Dodaj do ulubionych

Drogeryjne farby do włosów

22.03.20, 17:29
Kilka lat temu po zabawie z farbą z drogerii włosy wypadały mi garściami. Juz nawet nie pamiętam firmy, ale skutecznie zniechęciło mnie to do dalszych prób. Farby z salonu nie dają tego efektu wcale, albo wypadanie jest znacznie mniej nasilone. W związku z sytuacją epidemiologiczną, mój fryzjer zamknął salon i o ile grzywkę i końcówki ogarnę bez problemu, to farbowanie mnie przeraża po wcześniejszych przygodach. Bez farbowania będę wyglądać jak własna babcia, nie chcę łazić po innych salonach. Poradźcie proszę, które farby pokryją siwe włosy i pozwolą im pozostać na głowie. Farby dla wrażliwca. Brązy.
Obserwuj wątek
    • gryzelda71 Re: Drogeryjne farby do włosów 22.03.20, 17:33
      Loreal majirel jest na allegro.
    • nuclearwinter Re: Drogeryjne farby do włosów 22.03.20, 17:34
      Moja wrażliwa skóra głowy dosyć lubiła się z apteczną farba Color & Spin, mam bardzo ciemne włosy i siwe w związku z tym bardzo widoczne, ta farba pokrywała je u mnie bardzo dobrze. A nie da się gdzieś online zamówić po prostu tej fryzjerskiej farby?
      • nuclearwinter Re: Drogeryjne farby do włosów 22.03.20, 17:34
        Color&Soin oczywiście, telefon zmienił.
    • annajustyna Re: Drogeryjne farby do włosów 22.03.20, 17:35
      Olia? Nutrisse?
      • annajustyna Re: Drogeryjne farby do włosów 23.03.20, 08:12
        Dobrze pokrywaja siwizne.
    • joanna05 Re: Drogeryjne farby do włosów 22.03.20, 17:35
      Wella Color Touch plus. Łagodna, bez amoniaku, nie wysusza, wlosy lsnia, ładne brazy, pokrywa do 70% siwków. Używam od lat.
    • liliawodna222 Re: Drogeryjne farby do włosów 22.03.20, 17:35
      Oleo intense Syoss - farbuję co 3 tygodnie, a wlosy mam bardzo zdrowe. Polecam. Cena w porzadku.
      • mona-taran Re: Drogeryjne farby do włosów 23.03.20, 07:54
        U mnie ta farba bardzo marnie się trzyma i nie kryje dobrze siwych.
    • aqua48 Re: Drogeryjne farby do włosów 22.03.20, 17:38
      Jestem alergikiem, używam farb L'oreal. Ważne by nie "bawić się" farbą do włosów tylko ściśle stosować do instrukcji. Trzymanie jej np. na włosach dłużej bo "lepiej złapie" może skończyć się właśnie utratą włosów.
      • xantostrephomonas Re: Drogeryjne farby do włosów 22.03.20, 23:05
        Dzięki za porady.
    • sortfort Re: Drogeryjne farby do włosów 23.03.20, 09:00
      Od lat stosuję loreal casting. wg instrukcji. Do fryzjera chodzę na zmianę jak potrzebuję też podciąć włosy i nałożyć lepszą maskę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka