biala_ladecka 03.05.20, 14:54 Pochwalcie się proszę. U nas kapuśniaczek i tortilla z tofu i warzywami. Taka fuzja ✌ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
b-b1 Re: A co na obiad u wegetarianek i weganek? 03.05.20, 14:57 Grochówka z grzankami i papryka faszerowana z frytkami . Odpowiedz Link Zgłoś
paniusiapobuleczki Re: A co na obiad u wegetarianek i weganek? 03.05.20, 15:02 No ale czym faszerowana? Ja ostatnio faszerowałam sztucznym mięsem, pieczarkami, cebulą i ryżem. Papryka była bardzo smaczna ale podawałam z kartoflami więc ryż mi zgrzytał (mentalnie, nie smakowo) ale bez niego nie miałabym tyle nadzienia. Odpowiedz Link Zgłoś
biala_ladecka Re: A co na obiad u wegetarianek i weganek? 03.05.20, 15:13 Ja faszeruje kasza jaglana z jarmuzem. Uwielbiam pieczony jarmuz. Odpowiedz Link Zgłoś
b-b1 Re: A co na obiad u wegetarianek i weganek? 03.05.20, 15:16 U mnie papryka jest całkowitym daniem - faszeruję ryżem grzybami i warzywami(fasolka szparagowa, marchew, kukurydza itp) .... i wszyscy do papryki chcą frytki😁- uwierz -nie zgrzyta😁 Odpowiedz Link Zgłoś
aquella Re: A co na obiad u wegetarianek i weganek? 03.05.20, 15:43 Zupa z czerwoną soczewicą Odpowiedz Link Zgłoś
potworia116 Re: A co na obiad u wegetarianek i weganek? 03.05.20, 18:41 Krupnik z brokułem i grillowane warzywa z ziołami. Odpowiedz Link Zgłoś
danaide Re: A co na obiad u wegetarianek i weganek? 04.05.20, 13:41 Krupnik, grochówka, kapuśniaczek? Myślałam, że to nazwy tradycyjnych polskich zup, które bez wkładki mięsnej nie mają racji bytu... Wariację na temat krupnika i spółki rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
tt-tka Re: A co na obiad u wegetarianek i weganek? 03.05.20, 14:58 Ani ja wege, ani wegan, ale akurat obiad byl W - kasza perlowa z grzypkamy (tak wlasnie ! rasowa perlowke robi sie z grzypkamy !) i zielone warzywka, mieszanka flazoletki, romanesco i brukselki. Na deser mus malinowy. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: A co na obiad u wegetarianek i weganek? 03.05.20, 15:02 Zapiekanka jarzynowa z sosem udajacym beszamelowy Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: A co na obiad u wegetarianek i weganek? 03.05.20, 15:07 Gyros z Bezmięsnego z ryżem i wszystkim, co znalazłam w lodówce plus dużo przyprawy do kebaba, papryki słodkiej, ostrej, koncentratu pomidorowego i śmietany. Odpowiedz Link Zgłoś
biala_ladecka Re: A co na obiad u wegetarianek i weganek? 03.05.20, 15:16 Czekam z utesknieniem na kalafior w normalnych cenach. Jeden z moich ulubionych przepisow: ervegan.com/2016/08/pieczony-kalafior-pomidorach/ Odpowiedz Link Zgłoś
biala_ladecka Re: A co na obiad u wegetarianek i weganek? 03.05.20, 15:17 Sorry zle podpielo 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
feniks_z_popiolu Re: A co na obiad u wegetarianek i weganek? 03.05.20, 15:11 kalafior z curry Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: A co na obiad u wegetarianek i weganek? 03.05.20, 15:18 Naleśniki ze szpinakiem i na słodko. Odpowiedz Link Zgłoś
djhenne Re: A co na obiad u wegetarianek i weganek? 03.05.20, 15:23 Młode ziemniaczki z koperkiem, smażone papryczki pedron z solą, smażone pieczarki portobello marynowane w oleju, płatkach drożdżowych, dymie wędzarniczym i przyprawach, oraz zielone oliwki z czosnkiem, orzechami i natką. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: A co na obiad u wegetarianek i weganek? 03.05.20, 15:37 O, to to bym zjadla! Super brzmi opis. A u mnie zawsze tak przasnie, prosto. Ciekawsze smaki, to tylko jak jemy poza domem Odpowiedz Link Zgłoś
djhenne Re: A co na obiad u wegetarianek i weganek? 03.05.20, 15:43 Dzięki 😉 trochę randomowy zestaw, akurat w lidlu było. Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorazprl Re: A co na obiad u wegetarianek i weganek? 03.05.20, 15:27 Spaghetti z cukinią, ostra papryczką, oliwkami, czosnkiem ,serem i jajkiem sadzonym Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorazprl Re: A co na obiad u wegetarianek i weganek? 03.05.20, 15:28 * bardziej wlanym na makaron niż sadzonym właściwie Odpowiedz Link Zgłoś
cauliflowerpl Re: A co na obiad u wegetarianek i weganek? 03.05.20, 15:41 Ja się ostatnio dowiedziałam, że jestem flexitarianką bo teraz wszystko musi mieć nazwę, nie można tak po prostu powiedzieć "generalnie nie jem mięsa ale jak dadzą i dobre, to zjem". Na obiad dziś placki ziemniaczane z duszonymi warzywami i surówką z kapusty. Odpowiedz Link Zgłoś
tt-tka Re: A co na obiad u wegetarianek i weganek? 03.05.20, 15:49 cauliflowerpl napisała: > Ja się ostatnio dowiedziałam, że jestem flexitarianką bo teraz wszystko musi > mieć nazwę, nie można tak po prostu powiedzieć "generalnie nie jem mięsa ale j > ak dadzą i dobre, to zjem". Siostro ! Dzieki, bo i siebie moge teraz naukawo dookreslic Odpowiedz Link Zgłoś
cauliflowerpl Re: A co na obiad u wegetarianek i weganek? 03.05.20, 15:54 Prawda? Zawsze to tak jakoś brzmi... ja wiem... no, polansować się można! Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: A co na obiad u wegetarianek i weganek? 03.05.20, 16:09 oo, tez nie znalam tej nazwy a pasuje do mnie Odpowiedz Link Zgłoś
redwineiswhatilike Re: A co na obiad u wegetarianek i weganek? 03.05.20, 16:17 Ja tak miałam długo, mięso max raz w tygodniu i zwykle pierś z kurczaka jeśli już. Potem przestałam jeść całkiem. Nie wchodzi mi a jak mąż gotuje to jest mi niedobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: A co na obiad u wegetarianek i weganek? 03.05.20, 17:23 A ja myślałam, że to się nazywa "panu Bogu świeczkę a diabłu ogarek" Żeby nie było: też jestem felxitarianką. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_glusia Re: A co na obiad u wegetarianek i weganek? 03.05.20, 19:33 Zyskało nazwę, bo co raz więcej ludzi się tak żywi. Odpowiedz Link Zgłoś
danaide Re: A co na obiad u wegetarianek i weganek? 04.05.20, 13:43 To my z córką. Wczoraj jako baza gnocchi alla romana, dziś grzanki z jabłkiem, serem kozim i miodem. Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: A co na obiad u wegetarianek i weganek? 03.05.20, 15:47 Dobry pomysł na wątek, chętnie się zainspiruję. Odpowiedz Link Zgłoś
paniusiapobuleczki Re: A co na obiad u wegetarianek i weganek? 03.05.20, 15:52 Wegański żurek z tofu wędzonym zamiast kiełbasy. Myślę jednak, że przerobię go na wegetariański czyli z jajkiem. No i w piątek odkryłam jak zrobić wegańskie plaski z cukinii- okazało się, ze płatki owsiane dobrze kleją. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: A co na obiad u wegetarianek i weganek? 03.05.20, 18:02 z platkow owsianych wychodza calkiem calkiem burgery Odpowiedz Link Zgłoś
lellapolella Re: A co na obiad u wegetarianek i weganek? 03.05.20, 22:06 O tak, ja też robię. Odpowiedz Link Zgłoś
redwineiswhatilike Re: A co na obiad u wegetarianek i weganek? 03.05.20, 15:54 Nie jem mięsa, nie mogę jeść mnóstwa rzeczy ze względu na alergię i już totalnie nie mam pomysłu, bo nie mogę jeść bardzo wielu warzyw, które lubię, sera pleśniowego i żółtego, nic kiszonego, nic z puszki, żadnych strączków, żadnej soi ani tofu ani sosu sojowego, płatków owsianych i innych oprócz jęczmiennych, nie za dużo ryżu, makaronu a już na pełno nic pełnoziarnistego, nie mogę czekolady, ciastek. Mięso bym mogła jeść, nie uczula ale nie znoszę mięsa. Czytam tak i liczę, że trafię na jakiś pomysł na obiad z tego co mogę jeść. U mnie ryż z podduszoną cukinią, bakłażanem, pieczarkami i boczniakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
amsterdama Re: A co na obiad u wegetarianek i weganek? 03.05.20, 16:00 Pierogi ruskie+ barszcz. Odpowiedz Link Zgłoś
amsterdama Re: A co na obiad u wegetarianek i weganek? 03.05.20, 16:01 A dla nielubiącej pierogów- spagetti z sosem pieczarkowym. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: A co na obiad u wegetarianek i weganek? 03.05.20, 16:14 dosyc czesto robie spaghetti czy inne makarany z pesto (tu roznie - z bazylii, z czosnku niedzwiedziego, z lisci rzodkiewek), spaghetti ze szpinakiem, rozne warzywa z kasza. Ostatnie odkrycie to pieczony kalafior i curry z cieciorka z jadlonomii. Dzisiejsze to pizza. Corka wege, ja mialam z wedzonym lososiem, wiec nie na temat. Na jutro mam w planie chaczapuri ze szpinakiem i serem. Odpowiedz Link Zgłoś
feliz_madre Re: A co na obiad u wegetarianek i weganek? 03.05.20, 16:23 Sałatka - Rukola, pomidorki koktajlowe, feta, mozarella, kukurydza, papryka, prażone pestki dyni i slonecznika. Wszystko z dressingiem z oliwy z oliwek, miodu i soku z cytryny. Na deser lody waniliowe z musem z malin, borówkami, bitą śmietaną, posypane orzechami i czekoladą. Odpowiedz Link Zgłoś
pampelune Re: A co na obiad u wegetarianek i weganek? 03.05.20, 16:25 Spaghetti z pesto bazyliowo-pietruszkowym i migdałami oraz z duszonymi porem, w ogóle por jest u mnie na pierwszym miejscu tej wiosny. Odpowiedz Link Zgłoś
ginger.ale Re: A co na obiad u wegetarianek i weganek? 03.05.20, 16:33 Risotto milanese. Odpowiedz Link Zgłoś
pulcino3 Re: A co na obiad u wegetarianek i weganek? 03.05.20, 16:49 Młode ziemniaki z masłem, koperkiem, szczypiorkiem , kefir do picia. A w ramach czyszczenia lodówki, zrobiłam sałatkę jarzynową i łazanki Odpowiedz Link Zgłoś
pulcino3 Re: A co na obiad u wegetarianek i weganek? 03.05.20, 16:54 I mix sałat z tuńczykiem, Odpowiedz Link Zgłoś
pulcino3 Re: A co na obiad u wegetarianek i weganek? 03.05.20, 17:03 Dopiero teraz zauważyłam, że nie w ten wątek się wpisałam ale z jedzeniem prawie mi wyszło Odpowiedz Link Zgłoś
pyza-wedrowniczka Re: A co na obiad u wegetarianek i weganek? 03.05.20, 16:54 Zupa krem z marchwi i placki ziem łączące z sosem pieczarkowym Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: A co na obiad u wegetarianek i weganek? 03.05.20, 17:17 Dziś obiad leniwca: makaron penne, pesto bazyliowe ze słoiczka, pokruszona feta i ziarna słonecznika. Nader smakowite a tylko kilka minut i kilka ruchów Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: A co na obiad u wegetarianek i weganek? 03.05.20, 18:05 bedzie pizza z grilowana cukinia, papryka i pieczarkami plus micha salaty z malinowym dresingiem Odpowiedz Link Zgłoś
margot28 Re: A co na obiad u wegetarianek i weganek? 03.05.20, 18:09 czyszczenie lodówki czyli: młode ziemniaki z koperkiem, młoda kapusta, grillowane tofu wędzone. Deserów nie jadam. A na kolację twaróg z rzodkiewkami, szczypiorkiem i czosnkiem - tak będę śmierdzieć Odpowiedz Link Zgłoś
fragile_f Re: A co na obiad u wegetarianek i weganek? 03.05.20, 18:26 Meksykanskie tortille z czerwona fasola (usmazona z sosem pomidorowym, cebula i czochem), awokado, pomidorem, cebula, papryka i do tego troche jogurtu naturalnego i zielona salsa. A wczoraj ziemniaki, mini-boczniaki smażone w ciescie i ogorek kiszony. Jutro planuje albo pieczone ziemniaki z tzatzikami i serem feta albo moze pizze? W zamrażalniku czeka awaryjnie zupa z soczewicy. Odpowiedz Link Zgłoś
sonia-3 Re: A co na obiad u wegetarianek i weganek? 03.05.20, 18:51 U nas grzybowa i pierogi z kapustą i grzybami. Odpowiedz Link Zgłoś
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama