Dodaj do ulubionych

Ciasto bez pieczenia, jakiś super przepis?

04.08.19, 15:01
W sensie pyszny a prosty smile.
No i nie wymagający miksera, bo mam tylko malakser.
Obserwuj wątek
    • mika_p Re: Ciasto bez pieczenia, jakiś super przepis? 04.08.19, 15:03
      Sernik na zimno.
      Serki homogenizowane + galaretka (+ owoce), na dno mogą być herbatniki, ale nie muszą.
      Serki z galaretką dobrze się miesza widelcem (mam mikser, ale widelec się szybciej przygotowuje do uzycia i myje)
    • mrs.solis Re: Ciasto bez pieczenia, jakiś super przepis? 04.08.19, 15:05
      Jak chce ciasto bez pieczenia to ide do cukierni 😀
      • lot_w_kosmos Re: Ciasto bez pieczenia, jakiś super przepis? 04.08.19, 15:11
        O! Mam tak samo wink
    • zabka141 Re: Ciasto bez pieczenia, jakiś super przepis? 04.08.19, 15:10
      To jest niesamowity przepis, ale nie wiem czy bez miksera fa rade:
      www.mojewypieki.com/przepis/sernik-tiramisu-na-zimno
    • tt-tka Re: Ciasto bez pieczenia, jakiś super przepis? 04.08.19, 15:20
      tak calkiem bez pieczenia to nie, ale prosciutki, bez miksera i malaksera, a zapiekania na kilka minut, moze byc ? smile

Gotujesz kasze manne na mleku na bardzo gesto (tak, zeby w ugotowanej lyzka stala), dosladzasz do smaku, okladasz owocami (najlepiej ciemne, wisnie, jagody), zalewasz slodka smietanka i zapiekasz. Tyle, zeby owoce puscily sok, czyli 5-8 minut. Gorowe.
      • tt-tka Re: Ciasto bez pieczenia, jakiś super przepis? 04.08.19, 15:23
        Drugi przepis, to wlasciwie takie oszukane ciasto - bierzesz wafle, te duze kwadratowe, calkiem suche i smarujesz, czym chcesz - nutella, masa krowkowa, twarozkiem waniliowym... kiedy zmiekna na tyle, ze daja sie zwijac, ukladasz owoce (moze byc banan, czastki brzoskwinii, czastki pomaranczy itp) i rolujesz. Wkladasz do lodowki, zeby znowu stwardnialo. Podajesz pokrojone w plasterki.
    • andaba Re: Ciasto bez pieczenia, jakiś super przepis? 04.08.19, 15:32
      Ptasie mleczko.
      Pischinger.
      Bajaderka (mniam, mniam, mniam).
      Budyniowiec na biszkoptach (biszkopty podłużne na blaszkę, a na boki pionowo, po pół, krem budyniowy, owoce, galaretka).
      Fedora.
      Chatka Puchatka.
      Puchatkowe co nieco - to przepis z książeczki, która mój syn wygrał na turnieju szachowym sto lat temu, , w skład tego wchodziło masło, cukier puder, odrobina wody i wiórki kokosowe, wbrew pozorom było bardzo dobre i bardzo proste, jakby komuś zależało, to poszukam tej książeczki smile

• rozalia_olaboga Re: Ciasto bez pieczenia, jakiś super przepis? 04.08.19, 16:21
        Ja poproszę przepis na Puchatkowe co nieco!
    • betty842 Re: Ciasto bez pieczenia, jakiś super przepis? 04.08.19, 23:05
      U nas hitem jest ciasto krówkowe ale niestety trzeba zrobić krem budyniowy i ubić śmietanę więc bez miksera się nie obejdzie...

• shmu Re: Ciasto bez pieczenia, jakiś super przepis? 04.08.19, 23:45
      Tarta Bounty z mojewypieki. Pyszna i w miare szybka (tylko potrzeba czasu na schlodzenie). Polecam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka