Dodaj do ulubionych

Co można robić na plaży?

26.08.15, 22:27
Wytłumaczcie mi, bo nie bardzo jestem w stanie sobie to wyobrazic smile
Obserwuj wątek
    • anika772 Re: Co można robić na plaży? 26.08.15, 22:42
      Skakać przez fale, pływać, wozić się na materacu z dziećmi lub bez nich, budować z piasku, grać w piłkę, uprawiać długie spacery brzegiem morza, czytać książkę lub prasę, zdrzemnąć się w namiocie plażowym. Bardzo lubię plażowaniesmile
      • misiekzdzisiek2 Re: Co można robić na plaży? 26.08.15, 22:43
        Ale cały dzień????? Przecież po 2h pierd..ca można dostać smile
        • klamkas Re: Co można robić na plaży? 26.08.15, 22:46
          A co robisz (albo chciałbyś zrobić) w absolutnie wolny dzień?
        • anika772 Re: Co można robić na plaży? 26.08.15, 22:57
          A nie, no coś Ty. Dwie godziny to za mało, ale też nie cały dzień...
        • aamarzena Re: Co można robić na plaży? 26.08.15, 23:51
          Jak nie lubisz to obowiązku plażowania nie ma. Ja lubię szum morza, uspokaja mnie. Mogę tak pół dnia siedzieć i gapić się na fale. Ale przy dzieciach póki co się nie da, bo małe, więc latam za nimi, a czas leci.
    • aankaa Re: Co można robić na plaży? 26.08.15, 22:44
      wytapiać pozimowe zapasy + podglądać współplażowiczów (żeby móc założyć nowy wątek)
    • klamkas Re: Co można robić na plaży? 26.08.15, 22:44
      A co robisz w domu z rodziną, kiedy nic nie trzeba robić, macie czas tylko dla siebie? Albo co lubisz robić dla siebie (np. czytać? uprawiać sport? leniuchować i odcinać się od świata?).
      • misiekzdzisiek2 Re: Co można robić na plaży? 26.08.15, 22:47
        W domu (w cieniu i chłodku) sobie odpoczywam, czytam, spotykam się z przyjaciółmi.
        Nie wyobrażam sobie czytać w upale i słońcu (pod parasolem też jest upał).
        • klamkas Re: Co można robić na plaży? 26.08.15, 23:19
          Porada dnia: można jechać na plażę, gdy upał nie obezwładnia, a pogoda sprzyja aktywności z przyjaciółmi. Na przykład.
        • memphis90 Re: Co można robić na plaży? 27.08.15, 14:51
          Jak jest upał, to jest zarównopod parasolem na plaży, jak i pod parasolem w ogrodzie smile Na plaży za to wieje i często upału się nie czuje. W tym roku nad wodą zmarzliśmy, a po przejściu na deptak upał nas powalił.
          • truscaveczka Re: Co można robić na plaży? 27.08.15, 14:55
            Na plaży jest nagrzewający się piasek. Trawa nagrzewa się mniej i mniej oddaje ciepła. O drzewach już nie wspomnę.
      • little_fish Re: Co można robić na plaży? 26.08.15, 22:50
        jeszcze mozna puszczać latawce, gadać z rodziną, grać w różne gry np karciane...
    • baltycki Re: Co można robić na plaży? 26.08.15, 22:51
      Byczyc sie.
    • kkalipso Re: Co można robić na plaży? 26.08.15, 23:03
      To samo co robisz w knajpie/barze/siłowni/spa/imprezie/basenie - co komu się podoba tyle, że z pięknym widokiem i świeżym powietrzem.
    • angeika89 Re: Co można robić na plaży? 26.08.15, 23:04
      Ja lubię leżeć na kocyku i nie robić nic. Leżeć i odpoczywać.
      Potem popływać, pogadać z przyjaciółmi (zawsze jeździmy razem)...
      Uwielbiam plażing wink
    • sumire Re: Co można robić na plaży? 26.08.15, 23:11
      Kiedyś wynaleziono taką nudną rozrywkę.
      Nazywa się czytanie.
    • lucadimontezemolo Re: Co można robić na plaży? 26.08.15, 23:18
      Leżę, czytam, gapię się na ludzi, czytam głupoty internetowe, nic nie robię. Taki czas na bezrefleksyjny relaks.
    • lauren6 Re: Co można robić na plaży? 26.08.15, 23:19
      Bzykac się w plażowej przebieralni, bzykac się za parawanami, bzykac się na wydmach, podglądać innych jak się bzykaja. Pić piwo i jeść chipsy, ewentualnie gofry.
      • fornitta69 Re: Co można robić na plaży? 26.08.15, 23:25
        Taaak! big_grin
      • klamkas Re: Co można robić na plaży? 26.08.15, 23:30
        A ktoś tak robi (o ile ma więcej niż 16 lat i brak warunków na co dzień?).
        • fornitta69 Re: Co można robić na plaży? 26.08.15, 23:35
          Ale pytasz o bzykanie czy o chipsy? tongue_out
          • klamkas Re: Co można robić na plaży? 26.08.15, 23:48
            W sumie o jedno i drugie. Bardziej o bzykanie. Ale co kto lubi, nie wnikam i nikomu nie żałuję wink. Jestem za wszystkim, co buduje dobry związek, więc jeśli to ma na celu bzykanie w trawie, piachu i z robalami pod plecami - niech będzie. I szczerze się cieszę, że mam bardziej komfortowe warunki ;p.
            • fornitta69 Re: Co można robić na plaży? 26.08.15, 23:51
              Ja mysle,ze to jednak byl zart wink
              • lauren6 Re: Co można robić na plaży? 27.08.15, 00:08
                Częściowo żart. Wszystkie zachowania zaobserwowane na polskich plażach wink
            • sundry Re: Co można robić na plaży? 27.08.15, 09:05
              To chyba nie o komfort chodzi, a o ten dreszczyk emocji wink
            • mid.week Re: Co można robić na plaży? 27.08.15, 14:45
              klamkas napisała:

bzykanie w trawie, piachu i z robalami pod plecami - niech będzie.
              > I szczerze się cieszę, że mam bardziej komfortowe warunki ;p.

bzykanie, czytanie, leniuchowanie, odpoczywanie, jedzenie - ja generalnie każdy rzeczownik odczasownikowy wolę z dala od plaży big_grin
      • ola_dom Re: Co można robić na plaży? 27.08.15, 09:09
        lauren6 napisała:

> Bzykac się w plażowej przebieralni, bzykac się za parawanami, bzykac się na wydmach,

Na plaży to jednak niezbyt bezpiecznie jest, bo się piasek dostaje i można się zatrzeć.
    • franczii Re: Co można robić na plaży? 26.08.15, 23:41
      Ja pilnuje dzieci Ale nie caly dzien bo bym chyba oszalala, maks 2 ,5h wytrzymuje a bardzo lubie morze, jego zapach, kapiele, widok wody, spacerybrzegiem, plywanie lodkaa, morskie pejzaze ale widziane nie z plazy a najlepiej z werandy domu. Niestety moje dzieci lubia plaze wiec czasem przed obiadem idziemy na pobliska w ramach kompromisu, mam wykjpiony parasol i obserwuje przychowek, kupuje sobie cos w barze do picia (nie piwo), troche posiedze w wodzie z najmlodszym, pokucam na piachu (nie lubie siadac w piasku) bo maly uwielbia sie grzebac i jakos mi mija. Jednak najbardziej lubie kiedy mi sie uda wymigac od plazy. Wtedy kapiemy sie przed domem, mam oko na starszych z werandy i wtedy rzecxywiscie sie relaksuje moge poczytac rozwiazac sudoku. Na plaze lubie tez wpasc ale o zachodzie slonca, uwielbiam wczesny wieczor i kapiel miedzy 19 a 20. O tej porze plaza dziala na mnie odprezajaco.
    • mruwa9 Re: Co można robić na plaży? 26.08.15, 23:52
      ja jestem w stanie sobie wyobrazic, ale zrozumiec juz nie.bo to NUUUDAA. Nad wode ide po to, zeby poplywac. Potem wycodze z wody, przebieram sie w suche ciuchy i znikam z plazy.
      Poza plaza zawsze jest cos do zrobienia, w domu, w ogrodzie, przy kompie, z dziecmi, rowery, spacery,
      Ale kilka godzin na plazy? Umarlabym.
      • iskierka3 Re: Co można robić na plaży? 27.08.15, 00:31
        Cały dzien to nie ale ze 3 godziny spoko. Zabawy w wodzie, granie w pilke w wodzie i na plazy, budowanie zamku, czytanie, gadanie - spokojnie czas zejdzie.
    • default Re: Co można robić na plaży? 27.08.15, 08:14
      Osobiście co ja robię ?
      - siedzę/półleżę obserwując morze i słuchając szumu fal (szalenie relaksujące zajęcie),
      - czytam książkę,
      - łażę wokoło i oglądam muszelki, kamyczki, przedziwnie obrobione przez fale kawałki drewna i inne rzeczy wyrzucone przez morze,
      - obserwuję mewy, kormorany, kruki, jaskółki, pliszki...albo chmurki na niebie smile
      Jeżdżę nad morze przed sezonem, więc okoliczności są zupełnie inne niż w sezonie. W sezonie nie poszłabym na plażę nawet za dopłatą.
    • zazou1980 Re: Co można robić na plaży? 27.08.15, 09:00
      Ja uwielbiam zalegac na plazy, gromadzac promienie slonca i oddychac morskim powietrzem. Konkubin lubi kopac doly, baseniki dla corki, czasami bardzo glebokie, a mloda uciekac przed falami i przez nie skakac.
      Na starosc chcialabym sie przeprowadzac na sezon letni do jakiejs nadmorskiej miejscowosci. Zime wole zaliczac w miescie...
    • ola_dom Można robić NIC 27.08.15, 09:03
      Ale trzeba się tego nauczyć.
      A to nie jest łatwe.
      Dla mnie szczyt odpoczynku jest wtedy, kiedy mogę już tylko leżeć i patrzeć. Niełatwo go osiągam - czasem pod koniec dwutygodniowego urlopu.
      Ale warto się postarać.
      Wbrew pozorom to bardzo cenna umiejętność, czasem bezcenna - UMIEĆ odpocząć nic nie robiąc. A na plaży dodatkowo jest przyjemniej smile
      • 3-mamuska Re: Można robić NIC 27.08.15, 09:20
        <...plażing>

Nienawidzę tego słowa, jak i innych tego typu, psycholożka ,socjolożka,ginekolożka

Masakra ...

Co można robic na plazy?
        Spacerować brzegiem morza, kąpac sie, słuchac fal, zabawy z psem /dzieckiem, akurat w słońcu nie lubie czytać.

Ale morze mnie bardzo relaksuje.
      • franczii Re: Można robić NIC 27.08.15, 10:14
        o, ja kocham lezec i patrzec i nic nie robic, moge tak godzinami nad morzem ale niestety nie potrafie tego na plazy, nie w ciagu goracego dnia nawet pod parasolem, portrzebuje bardziej solidnego cienia budynku lub przynajmniej drzew. Relaks na plazy jest dla mnie mozliwy ale jak juz slonca nie ma.
    • vi_san Re: Co można robić na plaży? 27.08.15, 09:19
      Można ułożyć się maksymalnie wygodnie i czytać. Dla mnie to główny sens opalania. big_grin
      Można z grupą przyjaciół grać w piłkę. Albo w karty.
      Można skakać przez fale, pływać wpław i na materacu.
      Można spacerować brzegiem zbierając muszelki i inne "skarby".
      Można budować zamek z fosą przy samym brzegu morza.
      Można się zdrzemnąć na kocyku.
      Dużo można, ale na szczęście obowiązku nie ma. big_grin
    • truscaveczka Re: Co można robić na plaży? 27.08.15, 09:41
      Wszystko co koleżanki opisały, robię w górach, w odosobnieniu, w cieniu. No, może poza tymi kwestiami piasku, bo tam nie ma piasku wink
    • morgen_stern Re: Co można robić na plaży? 27.08.15, 09:46
      Głównie czytam, oczywiście opalałam się, jem, kąpię się. Patrzę na morze. Nic nie robić też trzeba umieć smile
    • moofka Re: Co można robić na plaży? 27.08.15, 10:22
      ja pilnuje dzieci - żeby się nie potopiły, nie pogubiły, nie darły, nie rzucały w plażujących niemców szyszkami, w brata młotkiem do parawanu i nie dokuczały sprzedawcom kukurydzy i popkornu. Kiedy ktoś inny zechce ich popilnować to gapię sie tępo w chmurkę, albo kąpie w falach, bo bardzo to lubię.
      Odnosnie piachu i robali pod plecami - lezec nie trzeba smile
    • pade Re: Co można robić na plaży? 27.08.15, 11:45
      Ja najbardziej na plaży uwielbiam nicnierobienie. Po latach pilnowania dzieci, wymyślania zabaw, karmienia etc., uwielbiam święty spokój. Kiedy nikt nic do mnie nie mówi, nie ma w pobliżu bawiących się dzieci, słychać tylko szum fal i czasem skrzeczące mewy jestem wniebowzięta. To najlepsza medytacja-relaksacja jakiej doświadczyłam.
      Upał nad morzem nie jest standardem, zazwyczaj potrzebny jest parawan do osłony przed wiatrem, piaskiem, więc da się poczytać czy zdrzemnąć bez problemu.
      Kocham polskie morze.
      • aagnes Re: Co można robić na plaży? 27.08.15, 13:53
        czekam z niecierpliwoscia na takie wlasnie wakacje, kiedy wreszcie na plazy bede mogla robic NIC, przyjde SAMA, rozloze sie i tak bede lezala az zgnije z nudów. mam serdecznie dosyc robienia czegos na plaży, moze juz za rok!
        • pade Re: Co można robić na plaży? 27.08.15, 14:01
          ja też na to czekamsmile
    • kashka-manna Re: Co można robić na plaży? 27.08.15, 14:15
      Leżeć, opalać się, grać w planszówki i karty, rozwiązywać krzyżówki, przytulać się....CZYTAĆ smile

nie bardzo rozumiem zasadność wątku....
      • ola_dom Re: Co można robić na plaży? 27.08.15, 14:30
        kashka-manna napisała:

> nie bardzo rozumiem zasadność wątku....

Chyba cała rzecz w tym, że autorka wątku po prostu MUSI ciągle COŚ robić. Vide jej sąsiedni wątek na tym forum.
        No musi, inaczej się udusi.
    • ewa2233 Re: Co można robić na plaży? 27.08.15, 15:25
      Zbierać muszle, gapić się w morze, czytać, frywolitkować / szydełkować, budować zamki z piasku, skakać przez fale, pływać, drzemać, spacerować, sprawdzać czy są jakieś atrakcje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka