Dodaj do ulubionych

Do miłośniczek psów

07.03.19, 06:37
Te pieski pewnie tylko chciały się pobawić z panem biegaczem:
lodz.naszemiasto.pl/artykul/w-arturowku-psy-pogryzly-biegacza-prawie-go-rozszarpaly,5023640,artgal,t,id,tm.html?fbclid=IwAR1YYCTg4wNOERA1DvRPCXsS02UrRj1Y3TXnsr5b2hZbGtS95pWAqpMX4VM
Na fb ludzie piszą w komentarzach, że te psy grasowały od co najmniej kilku miesięcy. Głupia właścicielka powinna ponieść konsekwencje (mam nadzieję że wyrok będzie surowy, bardzo surowy), a psy natychmiast powinny zostać uśpione.
Obserwuj wątek
    • profes79 [...] 07.03.19, 06:43
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • maly_fiolek [...] 07.03.19, 08:51
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • basiastel Re: Do miłośniczek psów 07.03.19, 08:57
          Dlatego rolą właściciela jest trzymanie psa w ten sposób, by było to bezpieczne dla nich i otoczenia. Za szkody poczynione przez psa odpowiada właściciel.
          • maly_fiolek Re: Do miłośniczek psów 07.03.19, 09:25
            Ponieważ odpowiada za szkody to trzeba go uśpić? To musiała niepoprawna psiara napisać.
        • profes79 Re: Do miłośniczek psów 07.03.19, 10:47
          Tak, właścicielka nie dopilnowała psów; puściła je luzem; kwestię szkolenia, żeby się nie rzucały na przypadkowych ludzi już w ogóle pomijam. Ale najprościej uśpić psy; właścicielka se nowe kupi, co jej tam.
          • aerra Re: Do miłośniczek psów 07.03.19, 11:19
            Właścicielka to powinna mieć zakaz posiadania nawet chomika.
            • 3-mamuska Re: Do miłośniczek psów 07.03.19, 22:20
              aerra napisał(a):

> Właścicielka to powinna mieć zakaz posiadania nawet chomika.

I co taki zakaz da?
              Kto będzie sprawdzał czy nie ma znowu psów? Puszczonych luzem?
    • jola-kotka Re: Do miłośniczek psów 07.03.19, 06:58
      Za psy odpowiada wlasciciel a ten powinien wiedziec ze psy niezaleznie jak sa slodkie w domu moga pogryzc obcego. Za co chcesz uspic psy?
      • maly_fiolek Re: Do miłośniczek psów 07.03.19, 08:52
        Psy uśpić za pogryzenie człowieka na ulicy, zrobiły to raz to zrobią i drugi. Nie wolno psów dawać do schroniska bo za rok-dwa zapomnimy o tym, ktoś je adoptuje i problem się powtórzy.
    • tojamarusia Re: Do miłośniczek psów 07.03.19, 07:07
      Za co chcesz uśpić psy? Za to, że nie zostały przez swojego właściciela wychowane, zsocjalizowane i dopilnowane?
      • triss_merigold6 Re: Do miłośniczek psów 07.03.19, 07:46
        Ponieważ juz wiadomo, że stwarzają zagrożenie, utrzymywanie ich, inwestowanie w behawioryste etc. to wyrzucanie pieniędzy.
      • larix_decidua77 Re: Do miłośniczek psów 07.03.19, 10:56
        Za to, że próbowały zabić człowieka. Gdyby to było dziecko, to by je zagryzły.
    • anahera Re: Do miłośniczek psów 07.03.19, 07:15
      U mnie (Au) te psy z automaty by zostaly uspione wedle prawa, i ja taka postawe rozumiem. Nie rozumiem natomiast dlaczego zatytulowalas swoj post 'Do milosniczek psow'. Sugerujesz ze sympatia do psow jest zla?
      • unaragazza.bionda Re: Do miłośniczek psów 07.03.19, 07:19
        Nie absolutnie nie sugeruję że sympatia do psów jest zła, moze niewłaściwie to napisałam, ale na tym forum niejednokrotnie czytałam wypowiedzi forumek broniących psów do upadłego, bez względu na okoliczności.
        • anahera Re: Do miłośniczek psów 07.03.19, 07:33
          Bo prawda jest taka ze za glupote i agresje psa w 99% przypadkow winny jest wlasciciel. Bo nie ulozyl/nie pracuje z psem/nie panuje nad psem itd. Malo ktory pies jest zly sam z siebie, choc tak, sa takie indiwidua i tu w sumie tez czlowiek jest winien bo dopuscil do rozrodu nieodpowiednich rodzicow i propaguje zle geny. Natomiast jesli dochodzi do przypadkow spowodowania powaznych obrazen przez psa to przy braku sporego nakladu pracy behawiorysty z wlascicielem oraz psem, istnieje spora szansa ze sytuacja sie powtorzy. Wiec tak, uwazam ze uzasadnione jest uspienie psow.
          • maly_fiolek Re: Do miłośniczek psów 07.03.19, 09:27
            Psy z natury są agresywne, zwłaszcza w stadzie. Nawet ułożonym odwala, popracuj trochę w schronisku to zmienisz zdanie.
            • anahera Re: Do miłośniczek psów 07.03.19, 10:10
              Nie tylko pracowalam w schronisku ale jestem na przedostatnim roku weterynarii.
              • maly_fiolek Re: Do miłośniczek psów 07.03.19, 16:17
                To czemu piszesz głupoty? Co robią psy jak suczka ma cieczkę?
                • anahera Re: Do miłośniczek psów 07.03.19, 22:47
                  Zacytuj prosze w ktorym miejscu napisalam glupote a wtedy sie ustosunkuje.
    • unaragazza.bionda Re: Do miłośniczek psów 07.03.19, 07:15
      Te psy stwarzają zagrożenie. Co należy z nimi zrobić? Dać do behawoirysty? Kto za to zapłaci? Właścicielka? Śmiem wątpić, naprawdę. Ciekawe czy mialybyscie takie samo zdanie gdybyście to wy albo ktoś wam bliski został tak zaatakowany i pogryziony.
      • jola-kotka Re: Do miłośniczek psów 07.03.19, 07:22
        Mialabym takie samo zdanie bo ja wiem ze jak kogos w zoo zje lew to nie jest to wina lwa a tych co nieodpowiednio zabezpieczyli jego wybieg . Kazdy rozsadny czlowiek wie ze zwierze to az zwierze ale tez tylko zwierze w odniesieniu do roznych sytuacji . A to co sugerujesz to juz nie logiczne myslenie a emocje ktore sa zrozumiale aczkolwiek przewaznie odbieraja zdolnosc logicznego myslenia.
        • aerra Re: Do miłośniczek psów 07.03.19, 11:15
          Jolka, ale problem w tym, że to są duże psy i jak widać niebezpieczne. I nawet jeśli właścicielka wywali kupę kasy w behawiorystę (no, powiedzmy, że byłaby zmuszona, np. wyrokiem sądu) to nie ma pewności, że taka akcja się nie powtórzy. Do końca życia te psy trzymać tylko w klatce?
          Oczywiście - to nie wina psów, tylko głupiej i nieodpowiedzialnej właścicielki, ale teraz to już niestety po ptakach.
      • ajaksiowa Re: Do miłośniczek psów 07.03.19, 07:22
        Ludzie popełniają straszne rzeczy i dlatego mam ich nienawidzić?_kierując się Twoją logiką😬
    • ykke Re: Do miłośniczek psów 07.03.19, 07:37
      No, a tytuł wątku to jaki ma cel? Zobaczcie chore psiary co robią psy? Wytłuc psy? Nie pomagajcie psom?
      Żałosne.
      • jola-kotka Re: Do miłośniczek psów 07.03.19, 07:39
        👍
      • aerra Re: Do miłośniczek psów 07.03.19, 11:16
        Ja to odbieram raczej jak: Zanim powiesz, że to taki grzeczny piesek i nigdy nikogo nie ugryzł, to jednak pomyśl dwa razy.
        I pilnuj swojego psa do cholery.
    • homohominilupus Re: Do miłośniczek psów 07.03.19, 07:55
      unaragazza.bionda napisał(a):

> Te pieski pewnie tylko chciały się pobawić z panem biegaczem:
      > lodz.naszemiasto.pl/artykul/w-arturowku-psy-pogryzly-biegacza-prawie-go-rozszarpaly,5023640,artgal,t,id,tm.html?fbclid=IwAR1YYCTg4wNOERA1DvRPCXsS02UrRj1Y3TXnsr5b2hZbGtS95pWAqpMX4VM
      > Na fb ludzie piszą w komentarzach, że te psy grasowały od co najmniej kilku mie
      > sięcy. Głupia właścicielka powinna ponieść konsekwencje (mam nadzieję że wyrok
      > będzie surowy, bardzo surowy), a psy natychmiast powinny zostać uśpione.

Jestem miłośniczką psów. Też mnie zszokowala ta wiadomość. Co chcesz osiągnąć tytulujac post w ten sposób? Myślisz, ze ktoś, kto kocha psy odpisze ci coś w stylu że biegacz sam sobie winien, a te psy to kochane, niewinne dziubaski?
      • unaragazza.bionda Re: Do miłośniczek psów 07.03.19, 08:40
        Wyjaśniłam wyżej - źle sformułowałem tytuł.
      • black.emma Re: Do miłośniczek psów 07.03.19, 11:29
        Juz odpisały
    • slonko1335 Re: Do miłośniczek psów 07.03.19, 08:11
      A tak konkretnie co wspólnego mają z tym miłośnicy psów? Rzekłbym ze miłośnicy o swoje zwierzęta dbają i ich pilnują. ..tu jakby przeciwnie. ...nie nazwałabym właściciela miłośnikiem psów. ...
    • larix_decidua77 Re: Do miłośniczek psów 07.03.19, 08:34
      Wiecie co, ja rozumiem, że można wybaczyć psu, że draśnie kogoś w zabawie albo we własnej obronie. Ale gdy pies goni bez powodu ofiarę, żeby ją zagryźć, to się nadaje tylko do uśpienia. No sorry ale pies wie, że robi krzywdę. To nie są bezrozumne stworzenia. Mam psa i gdyby kogoś gonił a następnie próbował rozszarpać, pojechałby prosto do weterynarza na zastrzyk. Nie wpuściłabym za próg, bałabym się o siebie, rodzinę, gości. Co do porównania Joli, jeżeli ten pies, jak przytoczony lew, będzie siedział do końca życia w pancernej klatce i ktoś za to zapłaci, to niech sobie żyje. Osobiście sensu nie widzę. Ludzi, morderców, chcecie karać śmiercią a piesek, potencjalny zabójca, na terapię i do ludzi. To Trynkowiewicza też do ludzi, może miał nieszczęśliwe dzieciństwo i to jego matka jest winna, że jest zwyrolem.
      • berdebul Re: Do miłośniczek psów 07.03.19, 09:28
        Większość ras psów stworzono po coś, większość psów goni poruszające się obiekty. Właściciele psów są durni, jak większość ludzi mająca „żywe alarmy”, które siedzą w ogródkach i robią się coraz bardziej agresywne.
        Pan biegacz jest idiotą, bo biega bez żadnych środków zabezpieczających typu gaz. Mam psa, kocham psy, noszę gaz dla własnego bezpieczeństwa.
        • larix_decidua77 Re: Do miłośniczek psów 07.03.19, 09:44
          No mój pies też pobiegłby za biegnącym. A potem by się przywitał i polizał po rękach. Facet tak samo winny jak zgwałcona dziewczyna w mini.
          • berdebul Re: Do miłośniczek psów 07.03.19, 09:54
            Porównujesz psa, ktory ma normalne relacje z właścicielem, do psa ktory spędza 24/7 siedząc w ogrodzie i drąc japę na wszystko, bez spacerów, szkolenia itd?
            Bieganie po lesie, w Polsce, mając świadomość że ludzie to idioci i nie potrafią wychować psa, bez żadnych środków obrony osobistej to głupota.
            • larix_decidua77 Re: Do miłośniczek psów 07.03.19, 10:36
              No przykro mi, że psy były zaniedbane (chociaż nigdzie nic na ten temat nie było) tak samo żal mi zaniedbanych, krzwdzonych dzieci. Ale gdy te dzieci dorosną i okarzą się zwyrodniałe to trzeba je zamknąć na cztery spusty.
              • larix_decidua77 Re: Do miłośniczek psów 07.03.19, 10:57
                Okażą oczywiście wink
          • hanusinamama Re: Do miłośniczek psów 07.03.19, 11:18
            Nie chodzi o wine a o głupote. Ja mieszkam w tej okolicy i tam często pałetają się psy. Znajomi ktorzy tam biegają, zawsze maja ze soba gaz na psa. To nie pierwsze pogryzienie w Arturówku biegacza. pan nie biegał tam pierwszy raz. Winny ejst własiciel psów.
    • alpepe Re: Do miłośniczek psów 07.03.19, 08:45
      Mam jedną sukę, cavalierkę, gdyby biegała wolno, to jedynie, jaką szkodę mogłaby zrobić, to to, że ktoś by jej nie zauważył się o nią przewrócił. Nie znoszę głupich ludzi, którzy trzymają zwierzęta, jakiekolwiek, szkoda mi tych zwierząt.
    • muchy_w_nosie Re: Do miłośniczek psów 07.03.19, 10:03
      Oczywiście że sprawce (właściciela) można w ciągu chwili namierzyć.
      Na grupie fb danego regionu, osiedla,biegaczy wrzuca się informację + fotkę pogryzień dla uzmysłowienia jak to wygląda i prosi się o pomoc jak również przestrzega.
      U nas to działa rewelacyjnie, my psy lokalizujemy 5 miejscowaści dalej jak który nawieje. Ostatnio też było u nas pogryzienie i szybko psa znaleziono i właściciela.
    • bei Re: Do miłośniczek psów 07.03.19, 11:04
      Masakra☹️
      Moją kolezankę pogryzł pies, zaatakował gdy jechała po drodze publicznej rowerem. Noga, ręka, szyja, głowa- mnóstwo szwów. Minęło 8 lat, właściciele nie zapłacili przysądzonego odszkodowania, nie mają środków...i nie przeprosili, bo niby za co? Za blizny?, za strach, za ból, za utratę zdrowia, za traumę? Przecież to fanaberie kobiety. Psy od zawsze szcezkały, gryzły, biegały samopas. Ludzie korzystają z dobrodziejstw nauki, latają na Księżyc, ale z taką mentalnością nie radzą sobie.
    • hanusinamama Re: Do miłośniczek psów 07.03.19, 11:15
      Ale co to ma do miłośniczek psów? Sama psa nie mam ale do psów nic nie mam. Jak ktos jest głupi i puszcza psy wolno to takie efekty(te w dodatku to były psy na podwórku, mające mało interakcji z cżłowiekiem typu głaskanie, opieka). Czy teraz kazdy burek do uśpeinia bo jakaś kretynka swoich psów nie upilnowała?
    • boo-boo Re: Do miłośniczek psów 07.03.19, 14:11
      A co mają miłośniczki psów z ta sprawą wspólnego ?
      Jestem miłośniczką psów- i to dużych. Ale zdaję sobie sprawę z tego z czym posiadanie psa się wiąże i że nie każdy psy lubi. Moje psy nigdy żadnych problemów nie narobiły.
      I co mi teraz -miłośniczce psów -napiszesz.....
      Może skieruj ten watek do debilnych właścicieli psów.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka