Dodaj do ulubionych

Menu na ognisko - oceńcie, poradźcie

24.08.19, 13:32
...bardzo proszę. Przyjmę wdzięcznie każdą poradę a krytykę przemyślę wink Dawno już nie organizowałam ogniska latem, jesienią łatwiej, bo nie jest tak gorąco - i kociołek można zrobić, i bigos. Będzie 20 osób, z czego połowa to weganie albo wegetarianie. Dla mięsożerców będzie oczywiście kiełbaska, boczek i karkówka do upieczenia na kiju, sałatka warstwowa z kurczakiem (lekka) i sałatka warstwowa z pieczonymi buraczkami. Dla roślinożerców twarde warzywa do upieczenia na kiju, dwie sałatki z "Veganbandy". Dla wszystkich Buddha Bowl - planuję z pięć talerzy, sałatka z pomidorami i mozzarellą, ogórki kiszone, ogórki małosolne, pieczarki, cukinia, łódeczki z bakłażana. Pieczywo do upieczenia na kiju, do tego robię masło czosnkowe, dla wegan smalczyk wegański, ze cztery dipy. Ziemniaki pieczone z masłem i koperkiem. Do picia napoje rozmaite, kupiłam też cztery takie beczki z kranikiem, pięciolitrowe, na wodę - będzie woda z miętą, cytryną, pomarańczą, grapefruitem - oczywiście osobno. Na deser kilka różnych ciast (z cukierni) , dla wegan robię (przepyszny, rzecz jasna) jagielnik i jeszcze coś tam wymyślę. A, jeszcze jabłka o pieczenia na ogniu, z wanilią i cynamonem. No i będą jakieś tam chipsy, paluszki, chipsy wegańskie itp. Nie robię nic na gorąco oprócz tego co z kija, ma być bardzo ciepło, więc sensu nie widzę. Myślałam o szaszłykach owocowych, ale bez sensu, śmierć mnie przy nich zastanie, za dużo roboty. Zaznaczam, że wszystko muszę przygotować sama. Jak oceniacie to menu? Za mało, za dużo, co byście wyrzuciły albo dodały? Dzięki za pomoc.
Obserwuj wątek

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka