ichi51e 29.10.20, 13:11 Jak pomoc? Kto ma monstere? Nie moge jej miejsca znalezc mam wrazenie... ona ma miec jasno? Ziemie mam tez jakas dziwna... nie wiem jak to podlewac... pomocy czy jest tu jakas ogrodniczka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lot_w_kosmos Re: Moja monstera jakas smutna 29.10.20, 13:15 A te wąsy jej obcinasz? Bo podobno ona tam gromadzi rózne minerały i wąsów się nie obcina . Odpowiedz Link Zgłoś
kochamruskieileniwe Re: Moja monstera jakas smutna 29.10.20, 13:19 aaaa ! te wąsy to korzenie powietrzne pobierające wodę z wilgoci w powietrzu jeste okrutnikiem dla swojej monstry. Specjalnie o nia nie dbam. Podlewam raz na tydzień, jak mi się przypomni - przecierak jej liście z kurzu. Czasem popryskam spryskiwaczem/mgiełką. Rośnie jak głupia. A - nie trzymam jej na słońcu. Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Moja monstera jakas smutna 29.10.20, 13:21 Moja wlasnie wesola, a kilka palm np mi zdechło Monstera się, że tak ujme, usztywniła i wysypała liśćmi Stoi przy oknie, ale nie ma jako s bardzo jasno Podlewam rzadko, czasami spryskuje Wasow nie tne Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Moja monstera jakas smutna 29.10.20, 13:38 mam, nie wiem co ci doradzic, bo z moja niczego nie robie, podlewam rzadko a ona rosnie. Wasy ma bardzo dlugie, niezbyt piekne, ale nie obcinam. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Moja monstera jakas smutna 29.10.20, 13:46 Wiekszosc roślin doniczkowych zdycha przez za częste podlewanie, wiec moze to to . Ja swoje we większych doniczkach podlewam co 2 tygodnie, a te w mniejszych co tydzień. Monstera ma miec jasno, ale uważaj na promienie sloneczne - pala liście. Odpowiedz Link Zgłoś
ggrruu Re: Moja monstera jakas smutna 29.10.20, 14:01 Podlewasz jak przeschnie i tylko odstaną wodą. Powinna mieć dość jasno ale nie może być tuż przy oknie bo jej liście popali. Liście warto zraszać i czyścić z kurzu. Moja po odsunięciu od okna odżyła. Nadal ma jasno, ale jest pół metra od parapetu. Tylko rośnie jak szalona i muszę ją jakoś podeprzeć Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Moja monstera jakas smutna 29.10.20, 14:12 Moja sie juz piątki dzieci dochowała . Zaczynam rozdawać znajomym (chociaz serce pęka ). Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Moja monstera jakas smutna 29.10.20, 14:58 Kupilam stojak i przesadzilam moze jakos sie pozbiera Odpowiedz Link Zgłoś
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama