Dodaj do ulubionych

Chodzicie spać w makijażu?

11.12.16, 20:08
Na kanwie wątku o makijażu i problemach z praniem pościeli w zajazdach - zdarza Wam się zasnąć z tapetą na twarzy? Z tego, co wiem, to chyba największy urodowy grzech:ponoć nic tak nie niszczy cery (no, może poza chusteczkami do demakijażu).
Przyznam, że sama zawsze zmywam makijaż, choćbym padała z nóg.
Obserwuj wątek
    • kouda Re: Chodzicie spać w makijażu? 11.12.16, 20:11
      Zawsze sie staram, to codzienny rytual, prysznic, demakijaz, woda termalna czy jakas micelarna, serum, krem, krem pod oczy
      Jednak zdarza sie, rzadko, ale zdarza, ze pojde usypiac malego i padne razem z nim, zanim sie oporzadze - zycie pracujacej matki to nie je bajka wink
    • onewoman Re: Chodzicie spać w makijażu? 11.12.16, 20:12
      Nigdy
    • anika772 Re: Chodzicie spać w makijażu? 11.12.16, 20:23
      Nie, nie zdarza się.
      Dawno dawno temu, może ze trzy razy w życiu zasnęłam z makijażem, kiedy byłam, eee, zbyt zmęczona po imprezie, żeby dokonywać demakijażu. Było, minęło.
    • klamkas Re: Chodzicie spać w makijażu? 11.12.16, 20:28
      Ja zawsze zmywam, ale... Za często bywam na służbowych wyjazdach i obserwuję gości z "wyjazdowych imprez". I jestem w stanie zrozumieć właścicieli hoteli/pensjonatów.

Ale mam i jedno ale - pod wpływem wątku przetestowałam - mój makijaż zostawia zerowe (albo prawie zerowe) ślady na tkaninach, mimo że ani profesjonalny, ani bardzo drogi.
      • black.sally Re: Chodzicie spać w makijażu? 11.12.16, 21:43
        co to za wątek? chętnie poczytam
        • kira02 Re: Chodzicie spać w makijażu? 12.12.16, 18:31
          Voila: forum.gazeta.pl/forum/w,567,162942630,162942630,Jaki_makijaz_do_przymierzania_majtek.html?visit=1#p162951349
    • beataj1 Re: Chodzicie spać w makijażu? 11.12.16, 20:31
      Zdarza mi się.
      Nie jakoś specjalnie często ale czasami się zdarza. Strat w urodzie nie odnotowałam.
    • thea19 Re: Chodzicie spać w makijażu? 11.12.16, 20:34
      no baaaaa, ja specjalnie robie nowy makijaz do spania. najbardziej lubie karnawalowe kolory.
    • oqoq74 Re: Chodzicie spać w makijażu? 11.12.16, 20:34
      Nie, zawsze zmywam. Nawet po największej imprezie, najbardziej "męczącej".
    • 1234wxyz Re: Chodzicie spać w makijażu? 11.12.16, 20:35
      Nie maluję się smile
    • cosmetic.wipes Re: Chodzicie spać w makijażu? 11.12.16, 20:39
      Gdybym zasnęła w makijażu, to pewnie bym oczu rano nie rozkleiła. Nigdy mi się nie zdarzyło, nawet po pijaku zmywam tapetę i myję zęby.
    • d.o.s.i.a Re: Chodzicie spać w makijażu? 11.12.16, 20:49
      Bardzo często, szkód nie zaobserwowalam, bardzij mi na skore twarzy szkodzi częste mycie.
    • 3olcia Re: Chodzicie spać w makijażu? 11.12.16, 20:50
      Zawsze zmywam. Nie ludzie isc spac w makijażu, nie lubie jak mi się potem oczy kleja od tego tuszu.
      Zawsze zmywam.
    • d.o.s.i.a Re: Chodzicie spać w makijażu? 11.12.16, 20:50
      >>. to chyba największy urodowy grzech:ponoć nic tak nie niszczy cery

Ciekawe kto i kiedy robił na ten temat badania.
      Grzechem to może być opalanie, niestosowanie blokera, a nie resztki podkładu na twarzy.
      • kira02 Re: Chodzicie spać w makijażu? 12.12.16, 18:17
        kobieta.wp.pl/co-spanie-w-makijazu-robi-z-twoja-skora-5982696497054337a

Nie twierdze, że to jakieś super wiarygodne źródło, ot, pierwsze z brzegu. Ale wystarczy wziąć to na logikę: skóra oblepiona tapetą w czasie, kiedy ma się regenerować, zatkane pory swoje robią.
    • jak_matrioszka Re: Chodzicie spać w makijażu? 11.12.16, 20:52
      Makijaz to mocne slowo, mi sie zdazy polozyc bez zmycia tuszu do rzes. Poduszka nad ranem czysta, ja tez, dopiero poranne mycie robi ze mnie pande smile
    • lauren6 Re: Chodzicie spać w makijażu? 11.12.16, 20:54
      W życiu, zaraz bym dostała zapalenia spojówek. Zawsze dokładnie zmywam makijaż.
    • klubgogo Re: Chodzicie spać w makijażu? 11.12.16, 20:55
      Choćbym wypiła dużo prosecco i wróciła do domu nad ranem, zawsze, ale to zawsze zmyję makijaż przed pójściem spać. I prysznic też wezmę, choćbym ledwo na nogach stała.
    • magic.marker Re: Chodzicie spać w makijażu? 11.12.16, 20:56
      Nieeee. Mamy permanentny. Ale i tak się myjemy.. Bo krem nakładamy.
    • fomica Re: Chodzicie spać w makijażu? 11.12.16, 21:23
      Mój makijaż jest tak symboliczny, że jego nakładanie trwa 2 min. a zmywanie 30 sek. W domu, hotelu, gdziekolwiek nocuję, także po imprezach do rana, zawsze zmywam.
      Natomiast zdarzało mi się zostawić podczas podróży - w nocnym pociągu, samolocie, z przyczyn wiadomych.
    • princesswhitewolf Re: Chodzicie spać w makijażu? 11.12.16, 21:26
      >zdarza Wam się zasnąć z tapetą na twarzy?

nigdy.

Dodam wiecej w weekendy oraz dni kiedy pracuje z domu nie maluje sie w ogole i mam wszystko gdzies.
    • aurinko Re: Chodzicie spać w makijażu? 11.12.16, 21:28
      Zdarzylo mi sie dwa razy w zyciu kiedy nie zmylam bo bylam pijana i nie mialam sily ani glowy do tego . A tak to zawsze zmywam makijaz nawet jakby to byl tylko BB.
    • viridiana73 Re: Chodzicie spać w makijażu? 11.12.16, 21:36
      Nigdy mi się nie zdarzyło, ja też czytałam, ze niezmycie makijazu wieczorem szkodzi urodzie i wzięłam to sobie do serca. Jestem wręcz przekonana, że zasypiając w tapecie, obudzę się rano wyglądając jak Nosferatu albo opętana Regan MacNeil.
    • tol8 Re: Chodzicie spać w makijażu? 11.12.16, 21:38
      Nie zmywam praktycznie nigdy. Może dlatego nie mam zmarszczek smile
      Nakładam tylko krem BB i tusz. Rano, kjak zmywam twarz tonikiem, to wacik jest czysty
    • black.sally Re: Chodzicie spać w makijażu? 11.12.16, 21:40
      po pierrwsze nie mam "tapety" na twarzy, nie używam niczego oprócz kremu.A po drugie tak, zdarza mi sie.Mój cały makijaż to pomalowane oczy.I nie bede klamać,że mi sie nie zdarza.
      • olewka100procent Re: Chodzicie spać w makijażu? 11.12.16, 21:50
        Nigdy. Choćbym na czworakach przyszła o 5.00 rano do domu. No ale wtedy to jest namydlenie gęby 2 razy a później przetarcie wacikiem z oliwką.nie bawię się w toniki wklepywanie smarowanie itd
    • drinkit Re: Chodzicie spać w makijażu? 11.12.16, 21:50
      Raz mi się za smarkacza po pijaku po imprezie zdarzyło, a potem nigdy więcej. Na autopilocie do domu, demakijaż, lulu.
    • sfornarina Re: Chodzicie spać w makijażu? 11.12.16, 21:53
      Zdarzyło mi się kilka razy za czasów wczesnostudenckich po jakiś zabójczych imprezach. Tak zabójczych, że i rano było mi wszystko jedno big_grin

Od piętnastu lat - nigdy.
      • niu13 Re: Chodzicie spać w makijażu? 11.12.16, 21:59
        Mnie się zdarza zmyć szybko tylko oczy. Mogę zasnąć z pudrem ale z zalepionymi tuszem oczami nigdy!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka