Dodaj do ulubionych

Spodnie do biura

17.09.19, 18:42
Chodzicie w spodniach? Możecie coś polecić?
Obserwuj wątek
    • zazou1980 Re: Spodnie do biura 17.09.19, 18:49
      Chodze w jeansach)(niebieskich i czarnych), chinosach, spodniach w kant, w sumie we wszystkichcjakie mam w szafie oprocz dresow i getrow...
    • anika772 Re: Spodnie do biura 17.09.19, 18:50
      Nie do biura, ale do pracy, oczywiście. Nie mam dress code, zatem mogę chodzić w dżinsach, woskowanych rurkach, chinosach, cygaretkach, joggersach oraz na kancik.
      • kura17 Re: Spodnie do biura 17.09.19, 18:57
        > Nie do biura, ale do pracy, oczywiście. Nie mam dress code, zatem mogę chodzić
        > w dżinsach, woskowanych rurkach, chinosach, cygaretkach, joggersach oraz na kancik.

pokaz "woskowane rurski" big_grin
        • anika772 Re: Spodnie do biura 17.09.19, 19:08
          Te oto:
          www.massimodutti.com/pl/kobieta/kolekcja/spodnie/zobacz-wszystko/woskowane-spodnie-skinny-ze-%C5%9Brednim-stanem-c911198p8640206.html?colorId=717&categoryId=911198
          • pani-nick Re: Spodnie do biura 17.09.19, 19:10
            O to te Twoje takie bardziej matowe. W sumie te co wkleiłam za świecące... lubię takie pomiędzy matem, a błyskiem. Taki wosk.
            • pani-nick Re: Spodnie do biura 17.09.19, 19:11
              O! W czarnej wersji są super!
              • kura17 Re: Spodnie do biura 17.09.19, 19:34
                > O! W czarnej wersji są super!

to samo chcialam napisac!!!
                100/100 big_grin
              • black.emma Re: Spodnie do biura 18.09.19, 09:36
                Też uwielbiam! Mogłabym ich nie zdejmować z tyłka.
            • anika772 Re: Spodnie do biura 17.09.19, 19:13
              Na żywo minimalnie bardziej świecące, z tym, że się "spierają" i robią coraz bardziej matowe.
          • 1matka-polka Re: Spodnie do biura 17.09.19, 19:45
            O rany, to moze ja nie napisze, z kim mi sie kojarza te woskowane rurki.
            • anika772 Re: Spodnie do biura 17.09.19, 19:47
              Nie wiem jak pani_nick i kura, ale ja zupełnie nie jestem zainteresowana twoimi skojarzeniamismile
              • kura17 Re: Spodnie do biura 17.09.19, 20:07
                > Nie wiem jak pani_nick i kura, ale ja zupełnie nie jestem zainteresowana twoimi
                > skojarzeniamismile

mysle, ze w tym temacie, jak trojca swieta, jestesmy jedlnomyslne smile
              • 1matka-polka Re: Spodnie do biura 17.09.19, 20:54
                Dlatego wlasnie nie napisalam, zeby wam nie obrzydzac🙄
                • pani-nick Re: Spodnie do biura 18.09.19, 07:09
                  No nie każdy może je nosić, nie każdy umie, tak zeby Ci się nie kojarzyło. Na przykład modelka Massimo nie kojarzy mi się wogole, ale rozumiem, ze Tobie tak?
                  • 21mada Re: Spodnie do biura 18.09.19, 07:57
                    Co to znaczy ze nie każdy umie? To spodnie trzeba jakoś umieć nosić?
                    • daniela34 Re: Spodnie do biura 18.09.19, 11:25
                      21mada napisała:

> To spodnie trzeba jakoś umieć nosić?

Oczywiście. Jak każdy inny element garderoby z ołówkową spódnicą włącznie.
          • kura17 Re: Spodnie do biura 17.09.19, 20:08
            na marginesie - te same spodnie w niemieckim sklepie massimo dutti kosztuja 50 euro, czyli ponad 200 zl!
            • anika772 Re: Spodnie do biura 17.09.19, 20:17
              ... a na wyprzedaży 79 plnwink
              • kura17 Re: Spodnie do biura 17.09.19, 20:21
                > ... a na wyprzedaży 79 plnwink

gdzie ta wyprzedaz?? teraz??
                • anika772 Re: Spodnie do biura 17.09.19, 20:23
                  Teraz nie, trzeba polować. W stacjonarnych i on- line.
        • pani-nick Re: Spodnie do biura 17.09.19, 19:09
          www.aboutyou.pl/p/vila/jeansy-vicommit-3444765
          Tez takie nosze i lubię. W sumie wole od dżinsowych.
          • 21mada Re: Spodnie do biura 17.09.19, 19:31
            Serio w takich spodniach chodzicie do pracy w biurze? Ja mam tyłek jak Jeniffer Lopez i wyglądałabym ekhm niestosownie...
            • anika772 Re: Spodnie do biura 17.09.19, 19:36
              Nie wiem jak pani_nick, ale ja wyglądam stosowniesmile
              Zawsze możesz nosić kilt.
              • pani-nick Re: Spodnie do biura 17.09.19, 19:41
                big_grin żółwik
            • lot_w_kosmos Re: Spodnie do biura 17.09.19, 20:55
              Ja na ten przykład mam tyłek jak Kylie Jenner, zatem takie spodnie mi nie szkodzą.
              Tobie mada na tyłson wielkości fotela, zrozumiałe że szkodzić mogą.
              • 21mada Re: Spodnie do biura 17.09.19, 21:25
                No wlasnie sobie wyobrazilam miny wspolpracownikow gdybym pojawila sie w takich spodniach:

https://ae01.alicdn.com/kf/HLB1Ioeba.rrK1RkSne1q6ArVVXah/Ladies-Shiny-Leggings-PU-Leather-High-Waisted-Stretch-Wet-Look-Long-Slim-Pants-Ladies-Hot-Skinny.jpg_960x960.jpg
                • pani-nick Re: Spodnie do biura 18.09.19, 07:13
                  Przecież tu masz lateks, a nie woskowana tkaninę 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
                  • 21mada Re: Spodnie do biura 18.09.19, 07:59
                    Co za różnica? W każdych opiętych spodniach tak wyglądam. Praca w biurze to nie miejsce na opięte spodnie. Liczyłam na jakieś inspiracje spodni do biura, jak w tytule.
                    • 1matka-polka Re: Spodnie do biura 18.09.19, 08:22
                      Zalozysz tunike, to ci duda nie bedzie wystawac.
                      • 21mada Re: Spodnie do biura 18.09.19, 08:24
                        Spodnie i tunika to nie jest dobre połączenie. Równie dobrze mogłabym założyć spodnie i sukienkę naraz.
                        • 1matka-polka Re: Spodnie do biura 18.09.19, 08:27
                          To jest bardzo dobre polaczenie, ja sie czesto tak ubieram.
                        • 1matka-polka Re: Spodnie do biura 18.09.19, 08:28
                          A w takim razie, z czym nosisz tuniki?
                          • kura17 Re: Spodnie do biura 18.09.19, 09:02
                            > A w takim razie, z czym nosisz tuniki?

odpowiem szokujaco (byc moze) - moze nie nosi wcale?
                            ja nie nosze tunik, bo mi wyjatkowo niedobrze w takim zestawie - fajnie wygladam w bluzkach do okolicy bioder, albo w dluzszych, ale delikatnie wlozonych "za pasek spodni" z przodu. wiele osob bardzo zgrabnie wyglada w tunikach, ja wrecz przeciwnie - zapewne kwestia figury.
                            • 1matka-polka Re: Spodnie do biura 18.09.19, 09:14
                              Ona napisala, ze [ogolnie] spodnie i tunika to nie jest dobre polaczenie, a nie ze nie nosi, wiec sie pytam z czym łączyc, zeby bylo dobre.
                              • kura17 Re: Spodnie do biura 18.09.19, 09:34
                                zapytalas "z czym nosiSZ tuniki" wink

waskie spodnie i tuniki to, wedlug mnie, fajne polaczenie, jesli ktos dobrze wyglada, tez bym tak nosila ...
                                z legginsami tez chyba fajnie - ale legginsow tez nie nosze (bo nigdy nie trafilam na takie, co fajnie leza na mnie - ale tez nie szukam za bardzo, mam "tysiace" innych spodni)
                                • 1matka-polka Re: Spodnie do biura 18.09.19, 09:49
                                  "zapytalas "z czym nosiSZ tuniki" 
                                  Zapytalam tak, gdyz wiem mniej wiecej z czym mozna nosic spodnie.
                                • 1matka-polka Re: Spodnie do biura 18.09.19, 10:37
                                  "nosiSZ "
                                  To licencja poetica.
                              • 21mada Re: Spodnie do biura 18.09.19, 09:38
                                Ja nie noszę tunik bo nie lubię workowatych ubrań. Gdybym nosiła to na gołe nogi po prostu. W tunikach lub bluzkach do bioder chodzą przeważnie panie z nadwaga żeby ukryć brzuch. Noszą je do legginsów. Ja siebie w takim czymś nie widzę, zwłaszcza w pracy, a ze spodniami to już w ogóle przedziwny zestaw - jak sukienka na spodnie.
                                • 1matka-polka Re: Spodnie do biura 18.09.19, 09:45
                                  Tunika jest po pierwsze za krotka na gole nogi, po drugie w zimie tez z golymi popylasz?
                                • tt-tka Re: Spodnie do biura 18.09.19, 11:06
                                  21mada napisała:

> Ja nie noszę tunik bo nie lubię workowatych ubrań. Gdybym nosiła to na gołe nog
                                  > i po prostu.

Ty, daj foto tych tunik noszonych na nogi !
                          • black.emma Re: Spodnie do biura 18.09.19, 09:41
                            Co za różnica z czym? Tunika zawsze wygląda wstrętnie.
                            A takie woskowane dżinsy dobrane rozmiarem wcale nie sa az tak obcisłe jak ten lateks i świetnie wyglądają do marynarek i dłuższych kardiganów.
                            • 1matka-polka Re: Spodnie do biura 18.09.19, 09:47
                              "Tunika zawsze wygląda wstrętnie."
                              😂 do czego by to porownac...takie mocne slowa wobec nic nieznaczacego kawalka szmaty, hmmm
                            • 1matka-polka Re: Spodnie do biura 18.09.19, 09:51
                              A woskowane spodnie wygladaja, jak noszone przez zula, wielokrotnie obesrane i wyslizgane, co ty na to?
                              • black.emma Re: Spodnie do biura 18.09.19, 12:09
                                Nic. Twoje porównania świadczą o tobie. Nic mi do tego.
                    • pani-nick Re: Spodnie do biura 18.09.19, 08:43
                      To może masz zbyt opięte? Tak ja ta w lateksie? A nie po prostu dopasowane? Sprobuj przymierzyc rozmiar większe.
                    • zasiedziala Re: Spodnie do biura 18.09.19, 11:25
                      Ja noszę w tym stylu, opięte nie są:
                      www.amazon.com/Small-shop-Loose-Jeans-Womens-Female/dp/B07D3RCH9W
              • lot_w_kosmos Re: Spodnie do biura 18.09.19, 08:26
                Tfu!
                Mam jak Kendal, ta najchudsza!
                Kylie to ma duuudę jak stodoła.
    • jezdem-mondry Re: Spodnie do biura 17.09.19, 18:53
      Jesusiemaryjo zaraz tu przyleci ultimate straszyć kodeksem karnym!
      • mika_p Re: Spodnie do biura 17.09.19, 19:02
        Ematka nie odczuwa lęku przed facetem bez spodni
    • ultimate.strike Re: Spodnie do biura 17.09.19, 19:11
      Nie, aż taki głupi ne jestem. Polecam kilt, spódnicę, zdrowa, wygodna, lepsza pod każdym względem. Ten temat napisałaś specjalnie dla mnie? tongue_out
      • 21mada Re: Spodnie do biura 17.09.19, 19:32
        Tak. 😊 Chodzę wyłącznie w spódnicach a teraz pragnę odmiany.
        • ultimate.strike Re: Spodnie do biura 17.09.19, 20:07
          Zmień krój, długość, kolorystykę, będzie odmiana. smile
      • summerland Re: Spodnie do biura 17.09.19, 20:25
        Ale to chyba w Szkocji sie nosi, nie w Polsce. Czy ty sprzedajesz te kilty, ze tak namawiasz do ich kupna?
        • ultimate.strike Re: Spodnie do biura 17.09.19, 21:50
          Teraz to się głównie ze Szkocja kojarzy, aczkolwiek kilt do Szkocji dotarł z Francji w XVIIw. W pd francji też jest jeszcze trochę znany jako Spódnica Galijska, męska oczywiście. Nazwa pochodzi ze Staroskandynawskiego (Wikingowie ją nadali), są spekulacje, że wymyślili go starożytni Macedończycy. Kilt to strój ogólnoeuropejski, jedna z naszych tradycji. Warta odnowienia gdyż wiadomo już, że spodnie noszone przez mężczyzn powodują poważne konsekwencje tak dla noszących je mężczyzn, jak i ich dzieci, przyszłych pokoleń, stanowią więc zagrożenie dla zdrowia publicznego, przyczynę chorob tzw. cywilizacyjnych. Nie sprzedaję kiltów, dawno temu nawet myślałem żeby taki biznes otworzyć ale stwierdziłem, ze to nie ma sensu, z wiekszymi od siębie nie ma co konkurować. Dziwne? Nie, najpierw rynek, jeszcze niszowy zarzucili Pakistańczycy z kiltami po 30 Funtów, teraz weszła kiltopodobna chińska masówka po 9 Dolarów, nie jest to już rynek niszowy. Nawet sieciówka, Zara weszła do gry i ma spódnice podobne do kiltów na dziale męskim. Ponad 10 lat noszę kilt w Polsce, mam naśladowców, znajomych i nieznajomych. W polsce się też kilty nosi, oraz ostatnio też w Rosji, Brazylii, Meksyku, o krajach starej UE nie wspominając (w każdym większym mieście w Niemczech, Francji, Holandii jest sklep sprzedający kilty). Pobudka, jesteś świadkiem rewolucji. smile
    • zasiedziala Re: Spodnie do biura 17.09.19, 19:45
      Polecam na gumce, żeby nie cisnęły po obiedzie smile A tak serio, to jeśli nie ma dress code, to nie ma sensu kupować specjalnych spodni do pracy, a jeśli jest, to trzeba popatrzeć w czym chodzą współpracownicy.
    • daniela34 Re: Spodnie do biura 17.09.19, 20:08
      Chodzę czasem (w sukienkach i spódnicach jednak częściej)- w różnych. Jeśli mam "dzien wewnętrzny," (Nie mam spotkań, nie mam rozpraw)-w dżinsach albo w spodniach ze skóry ekologicznej Zary. Jeśli muszę zachowywać dress code- mam spodnie garniturowe w kancik. Kupuję w różnych miejscach, kilka par na pewno mam z Zary.
    • eat.clitoristwood Dla chłopa bojówki, 17.09.19, 20:19
      żeby kieszenie na kałamarze były.
      • ultimate.strike Re: Dla chłopa bojówki, 18.09.19, 00:41
        Utility kilt ma sporo kieszeni. Wejdzie kilka magazynków z kałamarzami.
    • gosia_t Re: Spodnie do biura 18.09.19, 08:57
      www.floyd.no/klaer/bukser/floyd-bukse-anita-2863b-rust
      www.kappahl.com/nn-NO/dame/bukser/vida-byxor/culottebukse/697383
      www.kappahl.com/nn-NO/dame/bukser/culottebyxor/culottebukse/689216
      www.kappahl.com/nn-NO/dame/bukser/kostymbyxor/stripete-paper-bag-bukse/581629
      Noe mamy dress codu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka