pani_tau 04.08.19, 15:01 W sensie pyszny a prosty . No i nie wymagający miksera, bo mam tylko malakser. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mika_p Re: Ciasto bez pieczenia, jakiś super przepis? 04.08.19, 15:03 Sernik na zimno. Serki homogenizowane + galaretka (+ owoce), na dno mogą być herbatniki, ale nie muszą. Serki z galaretką dobrze się miesza widelcem (mam mikser, ale widelec się szybciej przygotowuje do uzycia i myje) Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.solis Re: Ciasto bez pieczenia, jakiś super przepis? 04.08.19, 15:05 Jak chce ciasto bez pieczenia to ide do cukierni 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Ciasto bez pieczenia, jakiś super przepis? 04.08.19, 15:11 O! Mam tak samo Odpowiedz Link Zgłoś
zabka141 Re: Ciasto bez pieczenia, jakiś super przepis? 04.08.19, 15:10 To jest niesamowity przepis, ale nie wiem czy bez miksera fa rade: www.mojewypieki.com/przepis/sernik-tiramisu-na-zimno Odpowiedz Link Zgłoś
tt-tka Re: Ciasto bez pieczenia, jakiś super przepis? 04.08.19, 15:20 tak calkiem bez pieczenia to nie, ale prosciutki, bez miksera i malaksera, a zapiekania na kilka minut, moze byc ? Gotujesz kasze manne na mleku na bardzo gesto (tak, zeby w ugotowanej lyzka stala), dosladzasz do smaku, okladasz owocami (najlepiej ciemne, wisnie, jagody), zalewasz slodka smietanka i zapiekasz. Tyle, zeby owoce puscily sok, czyli 5-8 minut. Gorowe. Odpowiedz Link Zgłoś
tt-tka Re: Ciasto bez pieczenia, jakiś super przepis? 04.08.19, 15:23 Drugi przepis, to wlasciwie takie oszukane ciasto - bierzesz wafle, te duze kwadratowe, calkiem suche i smarujesz, czym chcesz - nutella, masa krowkowa, twarozkiem waniliowym... kiedy zmiekna na tyle, ze daja sie zwijac, ukladasz owoce (moze byc banan, czastki brzoskwinii, czastki pomaranczy itp) i rolujesz. Wkladasz do lodowki, zeby znowu stwardnialo. Podajesz pokrojone w plasterki. Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Ciasto bez pieczenia, jakiś super przepis? 04.08.19, 15:32 Ptasie mleczko. Pischinger. Bajaderka (mniam, mniam, mniam). Budyniowiec na biszkoptach (biszkopty podłużne na blaszkę, a na boki pionowo, po pół, krem budyniowy, owoce, galaretka). Fedora. Chatka Puchatka. Puchatkowe co nieco - to przepis z książeczki, która mój syn wygrał na turnieju szachowym sto lat temu, , w skład tego wchodziło masło, cukier puder, odrobina wody i wiórki kokosowe, wbrew pozorom było bardzo dobre i bardzo proste, jakby komuś zależało, to poszukam tej książeczki Odpowiedz Link Zgłoś
rozalia_olaboga Re: Ciasto bez pieczenia, jakiś super przepis? 04.08.19, 16:21 Ja poproszę przepis na Puchatkowe co nieco! Odpowiedz Link Zgłoś
betty842 Re: Ciasto bez pieczenia, jakiś super przepis? 04.08.19, 23:05 U nas hitem jest ciasto krówkowe ale niestety trzeba zrobić krem budyniowy i ubić śmietanę więc bez miksera się nie obejdzie... Odpowiedz Link Zgłoś
shmu Re: Ciasto bez pieczenia, jakiś super przepis? 04.08.19, 23:45 Tarta Bounty z mojewypieki. Pyszna i w miare szybka (tylko potrzeba czasu na schlodzenie). Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś