Dodaj do ulubionych

o cukier lawendowy pytanie mam

27.06.20, 19:52
Bardzo już dawno temu któraś emama pisała, nawet zdjęcie wstawiała cukru z lawendą własnej roboty. Nie jestem w stanie znaleźć wątku.
Może więc któraś się zna i mi podpowie.
Mam wreszcie piękną, bujną własną lawendę, czy mam ze świeżej obdłubać te kwiatki i ugnieść je z cukrem czy najpierw podsuszyć i takie suszone dać?
I czy tylko przemieszać, czy mocno utłuc?????

Jak przechowujecie, jak długo można?

Przy okazji, wśród tej lawendy jest jeszcze bujniejszy skrzyp, wiem że zawiera dużo cennych składników, czy mogę go urwać i np zrobić napar do picia? czy coś innego?
I czym ten skrzyp wyplenić z ogrodu, jest wszędzie i coraz więcej.
Obserwuj wątek

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka