paskap 13.07.19, 23:59 Witam, czy pomożecie? Potrzebuję długopis, najlepiej oryginalny z Wenecji lub po prostu z Włoch. Jak kupić przez neta? szukam i szukam i szukam i nic. A bardzo potrzebuje ktoś pomoże? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paskap Re: Długopis z Wenecji 14.07.19, 00:30 Taki zwykły, z logo Włoch italy lub Wenecji Odpowiedz Link Zgłoś
paskap Re: Długopis z Wenecji 14.07.19, 00:31 Jakie są na straganach z pamiątkami Odpowiedz Link Zgłoś
thaures Re: Długopis z Wenecji 14.07.19, 01:02 W Wenecji byłam tydzień temu i już nie będę, ale przez najbliższy tydzień jestem we Włoszech. Mogę Ci kupić taki dlugopis- jeżeli są, bo nigdy nie wpadły mi w oko. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: Długopis z Wenecji 14.07.19, 08:59 Zwykle są na straganach. Wiem, bo ja się w długopisy zaopatruję właśnie na wakacjach - przyjemnie mi się potem je używa. Wszędzie są w miejscowościach turystycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
paskap Re: Długopis z Wenecji 14.07.19, 11:24 A mogalbys mi wysłać? Przeleje ci pieniądze, nie są drogie pewno z 3 - 4 Euro. Daj znać na priv Odpowiedz Link Zgłoś
thaures Re: Długopis z Wenecji 15.07.19, 15:48 paskap napisała: > Wyślij jak możesz Jeżeli kupię taki długopis, to Ci wyślę, ale z Polski za tydzień. Dziś pada, ale jutro dam znać Odpowiedz Link Zgłoś
paskap Re: Długopis z Wenecji 15.07.19, 21:58 Byłoby naprawdę cudnie. Ktoś by się bardzo ucieszył, bo ja gapa jestem Odpowiedz Link Zgłoś
thaures Re: Długopis z Wenecji 17.07.19, 09:08 paskap napisała: > Byłoby naprawdę cudnie. Ktoś by się bardzo ucieszył, bo ja gapa jestem Wczoraj przeszłam po większości stoisk w moim miasteczku, w żadnym nie znalazłam długopisów. Przykro mi. Odpowiedz Link Zgłoś
paskap Re: Długopis z Wenecji 17.07.19, 10:37 Ojej, szkoda, ale dziękuję za chęci Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Długopis z Wenecji 14.07.19, 01:24 Włochy nie mają logo, tylko flagę narodową. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Długopis z Wenecji 14.07.19, 01:27 Nie wytrzymam. A po co ci on? Odpowiedz Link Zgłoś
przystanek_tramwajowy Re: Długopis z Wenecji 14.07.19, 11:32 Jak to po co? Walnęła na fejsie notkę albo powiedziała w robocie, że jedzie na wakacje do Włoch i ktoś poprosił ją o przywiezienie takiego długopisu. A ona siedzi na ekonomicznych kempingu nad Bałtykiem, to skąd ma wziąć ten długopis? Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Długopis z Wenecji 14.07.19, 12:17 przystanek_tramwajowy napisał: > Jak to po co? Walnęła na fejsie notkę albo powiedziała w robocie, że jedzie na > wakacje do Włoch i ktoś poprosił ją o przywiezienie takiego długopisu. A ona si > edzi na ekonomicznych kempingu nad Bałtykiem, to skąd ma wziąć ten długopis? 1000000 / 10 Odpowiedz Link Zgłoś
paskap Re: Długopis z Wenecji 14.07.19, 12:53 Nie chce mi się tego komentować, ale pudło! Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Długopis z Wenecji 15.07.19, 22:34 Ciebie nikt nie pyta po co latami szukasz najbrzydszych butów świata. Odpowiedz Link Zgłoś
zazou1980 Re: Długopis z Wenecji 14.07.19, 08:41 Sama zrob, wydrukuj z neta jakies ladne zdjecie i obelp, albo wez przezroczysty dlugopis i wloz zwinieta kartke do srodka, tam gdzie wklad. Ozdob we wloskim stylu. Powiesz, ze hand made za milion eurocentusow, a nie jakies chinskie badziewie Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Długopis z Wenecji 14.07.19, 11:29 Może kolekcjonuje? Mój syn zbiera pudełka zapałek. Odpowiedz Link Zgłoś
vitreous Re: Długopis z Wenecji 14.07.19, 11:36 Też jako dziecko, wczesna nastolatka zbierałam pudełka zapałek, miałam nawet takie od kilku mm do ok. 20cm. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Długopis z Wenecji 14.07.19, 18:13 On już ma pokaźną kolekcję. Są pudełka z NY i z Kenii, RPA i Kanady. Belgii, Francji, Włoch, Danii, Austrii, WB itd. Odpowiedz Link Zgłoś
stara-a-naiwna Re: Długopis z Wenecji 14.07.19, 11:40 byłam kilka razy w Wenecji nie wiem dlaczego najbardziej popularne są tam długopisy / ołówki z Pinokiem www.canstockphoto.pl/o%C5%82%C3%B3wek-pami%C4%85tka-3410946.html zawsze możesz przykleić mini gondolę do długopisu i udawać, ze oryginalnie kupiona (tylko nie wiem skąd taka mini gondolę wziąć) ps. kiedyś miałam długopis ze statkiem co pływał w środku (ale to byo na tle Budapesztu) Odpowiedz Link Zgłoś
beverlyja90210 Re: Długopis z Wenecji 14.07.19, 12:28 Potwierdzam tez mamy z Pionokiem zestaw ołówek plus długopis Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: Długopis z Wenecji 14.07.19, 15:21 Też mam z Pinokiem Ale akurat z Werony. Odpowiedz Link Zgłoś
puella_174 Re: Długopis z Wenecji 14.07.19, 15:06 Carlo Collodi, autor Pinokia, pochodzil z Florencji i olowki z Pinokiem to typowy gadżet z Florencji. W wenecji tez sa, ale to jak oscypek w Krakowie Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Długopis z Wenecji 15.07.19, 18:18 Z Wenecji to raczej jakiś szklany gadżet. Odpowiedz Link Zgłoś
stara-a-naiwna Re: Długopis z Wenecji 15.07.19, 20:43 ale ona chce długopis a nie szklany gadżet Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Długopis z Wenecji 16.07.19, 08:34 Kup szklany długopis. Też takie były. Poza tym, siary nie rób. Skocz do tej Wenecji na weekend i przywieź. Odpowiedz Link Zgłoś
paskap Re: Długopis z Wenecji 16.07.19, 19:26 Właśnie byłam dopiero co i nie będę jechać drugi raz Odpowiedz Link Zgłoś
ck2 Re: Długopis z Wenecji 14.07.19, 21:01 Już myślałam, że Adrian jest w Wenecji. Odpowiedz Link Zgłoś
paskap Re: Długopis z Wenecji 15.07.19, 08:39 Źle myślisz. Tyle odpowiedzi a jak mało na temat Odpowiedz Link Zgłoś
szafireczek Re: Długopis z Wenecji 15.07.19, 21:00 One raczej nie są tam zrobione. Najczęściej są chińskie. Poszukaj na Allegro tym chińskim. Czasem w sklepach z dewocjonaliami też bywają. Nie wiem, co to za potrzeba, jak naprawdę wyższego rzędu, to podpowiem że ambasada włoska w PL ma dział promocji i mają tam takich gadżetów całkiem sporo (konsulaty mają tez). Mają też, jako firmowe upominki, włoskie firmy w Pl, np. przedstawiciele Fiata, ekspresów do kawy itp. Odpowiedz Link Zgłoś
szafireczek Re: Długopis z Wenecji 15.07.19, 21:33 No właśnie, przecież nikt nie poskąpi jednego kupić też można kilka za grosze, czasem sprawa wymaga poświęcenia i cóż wyższe koszty to cena spełnienia Odpowiedz Link Zgłoś