misiekzdzisiek2 26.08.15, 22:27 Wytłumaczcie mi, bo nie bardzo jestem w stanie sobie to wyobrazic Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anika772 Re: Co można robić na plaży? 26.08.15, 22:42 Skakać przez fale, pływać, wozić się na materacu z dziećmi lub bez nich, budować z piasku, grać w piłkę, uprawiać długie spacery brzegiem morza, czytać książkę lub prasę, zdrzemnąć się w namiocie plażowym. Bardzo lubię plażowanie Odpowiedz Link Zgłoś
misiekzdzisiek2 Re: Co można robić na plaży? 26.08.15, 22:43 Ale cały dzień????? Przecież po 2h pierd..ca można dostać Odpowiedz Link Zgłoś
klamkas Re: Co można robić na plaży? 26.08.15, 22:46 A co robisz (albo chciałbyś zrobić) w absolutnie wolny dzień? Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Co można robić na plaży? 26.08.15, 22:57 A nie, no coś Ty. Dwie godziny to za mało, ale też nie cały dzień... Odpowiedz Link Zgłoś
aamarzena Re: Co można robić na plaży? 26.08.15, 23:51 Jak nie lubisz to obowiązku plażowania nie ma. Ja lubię szum morza, uspokaja mnie. Mogę tak pół dnia siedzieć i gapić się na fale. Ale przy dzieciach póki co się nie da, bo małe, więc latam za nimi, a czas leci. Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: Co można robić na plaży? 26.08.15, 22:44 wytapiać pozimowe zapasy + podglądać współplażowiczów (żeby móc założyć nowy wątek) Odpowiedz Link Zgłoś
klamkas Re: Co można robić na plaży? 26.08.15, 22:44 A co robisz w domu z rodziną, kiedy nic nie trzeba robić, macie czas tylko dla siebie? Albo co lubisz robić dla siebie (np. czytać? uprawiać sport? leniuchować i odcinać się od świata?). Odpowiedz Link Zgłoś
misiekzdzisiek2 Re: Co można robić na plaży? 26.08.15, 22:47 W domu (w cieniu i chłodku) sobie odpoczywam, czytam, spotykam się z przyjaciółmi. Nie wyobrażam sobie czytać w upale i słońcu (pod parasolem też jest upał). Odpowiedz Link Zgłoś
klamkas Re: Co można robić na plaży? 26.08.15, 23:19 Porada dnia: można jechać na plażę, gdy upał nie obezwładnia, a pogoda sprzyja aktywności z przyjaciółmi. Na przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Co można robić na plaży? 27.08.15, 14:51 Jak jest upał, to jest zarównopod parasolem na plaży, jak i pod parasolem w ogrodzie Na plaży za to wieje i często upału się nie czuje. W tym roku nad wodą zmarzliśmy, a po przejściu na deptak upał nas powalił. Odpowiedz Link Zgłoś
truscaveczka Re: Co można robić na plaży? 27.08.15, 14:55 Na plaży jest nagrzewający się piasek. Trawa nagrzewa się mniej i mniej oddaje ciepła. O drzewach już nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Co można robić na plaży? 26.08.15, 22:50 jeszcze mozna puszczać latawce, gadać z rodziną, grać w różne gry np karciane... Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Co można robić na plaży? 26.08.15, 23:03 To samo co robisz w knajpie/barze/siłowni/spa/imprezie/basenie - co komu się podoba tyle, że z pięknym widokiem i świeżym powietrzem. Odpowiedz Link Zgłoś
angeika89 Re: Co można robić na plaży? 26.08.15, 23:04 Ja lubię leżeć na kocyku i nie robić nic. Leżeć i odpoczywać. Potem popływać, pogadać z przyjaciółmi (zawsze jeździmy razem)... Uwielbiam plażing Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Co można robić na plaży? 26.08.15, 23:11 Kiedyś wynaleziono taką nudną rozrywkę. Nazywa się czytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
lucadimontezemolo Re: Co można robić na plaży? 26.08.15, 23:18 Leżę, czytam, gapię się na ludzi, czytam głupoty internetowe, nic nie robię. Taki czas na bezrefleksyjny relaks. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Co można robić na plaży? 26.08.15, 23:19 Bzykac się w plażowej przebieralni, bzykac się za parawanami, bzykac się na wydmach, podglądać innych jak się bzykaja. Pić piwo i jeść chipsy, ewentualnie gofry. Odpowiedz Link Zgłoś
klamkas Re: Co można robić na plaży? 26.08.15, 23:30 A ktoś tak robi (o ile ma więcej niż 16 lat i brak warunków na co dzień?). Odpowiedz Link Zgłoś
fornitta69 Re: Co można robić na plaży? 26.08.15, 23:35 Ale pytasz o bzykanie czy o chipsy? Odpowiedz Link Zgłoś
klamkas Re: Co można robić na plaży? 26.08.15, 23:48 W sumie o jedno i drugie. Bardziej o bzykanie. Ale co kto lubi, nie wnikam i nikomu nie żałuję . Jestem za wszystkim, co buduje dobry związek, więc jeśli to ma na celu bzykanie w trawie, piachu i z robalami pod plecami - niech będzie. I szczerze się cieszę, że mam bardziej komfortowe warunki ;p. Odpowiedz Link Zgłoś
fornitta69 Re: Co można robić na plaży? 26.08.15, 23:51 Ja mysle,ze to jednak byl zart Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Co można robić na plaży? 27.08.15, 00:08 Częściowo żart. Wszystkie zachowania zaobserwowane na polskich plażach Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: Co można robić na plaży? 27.08.15, 09:05 To chyba nie o komfort chodzi, a o ten dreszczyk emocji Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Co można robić na plaży? 27.08.15, 14:45 klamkas napisała: bzykanie w trawie, piachu i z robalami pod plecami - niech będzie. > I szczerze się cieszę, że mam bardziej komfortowe warunki ;p. bzykanie, czytanie, leniuchowanie, odpoczywanie, jedzenie - ja generalnie każdy rzeczownik odczasownikowy wolę z dala od plaży Odpowiedz Link Zgłoś
ola_dom Re: Co można robić na plaży? 27.08.15, 09:09 lauren6 napisała: > Bzykac się w plażowej przebieralni, bzykac się za parawanami, bzykac się na wydmach, Na plaży to jednak niezbyt bezpiecznie jest, bo się piasek dostaje i można się zatrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
franczii Re: Co można robić na plaży? 26.08.15, 23:41 Ja pilnuje dzieci Ale nie caly dzien bo bym chyba oszalala, maks 2 ,5h wytrzymuje a bardzo lubie morze, jego zapach, kapiele, widok wody, spacerybrzegiem, plywanie lodkaa, morskie pejzaze ale widziane nie z plazy a najlepiej z werandy domu. Niestety moje dzieci lubia plaze wiec czasem przed obiadem idziemy na pobliska w ramach kompromisu, mam wykjpiony parasol i obserwuje przychowek, kupuje sobie cos w barze do picia (nie piwo), troche posiedze w wodzie z najmlodszym, pokucam na piachu (nie lubie siadac w piasku) bo maly uwielbia sie grzebac i jakos mi mija. Jednak najbardziej lubie kiedy mi sie uda wymigac od plazy. Wtedy kapiemy sie przed domem, mam oko na starszych z werandy i wtedy rzecxywiscie sie relaksuje moge poczytac rozwiazac sudoku. Na plaze lubie tez wpasc ale o zachodzie slonca, uwielbiam wczesny wieczor i kapiel miedzy 19 a 20. O tej porze plaza dziala na mnie odprezajaco. Odpowiedz Link Zgłoś
mruwa9 Re: Co można robić na plaży? 26.08.15, 23:52 ja jestem w stanie sobie wyobrazic, ale zrozumiec juz nie.bo to NUUUDAA. Nad wode ide po to, zeby poplywac. Potem wycodze z wody, przebieram sie w suche ciuchy i znikam z plazy. Poza plaza zawsze jest cos do zrobienia, w domu, w ogrodzie, przy kompie, z dziecmi, rowery, spacery, Ale kilka godzin na plazy? Umarlabym. Odpowiedz Link Zgłoś
iskierka3 Re: Co można robić na plaży? 27.08.15, 00:31 Cały dzien to nie ale ze 3 godziny spoko. Zabawy w wodzie, granie w pilke w wodzie i na plazy, budowanie zamku, czytanie, gadanie - spokojnie czas zejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Co można robić na plaży? 27.08.15, 08:14 Osobiście co ja robię ? - siedzę/półleżę obserwując morze i słuchając szumu fal (szalenie relaksujące zajęcie), - czytam książkę, - łażę wokoło i oglądam muszelki, kamyczki, przedziwnie obrobione przez fale kawałki drewna i inne rzeczy wyrzucone przez morze, - obserwuję mewy, kormorany, kruki, jaskółki, pliszki...albo chmurki na niebie Jeżdżę nad morze przed sezonem, więc okoliczności są zupełnie inne niż w sezonie. W sezonie nie poszłabym na plażę nawet za dopłatą. Odpowiedz Link Zgłoś
zazou1980 Re: Co można robić na plaży? 27.08.15, 09:00 Ja uwielbiam zalegac na plazy, gromadzac promienie slonca i oddychac morskim powietrzem. Konkubin lubi kopac doly, baseniki dla corki, czasami bardzo glebokie, a mloda uciekac przed falami i przez nie skakac. Na starosc chcialabym sie przeprowadzac na sezon letni do jakiejs nadmorskiej miejscowosci. Zime wole zaliczac w miescie... Odpowiedz Link Zgłoś
ola_dom Można robić NIC 27.08.15, 09:03 Ale trzeba się tego nauczyć. A to nie jest łatwe. Dla mnie szczyt odpoczynku jest wtedy, kiedy mogę już tylko leżeć i patrzeć. Niełatwo go osiągam - czasem pod koniec dwutygodniowego urlopu. Ale warto się postarać. Wbrew pozorom to bardzo cenna umiejętność, czasem bezcenna - UMIEĆ odpocząć nic nie robiąc. A na plaży dodatkowo jest przyjemniej Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: Można robić NIC 27.08.15, 09:20 <...plażing> Nienawidzę tego słowa, jak i innych tego typu, psycholożka ,socjolożka,ginekolożka Masakra ... Co można robic na plazy? Spacerować brzegiem morza, kąpac sie, słuchac fal, zabawy z psem /dzieckiem, akurat w słońcu nie lubie czytać. Ale morze mnie bardzo relaksuje. Odpowiedz Link Zgłoś
franczii Re: Można robić NIC 27.08.15, 10:14 o, ja kocham lezec i patrzec i nic nie robic, moge tak godzinami nad morzem ale niestety nie potrafie tego na plazy, nie w ciagu goracego dnia nawet pod parasolem, portrzebuje bardziej solidnego cienia budynku lub przynajmniej drzew. Relaks na plazy jest dla mnie mozliwy ale jak juz slonca nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
vi_san Re: Co można robić na plaży? 27.08.15, 09:19 Można ułożyć się maksymalnie wygodnie i czytać. Dla mnie to główny sens opalania. Można z grupą przyjaciół grać w piłkę. Albo w karty. Można skakać przez fale, pływać wpław i na materacu. Można spacerować brzegiem zbierając muszelki i inne "skarby". Można budować zamek z fosą przy samym brzegu morza. Można się zdrzemnąć na kocyku. Dużo można, ale na szczęście obowiązku nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
truscaveczka Re: Co można robić na plaży? 27.08.15, 09:41 Wszystko co koleżanki opisały, robię w górach, w odosobnieniu, w cieniu. No, może poza tymi kwestiami piasku, bo tam nie ma piasku Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Co można robić na plaży? 27.08.15, 09:46 Głównie czytam, oczywiście opalałam się, jem, kąpię się. Patrzę na morze. Nic nie robić też trzeba umieć Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Co można robić na plaży? 27.08.15, 10:22 ja pilnuje dzieci - żeby się nie potopiły, nie pogubiły, nie darły, nie rzucały w plażujących niemców szyszkami, w brata młotkiem do parawanu i nie dokuczały sprzedawcom kukurydzy i popkornu. Kiedy ktoś inny zechce ich popilnować to gapię sie tępo w chmurkę, albo kąpie w falach, bo bardzo to lubię. Odnosnie piachu i robali pod plecami - lezec nie trzeba Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Co można robić na plaży? 27.08.15, 11:45 Ja najbardziej na plaży uwielbiam nicnierobienie. Po latach pilnowania dzieci, wymyślania zabaw, karmienia etc., uwielbiam święty spokój. Kiedy nikt nic do mnie nie mówi, nie ma w pobliżu bawiących się dzieci, słychać tylko szum fal i czasem skrzeczące mewy jestem wniebowzięta. To najlepsza medytacja-relaksacja jakiej doświadczyłam. Upał nad morzem nie jest standardem, zazwyczaj potrzebny jest parawan do osłony przed wiatrem, piaskiem, więc da się poczytać czy zdrzemnąć bez problemu. Kocham polskie morze. Odpowiedz Link Zgłoś
aagnes Re: Co można robić na plaży? 27.08.15, 13:53 czekam z niecierpliwoscia na takie wlasnie wakacje, kiedy wreszcie na plazy bede mogla robic NIC, przyjde SAMA, rozloze sie i tak bede lezala az zgnije z nudów. mam serdecznie dosyc robienia czegos na plaży, moze juz za rok! Odpowiedz Link Zgłoś
kashka-manna Re: Co można robić na plaży? 27.08.15, 14:15 Leżeć, opalać się, grać w planszówki i karty, rozwiązywać krzyżówki, przytulać się....CZYTAĆ nie bardzo rozumiem zasadność wątku.... Odpowiedz Link Zgłoś
ola_dom Re: Co można robić na plaży? 27.08.15, 14:30 kashka-manna napisała: > nie bardzo rozumiem zasadność wątku.... Chyba cała rzecz w tym, że autorka wątku po prostu MUSI ciągle COŚ robić. Vide jej sąsiedni wątek na tym forum. No musi, inaczej się udusi. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa2233 Re: Co można robić na plaży? 27.08.15, 15:25 Zbierać muszle, gapić się w morze, czytać, frywolitkować / szydełkować, budować zamki z piasku, skakać przez fale, pływać, drzemać, spacerować, sprawdzać czy są jakieś atrakcje Odpowiedz Link Zgłoś