mia_mia 01.11.20, 23:35 W naszej rodzinie pierwsze siwe włosy są ok 20, koszmar jakiś, jak się szybko nie zafarbuję to będę mogła korzystać z godzin dla seniorów😂 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
homohominilupus Re: W jakim wieku osiwiałyście? 01.11.20, 23:44 ematki 40 plus maja pojedyncze siwe włosy 😉 Tak, ze ten Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: W jakim wieku osiwiałyście? 02.11.20, 12:58 No jak tak miałam, i mój ojciec, i jego matka. Późne i bardzo powolne siwienie, zaczynające się od włosów przy twarzy i długo tylko tam pozostające, takie geny. Z jednej strony fajnie, bo mimo dojrzałego wieku długo nie musiałam walczyć z nachalnym odrostem. Z drugiej nie bardzo fajnie, bo bardzo późno można przejść na niemalowanie i szlachetną siwizną - babcia i tato śmiesznie wyglądali z białym wiankiem wokół twarzy i stosunkowo ciemną resztą. Odpowiedz Link Zgłoś
leanne_paul_piper Re: W jakim wieku osiwiałyście? 01.11.20, 23:43 Jeszcze nie osiwiałam na szczęście. Po 40. zaczęły się pojawiać srebrzyste nitki, ale jeszcze nie takie, aby farbować włosy co miesiac czy dwa. Moja mama to się szczyci, że zaczęła siwieć dopiero koło 60.tki. Odpowiedz Link Zgłoś
berber_rock Re: W jakim wieku osiwiałyście? 01.11.20, 23:44 zaczelam siwiec w wieku 25. Teraz mam 45 i mozna powiedziec ze juz jestem zupelnie szara, ale lubie to pod warunkiem ze jestem ostrzyzona na Margrethe Vestager Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: W jakim wieku osiwiałyście? 01.11.20, 23:54 nie wiem, bo jeszcze nie niedługo pięćdziesiątka u mnie kobiety późno siwieją Odpowiedz Link Zgłoś
piesfafik Re: W jakim wieku osiwiałyście? 02.11.20, 00:18 To ja wreszcie moge byc prawdziwa ematka. Co prawda nie jestem szczegolnie sliczna ani zgrabna ale w sedziwym wieku 65 mam tylko kilka siwych wlosow . No I smartfon mi nie straszny. Odpowiedz Link Zgłoś
ggrruu Re: W jakim wieku osiwiałyście? 02.11.20, 00:06 37 czyli dopiero co. Ale nie że cała jestem siwa, po prostu jakieś tam są widoczne. Dużo wcześniej niż moja mama Odpowiedz Link Zgłoś
jak_matrioszka Re: W jakim wieku osiwiałyście? 02.11.20, 00:10 43+, tak okolo. W ilosci takiej, ze dobrze to nie wyglada, bo sie dziady zgrupowaly z przodu, podczas gdy caly tyl jest 100% ciemny. No nie moge tak chodzic, wiec "rownam" do siwych Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: W jakim wieku osiwiałyście? 02.11.20, 07:00 To jak ja, z tymże u mnie zaczęło się koło 35. Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: W jakim wieku osiwiałyście? 02.11.20, 13:03 Mam ten sam typ siwienia. Teraz (57) mam wokół twarzy wieniec sól z pieprzem, a resztą głowy pieprz z solą. Do dudy z takim skunksem na głowie. Odpowiedz Link Zgłoś
smoczy_plomien Re: W jakim wieku osiwiałyście? 02.11.20, 00:21 Nigdy. Rudzi nie siwieją, tylko blondzieją. Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: W jakim wieku osiwiałyście? 02.11.20, 00:59 A nieprawda😅 Mój ojciec najpierw zblondzial a potem osiwiał-w sensie włosy białe, nawet z taka lekka szarością. Ja mam 42l i białe pasemko z przodu, co nawet mi się podoba, ale osiwialam nagle, że stresu. Jakieś białe nitki pewnie mam ale nie widać ich ,kolor tylko odrobinę bardziej "zblondzial"i stracił na intensywności Odpowiedz Link Zgłoś
troompka Re: W jakim wieku osiwiałyście? 02.11.20, 10:13 to jest mit. Moja od urodzenia płomiennie ruda koleżanka taką nowinkę nam kieyds przekazała, po czym podprowadzona do lustra uwierzyc nie mogła że ma na czubku głowy siwki. Teraz ma je również na skroniach. Tak więc niestety..... Odpowiedz Link Zgłoś
ludzikmichelin4245 Re: W jakim wieku osiwiałyście? 02.11.20, 00:21 Pierwsze siwe ok. 28 r.ż. Odpowiedz Link Zgłoś
ludzikmichelin4245 Re: W jakim wieku osiwiałyście? 02.11.20, 00:23 Strzelam, że mam około 20 siwych włosów, nie farbuję, bo mi się nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
marusia_ogoniok_102 Re: W jakim wieku osiwiałyście? 02.11.20, 00:32 27 teraz, siwieję od pół roku. Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: W jakim wieku osiwiałyście? 02.11.20, 00:57 Około 20. Z farbą za pan brat jestem bez mała ćwierć wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
kaka-llina Re: W jakim wieku osiwiałyście? 02.11.20, 00:59 42 lata jeszcze nic.. ale ja blondynka, w życiu nie farbowana. Odpowiedz Link Zgłoś
nikita1907 Re: W jakim wieku osiwiałyście? 02.11.20, 08:19 Ja tez 42 i zero siwych. Jestem karmelowa blondynka, moje siostry szatynki osiwiały po 30 Odpowiedz Link Zgłoś
mae224 Re: W jakim wieku osiwiałyście? 02.11.20, 09:37 Ja też, 40 blond. Swoj kolor od zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
pruszynkaaa Re: W jakim wieku osiwiałyście? 02.11.20, 02:03 Pierwsze siwe nitki w wieku 16 lat. Teraz mam 33 i ok. 40% siwych włosów, szczególnie z przodu i na czubku glowy... Masakra jakas. Odpowiedz Link Zgłoś
troompka Re: W jakim wieku osiwiałyście? 02.11.20, 10:16 w tak młodym wieku, to najczęściej na skutek jakis niedoborów pierwiastków, tak czytałam przynajmniej. Choć np. mój syn od wczesnego dziecięctwa, czyli od momentu kiedy jego jasne blond włosy zaczęły ciemnieć, z tyłu głowy ma jasną plamkę włosów. Teraz na tle tych ciemnych wyglądają jakby były siwe, a tymczasem po prostu ta kepka nie zmieniła swojego pierwotnego koloru. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: W jakim wieku osiwiałyście? 02.11.20, 04:41 Kilka siwych włosów pojawiło mi się jeszcze przed czterdziestką. Dwa lata temu, po wypadku męża, znacznie ich przybyło w krótkim czasie. Jestem naturalną blondynką, więc nie wygląda to źle, nie farbuję. Mam po prostu inny odcień włosów. Na szczęście siwe włosy rozsiane są w miarę równomiernie po całej głowie. Gdyby pojawił mi się jakiś siwy plac np. na czubku głowy, to pewnie bym zaczęła farbować. Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: W jakim wieku osiwiałyście? 02.11.20, 05:49 Już na studiach, bardzo szybko Teraz mam 42 i sporo więc farbuje, sadzac po odroscie wyglądam jak dmuchawiec Mąż rówieśnik nie ma ani jednego Ubolewam, wolałabym nie farbować No ale niestety Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: W jakim wieku osiwiałyście? 02.11.20, 05:56 Jako nastolatka. Nie że się nabijam czy coś, serio. Ale nigdy mi to jakoś nie przeszkadzało, farbuje (sama) i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: W jakim wieku osiwiałyście? 02.11.20, 06:39 Niestety jeszcze przed trzydziestką, więc farbuję od wielu lat... Odpowiedz Link Zgłoś
lily_evans11 Re: W jakim wieku osiwiałyście? 02.11.20, 06:57 30+, niedługo po urodzeniu dziecka, prawdopodobnie już wtedy "popsuła" mi się tarczyca. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: W jakim wieku osiwiałyście? 02.11.20, 07:05 Pierwsze siwe koło 35 r.ż. Teraz jestem cała srebrzysta, dwa lata nie farbowałam, latem znowu zaczelam. Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja46 Re: W jakim wieku osiwiałyście? 02.11.20, 07:33 46 lat i ani jednego siwego włosa. Geny po ojcu, który siwieć zaczął dobrze po 60-tce. Za to mój mąż już przed 30-tką był szpakowaty. Odpowiedz Link Zgłoś
nuclearwinter Re: W jakim wieku osiwiałyście? 02.11.20, 07:37 Ja bardzo wcześnie, jak miałam 20 parę to już miałam pojedyncze siwe, teraz nawet nie wiem ile mam dokładnie, bo farbuję. U mnie to rodzinne, babcia i mama bardzo wcześnie osiwiały, babcia jak miała 30 lat była całkowicie siwa. Ale nigdy mi to nie przeszkadzało specjalnie, nakładam mieszanki z henny, więc farbowanie nie niszczy mi włosów. I dla równowagi mam bardzo jędrną, grubą skórę bez zmarszczek 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
nuclearwinter Re: W jakim wieku osiwiałyście? 02.11.20, 07:39 To tak na pocieszenie, bo siwe włosy nie muszą oznaczać przedwczesnego starzenia. Podobnie mama i babcia - siwe głowy, ale dobra, młoda skóra. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: W jakim wieku osiwiałyście? 02.11.20, 07:43 To jak w mojej rodzinie. Odpowiedz Link Zgłoś
hosta_73 Re: W jakim wieku osiwiałyście? 02.11.20, 12:46 I moja teściowa. Ma 81 poznałam ja 20 lat temu i była siwa jak gołąbek, ale cerę ma do tej pory ładną. Odpowiedz Link Zgłoś
anatewka11 Re: W jakim wieku osiwiałyście? 02.11.20, 07:41 44 i nic ale moi rodzice bardzo późno zaczęli siwieć, po 60- tce. Za to pierwszy raz w życiu zaczęły mi wypadać włosy ( po narkozie) a mam długie wiec czas się pożegnać ( z włosami). Odpowiedz Link Zgłoś
a.n.i.a.78 Re: W jakim wieku osiwiałyście? 02.11.20, 07:44 jako prawdziwa e-matka w wieku 42 lat nie mam żadnego siwego włosa. jestem naturalną blondynką po ojcu, który zaczął siwiec około 70 - tki. moja mama natomiast ma czarne włosy i w moim wieku już miała więcej siwych niż czarnych. Odpowiedz Link Zgłoś
cud_bogini_w_bikini Re: W jakim wieku osiwiałyście? 02.11.20, 10:09 Moja mama ma kruczoczarne. W wieku 75+ ma pojedyncze srebrne nitki. Nikt jej nie wierzy, że to naturalne. Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: W jakim wieku osiwiałyście? 02.11.20, 07:48 zaraz po dwudziestce. teraz z przodu i na czubku mam same siwe, z tylu okolo polowy. farbowalam juz wczesniej, bo zawsze chcialam inny kolor wlosow, niz mam naturalny (i do dzis farbuje na ten sam kolor). Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: W jakim wieku osiwiałyście? 02.11.20, 08:22 mam 44. w tym roku pierwsze siwe nitki na głowie - z 5 włosów zauważyłam wszystkie wyrwałam co do sztuki teraz czekam aż wyrosną następne Odpowiedz Link Zgłoś
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama