pytajnik188 29.10.20, 17:53 aktualnie bronią budowli, bo kościół jest najważniejszy. To w końcu życie, czy budynek? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
milva24 Re: Najwięksi obrońcy życia 29.10.20, 18:04 Mnie to nie przeskadza, jak siedzą w kościołach to nie brużdżą gdzie indziej. A my róbmy jak nam nakazywał prezes i omijajmy kościoły, najlepiej na stałe Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Najwięksi obrońcy życia 29.10.20, 18:30 Podoba mi się, że narodowcy bronią kościołów. Oto kościół uzyskał teraz status Stadionu. Czyli miejsca, gdzie normalni ludzie nie chodzą, bo to domena kiboli i zjebów. A w szczególności gdzie nie chodzą normalne KOBIETY. Odpowiedz Link Zgłoś
cichadziewuszka Re: Najwięksi obrońcy życia 29.10.20, 19:34 Mnie też to bawi. Samozwańczy obrońcy wiary prześwietlają intencje wchodzących do kościoła😆 to jest początek końca dominacji KK w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: Najwięksi obrońcy życia 29.10.20, 20:37 A najlepsze jest, że hierarchowie (no, część) dziękuje kibolom za ofiarną ochronę kościołów. Przeciwko kobietom, w tym głównie nastolatkom. To jest tak piękne samozaoranie... Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Najwięksi obrońcy życia 29.10.20, 20:27 woman_in_love napisała: > Podoba mi się, że narodowcy bronią kościołów. Oto kościół uzyskał teraz status > Stadionu. Ciekawe, czy ci broniący św. Krzyża będą maczetami napierdalać tych broniących św. Jana? S. Odpowiedz Link Zgłoś
semihora Re: Najwięksi obrońcy życia 29.10.20, 19:25 Przecież wiadomo, że budynki. I pomniki. No co za pytanie. Nie wiesz, że jedne i drugie mają bardzo delikatne uczucia? Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Najwięksi obrońcy życia 29.10.20, 20:14 I bardzo łatwo urazić uczucia pomnika. Nawet Smok Wawelski poczuł się urażony i Duda czym prędzej ewakuował swoją królewnę do Warszawy, żeby krakusy nie przehandlowali jej jakiemu szewcowi. Teraz to Majchrowski będzie musiał się martwić. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Najwięksi obrońcy życia 29.10.20, 19:50 Katolicy są bardzo niekonsekwentni. W czasach oazowych ciągle się wdawałam w dyskusję, nic nie trzymało się kupy. Np. mówiłam, że mam wątpliwości, czy Bóg istnieje, a jeśli tak, to czy jest dobry i wszechmogący, bo jeśli tak, to jak wytłumaczyć choćby obozy koncentracyjne. Oni na to, że Bóg dał wolną wolę i to jest jego największy dar. Człowiek może wybrać również robienie zła. No ale co z życiem? Wolna wola jest najważniejsza, a życie ziemskie to i tak tylko wstęp do życia wiecznego. Jak to się ma do zakazu aborcji? Dlaczego nagle wolna wola się nie liczy? Kobietom Bóg nie dał, czy co? Albo sprawa księży-pedofili. Ja się wykłócałam, że trzeba nagłaśniać, zgłaszać, taki ksiądz powinien ponieść konsekwencje. Zagorzały katolik, że nie, trzeba się modlić i tyle. W sprawie aborcji trzeba nagle ściśle współpracować z państwem, nie wystarczy się modlić. Odpowiedz Link Zgłoś
kotagus Re: Najwięksi obrońcy życia 29.10.20, 20:30 Dodam jeszcze jedną cudną niekonsekwencję. Konsekrowane dłonie czyniące jedynie dobro i nietransferujące drobnoustrojów. Oraz, już po fakcie, gdy się księdza „przyłapie” na różnych złych rzeczach - to tylko człowiek, każdemu wolno błądzić.... Ech.. Odpowiedz Link Zgłoś
nieeznaajoomaa Re: Najwięksi obrońcy życia 29.10.20, 22:43 kotagus napisała: > Dodam jeszcze jedną cudną niekonsekwencję. Konsekrowane dłonie czyniące jedynie > dobro i nietransferujące drobnoustrojów. Oraz, już po fakcie, gdy się księdza > „przyłapie” na różnych złych rzeczach - to tylko człowiek, każdemu wolno błądzi > ć.... Ech.. > A kto twierdzi, że konsekrowane dłonie czynią jedynie dobro i nie przenoszą drobnoustrojów? Nigdzie w nauce Kościoła czegoś takiego nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: Najwięksi obrońcy życia 29.10.20, 22:48 Niejeden ksiądz od początku pandemii tak twierdził. Ich kościół miał być strefą wolną od covid. Biorąc pod uwagę, że niektórzy z nich jednak zachorowali to chyba coś nie poszło. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Najwięksi obrońcy życia 30.10.20, 01:06 > że niektórzy z nich jednak zachorowali to chyba coś nie poszło. Kiepsko przylozyli sie do modlitwy. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Najwięksi obrońcy życia 30.10.20, 01:18 Kiepski mają odbiór informacji z nieba. Twierdzili, że wirus to kara za LGBT, ale nie doslyszeli, że za pedofilię kleru jednak. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Najwięksi obrońcy życia 30.10.20, 01:29 > Kiepski mają odbiór informacji z nieba. Albo na zupelnie inna stacje radio ustawione. Diabel odwdziecza sie za ogarek. Odpowiedz Link Zgłoś
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama