Dodaj do ulubionych

Świeży lekki zapach na wiosnę - pomóżcie!

05.03.19, 11:04
Nie jestem koneserem perfum, więc jak podpowiecie jakieś mainstreamowe perfumy typu CK to dla mnie tez ok. Marzy mi się jakiś lekki zapach na wiosnę, z nutą ogórka! Znacie coś? WOlę jednak coś perfumeryjnego, nie avon, YR ani oriflame.
Obserwuj wątek
    • marta.graca Re: Świeży lekki zapach na wiosnę - pomóżcie! 05.03.19, 11:10
      Jeśli ogórek, to może Elizabeth Arden Green Tea Cucumber smile
      • ofelia1982 Re: Świeży lekki zapach na wiosnę - pomóżcie! 05.03.19, 11:13
        Ale one mało trwałe są chybasad Miałam kiedys Green Tea
    • ofelia1982 Re: Świeży lekki zapach na wiosnę - pomóżcie! 05.03.19, 11:21
      I na pewno nie DKNY Be delicious (jabłko), bo nie znosze go
      Ani Light Blue też nie
    • jola-kotka Re: Świeży lekki zapach na wiosnę - pomóżcie! 05.03.19, 11:23
      Jadore dior
      • jola-kotka Re: Świeży lekki zapach na wiosnę - pomóżcie! 05.03.19, 11:23
        Sa super ale bez ogorka
        • rosa-fira Re: Świeży lekki zapach na wiosnę - pomóżcie! 05.03.19, 13:01
          I zdecydowanie nie można ich uznać za lekkie
      • ofelia1982 Re: Świeży lekki zapach na wiosnę - pomóżcie! 05.03.19, 11:24
        J'adore nie ma w sobie nic z wiosennej świeżości...To ładny, elegancki zapach ale zupełnie inny rodzaj niż to, o co pytam...
      • ahkaa Re: Świeży lekki zapach na wiosnę - pomóżcie! 05.03.19, 11:25
        Jadore dior nie jest ani świeży ani lekki
        • jola-kotka Re: Świeży lekki zapach na wiosnę - pomóżcie! 05.03.19, 13:33
          Jest swiezy przynajmniej dla mnie i jest lekki no ale ja na codzien uzywam chanel 5 wiec moze inaczej czuje.
          • verydry Re: Świeży lekki zapach na wiosnę - pomóżcie! 05.03.19, 13:40
            Siostro!
          • martaesz Re: Świeży lekki zapach na wiosnę - pomóżcie! 05.03.19, 14:18
            Jola , rózne twoje posty czytałam i luzik ale ten że na codzień używasz chanel 5 wiem już na 100 % że jesteś trollo.
            • verydry Re: Świeży lekki zapach na wiosnę - pomóżcie! 05.03.19, 16:35
              A co w tym dziwnego???
              • beneficia Re: Świeży lekki zapach na wiosnę - pomóżcie! 05.03.19, 16:42
                Wpisuje się w sztampę "pani Halinka- milion butów- panterka - 80 m garderoby - cóż to jest 30 tys - itd". Jak ktoś wyobraża sobie życie na bogato, czerpiąc inspirację z seriali.
                Już chociaż imię tej gosposi mogłaby dać inne.
                • verydry Re: Świeży lekki zapach na wiosnę - pomóżcie! 05.03.19, 18:05
                  Nie śledzę postów Joli tak wnikliwie, żeby mieć pogląd na jej zeznanie podatkowe, ale z tego co czytam, to raczej po prostu w miarę zamożna kobieta, prowadząca firmę i nie posiadająca dzieci (czynnika kosztotwórczego, jakby na to nie patrzeć).
                  Chanel 5 to moj zapach basicowy, że tak to ujmę. Mam go zawsze i najczęściej pachnę nim właśnie.
                  Zdradzając go z różnymi mocniejszymi i bardziej niszowymi. Ale na Boga, chanel 5 to jeden z najtańszych klasyków.
                  Jakby Jola chciała tu podkreślić swój bóg wie jaki status materialny, to pewnie by wyleciała z którymś z zapachów TF co najmniej.
                  • beneficia Re: Świeży lekki zapach na wiosnę - pomóżcie! 05.03.19, 18:37
                    Nie wiem co to jest TF ☺ i ona też nie. A Channel 5 to pewniak.
                    • verydry Re: Świeży lekki zapach na wiosnę - pomóżcie! 05.03.19, 19:04
                      Chanel 5 to chyba pewniak wśród ciotek klotek 50+, które życie znają z seriali na tv pis.
                      TF to Tom Ford.
                      Marka tak popularna, że nawet trzeciej kategorii fryzjer z koziej wólki jest w stanie rozpoznać black orchid.
                      Ale TF ma też zapachy za 1000 i więcej za 30ml i to w nim jest fajne - jeszcze nim ciotkiklotki z melonami po mężu Zenosławie nie pachną, jeszcze go nie noszą dziunie, które wolą "kloi" i inne "alieny wynalzkiiiii", ale nadal jest wystarczająco rozpoznawalny i niepodrabialny wink cmok cmok

• beneficia Re: Świeży lekki zapach na wiosnę - pomóżcie! 05.03.19, 19:46
                        >które życie znają z seriali<
                        I o to mi chodziło.
                        Dalej nie mam pojęcia o czym piszesz, bo ostatnie perfumy kupiłam 8 lat temu (Tommy Girl) i jeszcze stoją ☺

Aż poszłam się popsikać i jednak ubyło, musi córka używa😁
                        Ale przy okazji poszukam tych Twoich w perfumerii, bo fajnie napisałaś, dzięki
                        • verydry Re: Świeży lekki zapach na wiosnę - pomóżcie! 06.03.19, 03:26
                          Tommy Girl to zapach Toma, ale Hilfigera 😂 a nie Forda.
                          Różnica w cenie znacząca wink
                          To o tym życiu z seriali odnosiło się do ludzi, którzy tylko na podstawie seriali wyobrażają sobie, ze coś jest luksusowe. A nie do użytkowników danego produktu.
                          • semihora Re: Świeży lekki zapach na wiosnę - pomóżcie! 06.03.19, 05:59
                            >>>Tommy Girl to zapach Toma, ale Hilfigera 😂 a nie Forda.

Przecież nie napisała, że to TF, tylko że nie zna się na perfumach, a ostatnie, które kupiła to takie i było to 8 lat temu. Twoje czepianie się to typowe dosrywanie. Czasami nie wystarczy wylać na siebie perfumy za tysiąc złotych, bo zapaszek obornika i tak się przebije...
                            • verydry Re: Świeży lekki zapach na wiosnę - pomóżcie! 06.03.19, 07:36
                              Fakt. Źle przeczytałam. Dziecie mi gorączkowalo od 17 do prawie 2 w nocy. A potem spać nie mogłam i chyba nastąpiło zmęczenie materiału.
                      • memphis90 Re: Świeży lekki zapach na wiosnę - pomóżcie! 06.03.19, 12:42
                        >TF to Tom Ford.
                        >Marka tak popularna, że nawet trzeciej kategorii >fryzjer z koziej wólki jest w stanie rozpoznać >black orchid.
                        Nie mam pojęcia kto to TOM Ford i jak pachnie fryzjer z Koziej Wólki. Mój świat się zawalił.
                        • jola-kotka Re: Świeży lekki zapach na wiosnę - pomóżcie! 06.03.19, 12:47
                          Tom Ford super buty slyna z klodki to raz , dwa swietne kosmetyki i pedzle do makijazu . Jego perfum tez nie znam smile
                    • martaesz Re: Świeży lekki zapach na wiosnę - pomóżcie! 05.03.19, 19:42
                      beneficia napisała:

> Nie wiem co to jest TF ☺ i ona też nie. A Channel 5 to pewniak.
                      Dobre🤣
            • rosapulchra-0 Re: Świeży lekki zapach na wiosnę - pomóżcie! 06.03.19, 02:20
              Ja również używam Chanel 5 i są to moje najulubieńsze perfumy. Dlaczego uważasz, że Jola jest trollem?
              • jola-kotka Re: Świeży lekki zapach na wiosnę - pomóżcie! 06.03.19, 06:49
                Bo inaczej zyje, ma inne poglady, za czesto chodzi na terapie, pani do sprzatania dwa razy w tygodniu jest ok ale takich co codziennie przychodza to nie ma wiec jak ktos mowi ze ma to nie istnieje, bo mezowi siada na kalona ( pewnie jedyna na swiecie), bo mowi o sobie w trzeciej osobie( uwielbiam to a to zabronione), bo jest chora czyli gorsza i ktos dal jej warunki "pielegnowac ten stan" a powinien sie posmiac i zagonic do roboty, bo meza zdradzala( tez absolutnie to nie ma miejsca na swiecie, bo mozna kolekcjonowac wszystko i miec w szt. 1000 ale nie buty,bo kazdy musi miec pokoje dla dzieci ale absolutnie jak tych dzieci nie ma to nie moze tego miejsca przeznaczyc na garderobe w celu ekspozycji tej kolekcji. Itd, itd. Taka osoba nie moze sie pojawic na takim forum bo panie wiedza jak kazdy kto ma kase na gosposie musi zyc.W sumie ja uwazam ze to jest temat powazny bo swiadczy o tym ze nie ma na tym swiecie miejsca dla mnie , tacy jak ja nie maja prawa zyc i czesto gdzies tam mnie to boli. Dobrze ze w realu nikt mi jeszcze nie wreczyl pistoletu zebym nie zasmiecala soba swiata. To forum to... ech ale sa i bardziej rozgarniete tu osoby dlatego nadal tu jestem.
                • verydry Re: Świeży lekki zapach na wiosnę - pomóżcie! 06.03.19, 07:34
                  smile szczerze? Jestem tu krótko, ale wydajesz mi się najprawdziwsza tu osoba.
                  • jola-kotka Re: Świeży lekki zapach na wiosnę - pomóżcie! 06.03.19, 11:17
                    W kazdym razie zyje i to co pisze jest z mojego zycia lub sa to moje poglady wedlug ktorych zyje, nie wszystkie dzisiejsze ale taka jestem. Pisze czesto co czuje i co mysle. Jak mam problem nie zmieniam niku pisze pod stalym bo jestem czlowiekiem jak kazdy, raz jest u mnie super raz gorzej . Nie uwazam ze to wstyd przyznac sie do choroby, bledu, przeprosic. Na tym polega zycie z tego sie sklada. Pewnie ze fajnie byloby zmienic nika i nie czytac hejtu ale w realu tak sie nie da to uwazam ze i tu nie ma to sensu. Rezultat jak widac jest slaby malo kto mnie tu lubi ale ja i w realu tak srednio jestem pozytywnie odbierana bo nie naginam sie do panujacych trendow. Jestem wierna swoim pogladom, swoim przekonaniom, zyje tak zeby mi bylo dobrze, Nie dopasowuje sie do ludzi zeby mnie kochali. Albo ktos mnie akceptuje taka jaka jestem albo nie, ci co musza sie ze mna zadawac musza mnie tylko tolerowac i zdaje sobie z tego sprawe , nie ma to wiekszego wplywu na moje zycie. Maz mnie kocha i to mi wystarczy.
                    • martaesz Re: Świeży lekki zapach na wiosnę - pomóżcie! 06.03.19, 12:22
                      Jola stworzyłaś kultową postać na forum . Ja cię lubię i w sumie doczepiłam sie do ciebie bez powodu o te nr 5 ,przecież to w twoim stylu.
                      • verydry Re: Świeży lekki zapach na wiosnę - pomóżcie! 06.03.19, 12:38
                        🤦‍♀️
                      • jola-kotka Re: Świeży lekki zapach na wiosnę - pomóżcie! 06.03.19, 12:43
                        Ja nikogo nie stworzylam to wy ze mnie robicie jakies dziwadlo. Jestem zwykla laska z roznymi problemami i radosciami, zainteresowaniami swiata urody itd. Nic nadzwyczajnego. Problemy nie dotycza dzieci, kasy itd. Ale to sa nadal problemy bo kazdy na swiecie je ma. A radosci mam takie zwyczajne buty, ciuch, kosmetyki i te perfumy. A tak wogole to jadore dior, chanel 5 i gucci gulity to sa jedyne perfumy jakie ja uzywam i kupuje od dawna innych nie kupuje . Nawet nie wscham bo perfumy nie sa czyms co mnie jara .
              • martaesz Re: Świeży lekki zapach na wiosnę - pomóżcie! 06.03.19, 07:37
                Chanel 5 to zapach muzealny,nie dzisiejszy, nikt realny nie nosi go na codzień.
                • jola-kotka Re: Świeży lekki zapach na wiosnę - pomóżcie! 06.03.19, 11:06
                  Ojp ja go nosze i jest wiele osob ktore go nosza. Daj mi dowod ze nikt realny go nie nosi. To ze tobie tak sie wydaje zupelnie o niczym nie swiadczy. Nie widzisz ze smieszna jestes w tym co piszesz? Jaki muzealny co to za brednie sa?
                • verydry Re: Świeży lekki zapach na wiosnę - pomóżcie! 06.03.19, 11:31
                  Proszę Cię....
                  Mogę spytać, czym ty pachniesz?
                • miriam_73 Re: Świeży lekki zapach na wiosnę - pomóżcie! 06.03.19, 14:22
                  Serio? Ja noszę. Uwielbiam. Jest zauważalny, nie raz i nie dwa zbierałam komplementy i widziałam zaskoczenie, jak mówiłam jaki to zapach. W okolicach 20-ki uważałam, że to zapach dla ciotki-klotki. W 2003 (pamiętam dokładnie, bo to jeden z "szoków" zapachowych) wypróbowałam na sobie na lotnisku i zakochałam się w tym zapachu bezpowrotnie. Używam do dzisiaj, naprzemiennie oczywiście z innymi zapachami.
            • jola-kotka Re: Świeży lekki zapach na wiosnę - pomóżcie! 06.03.19, 06:33
              Ale reki nie dawaj sobie za to uciac bo ja stracisz 😀
    • ahkaa Re: Świeży lekki zapach na wiosnę - pomóżcie! 05.03.19, 11:25
      Ja znam, ale nie powiem! I tak go za często wącham na ludziach tongue_out
      • ofelia1982 Re: Świeży lekki zapach na wiosnę - pomóżcie! 05.03.19, 11:26
        sad
      • ofelia1982 Re: Świeży lekki zapach na wiosnę - pomóżcie! 05.03.19, 11:28
        Ja miałam dłuższy romans z Eau Cologne Tous (uwielbiam), ale troszkę mi się znudził. Jest w miarę lekki i świeży, ale szukam takiej ogorkowej swiezosci. Czekam czy zaproponujecie coś innego niż Aqua di Gioiasmile
        • ofelia1982 Re: Świeży lekki zapach na wiosnę - pomóżcie! 05.03.19, 11:30
          o to - to juz kupuje jak jedna butelka sie skonczy, wtedy biorę kolejną bo to taki "mój" zapach. Lekko pudrowy, świeży, "biznesowy". Ale jednak chcę teraz wiosennego ogórka czy czegoś podobnego
          www.iperfumy.pl/tous/les-colognes-concentrees-for-women-woda-toaletowa-dla-kobiet/
    • bei Re: Świeży lekki zapach na wiosnę - pomóżcie! 05.03.19, 11:31
      Popatrz w perfumerii na wody, które mają lekko zielonawą barwę, na pewno będą mieć nuty ogórka. Pudrowe są różowe😊
      • bei Re: Świeży lekki zapach na wiosnę - pomóżcie! 05.03.19, 11:34
        www.iperfumy.pl/versace/versense-woda-toaletowa-dla-kobiet/p-69372/?gclid=EAIaIQobChMIw_zxpObq4AIVERsYCh1BFgMvEAQYDiABEgKPOfD_BwE

www.ceneo.pl/135478;pla?se=THuTtrXCKkii1WxaYPU3pvUL_WUc7rQs&gclid=EAIaIQobChMIipjO0eXq4AIVFqmaCh2P2g-lEAQYFSABEgJpF_D_BwE#tab=click

Strzelam. Sprawdzisz?😊
        • ahkaa Re: Świeży lekki zapach na wiosnę - pomóżcie! 05.03.19, 11:37
          Z opisu widać że nei ma ogórka:

Nuty zapachowe: Bazylia, Bergamotka, Cytrusy, Cytryna, Jaśmin, Kolendra, Mandarynka, Sandałowiec, Wetiwer
          • bei Re: Świeży lekki zapach na wiosnę - pomóżcie! 05.03.19, 13:50
            Czyli ziołowe bardziej, No też zielone😊
        • ofelia1982 Re: Świeży lekki zapach na wiosnę - pomóżcie! 05.03.19, 11:39
          wlasnie myslalam o Versense, dzis pojde powąchać. Tych drugich nie bralam pod uwage, ale tez obwąchamsmile
          • duola77 Re: Świeży lekki zapach na wiosnę - pomóżcie! 05.03.19, 19:36
            Vesense są unikatowe , nikt tak ładnie nie "położył" cytrusów na zielsku , bliskoskórne , czy świeże? nie określiłabym ich tak . Sprawdź jak z trwałością bo nie pamiętam .
          • damartyn Re: Świeży lekki zapach na wiosnę - pomóżcie! 05.03.19, 22:22
            ofelia1982 napisała:

> wlasnie myslalam o Versense, dzis pojde powąchać. Tych drugich nie bralam pod u
            > wage, ale tez obwąchamsmile
            To jest ładny zapach ale nie jest lekki, ma tzw. ogon. Gdzie będziesz tam zapach zostanie. „Ogórek nad ogórkiem „😉 to L’Eau D’Issey by ISSEY MIYAKE, bardzo świeży.
    • swinki_trzy Re: Świeży lekki zapach na wiosnę - pomóżcie! 05.03.19, 12:02
      "Ogródki" Hermesa, "jardin" najróżniejsze, jest ich kilka. Świeże, w sam raz na wiosnę i lato, uwielbiam je.
      • asfiksja Re: Świeży lekki zapach na wiosnę - pomóżcie! 05.03.19, 15:09
        Z ogródków najładniejszy jest moim zdaniem Monsieur Li, o tych perfumach od razu pomyślałam przeczytawszy tytuł. Ale bez ogórka.
      • martishia7 Re: Świeży lekki zapach na wiosnę - pomóżcie! 06.03.19, 10:49
        Moje ulubione - Nilu.
    • 1maja1 Re: Świeży lekki zapach na wiosnę - pomóżcie! 05.03.19, 12:48
      www.johnlewis.com/jo-malone-london-earl-grey-cucumber-cologne-100ml/p231861900

Nigdy nie mialam ale kusi!
      • ahkaa Re: Świeży lekki zapach na wiosnę - pomóżcie! 05.03.19, 13:05
        ojezu, perfumy o zapachu earl grey to spełnienie moich koszmarów!
        • mrs.solis Re: Świeży lekki zapach na wiosnę - pomóżcie! 05.03.19, 13:44
          Uwielbiam zapach bergamotki. Ciekawe jak pachna te perfumy. Moze ktos tu ma i sie odezwie smile
        • 1maja1 Re: Świeży lekki zapach na wiosnę - pomóżcie! 05.03.19, 14:05
          ahkaa napisał(a):

> ojezu, perfumy o zapachu earl grey to spełnienie moich koszmarów!
          Nie tobie go polecam!
          • ahkaa Re: Świeży lekki zapach na wiosnę - pomóżcie! 05.03.19, 16:45
            Ale przyczyniasz się do zwiększania aromatu Earl Grey w atmosferze!
            • 1maja1 Re: Świeży lekki zapach na wiosnę - pomóżcie! 05.03.19, 19:37
              ahkaa napisał(a):

> Ale przyczyniasz się do zwiększania aromatu Earl Grey w atmosferze!

😱😱😱
    • martaesz Re: Świeży lekki zapach na wiosnę - pomóżcie! 05.03.19, 13:15
      Donna karan energizing
    • asfiksja Re: Świeży lekki zapach na wiosnę - pomóżcie! 05.03.19, 13:42
      www.fragrantica.pl/nuty/Og%C3%B3rek-126.html
      Wśród perfum ogórkowych zwrócił moją uwagę zapach "Donald Trump".
    • margotka28 Re: Świeży lekki zapach na wiosnę - pomóżcie! 05.03.19, 13:59
      nie pomogę bo jestem wierna jednemu zapachowi od lat. DC L imperatrice. I on nie ma nic wspólnego z ogórkami wink
      • solejrolia Re: Świeży lekki zapach na wiosnę - pomóżcie! 05.03.19, 15:11
        O, ten tez lubię. To jest taki letni zapach- świeży wystarczająco, a bardziej zmysłowy.
      • mamaaspiama Re: Świeży lekki zapach na wiosnę - pomóżcie! 05.03.19, 22:16
        Bardzo lubię 😊
    • barbibarbi Re: Świeży lekki zapach na wiosnę - pomóżcie! 05.03.19, 14:16
      Versace Versense, świeży i lekki, ale nie wiem czy z ogórkiem, dla mnie piękny. Lacoste for femme, też świeży i elegancki ale ogórka tam nie ma.
      • evro44 Re: Świeży lekki zapach na wiosnę - pomóżcie! 05.03.19, 14:34
        Kenzo L'eau par Kenzo (melonowo-ogórkowe) albo może mniej ogórkowe ale świeże, wodne-Davidoff Cool Water i Salvador Dali Sea&Sun
    • mama-ola Re: Świeży lekki zapach na wiosnę - pomóżcie! 05.03.19, 14:33
      Lubię te: Lancôme O L'Orangerie
    • beneficia Re: Świeży lekki zapach na wiosnę - pomóżcie! 05.03.19, 16:44
      Ogórek w stanie prawie czystym to było kiedyś Miyake (jeśli tak to się pisze)
      • mmoni Re: Świeży lekki zapach na wiosnę - pomóżcie! 05.03.19, 19:15
        O tak, L'Eau d'Issey to był ogóras nad ogórasy. Co ciekawe , w składzie na Fragrantice wcale nie ma ogórka, tylko melon.
        Nie wąchałam, ale z opisu może przypasować ten Lacoste (aquatic notes) www.fragrantica.com/perfume/Lacoste-Fragrances/Eau-de-Lacoste-L-12-12-Pour-Elle-Eau-Fra-che-49822.html
        • duola77 Re: Świeży lekki zapach na wiosnę - pomóżcie! 05.03.19, 19:41
          Ogórek powiadasz ? ja tam głównie tę konwalię czułam , męczące. Tak to jest z zapachami , co nos to co innego wywącha .
    • klaviatoorka Re: Świeży lekki zapach na wiosnę - pomóżcie! 05.03.19, 16:52
      Ja późną wiosną z perfum przenoszę się na wody toaletowe: używam albo CH 212 Women albo corocznej nowej miłości z serii Aqua Allegoria Guerlain -jest tego tyle odmian, że na pewno wybierzesz coś dla siebie. I chociaż trwałość niezła i nuty rozwijające się z czasem, to intensywność nie zabija otoczenia, a zapomniana apaszka pachnie długo i upojnie
      • beneficia Re: Świeży lekki zapach na wiosnę - pomóżcie! 05.03.19, 19:54
        >serii Aqua Allegoria Guerlain<
        Miałam raz flakonik, ale właśnie w ogóle nie był trwały (2 godz?), więc wydałam.
        Podobno trwałość zależy od "kompatybilności" perfum ze skórą.
    • vivyan Re: Świeży lekki zapach na wiosnę - pomóżcie! 05.03.19, 18:23
      A musi ten ogórek być koniecznie? smile Ogórkowych innych niż te już wymienione wyżej nie znam, ale znam fajne świeże i lekkie: Guerlain z serii Aqua Allegoria - Herba Fresca. Takie lekko cytrynowo - trawiasto - ziołowe.
      • troompka Re: Świeży lekki zapach na wiosnę - pomóżcie! 05.03.19, 19:09
        uwielbiam Herba Fresca, już powoli zaczynam sie nim psikać, bo chce przyspieszyć lato smile, tylku tu nuty mietowe przebijaja mocno. Natomiast wsponiane wyżj Kenzo to piekny świeży ogórek/trawa.
        • beneficia Re: Świeży lekki zapach na wiosnę - pomóżcie! 05.03.19, 19:58
          O, no właśnie to miałam, śliczny zapach ale na mnie się nie trzymał.
        • ofelia1982 Re: Świeży lekki zapach na wiosnę - pomóżcie! 05.03.19, 22:04
          wąchałam Herbe dziś i no kurcze - to nie to!
    • mmoni Re: Świeży lekki zapach na wiosnę - pomóżcie! 05.03.19, 20:30
      Arden Beauty na mnie też pachnie ogórasem.
    • black_halo Re: Świeży lekki zapach na wiosnę - pomóżcie! 05.03.19, 22:21
      Bez ogórka - Jimmy Choo - Blossom Special edition.
    • mikams75 Re: Świeży lekki zapach na wiosnę - pomóżcie! 05.03.19, 22:22
      L'eau par Kenzo
      • mikams75 Re: Świeży lekki zapach na wiosnę - pomóżcie! 05.03.19, 22:23
        i Kenzoki ma dwa fajne - jeden Bamboo i drugi.... (skleroza) - wprawdzie nie sa ogorkowe ale lekkie i swieze, zapach piekny, choc wg mnie malo trwaly.
    • tryggia Re: Świeży lekki zapach na wiosnę - pomóżcie! 06.03.19, 06:44
      To jak chcesz CK, to In2U. Świeżaczek.
    • iberka Re: Świeży lekki zapach na wiosnę - pomóżcie! 06.03.19, 06:44
      L'impératrice -D&G
    • lilia.z.doliny Re: Świeży lekki zapach na wiosnę - pomóżcie! 06.03.19, 07:43
      przelec sie po ogrodkach hermesa
      jardin wszelkiej masci powinny cie usatysfakcjonowac
      osobiscie nie nosze, ale wiem, ze jest grono wyznawcow
      no.i spełniają kryteria smile
    • miriam_73 Re: Świeży lekki zapach na wiosnę - pomóżcie! 06.03.19, 14:31
      Też sugerowałabym obniuchanie Ogródków Hermesa - ogórka tam wprawdzie raczej nie ma ale są świeże, zielone, bardzo ładnie się rozwijają i są względnie trwałe. L"eau D'Issey jest też bardzo fajny i zielony, ale tam wyraźnie gryzie konwalia, nie każdy lubi. Chyba właśnie także któryś Calvin Klein (ale raczej z męskiej półki) kojarzy mi się jako mocno ogórkowy. Jeśli trafisz to jeszcze też pod rozwagę Jo Malone (Earl Grey&Cucumber).

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka