karme-lowa 14.01.20, 19:53 Albo wlewki z witaminy C? Znacie kogoś kto wyleczył raka tymi metodami? Ja w to niewierzę. Ale może się mylę. Macie jakieś doświadczenia w tym temacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rb_111222333 Re: Czy wierzycie w bioenergoterapeutów? 14.01.20, 20:05 Pamiętam seanse Kaszpirowskiego i jego adin, dwa, tri... w telewizji Wydaje mi się, że moi rodzice zawieźli brata do niego na prywatne "spotkania" Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: Czy wierzycie w bioenergoterapeutów? 14.01.20, 20:06 Nie wierzę, nie znam nikogo kto się tak wyleczył choćby z kataru i na szczęście niewielu, którzy wpadliby na pomysł, żeby próbować. Znam z opowiadań przypadek pani, która naturalnymi metodami chciała leczyć raka piersi, z łatwym do przewidzenia finałem sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Czy wierzycie w bioenergoterapeutów? 14.01.20, 20:10 mia_mia napisał(a): > Nie wierzę, nie znam nikogo kto się tak wyleczył choćby z kataru i na szczęście > niewielu, którzy wpadliby na pomysł, żeby próbować. > Znam z opowiadań przypadek pani, która naturalnymi metodami chciała leczyć raka > piersi, z łatwym do przewidzenia finałem sprawy. Moja znajoma diagnozuje kota biorezonansem i leczy zgodnie z zaleceniami obsługującej biorezonans oszustwo. Biedny zwierzak. Podobno zaczęły się kłopoty z nerkami. S. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Czy wierzycie w bioenergoterapeutów? 21.01.21, 22:21 O matko, biedny kot. Oszukanej kobieciny też mi szkoda. A oszustów bym publicznie prała na rynku w mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Czy wierzycie w bioenergoterapeutów? 14.01.20, 20:06 karme-lowa napisała: > Albo wlewki z witaminy C? Znacie kogoś kto wyleczył raka tymi metodami? > Ja w to niewierzę. Ale może się mylę. > Macie jakieś doświadczenia w tym temacie? Wylewki to tylko z kawy. Tylko żadna rozpuszczalna! Potem można wdrożyć z fusów. S. Odpowiedz Link Zgłoś
aniani7 Re: Czy wierzycie w bioenergoterapeutów? 14.01.20, 20:08 I jeszcze to wkladanie grochu w rane fuuuuuuj Odpowiedz Link Zgłoś
jak_matrioszka Re: Czy wierzycie w bioenergoterapeutów? 14.01.20, 21:29 Jesteś pewna, że grochu, a nie cieciorki? Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: Czy wierzycie w bioenergoterapeutów? 14.01.20, 20:13 to lepsze i przynajmniej nie szkodzą www.kacdoktor.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.solis Re: Czy wierzycie w bioenergoterapeutów? 14.01.20, 20:10 Nie wierze w te gusla. Pamietam jak siedzialam przed tv i ogladalam Kaszpirowskiego, tylko nie pamietam co sie niby mialo dziac 😂. Odpowiedz Link Zgłoś
aniani7 Re: Czy wierzycie w bioenergoterapeutów? 14.01.20, 20:31 U mnie tylko znużenie. Odpowiedz Link Zgłoś
aguha Re: Czy wierzycie w bioenergoterapeutów? 14.01.20, 20:27 Pewnie, że wierzę... tak samo jak wierzę, że UFO porywa ludzi, ziemia jest płaska, itd. 😂 Nie mam doświadczenia w tym temacie, bo w bzdury nie wierzę. Odpowiedz Link Zgłoś
bistian Re: Czy wierzycie w bioenergoterapeutów? 14.01.20, 20:43 aguha napisała: > Pewnie, że wierzę... tak samo jak wierzę, że UFO porywa ludzi, ziemia jest płas > ka, itd. 😂 Śmiej się, śmiej,... aż Cię złapią i wszczepią czipa! Odpowiedz Link Zgłoś
joanna05 Re: Czy wierzycie w bioenergoterapeutów? 14.01.20, 22:25 bistian napisał: > aguha napisała: > > > Pewnie, że wierzę... tak samo jak wierzę, że UFO porywa ludzi, ziemia jes > t płas > > ka, itd. 😂 > > Śmiej się, śmiej,... aż Cię złapią i wszczepią czipa! ale że jak? Nie porywa? I want to believe, ktoś jeszcze pamięta X-Files? Pewno, że porywaja! Odpowiedz Link Zgłoś
milupaa Re: Czy wierzycie w bioenergoterapeutów? 21.01.21, 14:13 Mój ulubiony serial 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Czy wierzycie w bioenergoterapeutów? 14.01.20, 20:28 Ostatnio wzięło nas na radosne wspominki z chłopem i oboje pamiętaliśmy, że się na telewizorze stawiało z jakiegoś powodu flaszkę z wodą. Na co młody skwitował: "jest to jakaś forma cudu-postawić flaszkę na LCD" 😜 Odpowiedz Link Zgłoś
aniani7 Re: Czy wierzycie w bioenergoterapeutów? 14.01.20, 20:32 Hahahahahahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Czy wierzycie w bioenergoterapeutów? 14.01.20, 21:06 😂 Też pamiętam, ze trzeba było postawić butelkę z wodą, ale już nie mam pojęcia, po co. Na obecnych tv nie da się już nic postawić. Może dlatego Kaszpirowski przestał być popularny 😄 Odpowiedz Link Zgłoś
bistian Re: Czy wierzycie w bioenergoterapeutów? 14.01.20, 21:21 eliszka25 napisała: > 😂 > > Też pamiętam, ze trzeba było postawić butelkę z wodą, ale już nie mam pojęcia, > po co. Jak to, nie wiesz? Porządkują się atomy wody! Kiedyś ktoś mnie namawiał na sprzedaż różnych specyfików, oczywiście, niedostępnych w normalnych sklepach. Był między nimi miód, również z "poukładanymi strukturami", czy jakoś tak. Ja na to, że spoko, mogę sprzedawać miód, bo lubię i będę sprzedawał za cenę złota, czemu nie? Obrazili się na mnie, za mało wiary było we mnie Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Czy wierzycie w bioenergoterapeutów? 14.01.20, 21:34 A faktycznie, coś było z atomami 🤣 Nie mogliśmy sobie tego przypomnieć. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Czy wierzycie w bioenergoterapeutów? 14.01.20, 21:40 A widzisz kompletnie zapomniałam, o co z tą wodą chodziło. 😄 A taką z uporządkowanymi atomami, to się piło czy trzeba się było nacierać np. w bolących miejscach? 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Czy wierzycie w bioenergoterapeutów? 14.01.20, 22:37 wode trzeba mrozic, zeby byly te poukladane struktury i pic rozmrozona. Niby jak od tv mialoby sie to stac?! Odpowiedz Link Zgłoś
fragile_f Re: Czy wierzycie w bioenergoterapeutów? 14.01.20, 20:38 Nie, ale znam kilka osób, które wierzą (bioenergoterapia) i płacą za te gusła jakieś chore pieniądze... ręce mi opadły, jak koleżanka opowiadała, że "ale on nie chciał żadnych pieniędzy!" a za drzwiami czekała jego asystentka, która informowała że "co łaska, ale wszyscy dają minimum 500 pln" Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Czy wierzycie w bioenergoterapeutów? 14.01.20, 20:45 Wierzę, ale tylko w tych, którzy nic za to nie biorą. Jak mówię nic to znaczy nic. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Czy wierzycie w bioenergoterapeutów? 21.01.21, 17:58 Ale skad to przekonanie, ze jak cos jest za darmo, to jest dobre? Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Czy wierzycie w bioenergoterapeutów? 21.01.21, 18:35 nie coś, tylko konkretnie dar uzdrawiania i piszę że wierzę bo nie spotkałam się nigdy z kimś kto by rzeczywiście uzdrawiał swoją bioenergią, ale ponoć istnieją więc pozostaje wiara. Wieść niesie że prawdziwi uzdrawiacze nie biorą za to kasy, zas ci którzy biorą to zwykli oszuści na dzień dzisiejszy wychodzę z założenia że wszyscy "uzdrawiacze" to oszuści, dopóki nie spotkam kogoś kto sprawi że zmienię zdanie Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Czy wierzycie w bioenergoterapeutów? 14.01.20, 20:52 NIe wierzyłam nigdy i chyba nie wierzę dalej, chociaż. 1. Byłam na wczasach, jeszcze za komuny, w jednym pokoju z koleżanką i zupełnie obcą osobą, straszną babą. Miała obsesję na punkcie ludzi z Kielc i kieleckiego, jakiś taki antykielczanizm , to było bardzo śmieszne i straszne jednocześnie, nie znosiłam jej. Któregoś dnia bardzo bolał mnie brzuch, powiedziała, żebym podeszła, to mi przyłoży ręce, zgodziłam się z wahaniem, byłam pewna, że nic z tego nie będzie. Położyła mi jedną dłoń na krzyżu, drugą na brzuchu, minęla chwila, ból minął jak ręką odjął - dosłownie. To było dziwaczne i niepokojące, tym bardziej że dotyczyło osoby tak prymitywnej i głupiej, ale co tu gadać - miała dar. Myślę sobie, że wiele spraw jest jeszcze niezbadanych, upuszczanie krwi się nie sprawdziło (a przy gwałtownym skoku ciśnienia?), obkładanie chlebem ugniecionym z pajęczyną - owszem. Joga, taichi, qigung na pewno mają wpływ na zdrowie i na pewno leczą niektóre schorzenia - to jest badane i i sprawdzone. Ale trzeba zachować ostrożność i dystans, to na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Czy wierzycie w bioenergoterapeutów? 14.01.20, 20:58 A w moc Zięby? Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Czy wierzycie w bioenergoterapeutów? 14.01.20, 21:32 moc Zięby to ma Rydzyk i spółka, fenomenalna to moc ale trzema nie mieć żadnych skrupułów i zero etyki Odpowiedz Link Zgłoś
aguha Re: Czy wierzycie w bioenergoterapeutów? 14.01.20, 21:48 Zięba ma moc ... czyszczenia portfeli z gotówki zdesperowanych chorych. Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Czy wierzycie w bioenergoterapeutów? 14.01.20, 21:36 "Joga, taichi, qigung na pewno mają wpływ na zdrowie i na pewno leczą niektóre schorzenia - to jest badane i i sprawdzone." Dlaczego miałyby nie mieć, przecież to nic nadprzyrodzonego tylko gimnastyka, rozluźnianie mięśni, rozciąganie, regulacja oddechu itd. Zestawianie tego z bioenergoterapią jest absurdem. Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaad Re: Czy wierzycie w bioenergoterapeutów? 14.01.20, 21:37 Jam też niewierząca, ale miałam podobne zdarzenie, które moją niewiarę naruszyło Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Czy wierzycie w bioenergoterapeutów? 14.01.20, 21:47 W pajęczynie są antybiotyki, cała tajemnica. A ja, odkąd poznałam jednego kielczanina, cóż, zaczynam rozumieć, że tam mieszkają specyficzni, jak dla mnie, ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.amy.farrah.fowler Re: Czy wierzycie w bioenergoterapeutów? 21.01.21, 11:30 >Joga, taichi, qigung na pewno mają wpływ na zdrowie i na pewno leczą niektóre schorzenia - to jest badane i i sprawdzone. Mają wpływ pozytywny jak każdy ruch. Z leczeniem czegokolwiek bym nie przesadzała. Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Czy wierzycie w bioenergoterapeutów? 21.01.21, 18:37 jej obsesja na punkcie tamtejszej ludności mogła mieć jak najbardziej racjonalne podstawy Kielce się niestety źle wsławiły Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Czy wierzycie w bioenergoterapeutów? 14.01.20, 21:07 Nie znam nikogo i absolutnie nie wierzę w te cuda... Odpowiedz Link Zgłoś
vinca Re: Czy wierzycie w bioenergoterapeutów? 14.01.20, 21:28 2 razy w życiu w akcie desperacji udałam się do bioeneergoterapeuty. Żaden mi nie pomógł. Rozumiem jednak czemu ludzie do nich trafiają - kiedy lekarze nie potrafią pomóc człowiek chwyta się każdej deski ratunku, nawet tak bezsensownej. Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Czy wierzycie w bioenergoterapeutów? 14.01.20, 21:49 Jeż byłam u jednego. 5 min i 100zł w kieszeni. Cuda to oni potrafią zdziałac ale w portfelu. Odpowiedz Link Zgłoś
ajr27 Re: Czy wierzycie w bioenergoterapeutów? 14.01.20, 21:37 W uzdrawianie nie wierzę, ale wierzę we wróżby, choć sama się z siebie śmieję. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Czy wierzycie w bioenergoterapeutów? 14.01.20, 21:42 Tak mi się przypomniało 😄m.youtube.com/watch?v=UEGvQOBR97I;;UEGvQOBR97I;;https://i.ytimg.com/vi/UEGvQOBR97I/default.jpg;;Chłopaki nie płaczą - Harry z Tybetu Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Czy wierzycie w bioenergoterapeutów? 14.01.20, 21:44 Nie wierzę, ale wierzę, ze gdy ktoś wierzy, to może lepiej się poczuć i myśleć, ze to działa. Odpowiedz Link Zgłoś
takamania Re: Czy wierzycie w bioenergoterapeutów? 14.01.20, 22:26 bei napisała: > Nie wierzę, ale wierzę, ze gdy ktoś wierzy, to może lepiej się poczuć i myśleć, > ze to działa. Rany Anajal ( nie wiem czy dobrze napisałam) pamiętasz? Jedna z gorszych decyzji w moim życiu . Ale pretensji nie mam.... Odpowiedz Link Zgłoś
joanna05 Re: Czy wierzycie w bioenergoterapeutów? 14.01.20, 22:20 ha ha Jaaaaasne Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Czy wierzycie w bioenergoterapeutów? 14.01.20, 22:39 kaszpirowskiego to kazdy ogladal! Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Czy wierzycie w bioenergoterapeutów? 21.01.21, 10:53 Nie! Nie! Nie! Nie! Mam, niestety. Tonący brzytwy się chwyta i na tym zarabiają te świnie. Odpowiedz Link Zgłoś
bib24 Re: Czy wierzycie w bioenergoterapeutów? 21.01.21, 11:03 poczytaj sobie o placebo. bo niby wiadomo, że placebo istnieje, ale jaką ma siłę to szok. nie pamiętam już dokladnie (jakiś czas temu czytałam całą książkę na ten temat), ale - placebo jest równie skuteczne co antydepresanty - placebo lepiej pomaga na ból kolana niź artroskopia - placebo potrafi wyłączyć ból, i to nie w całym ciele ale w konkretnym miejscu (jeżeli w ramach eksperymentu kogoś bolała lewa ręka i prawa ręka a placebo szło tylko na lewą rękę to przestawała boleć tylko lewa ręka). ba, od przedawkowania placebo można umrzec, jak ktoś się odpowiednio mocno wystraszy mogę pomieszać, ale historia byla taka: wpada facet do szpitala i mówi, że umiera, bo przedawkował leki. opakowanie trzyma w ręku. zaczyna umierać (serce mu staje itp). okazuje się, że brał udział w eksperymencie medycznym i przedawkował eksperymentalny lek. tylko, że on był w grupie placebo. o mało nie umarł od całej garści pustych tabletek. Odpowiedz Link Zgłoś
milupaa Re: Czy wierzycie w bioenergoterapeutów? 21.01.21, 14:17 Bo to jest ogromna moc ludzkiego organizmu, i ja w to wierzę akurat. Zapewne z wielu chorób potrafili byśmy wyleczyć się sami, gdybyśmy wiedzieli jak. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Czy wierzycie w bioenergoterapeutów? 21.01.21, 17:58 bib24 napisała: > poczytaj sobie o placebo. bo niby wiadomo, że placebo istnieje, Nie, placebo nie istnieje i nie ma żadnej mocy. Updatuj się, bib24. Odpowiedz Link Zgłoś
bib24 Re: Czy wierzycie w bioenergoterapeutów? 21.01.21, 18:14 a to ciekawostka, a jakiś dowód można prosić? Odpowiedz Link Zgłoś
milupaa Re: Czy wierzycie w bioenergoterapeutów? 21.01.21, 18:19 Przecież w badaniach się wykorzystuje grupę kontrolna z placebo, jakieś bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
bib24 Re: Czy wierzycie w bioenergoterapeutów? 21.01.21, 19:12 nie wiem czy to do mnie. w przypadku np ssri, jeżeli placebo było tak skonstruowane, że mialo skutki uboczne i nie dało się przez brak ich odróżnić od leku okazywało się często, że placebo ma taką samą skuteczność jak ssri. jeżeli pacjent mógł się domyśleć, że bierze placebo (chociażby nie ma żadnych skutków ubocznych) siła placebo malała. bardzo dużo zależy od konstrukcji badań. niemniej jednak w bardzo wielu chorobach placebo działa u wielu procent ludzi. mnie najbardziej rozbawił opis operacji kolana. przychodzili ludzie z bolącą nogą i kerowano ich na bodajże artroskopię albo udawaną operacją (samo cięcie i szwy). i udawana operacja działała lepiej niż prawdziwa. może dlatego, że prawdziwa przy okazji uszkadzała ekstra kolano a udawana nie. ludzie po udawanej latami świetnie się czuli i ich to kolano więcej nie bolało. oczywiście cały czas mówimy o procentach a nie wszystkich chorych. ale i tak bardzo ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna_a Re: Czy wierzycie w bioenergoterapeutów? 21.01.21, 18:58 Placebo dziala - mnie łeb tak bolal ostatnio ze myslalam ze umre, a mnie jak chwyci to trzyma dobre dwie doby. doczolgalam sie po najsilniejsze co mialam do szafki, bo wiedzialam ze bedzie dramat. Za pol h bylo super, po 40 min rewelacja. Po godzinie jak ogarnialam dom moją tabletke ktora mi tak pomogła znalazlam leżącą pod stolikiem 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Czy wierzycie w bioenergoterapeutów? 21.01.21, 22:27 mogłas pisać mi 4 mce temu...a ja głupia wydałam fortune na artroskopie kolana i drugą fortune na rehabilitacje... Odpowiedz Link Zgłoś
trampki-w-kwiatki Re: Czy wierzycie w bioenergoterapeutów? 21.01.21, 11:38 Równie mocno co w horoskopy, przeznaczenie oraz modlitwy. Odpowiedz Link Zgłoś
tt-tka Re: Czy wierzycie w bioenergoterapeutów? 21.01.21, 11:46 Zdarzylo mi sie kiedys porozmawiac z pewnym uznanym bioenergoterapeuta, przy litrze, wiec zakladam, ze mowil szczerze. Oto co powiedzial - zyjesz jeszcze troche ? skoro zyjesz, to masz wlasna bioenergie. To do niej sie podlacz, glupia, a nie do Kaszpirowskiego. Sami sie onanizujecie, sami sie bioenergetyzujcie ! I otwarcie mowiac - przekonal mnie Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Czy wierzycie w bioenergoterapeutów? 21.01.21, 17:50 Wierzę, że istnieją. Raz czy drugi ktoś mi mówi, że widział takiego bioenergoterapeutę na własne oczy, był u niego, podłączali mu biorezonanse albo stopy kazali w soli moczyć. Więc wierzę, że istnieją. Ale na żywo jeszcze żadnego nie spotkałam, więc mogę się mylic - w końcu bazuję wyłącznie na świadectwie innych. Odpowiedz Link Zgłoś
laura.palmer Re: Czy wierzycie w bioenergoterapeutów? 21.01.21, 18:04 Osobiście znałam kobietę, która wierzyła w cieciorkę w nodze. Tzn. sama się tak nie leczyła, ale rozentuzjazmowana opowiadała o tym komuś, kogo bliski walczył z rakiem. Oczywiście jest też antyszczepem, a jak była w ciąży, szukała szpitala, który pozwoli jej na poród lotosowy, ale żaden się nie zgodził. A propos porodu, miała wskazania do cesarki (duża waga płodu), ale uparła się, że będzie rodzić naturalnie, bo cesarka jest niezdrowa dla dziecka, poza tym ona nie ufa lekarzom. W efekcie poród miała bardzo ciężki, dziecko się zaklinowało i urodziło się z jakimiś problemami (na szczęście nic poważnego, ale wymagało rehabilitacji), a i tak niczego ją to nie nauczyło. Odpowiedz Link Zgłoś
leni6 Re: Czy wierzycie w bioenergoterapeutów? 21.01.21, 18:13 W przypływie desperacji byłam z dzieckiem na testach alergicznych przy pomocy biorezonansu, myślę że to było najlepiej wydane ok 100 zł w moim życiu. Nie wiem czy to działa, bo babka jak tylko dziecko obejrzała to wytypowala alergen a sprzętem "potwierdziła", ale trafiła w dziesiątkę. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Czy wierzycie w bioenergoterapeutów? 22.01.21, 08:41 oczywiście, że nie działa i jest to bzdura Odpowiedz Link Zgłoś
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama