądów, że będzie nas wreszcie godnie reprezentować za granicą. W żadnym swoim wystąpieniu publicznym jak do tej pory nie dolewał oliwy do ognia, nie dzielił Polaków, z wielkim szacunkiem wyrażał się o kontrkandydatach, nawet o tym, który go obrażał.
      • paskudek1 Re: Dla mnie jedno starczy za wszystko 13.05.15, 14:07
        taa, przywróci. Już powiedział że referendum powinno być OBOWIĄZKOWO po zebraniu miliona podpisów obywatelskich... no ale nie do końca bo jednak kwestie światopoglądowe nie powinny być w referendum rozstrzygane. Czyli obywatelu mozesz decydować, ale w tych najistotniejszych dla ciebie, światopoglądowych kwestiach ja, episkopat i Jarosław K. wiemy od ciebie lepiej.
        Tyle przybliżenie państwa obywatelowi smile
        • scher Re: Dla mnie jedno starczy za wszystko 13.05.15, 14:12
          paskudek1 napisała:

> taa, przywróci. Już powiedział że referendum powinno być OBOWIĄZKOWO po zebrani
          > u miliona podpisów obywatelskich... no ale nie do końca bo jednak kwestie świat
          > opoglądowe nie powinny być w referendum rozstrzygane.

Ja zrozumiałem to tak, że jest to jego osobisty pogląd, a nie że zamierza przełożyć go na konkretne rozwiązania prawne.

No ale GW jak zwykle wybiła to na pierwszej stronie, celowo w dwuznacznym kontekście.
          No i ty od razu mówisz "Gazetą".

Tak właśnie ONI to robią.
          • araceli Re: Dla mnie jedno starczy za wszystko 13.05.15, 14:14
            scher napisał:
            > Ja zrozumiałem to tak, że jest to jego osobisty pogląd, a nie że zamierza przeł
            > ożyć go na konkretne rozwiązania prawne.

Och jakie to wygodne! Palnąć a potem stwierdzić, że 'tylko się tak sądzi ale się nie zrobi'

Czy Duda podpisze listę tego, żego 'nie zrobi'?
          • paskudek1 Re: Dla mnie jedno starczy za wszystko 13.05.15, 14:19
            "Andrzej Duda jest zwolennikiem wprowadzenia obowiązkowych referendów, jeśli pod wnioskiem zbierze się co najmniej milion podpisów. Dziś w wywiadzie dla telewizji Polsat News stwierdził jednak, że nie każdy temat powinien zostać poddany referendum. Dziennikarka zapytała go, co by zrobił, gdyby milion obywateli zebrał podpisy pod wnioskiem o legalizację aborcji.

- Przede wszystkim uważam, że nie powinno być referendum w sprawach światopoglądowych - stwierdził kandydat PiS na prezydenta. - Nie powinno być też referendów w sprawach np. podatkowych. Dzisiaj już nie ma takiej możliwości, żeby się odbywały w sprawach podatkowych - podkreślił."
            taa, tylko pogląd, ale jak będzie Prezydentem to oczywiście nie zrobi nic żeby ten pogląd w życie wprowadzić. Projektu karzącego więzieniem za in vitro tez nie popierał prawda?
            Albo się jest za prawem do referendum W KAŻDEJ SPRAWIE dopuszczalnej prawem albo robimy sobie furtki wyjścia itp.
      • paskudek1 pardon - nie doczytałam do końca twojej szacownej 13.05.15, 14:11
        "No i jeszcze jedno może: ma tak wielką klasę, obycie i zdolności koncyliacyjne, umiejętność godzenia różnych ludzi, różnych postaw i różnych światopoglądów(...)"
        co przepraszam Duda ma? Zdolność godzenia różnych postaw i światopoglądów??? Weź mnie nie rozśmieszaj. Kilkakrotnie się wypowiadał i wyraźnie było słychać że myśli tak jak episkopat polski. A co myśli o referendach w sprawach światopoglądowych to napisałam w poście wyżej.
        Co do nieobrażania i niedzielenie ludzi to wybacz, ale nazwanie in vitro oszustwem w sytuacji kiedy w kraju żyje pewnie kilkanaście tysięcy ludzi urodzonych dzięki tej metodzie jest.... obraźliwe. Dla tych ludzi i ich rodziców. Idź i powiedz matce dziecka z in vitro, że jej ukochane, wytęsknione, wyczekane dziecko to "oszustwo"
        • araceli Re: pardon - nie doczytałam do końca twojej szaco 13.05.15, 14:18
          Tu masz 'umiejętność godzenia różnych ludzi, różnych postaw i różnych światopoglądów'
          "My i większość posłów mamy zdanie jednoznaczne. Będziemy krzyża bronić. Jego miejsce jest w polskim Sejmie. Krzyż po prostu jest, nikogo nie atakuje. To krzyż jest atakowany – wskazał poseł Andrzej Duda, rzecznik PiS. – Jest niestety dzisiaj kilku takich posłów w polskim Sejmie, i to oni atakują wszystko, co związane z religią katolicką, atakują Kościół katolicki w sposób bezpardonowy, który trudno przyjąć. To jest garstka – zaznaczył.

Krzyż to nie tylko symbol. – Dla ludzi wierzących, dla katolików, a większość posłów to katolicy, to jest także wielkie zobowiązanie do tego, żeby rozumieć politykę jako rozumną troskę o dobro wspólne i krzyż wiszący tam jest swoistym nawoływaniem, przywołaniem do porządku. Ja po prostu uważam, że on jest tam potrzebny – powiedział Duda. "

www.parafiakrzyzowice.pl/krzyz-zostaje-w-sejmie-apelacja-poslow-twojego-ruchu-oddalona/
      • araceli Wybiórcze 'przywrócenie obywatelom' 13.05.15, 14:11
        scher napisał:
        > Ze wszystkich jego wypowiedzi i postawy wynika, że przywróci Polskę obyw
        > atelom.

Przywróci ale tylko w kwesitiach, w których i zdanie nie będzie kolidować ze zdaniem episkopatu:
        wyborcza.pl/1,75248,17907097,Wybory_prezydenckie_2015__Andrzej_Duda_w_Polsacie_.html
        - Przede wszystkim uważam, że nie powinno być referendum w sprawach światopoglądowych - stwierdził kandydat PiS na prezydenta..

Watykan będzie rządzić Polską?
        • scher Re: Wybiórcze 'przywrócenie obywatelom' 13.05.15, 14:17
          araceli napisała:

> - Przede wszystkim uważam, że nie powinno być referendum w sprawach światopo
          > glądowych - stwierdził kandydat PiS na prezydenta..

Komorowski natomiast uważa, że nie powinno być referendum w żadnej sprawie. No ale kto jest propagandowo przedstawiany jako gorszy, dzielący, dogmatyczny i niesłuchający Polaków? wink

> Watykan będzie rządzić Polską?

No i Reagan leci. Zaraz zrzuci stonkę.
      • memphis90 Re: Dla mnie jedno starczy za wszystko 13.05.15, 14:16
        Wiesz, jakoś nie kusi mnie opcja, że mój głos będzie wysłuchany zza kraty, bo wsadzą mnie do pierdla za in vitro.
        • scher Re: Dla mnie jedno starczy za wszystko 13.05.15, 14:21
          memphis90 napisała:

> bo wsadzą mnie do pierdla za in vitro.

Jeżeli twoje zdolności intelektualne pozwalają tylko na rozumowanie na takim poziomie, to dla dobra państwa, powinno ci się odebrać prawo głosu.
          • paskudek1 Re: Dla mnie jedno starczy za wszystko 13.05.15, 14:28
            co mają do tego zdolności intelektualne? Pan Duda POPIERAŁ projekt ustawy zabraniającej in vitro oraz przewidującej za tę procedurę karę więzienia. Co prawda nie wiem jakie były konkretne zapisy w projekcie, czy więzienie było li i jedynie dla lekarza, czy moze dla matki, dla rodziców, może dla ewentualnego płodu? Nie wiem. W każdym razie wyraźnie był ZA. Dodatkowo powiedział publicznie że dla niego in vitro to OSZUSTWO. Skąd mam miec pewność, że jak Duda zostanie Prezydentem a potem PiS dojdzie do władzy to te "piękne" projekty nie wrócą na tapetę? I nie zostaną zrealizowane przy pełnym poklasku nowego Pana Prezydenta?
            • scher Re: Dla mnie jedno starczy za wszystko 13.05.15, 14:48
              paskudek1 napisała:

> Co prawda nie wiem jakie były konkretne zapisy w projekcie, czy więzienie było li i jedynie
              > dla lekarza, czy moze dla matki, dla rodziców, może dla ewentualnego płodu?

W TVN mówili, że tylko dla płodu. Potem powtórzył to Lis, Paradowska, Żakowski, a Michnik dał to na pierwszej stronie. Więc to musi być prawda.
              • araceli Re: Dla mnie jedno starczy za wszystko 13.05.15, 15:15
                scher napisał:
                > W TVN mówili, że tylko dla płodu. Potem powtórzył to Lis, Paradowska, Żakowski,
                > a Michnik dał to na pierwszej stronie. Więc to musi być prawda.

Na Twoje nieszczęście ten projekt można łatwo odnaleźć:
                orka.sejm.gov.pl/Druki7ka.nsf/Projekty/7-020-278-2012/$file/7-020-278-2012.pdf
                Art. 57
                1.
                Kto tworzy embrion ludzki poza organizmem kobiety, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
                2.
                Tej samej karze podlega ten, kto niedopełniając obowiązków lub nadużywając uprawnień dopuszcza do tworzenia embrionu poza organizmem kobiety.
                3.
                Jeżeli następstwem czynu określonego w ust. 1-2 jest śmierć embrionu ludzkiego sprawca podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.
                • scher Re: Dla mnie jedno starczy za wszystko 13.05.15, 15:41
                  araceli napisała:

> > W TVN mówili, że tylko dla płodu.
                  > Na Twoje nieszczęście ten projekt można łatwo odnaleźć

Ciebie to jak nie walnąć emotikonem po oczach, to w życiu sama nie wyczujesz sarkazmu.
                  • araceli Re: Dla mnie jedno starczy za wszystko 13.05.15, 16:09
                    Sarkazmem nie przebijesz wymowy tej ustawy.
            • scher Re: Dla mnie jedno starczy za wszystko 13.05.15, 15:28
              paskudek1 napisała:

> co mają do tego zdolności intelektualne?

Mają kluczowe znaczenie. Jeżeli ktoś cały niezwykle złożony prawnie i moralnie problem in vitro sprowadza do wydumanej obawy, że chcą go za in vitro "wsadzać" (co jest kłamstwem, bo nikt nigdy nie występował z pomysłami karania osób korzystających z takiej możliwości, uznając je za osoby dotknięte nieszczęściem), to co myśleć o jego zdolnościach intelektualnych?
              • paskudek1 Re: Dla mnie jedno starczy za wszystko 13.05.15, 21:43
                scher wyżej dostałes link oraz cytat z projektu wspomnianej ustawy. Co ztego, że w projekcie nie bylo opcji karania ludzi, ktorzy chcą skorzystać z procedury in vitro, skoro chcieli karać za to LEKARZY tworzących zarodki? No rzeczywiście wielka mi rożnica, niby jest dostępna procedura medyczna ale każdy kto sie jej dotknie pójdzie siedzieć. No dostępna jak diabli.... Na szczęście nie weszło do durnoctwo w życie, ale kto wie, kto wie... I niestety, Duda powiedzial wyraźnie że jest PRZECIWKO in vitro, że uważa je za oszustwo. mnie to nie dotyczy ale wielu ludzi w tym kraju tak, i pan Duda tylko na podstawie swoich poglądów religijnych chce tym ludziom przeszkadzać.
                • scher Re: Dla mnie jedno starczy za wszystko 13.05.15, 21:50
                  paskudek1 napisała:

> I niestety, Duda powiedzial wyraźnie że jest PRZECIWKO in vitro

Jeżeli sprawa in vitro jest dla ciebie najważniejszym problemem Polski, to zdecydowanie należysz do twardego elektoratu PO. Niech cię Bronek i ta cała sitwa nadal gwałci, widać tego właśnie pragniesz.
                  • paskudek1 Re: Dla mnie jedno starczy za wszystko 13.05.15, 21:55
                    nie, tylko nie życzę sobie, żeby sprawy tak delikatne dla ludzi rozstrzygane byly przez gremia polityków wedle ICH religijnych przekonań i rozciągane na całe społeczeństwo. Ale ty tego i tak nie zrozumiesz. Te kwestie o ktorych ja myśle to nie tylko in vitro, to także dostęp do antykoncepcji, prawo do aborcji, edukacja seksualna w szkołach, związki par jednopłciowych i cale mnóstwo kwestii, ktore W ŻADEN SPOSÓB nie wpływają na gospodarkę bezposrednio za to potrafią ludziom, takim szarym, przeciętnym obywatelom, utrudnić życie. Nie cchę prezydenta rzadzącego krajem z kruchty kościelnej. Nawet jeżeli te rządy są mocno ograniczone Konstytucją.
                    • scher Re: Dla mnie jedno starczy za wszystko 13.05.15, 22:50
                      paskudek1 napisała:

> Te kwestie o ktorych ja myśle to nie tylko in vitro, to także dostęp do antykoncepcji, prawo
                      > do aborcji, edukacja seksualna w szkołach, związki par jednopłciowych

Rozumiem. Podpiszmy zatem protokół rozbieżności. Należysz do twardego elektoratu PO i wszystko na ten temat.

Chylę czoła jednak, że w odróżnieniu od tej całej pomunistycznej bandy zadałaś sobie trud, by podjąć rzeczową dyskusję, nazwać swoje poglądy i wyjaśnić motywy.
              • aneta-skarpeta Re: Dla mnie jedno starczy za wszystko 14.05.15, 00:17
                "Jeżeli ktoś cały niezwykle złożony prawnie i moralnie problem in vitro sprowadza do wydumanej obawy, że chcą go za in vitro "wsadzać" (co jest kłamstwem, bo nikt nigdy nie występował z pomysłami karania osób korzystających z takiej możliwości, uznając je za osoby dotknięte nieszczęściem), to co myśleć o jego zdolnościach intelektualnych? "

najpierw przeczytaj tą ustawę, a potem sie wypowiadaj, bo jak narazie to ja nie wiem co mam myslec o Twoich mozliwosciach intelektualnych po tym poscie
                • scher Re: Dla mnie jedno starczy za wszystko 14.05.15, 00:59
                  aneta-skarpeta napisała:

> najpierw przeczytaj tą ustawę, a potem sie wypowiadaj

Jest tam pomysł karania rodziców? Cytat?
        • f.lamer Re: Dla mnie jedno starczy za wszystko 13.05.15, 16:11
          > wsadzą mnie do pierdla za in vitro.
          och, nie tylko. będzie jeszcze gorzej!
      • oqoq74 Re: Dla mnie jedno starczy za wszystko 13.05.15, 14:17
        > No i jeszcze jedno może: ma tak wielką klasę, obycie i zdolności koncyliacyjne,
        > umiejętność godzenia różnych ludzi, różnych postaw i różnych światopoglądów, ż
        > e będzie nas wreszcie godnie reprezentować za granicą. W żadnym swoim wystąpien
        > iu publicznym jak do tej pory nie dolewał oliwy do ognia, nie dzielił Polaków,
        > z wielkim szacunkiem wyrażał się o kontrkandydatach, nawet o tym, który go obra
        > żał.

Pytanie na ile to klasa? na ile poza na potrzeby wyborów?
        Znając polityków - to to drugie smile
        • araceli Re: Dla mnie jedno starczy za wszystko 13.05.15, 14:20
          oqoq74 napisał(a):
          > Pytanie na ile to klasa? na ile poza na potrzeby wyborów?
          > Znając polityków - to to drugie smile

Pamiętasz pozę Kaczyńskiego 5 lat temu? To było mistrzostwo! Kluzik-Rostkowska się napracowała a później... szkoda gadać...
          • oqoq74 Re: Dla mnie jedno starczy za wszystko 13.05.15, 14:25
            W kwestii polityki, po moich osobistych doświadczeniach, nic mnie nie zdziwiw.
    • laquinta Mam pytanie 13.05.15, 14:16
      Czy to jest prawdziwe nagranie?

www.youtube.com/watch?v=5YXVZ0S4Q0Q&spfreload=1
    • paskudek1 Re: pardon - nie doczytałam do końca twojej szaco 13.05.15, 14:47
      jak brakuje argumentów sięgamy po wyzwiska prawda?
    • kamunyak Re: A komu i jak zrobi dobrze Duda? 13.05.15, 15:54
      nie wiem co ma do zaoferowania AD ale podejście BK, że druga kadencja nalezy mu się, jak psu micha, dosyć mnie drażni. Te wszystkie fochy i "dobre rady" udzielane rozmówcom z ulicy, w stylu "niech siostra zmieni pracę i weźmie kredyt" podczas gdy dziewczyna szukała pracy 3 lata, pokazują że pan jest oderwany od rzeczywistości. Być może przesłania mu ją brzuch własny i pierwszej damy. Pora zejśc na ziemię.
      Aż chciałoby sie pokazać gest Kozakiewicza.
      I nie wiem, czy nie pokażę.
      • araceli Re: A komu i jak zrobi dobrze Duda? 13.05.15, 16:11
        kamunyak napisała:
        > nie wiem co ma do zaoferowania AD
        (...)
        > , w stylu "niech siostra zmieni pracę i weźmie kredyt"

Duda zaproponował jej Biuro Porad Prawnych:
        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,17909235,Wybory_2015___Jak_zyc_za_2_tys__zl___Komorowski_odpowiada_.html?lokale=local#BoxNewsImg
        To jest pomysł oparty na rzeczywistości?

Porada o zmianie pracy i kredycie na mieszkanie to standard jematki - teraz okazuje się, że to żenada big_grin
        • kamunyak Re: A komu i jak zrobi dobrze Duda? 13.05.15, 16:19
          > Porada o zmianie pracy i kredycie na mieszkanie to standard jematki - teraz oka
          > zuje się, że to żenada big_grin
          >

"jematki" sa różne. To nigdy nie była moja rada. Pewnie dlatego, że mam synów 25/27 lat i wiem, co znaczy start mlodych ludzi w dorosłe życie.
        • gazeta_mi_placi Re: A komu i jak zrobi dobrze Duda? 13.05.15, 16:27
          Żenada bo państwo ma dać darmowe mieszkanie.
          • scher Re: A komu i jak zrobi dobrze Duda? 13.05.15, 16:38

> Żenada bo państwo ma dać darmowe mieszkanie.

Państwo ma dać możliwość zarobienia na to mieszkanie. Możliwość normalnego życia. Inaczej nigdy nie będzie tu nadziei i wszyscy młodzi wyjadą.
            • gazeta_mi_placi Re: A komu i jak zrobi dobrze Duda? 13.05.15, 16:41
              Nie histeryzuj, wyemigrowało około 5% społeczeństwa, cała reszta mimo wolnego wyboru (granice są otwarte) tutaj została. Nawet w bogatych Stanach ludzie biorą kredyty na domy, pracują i starają się je spłacić, a nie oglądają się na prezydenta, państwo ani pana Boga.
              • scher Re: A komu i jak zrobi dobrze Duda? 13.05.15, 16:53

> Nie histeryzuj, wyemigrowało około 5% społeczeństwa, cała reszta mimo wolnego wyboru
                > (granice są otwarte) tutaj została.

Uznali, że mafia nie będzie rządzić wiecznie i kiedyś znajdzie się kij na Bronisława i Donalda r*j.

> Nawet w bogatych Stanach ludzie biorą kredyty na domy

O ile wiem, tam są bankowcy, nie banksterzy. Nie ma też tej zdobyczy socjalistycznej demokracji w postaci bankowego tytułu egzekucyjnego.
              • kamunyak Re: A komu i jak zrobi dobrze Duda? 13.05.15, 17:18
                > Nawet w bogatych Stanach ludzie biorą
                > kredyty na domy, pracują i starają się je spłacić, a nie oglądają się na prezy
                > denta, państwo ani pana Boga.

no to proszę powiedz, jaki kredyt dostanie singiel zarabiajacy 2 tys? myślisz, że wystarczy chociaż na kawalerke w Warszawie? o ile w ogóle dostanie jakis kredyt hipoteczny...
    • hipinka Re: A komu i jak zrobi dobrze Duda? 13.05.15, 16:20
      z całą pewnością Duda dobrze zrobi SKOK-om, użyje wszystkich swoich możliwości, żeby tym przekręciarzom nie spadł włos z głowy
      • scher Re: A komu i jak zrobi dobrze Duda? 13.05.15, 16:25
        hipinka napisała:

> z całą pewnością Duda dobrze zrobi SKOK-om

W SKOK-i to raczej Komorowski się uwikłał. Odpalił aferę i zginął z własnej broni.
        • hipinka Re: A komu i jak zrobi dobrze Duda? 13.05.15, 16:29
          czy Ty przypadkiem nie należysz do PiSu? Metodologię odwracania kota ogonem masz opanowaną do perfekcji
          no i dyżurujesz tu bez wytchnienia
          Prezes Jarosław Polskęzbaw wysłał do boju na odcinek Fprum emama?
          • oqoq74 Re: A komu i jak zrobi dobrze Duda? 13.05.15, 16:34
            Może się obawia, że popadnie w niełaskę, jak Duda nie wygra. Prezes już się wziął za motywowanie i obiecał rozliczenia powyborczetongue_out
          • scher Re: A komu i jak zrobi dobrze Duda? 13.05.15, 16:43
            hipinka napisała:

> no i dyżurujesz tu bez wytchnienia

Będziesz teraz omdlewać i się skarżyć?
            Boli, że stare klisze propagandowe nie działają już na ludzi? wink
            • hipinka Re: A komu i jak zrobi dobrze Duda? 13.05.15, 16:50
              dziewczyno, o jakim omdlewaniu i skarżeniu Ty mówisz
              Ty naprawdę żyjesz w jakiejś alternatywnej rzeczywistości
              zaczynasz już nie ogarniać tych wszystkich wątków, w których się wpisujesz big_grin
    • misterni Powrót Taty 13.05.15, 16:42
      Nie wiem dlaczego mi wycięli wątek, więc tu wklejam wink
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,143907,17910346.html#MTstream
    • maurra Re: A komu i jak zrobi dobrze Duda? 13.05.15, 22:56
      a co może mieć do zaoferowania człowiek-hologram, chłopiec z partyjnej gazetki?
      To jest tylko wytwór, narzędzie do wyważenia drzwi Kaczyńskiemu i tym wszystkim, którzy są do bólu prawdziwą, zaciętą i mściwą twarzą pisu. Którzy już tyle lat pielęgnują w sobie poczucie krzywdy, upokorzenia, klęski i lekceważącego traktowania ich "prawd", urojeń, podejrzeń czy insynuacji, że prawie eksplodują.

Duda jest dokładnie tym samym, czym był Kaczyński upudrowany przez Kluzik-Rostkowską na potrzeby kampanii w 2010 - oszustwem, sztucznym wytworem, złudzeniem udającym rozsądnego i wyważonego PiSowca.
      Więc nie będzie żadnej zmiany - będzie powtórka z rozrywki, "odnowa moralna" bis (poprzednio Kaczyńscy nas chcieli odnawiać w koalicji z wzorem moralności - Lepperem i orędownikiem brunatnych mundurków Giertychem).
      Będą kolejne ustawki CBA celem upier... ania oponentów politycznych, będą podsłuchy, kamery w gabinetach, telefonach i bogwigdzie jeszcze.
      Generalnie partia będzie w trudzie i znoju produkować i prokurować afery, aby je następnie bohatersko zwalczać
      • scher Maurra na kursie i na ścieżce 13.05.15, 23:08
        maurra napisała:

> a co może mieć do zaoferowania człowiek-hologram

Dostaliście, widzę, nowy przekaz dnia wink

PS. Dyskusja na temat "arcyboleśnie prostych" i rzekomo "znanych" przyczyn katastrofy smoleńskiej ci jakoś nie wyszła, co? Wykazałem, że prokuratura nadal prowadzi śledztwo, nic naukowo i procesowo nie udowodniła, na obecnym etapie nie wyklucza żadnej hipotezy, łącznie z hipotezą zamachu. Nie byłaś w stanie prowadzić dalej dyskusji, więc się z niej wycofałaś.
        Jak widzisz, sztuczka z naprowadzaniem tym razem nie działa. Naród uparcie nie chce być na waszym kursie i na waszej ścieżce.
        • maurra Re: Maurra na kursie i na ścieżce 13.05.15, 23:24
          bo jak każda wymianą zdań z wyznawcą religii smolenskiej była przewidywalna i nudna do bólu
          do tego rozmówca widzi podwójnie

• scher Re: Maurra na kursie i na ścieżce 13.05.15, 23:32
            maurra napisała:

> bo jak każda wymianą zdań z wyznawcą religii smolenskiej

Ależ ja żadnej religii i żadnej prawdy nie forsowałem.

Napisałaś:
            "przyczyny katastrofy smoleńskiej są znane"

Zadałem pytania:
            "Skoro jak piszesz, przyczyny są znane, to czemu przez pięć lat (sic!) prokuratura nie potwierdziła ich naukowo i procesowo? Czemu prokuratura nadal oficjalnie bada hipotezę zamachu? "

Nie potrafiłaś odpowiedzieć, uciekłaś z podkulonym ogonem.
            • maurra Re: Maurra na kursie i na ścieżce 14.05.15, 00:00
              taka uroda jałowych dyskusji i namolnych interlokutorów
              • scher Re: Maurra na kursie i na ścieżce 14.05.15, 00:04
                maurra napisała:

> taka uroda jałowych dyskusji i namolnych interlokutorów

Postawiłaś kłamliwą tezę, że przyczyny katastrofy smoleńskiej są znane. Nie potrafiłaś zmierzyć się z faktami dowodzącymi czegoś wręcz przeciwnego. Twoja ucieczka z dyskusji była podyktowana tchórzostwem.

Chciałaś potrollować, wpuścić ukradkiem propagandową wrzutkę - ale nie wyszło, co? wink
                • maurra Re: Maurra na kursie i na ścieżce 14.05.15, 00:30
                  są znane, zrozumiałe, a wiedza o nich jest powszechnie dostępna co mnie bardzo cieszy
                  zaś niedorzeczne hipotezy zalegają w prokuratorach własne dlatego, że są niedorzeczne

• scher Re: Maurra na kursie i na ścieżce 14.05.15, 00:58
                    maurra napisała:

> są znane, zrozumiałe, a wiedza o nich jest powszechnie dostępna

Czemu nie zostały przez 5 lat potwierdzone naukowo i procesowo? Odpowiedz na to jedno proste pytanie.
                    • misterni Re: Maurra na kursie i na ścieżce 14.05.15, 01:12
                      Zostały niejednokrotnie potwierdzone, w przeciwieństwie do teorii spiskowych o zamachu.
                      • scher Re: Maurra na kursie i na ścieżce 14.05.15, 01:55
                        misterni napisała:

> Zostały niejednokrotnie potwierdzone

Nie przez prokuraturę. Prokuratura nadal nie ustaliła, co się tam stało. Po 5 latach nawet nie posiadamy kluczowych dla śledztwa dowodów. Zaiste państwo zdało egzamin.

> w przeciwieństwie do teorii spiskowych o zamachu.

Prokuratura, konstytucyjny organ państwa polskiego nadal bada tę hipotezę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka