Dodaj do ulubionych

Skąd ta ponad przeciętność forum?

21.01.17, 18:52
Uogulnię, wiem. Jak to dziewczyny robicie, że jesteście powyżej standardu, tj. macie doskonale płatne zajęcia zawodowe, które nie wymagają wielkiego nakładu czasu - jesteście na forum aktywne w każdych godzinach. Macie czas na poranny sport potem prysznic. Wasze dzieci są zawsze zdolne, ułożone. Wasi mężowie dzielą z wami obowiązki, odnoszą sukcesy zawodowe i jednocześnie wyglądają jak młody Linda. Same nie macie problemów z szefem, z cerą. Nie musicie farbować włosów czy walczyć z rozstępami. Jeździeckie tylko autami z salonu, mieszkacie w domach bez kredytu i macie panie do pomocy w sprzątaniu. Przyznam, że nie znam nikogo takiego poza bogaczy z filmów. wokół mnie pieniądze ma ten, który pracuje dużo. Jeśli pracuje dużo to ma mało czasu i nie marnuje go na forum - znajoma lekarka i fryzjerka zarabiają dużo i pojęcia o istnieniu forum pogaduchowego nie mają. Wszystkie jesteście żonami piłkarzy?
Obserwuj wątek
    • isa_bella1 Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 21.01.17, 18:56
      Dodaj ze zarabiają po 12tys.smile.
      • salinas Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 21.01.17, 19:56
        isa_bella1 napisała:

> Dodaj ze zarabiają po 12tys.smile.

O to już nie po 10 tyś.? E-matka podwyżkę dostała?big_grin
        • butch_cassidy Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 21.01.17, 20:07
          salinas napisała:
          10 tyś.

Ekhm... Jak już poprawiać...
          10 tys.
          www.ujk.edu.pl/ifp/index.php/poradnia-jezykowa/14-poradnia-jezykowa/131-tylko-10-tys
          • salinas Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 21.01.17, 20:15
            butch_cassidy napisała:

> salinas napisała:
            > 10 tyś.
            >
            > Ekhm... Jak już poprawiać...
            > 10 tys.

A pogrubioną czcionkę zauważyła? Jeśli nie , to niech czyta uważnie!

• butch_cassidy Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 21.01.17, 20:17
              Zauważyła, jedynie sądziła, że to podkreślenie celem poprawienia. Nie załapała żarciku wink
              • salinas Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 21.01.17, 20:18
                smile
    • lusitania2 Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 21.01.17, 18:57
      gratuluję dedukcji, rozszyfrowałaś nas!
      Tak, wszystkie tu jesteśmy żonami piłkarzy (i mieszkamy w Stepfordwink).
      • bergamotka77 Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 21.01.17, 19:04
        Tak ja jestem żoną Boruca big_grin Oh wait nie, musiałabym być Sara wink
        • nathasha Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 22.01.17, 06:58
          Moglabys choc oddac jakas stara chanelke jak kiedys kubek kupony zdaje sie przekazywal. To bylby watek tysiaclecia
    • butch_cassidy Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 21.01.17, 19:00
      A tam... Już kiedyś był podobny wątek. Wniosek był taki, że - tak jak powyżej - zlepiono wiele wpisów w jedno życie, bo jedna ma dom bez kredytu, inna czas, jeszcze inna zarabia 12 tys. itd. itd.
      Poza tym nie każdy lubi i chce pisać tu o problemach, niektórzy piszą tylko o tym, co fajne - to chyba nic złego?
      A nawet jak którąś czasem poniesie fantazja, to przecież też nie przestępstwo smile
      • butch_cassidy Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 21.01.17, 19:03
        I jeszcze dochodzi subiektywność odczuć - jedna powie, że nie musi farbować, a druga, że musi, choć włosy obiektywnie mają podobne...
      • kota_marcowa Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 21.01.17, 19:08
        Wniosek był taki, że - tak jak powyżej
        > - zlepiono wiele wpisów w jedno życie, bo jedna ma dom bez kredytu, inna czas,
        > jeszcze inna zarabia 12 tys. itd. itd.

To raz, dwa, np taka pani do sprzątania nie jest już dzisiaj czymś nadzwyczajnym, nawet u ludzi o średnich zarobkach. Druga sprawa, na tym forum piszą osoby lepiej wykształcone i co za tym idzie mające lepszą pracę, a przez to lepsze zarobki, niż kasjerka z biedronki. Ewentualnie żony przy nieźle zarabiających mężach. Osoby mające do dyspozycji najniższą krajową po prostu na tym forum nie pisują, taka specyfika.
        • kaz_nodzieja Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 21.01.17, 19:14
          Albo piszą rzadko np. Figrut.
          • kota_marcowa Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 21.01.17, 19:21
            No i dwie trolice - pannamonika i ta gruba, co się w Szwajcarii obżerała, o przypomniało mi się, paniszelka, jeszcze taka bez ręki była, ale ona mi pannąmoniką zalatuje, wiecznie problemy z pracą i szukaniem pracy.
            • kaz_nodzieja Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 21.01.17, 19:33
              Niektóre potrafią pisać ogólnie, ale w ten sposób, żeby forum myślało, że mają super zawód i pracę oraz zarabiają kokosy. Była taka jedna też ze Szwajcarii, ale nie troll. Nicka już nie pamiętam. Pisała bardzo dużo o tym jak świetną ma pracę, w której się realizuje i jest odpowiedzialna "za ważne projekty", a kierownictwo ją ceni. Tymczasem okazało się, że jest kierowniczką pokojówek w jakimś podrzędnym hoteliku, a te "ważne projekty" to pewnie ustalenia jaki papier toaletowy należy kupić do tego przybytku by zaoszczędzić lub przeprowadzenie rekrutacji na nową pokojówkę.
              • juuuu7 Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 21.01.17, 21:48
                Ashraf? Ona ze Szwajcarii chyba...
                • kaz_nodzieja Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 21.01.17, 23:31
                  Tak. Za każdym razem podkreślała jak szybko po porodzie wróciła do tej swojej odpowiedzialnej i pełnej ciekawych projektów pracy, nie to co te kury domowe, której dłużej bawią niemowlaka.
                  • juuuu7 Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 22.01.17, 11:08
                    Ale skad wiesz, ze ona w hotelu pracuje? Bo raczej sie do tego nie przyznala sama z siebie...
                    • kaz_nodzieja Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 22.01.17, 16:38
                      Wyszło to w którymś poście.
                  • jagienka75 Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 22.01.17, 18:35
                    jaką to niby ciekawą/odpowiedzialną i pełną projektów pracę, może wykonywać ktoś, kto tylko nosił prezesom kawę?
                    sama widziałam wpis, gdzie opisywała, na jakich tacach nosi się napoje czy do czego jaka tam taca służy.
                    • kaz_nodzieja Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 22.01.17, 18:49
                      Ale jak darła nosa.
                      • jagienka75 Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 22.01.17, 18:56
                        i to jeszcze jak big_grin
                        dlatego wrzuciłam jej nicka w wyszukiwarkę i poczytałam sobie, czym dziewczyna się zajmowała.
                        opisywała szczegółowo rodzaje tac, na których sama nosiła gorące czy zimne napoje prezesowi oraz jego gościom.
                        pisała, jakie to tace i w jaki sposób należy je nosić.
                        no w końcu trzeba sobie jakoś podnieść samoocenę, prawda?
                        • kaz_nodzieja Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 22.01.17, 19:06
                          Dziewczyna miała jakąś traumę na punkcie wspólnych małżeńskich pieniędzy, może mąż stosował ekonomiczną przemoc? Wszędzie musiała podkreślać, że absolutnie sama się utrzymuje, nie wyciąga ręki po pieniądze od męża i jak szybko wróciła po porodzie do firmy. I oczywiście jak wiele zarabia w swojej pracy wink
                          • jagienka75 Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 22.01.17, 19:12
                            Możliwe.
                            Pewnie dlatego tak sie rzucala do babek, ktore zyly inaczej, niz ona.
                        • rosapulchra-0 Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 22.01.17, 19:27
                          Mam pytanie. Czy bycie sekretarką prezesa czy innego dyrektora to jakiś uwłaczający zawód? Czy praca jako pani sprzątająca lub krojąca mięso w sklepie mięsnym, czy tam jakiejś biedronce lub auchanie to uwłaczający zawód? Czy pani pracująca w stołówce szkolnej to uwłaczający zawód? Kim trzeba być, BEZ WZGLĘDU NA MIEJSCE ZAMIESZKANIA, żeby ematkom dogodzić?
                          • jagienka75 Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 22.01.17, 19:32
                            osobiście uważam, że żaden zawód nie uwłacza. wstyd to kraść.
                            nie zwróciłabym na nią uwagi, gdyby nie zaczęła po mnie któregoś razu jechać tylko dlatego, bo pracuję w warzywniaku, co wytykała mi nie raz.
                            a wszystko przez jeden wpis, gdzie dałam do zrozumienia, że osobiście wolałabym pracować w warzywniaku, niż biurze.
                            • rosapulchra-0 Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 22.01.17, 19:56
                              Zrozumiałam, że kobieta pracuje w biurze jako sekretarka prezesa. Jednym z obowiązków takiej osoby jest podawanie kawy.
              • riki_i Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 21.01.17, 22:24
                Ze Szwajcarii to była tłumaczka, co na konferencji bogatego Szwajcara poznała i nie mogła się przestawić na jego beznapinkowy i dostatni styl życia.
          • figrut Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 22.01.17, 00:29
            Ej, no, Kaznodzieja, figrut pisze nawet po północy, więc nie tak rzadko wink
        • pannamonika Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 21.01.17, 20:10
          Obudź się. Mam nawet podyplomówkę i zarabiam minimum. Tak jak każdy w naszej firmie. To nie jest biedronka a bank. Dorabiam.
          • kota_marcowa Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 21.01.17, 22:29
            Widocznie to podyplomówka typu pedagogika, czy zarządzanie i marketing ze szkoły tego i owego, a umiejętności praktycznych, nie masz żadnych, tudzież doświadczenia. Akurat biurw na standardowe stanowisko biurowe do przekładania papierów jest na pęczki, można wybierać i przebierać, w młodych, pięknych i wykształconych. Opłaca się mieć konkretny fach w ręku, albo sensowne doświadczenie.
            • kota_marcowa Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 21.01.17, 22:29
              No i nie być pretensjonalną, trolującą mameją.
            • tola1990 Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 22.01.17, 18:13
              to sensowne doświadczenie z nieba nie spada, każdy zaczyna raczej od robótek typu niska pensja na początek
          • sol_13 Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 22.01.17, 13:37
            To chyba w oddziale pracujesz nie w centrali...
          • kadfael Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 22.01.17, 13:56
            Z tego co pamiętam mieszkasz na ścianie wschodniej? Na zachodniej jest jednak trochę inaczej. Nie znam nikogo z wyższym wykształceniem, kto by pracował za najniższą. I w ogóle w zachodniej Polsce się jednak ludziom lepiej powodzi, łatwiej znaleźć pracę.
      • pannamonika Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 21.01.17, 19:09
        Nie zlepiałam. Czytam i kojarzę nicki. Te aktywne nadzwyczaj mają nadzwyczajne życie. Do nich jest to pytanie.
        • butch_cassidy Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 21.01.17, 19:13
          To chyba musisz pytać imiennie wink
        • edelstein Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 21.01.17, 19:16
          Co oznacza nadzwyczajne zycie?
          • butch_cassidy Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 21.01.17, 19:17
            O, dobre pytanie!
            • edelstein Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 21.01.17, 19:27
              Jak sie dowiem to odpowiem.tongue_out ale chyba sie nie dowiemy
        • heca7 Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 21.01.17, 22:28
          No to które to nicki? Może odpowiedzą na zarzuty te konkretne?
    • edelstein Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 21.01.17, 19:04
      Oczywiscie,ze nie znasz. A )to zlepek wszystkich ematek b)jesli nawet to nie twoje kregi
      • pannamonika Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 21.01.17, 19:07
        Ty właśnie jesteś tym fenomenem. Zawsze na forum, zawsze coś do powiedzenia.
        • edelstein Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 21.01.17, 19:14
          Mam kłopoty z cera,nie mam pani do sprzatania,nie lapie siebig_grin
          • kaz_nodzieja Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 21.01.17, 19:20
            Nie dziwię się, że nie masz Pani do sprzątania, sama pisałaś, że nie utrzymujesz kontaktów z polską Polonią.
            • edelstein Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 21.01.17, 19:23
              Mialam panie do sprzatania,zadna nie byla polkatongue_out i zadna nie potrafila posprzatac tak jak ja chce.
              • kaz_nodzieja Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 21.01.17, 19:28
                Podejrzewam też, że żadna nie była rodowitą Niemką.
                • edelstein Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 21.01.17, 19:31
                  Owszem byla.Na serio myslisz,ze tylko emigranci sprzataja?
                  • kaz_nodzieja Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 21.01.17, 19:33
                    Nie tylko, ale głównie.
        • danaide Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 22.01.17, 13:36
          Zawsze coś do powiedzenia... Jednej powie, że ma za niskie libido, innej, że trzeba na nią donieść do mopsu.
          Zazdrościć edel strzępienia języka?
          wink
          • danaide Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 22.01.17, 13:38
            Idę sprzątać, panie i panowie nawalili, a w wątkach czystościowych odpadam w przedbiegach.
    • ciapkiwciapki Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 21.01.17, 19:05
      ja zaniżam średnią. jestem przeciętna do bólu. i farbuje włosy.
      • cauliflowerpl Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 21.01.17, 20:05
        Ja za to zawyżam, mam dwa bidety big_grin
        • cauliflowerpl Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 21.01.17, 20:09
          Ale właśnie sobie przypomniałam, że oba wynajmowane a w dodatku jeden niesprawny big_grin
          Popłakałam się ze śmiechu big_grin
          • latarnia_umarlych Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 21.01.17, 20:29
            cauli big_grin
          • sueellen Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 21.01.17, 20:35
            Gdzie sie wynajmuje niesprawne bidety?
            • cauliflowerpl Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 21.01.17, 20:40
              No w Hiszpanii przeca. Kryzys szaleje od osmiu lat, to i bidety padaja jak muchy.
      • rosapulchra-0 Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 21.01.17, 20:08
        Ale pryszczy nie masz i nie masz pyskujących dzieci. Nie liczy się tongue_out
    • kondolyza Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 21.01.17, 19:07
      nie jestem zonà pilkarza. przez 15 lat bardzo duzo i bardzo ciezko pracowalam j tylko w krotkich okresach po urodzeniu dzieci mialam czas na gotum cozreszta mozesz sprawdzic w historii moich wpisow. od 2 lat robilam przygotowania do zakonczenia kariery w korpo. w tym czasie ustadilismy pewne procedy w naszej firmie w ktorej jestesmy wlascicielami,te zmiany mialy na celu pozwolic nam mniej pracowac,tzn mexowi mniej a mi wcale smile
      i udalo sie. pewne rzeczy robie, nie tylko gotuje obiady. duzo zalatwiam,organizuje,spora czesc to zdrowie mouch dzieci,terapie,rehabilitacje,wizyty lekarskie itp
      pania do sprzatania mam od dawna odkad urodzilo mi sie dziecko
      jezdze autem z salonu ale w leasingu na firme
      z rozstepami nie walcze bo mi nie przeszkadzaja
      dzieci moje nie sa idealne
      nie jestesmy bogaczami tylko normalna klasa srednia,u moich znajomych jest podobnie, mieszkam w warszawie,duzo tu takich jak my, czesto jest tak ze mamy z wyboru nie pracują. ile zarabiaja ich mezowie nie wiem,mysle ze ok 15 mcznie bo inaczej nie daliby rady zyc na takim poziomie

kredyty kiedys mielismy ale posplacalismy, ja splacilam seije mieszkanie i wynajmuje.

nie wiemczemu sie tak dziwisz. normalna klasa srednia. nikt nie mowi ile kto ma majatku tylko tak jak zyje navodzien to nic nadzwyczajnego
      • butch_cassidy Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 21.01.17, 19:11
        Z tymi kredytami jest jeszcze tak, że dochodzi różnica wieku i liczy się to, czy kredyt sprzed boomu, kiedy to ceny nieruchomości wzrosły kilkukrotnie, czy już z czasów po wzroście cen.
      • magata.d Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 22.01.17, 19:54
        Jestem w szoku. Aż tak się przejmujesz jakimś anonimowym forum, że tłumaczysz się na nim ze swojego prywatnego życia?????

kondolyza napisała:

> nie jestem zonà pilkarza. przez 15 lat bardzo duzo i bardzo ciezko pracowalam j
        > tylko w krotkich okresach po urodzeniu dzieci mialam czas na gotum ...
    • pelissa81 Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 21.01.17, 19:10
      Spoko - dodaj: przeciętna ematka kąpie się 2x dziennie, zmienia pościel co tydzień, bo ma częsty sex z mężem więc brudzi ją (a ty nie). Codziennie wstawia 2-3 prania, bo co 14 dni pierze swoją zimową puchową kurtkę.
      • panterarei Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 21.01.17, 19:18
        Zapomnialas o bidecie. Ematka bez bidetu to patologia
        • nathasha Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 22.01.17, 07:04
          Pfff, bidet, teraz sa takie toalety z podmywarka i dmuchawa do suszenia, 4 tys euro, hit w paryzu, wiec za 5 lat dotrze na forum. Chyba ze jakas ematka przywiezie z podrozy zagranicznych
          • magata.d Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 22.01.17, 20:02
            nathasha napisała:

> Pfff, bidet, teraz sa takie toalety z podmywarka i dmuchawa do suszenia, 4 tys
            > euro, hit w paryzu, wiec za 5 lat dotrze na forum. Chyba ze jakas ematka przywi
            > ezie z podrozy zagranicznych

Takie toalety z bidetem można już przecież kupić normalnie w sklepie, ok. 1600zł. Mam, bez dmuchawy.
        • afro.ninja Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 22.01.17, 17:05
          I suszarkę bebnowa. To nowy trend, ktoś się pyta jak suszyc, pada odpowiedź kup suszarkę. Szkoda tylko, że najczęściej miejsca na nią brak.
          • ichi51e Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 22.01.17, 17:25
            Ale suszarke mozna zamontowac nad pralka. Albo kupic 2 w 1
            • kropkacom Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 22.01.17, 17:28
              Kupisz mi? big_grin
          • bergamotka77 Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 22.01.17, 17:27
            Miejsca jak miejsca - suszarka po prostu sporo kosztuje. Nie każdego na nią stać.
          • vaikiria Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 22.01.17, 17:39
            Ja planuję kupić pralkosuszarkę. Serio to jest trend? smile Będę na czasie wreszcie!
      • edelstein Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 21.01.17, 19:18
        big_grin ma bidet i kosz w lazience
      • tt-tka Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 21.01.17, 19:31
        pelissa81 napisała:

> przeciętna ematka codziennie wstawia 2-
        > 3 prania, bo co 14 dni pierze swoją zimową puchową kurtkę.

O do diabla. Wstawiam pranie raz na tydzien, nie mam puchowej kurtki. Panie wybacza, ja tu od niedawna. Moze sobie sprawie.
        PS Sprawienia sobie bidetu stanowczo odmawiam.

• arwena_11 Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 21.01.17, 21:14
          to sobie chociaż bidetkę spraw, bo wiesz zaniżasz standardy wink
        • dziennik-niecodziennik Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 21.01.17, 23:40
          Wyjdź!!!
          big_grin big_grin big_grin
      • kota_marcowa Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 21.01.17, 19:34
        Co złego jest w częstym praniu? Ja często piorę, bo zmieniamy codziennie ubrania i szybko się kosz zapełnia, ścierki i ręczniki tez, bo się robią nieświeże, nawet jak nie są brudne, a kurtkę tez piorę często, bo nie noszę szalika i mi się kołnierz brudzi od makijażu. I kąpiemy się przynajmniej raz, czasem 2 razy dziennie (i nie, nie w tej samej wodzie big_grin ) to akurat można uznać za fanaberię, chociaż uważam, że szybki prysznic chociaż raz dziennie powinien być standardem.
        • magic.marker Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 21.01.17, 19:43
          kota, Ty chyba guza w sobotę szukasz tongue_out
        • ciapkiwciapki Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 21.01.17, 19:44
          pranie częste jest złe albowiem ponieważ w związku z tym że
          nie wiem
          ja piorę wdł niektórych często. według mnie - wtedy kiedy uznam za stosowne.
          to tak jakby ktoś dwa dni w jednej parze skarpetek chodził, i twierdził że są czyste.
          nie pogadasz.
          niech sobie chodzi, byleby swojego światopoglądu skarpetowego innym nie narzucał jako światłości objawionej. i oczywiście staramy się trzymać od niego w stosownej odległości, bo światopogląd mu śmierdzitongue_out
          • kota_marcowa Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 21.01.17, 19:46
            big_grin
          • ciapkiwciapki Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 21.01.17, 19:47
            według nas! nam śmierdzi! dla skarpeciarza to szanel namber pjat. i takie nasze demokratyczne prawo. i nasze, i skarpeciarza.
            • kota_marcowa Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 21.01.17, 19:51
              O nie nie, tu się nie zgodzę, wolność jednego, kończy się tam, gdzie zaczyna się uprzykrzanie życia innym. Skarpeciaz śmierdzi innym, chociaż sobie nie smile
              • ciapkiwciapki Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 21.01.17, 19:54
                fakt. dlatego mijamy szerokim łukiem. za mała szkodliwość czynu, abyśmy mieli wytaczać działa.
      • martaesz Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 21.01.17, 21:02
        Dokladnie
    • saszanasza Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 21.01.17, 19:11
      Nie pracuję, więc mam czas na poranny sport, a po nim kąpiel w wannie, mam kredyt, cerę bezproblemową, bez rozstępów, jedno dziecko uczy się super, drugie bardzo się opuściło, nie mam pani do sprzątania, samochodu też nie mam. Mój mąż pracuje dużo, ale wieczorem lubi sobie poserfować w necie, natomiast nie przesiaduje na forach tematycznych bo nie lubi i nie, nie zarabia kroci.
      Coś sobie ubzdurałaś, tu są dziewczyny o różnym statusie materialnym czy wykształceniu, z różnymi problemami, małymi i dużymi....
      • pannamonika Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 21.01.17, 20:15
        Są . Piszą tylko o sukcesach. Dla porażek "zmieniam nicka ".
        • kota_marcowa Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 21.01.17, 21:40
          Ja nigdy nie zmieniałam nicka, uważam, że mam udane życie, mam cię przepraszać, bo jesteś nieudacznikiem?
        • vaikiria Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 22.01.17, 17:41
          Sukcesy i porażki to kwestia względna. Uważam, że mam bardzo udane życie, a połowa z was by się przy takim życiu ciężko załamała.
    • fifka02 Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 21.01.17, 19:11
      Mnie się zgadza tylko jedno. Dzieci mam zdolne i grzeczne. Reszta leży. smile
      • cauliflowerpl Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 21.01.17, 20:25
        Mozesz sprobowac jedno sprzedac, bedzie na auto z salonu.
        • fifka02 Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 22.01.17, 02:05
          Chyba wolę bidet. smile
    • ichi51e Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 21.01.17, 19:17
      Mam rozstepy. Nie walcze.
    • kaz_nodzieja Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 21.01.17, 19:18
      Czasem to prawda, czasem kłamią lub nie piszą całej prawdy. Jedna kreowała się na wielką bizneswoman, świetnie zarabiającą "po najlepszym liceum w mieście Smogu", a okazało się (przyłapała ją inna forumka), że pracuje jako ekspedientka w sklepie z drogerią, po godzinach robi niektórym Paniom paznokcie co nazywa zapewne "biznesem".
      Na forum emigrantek jedna przedstawiała się jako tłumaczka, ale inne szybko jej przypomniały, że jej "bycie tłumaczką" polegało na tym, że dwa razy poszła z koleżanką słabiej znającą angielski do urzędu i lekarza big_grin
    • dziennik-niecodziennik Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 21.01.17, 19:19
      Ja jestem żoną Lewandowskiego!
      Oh wait...
      • danaide Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 22.01.17, 13:16
        Gratuluję ciąży!
    • krecik Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 21.01.17, 19:20
      A ja nie wiem, jak to ludzie robia, ze nie potrafia zrozumiec, ze na forum pisze duzo roznych osob z roznych srodowisk i o roznym stanie majatkowo-rodzinnym oraz pogladach. Moze to kiepska pamiec do nickow, nie wiem - wlacza im sie mechanizm zlepiania wyroznikow w mityczny ideal, ktory pozniej im nie pasuje do konkretnej osoby, czy osob, i dyskutuja z wlasnym wyobrazeniem.
      Plus dodatkowo maja syndrom nisko latajacych kwantyfikatorow typu wszystkie, zawsze, nigdy.

Ag
      • edelstein Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 21.01.17, 19:26
        Ale jakie fajne rzeczy potem mozna sie o swoim zyciu dowiedziec.Nagle dowiadujesz sie,ze mieszkalas na Slasku npbig_grin
        • krecik Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 22.01.17, 10:11
          Bo ludzie nie maja az tak dobrej pamieci, jak im sie wydaje. Nawet do nickow, ktore im za skore zalazly. smile

Ag
        • bi_scotti Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 22.01.17, 19:21
          edelstein napisała:

> Ale jakie fajne rzeczy potem mozna sie o swoim zyciu dowiedziec.Nagle dowiaduje
          > sz sie,ze mieszkalas na Slasku npbig_grin

big_grin
          No ja sie np. dowiedzialam, ze emigracje zaczelam w obozie we Wloszech, gdzie musialam napluc na Polske. Fascinating tongue_out
          W kwestii watku: nie mam bidetu, problemow z tarczyca, wlosow nie farbuje (sa i niech sobie beda siwe, well ... szpakowate wink), rozstepy byly-sa-beda-who cares!, nie mam pani do sprzatania poniewaz sama bylam kiedys classic Polish cleaning lady i wiem, ze dopoki moge sobie sama sprzatac to zawsze (!!!) zrobie to lepiej niz ktokolwiek wynajety za jakiekolwiek pieniadze, dom mam splacony ale ja juz troche za stara jestem na to zeby nie byl splacony, za najwiekszy sukces zyciowy (seriously!) uwazam to, ze cala trojka moich dzieci pozyskala bachelors bez dlugow za studia. Czas na forum mam, bo mam tzw. nienormowany czas pracy, co jest i przywilejem, i kieratem, zalezy od okolicznosci. Cheers.
          • bi_scotti I jeszcze w kwestii pilkarzy ;) 22.01.17, 19:25
            W kanadyjskiej reality, ja sie raczej powinnam interesowac hockey players tongue_out z tym, ze ja lubie zeby moj mezczyzna mial wszystkie zeby, regardless ile zarabia big_grin Ot ... taka moja fantazja wink Cheers.
            https://motherhooddefined.com/wp-content/uploads/2013/02/How-Hockey-Players-Manage-to-Keep-All-Their-Teeth.png
            • heca7 Re: I jeszcze w kwestii pilkarzy ;) 22.01.17, 19:32
              Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              Czemu nie ostrzegłaś!? Teraz nie zasnę ze strachu.
            • iwles Re: I jeszcze w kwestii pilkarzy ;) 23.01.17, 08:30

a to nie jest taka nakładka na zęby, wlasnie po to, żeby zebów nie stracic? wink

Widziałam podobne u piłkarzy.
      • rysiowa85 Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 21.01.17, 20:29
        "syndrom nisko latajacych kwantyfikatorow typu wszystkie, zawsze, nigdy"
        śmiech przez łzy
        to bardzo trafne

A co do głównej tezy wątkodajki pt "u mnie pieniadze ma ten kto pracuje dużo" i dlatego ematki tracące czas na emamie nie powinny ich mieć, to wyjaśniam że są urlopy macierzyńskie, praca w różnych dziwnych godzinach, dobrze płatne zajęcia, dobrze płatna praca pana męża, dziedziczenie itp

i jeszcze subiektywność (ja mam dobrą cerę a ktoś mógłby uważać ją za złą, dla kogos wynoszenie śmieci to wystarczający udział w obowiązkach domowych, a dla mnie na przykład nie itd.)

Tylko że ja nie powinnam się wypowiadać, bo nie jestem w tej elicie, o której piszesz (a która de facto nie istnieje).
        • butch_cassidy Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 21.01.17, 20:31
          rysiowa85 napisał(a):

> "syndrom nisko latajacych kwantyfikatorow typu wszystkie, zawsze, nigdy"
          > śmiech przez łzy
          > to bardzo trafne
          >

No, cudowne. Uśmialiśmy się z mężem.
        • krecik Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 22.01.17, 10:33
          rysiowa85 napisał(a):

> A co do głównej tezy wątkodajki pt "u mnie pieniadze ma ten kto pracuje dużo" i
          > dlatego ematki tracące czas na emamie nie powinny ich mieć, to wyjaśniam że są
          > urlopy macierzyńskie, praca w różnych dziwnych godzinach, dobrze płatne zajęc
          > ia, dobrze płatna praca pana męża, dziedziczenie itp

Plus np praca z domu, praca we wlasnej firmie, praca z ruchomym czasem pracy, praca na wezwanie, dochod bez pracy np z inwestycji, tantiemow itp itd.

Watkodajki moze byc tylko troche tak zal, bo po dalszych wypowiedziach w watku wydaje sie, ze ona wierzy w to, co napisala w pierwszym poscie i tak calkiem na serio pisze. Zadaje powazne pytania zyciowe w stylu Dlaczego Trumpowi udalo sie zrobic kariere, a mnie nie? albo juz bardziej przyziemnie, Jak to jest, ze ja jestem po studiach, pracuje na trzech etatach a nie mam takiego stylu zycia, co osoba prowadzaca firme z szescioma filiami, wlascicielka stadniny, manager zespolu IT w Wielkiej Brytanii badz wspinacz wysokosciowy?.

Ag
    • magic.marker Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 21.01.17, 19:21
      Nie mam dzieci. Związek bardzo nieformalny. Korporację porzuciłam.
      Reszta mi lata o ile starcza na koty tongue_out
    • e-kasia27 Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 21.01.17, 19:28
      A skąd ci coś takiego wyszło?
      Ja widzę, że sporo tu pisze takich, co pracy szukają, co mają małe zarobki, małe mieszkania, co mają problemy z dziećmi i mężem, co się rozwiodły, albo rozwodzą, albo właśnie odkryły, że mąż ma kochankę, co szukają miłości i nie mogą znaleźć, co chorują, albo ich bliscy chorują, źle się czują ze sobą i mają masę innych problemów...
      W jednej rzeczy jedna jest ponad przeciętna, w innej inna, i tak ci się tylko wydaje, że wszystkie takie ponadstandardowe.
      • pannamonika Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 21.01.17, 20:18
        Są jednak nicki, które nie mają problemów. Właśnie do nich ten post.
        • butch_cassidy Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 21.01.17, 20:28
          Nie mają? Czy może o nich nie piszą?
          Trzeba pisać publicznie o problemach? Jakiś warunek uczestnictwa w forum to jest?
          Rozumiem, że to czasem sposób na rozwiązanie jakichś spraw, albo przynajmniej ułatwienie sobie radzenia z nimi, ale widać nie każdy tak to widzi.
          A nawet, jak widzi podobnie, ale wstydzi się pisać pod stałym nikiem? Co za różnica?

Chyba każdy przeciętnie dojrzały człowiek wie, że nie istnieje coś takiego jak życie idealne. Zdarzają się za to może prawie idealne okresy. A jak ktoś akurat taki ma?

Chodzi o jakąś misję demaskatorską? smile
        • ichi51e Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 21.01.17, 20:33
          Ktore niby?
        • edelstein Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 21.01.17, 20:46
          Ktore?
        • e-kasia27 Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 21.01.17, 22:35
          No, ja nie mam problemów, albo nie wiem, że je mam.
          Dobrze mi jest, chociaż może tobie by w mojej sytuacji nie było dobrze.
          • cauliflowerpl Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 22.01.17, 07:46
            "Dobrze mi jest, chociaż może tobie by w mojej sytuacji nie było dobrze."
            Piękne i kluczowe.

Pannomoniko, ja uważam się za osobę bez problemów i powiem Ci, tak serio, skąd to się bierze:
            Ze szczęścia (ale nie tego, co to daje wielkie wygrane w totolotka, tylko tego podstawowego), normalnych rodziców i charakteru.

Szczęściu zawdzięczam zdrowie i niczego więcej od niego nie chcę, niech się na tym skupi. Jestem zdrowa jak koń, nie mam problemów z tyciem (chociaż któraś ematka stwierdziła, że to pewnie od tarczycy big_grin) ani z cerą (inna stwierdziła, że muszę używać podkładu tak czy siak), ani z celulitem ani z rozstępami. Fajnie. Ale dużo bardziej doceniam fakt, że nie mam problemów kardiologicznych, z nerkami, z wątrobą, alergii i innych naprawdę poważnych przypadłości. I bardzo często myślę o tym, że mam naprawdę dużo szczęścia w życiu, skoro przez 36 lat ani razu nie byłam w szpitalu, a podejrzenie poważnej choroby miałam raz i okazało się, że to zwykły rumień wielopostaciowy. Myślę o tym i doceniam to.

Rodzicom zawdzięczam całą resztę. Normalnym rodzicom, którzy mnie nagradzali, karali, ale przede wszystkim - wspierali i ustawili priorytety. Dzięki nim mam odwagę iść przez życie tak, jak mi się podoba i najbliższe mi osoby tych decyzji nie kwestionują bo wiedzą, że dobrze na tym wyjdę. Co to oznacza w praktyce? Że: poszłam do szkoły "nie dla dziewczynek", wyjechałam za granicę, nie mam dzieci, których mieć nie chcę, wysłałam na Madagaskar partnera, który nie dzielił obowiązków domowych. Bezpośrednim wynikiem powyższych jest (niech spojrzę na listę "zarzutów"): dobra praca (w której często mogę siedzieć w necie), czas na wszystko nie tylko na sport, auto z salonu. Mieszkanie wynajmuję.

I tu wrócę do postu e-kasia27, czyli do charakteru.
            Mam naprawdę zwyczajne, poukładane życie. NUDNE. Praca - dom - weekend.
            I jest mi z tym niesamowicie dobrze. Nie wymyślam, że chciałabym żyć innym życiem, cieszę się tym, co mam, nie wchodzę w konflikty z otoczeniem, nie sięgam po nieosiągalne i cieszę się pierdołami. Teraz na przykład tym, że już wstałam, piję kawę a za oknem jeszcze jest ciemno, co oznacza, że mam przed sobą cały długi dzień wolny od pracy.

Ot i cała tajemnica zarąbistości życia ematki.
            • nathasha Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 22.01.17, 10:03
              Cauli, a ja sobiw mysle jaka fajna z Ciebie dziewczyna smile
              • cauliflowerpl Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 22.01.17, 11:24
                Dziękuję wink
            • rosapulchra-0 Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 22.01.17, 19:45
              Zazdroszczę ci. Bardzo.
        • krecik Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 22.01.17, 10:09
          pannamonika napisał(a):

> Są jednak nicki, które nie mają problemów. Właśnie do nich ten post.

No sfinie jedne, no. Jak one tak moga, problemow nie miec... I miec wiecej w zyciu niz pannamonika.

Ag
          • baltycki Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 22.01.17, 13:01
            > No sfinie jedne, no. Jak one tak moga, problemow nie miec...
            Maja, maja, o problemach pisza "zmienilam nicka na potrzeby tego watku" lub nie informujac o zmianie albo, "moja kolezanka/znajoma" big_grin
            • fifka02 Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 22.01.17, 13:08
              Niekoniecznie. Można też nie pisać o problemach wcale. Nie ma w tym nic złego.
              Ja na przykład nie zmieniam nicka, piszę żeby pożartować, pomóc komuś jeśli pyta a ja akurat wiem, albo właśnie zapytać. O problemach nie piszę, bo nie chcę się na forum nimi dzielić. I już.
              • fifka02 Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 22.01.17, 13:11
                A... Raz zapytałam w imieniu koleżanki, czy można szybę piekarnika stłuczoną, ale trzymającą się jeszcze w całości podkleić czymś, czy jednak trzeba wymieniać. I właśnie dostałam opiernicz, że tak tak, jak zwykle, koleżanka... Do dziś zachodzę w głowę, co wstydliwego jest w stłuczonej szybie, że miałabym udawać, że to nie moja. smile
            • edelstein Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 22.01.17, 13:21
              Jessu jak spytalam co moze dolegac dziecku kolezanki,ze tyje i ma nadwage to tez mi wspieralo,ze sie wstydze napisac,ze to moje.
        • vaikiria Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 22.01.17, 17:44
          Wiesz, problemy to się rozwiązuje, a nie pisze o nich na forum, bo po cholerę? Mam Ci się wytłumaczyć np. z braku ciężkich chorób w rodzinie? Czy z udanego związku?
        • bi_scotti Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 22.01.17, 19:32
          pannamonika napisał(a):

> Są jednak nicki, które nie mają problemów. Właśnie do nich ten post.

Co jest dla kogo "problemem" jest nieslychanie subiektywne. Dla jednych male dochody to nothing worth mentioning, dla innych to tragedia zyciowa. Dla jednych dziecko z zezem to koniec swiata a dla innych czesc zycia, z ktora po prostu czlowiek sobie radzi. Etc. etc. etc. Szczescie kazda z nas nosi w sobie niezaleznie od okolicznosci zewnetrznych. Poza tym, warto pewnie pisac o tych "problemach", w ktorych rozwiazaniu forum faktycznie moze jakos tam, chocby minimalnie pomoc. Jesli ma sie swiadomosc, ze forum jest bezradne wobec okreslonego problemu, what's the point stukac w klawiature? Serwus.
    • mikams75 Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 21.01.17, 19:33
      zapomnialas napisac o bidecie wink

sama zauwazylas, ze to uogolnienie, zebralas w jedno cos, co pochodzi od wielu osob. Mnie to nie razi, wole o pozytywach czytac niz sluchac wiecznego narzekania. A jestem pewna, ze kazda ma na co ponarzekac - ze malo zarabia, ze przepracowana, ze brak czasu na sport, dzieci sie zle ucza itd. Czyli to samo ale odwrotnie. le tez nie wszystkie problemy dotycza jednej osoby.
    • aquella Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 21.01.17, 19:35
      a czyja to konkretnie charakterystyka? ile siedzisz na forum i dlaczego tak długo?
    • agrypina6 Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 21.01.17, 19:45
      Tak, wszystko prawda. A później taka emama zmienia nika i pisze, że nie może schudnąć, mąż ma koleżankę, z którą ciągle pisze i nie tylko, a z dziećmi też mają różne problemy.
    • bergamotka77 Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 21.01.17, 19:48
      Aha i uogólnie oraz ponadprzecietnosc i ponadprzeciętny... Słownika brak w komórce? Bo ze na półce to nie wątpię wink
    • cauliflowerpl Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 21.01.17, 19:55
      Geny, Pani, geny wink
    • danaide Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 21.01.17, 20:10
      Z niezrozumienia czytanego tekstu? Błędnej interpretacji faktów?
    • ludma Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 21.01.17, 20:11
      Błagam, wiem że w jakiejś Belgii czy Norwegii byłaś, ale język polski nie powinien był dla Ciebie za trudny.
      • pannamonika Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 21.01.17, 20:19
        Do mnie? Nie rozumiem.
    • bei Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 21.01.17, 20:22
      Oj tam, ja tu tylko czytam i jestem wonskom specjaliztkom od kompleksuf.
      Farbuje wlosy
      W majowym remoncie zlikwidujemy w jednej lazience bidet, a w drugiej wanne i bedziemy rodzina patologicznasmile
      Do pozostawania na forum obliguje mnie tylko reprezentacyjny partner i synowie, codziennie pranie, ranne i wieczorne spacerysmile
      • ciapkiwciapki Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 21.01.17, 20:26
        ma dwie łazienki, burżujka jednabig_grin
        weź idź i się wstydź.
        kurczę, jak CI się udaje chodzić na dwa spacery dziennie? mnie ostatnio tyłek przyrósł do kanapy/fotela w aucie. Chciałabym i nie wychodzi. czekam na wiosnę, wsiądę na rower co uwielbiam bezgranicznie.
        • magic.marker Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 21.01.17, 20:33
          Jak ma na te dwie łazienki trzy sypialnie, to patologia przecież, a nie burżujka tongue_out
          • ciapkiwciapki Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 21.01.17, 20:43
            no weź... też mam dwie łazienki na trzy sypialnie. a już się współpoczułam niemalże jak księżna. taką autopromocję sobie robiłam. a Ty co???
            zła kobieta jesteśtongue_out
            • magic.marker Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 21.01.17, 20:47
              no, ba! Najgorsza 8-)
    • redheadfreaq Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 21.01.17, 20:26
      Aktualnie zarabiam 5 stów na boku bo studiuję dziennie, mam odrost na pół głowy, bo nie mam kiedy pojechać do fryzjera, nie pamiętam kiedy goliłam nogi, świeżymi rozstępami mogłabym obdzielić średnią wioskę, jeździmy 10-letnią Skodą, mój mąż ma nadwagę i zakola.

Aha, nie mam też bidetu.

Mam nadzieję, że pomogłam zniwelować błędne wrażenie.
      • rysiowa85 Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 21.01.17, 20:40
        To tak jak ja, mogłabym teraz golić nogi a siedzę na ematce

A mottem nich będzie coś tam coś tam jest sztuką wyboru , czy coś tam
      • nathasha Re: Skąd ta ponad przeciętność forum? 22.01.17, 07:09
        Siostro! smile